Τεχνολογία για την κατασκευή των θεμελίων των ελαστικών

Τεχνολογία για την κατασκευή των θεμελίων των ελαστικών

Κάθε προγραμματιστής φροντίζει για την ελαχιστοποίηση του κόστους κατασκευής. Το ζήτημα αυτό είναι σημαντικό για την κατασκευή εξοχικών κατοικιών και άλλων κτιρίων. Δεδομένου ότι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία δαπανών είναι η κατασκευή του ιδρύματος, πολλοί χρησιμοποιούν την ευκαιρία να εξοικονομήσουν χρήματα για αυτό. Συχνά στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιούνται παλιά ελαστικά αυτοκινήτων, δεδομένου ότι είναι ουσιαστικά ελεύθερα και ταυτόχρονα έχουν ένα σύνολο ιδιοτήτων και ιδιοτήτων απαραίτητων για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα εργασίας.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Ο πρώτος που δημιούργησε τα θεμέλια των παλαιών ελαστικών ήταν ο γεννημένος από την Πετρούπολη Μιχαήλ Σέμικιν, για το λόγο αυτό η κατασκευή φέρει το όνομά του.Κατά την κατασκευή, χρησιμοποίησε περιττά ελαστικά από τρόλεϊ. Ο Semykin παρακολουθούσε τη δομή για περίπου ένα χρόνο, αλλά δεν καταγράφει ακόμη και τις ελάχιστες αλλαγές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μετά από αυτό, ανέπτυξε μια μοναδική τεχνολογία για την οποία στη συνέχεια αποκτήθηκε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Ένα ζωντανό παράδειγμα που αποδεικνύει την αξιοπιστία του ιδρύματος αυτού του τύπου είναι η ιδιωτική κατοικία του Mikhail Semykin, η οποία έχει 3 ορόφους και καταλαμβάνει έκταση 260 τετραγωνικών μέτρων.

Αυτή η μέθοδος οικοδόμησης ενός ιδρύματος έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη στην αγορά λόγω του γεγονότος ότι δεν απαιτεί μεγάλες οικονομικές δαπάνες. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι, εκτός από τα ίδια τα ελαστικά, θα χρειαστούν και άλλα δομικά υλικά για την εργασία.

Αν το έδαφος είναι ασταθές, είναι μάλλον δύσκολο να οικοδομηθεί ένα θεμέλιο πάνω του. Ιδιαίτερα περιπλέκει την κατάσταση της κατάψυξης. Αυτός ο τύπος βάσης είναι κατάλληλος κυρίως για χρήση σε εξοχικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες. Μπορεί να κατασκευαστεί ως σκελετό, μπάνιο, γκαράζ, κιόσκι και άλλα κτίρια. Ο σχεδιασμός θα είναι σταθερός στην εποχή που η γη γίνεται κινητή. Επιπλέον, για τέτοια θεμέλια απαιτεί μια πολύ μικρή ποσότητα σκυροδέματος, η οποία είναι επίσης επωφελής για τον κύριο του έργου.

Πλεονεκτήματα

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα παλιά ελαστικά δεν αποτελούν εξαίρεση.

 • Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των επαγγελματιών και των καταναλωτών στην πρώτη θέση σημειώστε σημαντική ελαχιστοποίηση του κόστους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι εύκολο να βρείτε φθαρμένα ελαστικά, ένας μεγάλος αριθμός από αυτά βρίσκονται σε κέντρα φροντίδας αυτοκινήτων και σταθμούς αυτοκινήτων. Ως αποτέλεσμα, το υλικό μπορεί να αγοραστεί σχεδόν δωρεάν, δαπανώντας κυρίως για την παράδοση ελαστικών στο εργοτάξιο.
 • Ίδρυμα, που χτίστηκε με βάση παλιά ελαστικά ελαστικά, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, δεδομένου ότι τα υλικά δεν χάνουν τις ιδιότητές τους με το χρόνο και παραμένουν ελαστικά. Σε αυτή τη βάση, είναι πολύ πιθανό να οικοδομηθεί μια ξύλινη κατοικία, μπορεί να αντέξει αρκετά σοβαρά φορτία. Επιπλέον, τα θεμέλια θα είναι εφοδιασμένα με αξιόπιστη στεγάνωση, ανεξάρτητα από το αν η υγρασία του εδάφους αυξάνεται ή όχι. Η επίδραση του νερού σε τέτοια κτίρια δεν είναι τρομερή, αντίστοιχα, το μικροκλίμα μέσα στο κτίριο θα είναι αρκετά ευνοϊκό.
 • Αν το κτίριο βρίσκεται σε περιοχές με υψηλή σεισμική δραστηριότητα, οι δονήσεις του εδάφους θα αντισταθμίζονται από την απόσβεση του υλικού. Επιπλέον, οι βάσεις αυτές είναι ανθεκτικές στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι η ίδρυση ελαστικών αυτοκινήτων μπορεί να γίνει ανεξάρτητα και αυτό θα οδηγήσει σε μείωση του οικονομικού κόστους του έργου.

Μειονεκτήματα

Το κύριο μειονέκτημα των ελαστικών αυτοκινήτων είναι ότι είναι σε θέση να αποσυντεθούν υπό την επίδραση υψηλών θερμοκρασιών και ταυτόχρονα να εκπέμπουν επιβλαβείς ουσίες στην ατμόσφαιρα. Αυτό το μειονέκτημα αντισταθμίζεται από το γεγονός ότι τα ελαστικά βρίσκονται κάτω από το επίπεδο του εδάφους ή όχι ψηλά πάνω από αυτό, επομένως αποκλείεται πρακτικά το άμεσο ηλιακό φως και η υπερθέρμανση του υλικού. Δεν είναι πολύ αισθητική η εμφάνιση μπορεί να κλείσει με υλικά επένδυσης διαφορετικών τύπων. Το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να παρακαμφθεί είναι ότι η βάση δεν θα αντέξει τις βαριές κατασκευές από τούβλα και μπλοκ.

Είδη

Τα θεμέλια των ελαστικών μπορούν να χωριστούν σε τρεις κύριους τύπους:

 • πλάκα;
 • ταινία
 • στήλη (σημείο)

Η στάση σε συγκεκριμένο τύπο εξαρτάται από τη μέθοδο τοποθέτησης ελαστικών. Η πλάκα χρησιμοποιείται όταν το φορτίο πρέπει να κατανέμεται σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περιοχή όταν το χώμα είναι αδύναμο και βαλτώδες.

Η ζώνη περιλαμβάνει ευρύτερα ελαστικά, υπεύθυνα για τη διανομή του φορτίου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή οικιακών χώρων και σπιτιών από ελαφριά υλικά. Στην περίπτωση μιας στήλης θεμελίωσης, η βάση είναι κολόνες. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται περισσότερος χρόνος επεξεργασίας της εγκατάστασης, αλλά οι καταναλωτές σημειώνουν την αντοχή και την αξιοπιστία του σχεδιασμού.

Πώς να το κάνετε;

Το πρώτο βήμα είναι να ετοιμάσετε ένα σχέδιο και μια κατά προσέγγιση εκτίμηση. Αλλά πρέπει επίσης να υπολογίσετε το φορτίο και να καθορίσετε τον τύπο του εδάφους. Το σχέδιο πρέπει να γίνει αρχικά σε χαρτί και κατά την εκτέλεση των εργασιών είναι απολύτως απαραίτητο να το ακολουθήσετε.

Για την τοποθέτηση των παλαιών ελαστικών αυτοκινήτων, εκτός από τα ίδια τα προϊόντα τροχών, απαιτούνται και άλλα εργαλεία και υλικά:

 • φτυάρι για να σκάψει ένα λάκκο?
 • γκανιότα για την ισοπέδωση της επιφάνειας.
 • χαλίκι και χαλίκι για να γεμίσουν τα κενά μεταξύ των ελαστικών.
 • τσιμεντοκονία και άμμο γι 'αυτό.
 • εξαρτήματα.
 • επίπεδο κτιρίου ·
 • σπασμένα τούβλα για την πλήρωση ελαστικών από το εσωτερικό.
 • υλικό στέγης από το οποίο θα κατασκευαστεί το στρώμα εξομάλυνσης και η στεγανοποίηση.

Η τεχνολογία εγκατάστασης διαφόρων τύπων θεμελίωσης έχει τις διαφορές της.

Πλάκα

Πριν από την ανέγερση οποιουδήποτε από τα θεμέλια, πρέπει πρώτα να καθαρίσετε την περιοχή και να αφαιρέσετε τα σκουπίδια. Η αφαίρεση της στρώσης του φυτού πρέπει να πραγματοποιηθεί σε βάθος περίπου μισού μέτρου, μετά την οποία πρέπει να ισοπεδωθεί η πλατφόρμα. Περαιτέρω, θραύσματα από τούβλα ή μπάζα γεμίζονται, και πάλι ισοπέδωση και συμπίεση.

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ελαστικά από τους τροχούς βαρέων φορτηγών ή άλλων μεγάλων οχημάτων. Τα ελαστικά μεγάλου μεγέθους πρέπει να συσκευάζονται σε σειρές και πολύ σφιχτά, και στη συνέχεια να γεμίζουν με τσιμεντοκονία, να φέρουν τη λειτουργία ενός παράγοντα στεγανοποίησης και να συγκρατούν το παρέμβυσμα. Περαιτέρω μέσα στα θραύσματα τούβλου, χύνεται η γη και η άμμος. Η συσκευασία πρέπει να τοποθετείται όσο το δυνατόν πιο σφιχτά · οι ιδιότητες απόσβεσης των ελαστικών και η στάθμη φορτίου στη δομή εξαρτώνται από αυτήν. Σε περιπτώσεις όπου η βάση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άκαμπτη, πρέπει να χύνεται με σκυρόδεμα.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να γεμίσετε τα κενά μεταξύ των ελαστικών με τα προετοιμασμένα υλικά, με εξαίρεση την άμμο, η οποία μπορεί να δώσει μια ανάληψη. Στη συνέχεια, εγκαθίσταται ξυλότυπος, ο οποίος πρέπει να είναι αρκετά ευρύς ώστε να καλύπτει τα εξωτερικά άκρα και να τα προστατεύει από τις αρνητικές επιπτώσεις του ηλιακού φωτός.Όταν γίνει αυτή η εργασία, η βάση είναι καλυμμένη με στεγανοποιητική οροφή για να βελτιώσει τις ιδιότητες στεγάνωσης.

Ακολουθεί η δομή ενίσχυσης. Δεν απαιτείται συγκόλληση κατά την προετοιμασία του πλαισίου. Μετά από αυτό, είναι καιρός να χυθεί το θεμέλιο με σκυρόδεμα. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να προσεγγίζεται πιο υπεύθυνα, διότι κατά το μεγαλύτερο μέρος εξαρτάται από αυτήν η τελική απόδοση του κτιρίου.

Κατά τη σκυροδέτηση, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να καθαρίσετε τον ίδιο το ξυλότυπο και τον χώρο εργασίας, να αφαιρέσετε τα υπολείμματα και τους λεκέδες λαδιού. Στη συνέχεια, εγκαθίστανται φάρες, οι οποίες καθορίζουν το επίπεδο της επιφάνειας του σκυροδέματος. Το ίδιο το μείγμα σκυροδέματος πρέπει να είναι πλαστικό έτσι ώστε να μπορεί να γεμίσει εύκολα όλα τα κενά χωρίς τη χρήση πρόσθετων εργαλείων. Το σκυρόδεμα μπορεί να συμπυκνώνεται χρησιμοποιώντας ειδικούς μηχανισμούς ή χειροκίνητα, εφόσον η διαδικασία διεξάγεται ποιοτικά.

Η ίδια η βάση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή, αυτό ελέγχεται χρησιμοποιώντας το επίπεδο κατασκευής. Η μέγιστη απόκλιση στην περίπτωση αυτή είναι 10 χιλιοστόμετρα ανά μέτρο. Μετά από αυτό, η κατασκευή αφήνεται για μια περίοδο περίπου μιας εβδομάδας, έτσι ώστε το σκυρόδεμα να αποκτήσει δύναμη.Ο ξυλοτύπος αφαιρείται μία ημέρα μετά την τοποθέτηση του μίγματος. Το έτοιμο θεμέλιο μοιάζει με μονολιθική πλάκα, πάνω του είναι εγκατεστημένες δομές της δομής. Τα κάτω μέρη των δομών πρέπει να στερεώνονται στις άγκυρες.

Ταινία

Η τεχνολογία εγκατάστασης της βάσης ταινίας, παρά την ομοιότητα με την πλάκα, έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να καθοριστεί πού βρίσκονται οι άξονες των φερόντων τοίχων και των χωρισμάτων. Σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τους άξονες, οι πείροι ρυθμίζονται. Αυτή είναι μια σημαντική προϋπόθεση, καθώς βοηθά στην σωστή κατανομή του φορτίου.

Περαιτέρω είναι απαραίτητο να σκάβουμε μια τάφρο σύμφωνα με τη θέση των αξόνων. Το πλάτος του θα πρέπει να υπερβαίνει το πλάτος των ελαστικών και το βάθος θα πρέπει να είναι μικρότερο από την ικανότητα να καταψύχεται μέσω του εδάφους. Τα ελαστικά στοιβάζονται σε τουλάχιστον δύο σειρές και γεμίζονται με έτοιμα υλικά /

Γωνιακά ελαστικά, καθώς και εκείνα που βρίσκονται στη διασταύρωση με το διαχωριστικό ρουλεμάν, πρέπει να στερεώνονται με μεταλλικές ράβδους που είναι εγκατεστημένες στο έδαφος. Μετά από αυτή την ενίσχυση.

Columnar

Κατά την εγκατάσταση μιας στήλης, πριν από την έναρξη της εργασίας, αφαιρείται ένα παχύ στρώμα εδάφους.Μετά από αυτό, πρέπει να σκάψετε ένα λάκκο του απαιτούμενου μεγέθους. Είναι γεμάτο από τα ερείπια, τα οποία είναι πλήρως συμπιεσμένα.

Η σήμανση εφαρμόζεται χρησιμοποιώντας γαντζάρια στα οποία τοποθετούνται τα ελαστικά. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η επιφάνεια πρέπει να ευθυγραμμιστεί τέλεια. Στη συνέχεια, τα ελαστικά γεμίζουν με τα ερείπια και τα σπασμένα τούβλα, μετά τα οποία πρέπει να χυθούν με σκυρόδεμα. Είναι απαραίτητο να περιμένετε λίγες μέρες και μόνο μετά από αυτό να προχωρήσετε σε περαιτέρω εργασίες σχετικά με την τοποθέτηση της ξυλείας.

Συμβουλές και κόλπα

Σύμφωνα με τις κριτικές των καταναλωτών, η ίδρυση παλαιών ελαστικών αυτοκινήτων είναι μια εξαιρετική επιλογή για την προαστιακή κατασκευή, με την οποία μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε το κόστος. Συχνά συμβαίνει ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε για τα ίδια τα ελαστικά και μπορείτε να κάνετε την εγκατάσταση μόνοι σας, χωρίς να προσελκύσετε ειδικούς και, κατά συνέπεια, να εξοικονομήσετε το έργο τους. Ως εκ τούτου, αυτός ο τύπος βάσης είναι αρκετά δημοφιλής στην κατασκευή βίλες, γκαράζ, υπόστεγα, λουτρά και βοηθητικά δωμάτια.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η στιγμή που τα ελαστικά θα χρησιμεύσουν ως στήριγμα για τις ξύλινες δομές στήριξης. Είναι ανθεκτικά και δεν φοβούνται τις δονήσεις της βάσης. Δεν είναι απαραίτητη η αποβίβαση του Ιδρύματος.

Οι ειδικοί συστήνουν να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο αν η υποστήριξη έχει οριζόντιο επίπεδο.

Αυτή η παραβίαση είναι ευκολότερο να αποφευχθεί κατά τη διάρκεια της εργασίας, παρά να αντιμετωπιστεί αργότερα. Πως ακριβώς θα υποστηριχθεί η υποστήριξη θα πρέπει επίσης να μελετηθεί εκ των προτέρων για να δώσει στο κτήριο την πιο κομψή και αισθητική εμφάνιση. Και αξίζει επίσης να χρησιμοποιείτε καουτσούκ, το οποίο είναι όσο το δυνατόν παχύτερο. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εργασίας θα πρέπει να προστατεύσει το ίδρυμα από την έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες.

Για να μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια βάση ελαστικών για το λουτρό, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο