Βασικά μπλοκ: τύποι και χαρακτηριστικά, συστάσεις για εγκατάσταση

Οποιεσδήποτε κατασκευαστικές δραστηριότητες για την κατασκευή κτιρίων και κατασκευών αρχίζουν με την προετοιμασία του ιδρύματος. Από την ποιότητά του θα εξαρτηθεί από την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα ολόκληρου του κτιρίου. Η αγορά κατασκευών προσφέρει μια ποικιλία υλικών για αυτό το κρίσιμο έργο. Για να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς επιπλέον κόστος, πρόσθετη εκπαίδευση, χωρίς να χρησιμοποιήσετε ξυλότυπους, οι εμπειρογνώμονες προτείνουν τη χρήση θεμελιώσεων, συντομογραφία FBS.

Τι είναι αυτό;

Οι ράβδοι βάσης περιέχουν σκυρόδεμα στη βάση τους. Έχουν σχεδιαστεί για να επιταχύνουν τη διαδικασία τοποθέτησης των θεμελίων.

Η FBS έχει ευρύ πεδίο εφαρμογής:

 • κατασκευή θεμελίων για οικιστικά και βιομηχανικά κτίρια.
 • κατασκευή υπογείων και κελάρια.
 • την κατασκευή διαφόρων υποστηρίξεων, ράβδων και γεφυρών.
 • κατασκευή γκαράζ και υπόγειων χώρων.
 • εγκατάσταση φραγμών.

Όταν χρησιμοποιείτε ποιοτικό υλικό, η θεμελίωση των μπλοκ θα είναι ανθεκτική και αξιόπιστη.

Διαστάσεις

Οι διαστάσεις των μπλοκ θεμελίωσης ρυθμίζονται από την GOST. Κατά κανόνα, το μήκος, το πλάτος και το ύψος δηλώνονται αμέσως στον προσδιορισμό ενός τυπικού μεγέθους.

Standard

Παραδοσιακά, τα σχήματα για το FBS είναι ορθογώνια παραλληλεπίπεδα, ωστόσο, μπορείτε να παραγγείλετε προϊόντα με μεμονωμένη μορφή.

Στις πλευρές, τα τεμάχια έχουν τελικές αυλακώσεις που εξασφαλίζουν καλή πυκνότητα συσκευασίας.

Το πιο κοινό και δημοφιλές μοντέλο έχει τις παραμέτρους 2400 x 400 x 600 mm. Επιπλέον, το μήκος είναι στρογγυλεμένο, επειδή στην πραγματικότητα το πρότυπο είναι 2380 mm.

Εκτός από αυτά, τα απαραίτητα θεμέλια με μήκος 1180 και 880 mm. Στην περίπτωση αυτή, το πλάτος μπορεί να είναι από 300 έως 600 mm σε βήματα των 100. Το κανονικό ύψος, κατά κανόνα, είναι 580 mm (στρογγυλευμένο προς τα πάνω 600 mm).

Μικρού μεγέθους

Σύμφωνα με την GOST, παράγονται επίσης μπλοκ με μικρές διαστάσεις μήκους 40 και 60 cm. Το FBS χρησιμοποιείται για μη τυποποιημένες κατασκευές. Για παράδειγμα, οι οικοδόμοι συχνά χρησιμοποιούν κατασκευές από βαρύ σκυρόδεμα 200 x 200 x 400 mm (20 x 20 x 40 cm) για την κατασκευή χαμηλών ανελκυστήρων,Μπορούν να τοποθετηθούν με το χέρι χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού. Και επίσης θα είναι απαραίτητες για την κατασκευή του θεμελίου σε αμμώδη εδάφη. Μια τέτοια μονάδα ζυγίζει κατά μέσο όρο περίπου 31 κιλά.

Και επίσης μικρού μεγέθους προϊόντα περιλαμβάνουν μπλοκ με παραμέτρους 600 x 600 x 600 και 400 x 400 x 200 mm. Χρησιμοποιούνται ως τοίχος για την κατασκευή υπογείων και κελάρια, καθώς και για την κατασκευή του τύπου θεμελίων στηλών.

Όταν επιλέγετε παραμέτρους, είναι απαραίτητο να εστιάσετε στον τύπο του εδάφους. Με χαμηλό βαθμό σταθερότητας του εδάφους χρησιμοποιούνται πιο μαζικές μπλοκ. Για παράδειγμα, το FBS τοποθετείται σε πηλό έδαφος μήκους 2400 mm και σε αμμώδες έδαφος - μικρού μεγέθους παραλλαγές.

Πρότυπα

Όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του FBS ρυθμίζονται επίσης από την GOST.

Εκτός από τις διαστάσεις, το πρότυπο υποδεικνύει τη μάζα του μπλοκ. Ο δείκτης αυτός καθορίζει την πυκνότητα του σκυροδέματος, καθώς και το βάρος του, η γνώση του οποίου είναι απαραίτητη για τη φόρτωση, μεταφορά και τοποθέτηση.

Οι διαστάσεις και το βάρος πρέπει να είναι σύμφωνες. Η απόκλιση είναι αποδεκτή, αλλά ασήμαντη. Έτσι, η μέγιστη επιτρεπτή απόκλιση μήκους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 13 mm, το πλάτος και το ύψος - 8 mm.

Αν το βάρος που καθορίζεται από το πρότυπο για ένα συγκεκριμένο μοντέλο είναι σημαντικά διαφορετικό από το πρωτότυπο, τότε το μπλοκ έχει απαράδεκτα εσωτερικά κενά,που μειώνει τη δύναμή του. Τέτοια μοντέλα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή δομών υποστήριξης.

Αναφέρει επίσης ποιο κτίριο είναι κατάλληλο για την κατασκευή ενός συγκεκριμένου τύπου. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας τη γνώση του προτύπου, μπορείτε να υπολογίσετε με ακρίβεια ποιο βάθος θα πρέπει να είναι το θεμέλιο για μονοκατοικία.

Για την παραγωγή οποιουδήποτε τύπου συγκροτήματος θεμελίωσης πρέπει να χρησιμοποιείται σκυρόδεμα υψηλής πυκνότητας.

Η τάξη του καθορίζει τη δύναμη του PBS:

 • T - βαρύ σκυρόδεμα, πυκνότητα περίπου 2400 kg / cu. m;
 • P - διογκωμένο σκυρόδεμα, πυκνότητα 1800 kg / cu. m;
 • C - πυριτικό σκυρόδεμα, πυκνότητα 2000 kg / cu. m

Όλοι οι κατασκευαστές υποχρεούνται να αναφέρουν στη σήμανση. Για παράδειγμα, αν ορίζει το FBS-24-4-6 t, τότε χρησιμοποιείται ένα μπλοκ με παραμέτρους 2380 x 400 x 580, η παραγωγή του οποίου χρησιμοποίησε βαρύ σκυρόδεμα.

Εκτός από τις τυποποιημένες παραμέτρους, η GOST ρυθμίζει όπως η αντοχή στον παγετό και η θερμική αγωγιμότητα.

Για όσους αγνοούν τον τομέα των δομικών υλικών, είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι όσο υψηλότερος είναι ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας, τόσο λιγότερη θερμότητα διατηρείται. Τέτοιοι όγκοι απαιτούν μόνωση.

Ο δείκτης αντοχής στον παγετό συμπεριφέρεται το αντίθετο. Όσο μεγαλύτερος είναι ο συντελεστής, τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση του υλικού στην κατάψυξη.

Άλλες παράμετροι που καθορίζονται από την GOST περιλαμβάνουν αντοχή στη φωτιά και αντοχή στο νερό.

Είδη

Η ταξινόμηση των μπλοκ θεμελίων εξαρτάται από τον αιτιολογικό παράγοντα.

Ανά τύπο υλικού

Σύμφωνα με την GOST, ένας δομικός τύπος πρώτης ύλης χρησιμοποιείται στην παραγωγή μπλοκ θεμελίωσης: διάφορους τύπους μιγμάτων σκυροδέματος αυξημένης πυκνότητας.

 1. Σκυρόδεμα, τσιμέντο ή οπλισμένο σκυρόδεμα. Για τη δύναμη της τελευταίας προσθέστε ψίχουλο από γρανίτη ή βασάλτη. Τα FBS, τα οποία χρησιμοποιούνται στην παραγωγή βαρέων βαθμών σκυροδέματος, έχουν μέγιστη πυκνότητα. Το κύριο πλεονέκτημα του οπλισμένου σκυροδέματος είναι η ανθεκτικότητα και η αντοχή ολόκληρης της δομής.
 2. Πυριτικό. Η τεχνολογία κατασκευής είναι παρόμοια με την παραγωγή τούβλων. Ορισμένες μάρκες παρέχουν πρόσθετα με τη μορφή υψηλής ποιότητας τσιμέντο, αλλά όχι περισσότερο από 14 τοις εκατό του συνόλου. Για αντοχή, το διάλυμα θερμαίνεται και κατόπιν υποβάλλεται σε αργή ψύξη. Αυτή η διαδικασία παρέχει θεραπεία εκατό τοις εκατό.
 3. Ελαφρύ αδρανές. Τα μπλοκ που περιέχουν στη σύνθεσή του διογκωμένη άργιλο, έχουν την επιτρεπόμενη σκλήρυνση κατά 70 τοις εκατό.Τα προϊόντα αυτά ανήκουν στην κλάση ελαφρών υλικών σκυροδέματος και χρησιμοποιούνται για χειροκίνητη τοποθέτηση.
 4. Από αφρώδες σκυρόδεμα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλά οικοδομικά υλικά που έχουν παρόμοια τεχνολογία παραγωγής με FBS, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του ιδρύματος. Για παράδειγμα, οι ειδικοί δεν συνιστούν τη χρήση προϊόντων πυριτικού αερίου χωρίς εξωτερική προστασία, αφού τα πορώδη υλικά έχουν την ικανότητα απορρόφησης ατμών. Αυτή η διαδικασία οδηγεί σε ρωγμές σκυροδέματος σε χαμηλές θερμοκρασίες. Χωρίς στεγανοποίηση η βάση του σκυροδέματος αφρού μπορεί να ανεγερθεί μόνο για τεχνικούς χώρους: υπόστεγα, γκαράζ. Σε αυτή την περίπτωση, το πλαίσιο δεν πρέπει να εμβαθυνθεί πολύ.
 5. Νωρίτερα, το μπλοκ σκωρίας χρησιμοποιήθηκε ευρέως σε ολόκληρο τον Σοβιετικό χώρο. Χρησιμοποιήθηκε σε διαφορετικές ιδιότητες: για τοίχους, για θεμέλια. Η παραγωγή της ήταν μια παρενέργεια για όλες τις μεταλλουργικές παραγωγές, καθώς η σκωρία υψικαμίνου χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή της. Τώρα τα πρόσθετα σε σκωρίες μπορούν να είναι διαφορετικά: άμμος, χαλίκι, θρυμματισμένη πέτρα, σπασμένα τούβλα ή σκυρόδεμα, περλίτης, πριονίδι. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος εξαρτώνται από τα πρόσθετα.Κατά κανόνα, τα τεμάχια σκωρίας έχουν μια ανομοιογενή αντιαισθητική επιφάνεια, αλλά είναι εξαιρετικά φθηνά.

Τα πυριτικά και τα διογκωμένα υλικά αργίλου έχουν αυξημένη πρόσφυση, επομένως, με τη βοήθειά τους, κατασκευάζουν δομές σύνθετων σχημάτων.

Για να τα χρησιμοποιήσετε ως θεμέλια, η αρχική μάζα υποβάλλεται σε ειδική επεξεργασία.

 • Τα διαλύματα πυριτικού άλατος είναι κορεσμένα με πρόσθετα από σκωρία υψικαμίνου, γεγονός που προκαλεί αύξηση της στεγανότητας του συγκροτήματος.
 • Κατά το σχηματισμό, χρησιμοποιείται η διαδικασία της δονητικής συμπύκνωσης, στην οποία απαλλάσσονται από την περίσσεια αέρα μέσα στο μίγμα, εμποδίζοντας την πρόσβαση για την επακόλουθη διείσδυση ατμού και νερού.
 • Επεξεργασία μπλοκ με υδρόφοβα διαλύματα. Αυτά είναι συνήθως παρασκευάσματα οργανοπυριτίου, που χαρακτηρίζονται από βαθιά διείσδυση.

Με την τεχνολογία

Στερεά ή γεμάτα. Αυτή η τροποποίηση, με τη σειρά της, χωρίζεται σε ενισχυμένες εκδόσεις και μπλοκ χωρίς ενίσχυση.

Τέτοιες τροποποιήσεις προορίζονται για δομές εδράνων.

 • Δεδομένου ότι το ίδρυμα βρίσκεται υπό συνεχή πίεση στη συμπίεση, οι πλήρεις ενισχυμένες μπλοκ είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για την κατασκευή του.
 • ΚοίλοΣαν ένα ξυλότυπο είναι βολικό να χρησιμοποιηθούν μοντέλα κοίλου πυρήνα του FBS. Ο οπλισμός χύνεται σε υπάρχουσες οπές και γεμίζει με σκυρόδεμα. Και παρόμοια προϊόντα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ελαφρών τύπων θεμελίων.
 • Με εγκοπές. Τέτοια μπλοκ συχνά γίνονται για παραγγελία επικοινωνιών για ένα συγκεκριμένο έργο. Οι αυλακώσεις στο τέλος παρέχουν σταθερή κατασκευή.

Ανά τύπο επιφάνειας

Τα τεμάχια βάσης μπορούν να έχουν είτε επιφάνεια που δεν μπορεί να καλυφθεί με διακοσμητικά υλικά, είτε να είναι διακοσμημένη.

Δεν επιτρέπονται βαθιές ρωγμές στις άκρες του μπλοκ. Οι επιτρεπόμενες παράμετροι είναι 0,1 mm για βαρύ και πυριτικό τύπου σκυρόδεμα, 0,2 mm όταν χρησιμοποιείται ως τμήμα της διογκωμένης αργίλου.

Με τη μορφή

Τα FBS διατίθενται σε δύο βασικές μορφές.

 • Η σόμπα. Εάν η θεμελίωση ανεγερθεί σε αδύναμο έδαφος, τότε οι ειδικές FBS, οι οποίες καλούνται "μαξιλάρι", είναι απαραίτητες για την πρώτη σειρά. Αυτά τα δομικά προϊόντα έχουν μια μεγάλη επιφάνεια μίας από τις επιφάνειες, η οποία επιτρέπει την αύξηση της σταθερότητας της δομής. Τέτοιες πλάκες φέρουν επίσημα το όνομα "για τη βάση ταινίας" (FL). Είναι σχεδιασμένα για να εξασφαλίζουν ομοιόμορφη συρρίκνωση ολόκληρης της δομής.
 • Αποκλεισμός Για όλους τους άλλους τύπους εδάφους κατάλληλο τύπο μπλοκ, οι διαστάσεις μπορεί να διαφέρουν.

Προς τον προορισμό

Οι κατασκευαστές παράγουν θεμέλια, διαφορετικά στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Δεν είναι εναλλάξιμα, επομένως πρέπει να προσεγγίσετε προσεκτικά την επιλογή τους.

Μπορούν να διακριθούν οι ακόλουθοι τύποι:

 • τοίχο?
 • ίδρυμα ·
 • σοβά.

Με την αύξηση της δύναμης

Τα βασικά μπλοκ κερδίζουν δύναμη με πολλούς τρόπους.

 • Ξήρανση Η διαδικασία συνίσταται στη φυσική ξήρανση και σκλήρυνση του σκυροδέματος μετά τη χύτευση. Για αυτό, τα μπλοκ διατηρούνται για αρκετές εβδομάδες σε ένα αεριζόμενο δωμάτιο.
 • Ατμού. Σε αντίθεση με την πρώτη μέθοδο, ο ατμός απαιτεί λιγότερο χρόνο, για παράδειγμα, μια ημέρα, για να επιτευχθεί ένα τυπικό επίπεδο σκληρότητας 70%. Στην περίπτωση αυτή, το FBS είναι υπό την επίδραση της υψηλής πίεσης σε υψηλή υγρασία.

Η ποιότητα των προϊόντων είναι πρακτικά αδιαίρετη, αλλά το κόστος της δεύτερης μεθόδου είναι υψηλότερο.

Επισκόπηση κατασκευαστών

Οποιοδήποτε εργοστάσιο σκυροδέματος στη Ρωσία έχει μια γραμμή για την παραγωγή του PBS. Δυστυχώς, δεν παράγουν όλα τα προϊόντα ποιότητας. Κάποιος παραβιάζει την τεχνολογία, κάπου στη λύση προσθέτουν σκυρόδεμα διαφορετικών εμπορικών σημάτων, παροπλισμένα από άλλα εργοτάξια.

Κατά την επιλογή, είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε από το σκοπό του προγραμματισμένου κτιρίου. Εάν πρόκειται για τεχνικά μικρά κτίρια, τότε μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας μια φτηνή μονάδα. Αλλά στην περίπτωση της κατασκευής κεφαλαίου, ειδικά κατοικιών, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν αξιόπιστο προμηθευτή που ειδικεύεται στην παραγωγή του FBS.

Μεταξύ των εγχώριων εργοστασίων υπάρχουν πολλά.

JSC "Εργοστάσιο βιομηχανικών κατασκευαστικών μερών". Η παραγωγή βρίσκεται στην πόλη Surgut και είναι μία από τις μεγαλύτερες στη Ρωσία. Τα προϊόντα από σκυρόδεμα υπόκεινται σε αυστηρό ποιοτικό έλεγχο. Το εργαστήριο που ασχολείται με τη βελτίωση των χαρακτηριστικών ποιότητας είναι διαπιστευμένο από το Gosstroy της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Όλα τα κατασκευασμένα προϊόντα είναι πιστοποιημένα.

Τα κύρια προϊόντα είναι:

 • οδικές πλάκες.
 • διάφορους τύπους πασσάλων.
 • καλά δακτυλίους?
 • μπλοκ θεμελιωσης.

LLC εμπορικό κέντρο "Vira" στην Αγία Πετρούπολη παράγει περισσότερους από 400 τύπους τελικών προϊόντων σκυροδέματος. Η εταιρεία παράγει προϊόντα κατασκευής που μπορούν να προσφέρουν κάθε είδους κατασκευή από το μηδέν. Οι τακτικοί πελάτες της εταιρείας είναι εγχώριες επιχειρήσεις της περιφέρειας του Λένινγκραντ και ολόκληρης της βορειοδυτικής περιοχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Καθιερωμένες συνεργασίες με προμηθευτές από το εξωτερικό και το εξωτερικό.

Για την παραγωγή χρησιμοποιημένου σκυροδέματος υψηλής ποιότητας. Όλα τα προϊόντα διαθέτουν πιστοποιητικά ποιότητας και τεχνικά διαβατήρια.

Ένα αναπτυγμένο δίκτυο εφοδιαστικής επιτρέπει στην εταιρεία να ρυθμίζει τις τιμές, προσφέροντας ευνοϊκές συνθήκες στους τακτικούς πελάτες. Επιπλέον, η μονάδα παρέχει συμβουλές για την επιλογή, τη λειτουργία και τους απαραίτητους υπολογισμούς των αναλωσίμων.

Κύρια προϊόντα:

 • τσιμεντόλιθους ·
 • κεραμικό τούβλο.
 • υλικά στεγών?
 • φυσική πέτρα?
 • παρακαμπτήριος?
 • εύκαμπτη πέτρα;
 • προϊόντα από σκυρόδεμα, συμπεριλαμβανομένων των θεμελίων.

Η εταιρεία προσφέρει στερεά θεμέλια για την κατασκευή θεμελιώσεων τύπου ταινιών. Οι συνολικές παράμετροι είναι διάφορες: από 2400 x 500 x 600 έως 380 x 190 x 190 mm. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούσαν βαρύ σκυρόδεμα.

Master LLC - μια νεαρή ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία από το Voskresensk. Η εταιρεία παράγει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων για τον κατασκευαστικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των θεμελιώσεων.

 • Μεγάλο μήκος FBS 2400 και ύψος 600 mm. Το πλάτος κυμαίνεται από 300 έως 600 mm σε βήματα των 100.
 • FBS για τοίχους και υπόγεια, για τα οποία το ύψος παραμένει αμετάβλητο 600 mm, τα προτεινόμενα μήκη 2400, 2200, 900, 800, 500 mm, τροποποιήσεις σε πλάτος είναι παρόμοια με τα προϊόντα μεγάλου μεγέθους.
 • Οι πλάκες για τα θεμέλια λωρίδων αντιπροσωπεύονται από έναν τεράστιο κατάλογο προϊόντων.
 • Δοκοί βάσης, που διαφέρουν από τα τεμάχια σημαντικού μήκους μέχρι 6000 mm.

Η εταιρεία παράγει επίσης πλάκες δαπέδου, σκάλες, πυλώνες από οπλισμένο σκυρόδεμα, κολόνες μεταφοράς ενέργειας, στήλες, στηρίγματα, περιφράξεις και πολλά άλλα.

Όλα τα προϊόντα διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η Master LLC δεν ασχολείται μόνο με την παραγωγή και παράδοση αγαθών στον πελάτη, αλλά παρέχει επίσης υπηρεσίες εγκατάστασης.

LLC εργοστάσιο κεραμικής Aleksinsky. Το εργοστάσιο βρίσκεται στην περιοχή Tula και λειτουργεί από το 1985. Η κύρια δραστηριότητα είναι η παραγωγή πυροσυσσωματωμένου αργίλου και προϊόντων που κατασκευάζονται από αυτό, συμπεριλαμβανομένων των μπλοκ τοίχων.

Τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα είναι η ανάπτυξη των δικών της τεχνολογιών, ο υψηλός επαγγελματισμός των εργαζομένων, ο έλεγχος ποιότητας σε πολλά στάδια.

Τα τεμάχια αργιλίου-σκυροδέματος έχουν τα ακόλουθα τεχνικά χαρακτηριστικά:

 • βαθμός αντοχής σκυροδέματος - βαρύ ·
 • πυκνότητα 2100-2300 kg ανά μέτρο σε κύβους.
 • αντοχή σύμφωνα με GOST M150-M200;
 • γέμισμα - μίγμα άμμου και χαλικιών.
 • διαστάσεις 390 x 190 x 188 mm.
 • βάρος σε 27-29 κιλά.
 • δεν εκτελεί ρεύμα.
 • η έλλειψη ραδιενέργειας επιβεβαιώνεται από πιστοποιητικό ·
 • απορρόφηση νερού μέχρι 7%.

LLC "εργοστάσιο Zlatoust"που βρίσκεται στην περιοχή Chelyabinsk, παράγει ένα ευρύ φάσμα τυποποιημένων δομικών υλικών. Επιπλέον, παίρνει μεμονωμένες παραγγελίες.

Η ποιότητα των προϊόντων πραγματοποιείται από το δικό μας διαπιστευμένο εργαστήριο. Η χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας και οι δικές της εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας επιτρέπουν στην εταιρεία να βελτιώσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της.

Όλα τα προϊόντα συμμορφώνονται με την GOST, διαθέτουν δικαιολογητικά υπό μορφή πιστοποιητικών, αδειών, εγγυήσεων και τεχνικών διαβατηρίων.

Το αναπτυγμένο δίκτυο logistics μας επιτρέπει να προσφέρουμε στους πελάτες μας ευνοϊκές συνθήκες.

Μεταξύ του μεγάλου αριθμού προϊόντων που προσφέρονται υπάρχουν μπλοκ θεμελίωσης, τόσο μεγάλου μεγέθους, μήκους 2400 mm και μικρού μεγέθους, μήκους 600 mm.

Πλεονεκτήματα και αδυναμίες

Όπως κάθε οικοδομικό υλικό, η PBS έχει τα δικά της χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ας ξεκινήσουμε με τα πλεονεκτήματα.

 • Ο συντομότερος χρόνος εγκατάστασης της βάσης.Η μαζική επιλογή φτάνει στο απαιτούμενο επίπεδο αντοχής κατά μέσο όρο μετά από 4 εβδομάδες.
 • Ευκολία υπολογισμού λόγω τυποποιημένων διαστάσεων.
 • Μείωση του κόστους του ξυλοτύπου και της ενίσχυσης.
 • Δυνατότητα επιλογής μπλοκ βάσης με συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, π.χ. αντοχή σε παγετό ή αντοχή στην υγρασία.
 • Μεγάλη διάρκεια λειτουργίας.
 • Αντοχή στην παραμόρφωση.
 • Αντοχή στην φθορά.
 • Φιλικό προς το περιβάλλον στις περισσότερες περιπτώσεις.
 • Αντοχή στη διάβρωση.
 • Τα FBS δεν υπόκεινται σε σήψη.
 • Ομοιόμορφη συρρίκνωση και κατανομή φορτίου.
 • Η απουσία γάμου που συνδέεται με παραβίαση της πλήρωσης ή της ενίσχυσης. Με την επιφύλαξη της επιλογής πιστοποιημένης μονάδας ποιότητας.
 • Ακριβές γεωμετρικό σχήμα.
 • Μείωση του αριθμού χειρωνακτικών λειτουργιών.
 • Μεγάλη ποικιλία μεγεθών.
 • Ευελιξία. Οι ίδιοι τύποι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ιδιωτικές και βιομηχανικές κατασκευές, για τοίχους και για θεμέλια.
 • Οι εργασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Μειονεκτήματα:

 • σε αντίθεση με τη μαζική έκδοση, η ίδρυση δομικών στοιχείων έχει αρμούς που πρέπει να μονωθούν.
 • η εγκατάσταση του ιδρύματος με τη χρήση τεμαχίων μεγάλου μεγέθους απαιτεί τη συμμετοχή κατασκευαστικού εξοπλισμού για την ανύψωση και την τοποθέτηση.
 • δεν μπορούν να κατασκευαστούν όλοι οι τύποι θεμελίων χρησιμοποιώντας PBS, για παράδειγμα, για πολυώροφα κτίρια.
 • η κακή θερμική αγωγιμότητα απαιτεί μόνωση των θεμελίων των μπλοκ.

Πώς να επιλέξετε;

Πριν αγοράσετε τα θεμέλια, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και να μάθετε για τους κατασκευαστές που τα παράγουν στην περιοχή.

Πρέπει να εστιάσετε στους ακόλουθους παράγοντες:

 • κλίμα της περιοχής ·
 • τύπος εδάφους ·
 • το ύψος και το ύψος του κτιρίου.
 • το προβλεπόμενο πάχος των τοίχων και των δαπέδων ·
 • συνολικό βάρος της δομής.
 • βασική περιοχή.

Πριν από την αγορά, πρέπει να κάνετε τον σωστό υπολογισμό των αναλωσίμων: μπλοκ και τσιμεντοκονίαμα. Πολλές εταιρείες προσφέρουν να το κάνουν αυτό ως μπόνους κατά την αγορά.

Για τις βιομηχανικές κατασκευές χρησιμοποιούνται μεγάλα μπλοκ θεμελίωσης βαριών μπετόν.

Για την κατασκευή ιδιωτικών κτιρίων όπως κατοικίες ή γκαράζ χρησιμοποιούνται μικρού μεγέθους μπλοκ οπλισμένου σκυροδέματος.

Για τη νάχα, που έχει ένα πλαίσιο ελαφρών οικοδομικών υλικών: ξύλο ή αφρώδες μπλοκ, είναι ακατάλληλο να ξοδεύετε χρήματα σε ένα στέρεο θεμέλιο, στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφριά μπλοκ θεμελίωσης πυριτικού ή διογκωμένου σκυροδέματος. Το ελαφρύ FBS μπορεί να τοποθετηθεί χειροκίνητα χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού. Εδώ είναι κατάλληλα τα μπλοκ με παραμέτρους 20 x 20 x 40 cm.

Για ένα κιόσκι ή ένα βοηθητικό δωμάτιο, μπορείτε να επιλέξετε αεριωμένο σκυρόδεμα.

Επιπλέον, κατά την επιλογή, πρέπει να δώσετε προσοχή στον κατασκευαστή.

 • Είναι προτιμότερο τα μπλοκ να κατασκευάζονται από εργοστάσιο, αφού σε αυτή την περίπτωση υποβάλλονται σε έλεγχο ποιότητας πολλαπλών επιπέδων και συμμορφώνονται με το GOST.
 • Ένας αξιόπιστος κατασκευαστής όχι μόνο θα παρέχει ολόκληρη τη δέσμη εγγράφων, αλλά θα προσφέρει επίσης εγγύηση ή θα υπολογίσει την κατανάλωση υλικών.
 • Για την κατασκευή κατοικιών ή μεγάλων κατασκευών είναι καλύτερο να αγοράσει μπλοκ με ένα περιθώριο ασφαλείας, για παράδειγμα, ενισχυμένη.

Αν η τεχνολογία παραγωγής δεν είναι σπασμένη, τότε η FBS θα διαρκέσει πολύ καιρό (έως και 50 χρόνια). Η εξαίρεση είναι μπλοκ με την προσθήκη σκωρίας υψικαμίνου. Αυτά τα προϊόντα καταστρέφονται με την πάροδο του χρόνου, όχι ενισχυμένα, καθώς η σκωρία αποσυντίθεται με την πάροδο του χρόνου. Ως εκ τούτου, η απόκτηση PBS αυτού του τύπου είναι δυνατή μόνο για προσωρινά ή τεχνικά κτίρια.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό κατά την επιλογή είναι η γεωμετρική μορφή του FBS. Η ιδανική γεωμετρία θα βελτιστοποιήσει την κατανάλωση κονιάματος τσιμέντου και το κόστος τελικής επεξεργασίας. Και επίσης θα βελτιώσει την ποιότητα των συνδέσμων σύνδεσης. Οι καλύτεροι δείκτες από αυτή την άποψη είναι το κεραμομπλόκ και το σκυρόδεμα αφρού.

Αν λάβουμε υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά στο σύνολο, τότε τα πιο κερδοφόρα από την άποψη της ποιότητας - τιμής είναι τα προϊόντα σκυροδέματος keramsit και το σκυρόδεμα αφρού. Με σχετικά χαμηλό κόστος, έχουν υψηλούς συντελεστές αντοχής στον παγετό, εξαιρετικές ιδιότητες εξοικονόμησης ενέργειας, καλή αντοχή.

Ο πιο εύγλωττος παράγοντας στην επιλογή είναι οι ανασκοπήσεις εκείνων που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο υλικό, αλλά μέσα στη λογική.

Εργασία με υλικό

Η τεχνολογία της εργασίας με μπλοκ θεμελίωσης είναι παρόμοια με τη μέθοδο τοποθέτησης τούβλων ή τούβλων. Η μόνη διαφορά είναι το μέγεθος και η ταχύτητα. Η εγκατάσταση δομών με τη χρήση FBS είναι ταχύτερη, επομένως προτιμούν να χρησιμοποιούνται για την κατασκευή βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Χαρακτηριστικά της εργασίας με μπλοκ αφρού

Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό των προϊόντων από αφρώδες σκυρόδεμα είναι η χαμηλή ακαμψία. Η μεταβολή του αφρού, σε αντίθεση με τη μονολιθική, χαρακτηρίζεται από αυξημένη ελαστικότητα και υπόκειται σε συρρίκνωση.Τα τεμάχια αφρώδους σκυροδέματος είναι άσχετα ως το θεμέλιο σε περιπτώσεις με ένα βαρύ πλαίσιο της ίδιας της δομής. Κάτω από το φορτίο, συρρικνώνονται σημαντικά, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει την τοποθέτηση των τοίχων.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν στην περίπτωση αυτή να χρησιμοποιήσουν οπλισμό χάλυβα για την ανακατανομή του φορτίου.

Έργο

Κάθε κατασκευή αρχίζει με ένα έργο που περιέχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή. Περιλαμβάνει σχέδια για κάθε όροφο και θεμέλιο, συστήματα επικοινωνίας, υπολογισμό της κατανάλωσης υλικού και πολλά άλλα.

Με βάση αυτό, μπορείτε να αποφασίσετε για τον τύπο των θεμελιώσεων και να υπολογίσετε τον αριθμό τους.

Τα σχέδια του Ιδρύματος θα πρέπει να περιέχουν πληροφορίες σχετικά με την παρουσία υπογείων, υπογείων ή έλλειψης. Οι τρόποι τοποθέτησης της βάσης εξαρτώνται από αυτό.

Με βάση το έργο, μπορείτε να παραγγείλετε μεμονωμένες μονάδες με ένα σχέδιο οπών για επικοινωνία.

Η προετοιμασία των μπλοκ θεμελίωσης περιλαμβάνει διάφορες λειτουργίες.

Μαρκάρισμα

Η σχεδίαση του σχεδίου θα βοηθήσει στη διαμόρφωση της θεμελίωσης. Για να γίνει αυτό, στις γωνίες του χώρου, το οποίο καθορίζεται από το κτίριο, οδηγούνται οι μανταλάκια. Μεταξύ αυτών, το σχοινί είναι τεντωμένο και επιπλέον εγκαθιστά μια ενδιάμεση σήμανση των τοίχων.

Ίδρυμα λάκκο

Μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε ίδρυμα με τα χέρια σας, αλλά γι 'αυτό πρέπει να προετοιμάσετε σωστά το λάκκο, εστιάζοντας στο είδος του εδάφους.

Το βάθος του λάκκου κάτω από τα συνήθη θεμέλια, κατά κανόνα, είναι ίσο με το βάθος της κατάψυξης του εδάφους συν 20 εκατοστά. Αλλά αυτός ο κανόνας είναι εφικτός μόνο για ένα εύκρατο κλίμα. Στις ψυχρές περιοχές, η αξία της κατάψυξης είναι πολύ υψηλότερη. Η εκσκαφή είναι τόσο έντονη για εργασία και δαπανηρή, έτσι σε αυτή την περίπτωση περιορίσαμε τον εαυτό μας σε βάθος 1-1,5 μέτρων.

Οι διαστάσεις του λάκκου, εάν σχεδιάζετε ένα βαθύ θεμέλιο, θα πρέπει να είναι ευρύτερες, καλύτερα από 1 - 1,5 μέτρα. Αυτή η απόσταση είναι απαραίτητη για την εκτέλεση εργασιών στην υδροηλεκτρική και τη θερμική μόνωση.

Εάν τα μπλοκ πυριτικού βάσης γίνονται βαθύτερα κατά 50-60 cm και το εκτιμώμενο ύψος κατασκευής των 2 - 3 γραμμών μπλοκ, τότε δεν μπορείτε να επεκτείνετε την περιοχή εργασίας.

Η σόλα

Για τη διάταξη του ιδρύματος που χρησιμοποιείται με δύο τρόπους.

 • Σε ένα αμμώδες μαξιλάρι. Προηγουμένως, στην εκσκαφή, ο πυθμένας ισοπεδώνεται, αφαιρείται ο πηλός και η τύρφη. Ακολούθως, χύνεται το χοντρό χαλίκι και σφραγίζεται προσεκτικά, προσθέτοντας σταδιακά ένα λεπτό κλάσμα χαλικιού και άμμου. Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει το δάπεδο αποστράγγισης και τα γεωυφάσματα.
 • Σε βάση από σκυρόδεμα. Μετά από τη συμπύκνωση του εδάφους που θα μεταμορφώσουν τις σανίδες γύρω από την περίμετρο του ιδρύματος.Επόμενα εξαρτήματα. Για την κατασκευή του χρησιμοποιεί χαλύβδινες ράβδους με διάμετρο από 12 έως 14 mm. Συνδέονται με μεταλλικό σύρμα σε πλέγμα με κυψελίδες 10 ή 15 cm. Ανάλογα με το ύψος της δομής και τις διαστάσεις της, τα ενισχυτικά στρώματα μπορούν να είναι από δύο ή περισσότερα. Μετά την προετοιμασία, η βάση χύνεται με σκυρόδεμα. Η πλήρωση πρέπει να γίνει αργά και ομοιόμορφα, αποβάλλοντας την περίσσεια αέρα. Η επιφάνεια είναι ευθυγραμμισμένη με τον κανόνα. Το μαξιλάρι βάσης πρέπει να στεγνώσει και να αποκτήσει δύναμη μόνο μετά από 3 - 4 εβδομάδες. Σε ζεστό καιρό, είναι απαραίτητο να το υγρανθεί με νερό για να αποφευχθεί η ρωγμή.

Άλλο

Για να μετακινηθείτε γύρω από την περίμετρο βάσης, ακόμα και σε κακές καιρικές συνθήκες, θα πρέπει να φροντίσετε το ξύλινο δάπεδο.

Παγίδα

Το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση των θεμελίων. Η τοποθέτηση του FBS πρέπει να γίνεται προσεκτικά και να προσαρμόζεται ξεχωριστά.

Εδαφικό αποτέλεσμα

Η τοποθέτηση του ιδρύματος με τη βοήθεια του FBS είναι δυνατή σε όλους τους τύπους εδάφους.

Εάν η επίστρωση του εδάφους είναι αδύναμη, παχύρευστη, καταρρέει, τότε είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η δομή στήριξης με ενισχυτικές ζώνες κάθε δύο σειρές.

Για τους βιώσιμους τύπους εδάφους, φαίνεται η εγκατάσταση μιας ασυνεχούς θεμελίωσης, στην οποία τα τεμάχια πρέπει να τοποθετούνται σε διαστήματα που δεν υπερβαίνουν τα 70 εκ. Τα κενά γεμίζονται με γη και συμπιέζονται σωστά.Αυτή η επιλογή είναι λιγότερο δαπανηρή. Υψηλά κτίρια που ανεγέρθηκαν σε ένα τέτοιο θεμέλιο απαγορεύονται.

Σε ασθενέστερους τύπους εδάφους, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε την πρώτη σειρά με μπλοκ μαξιλαριών.

Αντί να θερίσετε μπλοκ θεμελίωσης στο έδαφος, μπορείτε να συναρμολογήσετε μια στήλη εκδοχή των μπλοκ. Αυτός ο σχεδιασμός είναι κατάλληλος για κτίρια ελαφρού σκυροδέματος ή πλάκες από σκυρόδεμα. Για να φτιάξετε το ισόγειο, συνδυάστε τα τεμάχια αφρού και τους σωρούς.

Πρώτη σειρά

Η αξιοπιστία, η ανθεκτικότητα και η γεωμετρική ακρίβεια του κτιρίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσον η εγκατάσταση της πρώτης σειράς του FBS γίνεται σωστά.

Πιο συχνά, η αρχική προετοιμασία συνίσταται στην ισοπέδωση του ορίζοντα, δηλαδή η εγκατάσταση πλακών τύπου FL σχεδιάζεται για να αυξήσει το αποτύπωμα και την ομοιόμορφη συρρίκνωση των βαρέων θεμελίων.

Η τοποθέτηση της πρώτης γραμμής αρχίζει με τις γωνίες, μετά την οποία πραγματοποιείται μια μέτρηση ελέγχου του ύψους της στάθμης ή της στάθμης του κτιρίου. Στη συνέχεια, το καλώδιο τεντώνεται μεταξύ των γωνιακών μπλοκ για να διευκολύνει την τοποθέτηση των ενδιάμεσων τμημάτων. Τα τεμάχια βάσης στερεώνονται χρησιμοποιώντας κονίαμα τσιμέντου. Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε το FBS μεταξύ τους με ένα καουτσούκ σφυρί.

Όταν έχει ρυθμιστεί η λύση, πραγματοποιείται ενίσχυση, εάν είναι απαραίτητο.

Η περαιτέρω εγκατάσταση συνιστάται μόνο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, όταν το τσιμέντο είναι πλήρως σκληρυμένο. Εάν αρχίσετε να ορίζετε τις παρακάτω σειρές νωρίτερα, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος παραμόρφωσης της αρχικής σειράς.

Εγκατάσταση μπλοκ θεμελίωσης

Κατά την κατασκευή βιομηχανικών κτιρίων ή κατασκευών χρησιμοποιούνται μεγάλα μπλοκ, για τα οποία απαιτείται κατασκευαστικός γερανός.

Για μικρές κατασκευές δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός, διότι μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας.

Η τοποθέτηση αρχίζει με τον ίδιο τρόπο όπως και η πρώτη σειρά: από τις γωνίες. Στη συνέχεια τοποθετούνται τα ενδιάμεσα μπλοκ. Το τσιμεντοκονία χρησιμοποιείται για τη στερέωση και οι κάθετες αρθρώσεις είναι γεμάτες με αυτό.

Η τεχνολογία εγκατάστασης είναι παρόμοια με την τοιχοποιία. Οι ραφές της προηγούμενης και της επόμενης σειράς δεν πρέπει να είναι οι ίδιες. Η γεωμετρία πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς, χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο για αυτό το σκοπό. Είναι σημαντικό το ίδρυμα να έχει το σωστό σχήμα.

Στεγάνωση

Τα τεμάχια βάσης, ειδικά πορώδη, πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με υδρόφοβα διαλύματα. Τις περισσότερες φορές, οι εμπειρογνώμονες καλύπτουν όλη την τοποθέτηση της υγρής μαστίχας. Πρέπει να χάσει το σήμα όχι μόνο έξωαλλά και τις εσωτερικές επιφάνειες του θεμελίου.

Εάν το κλίμα στην περιοχή είναι υγρό, τότε θα πρέπει να προσέξετε την πρόσθετη στεγάνωση. Το Ruberoid χρησιμοποιείται για αυτό.

Θωρακισμένη ζώνη

Ορισμένοι ειδικοί συνιστούν την ενίσχυση της ανώτερης σειράς θεμελίωσης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις περιοχές όπου το έδαφος είναι ασταθές, γεγονός που προκαλεί την «κυκλοφορία» του εδάφους.

Ο ιμάντας οπλισμένου σκυροδέματος έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει τη δομή της βάσης. Οι πλάκες δαπέδου τοποθετούνται πάνω σε αυτό.

Πριν από την έκχυση, τοποθετείται ξύλινος ξυλότυπος σε ολόκληρη την περίμετρο. Για την αξιοπιστία, οι σανίδες στερεώνονται με σύρμα. Στη συσκευασία τοποθετείται οπλισμός χάλυβα με διατομή 10 mm. Κατόπιν ολόκληρη η δομή χύνεται με σκυρόδεμα.

Η κατασκευή μπορεί να συνεχιστεί μετά την πλήρη σκλήρυνση του θωρακισμένου ιμάντα.

Χρήσιμες συμβουλές

 • Στο στάδιο του σχεδιασμού, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί η σύναψη της γεωδαιτικής εταιρείας σχετικά με τα χαρακτηριστικά του εδάφους στο χώρο. Αυτό είναι απαραίτητο για την επίλυση του προβλήματος της δυνατότητας χρήσης θεμελίων για την κατασκευή, καθώς και για την επιλογή μεθόδων για την τοποθέτηση των θεμελίων. Επιπλέον, η έκθεση αυτή δείχνει το βάθος των υπόγειων υδάτων, το οποίο είναι επίσης απαραίτητο για την κατασκευή του ιδρύματος.
 • Για τη στέγαση, είναι προτιμότερο να επιλέξετε προκατασκευασμένες μονάδες, αφού αυτά τα προϊόντα βρίσκονται υπό τον έλεγχο ειδικών.
 • Όσο χειρότερη είναι η φέρουσα ικανότητα του εδάφους, οι συνολικές διαστάσεις πρέπει να είναι FBS.
 • Σύμφωνα με τις συστάσεις των κατασκευαστών, το ίδρυμα θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της κατάψυξης του εδάφους.
 • Melkofraktsionny διογκωμένο πηλό στη σύνθεση των μπλοκ θεμελίωσης θα παρέχει το σωστό γεωμετρικό σχήμα, καθώς και να σας επιτρέψει να κατανείμει ομοιόμορφα τη θερμότητα.
 • Για τα προκατασκευασμένα θεμέλια είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε οπλισμένο σκυρόδεμα FBS.
 • Είναι προτιμότερο να μην αγοράζονται μονάδες παραγωγής χειροτεχνίας για την κατασκευή οικιστικών κτιρίων, καθώς η παραβίαση της τεχνολογίας κατά την παραγωγή μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή ολόκληρου του κτιρίου.
 • Όσο μεγαλύτερο είναι το μήκος του μπλοκ, τόσο μικρότερες είναι οι αρθρώσεις, τότε πιο αξιόπιστες.
 • Τα μπλοκ από οπλισμένο σκυρόδεμα έχουν περιθώριο ασφαλείας μέχρι 70%, το οποίο εξαλείφει τις ρωγμές.
 • Επεξεργαστείτε τις μπλοκ πυριτικού βάσεως με υδρόφοβες ουσίες μετά την τοποθέτηση. Εάν το κάνετε αυτό νωρίτερα, η αντοχή σε στρώση θα επηρεαστεί, αφού το διάλυμα συνδετικού δεν απορροφάται καλά.

Για στεγανοποίηση της βάσης της καλύτερης υγρής μαστίχας ή ασφάλτου.

Ωστόσο, οι εμπειρογνώμονες χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους:

 • χαλκοειδές επικόλληση;
 • βαφή με ειδική βαφή βασισμένη σε ακρυλικό, σιλικόνη ή πολυουρεθάνη.
 • επιφανειακές συνθέσεις πολυμερούς ·
 • υδρόφοβα πρόσθετα που προστίθενται στο σκυρόδεμα, καθιστώντας το σύνολο της μονάδας υδραυλικά σταθερό.
 • ψεκάζοντας ένα λεπτό στρώμα από καουτσούκ.

Η τοποθέτηση της βάσης στήλης με τη βοήθεια του FBS είναι πιο εύκολη και φθηνότερη από την ταινία. Αλλά έχετε κατά νου ότι δεν είναι κατάλληλο για την κατασκευή ενός διώροφου σπιτιού. Αυτή η επιλογή είναι καταλληλότερη για την κατασκευή θερμοκηπίων, κιόσκι και σπιτιών ελαφρών σκελετών.

Οι τοίχοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως θεμέλια μόνο σε κτίρια χαμηλού φορτίου.

Είναι απαραίτητο να βάλετε καλά το μαξιλάρι βάσης κάτω από το θεμέλιο, συνεχώς να το υγρανετε, πράγμα που θα εμποδίσει τη δομή από το "περπάτημα".

  Κατά τον υπολογισμό της κατανάλωσης των υλικών πρέπει να εξεταστεί το βάρος της κατασκευής. Για να το κάνετε αυτό, θυμηθείτε ότι ο όγκος του σκυροδέματος διαφορετικών μοντέλων μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την πυκνότητα.

  Κάνοντας τον υπολογισμό, είναι επίσης απαραίτητο να τεθεί η απόκτηση αρκετών μπλοκ με εγκοπές για την τοποθέτηση επικοινωνιών. Διαφορετικά, θα πρέπει να τρυπήσετε τρύπες στο αγορασμένο FBS.

  Εάν θέλετε να οικοδομήσετε ένα θεμέλιο λωρίδα για το φράχτη, στη συνέχεια, για να εξοικονομήσετε χρήματα, συνιστάται η χρήση των χρησιμοποιημένων μπλοκ. Το κυριότερο είναι ότι δεν έχουν τσιπ και σημαντικές ρωγμές. Εκτιμάται ότι η μείωση του κόστους στην περίπτωση αυτή θα είναι από 30 έως 50 τοις εκατό. Το FBS, από δεύτερο χέρι, είναι κατάλληλο και για ξυλόγλυπτα, μικρά θερμοκήπια και προσωρινές τεχνικές κατασκευές.

  Όλα τα θεμέλια μπλοκ και οι περιπλοκές κατασκευής, δείτε σε αυτό το βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο