Ίδρυμα για την επέκταση στο σπίτι: χαρακτηριστικά κατασκευής

Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών προσκολλώνται συχνά σε πρόσθετες εγκαταστάσεις στην κύρια δομή. Η ανάγκη επέκτασης της χρήσιμης περιοχής δημιουργείται κατά τη λειτουργία του σπιτιού, αυξάνοντας την οικογένεια, την εμφάνιση οικονομικών ευκαιριών και την επιθυμία των ιδιοκτητών. Συνημμένα είναι για διάφορους σκοπούς, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να στέκονται σε μια σταθερή βάση, το ίδρυμα. Σύμφωνα με τα πρότυπα κατασκευής, μια επέκταση θεωρείται ότι είναι οποιοδήποτε δωμάτιο που εκτείνεται πέρα ​​από τα όρια των κύριων τειχών.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η δυσκολία προσθήκης επιπλέον δωματίων είναι η παρουσία ενός ήδη τελειωμένου παλαιού κτιρίου, το οποίο έχει ήδη υποστεί συρρίκνωση, έχει κάποια ελαττώματα και χαρακτηριστικά σχεδιασμού.Όλα αυτά τα σημεία πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά το σχεδιασμό μιας επέκτασης. Είναι απαραίτητο όχι μόνο να επισυνάψετε ένα δωμάτιο που να είναι ισχυρό και αρμονικά κατάλληλο για το υπόλοιπο σύνολο, αλλά και να μην βλάψει το ήδη έτοιμο σπίτι, να μην συμβάλλει στην παραμόρφωση ή την καταστροφή του. Τα λάθη και οι λανθασμένες εκτιμήσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή του ιδρύματος είναι απαράδεκτα, οδηγώντας σε σοβαρές συνέπειες και προβλήματα ολόκληρου του κτιρίου.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ισχυρή δέσμευση για το νέο και το παλαιό ίδρυμα.

Υπάρχουν δύο τρόποι σύνδεσης των βάσεων.

 • Ο σύνδεσμος επέκτασης είναι απλός σχεδιασμός, κατάλληλος για όλους τους τύπους θεμελίων, λιγότερο δαπανηρός. Στην περίπτωση αυτή, και τα δύο θεμέλια είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο κατά τη διάρκεια των φορτίων συρρίκνωσης ή παραμόρφωσης. Μεταξύ του κεντρικού κτιρίου και του συνδεδεμένου ανοίγει ένα στρώμα στεγανοποίησης, θερμομόνωσης, σχηματίζεται μια ραφή παραμόρφωσης. Οι επεκτάσεις οροφής με αυτή τη μέθοδο πρέπει να είναι ξεχωριστές.
 • Το άκαμπτο οπλισμό είναι πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό, χρησιμοποιείται για παλαιά κτίρια, πλήρως συρρικνούμενα, ηλικίας 15 ετών, εάν υπάρχει μια ποιοτική βάση. Η σύνδεση γίνεται με μεταλλικά εξαρτήματα.Αν μια νέα και έτοιμη δομή σχεδιάζεται να ενωθεί κάτω από μια κοινή οροφή, τότε η δέσμη είναι αναγκαστικά άκαμπτη. Το μόνο εμπόδιο για την εφαρμογή αυτής της μεθόδου είναι η ανύψωση των εδαφών.

Είδη

Κατά την κατασκευή επεκτάσεων για διάφορους σκοπούς, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δομών, οι ιδιότητες του εδάφους και ο τύπος της ίδρυσης του παλαιού σπιτιού. Εφαρμόστε διαφορετικούς τύπους θεμελίων, τα οποία διαφέρουν ως προς την τεχνολογική απόδοση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Συνιστάται να επιλέξετε για τους νέους χώρους το ίδιο είδος θεμελίωσης όπως για ένα ήδη χτισμένο σπίτι. Πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά μπορούν να οδηγήσουν σε διαφορετικές αναλήψεις, παραμορφώσεις ή ακόμη και κατάρρευση ολόκληρου του κτιρίου.

Το θεμέλιο της ταινίας θα αντέξει τόσο μια ελαφριά βεράντα όσο και μια βαριά κατασκευή. Για την ομοιόμορφη κατανομή των φορτίων και την αποφυγή παραμορφώσεων, η βάση ταινίας πρέπει να είναι κλειστή.

Η θεμελίωση της στήλης χρησιμοποιείται στην κατασκευή ελαφρών δομώνΕίναι προσιτό και εύκολο στη χρήση. Οι κάθετες στήλες βρίσκονται σε απόσταση 1,5-3 μέτρα η μία από την άλλη. Ένα τούβλο ή οπλισμένο σκυρόδεμα χρησιμοποιείται ως υλικό στη μέθοδο post.Το υπερυψωμένο λούστρο χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά, καθώς είναι δαπανηρό και στροβιλίζεται με την πάροδο του χρόνου. Παρά τη σύνδεση της γρίλιας, η βάση της στήλης είναι ασταθής. Κατά την κατασκευή μιας στήλης βάσης, δεν μπορεί κανείς να σκάψει ένα υπόγειο, το οποίο είναι το μόνο μειονέκτημα αυτής της απλής και αξιόπιστης βάσης.

Οι σωληνοειδείς σωληνώσεις, σε συνδυασμό με ενισχυτικό ή πρόσθετο περίγραμμα της κορδέλας, έχουν μεγάλη φέρουσα ικανότητα και αντέχουν σε βαριές κεφαλαιακές δομές. Είναι κατασκευασμένα από οπλισμένο σκυρόδεμα, χάλυβα, αμίαντο ή ξύλο. Οι σωροί βασίζονται στα βαθιά εδάφη που έχουν το έδαφος, επομένως δεν υπόκεινται σε μετατόπιση ή παραμόρφωση εξαιτίας της ανόδου. Αυτή η βάση δεν θα αποστραγγιστεί.

Τεχνολογία Το TISE έχει πολλά πλεονεκτήματα. Έχει ομοιότητες με τη θεμελιώδη δομή των συσκευών λόγω της ψηλής πλάκας οπλισμένου σκυροδέματος. Υπάρχουν όμως μειονεκτήματα.

Αυτή είναι μια νέα τεχνολογία που εξακολουθεί να μελετάται μακροπρόθεσμα, αλλά ήδη αρκετά δημοφιλής στους κατασκευαστές λόγω της διαθεσιμότητας και της ευελιξίας της.

Οι σωροί είναι εξοπλισμένοι με μια ειδική επέκταση στο τέλος, τη λεγόμενη φτέρνα. Δεν επιτρέπει την άνοδο των πασσάλων κατά τη διάρκεια της ανόδου του εδάφους και επιτρέπει την κατασκευή σε συνθήκες συνεχούς ψύχους και αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας.

Αν το κύριο σπίτι είναι σε μια πλωτή πλάκα, τότε είναι απαραίτητο να επισυνάψετε ένα νέο δωμάτιο στην ίδια ανεξάρτητη πλάκα, τοποθετώντας μια ραφή παραμόρφωσης μεταξύ τους.

Η σκληρή σύνδεση είναι δυνατή εάν το πάχος της πλάκας είναι μεγαλύτερο από 400 mmή η πλάκα στηρίζεται σε βάση τουλάχιστον 300 mm · στην περίπτωση αυτή, ο οπλισμός με μερική καταστροφή του σκυροδέματος εκτίθεται και συγκολλάται με την ενίσχυση του νέου θεμελίου. Η μονολιθική πλάκα είναι ανθεκτική και θα αντέξει τέλεια τα πιο δύσκολα κτίρια ακόμα και σε δύσκολα εδάφη.

Επιλογή για διαφορετικά κτίρια

Για να επιλέξετε σωστά τον τύπο της βάσης επέκτασης, πρέπει πρώτα να εξετάσετε την κατάσταση και τις διαστάσεις της βάσης του κεντρικού κτιρίου, το είδος του εδάφους. Αυτό μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Για να το κάνετε αυτό, δίπλα στο παλιό σπίτι, θα πρέπει να σκάψετε μια τρύπα με διαστάσεις 100x150 cm. Στο στήθος θεμελίωσης, το βάθος των πασσάλων και οι διαστάσεις τους μετριέται, και στη βάση της ταινίας, το πλάτος του πυθμένα και το ύψος.

Εάν η θεμελίωση του κύριου κτιρίου είναι ταινία, τότε η γειτονική πρέπει να γίνει ταινία, αν ο σωρός είναι, τότε ο πρόσθετος πρέπει να είναι ο ίδιος.

Αυτό θα εξασφαλίσει ίσες συνθήκες κατά τη συρρίκνωση και θα δώσει μεγαλύτερη δύναμη σε ολόκληρο το δεσμό.

Για τις ελαφριές επεκτάσεις πλαισίου σε ένα ξύλινο σπίτι θα είναι επαρκής επιλογή προϋπολογισμού με στήλη βάση. Αυτή η βάση είναι κατάλληλη για όλους τους ελαφριούς τύπους βεράντες, βεράντες, βεράντες, διάδρομους και προθάλαμους. Το βάθος της νέας και της παλαιάς βάσης πρέπει να είναι ίσο. Σε εδάφη βαλτώδη με υψηλά επίπεδα υπογείων υδάτων, θα πρέπει να επιλέγεται ένα θεμέλιο σωρός ή στήλης.

Τα σπίτια από τούβλα συχνά έχουν ένα θεμέλιο λωρίδας, επομένως συνιστάται επίσης να επισυνάψετε μια λωρίδα. Μεταξύ των βάσεων κάνουν διάφορους τύπους συνδέσμων.

 • Άμεση σύνδεση των βάσεων με κλειστό βρόχο. Για μια τέτοια δέσμη, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε οπές στην ήδη τελειωμένη ταινία σε ένα βάθος ίσο με 35 διαμέτρους του συνδετικού ενισχυτικού. Οι οπλισμοί στο παλιό θεμέλιο μπορούν να στερεωθούν με σφήνωση, όταν γίνεται πριόνισμα στο τέλος και όταν σφηνωθεί μέσα στο σκυρόδεμα, συμβαίνει σφήνα ή χρησιμοποιείται χημική άγκυρα. Στη συνέχεια γίνεται ταινία με ράβδους του νέου κλωβού ενίσχυσης.
 • Εάν σχεδιάζεται ένα νέο θεμέλιο με ένα ανοιχτό κύκλωμα, τότε μια άκαμπτη δέσμη γίνεται μόνο στις αρθρώσεις με την υπάρχουσα βάση.
 • Η τεχνολογική ραφή με κλειστό κύκλωμα κορδέλας είναι κατασκευασμένη από φύλλα αφρού πολυστυρενίου πάχους 5 cm,το οποίο τοποθετείται μεταξύ των δύο βάσεων και ταυτόχρονα είναι ένα κατακόρυφο στοιχείο μόνιμου ξυλότυπου.
 • Ένας ανοικτός βρόχος με τεχνολογική ραφή είναι διατεταγμένος σύμφωνα με το παραπάνω σχήμα, μόνο στα σημεία σύνδεσης των κυκλωμάτων τοποθετείται μόνο ένας θερμαντήρας.

Μπορείτε να συνδέσετε δωμάτια από μπλοκ αφρού σε ήδη υπάρχοντα κτίρια κατασκευασμένα από οποιοδήποτε υλικό.

Το αφρώδες σκυρόδεμα έχει χαμηλή συρρίκνωση και χαμηλό βάρος, τα τοιχώματα του παραρτήματος μπορούν να κατασκευαστούν από μόνο του χωρίς τη συμμετοχή έμπειρων κατασκευαστών.

Εάν το σπίτι έχει υπόγειο και διάφορους ορόφους, οι τοίχοι του κτιρίου είναι μεγαλύτεροι από 40 εκατοστά, το έδαφος είναι περίπλοκο και σχεδιάζονται μεγάλα φορτία, η καλύτερη επιλογή θα είναι μια βάση υπό μορφή πλάκας στην οποία τα φορτία κατανέμονται σε ολόκληρη την περιοχή.

Απαιτούμενα υλικά

Με τη ρύθμιση της βάσης για την επέκταση πρέπει να προετοιμαστεί προσεκτικά.

Εξετάστε τις αρχικές παραμέτρους, δημιουργήστε ένα έργο, υπολογίστε την εκτίμηση, προετοιμάστε τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά:

 • μάρκα τσιμέντου M300;
 • άμμος για αποστράγγιση.
 • ράβδο για ενίσχυση με διάμετρο 10 mm.
 • σανίδες για ξυλότυπους?
 • καρφιά για συνδετήρες.
 • χαλίκι για να δημιουργήσετε ένα μαξιλάρι?
 • σχοινιά και γόμφους για σήμανση.
 • σύρμα για ταινίες.

Ανεξάρτητη παραγωγή

Το πιο συνηθισμένο είναι ένα θεμέλιο λωρίδας, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή βεράντα και επέκτασης σε υπάρχον σπίτι οποιασδήποτε σχεδίασης, από ελαφρύ κληρονομιά έως ένα βαρύ διώροφο. Μπορεί να συνδεθεί με το υπάρχον ίδρυμα.

Για να το γεμίσετε σωστά με τα χέρια σας, πρέπει να μελετήσετε την τεχνολογία και να ολοκληρώσετε όλες τις φάσεις της εργασίας.

 • Για να κάνετε μια σήμανση με τη βοήθεια πασσάλων και ενός σχοινιού, να οδηγείτε μανταλάκια κατά μήκος της περιμέτρου επέκτασης, να τεντώσετε τη συμβολοσειρά.
 • Αφαιρέστε την υπάρχουσα περιοχή των τυφλών, αφαιρέστε τη μόνωση, εάν έχει τοποθετηθεί.
 • Βγάλτε μια τάφρο χρησιμοποιώντας ετικέτες σχοινιών και βάθος στόχου.
 • Ως αποστράγγιση πρέπει να δημιουργήσετε ένα μαξιλάρι άμμου και χαλικιών, να το βάλετε προσεκτικά.
 • Εγκαταστήστε ξυλότυπους από τις σανίδες, στηρίξτε το από το εξωτερικό με ειδικά στηρίγματα και εσωτερικά με αντηρίδες για να αποφύγετε τη μετατόπιση κατά τη διάρκεια της έκχυσης.
 • Τοποθετήστε οπλισμό στην τάφρο, συνδέστε το με σύρμα σε μορφή πλέγματος, το οποίο πρέπει να είναι 20 cm πάνω από το έδαφος.
 • Βγάλτε έξω στην έτοιμη βάση των παλαιών τυφλών οπών με μήκος 35 cm για τη σύνδεση των βάσεων.
 • Τοποθετήστε το οπλισμό στις οπές, σφηνώστε τις ράβδους στα άκρα και συνδέστε τις με το νέο πλαίσιο. Έτσι, για να παράγει μια άκαμπτη σύζευξη των θεμελίων.
 • Αν αποφασιστεί να γίνει μια ραφή παραμόρφωσης, τότε τοποθετούνται ευρείες πλάκες θερμομονωτικού υλικού μεταξύ των βάσεων.
 • Χύστε το διάλυμα, ο χρόνος ξήρανσης και σκλήρυνσης είναι 3-4 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου είναι απαραίτητο να υγρανθεί το χώμα δίπλα στον ξυλότυπο, τότε η ξήρανση του σκυροδέματος θα γίνει ομοιόμορφα, χωρίς ρωγμές ή παραμορφώσεις.
 • Μετά το στέγνωμα του σκυροδέματος, τοποθετείται ένα στρώμα στεγάνωσης και στη συνέχεια ανοίγονται οι τοίχοι.

Εάν το έδαφος στην περιοχή είναι αδύναμο, και η βεράντα ή κιόσκι είναι αρκετά βαρύ, τότε είναι λογικό να κάνετε ένα θεμέλιο σωρό. Ένα τεράστιο τζάκι, μια πισίνα, ένα διώροφο κτίριο μπορεί να δώσει ένα βαρύ φορτίο.

Το υπόβαθρο των σωρών γίνεται ως εξής:

 • οι σωληνίσκοι βυθίζονται στο έδαφος έτσι ώστε το άνω τμήμα τους να προεξέχει πάνω από την επιφάνεια.
 • από πάνω καθορίζουν ειδικές πλατφόρμες στήριξης.
 • χρησιμοποιώντας δέσμες δοκών ή πλαισίων, συνδυάζουν όλα τα υποστηρίγματα των βιδών σε μια ενιαία δομή.
 • Είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε προσεκτικά τις διαφορές ύψους κατά την εγκατάσταση σωληνώσεων βιδών.

Σε περίπτωση επέκτασης του περιπτέρου με πισίνα, πρέπει:

 • σημειώστε τις διαστάσεις της βεράντας και της ίδιας της πισίνας.
 • Βγάλτε ένα λάκκο κάτω από το μπολ, προσθέτοντας 1 μέτρο το καθένα στο μήκος και το πλάτος για την τοποθέτηση των πλευρικών μαξιλαριών και τη δυνατότητα για τους οικοδόμους να περάσουν.
 • οι τοίχοι του λάκκου έχουν σκαφτεί με μια μικρή κλίση για αντοχή.
 • ένα μαξιλάρι αποστράγγισης χύνεται στο κάτω μέρος, στεγανοποιείται και τοποθετείται η θερμομόνωση του μπολ.
 • ρυθμίστε το μπολ, για παράδειγμα, το fiberglass, στη συνέχεια αφήστε την επικοινωνία και ρυθμίστε τα στοιχεία στα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση στο μέλλον.
 • τότε τοποθετούνται τα ενσωματωμένα στοιχεία των υποστηριγμάτων του κιβωτίου και η ενίσχυση της μονολιθικής πλάκας βάσης. Στο εσωτερικό του οπλισμού τοποθετούνται οι καλωδιώσεις και οι σωλήνες για αποχετεύσεις.
 • Η πλήρωση γίνεται με σκυρόδεμα M300.
 • στο σημείο της διασταύρωσης με το παλιό σπίτι τοποθετείται μια ραφή παραμόρφωσης.

Χρήσιμες συμβουλές από τους επαγγελματίες

Για να αποφύγετε λάθη, δημιουργήστε μια σταθερή και αξιόπιστη επέκταση, Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συστάσεις των έμπειρων οικοδόμων και να πάρετε ένα μεγάλο και ανθεκτικό αποτέλεσμα.

 • Η ανάλυση του εδάφους θα σας επιτρέψει να αξιολογήσετε σωστά το φορτίο και να προβλέψετε το πρήξιμο του εδάφους και τη συρρίκνωση της ανεγερθείσας δομής. Η επιλογή του τύπου βάσης επηρεάζεται από το επίπεδο των υπογείων υδάτων, το βάθος της κατάψυξης.
 • Στην ίδρυση πυλώνων, παρά την ταινία, υπάρχει αστάθεια στα φορτία, οπότε η σωστή λύση είναι η τεχνολογική ραφή και όχι μια άκαμπτη δέσμη.
 • Σύμφωνα με τα πρότυπα κατασκευής, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ πασσάλων με μια βάση βιδών είναι 1 m, και όταν χρησιμοποιείται βαριέται, είναι από τρεις διαμέτρους.Η απόσταση από την τελική λωρίδα ή το υπόβαθρο των πλακών στο πλησιέστερο σωρό πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 cm.
 • Εάν σχεδιάζεται κοινή στέγη και στα δύο μέρη, τότε είναι αναγκαστικά απαραίτητη μια άκαμπτη δέσμη βάσεων. Εάν γίνει μια σύνδεση παραμόρφωσης μεταξύ των θεμελίων, η οροφή πρέπει να είναι ανεξάρτητη.
 • Το πλάτος του ορύγματος θα πρέπει να είναι 30 cm μεγαλύτερο από το πλάτος των τοιχωμάτων, να λογοδοτήσει για το πλάτος των σανίδων ξυλοτύπου, και το βάθος σε αμμώδη εδάφη όχι λιγότερο από 30 cm, σε πηλό - 1 m.
 • Η βάση της κολώνας πρέπει να είναι στεγανοποιητική, περιτυλιγμένη με τις ράβδους κάτω από τη βάση και από τις πλευρές. Η χρήση έτοιμων μπλοκ FBS είναι δυνατή.

Για να μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια βάση για μια επέκταση με τα δικά σας χέρια, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο