Συστάσεις για την επιλογή και τοποθέτηση των μπουλονιών θεμελίωσης

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής ή της γενικής επισκευής, η δύναμη και η σταθερότητα της δομής που κατασκευάζεται είναι θεμελιώδεις. Μέσω της χρήσης βιδών θεμελίωσης, είναι δυνατή η σταθερή στερέωση των στηλών στήριξης στο κτίριο, καθώς και η σταθερή στερέωση του απαραίτητου εξοπλισμού. Η αρχή της λειτουργίας τέτοιων συνδετήρων αγκύρωσης με βάση την "άγκυρα".

Παρά το γεγονός ότι κάθε τύπος θεμελίωσης είναι ένα ανθεκτικό και αξιόπιστο σύστημα, συνιστάται να το συνδέσετε στους τοίχους χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένους συνδετήρες. Είναι μπουλόνια θεμελίωσης. Εισάγονται στη δομή πριν το χυμένο σκυρόδεμα ή μετά από αυτό. Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε λεπτομερώς τις αποχρώσεις της εγκατάστασής τους.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Στην κατασκευή, για τη στερέωση οπλισμένου σκυροδέματος ή μεταλλικών κατασκευών στη βάση, χρησιμοποιούνται ειδικοί σύνδεσμοι - μπουλόνια αγκύρωσης. Η χρήση τους καθιστά δυνατή τη σημαντική αύξηση της σταθερότητας της ίδιας της δομής του κτιρίου. Αλλά και τα μπουλόνια θεμελίωσης σας επιτρέπουν να στερεώνετε σταθερά τις κολώνες των εδράνων και άλλα απαραίτητα στοιχεία του κατασκευασμένου αντικειμένου. Η αρχή λειτουργίας τους βασίζεται στον τύπο της άγκυρας που ενσωματώνεται στην κατασκευή του ίδιου του οικοδομικού υλικού, στερεωμένο σταθερά σε αυτό. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε τους σωστούς συνδετήρες αγκύρωσης.

Η παραγωγή αυτών των προϊόντων στερέωσης πραγματοποιείται σύμφωνα με ειδικό έγγραφο. - είναι γνωστό σε όλους τους επαγγελματίες κατασκευαστές GOST 24379.1-80. Συντρίβοντας στα θεμέλια ενός κτιρίου, οι κοχλίες αγκύρωσης δημιουργούν μια ισχυρή άρθρωση που μπορεί να αντέξει τα βαριά φορτία (δυναμικά και στατικά). Αλλά αυτό εξαρτάται από την τεχνολογία των κατασκευών. Για να εξασφαλίσουμε όλα αυτά, στην κατασκευή εφαρμοσμένων υλικών αποκλειστικά υψηλής ποιότητας. Στην κορυφή των βιδών καλύπτονται επιπλέον με ένα στρώμα ψευδαργύρου, το οποίο προστατεύει από τις περιβαλλοντικές επιρροές.

Είδη

Η αγκύρωση χρησιμοποιείται για την κατασκευή των θεμελίων διαφόρων τύπων. Επομένως, τα προϊόντα αυτά μπορεί να είναι διαφορετικά: μέγεθος, ποιότητα χάλυβα, βάρος και μήκος. Σήμερα, στην εγχώρια αγορά αυτού του τμήματος, τα προϊόντα αυτά παρουσιάζονται από 15 έως 5 μέτρα.

Όσο για τους τύπους των μπουλονιών θεμελίωσης, ταξινομούνται σε διάφορους τύπους.

 • Καμπύλη. Εκτελούνται με τη μορφή μεταλλικής ράβδου, το ένα άκρο της οποίας έχει κυρτό σχήμα. Εξωτερικά, μοιάζει με γάντζο. Προβλέψτε για εγκατάσταση στο υπόβαθρο οπλισμένου σκυροδέματος και σύνδεση του εξοπλισμού μεγάλου μεγέθους.
 • Ενωση. Το μήκος τους μπορεί να φτάσει αρκετά μέτρα. Η δομή αποτελείται από στοιχεία όπως βίδα με σπείρωμα, πλάκα αγκύρωσης, σύζευξη, περικόχλιο και μεταλλική περόνη. Αυτοί οι σύνδεσμοι χρησιμοποιούνται στην περίπτωση που υπάρχει ανάγκη να εκτελεστούν τα δύο δομικά στοιχεία. Το ένα άκρο είναι στο σκυρόδεμα και το άλλο είναι βιδωμένο μέσα στο μανίκι. Η διάμετρος του σύνθετου μπουλονιού είναι διαφορετική (M16, M20, M24, M28, M30, M36 και άλλοι). Μπορείτε να το επιλέξετε από ειδικό τραπέζι.
 • Ευθεία γραμμή Ο σχεδιασμός του μπουλονιού είναι παρόμοιος με έναν συνηθισμένο μεταλλικό πείρο. Υπάρχει ένα νήμα στο ένα άκρο.Το μήκος του μπορεί να είναι 140 εκατοστά. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό εδώ είναι το γεγονός ότι το ευθύγραμμο μπουλόνι μπορεί να τοποθετηθεί σε έτοιμη βάση. Για την αξιόπιστη στερέωσή τους, χρησιμοποιείται μια ειδική συγκολλητική σύνθεση ή τσιμέντο.
Καμπύλη
Ενωση
Ευθεία γραμμή
 • Με ειδική πλάκα αγκύρωσης. Η κατασκευή τέτοιων συνδετήρων βασίζεται στην τρέχουσα GOST 24379.1-80. Ένα μέρος του μπουλονιού είναι στερεωμένο πριν το δικαιολογημένο ίδρυμα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω συγκόλλησης ή σύνδεσης με σπείρωμα. Ένα χαρακτηριστικό αυτού του συνδετήρα είναι το μέγεθος. Μπορεί να φτάσει έως και 5 μέτρα.
 • Αφαιρούμενος τύπος. Υπάρχει ένα ειδικό σύστημα άγκυρας. Με τη βοήθειά του, πραγματοποιείται αξιόπιστη στερέωση σε οπλισμένο σκυρόδεμα, τούβλο ή πέτρα. Χάρη σε αυτόν τον συνδετήρα, είναι δυνατή η εγκατάσταση διαφορετικών μηχανικών δομών. Το κατώτερο κλιπ του μπουλονιού τοποθετείται στο θεμέλιο και ο άνω κοχλίας με σπείρωμα τοποθετείται μετά την ολοκλήρωση της σκυροδέτησης.
 • Με κωνικό άκρο. Ο κοχλίας του σφιγκτήρα τοποθετείται απευθείας στο θεμέλιο. Η περιοχή προορισμού είναι η στερέωση των λεβήτων στον τοίχο, τα έπιπλα και πολλά άλλα.Χάρη στο ειδικό κολάρο του διαστελλόμενου τύπου, σφηνωμένο όταν σφίγγεται, εξασφαλίζεται ισχυρή και αξιόπιστη στερέωση.
Με ειδική πλάκα αγκύρωσης
Αφαιρούμενος τύπος
Με κωνικό άκρο

Εγκατάσταση

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση αυτού του τύπου τοποθέτησης, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τους απαραίτητους κοχλίες σύμφωνα με την τεκμηρίωση του έργου. Αυτό γίνεται για να προσδιοριστεί η απόδοσή τους. Εξετάστε την απόσταση από την άκρη του θεμελίου, καθώς και το βάθος της τρύπας. Οι κοχλίες αγκύρωσης συγκρατούνται λόγω χαρακτηριστικών όπως η συγκόλληση, η στήριξη και η τριβή. Όσο για τη στάση, αυτό είναι το φορτίο που παίρνει ο συνδετήρας και αντισταθμίζει τα δομικά του χαρακτηριστικά. Το φορτίο παρέχει τριβή. Αλλά η κόλληση είναι η αντιστάθμιση αυτών των φορτίων λόγω "εφαπτομενικών τάσεων".

Αξίζει επίσης να δοθεί προσοχή στο γεγονός ότι το μέγεθος της άγκυρας μαζί με το βάθος της ενσωμάτωσης δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το ύψος της ίδιας της βάσης. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αλλιώς κατά τη στιγμή της σύσφιξης του ίδιου του μπουλονιού θα συμβεί παραβίαση της στερέωσης. Δεν θα επιτύχετε την απαιτούμενη αξιοπιστία μιας τέτοιας αγκύρωσης.Η σύνδεση με τη σόμπα πρέπει να είναι άκαμπτη και ανθεκτική.

Πριν από την τοποθέτηση του μπουλονιού στη βάση, είναι απαραίτητο να εκτελεστεί η οπτική του επιθεώρηση για τυχόν ελαττώματα στη δομή.

Η αγκύρωση δεν είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Μπορεί να γίνει ανεξάρτητα χωρίς τη συμμετοχή μιας ομάδας επαγγελματιών.

Ωστόσο, για αυτό πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους βασικούς κανόνες.

 • Μελετήστε προσεκτικά το σχέδιο του εργοταξίου και καθορίστε την ακριβή θέση για την τοποθέτηση των μπουλονιών αγκύρωσης.
 • Ελέγξτε το βάθος της εμβάπτισης αυτού του εξαρτήματος στην ήδη σχηματισμένη βάση. Δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το πάχος του.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε υπόψη την απόσταση μεταξύ των παρακείμενων συνδετήρων. Ο υπολογισμός είναι αρκετά απλός: πρόκειται για δύο τιμές του βάθους της ενσωμάτωσης.
 • Τα μπουλόνια του βάθρου πρέπει να είναι αυστηρά κάθετα.
 • Ο σχηματισμός του μπλοκ αυτού του τύπου προσκόλλησης. Αφού το σκυρόδεμα στεγνώσει τελείως, είναι απαραίτητο να στερεώσετε όλα τα άκρα των μπουλονιών με μια σιδερένια πλάκα ή σανίδα με προ-διάτρητες οπές. Λόγω αυτού, η αξιοπιστία ολόκληρης της δομής θα είναι υψηλή.
 • Εάν στερεώσετε τους συνδετήρες αγκύρωσης πριν γεμίσετε το θεμέλιο, αξίζει επίσης να υπολογίσετε εκ των προτέρων την ακριβέστερη θέση τους σύμφωνα με το σχεδιασμό του κτιρίου.

Συμβουλές

Εάν αμφιβάλλετε για τις ικανότητές σας, τότε η τοποθέτηση βιδών αγκύρωσης είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε αυτούς τους επαγγελματίες στον τομέα τους. Αυτό όχι μόνο θα σώσει τη δύναμή σας, τα νεύρα, το χρόνο σας, αλλά και τα χρήματα για την επισκευή ολόκληρης της δομής.

Αν θέλετε να επιλέξετε την πιο αξιόπιστη αγκύρωση, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα κύρια χαρακτηριστικά:

 • το φορτίο που μπορεί να αντέξει ο μπουλόνι.
 • απαιτούμενο μήκος.
 • τύπος προσκόλλησης, με βάση τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του ιδρύματος.
 • τον τύπο, τη δύναμη και τη δομή της ίδιας της βάσης.
 • την απόσταση μεταξύ των οπών.
 • δυσκίνητο και σχεδιασμό όγκου που πρέπει να κρεμάσετε.

  Εάν διαθέτετε αποσπώμενο σχέδιο, η ενίσχυση αγκύρωσης τοποθετείται πριν τη σκυροδέτηση. Τα καρφιά εγκαθίστανται μετά την ολοκλήρωση της χύτευσης θεμελίωσης. Όσον αφορά το μέγεθος του συνδετήρα, επιλέγεται με βάση το βάρος και το μέγεθος της ίδιας της κατασκευής. Όσο μεγαλύτερος είναι, τόσο μεγαλύτερος πρέπει να είναι ο κοχλίας αγκύρωσης. Το μέγεθός του μπορεί πάντα να προσδιορίζεται με βάση τη σήμανση. Το πρώτο ψηφίο εδώ δείχνει την εξωτερική διάμετρο, το δεύτερο - την εσωτερική διάμετρο και το τρίτο αντιστοιχεί στο συνολικό μήκος.

  Όσο για την τοποθέτηση βιδών αγκύρωσης, είναι παντού ο ίδιος. Η εξαίρεση είναι το υλικό του οδηγού. Δεν υπάρχει ανάγκη να γυρίσετε το παξιμάδι και να σφυρίσετε την άγκυρα με ένα σφυρί.

  Συστάσεις για την ίδρυση και εγκατάσταση των θεμελιωδών μπουλονιών στο επόμενο βίντεο.

  Σχόλια
  Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο