Τα θεμέλια για το σπίτι των μπλοκ αφρού: τι να επιλέξετε και πώς να θέσει;

 Τα θεμέλια για το σπίτι των μπλοκ αφρού: τι να επιλέξετε και πώς να θέσει;

Τα κατοικημένα κτίρια από τούβλα αφρού είναι πολύ δημοφιλή στις σύγχρονες κατασκευές, καθώς διαθέτουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά θερμομόνωσης και η κατασκευή τους απαιτεί μικρό κόστος. Προκειμένου ένα τέτοιο κτίριο να διαρκεί αξιόπιστα για πολλά χρόνια, στο στάδιο του σχεδιασμού είναι απαραίτητο να επιλέξετε πρώτα τον κατάλληλο τύπο θεμελίωσης.

Η βάση για τα μπλοκ αφρού μπορεί να είναι διαφορετική και η επιλογή της εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, επομένως πριν τοποθετήσετε τα θεμέλια είναι σημαντικό να κάνετε σωστά όλους τους υπολογισμούς και να μελετήσετε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά του οικοπέδου.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το μπλοκ αφρού θεωρείται ότι είναι ένα καλό υλικό για την κατασκευή κατοικιών, αλλά το κύριο μειονέκτημα του είναι η υψηλή υγροσκοπικότητα και η τάση παραμόρφωσης.Εάν αυτό το χαρακτηριστικό δεν ληφθεί υπόψη στην επιλογή του ιδρύματος, τότε με την πάροδο του χρόνου, το σπίτι των μπλοκ αφρού μπορεί να καταστραφεί.

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ρωγμών στους τοίχους του κτιρίου, είναι απαραίτητο να παρέχεται μια βάση με υψηλής ποιότητας στεγανοποίηση, ειδικά για κτίρια των οποίων η βάση βρίσκεται κάτω από το επίπεδο κίνησης του εδάφους. Τις περισσότερες φορές για τέτοια σπίτια επιλέξτε ένα "πλωτό" θεμέλιο, είναι φθηνό και απορροφά τέλεια την κίνηση του εδάφους. Επιπλέον, θα πρέπει να αυξήσετε περαιτέρω το ύψος του "μαξιλαριού" στα 50 cm.

Εγκαθιστώντας τη βάση κάτω από την κατοικία του σκυροδέματος αφρού, θα πρέπει επίσης να εκτελείτε αποκομιδή υψηλής ποιότητας, αποτελούμενη από πολλά στρώματα άμμου. Ρυθμίζεται οριζόντια με υδραυλικό επίπεδο και συμπιέζεται προσεκτικά με κυλίνδρους.

Ένας τεράστιος ρόλος στο ίδρυμα είναι η στεγανοποίηση.Ως εκ τούτου, προτού σχηματιστεί το "μαξιλάρι" της άμμου, οι τάφροι καλύπτονται με φύλλα υλικού κατασκευής στέγης και οι ραφές επικαλύπτονται με πίσσα. Σε περίπτωση που στο έδαφος του οικόπεδου όπου γίνεται η κατασκευή, τα υπόγεια ύδατα βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του εδάφους, τότε είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν σωλήνες αποστράγγισης.

Πριν αποφασίσετε για τον τύπο του ιδρύματος, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες αποχρώσεις:

 • χαρακτηριστικό ανακούφισης;
 • κατάσταση του εδάφους ·
 • χρόνος κατασκευής.
 • προϋπολογισμό εργασίας

Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις γενικές παραμέτρους της μελλοντικής κατοικίας. Πρώτα απ 'όλα αφορά τον αριθμό των ορόφων, το μέγεθος των δωματίων, τη θέση των θυρών, τα παράθυρα και τον τύπο της κατασκευής στέγης. Από τους παραπάνω δείκτες θα εξαρτηθεί από την μαζικότητα της δομής και των χαρακτηριστικών του ιδρύματος.

Έργο

Οποιαδήποτε κατασκευή αρχίζει με το σχεδιασμό, δεν αποτελεί εξαίρεση και η εγκατάσταση του ιδρύματος. Για το σπίτι των αφρών μπλοκ χρειάζεται ένα ισχυρό και αξιόπιστο. Ανεξάρτητα από το αν σχεδιάζεται η ανέγερση μονοκατοικίας ή διώροφου σπιτιού, η τοποθέτηση της βάσης γίνεται με προκαταρκτική εκτίμηση του εδάφους. Για να γίνει αυτό, μελετήστε την ομοιομορφία των ραφών, τη δύναμη του εδάφους και την τάση του να συρρικνώνεται, τότε τα σχέδια του ίδιου του κτιρίου μπαίνουν στο έργο.

Για την κατασκευή σπιτιών σε αργιλώδη εδάφη και πετρώματα, είναι σημαντικό να παρέχεται ειδική προστασία και να οικοδομηθεί μια καλή στεγάνωση. Φυσικά, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μπλοκ αφρού σε σταθερό έδαφος, αλλά τα περισσότερα από τα οικόπεδα που τοποθετούνται σε πηλό,ως εκ τούτου, η ανάπτυξή τους απαιτεί μια ειδική αξιολόγηση του εδάφους και τη σωστή εγκατάσταση της βάσης, καθώς οι παραμικρές ανακρίβειες θα επηρεάσουν τη λειτουργία του κτιρίου.

Ο σχεδιασμός εξαρτάται επίσης από το τραπέζι νερού: αν βρίσκονται κοντά στο έδαφος, το κτίριο μπορεί να βυθιστεί και το έδαφος θα υποχωρήσει, πράγμα που θα οδηγήσει στη διάβρωση του θεμελίου.

Εάν το μέγεθος του σπιτιού είναι μικρό (6x6 m), τότε το μικρό βάθος είναι κατάλληλο για την οικοδόμηση του θεμελίου, τα κτίρια των 2 ορόφων είναι βαριά, έτσι ώστε να ανεγείρονται σε βαθιά βάση που μπορεί να αντέξει σημαντικά φορτία. Ο σχεδιασμός θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει το βάρος του τελικού υλικού.

Οι τοίχοι στα σπίτια μπορούν να κατασκευαστούν από τούβλα, σκυρόδεμα ή επενδυμένα με ξύλο. Επιπλέον, μεγάλα κτίρια με μέγεθος 10x10 m συχνά συμπληρώνουν τη σοφίτα και τις στήλες, σε σχέση με αυτό το φορτίο στη βάση αυξάνεται και πρέπει να υπολογιστεί σωστά.

Αφού ληφθούν υπόψη όλοι οι παραπάνω παράγοντες, το ίδρυμα προβάλλεται και αρχίζει η άμεση κατασκευή. Τα σχέδια μπορούν να προετοιμαστούν ανεξάρτητα και να χρησιμοποιηθούν οι υπηρεσίες ειδικών.

Έργο 6x6
Έργο με σοφίτα 10x10

Υπολογισμός

Πριν να χτίσετε το θεμέλιο για το σπίτι των μπλοκ αφρού, πρέπει όχι μόνο να καταρτίσει ένα έργο, αλλά και να υπολογίσει με ακρίβεια όλες τις διαστάσεις και την κατανάλωση υλικού. Ένας τεράστιος ρόλος στον υπολογισμό παίζει η μάζα όλων των δομών, καθώς και το πλάτος, το βάθος και η περιοχή του θεμελίου.Ως εκ τούτου, πρώτα απ 'όλα, καθορίζουν το βάρος του μελλοντικού σπιτιού, και μόνο τότε υπολογίζουν την περιοχή της βάσης. Αυτός ο δείκτης εξαρτάται από τον τύπο κατασκευής και υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας το πλάτος με το μήκος της θεμελίωσης. Προκειμένου να επιλεγεί το βέλτιστο βάθος για τη βάση, πρέπει να ληφθεί υπόψη το επίπεδο πάγωσης του εδάφους.

Εάν η εξωτερική σόλα είναι τοποθετημένη σε βραχώδες έδαφος, τότε γίνεται βάθος 0,5 m · για ένα έδαφος με χαμηλό συντελεστή ψύξης το ύψος δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 m.

Θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην κατασκευή του ιδρύματος και τον υπολογισμό των ίδιων των υλικών. Πριν από την τοποθέτηση είναι απαραίτητο να καθοριστεί η ποσότητα του οπλισμού, του σκυροδέματος και των πασσάλων. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή άσκοπων δαπανών και θα μειώσει το χρόνο κατασκευής του σπιτιού. Ο όγκος του μίγματος σκυροδέματος υπολογίζεται απλά: η επιφάνεια του θεμελίου πολλαπλασιάζεται με το ύψος του.

Όσον αφορά την ποσότητα ενίσχυσης, οι υπολογισμοί της είναι πολύ πιο περίπλοκοι, καθώς εξαρτώνται από το βάρος του κτιρίου, το είδος του εδάφους και τον τύπο της βάσης. Όσο βαρύτερη είναι η δομή, τόσο πιο απαιτητική είναι η ενίσχυση.Κατά κανόνα, για την εγκατάσταση της θεμελίωσης χρησιμοποιείται ενισχυμένη με ράβδους ή ομαλή ενίσχυση. Στην περίπτωση αυτή, η τελευταία απαιτείται 2 φορές λιγότερη, δεδομένου ότι λαμβάνεται με ρυθμό 30 cm ανά σύνδεση. Για να προσδιοριστεί ο αριθμός των πασσάλων, η περιοχή βάσης διαιρείται σε διατομή ενός σωρού, ο συνολικός αριθμός πασσάλων αποκτάται.

Πώς να το κάνετε;

Το μπλοκ αφρού είναι ένα ανθεκτικό, ελαφρύ και αξιόπιστο υλικό για κατασκευή, το οποίο παράγεται από κυψελοειδές σκυρόδεμα. Ως εκ τούτου, τα σπίτια που κατασκευάζονται από μπλοκ αφρού χαρακτηρίζονται από ένα μικρό στατικό φορτίο, και γι 'αυτούς μπορείτε να επιλέξετε ελαφριά επιλογές υπογείου. Τα θεμέλια για την κατασκευή μπορούν να τοποθετηθούν από τα χέρια σας. Για να γίνει η εργασία σωστά, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε όλα τα βήματα της εγκατάστασης βήμα προς βήμα και να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη σειρά. Η τοποθέτηση της βάσης ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της.

Ίδρυμα λωρίδας

Πρώτα πρέπει να σκάψετε μια τάφρο με βάθος που δεν υπερβαίνει τα 50 εκ. Είναι απαραίτητο να σκάβουμε το χώμα τόσο κάτω από τους μελλοντικούς φέροντες τοίχους όσο και γύρω από ολόκληρη την περίμετρο του σπιτιού. Η βάση είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με προκαταρκτικούς υπολογισμούς και πρέπει να είναι 10 cm ευρύτερη από τους τοίχους.

Ένα μαξιλάρι άμμου τοποθετείται στο κάτω μέρος της τάφρου και καλύπτεται με επιπλέον αποκόμματα. Το πάχος κάθε στρώματος είναι περίπου 10 mm.Αφού γεμίσει το μαξιλάρι, προετοιμάζεται ο ξυλότυπος και τοποθετείται ο ενισχυτικός κλωβός. Για το πλαίσιο είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ράβδους με διάμετρο 10 mm. Στη συνέχεια, η τάφρος πρέπει να χυθεί με σκυρόδεμα, η λύση είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη σε ολόκληρη την περιοχή εργασίας. Σε περίπτωση που η κατασκευή πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, το σκυρόδεμα στεγνώνει γρήγορα. Για να αποφευχθεί η ρωγμή, πρέπει να ποτίζεται περιοδικά στην επιφάνεια και να καλύπτεται με μια μεμβράνη.

Κατά κανόνα, η οικοδόμηση ενός σπιτιού μπορεί να ξεκινήσει 10 ημέρες μετά την αποξήρανση του ιδρύματος., η βάση για αυτή την χρονική περίοδο καθίσταται ανθεκτική και έτοιμη να αντέξει το φορτίο της δομής. Εάν το επίπεδο των υπόγειων υδάτων είναι υψηλό, τότε το θεμέλιο πρέπει να προστατεύεται από τις πλημμύρες. Στο εσωτερικό του ξυλότυπου, η στεγανοποίηση είναι στερεωμένη με τη μορφή υαλο-γυαλιού-insol ή τσιμεντόλιθου και δίνει στον ξυλότυπο επιπλέον χρόνο για σκλήρυνση.

Το ίδρυμα με στεγανοποίηση θεωρείται έτοιμο μετά από ένα μήνα.

Ίδρυμα πυλώνων

Αυτός ο τύπος βάσης επιλέγεται στην περίπτωση που ο οίκος από τούβλα είναι κατασκευασμένος από αδύναμο έδαφος που αποτελείται από αργίλου, τύρφης και αργίλου. Ένα τέτοιο θεμέλιο προστατεύει αξιόπιστα τη δομή από την κατάψυξη και την ανύψωσηεδάφη Οι πυλώνες για το υπόβαθρο επιλέγονται από οπλισμένο σκυρόδεμα, πρέπει να τοποθετούνται σε θέσεις μεγάλων φορτίων, που φέρουν τοίχους και γωνίες της πρόσοψης. Οι κίονες θάβονται σε βάθος 1 μ. Σε απόσταση 1,5-2 μ.

Για σπίτια, ο αριθμός των ορόφων των οποίων είναι 3, η θεμελίωση της κολόνας ενισχύεται επιπρόσθετα με ειδικό πλέγμα οπλισμένου σκυροδέματος. Ο ξυλότυπος σε αυτή την περίπτωση είναι διαφορετικός στο κάτω μέρος του, ο οποίος υποστηρίζεται από στηρίγματα που είναι εγκατεστημένα στο έδαφος. Αφού ο ξυλότυπος είναι έτοιμος, ο ενισχυτικός κλωβός είναι προσαρτημένος σε αυτό με τη βοήθεια πλέγματος σύρματος και βρόχων τοποθέτησης.

Για την εργασία είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ράβδους με διάμετρο 8 mm, και για το χύσιμο να επιλέξετε μπετό M 200.

Πλωτά θεμέλια

Η βάση αυτή είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους εδάφους, εκτός από πηλό. Η βάση είναι μια μονολιθική πλάκα που μπορεί να κινείται μαζί με το έδαφος, προστατεύοντας τους τοίχους της δομής από ζημιές και ρωγμές.

Για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο θεμέλιο, πρέπει πρώτα να σκάψετε ένα βάθρο θεμελίωσης τουλάχιστον 60 εκατοστών βαθιά κάτω από ολόκληρη την περιοχή της δομής, και στη συνέχεια να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι αποτελούμενο από ένα στρώμα άμμου (25 εκ.) Και ερείπια (15 εκ.). Μετά από αυτό, φροντίστε να τακτοποιήσετε ένα ενισχυτικό πλαίσιο και στεγανοποίηση.Για το πλαίσιο, χρησιμοποιήστε ράβδους με διάμετρο 8 cm και παρατηρήστε ένα βήμα 25 cm μεταξύ τους.

Όσον αφορά το υπόγειο για σπίτια, στο έργο του οποίου παρέχεται υπόγειο, απαιτούνται ειδικές τεχνολογίες εφαρμογής. Το κύριο χαρακτηριστικό μιας τέτοιας βάσης θα είναι το βάθος, έτσι σκάβεται μια βαθιά σχισμή για το θεμέλιο και κατά μήκος της περιμέτρου του θεμελίου δημιουργούν ένα χώρο που θα πιέζει στους τοίχους έξω από το πάχος του εδάφους.

Η ομαλότητα της τάφρου θα πρέπει να ελέγχεται με επίπεδο λέιζερ, μετά από την οποία μπορείτε να γεμίσετε χαλίκι, άμμο και να τοποθετήσετε στεγανοποίηση. Στον τοίχο του τάφους εγκαθίσταται ένας μανδύας · μπορεί να κατασκευαστεί από οποιοδήποτε δομικό υλικό: σωλήνες από πολυμερές, μέταλλο ή αμίαντο.

Το εξωτερικό μέρος του καλουπιού πρέπει να στερεώνεται με δεσμούς ή κλίσεις.

Στο εσωτερικό του ξυλότυπου για ενίσχυση, τοποθετείται μεταλλικός ιμάντας διαμέτρου 16 mm. Το αποτέλεσμα είναι μια κατασκευή που μοιάζει με ένα κελί, οι τοίχοι δεν πρέπει να αγγίζουν την άνω επιφάνεια και το κάτω μέρος της μελλοντικής πλήρωσης. Οι ράβδοι του πλαισίου πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους με αλληλοεπικάλυψη, και στα γωνιακά τμήματα του θεμελίου, χωρίς να ανακατεύονται, να λυγίζουν. Η τοποθέτηση του πλαισίου είναι καλύτερο με ηλεκτρικό καλώδιο συγκόλλησης ή πλεξίματος. Το τελικό στάδιο της εργασίας θα είναι η πλήρωση της λύσης, πρέπει να διεξαχθεί σε στρώματα.Μετά από κάθε στρώση γεμίσματος.

Επιπλέον, οι σωληνώσεις βιδών χρησιμοποιούνται συχνά ως υποστηρίγματα για τα θεμέλια, τα οποία είναι στριμμένα στο έδαφος κάτω από το επίπεδο της κατάψυξης του εδάφους. Η τοποθέτηση του σωρού πρέπει να πραγματοποιείται με ακρίβεια, επομένως η ορθότητα της στερέωσης ελέγχεται από ένα επίπεδο λέιζερ. Αφού οι σωροί στριφογυριστούν, το σκυρόδεμα χύνεται στο εσωτερικό των σωλήνων και η κορυφή είναι κλειστή με κορυφές.

Συμβουλές

Η κατασκευή ενός σπιτιού αφρού πρέπει να αρχίσει με το σχεδιασμό και την επιλογή του τύπου θεμελίωσης πάνω στο οποίο θα εξαρτάται η αντοχή και η διάρκεια ζωής του κτιρίου. Εάν η τοποθέτηση της βάσης πραγματοποιείται ανεξάρτητα, τότε οι συμβουλές έμπειρων ειδικών θα βοηθήσουν τους αρχάριους σε αυτή τη διαδικασία.

 • Πριν εγκαταστήσετε το ίδρυμα, θα πρέπει σίγουρα να εξερευνήσετε το έδαφος του χώρου. Για να γίνει αυτό, πριν από την εκσκαφή ένα πηγάδι με βάθος 2,5 μ., Πάρτε δείγματα του εδάφους και προσδιορίστε τη σύνθεσή τους. Ανάλογα με αυτό, καθορίζεται ο τύπος του ιδρύματος. Για περιοχές με αδύναμο έδαφος, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα υπόβαθρο λωρίδων.
 • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο βάθος της κατάψυξης του εδάφους, συνήθως κυμαίνεται από 1 έως 2 μέτρα.
 • Για περιοχές όπου η στάθμη των υπογείων υδάτων περνάει κοντά στο έδαφος, συνιστάται η κατασκευή μονολιθικών πλακών. Αυτή θα είναι η φθηνότερη επιλογή, δεδομένου ότι όταν τοποθέτετε τη βάση της κορδέλας, χρειάζεστε επίσης ένα σύστημα αποστράγγισης και στεγανοποίησης, το οποίο θα συνεπάγεται σημαντικό κόστος για την αγορά υλικού και θα επιβραδύνει τη διαδικασία κατασκευής.
 • Το σχέδιο του ιδρύματος θα πρέπει να καταρτιστεί λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσθετες επεκτάσεις του σπιτιού, καθώς και την ύπαρξη ή την απουσία υπογείου δωματίου. Τα περισσότερα από τα σπίτια της χώρας στο σχεδιασμό τους έχουν υπόγεια, οπότε είναι απαραίτητο να επιλέξουν τα θεμέλια λωρίδων και να ανησυχούν για την ποιότητα αποστράγγισης.
 • Αν χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα γρήγορο και φθηνό θεμέλιο, το θεμέλιο σωρό θα είναι η καλύτερη επιλογή, οι μονολιθικές πλάκες θεωρούνται δαπανηρές, έτσι ώστε η τοποθέτησή τους θα απαιτήσει πολύ κόστος.
 • Η τοποθέτηση της βάσης κάτω από την κατοικία του σπιτιού αφρού μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ειδικών και ανεξάρτητα. Στην περίπτωση αυτή, η τελευταία επιλογή θα εξοικονομήσει χρήματα και θα προγραμματίσει ξεχωριστά το στάδιο της εργασίας. Για να δημιουργήσετε το ίδρυμα με τα χέρια σας, δεν είναι απαραίτητο να έχετε ειδικές ικανότητες, αρκεί να προετοιμάσετε σωστά το έργο και να υπολογίσετε όλες τις παραμέτρους.Χάρη στις απλές φόρμουλες, μπορείτε να υπολογίσετε γρήγορα την κατανάλωση υλικού και να κάνετε αργά μια εγκατάσταση υψηλής ποιότητας.
 • Τα σπίτια από σκυρόδεμα συνιστώνται να χτίζονται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι κατασκευές που υπερβαίνουν τους 3 ορόφους απαιτούν πρόσθετη ενίσχυση της θεμελίωσης και αυτό, με τη σειρά του, θα περιπλέξει τη διαδικασία κατασκευής.

Για να μάθετε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα σπίτι με τα δικά σας χέρια, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο