Κλειδαριές για ξύλινες πόρτες: περιγραφή και εγκατάσταση

 Κλειδαριές για ξύλινες πόρτες: περιγραφή και εγκατάσταση

Συχνά ως μια πόρτα για να εισέλθουν κατοικίες χρησιμοποιώντας μοντέλα ξύλου. Είναι αρκετά ισχυρά, διατηρούν τη θερμότητα καλά και προστατεύουν το δωμάτιο από τον υπερβολικό εξωτερικό θόρυβο. Σε 90% των περιπτώσεων μη εξουσιοδοτημένης εισόδου σε ένα σπίτι, δεν είναι οι ίδιες οι θύρες που ανοίγουν, αλλά κλειδώνουν. Με βάση αυτό, είναι προτιμότερο να αγοράσετε μια καλή κλειδαριά τύπου θωράκισης για μια υπάρχουσα ξύλινη πόρτα παρά να την αλλάξετε σε ένα μοντέλο χάλυβα.

Χαρακτηριστικό

Οι μηχανισμοί ασφάλισης στις πόρτες είναι τοποθετημένοι με τρεις τρόπους, σύμφωνα με την οποία τα μοντέλα κλειδαριών χωρίζονται.

 • Μορφή. Η διάταξη ασφάλισης είναι τοποθετημένη απευθείας μέσα στο σώμα της πόρτας. Είναι ο πιο ευέλικτος και ασφαλής τύπος συσκευής κλειδώματος.
 • Επικάλυψη.
 • Αρθρωμένο.

Στο άρθρο μας θα επικεντρωθούμε στους μηχανισμούς μανδάλωσης. Για να αρχίσετε, εξετάστε τα πλεονεκτήματα της χρήσης συσκευών θραύσης.

 • Ο μηχανισμός που είναι κρυμμένος στο σώμα της πόρτας περιπλέκει την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην προνύμφη και τους κοχλίες ασφάλισης.
 • Προστασία του μηχανισμού κλειδώματος από την είσοδο σκόνης και απορριμμάτων.
 • Διατήρηση σε απαραβίαστο της εμφάνισης της πόρτας, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα προϊόντα που είναι διακοσμημένα με λεπτό ξύλο. Από το εξωτερικό, μόνο η οπή του φρεατίου και η λαβή της πόρτας είναι ορατά.

Μειονέκτημα: Η κλειστή κλειδαριά μπορεί να εγκατασταθεί στην πόρτα μόνο μία φορά · αν ο μηχανισμός σπάσει, η πόρτα θα πρέπει να αντικατασταθεί ή να γίνει η γενική επισκευή της, επαναλαμβάνοντας την θέση για τη συσκευή κλειδώματος.

Είδη

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι κλειδαριών για ξύλινες πόρτες είναι:

 • κύλινδρο - τα πιο αξιόπιστα και προσιτά για την εγκατάσταση μοντέλα?
 • suvaldnye - έχουν υψηλό βαθμό αντοχής στη διάρρηξη?
 • κωδικός;
 • ηλεκτρομηχανική.

Τα συστήματα που βασίζονται σε περιστροφικούς κυλίνδρους διακρίνονται από την αξιοπιστία τους και την ικανότητά τους να αντιστέκονται στην πειρατεία με κύριο κλειδί. Εκτός από αυτά τα πλεονεκτήματα, οι υψηλής ποιότητας κυλινδρικές κλειδαριές έχουν πολύ μεγάλο περιθώριο ασφάλειας και αντοχής στη φθορά. Επίσης, η απλότητα της προσάρτησης και η ομοιομορφία του μεγέθους του κυλίνδρου ασφάλισης διευκολύνει το γρήγορο τουαντικατάσταση σε περίπτωση θραύσης ή απώλειας του κλειδιού. Οι κλειδαριές κυλίνδρων είναι μικρού μεγέθους. Η ανθεκτικότητα της κλειδαριάς του κυλίνδρου επιτυγχάνεται με τη χρήση ορειχάλκινων οδηγών και κινητήρα υψηλής αντοχής.

Η δεύτερη θέση στη δημοτικότητα καταλαμβάνεται από κλειδαριές μοχλού. Ο μηχανισμός βασίζεται στη χρήση πολλών μοχλών - ειδικών πινακίδων, οι οποίοι μετατοπίζονται μόνο με ένα κλειδί με κατάλληλο προφίλ. Μια θωράκιση κλειδαριάς τέλειων αντισταθεί απόλυτα σε ισχυρό άνοιγμα και κοπή των μανδάλων ασφάλισης. Παραγωγή και μοντέλα με δυνατότητα μετατροπής - είναι πολύ βολικό, διότι με την απώλεια του κλειδιού δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογηθεί ολόκληρος ο μηχανισμός κλειδώματος. Η ίδια η διαδικασία καταγραφής, όταν πραγματοποιείται από ειδικούς, διαρκεί μόνο 5-10 λεπτά.

Οι κλειδαριές συνδυασμού τοποθετούνται ως εξής: το κύριο μέρος του μηχανισμού είναι τοποθετημένο μέσα στο σώμα της πόρτας και μόνο η πινακίδα με αριθμούς παραμένει έξω. Η δυσκοιλιότητα ανοίγει από έναν προκαθορισμένο ψηφιακό συνδυασμό. Από το εξωτερικό δεν μπορεί να αποσυναρμολογηθεί ένας τέτοιος μηχανισμός κλειδώματος. Αυτός ο τύπος συσκευών κλειδώματος χρησιμοποιείται συχνότερα σε γραφεία και σε μονάδες παραγωγής.Είναι επίσης κοινά ως μηχανισμοί κλειδώματος για πόρτες πρόσβασης σε πολυώροφα πολυώροφα κτίρια.

Εκτός από τους προαναφερθέντες τύπους, χρησιμοποιούνται κλειτοί μηχανισμοί ασφάλισης με ηλεκτρικά ή ηλεκτρομαγνητικά στοιχεία για το κλείδωμα ξύλινων δομών πόρτας. Ο μηχανισμός είναι ενσωματωμένος μέσα στο σώμα της πόρτας και συνδέεται με την κεντρική μονάδα. Η κύρια προϋπόθεση για την τοποθέτηση της διάταξης ασφάλισης είναι η σωστή κάλυψη της θέσης της. Συχνά, οι ηλεκτρομηχανικοί αναστολείς συνδυάζονται με κλειδαριά τύπου κυλίνδρου.

Εκτός από τους μηχανισμούς μανδάλωσης, οι συνδυασμένες διατάξεις ασφάλισης με έναν κοχλία ασφάλισης στην τροφοδοσία ρεύματος μπορούν να διατρυπηθούν στην ξύλινη πόρτα. Αυτοί οι τύποι μηχανισμών κλειδώματος απαιτούν την παροχή ηλεκτρικού καλωδίου. Όταν εφαρμόζεται ρεύμα στο πηνίο ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας, ο κοχλίας που συνδέεται στον πυρήνα εισέρχεται στο μηχανισμό και η πόρτα ανοίγει.

Ελλείψει ηλεκτρικού ρεύματος, οι βίδες βρίσκονται στις εγκοπές και η πόρτα είναι κλειστή. Δηλαδή, αν κόψετε την κλειδαριά καλωδίου τροφοδοσίας (με μη εξουσιοδοτημένη διείσδυση), ο μηχανισμός δεν θα ξεκλειδώσει. Μόνο το εγγενές κλειδί μπορεί να βοηθήσει εδώ.Αν χαθεί, δεν είναι δύσκολο να αντικατασταθεί ο κύλινδρος ασφάλισης. Είναι αδύνατο να ανοίξετε τέτοιες κλειδαριές με τη βοήθεια ενός κύριου κλειδιού, διότι ένας διαρρήκτης δεν θα είναι σε θέση να προβλέψει τη συμπεριφορά του μηχανισμού στη μετατόπιση του κυλίνδρου.

Πώς να επιλέξετε;

Όταν επιλέγετε μια κλειδαριά πόρτας, καθορίστε πρώτα ποια πόρτα τη χρειάζεστε. Για την εσωτερική πόρτα είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια απλή κλειδαριά ή μανδάλωση. Για τις πόρτες εισόδου, μπορείτε να επιλέξετε τόσο έναν μηχανισμό ασφάλισης όσο και ένα κατώφλι, αλλά εδώ η ασφάλεια του σπιτιού αρχίζει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Δηλαδή, για τις πόρτες των διαμερισμάτων, σπίτια είναι προτιμότερο να επιλέξουμε μια συσκευή κλειδώματος θωρακίσεων υψηλότερης κατηγορίας ασφαλείας. Αυτά είναι κυλινδρικά, μοντέλα suvaldnye, αλλά και ηλεκτρομηχανικές, κωδικοποιημένες διατάξεις ασφάλισης.

Στις εσωτερικές πόρτες μπορεί να τεθεί ως απλά ένα μάνδαλο, και μια πλήρης κλειδαριά με ένα μπουλόνι και μάνταλο. Εάν έχετε επιλέξει μια κλειδαριά με μανδάλωση μόνο, να έχετε κατά νου ότι είναι μηχανικά, μαγνητικά και φαινομενικά. Το Falovy κλειδώνει - κλείνει μια πόρτα υπό την επίδραση της λαβής. Μαγνητικές κλειδαριές διατηρούν την κλειστή κατάσταση της πόρτας με τη βοήθεια μαγνητισμένων στοιχείων, τα οποία έλκονται μεταξύ τους.

Τα μπουλόνια στις κλειδαριές διαφέρουν επίσης ως προς το σχήμα: είναι ευθείες και γαντζωμένες. Ο πρώτος τύπος χρησιμοποιείται για τις πόρτες ταλάντευσης, ο δεύτερος - για δομές συρόμενων θυρών, για να αντισταθμίζει τη μη εξουσιοδοτημένη μετατόπιση των θυρών. Πίνακας συγκριτικών χαρακτηριστικών των κλειδαριών διαφόρων κατηγοριών ασφαλείας.

Κλείδωμα κλάσης

Επίπεδο ασφαλείας

Δράση για να σπάσει, όχι λιγότερο, Ν

Ελάχιστος μη εξουσιοδοτημένος χρόνος ανοίγματος, λεπτά

Πεδίο χρήσης

Το Hasp και το λουρί του Constipation

Μηχανισμός βιδών

Ο μπροστινός πίνακας συνδέεται με το σώμα της θόλωσης

Εγώ

Μικρή

≈2940

≈785

≈785

≈1-3

Βοηθητική και πόρτα μεταξύ των δωματίων.

II

Κανονικό

≈2940

≈785

≈785

≈5-10

Πόρτες για την είσοδο κατοικιών.

III

Αυξημένο

≈4900

≈1500

≈1960

≈10-15

Πόρτες εισόδου σε κατοικημένα διαμερίσματα, μη οικιστικές εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται χρήματα, τιμαλφή ή / και ασφάλεια.

IV

Υψηλή

≈6860

≈1960

≈4900

≈30-40

Πόρτες εισόδου σε κατοικημένα διαμερίσματα, μη οικιστικές εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται χρήματα, τιμαλφή ή / και ασφάλεια.

Εγκατάσταση

Η διαδικασία για την τοποθέτηση της κλειδαριάς θόλωσης των διαφόρων υποείδων είναι σχεδόν η ίδια. Πρώτα απ 'όλα, επιλέξτε το σύνολο εργαλείων που χρειάζεστε για να βυθίσετε την κλειδαριά.

 • ηλεκτρικό τρυπάνι με τρυπάνια κατάλληλου μεγέθους ή συσκευή άλεσης.
 • μολύβι για σήματα?
 • σμίλες (στενές και ευρείες)
 • κατσαβίδι και κατσαβίδι.
 • σφυρί?
 • συσκευή μέτρησης (μέτρηση ταινίας, χάρακα, κ.λπ.) ·
 • Βίδες (βίδες, βίδες).

Επιλέξτε μια βολική θέση του μηχανισμού μανδάλωσης, συνήθως χτυπάται στην πόρτα σε ύψος 1-1,1 m από την επιφάνεια του δαπέδου. Με την κλειδαριά που έχει τοποθετηθεί, σημειώστε τη θέση του μηχανισμού και του επιθέτη στην ακραία όψη της πόρτας και του σκελετού. Εάν έχετε μια συσκευή φρεζαρίσματος, το έργο της κοπής της υποδοχής κλειδώματος είναι πολύ απλοποιημένο. Η ποιότητα του έργου θα αυξηθεί, μειώνοντας παράλληλα την πιθανότητα ζημιάς στο σώμα της πόρτας.

Αφαιρέστε την πόρτα από τους μεντεσέδες (εάν έχει ήδη κρεμαστεί πάνω τους), γυρίστε την ανάποδα και ασφαλίστε τη σε αυτή τη θέση. Η θέση του μελλοντικού κάστρου σημειώνεται με δύο ταινίες κολλητικής ταινίας (ζωγραφική). Τοποθετήστε τον κοπτήρα του απαιτούμενου μεγέθους στη μονάδα φρεζαρίσματος και ρυθμίστε το βάθος διείσδυσης στο σώμα της πόρτας. Στη συνέχεια, κάντε μια αυλάκωση. Αν έχετε ηλεκτρικό τρυπάνι, τρυπάτε δύο εγκοπές κατά μήκος των σημείων επάνω και κάτω για το βάθος και το πλάτος της δομής ασφάλισης. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

 • να μην φτιάχνετε μια κοιλότητα ταυτόχρονα για ολόκληρη την τιμή, αλλά σταδιακά, 1-2 cm για να μετακινηθείτε βαθύτερα στο επιθυμητό σημάδι.
 • Βγάλτε αμέσως το βάθος του απαιτούμενου μεγέθους, γι 'αυτό κάντε ετικέτες με ταινία ή με ένα καλώδιο.

Λάβετε υπόψη ότι οι διαστάσεις της διάτρητης εσοχής πρέπει να είναι μερικά χιλιοστά μεγαλύτερα από τις διαστάσεις της εισαγόμενης κλειδαριάς. Το σώμα του μηχανισμού πρέπει να τοποθετηθεί στην αυλάκωση μαζί με την εμπρόσθια πλάκα χωρίς εμπόδια. Διατηρήστε μια αυστηρή κάθετοτητα του τρυπανιού σε σχέση με το σώμα της πόρτας για να αποφύγετε τη μετατόπιση. Αντιμετωπίστε την επακόλουθη εμβάθυνση με μια σμίλη και ένα σφυρί. Επιτύχετε τη μέγιστη επιπεδότητα των τοίχων των αυλάκων. Στη συνέχεια, σημειώστε τη θέση των μπροστινών πτερυγίων. Τοποθετήστε την κλειδαριά στην εσοχή και σχεδιάστε ένα μολύβι γύρω από τη ράβδο. Στο προκύπτον περίγραμμα χτυπάμε μια μικρή εσοχή με ένα καλέμι.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να σχεδιάσετε τη θέση του πηγαδιού και των στυλό. Συνδέστε τη συσκευή στο σώμα της πόρτας απέναντι από την αυλάκωση και χρησιμοποιήστε το χάρακα για να επισημάνετε με ακρίβεια τη θέση της λαβής και της γεωτρυπής της κλειδαριάς. Τρυπήστε με κατάλληλο μέγεθος τρυπανιού για να τρυπήσετε τρύπες γι 'αυτούς. Τώρα εισαγάγετε το μηχανισμό ασφάλισης στην αυλάκωση και εάν δεν υπάρχουν αποκλίσεις, τοποθετήστε το στο σώμα της πόρτας με τις βίδες που περιλαμβάνονται στη συσκευασία της συσκευής.Αν βρείτε τυχόν ανακρίβειες, ευθυγραμμίστε την εσοχή με μια σμίλη και ένα αρχείο, ελέγχοντας συνεχώς την ακρίβεια της εισόδου του μηχανισμού ασφάλισης.

Το επόμενο στάδιο είναι η αποσφαλμάτωση της λειτουργίας της κλειδαριάς και η προετοιμασία αυλακώσεων για τους ολισθαίνοντες κοχλίες και το μάνδαλο. Εισάγετε την οπή του κυλίνδρου ασφάλισης, συνδέστε τον με τη βίδα που περιλαμβάνεται στο κιτ, ελέγξτε τη λειτουργία του. Εάν το πρόβλημα δεν είναι ορατό, στερεώστε τη λαβή της πόρτας και την εμπρόσθια πλάκα. Ζωγραφίστε το μάνδαλο και τις ράβδους, καλύψτε την πόρτα, γυρίστε το πλήκτρο έτσι ώστε τα ίχνη τους να τυπωθούν στο πλαίσιο του πλαισίου. Κόψτε τα αυλάκια κάτω από το μάνδαλο και τα μπουλόνια, κόψτε τις άκρες με μια καλέμι. Βγάλτε την εσοχή κάτω από την πλάκα απεργίας. Συνδέστε το με τις βίδες που περιλαμβάνονται στο σετ κλειδαριάς.

Ελέγξτε τη λειτουργία της κλειδαριάς - περιστρέψτε τη λαβή, γυρίστε το πλήκτρο εμπρός και πίσω αρκετές φορές. Εάν η κλειδαριά λειτουργεί χωρίς προσπάθεια, δεν υπάρχει παραμόρφωση οπουδήποτε, τότε όλα είναι εντάξει. Αν βρείτε ελαττώματα, κάντε μια μικρή σμίλη και εργασία αρχείων για να εξομαλύνετε τη θέση των λεπτομερειών του μηχανισμού ασφάλισης. Όπως βλέπετε, η αυτοεγκατάσταση του μοντέλου της θωράκισης σε μια ξύλινη πόρτα είναι αρκετά απλή και αρκετά ικανή για όλους.Για να μειωθεί η πιθανότητα προβλημάτων που οφείλονται στην ανακρίβεια των διαδικασιών που εκτελούνται, ελέγξτε τη λειτουργία του μηχανισμού σε κάθε στάδιο. Θυμηθείτε ότι η ακρίβεια και η πληρότητα στη δουλειά είναι η μισή επιτυχία!

Πώς να εγκαταστήσετε μια κλειδαριά για ξύλινες πόρτες, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο