Ποιο θα πρέπει να είναι το βάθος της τοποθέτησης της θεμελίωσης ταινιών;

Οι οικοδόμοι προσπαθούν πάντα να κάνουν τη δουλειά τους ευκολότερη και φθηνότερη, για να μειώσουν την απώλεια χρόνου. Η πολυπλοκότητα και η πολυπλοκότητα του έργου ίδρυσης κατά την επιλογή μιας ταινίας τύπου θεμελίωσης είναι βέλτιστη, γεγονός που οδήγησε στη μεγάλη δημοτικότητά του. Ωστόσο, είναι σημαντικό να εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες και να αποφευχθούν κοινά τεχνικά σφάλματα.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Ίδρυμα κορδέλα υποτίθεται ότι διευθετεί γύρω από την περίμετρο του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένων και κάτω από τους εσωτερικούς τοίχους. Συχνά, ένα τέτοιο υπόβαθρο είναι κατασκευασμένο κάτω από βαρέων βαρών σπίτια από φυσική πέτρα, τούβλα ή τσιμεντόλιθους. Αλλά είναι επίσης συμβατό με κτίρια που έχουν δάπεδα από οπλισμένο σκυρόδεμα. Ένα άλλο πλεονέκτημα της ταινίας είναι η καταλληλότητά της για τοποθέτησηκελάρια και κελάρια. Είναι πολύ πιο δύσκολο, και μερικές φορές αδύνατο, να εξοπλίσουμε τις πλάκες με τέτοιες αίθουσες.

Ήδη μια γενική περιγραφή δείχνει ότι το βάθος των κορδελών είναι συνήθως αρκετά μεγάλο. Ωστόσο, η απλότητα της χρησιμοποιούμενης τεχνολογίας δικαιολογεί τη χρήση της σε χαμηλά κτίρια και στην κατασκευή βοηθητικών εγκαταστάσεων. Οι βάσεις των ιμάντων λειτουργούν επίσης καλά, ακόμη και όταν υπάρχει κίνδυνος ανομοιόμορφης συρρίκνωσης του κτιρίου. Αυτό οφείλεται συνήθως στην ετερογενή σύνθεση του εδάφους, που έχει διαφορετικά μηχανικά χαρακτηριστικά. Στην κατασκευή του υπογείου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δομή της θεμελίωσης με τη μορφή τελικών κεφαλών τοίχων.

Η περίοδος υπηρεσίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το χρησιμοποιούμενο υλικό. Έτσι, το σκυρόδεμα και η πέτρα μπορούν να δουλέψουν μέχρι και δύο αιώνες στη σειρά. Αλλά πολλά εξαρτώνται από:

 • φορτίου και των αλλαγών του ·
 • την ποιότητα των χρησιμοποιούμενων υλικών ·
 • χαρακτηριστικά της λύσης ·
 • τις ιδιότητες του εδάφους και τις κλιματικές παράμετροι της περιοχής.

Η ταινία μπορεί να κατασκευαστεί σε μονολιθική μορφή, από προκατασκευασμένες μονάδες ή από συνδυασμό αυτών των δύο προσεγγίσεων.

  Για την κατασκευή του ιδρύματος, εκτός από το σκυρόδεμα και την πέτρα λιθοτρίμματα, μερικές φορές χρησιμοποίησε το μίγμα τους ή πλινθοδομή.Η ταινία είναι κατασκευασμένη τόσο σε ευθύγραμμο περίγραμμα όσο και με κενά, το γεωμετρικό σχήμα είναι ορθογώνιο ή τραπέζι. Σε κάθε περίπτωση, το πλάτος λαμβάνεται όχι λιγότερο από το πλάτος του υποστηριζόμενου τοίχου, και ιδανικά - 100-150 mm περισσότερο. Η μεγάλη ποικιλία τύπων λωρίδων λωρίδων δεν σημαίνει ότι μπορούν να επιλεγούν αυθαίρετα, υπάρχουν αρκετά αυστηρά πρότυπα κατασκευής.

  Κανονιστικές απαιτήσεις

  Η κατασκευή μιας λωρίδας θεμελίωσης ενός μικρού σελιδοδείκτη κάτω από ένα μονοόροφο σπίτι είναι δυνατή ακόμη και σε ένα μαξιλάρι άμμου και χαλικιού, βοηθά στην εξοικονόμηση χρημάτων και στην επιτάχυνση της παραγωγής της εργασίας χωρίς κανένα κίνδυνο. Αλλά αυτό το έργο μπορεί να γίνει μόνο σε ορισμένα εδάφη:

  • δεν θέλει να πρηστεί.
  • εντελώς στεγνό?
  • που χαρακτηρίζεται από ομοιόμορφη κατάψυξη.

  Η ταινία οπλισμένου σκυροδέματος με μικρό βάθος κάτω από ένα μικρό ιδιωτικό σπίτι είναι 0,3-0,5 μ. Πλάτος υπόγεια, το ύψος του υπογείου είναι τουλάχιστον 0,3 μ. Για την πιο ακριβή εργασία, αρχίστε με τη σήμανση, και στη συνέχεια να σκάψετε τάφους, τα τοιχώματα των οποίων πρέπει να είναι κάθετα ομοιόμορφα. Μια μικρή πρόσληψη σας επιτρέπει να φτάσετε σε τάφους με βάθος 0,5 και πλάτος από 0,6 έως 0,8 μ. Όταν οι εκσκαφές εκσκαφούν και ισοπεδωθούν, δημιουργείται μια πλάκα άμμου 200-400 mm.Υποτίθεται ότι πρέπει να συμπιέζεται, επειδή όσο πυκνότερη είναι η βάση, τόσο μικρότερη είναι η ανάληψη ολόκληρου του σπιτιού με την πάροδο του χρόνου.

  Η πλήρωση με άμμο γίνεται σε στρώματα των 150 mm, απαιτείται η ύγρανση πριν από την πρόσφυση. Για την υψηλότερη μηχανική αντοχή, το χαλίκι χύνεται από πάνω με πότισμα με διάλυμα υγρού σκυροδέματος.

   Για το σχηματισμό του ξυλότυπου, χρησιμοποιήστε σανίδες με πάχος 2 εκ. Έδαφος στη μία πλευρά. Αντ 'αυτού, μπορείτε να πάρετε περισσότερα:

   • σχιστόλιθος με τη μορφή επίπεδων φύλλων.
   • μεταλλικά φύλλα.
   • κόντρα πλακέ

   Ο ξυλότυπος ενισχύεται με αντηρίδες και υποστηρίγματα, πρέπει να βαθμονομείται κάθετα και οριζόντια. Μέσα στην κατασκευή τοποθετείται πυκνό υλικό στεγανοποίησης. Για το απαιτούμενο πάχος αυτού του υλικού ήταν μικρότερο, θα πρέπει να επιλέξετε το βάθος του σελιδοδείκτη, εστιάζοντας στο επίπεδο και την κίνηση των υπόγειων υδάτων.

   Το θεμέλιο σε μορφή κορδέλας για διώροφο σπίτι από τούβλα τοποθετείται σε ένα λάκκο γεμάτο με άμμο 0,3 μ. Δεδομένου ότι το σπίτι θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με εγκαταστάσεις υγιεινής, συνιστάται να προσθέσετε μια στρώση από τσιμέντο και άμμο μέχρι πάχους 0,1 m πάνω από τους σωλήνες ύδρευσης και αποχέτευσης.

    Η στεγανοποίηση τοποθετείται στην κατεψυγμένη επίστρωση, αλλά δεν απαιτείται πάντοτε η θερμομονωτική στρώση. Στη συνέχεια έρχεται το πλαίσιο που δημιουργήθηκε από το δίκτυο οπλισμού χάλυβα, στη συνέχεια, το ξυλότυπο.Μόνο μετά από αυτό και μπορείτε να ρίξετε την ταινία ως τέτοια. Το πέλμα της βάσης κάτω από το σπίτι πρέπει απαραιτήτως να πάει 200-250 mm πιο βαθιά από τη γραμμή κατάψυξης. Τα σπίτια από σκυρόδεμα αφρού είναι ελαφρύτερα από τα κτίρια από τούβλα παρόμοιας μορφής.

    Αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι μπορείτε να βάλετε το θεμέλιο πιο κοντά στην επιφάνεια. Θα πρέπει να αναλύσουμε όλες τις παραμέτρους που χαρακτηρίζουν τη γεωλογική δομή του τόπου. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της επικάλυψης του έργου, τα προϊόντα επίπλων, το φορτίο χιονιού, τα οποία μπορεί να υπάρχουν στην οροφή, ακόμη και για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Μεταξύ των διαφόρων επιλογών για σελιδοδείκτες σε βάθος θα πρέπει να επιλέξετε εκείνη που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, για υλικούς λόγους. Το έδαφος σε διάφορες τοποθεσίες καταψύχεται κατά 100-180 εκατοστά και στις περισσότερες περιπτώσεις επιλέγεται να τοποθετηθεί μέχρι 150 εκατοστά.

    Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται πληροφορίες από τη γεωλογική εξερεύνηση και τα πρότυπα του SNiP στους υπολογισμούς, είναι δυνατόν να βρεθούν μόνο οι ελάχιστες απαραίτητες τιμές.

    Για να διασφαλιστεί πλήρως η βιωσιμότητα και η πρόληψη των κινδύνων, αξίζει να προσθέσετε τη βάση του υπογείου 10 cm περαιτέρω.

    Οι σχάρες εξετάζονται και ανασκάπτονται αμέσως με ένα αποθεματικό για όλα τα απαραίτητα στρώματα κλινοστρωμνής, σκυροδέματος και επιπρόσθετων κατασκευών.Ένα σχετικά ελαφρύ σπίτι στο έδαφος, το οποίο δεν είναι επιρρεπές στο να ανεβαίνει, μπορεί να τοποθετηθεί στη βάση με βάθος 600 mm, κατασκευασμένο με τη μορφή μιας επιπλέουσας ταινίας. Αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να υπολογιστεί προσεκτικά, μόνο αυτό σας επιτρέπει να αποφύγετε την καταστροφή όταν μετακινείτε μάζες εδάφους.

    Η ταινία για το αεριωμένο σκυρόδεμα πρέπει να υπολογίζεται όχι λιγότερο προσεκτικά από κάτω από ένα τούβλο ή άλλο βαρύ υλικό. Η ελαφρότητα των υπερκείμενων δομών είναι παραπλανητική · χωρίς προσεκτικούς υπολογισμούς της αντοχής και της φέρουσας ικανότητας της στήριξης, θα αποδειχθούν αναξιόπιστοι. Το έργο του ιδρύματος πρέπει να προετοιμαστεί, όσο το δυνατόν περισσότερο, να σβήσει την πλευστότητα. Για βαρύτερα υλικά τοίχων, είναι ασήμαντο, αλλά οι ελαφριές πλάκες αερισμένου σκυροδέματος απομακρύνονται εύκολα από το έδαφος.

    Προειδοποίηση: οι περισσότεροι αρχιτέκτονες πιστεύουν ότι κάτω από το αεριωμένο σκυρόδεμα, γενικά, είναι καλύτερο να οδηγείτε σε πασσάλους και να μην γεμίζετε την ταινία.

    Εάν, παρ 'όλα αυτά, η επιλογή γίνεται υπέρ της υποστήριξης πλήρωσης, κατά τον υπολογισμό, επικεντρώνονται κυρίως:

    • τη μάζα των τοίχων και την πίεση που ασκούν σε 1 ώρα. m;
    • μάζα όλων των ορόφων.
    • τη σοβαρότητα των υλικών στέγης και τις υποκείμενες δομές.

    Πώς να υπολογίσετε;

    Το βάθος της εμφάνισης που αναφέρεται σε διάφορες πηγές και στην ειδική βιβλιογραφία δεν είναι το βάθος μιας χαράδρας που έχει αποκοπεί. Σύμφωνα με αυτόν τον όρο, οι ειδικοί κατανοούν το κενό που χωρίζει την επιφάνεια του εδάφους από το χαμηλότερο επίπεδο του ιδρύματος. Η ταινία χωρίς διείσδυση χρησιμοποιείται εξαιρετικά σπάνια, επειδή η χωρητικότητα της είναι εξαιρετικά μικρή. Η ελάχιστη διείσδυση είναι πιο συχνά βαθιά, αλλά ταυτόχρονα είναι ιδιότροπη. Θα πρέπει να υπολογίσουμε την επίδραση των δυνάμεων της ανύψωσης του εδάφους.

    Το βάθος τοποθέτησης δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το 50% του βάθους της κατάψυξης του εδάφους. Εάν το επίπεδο των υπόγειων υδάτων είναι υψηλό, συνήθως εκτελείται σε 100-200 mm κάτω από τη γραμμή ψύξης. Εξαίρεση γίνεται για βραχώδη εδάφη, χαλίκι ή άμμο με χονδρόκοκκο. Σε βάλτο έδαφος, σε τύρφη και παρόμοιους λόγους, η ταινία θα πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από τα προβληματικά στρώματα. Μερικές φορές υπάρχει μόνο αρκετή τάφρος σε μια συμπαγή μάζα γεμάτη με άμμο. αλλά μια τέτοια απόφαση μπορεί να γίνει μόνο από εκπαιδευμένους επαγγελματίες.

    Εάν από τους υπολογισμούς προκύπτει ότι είναι απαραίτητο να χαράξετε βαθιά τις τάφρους, θα πρέπει να αναζητήσετε εναλλακτικές λύσεις.

    Η θέρμανση της θεμελίωσης και του παρακείμενου εδάφους θα βοηθήσει στη σημαντική μείωση της αναγκαίας ανασκαφής. Η οργάνωση της ποιότητας αποστράγγισης δεν έχει τον τελευταίο ρόλο, προστατεύει από τη διείσδυση στον παγετό. Το μαξιλάρι άμμου πρέπει να τοποθετείται τόσο κάτω από την ίδια την ταινία όσο και στο πλάι της. Ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση του προβλήματος θεωρείται συνδυασμένη προσέγγιση - ένας συνδυασμός μαξιλαριών, μονωτικών και αποχετευτικών δομών.

    Το μέσο σημείο του σελιδοδείκτη αλλάζει ανάλογα με το αν το σπίτι θερμαίνεται ή όχι, αν πρόκειται να δημιουργηθεί υπόγειο. Για τα μη θερμαινόμενα κτίρια, υπάρχει αρκετό αποθεματικό 10%, και αν το κτίριο θερμαίνεται, χρειάζεστε 30%.

    Προσοχή: η τοποθέτηση της ταινίας σε βάθος μεγαλύτερο από 150 cm δεν συνιστάται. Η κατάψυξη υπολογίζεται από ειδικούς παράγοντες. Είναι 0,23 για πηλό και αργίλιο, 0,34 για χώμα από μεγάλα θραύσματα και 0,28 για άμμο.

    Είναι δυνατή η εκσκαφή ενός λάκκου για μια απλή ταινία από σκυρόδεμα τοποθετημένη κάτω από αχυρώνες, σπίτια πουλερικών και μικρά βοηθητικά κτίρια από βάθος 0,5 έως 1 m. Για τις περισσότερες από αυτές τις κατασκευές, εκτός από τις πιο ογκώδεις, 80 εκατοστά είναι αρκετό, αλλά ένα κτίριο κατοικιών, ακόμη και σχετικά μικρό (μονοθέσιο), θα πρέπει να σταθεροποιηθεί κάτω, η ρίζα του είναι περίπου 2 μέτρα ψηλό. Ωστόσο, οι διαφορές δεν περιορίζονται σε αυτό.Στην κατασκευή κατοικιών, η ταινία υποτίθεται ότι είναι ενισχυμένη, η οποία αυξάνει αμέσως το πλάτος της.

    Ο ξυλότυπος πρέπει να περιέχει οπλισμό από οπλισμό. Μια δέσμη ράβδων επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης πλεκτών συρμάτων. Η αντοχή μετά τη χύτευση επιτυγχάνεται σε 28 - 42 ημέρες κατά μέσο όρο. Μόνο στη σκληρυμένη ταινία μπορείτε να βάλετε τον τοίχο. Κατά την κατασκευή του σπιτιού με υπόγειο δεν είναι κατάλληλη η τεχνική των τάφρων, το χαντάκι καθίσταται υποχρεωτικό. Αν σκοπεύετε να οικοδομήσετε μια διώροφη και υψηλότερη στέγαση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πρότυπα μπλοκ αυξημένης αντοχής. το ύψος τους σίγουρα λαμβάνεται υπόψη.

    Συμβουλές

    Δεν συνιστάται η προετοιμασία τάφρων μεγαλύτερων από 400 mm. Ένα σύνολο 0,2 μ. Τοποθετείται στα φύλλα και τα κλινοσκεπάσματα. Μόνο αυτά τα στρώματα παρέχουν μια πραγματική εγγύηση κατά της βύθισης.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς, για τη δημιουργία μιας ταινίας ίδρυσης χύμα, αξίζει να ληφθεί τσιμέντο της κατηγορίας M-300.

    Για να δικαιολογηθεί η κατασκευή, η λύση σχηματίζεται μόνο από καθαρό νερό, επιτυγχάνεται η απουσία ακαθαρσιών από άργιλο και χώμα σε αδρανή υλικά και παρατηρούνται αυστηρά οι αναλογίες.

    Το βάθος της θεμελίωσης της λωρίδας για το σπίτι, ο υπολογισμός και η κατασκευή της θεμελίωσης ταινιών με τα χέρια τους εμφανίζονται στο παρακάτω βίντεο

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο