Οι λεπτομέρειες της τοποθέτησης των κλειδαριών της πόρτας

 Οι λεπτομέρειες της τοποθέτησης των κλειδαριών της πόρτας

Σήμερα υπάρχει μεγάλος αριθμός συστημάτων και συσκευών κλειδώματος. Έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τους ιδιοκτήτες από την παρέμβαση ανεπιθύμητων φιλοξενουμένων στα σπίτια τους ή στα βοηθητικά τους δωμάτια. Οι λόγοι για την εγκατάσταση ή την αντικατάσταση της κλειδαριάς στις πόρτες μπορούν να είναι πολλοί. Αυτή η διαδικασία δεν ανέχεται την απροσεξία και την απροσεξία, αλλά μπορεί να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα, το κύριο πράγμα είναι να ξέρει πώς να το κάνει.

Επιλογή συσκευής

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τους τύπους κλειδαριών προκειμένου να επιλέξουμε την επιλογή που είναι κατάλληλη τόσο ως προς τη λειτουργικότητα, όσο και ως προς την προστασία και τις οικονομικές δυνατότητες.

Ανά τύπο εγκατάστασης οι κλειδαριές ταξινομούνται σε τρεις ομάδες.

 • Αρθρωμένο. Ο αρθρωτός μηχανισμός κλειδώματος είναι ο απλούστερος τύπος. Κατά κανόνα, χρησιμοποιείται για την προστασία των κτιρίων, των γκαράζ, των καλοκαιρινών κατοικιών και των αντικειμένων με τις επικοινωνίες. Η εγκατάσταση της συσκευής είναι απλή και προσβάσιμη σε οποιοδήποτε άτομο. Ωστόσο, ο βαθμός προστασίας αυτών των κλειδαριών είναι ο χαμηλότερος και ο συντελεστής μυστικότητας είναι μηδέν.
 • Μορφή. Η ουσία του μηχανισμού μανδάλωσης είναι η ίδια στον τίτλο: είναι ενσωματωμένη μέσα στην πόρτα, για την οποία κόβεται μια ειδική εσοχή στον καμβά. Η εγκατάσταση της συσκευής σε αυτή την περίπτωση απαιτεί ορισμένες δεξιότητες και ειδικά εργαλεία, ειδικά εάν η πόρτα είναι μέταλλο. Αυτές οι κλειδαριές σας επιτρέπουν να επιλέξετε ένα μοντέλο ανάλογα με τον βαθμό προστασίας και μυστικότητας. Οι τροποποιήσεις που εγγυώνται την αποτελεσματικότητα του hacking είναι πολύ δημοφιλείς.
 • Επικάλυψη. Κλειδαριές παρόμοιου σχεδιασμού επιβάλλονται σε μια πόρτα από το εσωτερικό, ταυτόχρονα το τμήμα του μηχανισμού πηγαίνει βαθιά στο ύφασμα. Η εγκατάσταση και αντικατάσταση δεν θα προκαλέσει δυσκολίες σε έναν έμπειρο πλοίαρχο, αλλά εάν είναι απαραίτητο, είναι δυνατή και η ανεξάρτητη εγκατάσταση.

Ανά τύπο συσκευής οι κλειδαριές χωρίζονται σε δύο κύριους τύπους.

 • Rack. Το κύριο χαρακτηριστικό του κάστρου είναι η μαζικότητα του.Ο μηχανισμός λειτουργεί από ένα κλειδί που δεν γυρίζει, αλλά απλά εισάγεται στο σύστημα. Κατά κανόνα, τα πλήκτρα έχουν σημαντικό μήκος και βάρος. Ειδικές περικοπές γίνονται στην επιφάνεια τους, η οποία πρέπει να συμπίπτει με τον κώδικα μέσα στην κλειδαριά. Δεδομένου ότι για το άνοιγμα είναι απαραίτητο να καταβληθούν σημαντικές προσπάθειες, οι μηχανισμοί οδοντωτών τροχών και οδοντωτών τροχών είναι εγκατεστημένοι σε γκαράζ, αποθήκες και άλλα κτίρια.
 • Συστήματα κυλίνδρων. Οι μηχανισμοί κλειδώματος αυτού του τύπου θεωρούνται κλασικοί. Τα κύρια μέρη είναι καρφίτσες, στέγαση, έκκεντρο και προνύμφη. Η αρχή του μηχανισμού περιστροφής. Το επίπεδο πολυπλοκότητας της κλειδαριάς καθορίζεται από τον αριθμό των κυλινδρικών τμημάτων, μέσα στα οποία υπάρχουν στοιχεία που καθορίζουν την προστασία από τη διάρρηξη. Κάθε τέτοια λεπτομέρεια έχει το δικό της σύνολο κωδικών PIN, οπότε έχει δημιουργηθεί ένα κλειδί για αυτό.

Οι συνδυασμοί κωδικών σε σχέση με αυτή την περίσταση μπορεί να είναι πάνω από ένα εκατομμύριο. Είναι κατάλληλα για τοποθέτηση σε εσωτερικές και επαγγελματικές πόρτες.

 • Δίσκος. Ο σχεδιασμός της αρχής της δράσης είναι παρόμοιος με τις κυλινδρικές κλειδαριές. Μόνο οι συνδυασμοί κωδικών δημιουργούνται σε βάρος των δίσκων, στον αριθμό των οποίων εξαρτάται η πολυπλοκότητα και η αξιοπιστία του μηχανισμού ασφάλισης.
 • Μηχανισμοί επιπέδου. Ο σχεδιασμός της κλειδαριάς ως προς τα βασικά στοιχεία είναι παρόμοιος με τον τύπο του κυλίνδρου, αλλά υπάρχουν πρόσθετες λεπτομέρειες που περιπλέκουν την αρχή της λειτουργίας του. Τα κυριότερα μέρη είναι χαλύβδινα ελαστικά πινακίδες που ονομάζονται μοχλοί. Είναι πιο μαζικές από ό, τι παρέχουν αξιοπιστία της κλειδαριάς. Η αξιοπιστία της δυσκοιλιότητας εξαρτάται από τον αριθμό των μοχλών.
 • Συνδυασμένα συστήματα. Αυτά τα σχέδια προστατεύουν αποτελεσματικότερα από την πειρατεία.

Σύμφωνα με την αρχή της δράσης.

 • Μηχανική. Οι μηχανισμοί ασφάλισης της συγκεκριμένης κατασκευής κλείνουν μόνο εάν υπάρχει ένα κλειδί, δηλαδή χειροκίνητα. Είναι απλά, αρκετά αξιόπιστα, ανθεκτικά και είναι τα πιο δημοφιλή μοντέλα στην αγορά.
 • Ηλεκτρομηχανική. Κλειδαριές αυτού του είδους έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν την πόρτα όχι μόνο με ένα κλειδί, αλλά και με μια ηλεκτρονική μονάδα. Κατά κανόνα, αυτοί οι μηχανισμοί διαθέτουν συνηθισμένα μπουλόνια που μπορούν να λειτουργήσουν με το χέρι ή με ηλεκτρονική συσκευή: μια κάρτα, μια κλειδαριά πλήκτρων και ένα τηλεχειριστήριο.

Ένα τέτοιο σύστημα κλειδώματος θεωρείται πολύ αξιόπιστο, επομένως χρησιμοποιείται συχνά σε τράπεζες και θόλους μουσείων.

 • Ηλεκτρονικά. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η επίδραση στην πόρτα από μεγάλη απόσταση. Κατά κανόνα, εγκαθίστανται σε ιδιωτικές κατοικίες στο γκαράζ και τις πύλες εισόδου, πύλες. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι είναι εύκολο να ανοίξουν, όπως οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Με το βαθμό αξιοπιστίας και προστασίας από την πειρατεία, χάνουν σε ηλεκτρομηχανικά και ηλεκτρομαγνητικά μοντέλα.
 • Ηλεκτρομαγνητική. Για να εγκαταστήσετε μια κλειδαριά με μαγνήτες χρειάζεστε ένα κύκλωμα με μόνιμη ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο. Υπό αυτή την προϋπόθεση, είναι σε θέση να παρέχει καλή προστασία. Συχνά χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικούς χώρους και σε μεγάλα κτίρια γραφείων.

Κριτήρια επιλογής

Όταν επιλέγετε μια κλειδαριά, πρέπει να απαντάτε με συνέπεια στις ακόλουθες ερωτήσεις.

 • Η λειτουργία που εκτελεί η πόρτα. Ανάλογα με τις εργασίες που εκτελούν την πόρτα, επιλέγεται και ο μηχανισμός ασφάλισης. Εάν χρειάζεστε υψηλή αξιοπιστία, τότε οι κλειδαριές επιλέγονται από υλικά υψηλής ποιότητας, ανθεκτικά, με υψηλό βαθμό μυστικότητας και αντοχής στη διάσπαση. Η απλούστερη δυσκοιλιότητα για εσωτερικές ή ελαφριές πλαστικές πόρτες μπορεί να γίνει από φθηνότερα μέρη: πλαστικό, ορείχαλκο ή σιλυμίνη.
 • Προστασία αξιοπιστίας. Υπάρχουν 4 τάξεις αντίστασης στη διάσπαση. Το πρώτο από αυτά είναι το απλούστερο, το οποίο χρησιμοποιείται στις κλειδαριές για εσωτερικές πόρτες, γραφεία, βοηθητικά δωμάτια. Ακόμη και ένας μη επαγγελματίας θα μπορεί να το ανοίξει σε 5 λεπτά. Η δεύτερη κατηγορία χαρακτηρίζεται από χρόνο εισόδου έως και 15 λεπτά. Μπορούν να εγκατασταθούν στην μπροστινή πόρτα, αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει τίποτα πολύτιμο πίσω από αυτά. Η τρίτη κατηγορία προστασίας παρέχει βελτιωμένες ιδιότητες μηχανισμών κλειδώματος. Αυτό είναι το πιο δημοφιλές, επειδή η τιμή και η ποιότητα είναι συγκρίσιμες για τους απλούς χρήστες. Η τέταρτη κατηγορία εγκαθίσταται στις πόρτες σε εξειδικευμένους χώρους, οι οποίοι υπόκεινται σε αυξημένες απαιτήσεις ασφαλείας.
 • Ο βαθμός μυστικότητας. Πολλοί πωλητές είναι παραπλανητικοί αγοραστές, χαρακτηρίζοντας κλειδαριές μόνο από την άποψη του αριθμού των συνδυασμών. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι η μυστικότητα είναι μια περίπλοκη ιδέα, η οποία περιλαμβάνει, εκτός από τον αναφερθέντα παράγοντα, και προστασία από οποιοδήποτε είδος hacking: μηχανικό ή με τη βοήθεια ενός κύριου κλειδιού, ανθεκτικότητα, αντίσταση στην κρούση, πιθανότητα βασικών επαναλήψεων.

Ανάλογα με αυτό, υπάρχουν 3 επίπεδα μυστικότητας.

 • Χαμηλή Χαρακτηριστικά: από 10 έως 10 χιλιάδες πιθανοί κωδικοί PIN και την απλότητα τους, έλλειψη προστασίας από διάρρηξη, εξαρτήματα από υλικά χαμηλής αντοχής, χαμηλή ακρίβεια συναρμολόγησης.
 • Μέσος όρος. Χαρακτηριστικά: από 5 χιλιάδες έως 5 εκατομμύρια συνδυασμούς με επαρκές επίπεδο πολυπλοκότητας. Τα μοντέλα των αξιόπιστων κατασκευαστών έχουν προστασία από την πειρατεία. Τα υλικά για τις εγκάρσιες ράβδους είναι ανθεκτικά στη φθορά, στην περίπτωση που χρησιμοποιούν συχνά χαμηλής ποιότητας, το επίπεδο συναρμολόγησης είναι μέσο.
 • Υψηλή Χαρακτηριστικά: ο αριθμός των ακίδων ξεκινά από 100 χιλιάδες έως ένα δισεκατομμύριο, το επίπεδο πολυπλοκότητας είναι το υψηλότερο, η προστασία από οποιεσδήποτε μορφές πρόσκρουσης, η φθορά των υλικών -, οξύ και αδιάβροχο, υψηλή ακρίβεια συναρμολόγησης

Απαιτούμενα εργαλεία

Για να ενσωματώσετε αυτόματα την κλειδαριά, θα χρειαστεί να αποθηκεύσετε ορισμένα εργαλεία και γνώσεις. Το σετ εργαλείων εξαρτάται από τον τύπο της κλειδαριάς και το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η πόρτα.

Για τα ξύλινα λινά θα χρειαστεί:

 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • σύνολο σμίλων.
 • Σετ κατσαβιδιών ή κατσαβίδι?
 • μαχαίρι του ξυλουργού.
 • σφυρί?
 • ένα αρχείο?
 • χάρακας και μολύβι.
 • αν δεν βρίσκονται στη διάταξη κλειδώματος.

Για να εγκαταστήσετε την κλειδαριά στη μεταλλική πόρτα, μπορεί να χρειαστείτε επιπλέον τρυπάνια και μεταλλικά αρχεία.Στο κιτ για την τοποθέτηση των μηχανισμών ασφάλισης σε πλαστικά φύλλα θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα χαρτί αντιγράφου ή πηλό για σήμανση.

Αφαίρεση της προηγούμενης κλειδαριάς

Παρά τις καινοτομίες στην παραγωγή μηχανισμών κλειδώματος, μερικές φορές αποτυγχάνουν. Ως εκ τούτου, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι το κάστρο θα πρέπει να αντικατασταθεί ή να επισκευαστεί. Πριν εγκαταστήσετε ένα νέο μηχανισμό, φυσικά, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το παλιό.

Ανάλογα με το ποια είναι τα μπουλόνια που κλειδώνει η κλειδαριά, θα πρέπει να αποθηκεύσετε ένα κατσαβίδι με επίπεδη ή εγκάρσια κεφαλή. Με τη βοήθειά του όλοι οι σύνδεσμοι βγαίνουν από μια ακραία όψη. Υπάρχει λαβή κάστρου. Εάν η προνύμφη του μηχανισμού δεν είναι σταθερή, τότε αρκεί να αφαιρέσετε την κλειδαριά τραβώντας τη ράβδο προς την ίδια.

Εάν η προνύμφη είναι παρούσα στο κάστρο, δηλαδή η συσκευή έχει ένα ορισμένο επίπεδο προστασίας, τότε πρέπει να τραβηχτεί πρώτα. Για να το κάνετε αυτό, ξεβιδώστε την ειδική μεγάλη βίδα που διατρέχει όλο το σώμα, αρχίζοντας από το βραχίονα. Μετά από αυτό, η προνύμφη θα βγει με ένα μικρό κλικ σε αυτό. Για τις συσκευές κλειδώματος με υψηλό βαθμό προστασίας, η διαδικασία αυτή γίνεται πιο περίπλοκη, αφού πρώτα είναι απαραίτητο να απενεργοποιηθεί ο προστατευτικός μηχανισμός με ειδικό κλειδί και μόνο μετά να αποσυναρμολογηθεί η προνύμφη.

Σε περίπτωση μανδάλωσης με λαβή, θα πρέπει να το ξεφορτωθείτε προτού αρχίσετε να αφαιρείτε τον μηχανισμό. Κατά κανόνα, οι μοχλοί ανοίγματος συνδέονται με μια βίδα ασφάλισης στον τετράγωνο πείρο. Πρέπει επίσης να ξεβιδωθεί για να βγάλετε μια καρφίτσα. Και μετά να συνεχίσουμε με την περαιτέρω αποσυναρμολόγηση του κάστρου.

Η δυσκολία στην ανάλυση μιας συσκευής κλειδώματος που έχει καταστεί άχρηστη αντιπροσωπεύεται από διάφορα διακοσμητικά στοιχεία όπως επικαλύψεις. Στην περίπτωση αυτή, η αποσυναρμολόγηση θα πρέπει να ξεκινά από αυτά. Έχουν τους συνδετήρες, οι οποίοι συχνά βιδώνονται είτε στο φύλλο πόρτας είτε στο σώμα της δυσκοιλιότητας. Στη συνέχεια ο αλγόριθμος των ενεργειών είναι στάνταρ.

 • Κατά την απομάκρυνση της κλειδαριάς από το είδος των προσπαθειών που θα περικλείονται πολύ λιγότερο, από ό, τι στην κατάργηση του συνειδητή συνάδελφός της. Τέτοια μοντέλα συνδέονται με βίδες στην ίδια την πόρτα. Επομένως, η διαδικασία συνίσταται στο ξεβίδωμα των βιδών, στην αφαίρεση του περιβλήματος - στην πλάκα που καλύπτει το φρεάτιο και στην αφαίρεση της κλειδαριάς.
 • Οι κλειδαριές στις πλαστικές και μεταλλικές πόρτες είναι συχνά ηλεκτρικές ή ηλεκτρομαγνητικές. Επομένως, προτού ξεκινήσετε να τα αποσυναρμολογείτε, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια και να διαβάσετε τις οδηγίες για τη συσκευή τους.Πολύ σπάνια, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν περιπτώσεις όπου ενσωματωμένες κλειδαριές στο εργοστάσιο και δεν είναι δυνατή η αφαίρεση τους χωρίς να καταστραφούν τα φύλλα της πόρτας. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε με το "μικρό αίμα", για παράδειγμα, γεώνοντας το από το τέλος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ολόκληρη η κλειδαριά δεν σπάει πάντα αμέσως. Κατά κανόνα, ο πυρήνας αποτυγχάνει, ο οποίος μπορεί να αντικατασταθεί χωριστά, χωρίς να εκτοπιστεί ολόκληρος ο μηχανισμός. Έτσι θα είναι πολύ φθηνότερο.

Μαρκάρισμα

Αφού αφαιρεθεί το παλιό κάστρο, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο - σήμανση.

Στην παλιά πόρτα

Αν υπάρχουν εναπομείνασες οπές από την παλιά κλειδαριά, τότε είναι καλύτερα να προσαρμόσετε τον νέο μηχανισμό για αυτούς. Στη συνέχεια, θα χρησιμεύσουν ως σήμανση.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν υπάρχουν δύο παρόμοιες κλειδαριές. Αν απαιτείται αυστηρή αντικατάσταση για τις παλιές τρύπες, τότε πρέπει είτε να αλλάξετε τον πυρήνα, τότε η περίπτωση θα παραμείνει παλιά και δεν θα υπάρξουν προβλήματα, ούτε θα αναζητήσετε απολύτως ίδιο μοντέλο, μάρκα και κατασκευαστή. Για την επιλογή είναι καλύτερα να έρθετε στο κατάστημα με ένα παλιό κάστρο ή την περιγραφή του, έτσι ώστε οι σύμβουλοι να μπορούν να βρουν γρήγορα τη σωστή επιλογή.

Εάν υπάρχουν τρύπες για δυσκοιλιότητα, αλλά δεν υπάρχει και δεν είναι γνωστό πώς είναι, τότε οι μετρήσεις πρέπει να λαμβάνονται σε χιλιοστά. Για τους γύρους, μετράται η ακτίνα, για τους άλλους - μήκος, πλάτος, βάθος.

Εάν δεν μπορείτε να πάρετε έναν τέτοιο μηχανισμό ασφάλισης, τότε είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός άλλου μοντέλου. Είναι καλύτερα αν είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το προηγούμενο, τότε οι υπάρχουσες τρύπες θα χρειαστεί να επεκταθούν.

Στη νέα ξύλινη πόρτα

Για να διευκολύνετε τη διαδικασία εγκατάστασης ενός νέου κάστρου με τα χέρια σας, θα πρέπει προσεκτικά και προσεκτικά να προσεγγίσετε τη σήμανση.

 • Στην επιφάνεια του φύλλου πόρτας με ένα μολύβι ή κιμωλία σημειώνεται η θέση της κλειδαριάς και της χειρολαβής της γεωτρήσεως, αν είναι αλληλένδετες. Κανονικά, η δυσκοιλιότητα έχει οριστεί σε απόσταση ενός μέτρου από το επίπεδο του δαπέδου. Ωστόσο, το ύψος μπορεί να είναι διαφορετικό, πιο άνετο για τους κατοίκους.
 • Με τη βοήθεια του τετραγώνου σε αυτό το σήμα κάθετο σύρεται στο τέλος της πόρτας. Αυτό είναι το κέντρο, εστιάζοντας στο οποίο στο τέλος πρέπει να σχεδιάσετε μια αξονική γραμμή του οποίου το μήκος είναι ίσο με το πλάτος του σώματος. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να τοποθετήσετε την κλειδαριά στο μπροστινό τμήμα της πόρτας και να τραβήξετε γύρω από το περίγραμμα έτσι ώστε οι διαστάσεις της εσοχής να ταιριάζουν ακριβώς με τις διαστάσεις της συσκευής. Πάρτε ένα σχέδιο ενός ορθογωνίου.
 • Στη συνέχεια, μετρήστε το βάθος εισόδου της γλώσσας στον καμβά (αυτή είναι η απόσταση από το πηχάκι της κλειδαριάς μέχρι το τέλος του μακρύτερου μπουλονιού) και στις δύο πλευρές της πόρτας και σημειώστε την. Με άλλα λόγια, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί η αρχή και το τέλος του μηχανισμού ασφάλισης.
 • Εάν η κλειδαριά λάβει την παρουσία περιστροφικού κομβίου, τότε η θέση της είναι επισημασμένη και στις δύο πλευρές της πόρτας. Για να γίνει αυτό, το σώμα της συσκευής εφαρμόζεται στην πόρτα πλάγια, τότε γίνονται τα απαραίτητα σημάδια.
 • Μετά από αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να τρυπήσετε μια τρύπα. Για τους σκοπούς αυτούς, χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό τρυπάνι με τρυπάνι με φτερά. Για να ταιριάζει με το βάθος της μετρούμενης τιμής, πρέπει να σημειωθεί στο τρυπάνι με σύρμα. Η διάμετρος του τρυπανιού είναι καλύτερα να επιλέξετε κοντά στο πάχος της οπής. Βγάλτε προσεκτικά ολόκληρο το ορθογώνιο σημάδι. Η σωστή ακρίβεια μπορεί να είναι μια καλέμι. Αντί για ένα τρυπάνι, κάποιοι τεχνίτες χρησιμοποιούν μια σμίλη και ένα σφυρί. Οι πλοίαρχοι σημειώνουν ότι η τρύπα πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το μέγεθος της κλειδαριάς, τότε θα είναι ευκολότερη η τοποθέτησή της.

Στο στάδιο αυτό τελειώνει, από την στιγμή που αρχίζει η εγκατάσταση της διάταξης ασφάλισης.

Το άνοιγμα για τη γλώσσα στην αντίθετη πλευρά του πλαισίου της πόρτας επισημαίνεται αφού έχει ήδη συναρμολογηθεί και ενσωματωθεί η κλειδαριά. Για το σκοπό αυτό, το στοιχείο ασφάλισης είναι λερωμένο με κιμωλία ή κολλημένο σε χαρτί αντιγραφής. Κατά το κλείσιμο της γλώσσας θα αφήσει ένα σημάδι, το οποίο θα θεωρηθεί ως σήμα για τη διάτρηση των απαραίτητων οπών.Εάν όλα γίνονται σωστά, τότε μετά την εγκατάσταση ο μηχανισμός δεν θα μπλοκάρει.

Στη νέα μεταλλική πόρτα

Κατά κανόνα, οι σιδερένιες πόρτες πωλούνται με κλειδαριά και άλλες απαραίτητες λεπτομέρειες, έτσι ώστε όλες οι τρύπες πάνω τους να είναι ήδη τρυπημένες και να συμπίπτουν με τους συνδετήρες. Απομένει μόνο να εγκαταστήσετε μια κλειδαριά σύμφωνα με τις οδηγίες στις συγκεκριμένες θέσεις.

Εάν η πόρτα αγοράζεται χωρίς κλειδαριά, τότε παρατηρείται ο γενικός αλγόριθμος των ενεργειών, αλλά μόνο τα εργαλεία αλλάζουν, αφού το μέταλλο θα πρέπει να τρυπηθεί και να κοπεί.

Σε μια νέα πλαστική πόρτα

Σήμερα, πλαστικές πόρτες βρίσκονται παντού. Κατά συνέπεια, και οι κλειδαριές σε αυτές, θα πρέπει να αλλάξουν, να επιδιορθώσουν και να εγκαταστήσουν καινούργια. Ο αλγόριθμος δράσης για τη σήμανση της θέσης μιας κλειδαριάς σε μια πόρτα από PVC είναι παρόμοιος με έναν ξύλινο. Οι ακριβοί τύποι συσκευών ασφάλισης έχουν οδηγίες, στις οποίες δίδεται όχι μόνο η διαδικασία εγκατάστασης, αλλά επισυνάπτονται διαγράμματα για τη σήμανση.

Σήμερα, σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές περιλαμβάνουν ένα πρότυπο χαρτιού στο συνημμένο σύνολο εγγράφων. Εφαρμόζεται στην πόρτα, με τη βοήθεια των σημείων ασφάλισης στο φύλλο της πόρτας: 4 στερέωση και ένα κεντρικό τμήμα για την προνύμφη ασφάλισης.

Οι πλοίαρχοι συστήνουν τρύπες διάτρησης στις ενδείξεις, εκτός από το κέντρο, με ένα λεπτό τρυπάνι. Στη συνέχεια οι βίδες εισέρχονται στο ύφασμα χωρίς στρεβλώσεις. Οι τρύπες πρέπει να είναι κωφοί, όχι μέσω.

Η σήμανση της αυλάκωσης κάτω από τη ράβδο πραγματοποιείται όπως και στο μοντέλο καμπύλης: στερεώστε την κλειδαριά και ο κύκλος της ράβδου. Η σήμανση της θέσης του αντίστοιχου μηχανισμού ασφάλισης πραγματοποιείται μετά από πλήρη συναρμολόγηση και εγκατάσταση της κλειδαριάς. Για να γίνει αυτό, είναι κλειστό, εφαρμόζεται η αμοιβαία κατασκευή και τα σημάδια γίνονται με τρύπες διαμέσου των συνδετήρων.

Εγκατάσταση

Όπως δείχνει η πρακτική, η εγκατάσταση μιας κλειδαριάς στην πόρτα δεν είναι εύκολη, αλλά είναι εφικτή για να την κάνετε μόνοι σας. Τοποθέτηση κλειδαριών πόρτας σε διαφορετικούς τύπους υφασμάτων - διαδικασία ταυτόσημη στη βάση. Οι διαφορές καθορίζονται από τις πρόσθετες λειτουργίες του μηχανισμού και από το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι πόρτες.

Σε ξύλινη πόρτα με περιστρεφόμενη λαβή

Αφού κόψετε μια θέση για το σώμα κλειδώματος κατά τη σήμανση, η ακολουθία των ενεργειών θα είναι η εξής.

 • Η τοποθέτηση των τελικών ταινιών. Η κλειδαριά θα πρέπει να εισαχθεί στην εσοχή με σχισμές και να κόψει τη ράβδο κατά μήκος του περιγράμματος.Δεδομένου ότι θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα με τον καμβά, είναι απαραίτητο να κάνετε μια μικρή εσοχή γι 'αυτό. Στην τραχιά γραμμή σε βάθος 1-2 χιλιοστών, μια εγκοπή γίνεται με ένα μαχαίρι. Περαιτέρω καλέμι επεκτείνεται στο μέγεθος της ράβδου.
 • Τρύπες για τη λαβή και το κλειδί. Ένα άνοιγμα για την κλειδαρότρυπα και τη λαβή επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι με στυλό. Οι πλοίαρχοι συμβουλεύουν να τρυπώνουν τρύπες όχι διαμέσου, αλλά από δύο πλευρές, τότε θα είναι πιο ακριβείς, χωρίς να χτυπάνε κατά μήκος των άκρων.
 • Τοποθετήστε σχέδια στην πόρτα. Η κλειδαριά βαθαίνει στη θέση της, η λαβή εισάγεται στην τρύπα που έγινε νωρίτερα. Εάν στο κιτ υπήρχε διακοσμητική επένδυση, τότε σε αυτό το στάδιο είναι στερεωμένες με βίδες στον καμβά.
 • Εγκατάσταση παράλληλων λωρίδων. Ονομάζεται επίσης "απάντηση". Βρίσκεται απέναντι από το κάστρο, περιλαμβάνει ένα μπουλόνι όταν κλείνει. Για να ενσωματώσετε την αμοιβαία γραμμή, θα πρέπει να ακολουθήσετε έναν αλγόριθμο παρόμοιο με τη λήψη χώρου κάτω από την ίδια την κλειδαριά. Η θέση της γλώσσας στον καμβά επισημαίνεται με κιμωλία ή χαρτί άνθρακα. Ο ιμάντας συνδέεται με βίδες ή μπουλόνια.

Στη ξύλινη πόρτα

Προκειμένου να τεθεί το κλείδωμα τιμολογίου, πρέπει να θυμόμαστε ότι για αυτό το κανονικό ύψος είναι 1,5 μέτρα από το επίπεδο του δαπέδου.Ωστόσο, δεν είναι επίσης υποχρεωτική για την εκτέλεση και μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών.

Αφού εφαρμοστούν όλα τα σημάδια, τρυπάται η κεντρική τρύπα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να το κάνουν από δύο πλευρές, και όχι αμέσως. Σε αυτή την περίπτωση, οι άκρες θα είναι ομαλές. Η διάμετρος της οπής πρέπει να συμπίπτει με τον κύλινδρο κλειδώματος.

Σε αντίθεση με το μοντέλο θραύσης, η πλάκα έμπλαστρα είναι πλευρική, όχι κεντρική. Εντούτοις, πρέπει επίσης να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το φύλλο της πόρτας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι επίσης απαραίτητο να κόψετε μια αυλάκωση κάτω από αυτό. Για αυτή τη διαδικασία, χρησιμοποιήστε ένα αιχμηρό μαχαίρι για να εμβαθύνετε το προβλεπόμενο περίγραμμα και μια σμίλη για να τραβήξετε την εσοχή.

Στη συνέχεια, η κλειδαριά είναι τοποθετημένη στη θέση της και είναι στερεωμένη στην πόρτα με βίδες ή μπουλόνια ασφάλισης. Το αμοιβαίο τμήμα του μηχανισμού βιδώνεται με βίδες στο σήμα που έχει κατασκευαστεί.

Αφού εγκατασταθούν όλα τα κύρια εξαρτήματα, προστίθενται πρόσθετα στοιχεία: διακοσμητικές πλάκες, συσκευές κατά της βανδαλισμού, λαβές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι εάν η κλειδαριά πρέπει να κοπεί σε μερικές γυάλινες πόρτες, τότε πριν την εγκαταστήσετε, φροντίστε να τις αφαιρέσετε από τους μεντεσέδες και, αν είναι δυνατόν, να αφαιρέσετε τα παράθυρα.Θα τα σώσει από το τσιμπάκι ή το τυχαίο σπάσιμο.

Με το κατάλληλο επίπεδο δεξιοτήτων, η κλειδαριά μπορεί να διατρυπηθεί μέσα στις κινούμενες ή συρόμενες πόρτες χωρίς να αφαιρεθεί από τους μεντεσέδες.

Στη σιδερένια πόρτα

Η αρχή της εγκατάστασης του μηχανισμού ασφάλισης είναι παρόμοια με τον αλγόριθμο των ενεργειών για την εργασία με ξύλινο πανί, η μόνη διαφορά είναι με τη μορφή των εργαλείων που χρησιμοποιούνται. Για διαφορετικές τρύπες χρειάζεστε ένα μύλο, ένα τρακτέρ και μεταλλικά τρυπάνια.

Στη πλαστική πόρτα

Κλειδαριές για ξύλινες και μεταλλικές πόρτες δεν είναι κατάλληλες για τα πλαστικά πρωτότυπα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε μια ειδική δυσκοιλιότητα. Ο μηχανισμός επιλέγεται σύμφωνα με το πλάτος του προφίλ στο οποίο θα εγκατασταθεί. Σχεδόν όλα τα μοντέλα που παρουσιάζονται είναι κατώτερα και διαθέτουν ενσωματωμένες λαβές για το άνοιγμα. Αυτό είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της ακεραιότητας και της αισθητικής ολόκληρης της δομής. Σε σπάνιες περιπτώσεις, το φύλλο της πόρτας είναι εφοδιασμένο με μια διάταξη υπερκείμενης ασφάλισης για την ενίσχυση της προστασίας.

Στην μπαλκονόπορτα ή στο παράθυρο με διπλά τζάμια του διαμερίσματος, που βρίσκεται στους επάνω ορόφους, κατά κανόνα τοποθετούν ένα συνηθισμένο μανδάλωμα με λαβή. Σε αυτή την περίπτωση, έρχεται σε ένα σύνολο με παράθυρα με διπλά τζάμια, οπότε είναι ήδη εγκατεστημένο στο εργοστάσιο.Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν φέρει προστατευτικές λειτουργίες.

Για επισκευές αρκεί να ξεβιδώσετε τους κοχλίες στερέωσης, να αφαιρέσετε τις λαβές και στις δύο πλευρές, να εισάγετε μια νέα παρόμοια λαβή στην τρύπα, να την διορθώσετε.

Εάν είναι απαραίτητο να παρέχεται προστασία από τη διείσδυση μέσω πλαστικής πόρτας, πρέπει να εγκατασταθεί ένας πιο πολύπλοκος μηχανισμός ασφάλισης. Σκεφτείτε τον αλγόριθμο των ενεργειών στο παράδειγμα του ηλεκτρομαγνητικού μοντέλου.

 • Αφού εφαρμόσετε τις οπές διάνοιξης σήμανσης. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι αδύνατο να πιέσετε σκληρά τον καμβά, μπορεί να σπάσει.
 • Κατά κανόνα, ο σχεδιασμός αποτελείται από δύο κύρια μέρη, ένα από τα οποία είναι τοποθετημένο στο φύλλο πόρτας, και το άλλο - στο άνοιγμα. Όλοι οι σύνδεσμοι υπάρχουν στη διαμόρφωση.
 • Στο επόμενο βήμα, συναρμολογείται ένα ηλεκτρικό κύκλωμα. Θα χρειαστούν ορισμένες γνώσεις και δεξιότητες, οπότε αν δεν υπάρχουν, είναι καλύτερο να αναζητήσουμε τη βοήθεια επαγγελματιών ηλεκτρολόγων.
 • Το τελευταίο στάδιο είναι η σύνδεση του τροφοδοτικού.

Έλεγχος λειτουργίας

Η δοκιμή της λειτουργικότητας του μηχανισμού ασφάλισης έχει ως εξής:

 • όλα τα μέρη να κινούνται ελεύθερα, να μην μαρκάρονται και να μην κολλάνε.
 • η πόρτα κλείνει σφιχτά.
 • η γλώσσα εισέρχεται ομοιόμορφα και επαρκώς σε βάθος, πράγμα που εξασφαλίζει την αξιοπιστία της.
 • όλα τα ηλεκτρικά κυκλώματα ενεργοποιούνται χωρίς καθυστέρηση.
 • Όλα τα μέρη είναι βιδωμένα σφιχτά, μην κρεμάτε έξω.

Στο επόμενο βίντεο θα βρείτε την εγκατάσταση του κάστρου στην εσωτερική πόρτα.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο