Η θεμελίωση των ερειπίων: χαρακτηριστικά και τεχνολογία κατασκευής

Η κατασκευή κτιρίων οποιουδήποτε σκοπού και πολυπλοκότητας δεν μπορεί να γίνει χωρίς την εκτέλεση εργασιών για την τοποθέτηση του ιδρύματος. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι και υλικά. Μεταξύ αυτής της λίστας είναι η επισήμανση θεμελίωσης των ερειπίων, η οποία είναι δημοφιλής εδώ και πολύ καιρό.

Τι είναι αυτό;

Είναι η κατασκευή του ιδρύματος είναι ένα θεμελιώδες βήμα, πριν από όλες τις άλλες κατασκευαστικές εργασίες στην κατασκευή των σπιτιών ή άλλων δομών. Παρά το γεγονός ότι η αγορά κατασκευών έχει ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών υλικών, οι φυσικές πρώτες ύλες είναι επίσης σε ζήτηση. Τα φυσικά δομικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση των θεμελίων πρέπει να αποδίδονται στην πέτρα, η οποία είναι ένας ποιοτικός και φιλικός προς το περιβάλλον βράχος που έχει βρει τη χρήση της στην κατασκευή.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι η χρήση πέτρας είναι αδύνατη κατά την τοποθέτηση του θεμελίου λόγω του ακανόνιστου σχήματος.Ωστόσο, ακόμη και με ελάχιστη εμπειρία στην κατασκευή, είναι δυνατό ακόμη και να το κάνετε μόνοι σας.

Αυτή είναι η βάση που οι περισσότεροι κατασκευαστές προτιμούσαν να χτίσουν το πρόσφατο παρελθόν.

Τώρα η βάση για τα κτίρια αυξάνει την οπτική τους έκκλησηκαι, το σημαντικότερο, σας επιτρέπει να εκτελέσετε εργασίες σχετικά με τη ρύθμιση με το ελάχιστο κόστος, χρησιμοποιώντας μια αρκετά απλή τεχνολογία για την υλοποίηση του έργου κατασκευής.

Όπως δείχνει η πρακτική, η ζωή των θεμελίων υπολείμματος φτάνει περίπου 150 χρόνια, υπάρχουν ακόμη και φρούρια, η κατασκευή των οποίων χρησιμοποίησε αυτό το φυσικό υλικό. Το κύριο χαρακτηριστικό των θεμελίων της λίθινου λίθου είναι η αντίσταση στα υπόγεια ύδατα, καθώς και η κατάψυξη του εδάφους.

Οι ειδικοί χρησιμοποιούν διάφορες ποικιλίες αυτής της πρώτης ύλης στη δουλειά τους:

 • Βιομηχανική πέτρα. Ασχολούνται με την απελευθέρωσή του σε ειδικά συγκροτήματα στα οποία κατασκευάζεται θρυμματισμένη πέτρα. Αυτός ο τύπος ζήτησης κατά την εργασία για την ενίσχυση των σιδηροδρομικών γραμμών ή της υδραυλικής μηχανικήςσχέδια.
 • Στρογγυλή πέτρα. Η διαδικασία σχηματισμού μιας τέτοιας φυλής συμβαίνει φυσικά.
 • Ρηχό Έχει εγγενή ακανόνιστη γεωμετρία, λόγω της οποίας το περίπτερο είναι σε ζήτηση για την τοποθέτηση των θεμελίων, και λειτουργεί επίσης ως διακοσμητικό υλικό που χρησιμοποιείται στις εργασίες για τη δημιουργία σχεδίου τοπίου.

Δεν υπάρχουν αυστηρές απαιτήσεις για το χαλίκι που χρησιμοποιείται για να τεθούν τα θεμέλια της δομής, το κυριότερο είναι ότι οι πρώτες ύλες δεν πρέπει να καταρρέουν.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια φυλή πλακιδίων ή παστελιών. Ένα τέτοιο υλικό έχει ομοιόμορφες ακμές, πράγμα που διευκολύνει την τοποθέτηση, αφού θα είναι πολύ ευκολότερο να τοποθετηθούν δείγματα του σωστού σχήματος όσο το δυνατόν πλησιέστερα το ένα στο άλλο.

Αναλύοντας την τεχνολογία κατασκευής του θεμελιώδους χαλικιού, μπορούμε να πούμε ότι η αρχή της εφαρμογής του είναι παρόμοια με την εργασία για την κατασκευή τοίχων από τούβλα - τα εξαρτήματα κατά τη στοίβαξη είναι τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο και η σύνδεση όλων των στοιχείων συμβαίνει όταν χρησιμοποιείται η λύση. Η διαφορά έγκειται μόνο στα υλικά και τη σύνθεση που χρησιμοποιούνται, παρέχοντας μια δέσμη - για ένα πέτρινο θεμέλιο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα στερεό διάλυμα σκυροδέματος.

Το βασικό υπόβαθρο των ελασμάτων κορδέλας, κατά κανόνα, έχει ύψος περίπου 1,6 μ. Με τη βάση να βρίσκεται σε ειδικό μαξιλάρι άμμου και αποχέτευσης.

Το ίδρυμα βρίσκεται πάνω από το επίπεδο κατάψυξης του εδάφους, συνήθως σε απόσταση περίπου 30 εκατοστών, και στη συνέχεια βρίσκεται το υπόγειο και το ισόγειο του κτιρίου.

Πλεονεκτήματα

Μεταξύ των χαρακτηριστικών του θεμελιώδους υπολείμματος Αξίζει να επισημανθούν τα κύρια πλεονεκτήματά του:

 • Η χρήση αυτής της φυλής σας επιτρέπει να χτίσετε γήπεδα που θα έχουν διαφορετικό ύψος και δύναμη. Αυτό ισχύει για την κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών με μεγάλη έκταση.
 • Οι πρώτες ύλες αποτελούνται από φυσικά συστατικά · επομένως, ανήκουν στην ομάδα υλικών που δεν αποτελούν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον, το υλικό δεν βλάπτει το περιβάλλον.
 • Οι βάσεις των ερειπίων ξεχωρίζουν για την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία τους, καθώς το βράχο έχει εξαιρετικές ιδιότητες αντοχής.
 • Παρόμοια σχέδια είναι ανθεκτικά στη φθορά.
 • Το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των θεμελίων οποιουδήποτε σπιτιού, με διαφορετικά σχήματα και περιοχές.
 • Η ενίσχυση για τέτοιες βάσεις σπανίως απαιτείται.
 • Η πέτρα είναι ανθεκτική στην υγρασία, οπότε η βάση δεν καταστρέφεται από τις επιπτώσεις των αποψυγμένων ή υπογείων υδάτων.
 • Οι λιθόστρωτοι τοίχοι είναι ένα πολύ ελκυστικό υλικό.
 • Η φυλή μπορεί να συνδυαστεί σε εργασία με άλλα οικοδομικά υλικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το τμήμα της βάσης που προεξέχει στην επιφάνεια είναι κατασκευασμένο από τούβλα και το υπόλοιπο μέρος που βρίσκεται στο έδαφος είναι εφοδιασμένο με πέτρωμα. Αυτή η μέθοδος, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, παρέχει μια ευκαιρία για να σώσει τις εργασίες κατασκευής.
 • Η βάση της φυλής έχει υψηλή αντίσταση στις αρνητικές θερμοκρασίες.
 • Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεμελίωση των ερειπίων δεν χρειάζεται πρακτικά να επισκευαστεί, καθώς δεν δημιουργούνται ελαττώματα σε αυτό με την πάροδο του χρόνου.

Μειονεκτήματα

Τα θεμέλια αυτού του υλικού έχουν επίσης μειονεκτήματα.

Αυτά περιλαμβάνουν τα ακόλουθα σημεία:

 • Δεδομένου ότι η πέτρα είναι φυσική πρώτη ύλη, η αξία της είναι αρκετά υψηλή.
 • Για την εκτέλεση των προπαρασκευαστικών εργασιών πριν από την κατασκευή του ιδρύματος, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί το ποσό του απαιτούμενου υλικού, το οποίο απαιτεί ορισμένα προσόντα και εμπειρία.Η όλη τεχνολογία της βάσης πρέπει να διεξαχθεί σύμφωνα με το SNiP, επιπλέον, είναι απαραίτητο να μετρηθεί το επίπεδο των υπογείων υδάτων στην περιοχή.
 • Η όλη διαδικασία τοποθέτησης πέτρων γίνεται με το χέρι.
 • Η αναπαραγωγή ακανόνιστου σχήματος είναι αρκετά δύσκολο να τεθεί σε ένα επίπεδο σχέδιο.
 • Στη βάση της πέτρας μπορεί να εμφανιστεί διάβρωση των δεσμών - κατά τη διείσδυση του νερού στο κονίαμα τσιμέντου, καθώς παγώνει περαιτέρω, το σκυρόδεμα καταστρέφεται και τα σπασμένα σωματίδια άμμου του υλικού εκτοξεύονται από τη βάση με τον άνεμο, γεγονός που οδηγεί σε καταστροφή.
 • Σε περίπτωση παραβίασης στους υπολογισμούς της αντοχής του θεμελίου και του βάρους της δομής, μπορεί να χρειαστεί να ενισχυθεί η βάση. Είναι επίσης απαραίτητο σε περιοχές όπου υπάρχουν σημάδια κινητικότητας του εδάφους.

Συσκευή

Οι εργασίες τοποθέτησης προηγούνται προπαρασκευαστικών μέτρων για την τοποθέτηση των τάφρων, καθώς και η διαλογή του κουταβιού - πρέπει να χωριστεί με βάση τις διαστάσεις. Για να μειωθεί ο χρόνος τοποθέτησης πετρωμάτων, ένας ξύλινος ξυλότυπος είναι τοποθετημένος σε μια τάφρο ο ένας πάνω στον άλλο, ο οποίος μπορεί να ρυθμιστεί σε ύψος.

Η κατασκευή της θεμελιώδους πέτρας μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

 • άμεση μέθοδος - η οποία περιλαμβάνει την έκχυση σκυροδέματος σε μια τάφρο με ένα πάχος στρώματος στο οποίο θα πέφτει η πέτρα στα μισά.
 • το αντίθετο είναι αλήθεια - στην περίπτωση αυτή, το πρώτο στρώμα από τα ερείπια χύνεται με τσιμεντοκονία, το οποίο το κρύβει στο μέγιστο, μετά το οποίο τοποθετούνται τα επόμενα στρώματα πέτρας.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές συμβουλεύουν να τοποθετήσουν ένα στρώμα πολυαιθυλενίου στο μαξιλάρι άμμου με υψηλό επίπεδο αντοχής πριν από την πλήρωση.

Θα επιτρέψει τη διατήρηση των ιδιοτήτων της λύσης, χωρίς να δώσει έξοδο στη ζελατίνα τσιμέντου. Ο βράχος τοποθετείται σε δύο παράλληλες γραμμές με ένα κενό για τη λύση μεταξύ των στοιχείων περίπου 5 εκατοστών. Η κορυφαία σειρά πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε οι πέτρες να επικαλύπτουν τις ραφές της κάτω σειράς.

Προκειμένου η λύση να είναι κατάλληλη για αντοχή, για την παρασκευή της αξίζει να χρησιμοποιείται το τσιμέντο Μ 500. Η πυκνότητα της σύνθεσης θα επιτρέψει την ελεύθερη διείσδυση στις ραφές μεταξύ των λιθόστρωτων. Πριν την τοποθέτηση της πέτρας, συνιστάται η ελαφριά υγρασία της, προκειμένου να αφαιρεθεί η σκόνη, η οποία θα έχει θετική επίδραση στην πρόσφυση στο κονίαμα.

Πώς να το κάνετε;

Κατά την εκτέλεση έργων για την κατασκευή των θεμελίων υπολείμματα, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις βήμα προς βήμα οδηγίες, καθώς και αγοράστε όλα τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία:

 • άμμος και θρυμματισμένη πέτρα.
 • τσιμέντο ·
 • πέτρα πέτρα?
 • ικανότητα επίλυσης ·
 • φτυάρι, μυστρί?
 • επίπεδο κτιρίου ·
 • βολίδα και παραβιάσεις.

Η θρυμματισμένη πέτρα θα χρησιμοποιηθεί για να γεμίσει τα κενά που προκύπτουν κατά την τοποθέτηση των λίθων, η άμμος χρειάζεται για την προετοιμασία της λύσης, καθώς και η διευθέτηση του μαξιλαριού κάτω, ακόμη και αν η βάση είναι ρηχά τοποθετημένη. Όσο μικρότερο είναι το μέγεθος της φιάλης, τόσο περισσότερο θα χρειαστεί για τη βάση. Επιπλέον, απαιτείται στεγανοποίηση. Υλικό στέγης ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τέτοιο υλικό.

Η τεχνολογία τοποθέτησης λατομείου περιλαμβάνει τα ακόλουθα έργα:

 • Συσκευή γείωσης Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλάτος του δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 2,5 μέτρα. Λόγω της ανάγκης για μεγάλο μέγεθος φυλής. Η ταινία βάσης θα είναι περίπου 0,5-0,6 m.
 • Από την εσωτερική πλευρά της ταινίας απομένει περίπου 0,7 μέτρα, από το εξωτερικό - 1,2 μ. Αυτό το χαρακτηριστικό θα βοηθήσει στην εργασία για την κίνηση του ξυλότυπου. Το εξωτερικό διάκενο είναι γεμάτο με άμμο.
 • Για τη σκυροδέτηση με την τοποθέτηση πρέπει να εκτελεστεί ο κοπτήρας σύμφωνα με το μέγεθος που αντιστοιχεί στο ύψος του υπογείου του κτιρίου.
 • Η εσωτερική επιφάνεια των σανίδων καλύπτεται με μια μεμβράνη που θα εμποδίσει το κονίαμα από σκυρόδεμα να ρέει μέσα από τα διάκενα μεταξύ των σανίδων. Επιπλέον, δεν θα επιτρέψει στο ξύλο να απορροφήσει υγρασία από τη σύνθεση.

Η τοποθέτηση πέτρας γίνεται σύμφωνα με αυτό το σχήμα:

 • μετά την τοποθέτηση της μεμβράνης στο κάτω μέρος, γεμίζει το ενέματα.
 • δύο σειρές από πέτρες ταιριάζουν σε αυτό, θα πρέπει να επιλεγούν στοιχεία που είναι παρόμοια σε μέγεθος?
 • περαιτέρω χύνεται το στρώμα του διαλύματος το οποίο πρέπει να ισοπεδωθεί.
 • επίδεσμος της εξωτερικής ή εσωτερικής πλευράς του tychkovy κοντά?
 • μετά από αυτή η επίστρωση πραγματοποιείται σε διαμήκη στρώματα.
 • Οι γωνίες της δομής συνδέονται με το βράχο.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας με τη λύση, είναι απαραίτητο να ελέγχεται η πλήρωση όλων των διαθέσιμων κενών.

Για να αποφύγετε τις μη επεξεργασμένες περιοχές, είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε για το πλαστικό μείγμα.

Για να βελτιωθεί αυτός ο δείκτης, χρησιμοποιούνται διάφορα πρόσθετα, για παράδειγμα, πλαστικοποιητές για σκυρόδεμα ή απορρυπαντικές συνθέσεις.

Η σκυροδέτηση του θεμελίου με πέτρα πραγματοποιεί το ακόλουθο σχήμα:

 • ένα στρώμα σκυροδέματος χύνεται στον πυθμένα της τάφρου, το πάχος του πρέπει να είναι περίπου 300 mm.
 • μετά την οποία τοποθετείται η πέτρα, το στρώμα βράχου πρέπει να είναι 200 ​​mm.
 • για να βυθιστεί ο βράχος στη σύνθεση, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί μια ενισχυτική ράβδος ή ειδικό εργαλείο.
 • τα υπόλοιπα 500 mm της βάσης χυτεύονται χωρίς πέτρωμα. Για την ενίσχυση της δομής με τη χρήση χαλύβδινων ράβδων.

Συμβουλές

Οι εμπειρογνώμονες με πολυετή πείρα στην πρακτική τους χρησιμοποιούν ενεργά τους χρήσιμους αλγορίθμους για την εκτέλεση διαφόρων διαδικασιών που επιτρέπουν τη βελτιστοποίηση της προόδου των εκχωρημένων εργασιών. Παρόμοιες συμβουλές πρέπει να υιοθετηθούν από λιγότερο έμπειρους οικοδόμους.

Υπάρχουν ορισμένες πρακτικές συστάσεις που οφείλονται σε αυτό είναι δυνατό να διευκολυνθεί σημαντικά η ανεξάρτητη εργασία για την κατασκευή ενός ιδρύματος ερείπιας από μόνο του:

 • η διευθέτηση των ήπιων πλαγιών στις τάφρους κάτω από τη βάση θα προσφέρει μια πιο άνετη περιοχή εργασίας για την εκχύλιση της θεμελίωσης, δεδομένου ότι αυτό το χαρακτηριστικό θα επιταχύνει τη ροή του βράχου και του κονιάματος.
 • οι δυσκολίες που συνδέονται με απότομες κλίσεις μπορούν να λυθούν με την εγκατάσταση ξύλινων ικριωμάτων.
 • στα πλευρικά τμήματα των τάφρων, τα οποία έχουν μικρό βάθος, είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν δεξαμενές στις οποίες θα υπάρχει σύνθεση τσιμέντου-άμμου και μεταξύ αυτών είναι δυνατόν να παρασκευαστούν πέτρες με το απαιτούμενο μέγεθος
 • πριν από την εργασία για τη χύτευση θεμελίων, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε εκ των προτέρων και να σημειώσετε τους χώρους όπου θα τοποθετηθούν οι επικοινωνίες και ο εξαερισμός, γεγονός που θα μειώσει τον απαιτούμενο χρόνο για την κατασκευή του θεμελίου.
 • όλοι οι υπολογισμοί της ποσότητας των υλικών που απαιτούνται για την εργασία πρέπει να πραγματοποιηθούν πριν αρχίσει η εργασία στο ίδρυμα, δεδομένου ότι η παραβίαση της τεχνολογίας της εργασίας μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες που επηρεάζουν την ποιότητα των θεμελίων των ερειπίων.
 • τα φυσικά λιθόστρωτα με τις πιο ομοιόμορφες άκρες θα λειτουργήσουν ως στήριγμα για ολόκληρη τη θεμελίωση και τη δομή, έτσι πρέπει να πιεστούν προσεκτικά στο κάτω μέρος της τάφρου, φροντίζοντας να μην ταλαντεύονται και να βρίσκονται κατά μήκος της τάφρου και όχι απέναντι. Επομένως, ένα πολύ σημαντικό στάδιο στην εργασία είναι η ταξινόμηση των ερειπίων σε κλάσματα.

Στις βασικές πληροφορίες για τα ερείπια τοιχοποιίας δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο