Πώς να αποσυναρμολογήσετε τις εσωτερικές πόρτες της λαβής της πόρτας;

Σήμερα, σχεδόν οποιαδήποτε εσωτερική πόρτα έχει ολοκληρωθεί με ένα τέτοιο πράγμα όπως μια λαβή της πόρτας. Και δεν πρόκειται για μια συμβατική χειρολαβή, για παράδειγμα μια στρογγυλή λαβή, για την οποία μπορείτε απλά να καταλάβετε, αλλά για έναν μηχανισμό που σας επιτρέπει να ανοίξετε και να κλείσετε την πόρτα και, αν είναι απαραίτητο, να την κρατήσετε σε κλειστή θέση, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για το άνοιγμά της. Ένας τέτοιος μηχανισμός είναι, για παράδειγμα, ένα μάνδαλο με κλειδαριά. Καθώς η λειτουργία των αξεσουάρ των θυρών φθείρεται και οποιαδήποτε λαβή απλώς σπάει.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς να το αποσυναρμολογήσουμε και να το διαλύσουμε.

Χαρακτηριστικά διαφόρων σχεδίων

Αρχικά θα αναφέρουμε τα σχέδια των λαβών των πορτών και τα χαρακτηριστικά τους.

 • Η πρώτη κατηγορία που θεωρούμε είναι - Σταθερά μοντέλα. Αυτή είναι η πιο κοινή λύση για εσωτερικές πόρτες. Τα παρόμοια αξεσουάρ τώρα πρακτικά δεν εφαρμόζονται. Αυτές είναι οι πόρτες που εγκαταστάθηκαν στις ημέρες της Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίες από τότε δεν έχουν εκσυγχρονιστεί. Ναι, και σε κατοικημένες περιοχές, συνήθως δεν χρησιμοποιείται. Εξωτερικά, μοιάζει με αγκύλη. Υπάρχουν δύο τύποι ενός τέτοιου μοντέλου. Η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι μπορεί να είναι μονόδρομη ή εγκάρσια.

Αν μιλάμε για το τελευταίο, τότε σε μακριές βίδες που στερεώνουν 2 λαβές, οι οποίες τοποθετούνται σε διαφορετικές πλευρές του φύλλου πόρτας - το ένα εναντίον του άλλου.

Μια τέτοια λαβή αφαιρείται πολύ εύκολα - απλά ξεβιδώστε τα μπουλόνια που συγκρατούν αυτό το σχέδιο. Τέτοια έπιπλα μπορεί να ονομαστεί μια δεκάρα με την κυριολεκτική έννοια, αφού έχει ελάχιστη τιμή. Ναι, και δεν έχει νόημα να το επιδιορθώσω, γιατί δεν καταλαβαίνει.

 • Η επόμενη επιλογή είναι ώθηση της κατασκευής. Μια τέτοια απόφαση σχετικά με τη δομή θα είναι λίγο πιο δύσκολη. Η λαβή είναι προϊόν τύπου μοχλού: τα στοιχεία εργασίας, λόγω του άξονα, συνδέονται με τον μηχανισμό κλειδώματος. Ορισμένες παραλλαγές αυτού του τύπου είναι επιπλέον εξοπλισμένες με ένα συγκρατητήρα που ασφαλίζει το τμήμα ασφάλισης.

Μια τέτοια λαβή μπορεί να αποσυναρμολογηθεί χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι με ένα στενό τσίμπημα. Με την ευκαιρία, μια τέτοια λαβή μπορεί να έχει μια κλειδαριά με μεταλλικό πυρήνα.

 • Ένα άλλο σχέδιο για να αναφέρω είναι - περιστρεφόμενο μοντέλο. Έχει πολλές διαφορές από τις παραπάνω επιλογές, οι οποίες έχουν τη μορφή και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού. Η γενική αρχή της λειτουργίας είναι η ίδια με αυτή των άλλων μοντέλων.
 • Η επόμενη έκδοση των εξεταζόμενων αξεσουάρ για εσωτερικές πόρτες - στυλό με υποδοχή. Αυτοί οι στυλογράφοι έχουν στρογγυλό σχήμα και, ανάλογα με την έκδοση, μπορούν να ταξινομηθούν χρησιμοποιώντας διαφορετικούς αλγόριθμους. Διαφέρουν στη μέθοδο στερέωσης του διακοσμητικού στοιχείου. Το σφαιρικό σχήμα είναι πολύ βολικό σε λειτουργία. Τέτοια μοντέλα ονομάζονται επίσης κουμπιά.

   Γενικά, όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός λαβών για πόρτες εσωτερικών χώρων. Κάθε τύπος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, ταυτόχρονα, ο αλγόριθμος για την αποσυναρμολόγησή τους θα είναι περίπου ο ίδιος.

   Απαιτούμενα εργαλεία

   Για να αποσυναρμολογήσετε τη λαβή της πόρτας πρέπει να έχετε ένα συγκεκριμένο εργαλείο στο χέρι. Ανεξάρτητα από τον τύπο του, μπορεί να περιέχει ορισμένα κρυμμένα στοιχεία και μέρη που δεν μπορούν πάντα να αποσπαστούν με τη βοήθεια συνήθων συσκευών.

   Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να έχετε την ακόλουθη λίστα εργαλείων:

   • σφυρί?
   • κατσαβίδι?
   • τρυπάνι και μια σειρά από τρυπάνια με ένα στέμμα?
   • ένα μολύβι?
   • awl;
   • gon.

   Πώς να αποσυναρμολογήσετε και να καταργήσετε;

   Είναι πολύ εύκολο να αποσυναρμολογήσετε τη λαβή της πόρτας αν έχετε τα προαναφερθέντα εργαλεία, καθώς και λίγες θεωρητικές γνώσεις σχετικά με τη δομή αυτού του μηχανισμού.

   Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να εκτελέσετε τα παρακάτω βήματα.

   • Υποστηρίξτε και στερεώστε την πόρτα καλά έτσι ώστε να βρίσκεται σε σταθερή θέση.
   • Τώρα πρέπει να αφαιρέσετε τη φλάντζα του διακοσμητικού τύπου και να την τραβήξετε ελαφρώς. Κάτω από αυτό θα πρέπει να ξεβιδωθούν οι σύνδεσμοι.
   • Υπάρχει ένας ειδικός πείρος στη φλάντζα του τμήματος πίεσης, ο οποίος είναι στάσιμος και ελατηριωτός. Πιέστε μέσα με ένα κατσαβίδι. Στην περιστρεφόμενη έκδοση, συνήθως βρίσκεται στο περίβλημα. Για να φτάσετε εκεί, πρέπει να εισαγάγετε ένα κλειδί ή ένα πλήκτρο. Εάν δεν ήταν δυνατό να το δοκιμάσετε, τότε η φλάντζα πρέπει να περιστραφεί μέχρι να ακουμπήσει την περόνη.
   • Τώρα πρέπει να κάνετε κλικ στον πείρο και ταυτόχρονα να καθυστερήσετε τη σχεδίαση της λαβής.
   • Τώρα ξεβιδώστε τα μπουλόνια.
   • Ξεχωρίστε το εσωτερικό του στοιχείου από έξω, βγάλτε τη λαβή και τη φλάντζα διακοσμητικού τύπου.
   • Αν υπάρχει ανάγκη να αφαιρέσετε το μάνδαλο για αντικατάσταση ή επισκευή, ξεβιδώστε τις βίδες που το στερεώνουν στο πλάι της θύρας, στη συνέχεια αφαιρέστε τη ράβδο και, στη συνέχεια, τον ίδιο τον μηχανισμό.

   Κατά τη συναρμολόγηση εξαρτημάτων σε διαφορετική θέση, είναι προτιμότερο να μην αποσυναρμολογούνται σε μέρη. Συνδέεται εύκολα στη δομή της πόρτας, αλλά με αντίστροφη σειρά.

   Τώρα πείτε απευθείας σχετικά με την αποσυναρμολόγηση κάθε κατηγορίας λαβών.

   • Ας ξεκινήσουμε με το σταθμευμένο, το οποίο δεν διαθέτει ακουστικό ώθησης και δεν είναι εφοδιασμένο με κλειδαριά τύπου θόλου. Για να ξεβιδώσετε μια τέτοια λαβή, χρειάζεστε ένα σταυροκατσάβιδο ή ένα κατσαβίδι. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κατσαβίδι. Η αφαίρεση πρέπει να ξεκινά με τη χαλάρωση των βιδών που ασφαλίζουν το μηχανισμό.

   Αν υπάρχουν διακοσμητικά αντικείμενα, πρέπει πρώτα να αφαιρεθούν. Καθώς ξεβιδώνετε τα μπουλόνια, θα πρέπει να κρατήσετε τα εξαρτήματα απόκρισης στην πίσω πλευρά της λεπίδας. Αν αυτό δεν γίνει, η δομή μπορεί απλά να πέσει έξω από τον καμβά και να παραμορφωθεί.

   Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η στερέωση μπορεί να είναι μονόπλευρη ή διπλής όψης, αντίστοιχα, ο σχεδιασμός μπορεί να αποσυναρμολογηθεί διαφορετικά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να το φροντίσετε εκ των προτέρων.Όταν έχουν αφαιρεθεί όλα τα μπουλόνια, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε προσεκτικά τη λαβή από το φύλλο της πόρτας χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι με επίπεδη άκρη. Στη θέση της παλιάς μάρκας βάλτε έναν άλλο μηχανισμό ή τον ίδιο σχεδιασμό, αλλά με νέα εξαρτήματα.

   • Εάν οδηγεί Ομιλία σχετικά με την αποσυναρμολόγηση ενός κουμπιού με μια πρίζατότε είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι η λέξη "υποδοχή" σημαίνει συνήθως ένα μηχανισμό που επιτρέπει το κλείδωμα της κλειδαριάς χρησιμοποιώντας ένα μικρό κλειδί στη μία πλευρά, το οποίο δεν χρησιμοποιείται στην άλλη πλευρά. Στη δεύτερη πλευρά υπάρχει ένα ειδικό αρνί. Σε αυτή την περίπτωση, η αποσυναρμολόγηση του μηχανισμού θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον ακόλουθο αλγόριθμο:
    1. πρώτα, χαλαρώστε τις βίδες που συγκρατούν τα μαξιλάρια, εκτελώντας μια διακοσμητική λειτουργία και στις δύο πλευρές.
    2. Ξεβιδώστε τις βίδες που συνδέουν το μηχανισμό και στις δύο πλευρές.
    3. το σχέδιο της λαβής τραβιέται προς τα έξω και το υπόλοιπο τμήμα του αφαιρείται.
    4. έβγαλε τον μηχανισμό ασφάλισης.

   Εάν η λαβή χρειάζεται επισκευή ή είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί οποιοδήποτε τμήμα της, τότε είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε τελείως τα μεμονωμένα στοιχεία και να προσδιορίσετε την αιτία της δυσλειτουργίας. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται προσεκτικά η ασφάλεια όλων των μικρών δομικών στοιχείων,διαφορετικά, αν χάνονται, είναι απλώς αδύνατο να συναρμολογηθεί ο μηχανισμός πίσω.

   • Τώρα ας μιλήσουμε για την αποσυναρμολόγηση ενός κουμπιού κουμπιού. Για να αφαιρέσετε αυτό το στοιχείο από το φύλλο πόρτας, συνήθως εκτελούνται τα ακόλουθα βήματα.
    1. Τα μπουλόνια στερέωσης στη μία πλευρά της πόρτας.
    2. Ο μηχανισμός αποσυναρμολογείται μέσω ειδικών οπών.
    3. Η αποσυναρμολόγηση της πρόσθετης πλάκας επιστροφής βρίσκεται σε εξέλιξη. Για να αποσυναρμολογήσετε αυτό το στοιχείο, απλά τραβήξτε το προς το μέρος σας.

   Το αποσυναρμολογημένο κουμπί είναι στερεωμένο χρησιμοποιώντας τις πιο απλές βίδες για συνδετήρες. Ο μηχανισμός αυτός έγινε με την προσδοκία ότι αργότερα δεν θα πραγματοποιηθούν επισκευές, αλλά θα αγοραστεί ένα νέο κομμάτι, το οποίο θα αντικαταστήσει την παλιά λαβή.

     • Πατήστε επιλογές. Συνήθως αντί για τη λήψη αποφάσεων χρησιμοποιούνται. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ανθεκτικά και πολύ εύκολο στη χρήση και την επισκευή. Η αποσυναρμολόγηση πραγματοποιείται ως εξής:
      1. πρώτα ξεβιδώστε τις βίδες που συγκρατούν τον τύπο διακοσμητικού υφάσματος, πραγματοποιώντας τη λειτουργία της συγκόλλησης.
      2. μετά την αφαίρεση αυτών των προσεκτικών καναλιών, τοποθετημένων και στις δύο πλευρές.
      3. οι βίδες των συνδετήρων ξεβιδώνονται και δομικά στοιχεία στρογγυλού σχήματος βρίσκονται και στις δύο πλευρές του φύλλου της πόρτας.
      4. μένει μόνο να ανοίξει η αμοιβαία ράβδος και η ίδια η κλειδαριά, μετά από την οποία να τα βγάλει από τα αυλάκια τοποθέτησης.

     Πώς να διορθώσετε;

     Η επισκευή συχνά της λαβής της πόρτας γίνεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

     • η χειρολαβή μπλοκάρει και γυρίζει σκληρά.
     • η λαβή μετά το πάτημα δεν μετακινείται στην κανονική θέση.
     • η χειρολαβή πέφτει και η βάση δεν έχει υποστεί ζημιά.
     • η γλώσσα δεν κινείται όταν πιέζεται.

     Κατά κανόνα, η αιτία αυτών των βλαβών είναι η φθορά, καθώς και η διαγραφή στοιχείων λόγω συνεχούς χρήσης. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να λιπαίνετε περιοδικά τα μέρη της κλειδαριάς και του μηχανισμού, για να καθαρίσετε τα πάντα από τη βρωμιά. Κατά τη λίπανση, το προϊόν κυλάει έτσι ώστε το υγρό να πέφτει ομοιόμορφα σε όλα τα στοιχεία και τα μέρη. Εάν υπήρχε χαλάρωση της λαβής, τότε οι σύνδεσμοι πρέπει να διορθωθούν και να σφιχτούν.

     Μερικές φορές απαιτείται η επιδιόρθωση των εξαρτημάτων μιας πόρτας εισόδου ή εσωτερικού σιδήρου. Αν μιλάμε για την εσωτερική πόρτα, η επισκευή ή η αντικατάσταση του μηχανισμού συνήθως πραγματοποιείται όταν πέσει η χειρολαβή.

     Αυτό συμβαίνει εάν χρησιμοποιείτε εξαρτήματα κακής ποιότητας, λόγω των οποίων ο δακτύλιος συγκράτησης μπορεί να σπάσει ή να πέσει έξω.

     Για την εκτέλεση εργασιών επισκευής πρέπει να εκτελεστούν τα παρακάτω βήματα.

     • Αποσυνδέστε τη βάση από το φύλλο της πόρτας.
     • Ελέγξτε την κατάσταση του δακτυλίου ασφάλισης. Εάν ο δακτύλιος έχει μετατοπιστεί, τότε η θέση του πρέπει να ρυθμιστεί. Εάν είναι σπασμένο ή σπασμένο, πρέπει να αντικατασταθεί.

     Επίσης, η επισκευή της λαβής πραγματοποιείται, εάν μετά το άνοιγμα των εξαρτημάτων δεν γίνεται στη συνήθη θέση. Η αιτία του προβλήματος είναι η μετατόπιση ή η θραύση της σπείρας.

     Για να αντικαταστήσετε την έλικα, απαιτούνται τα ακόλουθα βήματα:

     • αποσυναρμολογήστε τη συσκευή.
     • αφαιρέστε το κατεστραμμένο τμήμα και αντικαταστήστε το.
     • τώρα είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί η στερέωση με τη βοήθεια μηχανισμού ασφάλισης.
     • το σχέδιο είναι τοποθετημένο στην πόρτα.

        Εάν το ελατήριο έχει σκάσει, τότε μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από ένα μικρό κομμάτι χαλύβδινο σύρμα. Η μπίλια πρέπει να θερμαίνεται σε έντονο κόκκινο χρώμα στη φωτιά και στη συνέχεια βυθίζεται στο νερό. Μετά από αυτό μπορεί να εφαρμοστεί.

        Πώς να επισκευάσετε το ντουλαπάκι με τα χέρια σας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

        Σχόλια
         Συντάκτης
        Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

        Αίθουσα εισόδου

        Σαλόνι

        Υπνοδωμάτιο