Πώς να τοποθετήσετε τις κλειδαριές σε μεταλλικές πόρτες;

 Πώς να τοποθετήσετε τις κλειδαριές σε μεταλλικές πόρτες;

Εάν χρησιμοποιείται η αρχή "το σπίτι μου είναι το φρούριο μου" και αγοράστηκε μια πόρτα εισόδου από μέταλλο με σκοπό την προστασία του διαμερίσματος ή του σπιτιού, τότε είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι ένας μηχανισμός κλειδώματος υψηλής ποιότητας είναι απαραίτητος για την ασφάλεια. Είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε την εγκατάσταση του κάστρου στους ειδικούς, αλλά είναι επίσης πολύ πιθανό μια ανεξάρτητη εγκατάσταση. Αλλά πρώτα πρέπει να μάθετε ποιοι τύποι συσκευών κλειδώματος υπάρχουν.

Ποικιλίες κάστρων

Στη σύγχρονη αγορά υπάρχουν πολλοί μηχανισμοί κλειδώματος. Διαφέρουν όσον αφορά τη μέθοδο εγκατάστασης και τον βαθμό αξιοπιστίας και μυστικότητας.

Σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης των θυρών οι συσκευές χωρίζονται σε διάφορες επιλογές.

 • Έγγραφο αποστολής. Το κύριο μέρος αυτού του μηχανισμού ασφάλισης βρίσκεται στο εξωτερικό της πόρτας. Η εγκατάσταση αυτού του τύπου κλειδώματος συνήθως δεν αποτελεί πρόβλημα.
 • Μορφή. Συσπάται στο σώμα της πόρτας. Για σωστή εγκατάσταση απαιτείται σωστή επιλογή της εσοχής στο σώμα της πόρτας.
 • Ενσωματωμένο. Ενσωματωμένο στην πόρτα από το εργοστάσιο. Η τοποθέτηση σε εαυτό σας είναι σχεδόν αδύνατη, καθώς ολόκληρη η πόρτα θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί.
 • Αρθρωμένο. Αυτός είναι ένας σπάνια χρησιμοποιούμενος τύπος συσκευής κλειδώματος. Διαφέρει στην απλότητα της εγκατάστασης - είναι απαραίτητο να συγκολλήσετε μόνο δύο μάτια και να κρεμάσετε τη συσκευή.

Όσον αφορά την ασφάλεια και τη μυστικότητα, οι συσκευές κλειδώματος χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

 • κύλινδρος.
 • suvaldnye;
 • κλείνω?
 • κωδικός;
 • δίσκο;
 • μαγνητικό.

Οι πρώτοι δύο τύποι (μοχλός και κυλίνδρος) είναι πιο συνηθισμένοι.

Το κυλινδρικό προϊόν αποτελείται από έναν κύλινδρο κλειδώματος και έναν εσωτερικό μηχανισμό. Μπορεί να είναι τόσο επάνω, και mortise. Έχει υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Τα πλεονεκτήματα αυτού του μηχανισμού κλειδώματος περιλαμβάνουν το γεγονός ότι σε περίπτωση απώλειας ενός κλειδιού είναι απαραίτητη μόνο μια αλλαγή της προνύμφης και όχι η αποσυναρμολόγηση ολόκληρης της συσκευής.

Ο σχεδιασμός των μηχανισμών ασφάλισης κλειδώματος αποτελείται από έναν πυρήνα και ένα σύνολο πινακίδων τύπου suvald. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των πλακών, τόσο υψηλότερος είναι ο βαθμός αξιοπιστίας και ασφάλειας της κλειδαριάς.

Οι ηλεκτρομηχανικές και ηλεκτρομαγνητικές διατάξεις ασφάλισης γίνονται όλο και συχνότερες. Διακρίνονται από ένα ακόμη μεγαλύτερο επίπεδο προστασίας από την παράνομη είσοδο.

Ο σχεδιασμός της ηλεκτρομηχανικής κλειδαριάς χρησιμοποιεί συνδυασμό μηχανικών και ηλεκτρικών στοιχείων με ηλεκτρονικό μηχανισμό. Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι ηλεκτρομαγνητικές διατάξεις ασφάλισης αποτελούνται από έναν ηλεκτρομαγνήτη ενσωματωμένο στο σώμα της κλειδαριάς και από μεταλλικά στοιχεία. Τα πλεονεκτήματα αυτών των προϊόντων είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

Πώς να επιλέξετε;

Πριν αγοράσετε μια κλειδαριά σε μια μεταλλική πόρτα, πρέπει να ακούσετε τις συστάσεις των ανθρώπων με εμπειρία σε αυτόν τον τομέα.

Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη κάποιες συμβουλές.

 • Πρέπει να αγοράσετε προϊόντα από γνωστούς κατασκευαστές. Αξίζει να ζητήσετε online σχόλια σχετικά με τα προτεινόμενα μοντέλα.
 • Ο κακοποιός πληρώνει δύο φορές, οπότε η φθηνότητα του μηχανισμού ασφάλισης δεν πρέπει να αποτελεί κριτήριο επιλογής.
 • Είναι απαραίτητο να αντιγράψετε τη συσκευή κλειδώματος άλλου τύπου.
 • Μπορείτε να λάβετε συμβουλές από τον πωλητή σχετικά με τα χαρακτηριστικά της συσκευής και τη χρήση του προϊόντος.

Επιπλέον, πρέπει να λάβετε υπόψη τις κατηγορίες αντίστασης στην πειρατεία.

 • Οι κλειδαριές πρώτης θέσης είναι οι πιο αναξιόπιστες συσκευές από αυτή την άποψη. Δεν χρησιμοποιούνται για πόρτες εισόδου, αλλά για δυσκοιλιότητα εσωτερικού και ντουλάπας.
 • Τα προϊόντα δεύτερης κατηγορίας χαρακτηρίζονται από ένα μέσο επίπεδο διάρρηξης.
 • Οι συσκευές ασφάλισης της τρίτης και τέταρτης τάξης είναι οι πιο ασφαλείς. Χρησιμοποιούνται για την προστασία τραπεζικών θόλων, χρηματοκιβωτίων και άλλων προστατευόμενων χώρων.

Κλείδωμα κλάσης

Επίπεδο ασφαλείας

Δράση για να σπάσει, όχι λιγότερο, Ν

Ελάχιστος χρόνος μη εξουσιοδοτημένης χάκερ, λεπτά

Πεδίο χρήσης

Hasp και planochka δυσκοιλιότητα

Κατασκευή βιδών

Μπροστινή πλανοχική πρόσοψη με θόλο κουτιού

Εγώ

Μικρή

≈2940

≈785

≈785

≈1-3

Βοηθητική και πόρτα μεταξύ των δωματίων

II

Κανονικό

≈2940

≈785

≈785

≈5-10

Πόρτες για την είσοδο κατοικιών

III

Αυξημένο

≈4900

≈1500

≈1960

≈10-15

Πόρτες εισόδου σε οικιστικά διαμερίσματα, μη οικιστικές εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται χρήματα, υλικές αξίες ή / και ασφάλεια.

IV

Υψηλή

≈6860

≈1960

≈4900

≈30-40

Πόρτες εισόδου σε οικιστικά διαμερίσματα, μη οικιστικές εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται χρήματα, υλικές αξίες ή / και ασφάλεια.

Προετοιμασία για την εγκατάσταση

Η προετοιμασία για την εγκατάσταση της κλειδαριάς έχει ως εξής:

 • στην αγορά του μηχανισμού ασφάλισης.
 • στην προετοιμασία των απαραίτητων εργαλείων και συνδετήρων ·
 • στο σημάδι των απαραίτητων περιοχών για τα στοιχεία του κάστρου.

Απαιτούμενα εργαλεία

Για να τοποθετήσετε μια νέα ή να αντικαταστήσετε μια παλιά συσκευή ασφάλισης, δεν απαιτούνται ειδικά εργαλεία. Όλα όσα χρειάζεστε περιλαμβάνονται στο συνηθισμένο σύνολο:

 • γωνιακός λειαντήρας (βουλγαρικά);
 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • ακονισμένη μεταλλική ράβδος.
 • μετρητής χάρακας και μολύβι?
 • βίδες, βίδες.
 • κατσαβίδι ή κατσαβίδι.
 • ένα αρχείο?
 • βιδωτή βρύση.

Μαρκάρισμα

Ένα από τα πρώτα βήματα στη διαδικασία εγκατάστασης της κλειδαριάς είναι η σήμανση των σημείων στερέωσης και στερέωσης. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα άνετο ύψος για τη θέση του μηχανισμού ασφάλισης, να στερεώσετε την κλειδαριά στην πόρτα και να εντοπίσετε τα περιγράμματα. Πρέπει να σημειώσετε τις βάσεις στήριξης.

Τεχνολογία εγκατάστασης

Το κύριο πρόβλημα της τοποθέτησης της διάταξης ασφάλισης στις σιδερένιες πόρτες είναι ότι πρέπει να επεξεργαστείτε ένα πολύ ανθεκτικό υλικό. Η μέθοδος εγκατάστασης του μηχανισμού ασφάλισης εξαρτάται από τον τύπο του.

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να αντικαταστήσετε την παλιά κλειδαριά με μια νέα, αφού οι κύριες αυλακώσεις είναι ήδη έτοιμες. Ίσως χρειαστεί να τα επεκτείνετε λίγο, τρυπήστε νέες τρύπες για συνδετήρες, αν δεν ταιριάζουν με τα παλιά. Η εργασία θα είναι ακόμα μικρότερη από την εγκατάσταση της πρώτης κλειδαριάς.

Εισάγετε

Κατά την αντικατάσταση του μηχανισμού της παλιάς πόρτας πρέπει να το αφαιρέσετε. Τα στοιχεία της νέας κλειδαριάς θα πρέπει να εισάγονται στα σχηματισμένα κενά. Εάν όλες οι διαστάσεις είναι ίδιες, ολόκληρη η εγκατάσταση θα μειωθεί στη στερέωση της.

Πλευρική γραμμή

Για την τοποθέτηση του μοντέλου θραύσης, είναι απαραίτητο να γίνουν οπές για τη λαβή, το πηγάδι και το αυλάκι για τον ίδιο τον μηχανισμό.

Αρχικά, πρέπει να σημειώσετε τη θέση της εσοχής για τον μηχανισμό ασφάλισης στο τέλος της πόρτας. Το κατά προσέγγιση ύψος της κλειδαριάς είναι 1-1,5 μ. Τρυπήστε τις οπές κατά μήκος των άκρων της σημειωμένης περιοχής και κόψτε μια αυλάκωση με μια μηχανή λείανσης. Η άκρη του αυλακιού θα πρέπει να επεξεργαστεί με ένα αρχείο για να αλέσει τις προκύπτουσες ανωμαλίες. Για να αποφύγετε την ολίσθηση του τρυπανιού, θα πρέπει να επισημάνετε τη διάτρηση.

Στη συνέχεια, πρέπει να τοποθετήσετε την κλειδαριά στην προετοιμασμένη αυλάκωση και να επισημάνετε τις θέσεις για τη στερέωση. Μετά από αυτό, θα πρέπει να τρυπήσετε τις τρύπες για τις βίδες και να σημειώσετε το νήμα.

Στη συνέχεια, πρέπει να σημειώσετε τη θέση των τρυπών στον καμβά για το πηγάδι και τη λαβή, μετά την οποία κόβονται. Στη συνέχεια θα πρέπει να τοποθετήσετε το μηχανισμό στο αυλάκι.

Τώρα πρέπει να ελέγξετε τη λειτουργία της κλειδαριάς. Αν δεν βρεθεί το πρόβλημα, μπορείτε να τοποθετήσετε το στυλό και το κάλυμμα. Ο πυρήνας του μηχανισμού πρέπει να λιπαίνεται και το κλειδί στρέφεται στη θέση κλειδώματος.

Σημειώστε τις οπές στο πλαίσιο της πόρτας και δημιουργήστε ένα τρυπάνι για τους μανδάλες, στερεώστε την πλάκα απεργίας στην κορυφή.

Για να αποφύγετε τη διάτμηση, πρέπει να ελέγξετε τη λειτουργία του μηχανισμού κλειδώματος μετά από κάθε ολοκληρωμένο βήμα.

Η διαφορά στην τοποθέτηση μιας διάταξης ασφάλισης τύπου μπαλωμάτων είναι ότι το κύριο σώμα της κλειδαριάς τοποθετείται στο επίπεδο της πόρτας και όχι μέσα σε αυτήν.

Είναι απαραίτητο να κάνετε σήμανση των θέσεων εγκατάστασης για συνδετήρες, πείρους, γεωτρήσεις και άλλα εξαρτήματα. Για να εξασφαλίσετε την άνεση της χρήσης των μηχανισμών των μηχανισμών με μανδάλωση που βρίσκονται πάνω από το κατώτατο σημείο.

Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε πείρους για τις συνδέσεις, να τρυπήσετε μια οπή στο σώμα της πόρτας για την οπή και να εγκαταστήσετε τον μηχανισμό στις ακίδες. Μετά από αυτό, θα πρέπει να ελέγξετε τη λειτουργία της συσκευής.Εάν δεν εντοπιστεί καμία δυσλειτουργία, ο μηχανισμός πρέπει να βιδωθεί στο φύλλο πόρτας. Από το εξωτερικό πρέπει να συνδέσετε την πλάκα.

Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να σημειώσετε στο κουτί της πόρτας μια θέση κάτω από το μπλοκ τιμολογίου, να κόψετε μια αυλάκωση σύμφωνα με τα σημάδια, να δημιουργήσετε ένα σπείρωμα για συνδετήρες. Στη συνέχεια θα πρέπει να επισυνάψετε το στοιχείο απόκρισης, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να εισέλθει στις βίδες ασφάλισης. Είναι πολύ σημαντικό να τοποθετήσετε σωστά τη μονάδα αυτή, διαφορετικά οι βίδες δεν θα μπορούν να εισχωρήσουν στις τρύπες που προορίζονται γι 'αυτές.

Έλεγχος λειτουργίας

Σε κάθε στάδιο της εγκατάστασης της κλειδαριάς πόρτας, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη σωστή διάταξη των δομικών στοιχείων και τη λειτουργία του μηχανισμού ασφάλισης. Η παραμικρή ανακρίβεια μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι η πόρτα θα είναι δύσκολο να κλείσει ή να ανοίξει, και μερικές φορές ακόμη και αδύνατη. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι όταν εντοπιστούν τέτοια προβλήματα, είναι πιθανό ο μηχανισμός ασφάλισης να πρέπει να αποσυναρμολογηθεί πλήρως και να εγκατασταθεί σε άλλη θέση.

Όπως μπορείτε να δείτε, η τοποθέτηση της κλειδαριάς στη σιδερένια πόρτα με τα χέρια σας είναι πολύ πραγματική.

Πώς να ενσωματώσετε το κλείδωμα στη μεταλλική πόρτα, δείτε το βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο