Το θεμέλιο για ένα σπίτι από αεριωμένο σκυρόδεμα: πώς να επιλέξετε και να χτίσετε;

Επιλέγοντας το θεμέλιο για την κατασκευή τσιμεντόλιθων, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτού του υλικού. Αεριωμένο σκυρόδεμα - ένα δημοφιλές υλικό προϋπολογισμού, που χρησιμοποιείται συχνά στην κατασκευή σπιτιών, εξοχικών σπιτιών και εξωτερικών χώρων. Έχει πολλά πλεονεκτήματα, γι 'αυτό είναι σε μεγάλη ζήτηση. Αλλά τα σπίτια από αεριωμένο σκυρόδεμα είναι βαρύτερα από κτίρια από κορμούς ή ξυλεία, οπότε θα πρέπει να σκεφτείτε ένα στέρεο θεμέλιο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το αεριωμένο σκυρόδεμα είναι κυψελωτό σκυρόδεμα σε αυτόκλειστο. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της ύπαρξής της, έχει βρει εφαρμογή σχεδόν σε όλους τους τομείς κατασκευής δομικών στοιχείων κτιρίων και κατασκευών οποιουδήποτε τύπου.Χαρακτηριστικά αυτού του υλικού την καθιστούν πολύ ανταγωνιστική στην αγορά δομικών υλικών.

Τα κύρια πλεονεκτήματα της κατασκευής των θεμελίων αυτού του υλικού:

 • ανεξαρτησία από αλλαγές θερμοκρασίας.
 • ελαφρύ βάρος.
 • γρήγορη εγκατάσταση και εύκολη εγκατάσταση.
 • φιλική προς το περιβάλλον?
 • μέτριο κόστος.
 • εξαιρετική θερμομόνωση και ηχομόνωση.
 • υψηλή αντοχή στον παγετό και λόγω του πορώδους το νερό δεν διεισδύει γρήγορα στο υλικό.
 • ευελιξία: το αεριωμένο σκυρόδεμα μπορεί να είναι πριονισμένο, διάτρητο, χάρη στο οποίο μπλοκ αερίου μπορεί να δοθεί ένα διαφορετικό σχήμα?
 • σε εργοστάσια όπου κατασκευάζονται μπλοκ αερίου, υπάρχει ένα εργαστήριο που ελέγχει την ποιότητα του υλικού.
 • το αεριωμένο σκυρόδεμα ανήκει σε πέτρινα υλικά, αλλά θεωρείται αρκετά ελαφρύ υλικό. Σχεδόν κάθε τύπος θεμελίωσης που πληροί τις απαιτήσεις για ακαμψία και παραμόρφωση είναι κατάλληλο για αυτό.

Έργα

Τα διαλύματα αντοχής και σχεδίασης των τσιμεντοκονιάματος δεν είναι κατώτερα από το συνηθισμένο τούβλο. Σπάνια εμφανίζονται μούχλα και υγρασία, αναπνέουν τέλεια.

Πριν την οικοδόμηση του ιδρύματος, θα πρέπει να αποφασίσετε για το είδος του ιδρύματος, καθώς επίσης και να σχεδιάσετε προσεκτικά τα μελλοντικά θεμέλια του σπιτιού σας.

Πλάκα

Η πλάγια όψη είναι μία από τις επιλογές για μη ταφικά ή ρηχά θεμέλια. Πρόκειται για μια πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος, κάτω από την οποία σπρώχνεται ένα στρώμα άμμου και θρυμματισμένης πέτρας. Η επιλογή τραπεζοειδούς σκυροδέματος για σκυρόδεμα έχει το υψηλότερο δυνατό φορτίο, το οποίο επιτυγχάνεται λόγω της μεγάλης επιφάνειας στήριξης της πλάκας, η οποία καταλαμβάνει ολόκληρη την περιοχή του κτιρίου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πάχος της πλάκας είναι από 20 έως 40 cm. Οι μονολιθικές πλάκες τύπου βάσης έχουν μεγαλύτερη εδαφική ακαμψία από την βάση, συναρμολογημένη από μεμονωμένες πλάκες.

Τα κύρια πλεονεκτήματα της θεμελίωσης πλάκας:

 • ευκολία εγκατάστασης.
 • χαμηλό κόστος.
 • υψηλή ικανότητα φέρουσας;
 • η κοινή πλατφόρμα δεν υφίσταται τοπική παραμόρφωση.
 • τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί το υπόβαθρο ως δάπεδο για το υπόγειο.
 • το ύψος του σπιτιού μπορεί να είναι πάνω από 2 ορόφους με φορτίο 20-25 t / m2.
 • ευκολία κατασκευής σε δύσκολα εδάφη.

Μείονες: Η θεμελίωση των πλακών είναι χτισμένη μόνο σε σπίτια όπου δεν υπάρχει υπόγειο.

  Σπουργίτι σπουργίτι

   Η κατασκευή των σωρών τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο κοινή λόγω της αξιοπιστίας, της ευελιξίας και της προσιτής τιμής της εγκατάστασης με τα δικά τους χέρια.Πολύ συχνά, τα κτίρια από σκυρόδεμα που κατασκευάζονται πάνω σε σωρούς βιδών, που διασυνδέονται με μια σχάρα, σε περιοχές κοντά στα υπόγεια ύδατα. Η εγκατάσταση με μια μονολιθική σχάρα θα σώσει την τοιχοποιία από τη ρωγμή που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της συρρίκνωσης.

   Τις περισσότερες φορές, κατά την επιλογή πασσάλων για δομές από αεριωμένο σκυρόδεμα, προτιμούν τα ενισχυμένα ή τα βιδωτά στηρίγματα. Αυτοί οι σωροί είναι εύκολα τοποθετημένοι ακόμη και με αυτο-στύση.

   Ταινία

   Η παραλλαγή κορδέλας είναι μια λωρίδα οπλισμένου σκυροδέματος που εκτείνεται σε ολόκληρη την περίμετρο του κτιρίου, καθώς και κάτω από φέροντες τοίχους. Είναι εξοπλισμένο με το σκάψιμο ενός λάκκου. Αυτός ο τύπος θεμελίωσης είναι ο βέλτιστος για την κατασκευή ενός σκυροδέματος από σκυρόδεμα.

   Η επιλογή του μικρού βάθους είναι ιδανική για την κατασκευή ενός κτιρίου από τσιμεντόλιθους σε ιδεατό έδαφος που δεν είναι επιρρεπές σε σκάλισμα και μετατόπιση. Το επαρκές βάθος είναι 500 mm. Στην αντίθετη περίπτωση, ο τύπος κορδέλας του θεμελιώδους θεμελίου ιδρύεται. Ο πυθμένας της βάσης θα είναι έτσι κάτω από το επίπεδο ψύξης.

   Η εσοχή είναι επίσης καλή επειδή σας επιτρέπει να εξοπλίσετε ένα υπόγειο ή ένα υπόγειο ή να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία, για παράδειγμα, όμορφα βήματα σκυροδέματος.

   Τούβλο

   Ένα θεμέλιο τούβλο θα είναι επίσης μια καλή επιλογή για ένα σκυρόδεμα σκυροδέματος, αλλά μόνο εάν το έδαφος δεν είναι επιρρεπές στην άνοδο και επίσης στην κατασκευή ενός ορόφου κτιρίου.

   Για τη συσκευή, χρησιμοποιείται μόνο συμπαγές τούβλο σημείων που δεν είναι χαμηλότερο από το M200 με δείκτη αντοχής σε παγετό F35-10.

   Columnar

   Ένα τέτοιο θεμέλιο είναι κατασκευασμένο μόνο σε σταθερά εδάφη με ομαλή ανακούφιση. Η δομή είναι ένα οπλισμένο οπλισμένο σκυρόδεμα, κάθε γωνιά του οποίου, κάτω από τους τοίχους των εδράνων, τούβλο, πέτρα ή σκυρόδεμα πυλώνες έχουν εγκατασταθεί. Μπορούν να είναι στρογγυλά ή τετράγωνα.

   Αυτή η επιλογή διαφέρει από τους ανταγωνιστές λόγω της οικονομίας, της ευκολίας εγκατάστασης και των υπολογισμών.

   Ένας από τους τύπους κτιριακών θεμελίων για την κατασκευή σπιτιών από τσιμεντόλιθους - η ίδρυση της τεχνολογίας TISE είναι η τεχνολογία της ατομικής κατασκευής και της οικολογίας. Το TISE διαφέρει από τα βασικά θεμέλια της στήλης από την παρουσία της φτέρνας, η οποία αυξάνει την περιοχή στήριξης της στήλης, μειώνοντας παράλληλα την πίεση ανά τετραγωνικό εκατοστό του εδάφους, αυξάνοντας έτσι σχεδόν δύο φορές τη φέρουσα ικανότητα του σωρού.

   Το TISE είναι ένας τύπος θεμελίωσης που δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό κατά την κατασκευή, για εγκατάσταση μόνο ένα τρυπάνι TISE και φορητό ξυλότυπο θα χρειαστεί. Μία από τις βασικές απαιτήσεις των τεχνολόγων TISE κατά την κατασκευή της δομής είναι η ελαφρότητα του υλικού. Ως εκ τούτου, η χρήση αεριζόμενου σκυροδέματος είναι ιδανική εδώ. Μόνο αν ακολουθηθούν οι κανόνες, ένα σπίτι που χτίστηκε από την TISE θα εξυπηρετεί τους ιδιοκτήτες του για πολλά χρόνια. Κατ 'αρχάς, κατά την ανάπτυξη ενός έργου, να έχετε υπόψη σας ότι τα μπλοκ αεριώδους σκυροδέματος δεν σας αρέσουν οι κινήσεις, είναι επίσης επιθυμητό να ενισχύσετε μια σκυρόδεμα που θα συνδέει τους σωρούς με μια μοναδική μονολιθική πλάκα. Δεύτερον, πριν από την κατασκευή τοίχων, βεβαιωθείτε ότι το θεμέλιο είναι σταθερό και έτοιμο για περαιτέρω κατασκευή. Συνιστάται να γίνει το ίδρυμα μέχρι το φθινόπωρο, και την άνοιξη, έχοντας ελέγξει τη γεωμετρία, ξεκινήστε την οικοδόμηση του σπιτιού.

   Θυμηθείτε ότι το TISE είναι κατάλληλο μόνο για ελαφρά κτίρια και παρά το γεγονός ότι το αεριωμένο σκυρόδεμα έχει μικρό βάρος, ένα μεγάλο σπίτι 10x10 θα ζυγίζει ήδη περίπου 2000 τόνους, ώστε να σταθμίζονται προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα πριν οικοδομηθεί το ίδρυμα. Αυτή η παραλλαγή του ιδρύματος είναι ιδανική για ένα σπίτι στον 1ο όροφο.

   Πώς να επιλέξετε;

   Επιλέγοντας τι θεμέλιο πρέπει να θέσει κανείς για ένα σπίτι από αέριο-σκυρόδεμα,δεν θεωρούν μόνο οικονομικά οφέλη, δεδομένου ότι η συνολική μακροβιότητα του ιδρύματος, καθώς και ολόκληρη η κατασκευή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

   Επιλέξτε το ίδρυμα για το σπίτι από τσιμεντόλιθους, βασισμένο κυρίως στο είδος του εδάφους, το βάθος της κατάψυξης των υπόγειων υδάτων, τις φυσικές συνθήκες, καθώς και την τοπογραφία του χώρου.

   Αξιολογήστε το έδαφος στην περιοχή σας.

   Για παράδειγμα, μια πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς ελαχιστοποιεί την παραμόρφωση της συρρίκνωσης. Όταν το έδαφος κινείται, η πλάκα κινείται μαζί του, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια του σπιτιού. Τα θεμέλια της πλάκας είναι σε θέση να αντέξουν ακόμα και στις πιο επιθετικές κλιματολογικές συνθήκες.

   Κορδέλα ρηχά-βάθος έκδοση είναι κατάλληλη για τα σπίτια που στέκονται σε κακή ή srednepuchinistyh έδαφος. Και η θεμελίωση, βαθαίνοντας στο βάθος της διείσδυσης του παγετού, μπορεί να ρυθμιστεί στα εδάφη ανύψωσης.

   Ο τύπος της θεμελιώδους βάσης κατασκευάζεται μόνο σε σταθερά εδάφη με επίπεδη επιφάνεια.

   Με τη σειρά του, το θεμέλιο σωρό είναι κατάλληλο για κάθε τύπο εδάφους, ακόμη και για πηλό.

   Επίσης, οι ειδικοί συμβουλεύουν να λάβουν υπόψη τον αριθμό των ορόφων του κτιρίου, αφού, ανάλογα με τον αριθμό των ορόφων, η συνολική μάζα της δομής αυξάνεται και, κατά συνέπεια, το φορτίο στο ίδρυμα.Αν επιλέξατε μονοκατοικία, τότε μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε έκδοση της ίδρυσης των παραπάνω. Αλλά το διώροφο συνιστάται να ανεγερθεί μόνο σε μονολιθική πλάκα ή ταινία. Σε αυτή την περίπτωση, το βάθος και το πλάτος της ταινίας στην τελευταία έκδοση θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από ό, τι κατά την κατασκευή ενός μονοόροφου κτιρίου.

   Πριν υπολογίσετε τα χαρακτηριστικά της θεμελίωσης ενός σκυροδέματος από σκυρόδεμα, πρέπει να θυμηθείτε ότι πρόκειται για μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Εάν δεν θέλετε να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες, τότε κάθε ιδιοκτήτης του κτιρίου μπορεί να κάνει τους ίδιους τους υπολογισμούς.

   Πριν από τον υπολογισμό πρέπει να ξέρετε:

   • πυκνότητα και πάχος των μπλοκ αερίου.
   • κατά προσέγγιση βάρος των δομικών υλικών και της οροφής ·
   • το ύψος του κτιρίου.
   • τύπος εδάφους ·
   • περίπου το φορτίο χιονιού.

    Η διαδικασία σχεδιασμού περιλαμβάνει όχι μόνο την κατάρτιση σχεδίων αλλά και την ανάπτυξη βασικών εξαρτημάτων επικοινωνίας, το σχεδιασμό υπογείου ή γκαράζ στο υπόγειο, την κατάρτιση διαγραμμάτων καλωδίωσης κλπ. Εξάλλου, όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν άμεσα την επιλογή του τύπου θεμελίωσης για μελλοντική κατασκευή.

    Πριν σχεδιάσετε το ίδρυμα, αποφασίστε για έναν προϋπολογισμό.Φυσικά, είναι αδύνατο να εξοικονομηθεί η κατασκευή, αλλά είναι σημαντικό να εξεταστεί η σκοπιμότητα της κατασκευής ενός δαπανηρού ιδρύματος. Η απόφαση πρέπει να ληφθεί μόνο μετά τη μελέτη του εδάφους.

    Κατασκευή

    Η οικοδόμηση ενός ιδρύματος με τα χέρια σας είναι δυνατή, αλλά απαιτεί ακριβή τήρηση της τεχνολογίας των κτιρίων. Για κάθε τύπο θεμελίωσης υπάρχει ένα σύστημα εγκατάστασης βήμα προς βήμα.

    Πλάκα

    Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η βάση πλάκας είναι ιδανική για σπίτια αεριζόμενου σκυροδέματος. Η πλάκα βάσης μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 100 χρόνια με μια κατάλληλη προσέγγιση στην κατασκευή. Η βάση αξιοπιστίας είναι η σωστή ενίσχυση με ενισχυτικές ράβδους με διάμετρο τουλάχιστον 12 mm. Δεν πρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα, αφού είναι το μεταλλικό πλαίσιο που λειτουργεί σε ένταση και δεν θα επιτρέψει στη πλάκα να σπάσει στο μέλλον.

    Πλαίσιο από οπλισμένο σκυρόδεμα κάτω από ολόκληρη την επιφάνεια του σπιτιού. Οι παράμετροι της πλάκας πρέπει να βασίζονται στο σχεδιασμό της μελλοντικής κατασκευής από σκυρόδεμα. Για παράδειγμα, για γκαράζ ή λουτρά το ελάχιστο πάχος είναι 100 mm, και για οικιστική κατοικία - τουλάχιστον 200-250 mm. Κατά την κατασκευή, φροντίστε να δώσετε προσοχή στη στεγανοποίηση της πλάκας: στο κάτω μέρος της, η βάση είναι στεγανοποιημένη με έλαστρα,και την επικάλυψη ή ψεκασμό.

    Για να μειωθεί η απώλεια θερμότητας, είναι απαραίτητο να θερμανθεί το θεμέλιο.

    Ταινία

    Το κύριο υλικό της βάσης της ταινίας είναι το σκυρόδεμα, από άμμο, τσιμέντο και νερό. Για καλύτερη αντοχή, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η δομή της βάσης σκυροδέματος με ενίσχυση σιδήρου. Πριν από την κατασκευή, πρέπει να καθαρίσετε την περιοχή της προτεινόμενης κατασκευής και να κάνετε την απαραίτητη σήμανση όλων των τοίχων. Επιπλέον, μελετώνται επιφανειακές σταγόνες και επιλέγεται το χαμηλότερο σημείο, εξαλείφοντας έτσι τη διαφορά στο ύψος της θεμελίωσης. Μια τάφρο, η κάτω πλευρά της οποίας πρέπει να είναι απολύτως επίπεδη, μπορεί να σκάβεται με τα χέρια σας ή με τη βοήθεια ειδικών μηχανών. Στη συνέχεια, ένα ειδικό μαξιλάρι άμμου και ερείπια τοποθετείται στο κάτω μέρος.

    Πριν από την πλήρωση, πρέπει να εγκατασταθεί ο ξυλότυπος, μετά τον οποίο ο κλωβός οπλισμού τοποθετείται γύρω από ολόκληρη την περίμετρο του θεμελίου με σφυρηλάτηση στις ράβδους οπλισμού.

    Για τη χύτευση συνιστάται η χρήση εργοσταστικού σκυροδέματος, το οποίο χύνεται στο πάτωμα της τάφρου σε στρώσεις 20 cm. Κάθε στρώμα πρέπει να συμπιεστεί για να αποφευχθεί ο σχηματισμός κενών. Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, η επιφάνεια πρέπει να ισοπεδωθεί.

    Η βάση της ταινίας πρέπει να είναι στεγνή καλά πριν ξεκινήσετε την κατασκευή τοίχων. Μπορεί να διαρκέσει περίπου ένα μήνα.

    Σωρούς και κολόνες

    Η επιλογή σωρού και στήλης θεωρείται οικονομικότερη λόγω της χαμηλής κατανάλωσης υλικών και της μεγάλης ταχύτητας κατασκευής.

    Από τα παραπάνω, και τα δύο είδη συνδέονται με μια σιδερένια οριζόντια σχάρα, στην οποία χτίζεται τότε το κτίριο.

    Το μπλοκ αερίου είναι ένα ελαφρύ υλικό που δεν απαιτεί την εξώθηση του συγκολλητικού διαλύματος. Σε σύγκριση με τους τοίχους από τούβλα, μπορούν να τοποθετηθούν μπλοκ από μπετόν χωρίς παύσεις. Σύμφωνα με τους οικοδομικούς κώδικες, χρησιμοποιούνται μπλοκ με πάχος 350-450 mm για τοποθέτηση εξωτερικών τοίχων, για εσωτερικούς τοίχους - περίπου 200 mm.

    Πριν από την τοποθέτηση της πρώτης σειράς μπλοκ, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε εργασίες στεγάνωσης για το θεμέλιο. Ως υλικό στεγάνωσης, μπορείτε να επιλέξετε υλικό στέγης ή κονίαμα πολυμερούς - τσιμέντου με βάση ξηρά μείγματα. Είναι απαραίτητο να σταθμίσετε προσεκτικά τη βάση του μίγματος τσιμέντου-άμμου.

    Αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθέτηση της πρώτης σειράς πλίνθων από πορομπετόν, διότι η ποιότητα ολόκληρου του κτιρίου θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο τοποθετούνται ομοιόμορφα. Η ισοπέδωση της τοιχοποιίας μπορεί να προσδιοριστεί χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο και ένα επίπεδο.

    Για στυλ χρησιμοποιώντας μια ειδική κόλλα κόλλα της παχιάς κρέμας. Το συγκολλητικό διάλυμα εφαρμόζεται με σπάτουλα ή φορείο, το πλάτος του οποίου πρέπει να είναι ίσο με το πλάτος της επίστρωσης.

    Η ευθυγράμμιση της τοιχοποιίας θα πρέπει να ελεγχθεί μετά την τοποθέτηση κάθε σειράς.

    Συμβουλές

    • Η καλύτερη επιλογή της βάσης της πλάκας για το σκυρόδεμα από σκυρόδεμα είναι μια θερμαινόμενη πλάκα, η οποία παρέχει την απαραίτητη σταθερότητα της οροφής.
    • Η εργασία με τη χρήση τσιμεντοκονιάματος πρέπει να διεξάγεται σε θερμοκρασία από +5 έως +25 μοίρες.
    • Για την προετοιμασία του μίγματος σκυροδέματος για τις βάσεις των λωρίδων συνιστάται να χρησιμοποιείτε καθαρό νερό και άμμο χωρίς ανάμιξη πηλού και γης.
    • Εάν η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν, επιτρέπεται η χρήση ζεστού νερού για τη ζύμωση του διαλύματος σκυροδέματος, σε περίπτωση θέρμανσης θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο κρύο νερό.
    • Εκτελώντας εργασίες για την κατασκευή του ιδρύματος σε ασταθή εδάφη, αξίζει να προσέξουμε τις οχυρώσεις του λάκκου.
    • Ο βαθμός σκυροδέματος M100 είναι κατάλληλος για τα αρχικά στάδια κατασκευής και πλήρωσης. Το M200 χρησιμοποιείται για την κατασκευή των θεμελίων σπιτιών με εύκολη επικάλυψη, τα M250 και 300 είναι ιδανικά για την οικοδόμηση θεμελίων για ογκώδη ιδιωτικά σπίτια.
    • Για την ενίσχυση της θεμελιωμένης θεμελίωσης, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η περιοχή του εδράνου. Η βάση της ταινίας ενισχύεται με επαναπλήρωση με ενίσχυση, σωρό με ενισχυμένους σκυρόδεμας σε όλο το μήκος του σωρού.
    • Το υπόγειο θα αυξήσει τη χρήσιμη επιφάνεια του σπιτιού έως και δύο φορές, αλλά το δάπεδο του υπόγειου υπογείου είναι αδύνατο χωρίς υψηλής ποιότητας στεγάνωση.
    • Έτσι ώστε τα τοιχώματα του gazoblokov να μην σπάσει πρόωρα, είναι απαραίτητο να ενισχυθούν και στη συνέχεια να εκθέσουν τα μπλοκ σε εξωτερική διακόσμηση.
    • Σχεδιάστε το χρόνο για να χτίσετε τους τοίχους του σπιτιού, λαμβάνοντας υπόψη ότι η κατασκευή του ιδρύματος διαρκεί περίπου ένα μήνα εργασίας.
    • Θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να ξεκινήσετε την κατασκευή του ιδρύματος, χωρίς να έχετε υπολογίσει πλήρως το συνολικό κόστος του. Η φθηνότερη επιλογή της βάσης κάτω από το ιδιωτικό σπίτι θεωρείται σωρός.

    Σχετικά με το τι θεμέλιο χρειάζεται για μια κατοικία από αεριωμένο σκυρόδεμα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο