Πώς να ενισχύσετε το ίδρυμα: τρόποι και τεχνολογία για την ενίσχυση διαφορετικών βάσεων

 Πώς να ενισχύσετε το ίδρυμα: τρόποι και τεχνολογία για την ενίσχυση διαφορετικών βάσεων

Λόγω της απουσίας για μεγάλο χρονικό διάστημα προγραμματισμένης συντήρησης ή υπό υψηλά φορτία, το ίδρυμα αρχίζει να καταρρέει. Εάν οι τοίχοι είναι αρκετά ισχυροί, τότε οι ιδιοκτήτες αποφασίζουν να επισκευάσουν το ίδρυμα με τα χέρια τους. Αυτό καθιστά δυνατή την επέκταση του χρόνου λειτουργίας και την εξοικονόμηση χρημάτων.

Η ενίσχυση της ίδρυσης μιας ιδιωτικής κατοικίας πραγματοποιείται με διάφορες μεθόδους, οι περισσότερες από τις οποίες δεν χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις και τεχνικές δυνατότητες.Οι επαγγελματίες κατασκευαστές πρέπει να συμμετέχουν μόνο σε ορισμένες δύσκολες περιπτώσεις.

Χαρακτηριστικά και προετοιμασία

Η ενίσχυση του θεμελίου πρέπει να πραγματοποιείται σε δύο περιπτώσεις: όταν ανιχνεύονται σημάδια δομικής παραμόρφωσης και εάν προβλέπεται η προσθήκη πατώματος. Πριν από την έναρξη της εργασίας, είναι απαραίτητο να αναλυθεί προσεκτικά η κατάσταση του σπιτιού, να εκτιμηθεί ο βαθμός καταστροφής του ιδρύματος ή η πιθανότητα βλάβης στο εγγύς μέλλον και μόνο τότε να ξεκινήσει η εργασία ενίσχυσης.

Καθορισμός των αιτιών

Κατά κανόνα, οι επαγγελματίες με εξειδικευμένο εξοπλισμό καλούνται να εντοπίσουν ελαττώματα. Αλλά μπορείτε να κάνετε την εργασία μόνοι σας, εάν αξιολογείτε σωστά όλους τους λόγους και ακολουθείτε τον οδηγό βήμα προς βήμα για να αυξήσετε τη δύναμη του ιδρύματος. Σε καμία περίπτωση, όταν εντοπίζονται ελαττώματα, δεν μπορούν να αγνοηθούν, διαφορετικά στο μέλλον η αναπόφευκτη αντικατάσταση του ιδρύματος θα είναι πολύ δαπανηρή.

Είναι δυνατόν να προσδιοριστούν τα αρχικά στάδια καταστροφής με διάφορα προφανή ή κρυμμένα σημεία.

Προφανή σημάδια είναι εύκολα αντιληπτά με γυμνό μάτι, αυτά περιλαμβάνουν:

 • παραμορφωμένες περιοχές στην επιφάνεια του δαπέδου.
 • οι μεταβολές στο επίπεδο του εδάφους και ο σχηματισμός κλίσεων γύρω από τη βάση.
 • την εμφάνιση ελαττωμάτων στην εξωτερική όψη του σπιτιού ή την καταστροφή του.
 • την εμφάνιση ρωγμών στο υπόγειο και στους τοίχους.
 • μικρής τοπικής καταστροφής στην ίδια την κατασκευή και στην παρακείμενη περιοχή.

Με αόρατα ελαττώματα είναι πιο δύσκολο, εδώ θα χρειαστείτε ειδικό εξοπλισμό. Παρ 'όλα αυτά, αν τουλάχιστον κάτι σας ανησυχεί, για παράδειγμα, ξεφλούδισμα ενός τμήματος διακοσμητικού γύψου στη βάση ή στην πρόσοψη έχει συμβεί ή το χώμα έχει ελαφρώς διαβρωθεί γύρω από το σπίτι, καλέστε τους ειδικούς. Έτσι προστατεύετε τον εαυτό σας από πιο σοβαρές συνέπειες. Οι ειδικοί θα καθορίσουν γρήγορα την αιτία και θα σας συμβουλεύσουν πώς να το διορθώσετε. Και μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα εάν το επιθυμείτε.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την καταστροφή της ίδρυσης του σπιτιού.

Τα κυριότερα είναι:

 • αρχικός εσφαλμένος υπολογισμός του φορτίου στη βάση.
 • γειτονικές μεγάλης κλίμακας χωματουργικές εργασίες ·
 • παραβίαση της κατασκευής του ιδρύματος.
 • την κατάψυξη του εδάφους ·
 • κακή ποιότητα στεγάνωσης βάση ή έλλειψη?
 • υπερβολικές εξοικονομήσεις στον τομέα των κατασκευών, για παράδειγμα, η χρήση οικοδομικών υλικών χαμηλής ποιότητας ·
 • αλλαγές στις ιδιότητες του εδάφους από την κατασκευή του κτιρίου.
 • σταθερές δονήσεις (το σπίτι βρίσκεται κοντά στη σιδηροδρομική)?
 • ακατάλληλη λειτουργία της δομής (έλλειψη θέρμανσης το χειμώνα) ·
 • αυξημένη πίεση στο ίδρυμα λόγω της αναμόρφωσης του σπιτιού ή της ανασυγκρότησης του.
 • λείπει ή δεν έχει γίνει σωστά αποστράγγιση.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, ο αντίκτυπος του περιβάλλοντος: μικρές υπογείες διακυμάνσεις, ξαφνική υπερθέρμανση, διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, πολύ μεγάλες βροχές και πολύ χιόνι. Ως εκ τούτου, το επίπεδο των υπόγειων υδάτων αυξάνεται, και οι διαδικασίες της ανόδου του εδάφους.

Σε κάθε περίπτωση, είναι αδύνατο να προβλέψουμε όλες τις καταστροφικές συνέπειες των φυσικών καταρρέσεων, αλλά είναι απαραίτητο να υπολογίσουμε τους κινδύνους στο στάδιο του σχεδιασμού ενός σπιτιού.

Ανάλυση καταστροφής

Ποια θα είναι η ενίσχυση του ιδρύματος, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος του εδάφους. Ποιο έδαφος επικρατεί στο χώρο, πρέπει πρώτα να το καθορίσετε.

Πρέπει επίσης να εφαρμόσετε μια σειρά ερευνητικών διαδικασιών που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τα χαρακτηριστικά του έργου:

 • Αρχικά αξίζει να εξεταστεί το παλιό ίδρυμα - η δομή, το βάθος, τα χρησιμοποιούμενα υλικά.
 • Στη συνέχεια, εκτελέστε μια υπερκείμενη έρευνα.Παρέχει την ευκαιρία να καθιερωθεί το φορτίο στο θεμέλιο, να ανιχνευθούν στρεβλώσεις και ρωγμές.

Οποιοδήποτε παλιό ίδρυμα ενισχύεται μόνο με την πάροδο του χρόνου.

Αν ενισχυθεί, μπορεί να προσδιοριστεί από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • House γάιδαρο περισσότερο από τις επιτρεπόμενες τιμές.
 • Το φορτίο στο θεμέλιο έχει αυξηθεί.
 • Μια πηγή έντονων κραδασμών προέκυψε κοντά στο κτίριο ή μέσα σε αυτό.

Για να κάνετε τη σωστή ενίσχυση των θεμελίων του σπιτιού με τα δικά σας χέρια, είναι απαραίτητο να διαπιστώσετε με ακρίβεια αν η δομή έχει συρρικνωθεί. Αυτό εφαρμόζεται απλά: σε κάθε ρωγμή που σχηματίζεται πάνω στο υπόβαθρο, είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν οι δείκτες (φάροι γύψου). Εάν κατά τη διάρκεια του μήνα παραμορφώνονται, μπορείτε να πάτε στη δουλειά. Οι τρόποι ενίσχυσης των θεμελίων είναι αρκετά διαφορετικοί, επομένως πρέπει να χωριστούν σε πολλές ομάδες.

Εκφόρτωση βάσης

Η τελική φάση των προπαρασκευαστικών εργασιών είναι η εκφόρτωση του ιδρύματος, το οποίο μπορεί να είναι είτε μερικό είτε πλήρες. Αυτό είναι ένα σημαντικό στάδιο, που δεν επιτρέπει στρεβλώσεις κατά τη διάρκεια των έργων οχύρωσης. Μερική εκφόρτωση. Εκτελείται με την τοποθέτηση προσωρινών στηριγμάτων από ξύλο, καθώς και με μεταλλικά και ξύλινα στηρίγματα.

Πρώτον, στον πρώτο όροφο ή στο υπόγειο, τα μαξιλάρια στήριξης τοποθετούνται σε απόσταση 1,5-2 μ. Από τον τοίχο, τοποθετείται μια δοκός στήριξης και στερεώνονται τα ράφια, τα οποία στη συνέχεια πρέπει να συνδεθούν με ακτίνα με επικάλυψη και με τη βοήθεια σφηνών με δοκό στήριξης.

Για την πλήρη εκφόρτωση της βάσης, θα χρειαστεί εγκατάσταση razdals (μεταλλικές δοκοί). Κάτω από τη γραμμή εκσκαφής του τοιχοποιίας του τοίχου, με κάθε μια από τις δύο πλευρές, διατρήσεις γίνονται ο δρόμος τους μέσα στον οποίο είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν κάθε δύο μέτρα του randbalka και να τους συνδέσετε μαζί με τη βοήθεια των μπουλονιών (20-25 mm). Τοποθεσίες όπου το randbalki επικοινωνεί μεταξύ τους, πρέπει να μαγειρεύετε την επένδυση και η απόσταση από τον τοίχο μέχρι το randbalki να γεμίζει με διάλυμα τσιμέντου και άμμου.

Στο κάτω μέρος του τοίχου, κοντά στο ανώτερο άκρο του υπογείου, μέσα από 2-3 οπές διαπερνούν τις οπές, μέσα στις οποίες εισέρχονται οι εγκάρσιες δοκοί. Κάτω από κάθε εγκάρσια δοκοί είναι τοποθετημένα δύο μαξιλάρια στήριξης. Η βάση κάτω από τα μαξιλάρια πρέπει να σφραγιστεί.

Σχεδιασμός

Πριν ξεκινήσει η ανάπτυξη του έργου ενίσχυσης θεμελίων, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μια τεχνική επιθεώρηση της δομής, η οποία μεταξύ άλλων θα πρέπει να περιλαμβάνει ανάλυση των λόγων που εξηγούν τις ανεπαρκείς χωρητικότητες των εδρών και του εδάφους των θεμελίων.Η τεχνική επιθεώρηση διεξάγεται διεξοδικά. Κάθε έρευνα αρχίζει με ανασκόπηση των διαθέσιμων σχεδίων και εκτελεστικών εγγράφων που αφορούν τόσο το ίδιο το κτίριο όσο και το έδαφος στο οποίο βρίσκεται.

Η επιθεώρηση του ίδιου του σπιτιού (τόσο του υπεράριου όσο και των υπόγειων τμημάτων του) περιλαμβάνει:

 • προσδιορισμός του σχήματος της σχετικής θέσης των κύριων δομών στήριξης των στοιχείων της δομής,
 • μετρήσεις εργασίας;
 • τεχνική πιστοποίηση των δομών, συμπεριλαμβανομένου του ιδρύματος ·
 • την καθιέρωση των φυσικο-μηχανικών χαρακτηριστικών των υλικών κατασκευής και του εδάφους ·
 • τη δημιουργία προγραμματισμένων και πραγματικών φορτίων.
 • την ανίχνευση των ελαττωμάτων και τους λόγους εμφάνισής τους (για παράδειγμα, η ριπή θεμελίωσης και μια ρωγμή πήγε κατά μήκος του τείχους).

Επιπλέον, για να ολοκληρωθεί η εικόνα στο στάδιο πριν από το έργο, μπορεί να απαιτηθούν τα αποτελέσματα της παραμορφωτικής και γεωδαιτικής παρακολούθησης.

Κύριοι τύποι και μέθοδοι

Η ενίσχυση του Ιδρύματος μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορες μεθόδους ανάλογα με τον βαθμό καταστροφής της βάσης, του υλικού και πολλών άλλων παραγόντων. Επιπλέον, η αιτία της δομικής βλάβης δεν έχει μικρή σημασία.

Μετεωρισμός

Η προστασία της θεμελίωσης από τις καιρικές συνθήκες πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια χημικών και φυσικών καιρικών συνθηκών του υλικού θεμελίωσης, όταν οι διεργασίες που προκαλούν τις καιρικές συνθήκες προκαλούν επιφανειακή επίδραση στην τοιχοποιία και δεν υπάρχουν ρωγμές στο θεμέλιο. Κατά κανόνα, αυτό συμβαίνει εάν το υπόβαθρο είναι κατασκευασμένο από τούβλα ή λιθοδομή, το οποίο έχει χαμηλή αντοχή και αντίσταση στο νερό.

Χημική αντοχή μπορεί να συμβεί όταν το τσιμέντο ή η ουσία που προστίθεται στη μάζα του συνδετικού υλικού δεν είναι ανθεκτικά σε επιθετικές περιβαλλοντικές επιδράσεις.

Για την αποκατάσταση της επιφάνειας του θεμελίου, χρησιμοποιείται γυμνάρισμα (επίχρισμα με διάλυμα τσιμέντου) στην καθαρισμένη (προετοιμασμένη) πλευρική επιφάνεια του θεμελίου ή σφυρηλασία σε χαλύβδινο πλέγμα στερεωμένο στην πλευρική του επιφάνεια.

Αν οι διεργασίες αντοχής έχουν καλύψει το θεμέλιο σε όλο το πάχος, είναι απαραίτητο είτε να τσιμέντου η τοιχοποιία, εδραίωση της υπάρχουσας θεμέλια, ή να ενισχύσει το θεμέλιο με κλιπ, αποκαθιστώντας τις δυνατότητες των εδράνων.

Ανθεκτικότητα λόγω διεύρυνσης

Αυτή η μέθοδος είναι πολύ περίπλοκη στην εκτέλεση των δικών τους χεριών, αλλά αρκετοί άνθρωποι μπορούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα.Η σόλα είναι ένα μαξιλάρι από οπλισμένο σκυρόδεμα που χρησιμεύει ως στήριγμα για το ίδρυμα. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να σηματοδοτήσει το θεμέλιο κάθε 2,5-3 μέτρα, για να ανασκάψει το χώμα στις πλευρές της βάσης και κάτω από αυτό.

Θα πρέπει να τεθεί κάτω από το θεμέλιο ενισχυμένη επίστρωση, το χύστε με ένα διάλυμα που πρέπει να κατανέμεται ομοιόμορφα, και να αφαιρέσετε φυσαλίδες αέρα. Αυτό θα απαιτήσει έναν δονητή για σκυρόδεμα. Στις πλευρές, η σόλα πρέπει να ανυψώνεται περίπου 15 cm πάνω από τη βάση.

Ένεση

Η ενίσχυση της βάσης με μια τέτοια μέθοδο όπως η ένεση είναι μία από τις πιο καινοτόμες μεθόδους. Τα ίδια τα χέρια για την υλοποίησή του δεν θα λειτουργήσουν. Για την εφαρμογή αυτής της μεθόδου απαιτείται ειδικός εξοπλισμός. Η ουσία της τεχνολογίας έγκειται στο γεγονός ότι φρεάτια διαμέτρου 16-24 cm τρυπιούνται σε διάφορες γωνίες (περίπου 45) από διάφορες πλευρές του θεμελίου, η διάμετρος επιλέγεται ανάλογα με τις συνθήκες. Το βάθος των πηγαδιών ποικίλλει ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του εδάφους. Για πιο αξιόπιστη ενίσχυση της βάσης του σπιτιού, συνιστάται η διάτρηση σε σκληρά στρώματα εδάφους. Μετά από αυτό, τα φρεάτια γεμίζουν με το διάλυμα.

Στα πηγάδια γεμάτα με το διάλυμα, τοποθετήστε τους σωρούς εγχύσεως που είναι κατασκευασμένοι από ενίσχυση. Υπό πίεση 1-3 MPa, το μίγμα τσιμέντου ή σκυροδέματος χύνεται μέσα σε αυτά.Αυτή η διαδικασία αναφέρεται ως "δοκιμή πίεσης καλά."

Ως αποτέλεσμα, το έδαφος συμπιέζεται, το μέγεθος του σωρού αυξάνεται κατά 5-10%. Ο κορεσμός του εδάφους με τσιμέντο ή σκυρόδεμα καθιστά δυνατή την πλήρωση των κενών και των πόρων, ενισχύει τις αδύναμες περιοχές. Ενώ καταψύχονται, οι λύσεις εμβαθύνουν το υπόβαθρο και συμβάλλουν στην αύξηση της φέρουσας ικανότητας.

Με τεχνολογία πυροβολισμού

Ως αποτέλεσμα της χρήσης της παραπάνω μεθόδου, παίρνετε:

 • την ενίσχυση του εδάφους κάτω από το σπίτι.
 • πρόσθετη ενίσχυση της θεμελίωσης με πασσάλους οπλισμένου σκυροδέματος.

Ενισχυμένη από την τεχνολογία πυροβολισμού είναι μια ιδανική επιλογή για την αποκατάσταση της βάσης ενός σπιτιού από τούβλα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκτελέσετε τέτοια εργασία με τα χέρια σας, είναι προτιμότερο να την εμπιστευτείτε σε ειδικούς.

Εάν είστε πεπεισμένοι ότι είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε μόνοι σας, τότε θα χρειαστείτε:

 • διατρητής;
 • Εγκατάσταση για την εφαρμογή μείγματος σκυροδέματος ή κονιάματος (πυροβόλο όπλο).
 • τσιμέντο, χαλίκι και άμμο.
 • φτυάρι.

Το θεμέλιο ενισχύεται σε 2 στάδια: αρχικά, η εργασία εκτελείται από τη μια πλευρά της βάσης και μόνο μετά από μία εβδομάδα μεταφέρονται στην αντίθετη πλευρά.Μια τέτοια προσωρινή παύση καθιστά δυνατή τη μέγιστη ενίσχυση της δομής.

Οι περιοχές που πρέπει να συλλαμβάνονται πρέπει να έχουν μήκος τουλάχιστον 2,5 m. Μια τάφρο πλάτους 2 μ. Και βάθους 1,5 μ. Ανασκάπτεται, καθαρίζονται οι τοιχοποιίες που καθαρίζονται από το έδαφος και εφαρμόζονται βαθιές με βάθος περίπου 1,5 εκ.

Μπορείτε να εφαρμόσετε και να τιμολογήσετε το πλαίσιο από ράβδους (αν θέλετε να αυξήσετε τον αριθμό των ορόφων του κτιρίου).

Κάνετε μια λύση από σκυρόδεμα, ανάμειξη τσιμέντου, άμμου, αμμοχάλικου και νερού και χρησιμοποιώντας ένα πυροβόλο όπλο που εφαρμόζεται στο θεμέλιο, γεμίζοντας όλες τις ρωγμές και τις ρωγμές. Η ενίσχυση με την τεχνολογία πυροβολισμού είναι ένα από τα βέλτιστα σχήματα ενίσχυσης, επειδή αυξάνει σημαντικά όχι μόνο την ικανότητα φέρουσας βάσης αλλά και την αδιαπερατότητα της υγρασίας.

Σωρός

Ενίσχυση εντυπωσιασμένων πασσάλων

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η διάτρηση των πηγαδιών δεν είναι εφικτή λόγω των ιδιοτήτων του εδάφους, της κατάστασης του σπιτιού ή της απαγόρευσης εργασίας, συνοδευόμενη από δόνηση και θόρυβο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ασκούνται οι εσοχές. Η ενίσχυση της ίδρυσης ενός σπιτιού από τούβλα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με τη βοήθεια τέτοιων σωρών.

Η τεχνολογία των εγχυμένων και βαρεμένων πασσάλων είναι πολύ παρόμοια. Η διαφορά είναι ότι στην περίπτωσή μας, οι σωροί που είναι ήδη έτοιμοι για οδήγηση χρησιμοποιούνται, δεν χρειάζεται να χύνεται με σκυρόδεμα με τα χέρια τους.

Η χρήση τέτοιων θεμελίων μπορεί να μεταφέρει πλήρως το φορτίο σε ένα νέο θεμέλιο.

Βιδώστε σωρούς

Η ενίσχυση της βάσης του σπιτιού με πασσαλοσανίδες διαφέρει από τη χρήση των πασσάλων που περιγράφηκαν παραπάνω, καθώς είναι αδύνατο να ρυθμιστεί η θέση του αφού βιδωθεί το σωρό στο έδαφος.

Κατά συνέπεια, χρησιμοποιούνται δύο τεχνολογίες:

 • "Ταύροι" - 2 κεκλιμένοι σωροί βιδώνονται από διαφορετικές άκρες της ταινίας θεμελίωσης. Για να καταστεί δυνατή η πρόσβαση από το εσωτερικό του κτιρίου, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το πάτωμα σε θέσεις: η ταινία πιέζεται από σωρούς και δεν θα αποστραγγίζεται.
 • Η κλασική μέθοδος ενίσχυσης - στο MZLF (ρηχό βάθος λωρίδων βάθους). Μέσω οπών διαμαντιών γίνονται οπές, οι σωροί βιδώνονται κάθετα και από τις δύο άκρες (όσο πιο κοντά επιτρέπονται τα τοιχώματα των σπιτιών), η κατοικία ανυψώνεται με γρύλους, μια ράβδος Ι ή ένα κανάλι τοποθετείται στην οπή, τα άκρα των οποίων είναι συγκολλημένα στους πασσάλους.

Με τη βοήθεια των άκρων ή των κλιπ

Σύμφωνα με αυτή την τεχνολογία, το θεμέλιο μπορεί να γίνει για την ενίσχυση της θεμελίωσης με τη βοήθεια των επιπέδων, ενός ενισχυμένου σκυροδέματος ή κλιπ.

Ενισχυμένη από τις χαμηλές παλίρροιες

Αυτή η μέθοδος ενίσχυσης είναι σημαντική για το ίδρυμα, κατασκευασμένο από μπάζα ή τούβλο.

Διαδικασία:

 • Τα χυτά από οπλισμένο σκυρόδεμα χρησιμοποιούνται αντί για ένα πλαίσιο από οπλισμό. Πρέπει να τοποθετηθούν από τις δύο πλευρές και να πατηθούν έτσι ώστε η κορυφή τους να μην αγγίζει τον τοίχο και το κάτω τμήμα να είναι απέναντι.
 • Στη συνέχεια θα πρέπει να ασφαλίσετε τη δομή με βύσματα και δεσμούς, σκάβετε τάφους με λαβές μέχρι 2 μέτρα.
 • Ο χώρος μεταξύ της απόρριψης και του τοίχου είναι γεμάτος με κονίαμα.

Κέλυφος ενίσχυσης

Η μέθοδος συνίσταται στην κατασκευή κατά μήκος της ξεπερασμένης βάσης οπλισμού σκυροδέματος ή σκυροδέματος, ο οποίος συνδέεται με την παλαιά βάση με διανοιγμένα κανάλια στο έδαφος και τοποθετώντας δοκούς οπλισμένου σκυροδέματος ή ενίσχυση. Αυτό αυξάνει σημαντικά τη φέρουσα ικανότητα της θεμελίωσης και λόγω της αύξησης της περιοχής στήριξης μειώνεται το ρεύμα του κτιρίου. Οι συνδετήρες οπλισμένου σκυροδέματος χωρίζονται σε ευρείες και κάθετες κατασκευές. Στον διευρυμένο κλωβό, το κάτω τμήμα εμφανίζεται πέρα ​​από τα όρια του κύριου περιγράμματος του τοίχου σε απόσταση ίση με το πάχος του.

Η τοποθέτηση του κλιπ οπλισμένου σκυροδέματος πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 • Κατά μήκος της περιμέτρου των περιγραμμάτων του θεμελίου, εκσκαφέρεται μια τάφρο 2-5 μέτρα πλάτος και βάθος ίσο με το βάθος του θεμελίου.
 • Τα θεμέλια καθαρίζονται από το έδαφος και τρύπες για ενισχυτικές ράβδους τρυπιούνται μέσα σε ένα σχέδιο σκακιέρας.
 • Οι ράβδοι με διάμετρο 15 έως 20 mm οδηγούνται μέσα σε αυτές τις οπές έτσι ώστε να μαζεύουν από τα τοιχώματα των βάσεων κατά 20-25 cm.
 • Στα άκρα των ράβδων, κατασκευάζεται ένα πλαίσιο διπλού πυρήνα ενίσχυσης, επί του οποίου στερεώνεται το φύλλο μετάλλου με συγκόλληση, το οποίο παίζει το ρόλο του ξυλότυπου για την έκχυση διαλύματος σκυροδέματος.
 • Στο εσωτερικό του ξυλότυπου, αντλείται μια λύση, μετά τη στερεοποίηση του οποίου, το χαντάκι που ανασκάπτεται κατά μήκος της περιμέτρου καλύπτεται από γη.

Η μέθοδος ενίσχυσης της βάσης με ενισχυμένο μανδύα χρησιμοποιείται επίσης. Ο σχεδιασμός αυτός διακρίνεται από τον κλωβό μόνο από την περιοχή του υπογείου που περιβάλλει: ο κλωβός κλείνει κατά μήκος ολόκληρου του περιγράμματος του υπογείου και το πουκάμισο ασκείται για να ενισχύσει ορισμένες ελαττωματικές περιοχές.

Ενίσχυση της βάσης ταινίας

Η βάση των περισσότερων ιδιωτικών κατοικιών είναι ένα θεμέλιο τύπου ταινίας. Οι ιδιότητες αυτών των βάσεων έχουν την τεχνική ικανότητα να υπερβαίνουν τοπικά τα φορτία που επιτρέπονται από τα πρότυπα.Αυτός ο τύπος θεμελίωσης είναι ικανός να βιώνει τοπική διόγκωση του εδάφους. Όλα τα είδη θεμελίων ανεγέρθηκαν πάνω σε ένα πέτρινο πέτρωμα. Όταν είναι αναστατωμένος, είναι σημαντικό να σταματήσουμε αυτή τη διαδικασία εγκαίρως.

Για να ενισχυθεί η θεμελίωση της ταινίας, ανοίγεται μια οπή υπό γωνία 35 μοιρών σε άμεση γειτνίαση με τη βάση. Το βάθος του πρέπει να φτάσει στο επίπεδο της τοιχοποιίας της πέτρας. Στη συνέχεια τοποθετείται στον εκσκαφόμενο αγωγό ένας σωλήνας, η διάμετρος του οποίου είναι ίση με 150-200 mm. Με τη βοήθεια ενός σωλήνα, το διάλυμα σκυροδέματος είναι γεμάτο με χαμηλή περιεκτικότητα σε τσιμέντο και υψηλή περιεκτικότητα σε θρυμματισμένη πέτρα ή χαλίκι (σκυρόδεμα).

Η πλήρωση συνεχίζεται μέχρι τον πλήρη κορεσμό του εδάφους. Σε αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο να σταματήσετε όλη τη δουλειά για δύο ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι απαραίτητο να παρατηρηθεί η συμπεριφορά του εδάφους όσον αφορά τον κορεσμό του με μια λύση. Εάν η λύση αρχίσει να φεύγει, τότε είναι απαραίτητο να συνεχίσει να γεμίζει το λάκκο μετά από αρκετές ημέρες. Σύμφωνα με την πρακτική, για τον απόλυτο κορεσμό του εδάφους απαιτεί δύο ή τρεις φορές επανάληψη της διαδικασίας. Η παρακολούθηση της κατάστασης πραγματοποιείται μέσω φάρων. Σε περίπτωση μικρής αλλαγής της θέσης τους, προχωρούν στο επόμενο στάδιο.

Μια τάφρο πλάτους 200-350 mm στάζει κατά μήκος του περιγράμματος βάσης. Μια κατασκευή σανίδων παρόμοια με τον ξυλότυπο τοποθετείται στην εξωτερική του πλευρά και στο κάτω μέρος. Οι πείροι οπλισμού οδηγούνται στη βάση και ένα ενισχυμένο πλέγμα είναι στερεωμένο σε αυτά. Στην προκύπτουσα δομή χύνεται ένα διάλυμα σκυροδέματος, στο οποίο υπάρχει ένα πληρωτικό από κλάσματα μικρών χαλικιών και χαλίκι. Μια τέτοια δομή θα ενισχύσει σημαντικά αυτή τη γωνία του σπιτιού και θα κατανείμει εξίσου το φορτίο σε ένα οριζόντιο επίπεδο, το οποίο θα σταματήσει τη διαδικασία της βροχόπτωσης στο σπίτι.

Συσσωμάτωση

Η διαφορά μεταξύ της τσιμεντοποίησης (έγχυσης) είναι ότι όταν βρίσκεται στην κοιλότητα της βάσης εγκαθίστανται κοίλοι σωλήνες. Κατά κανόνα, αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για μια βάση αποκόμματος στην οποία υπάρχουν πολλά κενά. Η διαθεσιμότητα της τεχνικής επιτυγχάνεται λόγω του γεγονότος ότι οι κοιλότητες μεταξύ των ερειπίων και των τούβλων είναι γεμάτες με τσιμεντοκονίαμα και οι μικρές ρωγμές στίζονται. Οι κοίλοι σωλήνες εγκαθίστανται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εκτείνονται πέρα ​​από τη θήκη κατά περισσότερο από 40 cm και να είναι απαραίτητα στερεωμένοι με διάλυμα.

Για να γεμίσει τις κοιλότητες των σωλήνων, τσιμέντο χαμηλότερης πυκνότητας χύνεται σε αυτά από ό, τι για τον κλωβό. Οι εργασίες θα πρέπει να εκτελούνται με τον προβλεπόμενο τρόπο: πρώτα πρέπει να κάνετε κλιπ, μετά από δύο ημέρες, όταν σκληρύνει, πρέπει να συμπληρώσετε τους παρεχόμενους σωλήνες εκ των προτέρων. Η τσιμεντοποίηση είναι δυνατή μόνο όταν η βάση διατηρεί τη φέρουσα ικανότητα.

Σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου, λόγω των καιρικών συνθηκών και παραβιάσεων των υπογείων ρωγμών τοιχοποιίας έχουν σχηματιστεί στο υπερφυσικό τμήμα του κτιρίου, η συνήθης πλήρωση των ανοικτών ρωγμών με τσιμεντοκονίαμα μπορεί να μην ικανοποιεί τις απαιτήσεις. Στη συνέχεια συνιστάται η αύξηση της αντοχής της δομής με άλλα εποικοδομητικά μέτρα.

Συμβουλές εμπειρογνωμόνων

Σκέφτοντας πώς να ενισχύσει την ίδρυση ενός σπιτιού, Θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθοι παράγοντες:

 • Η πίεση στην ίδρυση ενός παλαιού ξύλινου σπιτιού μπορεί να μειωθεί μειώνοντας το επίπεδο της ανύψωσης του εδάφους. Για να γίνει αυτό, κατασκευάζεται κάτω από τη βάση ένας αμμόφαλος και γύρω του τοποθετείται ένας πηλός.
 • Η κινητικότητα του εδάφους θα μειωθεί σημαντικά εάν το σύστημα αποστράγγισης τοποθετηθεί γύρω. Αυτό θα αυξήσει την πυκνότητα του εδάφους, αυξάνοντας έτσι τη δύναμη της βάσης.
 • Η μόνωση του υπογείου και της θεμελίωσης θα επιβραδύνει σημαντικά τη διαδικασία καταστροφής και θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής.
 • Η στεγανοποίηση που γειτνιάζει με την περιοχή των τυφλών θα προστατεύσει τη βάση από τις βροχοπτώσεις. Για να μειωθεί η ποσότητα υγρασίας που διεισδύει στο έδαφος γύρω από το θεμέλιο, είναι δυνατό μέσω ενός συστήματος υδρορροών που βρίσκεται στην οροφή.

Για να ενισχύσετε σωστά τη βάση, πρέπει να λάβετε υπόψη τις συμβουλές έμπειρων επαγγελματιών. Συνιστούν την επιλογή της μεθόδου ενίσχυσης ανάλογα με την κατάσταση του κτιρίου, τις δυνατότητες ανακατασκευής του και τα χαρακτηριστικά της δομής. Επιπλέον, πρέπει να έχετε κατά νου την κατάσταση των υπόγειων υδάτων.

Εάν η ζημιά είναι μικρή, και το ίζημα θεμελίωσης είναι πλήρες, τότε μπορεί να περιορίζεται στη σφράγιση των ρωγμών με διάλυμα τσιμέντου. Με μεγάλη συρρίκνωση, είναι απαραίτητο να εξαλειφθεί η αιτία της εμφάνισής του. Ειδικότερα, εάν η παραμόρφωση του θεμελίου προκάλεσε την έκπλυση του εδάφους, τότε είναι απαραίτητο να αντληθεί τσιμεντοκονίαμα μέσα στα σχηματισθέντα κενά. Στη βάση του σπιτιού γίνονται φρεάτια και υπό υψηλή πίεση γεμίζουν με διάλυμα. Αυτό το στρώμα ενισχύει τέλεια τη βάση και χαρακτηρίζεται από ιδιότητες στεγανοποίησης.

Για την ενίσχυση της θεμελιώδους θεμελιώδους λωρίδας (MSLF), οι ειδικοί συμβουλεύουν τη χρήση σωληνώσεων με βίδα, βαρέλια ή καφέ. Εάν η τεχνική διάτρησης και έγχυσης λείπει, τότε η εργασία θα πρέπει να γίνει χειροκίνητα.

Για το σκοπό αυτό, σε προβληματικές περιοχές ή σε ολόκληρη την περίμετρο του ιδρύματος, τα κτίρια σκάβουν το χώμα. Γεμίστε το χαντάκι με τοιχοποιία ή μονολιθικό σκυρόδεμα. Σφραγίστε τις ρωγμές στο σπίτι, ειδικά μέσω των κλειδαριών τούβλο, είναι απαραίτητο μετά τη σταθεροποίηση της διαδικασίας καθίζησης. Αν το σπίτι δεν έχει ακόμη καθίσει, για να καθορίσει το χρόνο για την ολοκλήρωση της βροχής σε χώρους όπου το σπίτι ή το ίδρυμα έχει ραγίσει, να εγκαταστήσετε φάρους.

Κάθε μέθοδος ενίσχυσης της θεμελίωσης αναπτύσσεται μεμονωμένα βάσει των αποτελεσμάτων των επιθεωρήσεων και των πληροφοριών σχεδιασμού. Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών πρέπει να θυμούνται ότι οι εργασίες για την ενίσχυση μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνοι τους μετά από διεξοδική εξέταση, απόκτηση των αποτελεσμάτων της εξέτασης και όλα τα απαραίτητα συμπεράσματα.

Πώς να ενισχύσετε το σπίτι και να αποφύγετε ρωγμές, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο