Πώς να επιλέξετε τη θρυμματισμένη πέτρα για το ίδρυμα: κριτήρια και συστάσεις

Η ίδρυση οποιουδήποτε σπιτιού είναι το θεμέλιο, για το οποίο θα πρέπει να επιλέξετε τα υψηλότερης ποιότητας δομικά υλικά. Ένα από τα συστατικά στοιχεία του ιδρύματος είναι η θρυμματισμένη πέτρα. Είναι στην επιλογή του ότι η δύναμη και η ανθεκτικότητα της μελλοντικής δομής (κατοικία) εξαρτάται, επιπλέον, τα υψηλής ποιότητας δομικά υλικά σας επιτρέπουν να αποφύγετε πρόσθετα σημαντικά έξοδα, αφού δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε ή να διορθώσετε κάτι κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, πρέπει να καταλάβετε όλους τους τύπους των ερειπίων και να καταλάβετε ποιο βαθμό και για ποιο σκοπό είναι ιδανικό.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η θρυμματισμένη πέτρα είναι ένα από τα κοινά υλικά πλήρωσης του μπετόν, χωρίς τα οποία δεν μπορεί να γίνει καμία σύγχρονη κατασκευή ενός σπιτιού ή άλλου αντικειμένου.Αυτό το δομικό υλικό έχει πολλές ταξινομήσεις και είναι προικισμένο με διαφορετικά χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά, από τα οποία εξαρτάται άμεσα η ποιότητα της μελλοντικής κατασκευής, η αντοχή του σκυροδέματος και η αντοχή του θεμελίου. Παρά το χαμηλό κόστος ως προς ένα δομικό υλικό, όλες οι απαραίτητες ιδιότητες στην κατασκευή συνδυάζονται σε ερείπια.

Η θρυμματισμένη πέτρα έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • υψηλός βαθμός αντοχής - σε σύγκριση με όλα τα πληρωτικά για ένα μείγμα από σκυρόδεμα, το υλικό γρανίτη είναι το ισχυρότερο όλων των τύπων των ερειπίων.
 • Αντοχή στην υγρασία - η θρυμματισμένη πέτρα δεν αντιδρά καθόλου στην υγρασία.
 • εξαιρετική ανοχή στις μεταβολές της θερμοκρασίας - παγετός και θερμότητα, καθώς και αντίσταση στις περιβαλλοντικές επιρροές. Η θρυμματισμένη πέτρα μπορεί να αντέξει έως και τριακόσιες αλλαγές στους κύκλους θερμοκρασίας.
 • υψηλή προσκόλληση - λόγω της τραχιάς επιφάνειας και της οξείας γωνιακής μορφής, η πρόσφυση του υλικού με το σκυρόδεμα ενισχύεται σημαντικά.
 • μείωση της βροχόπτωσης και ερπυσμό σκυροδέματος, η οποία ελαχιστοποιεί την εμφάνιση ρωγμών και κάθε είδους παραμορφώσεων στο κατασκευασμένο κτίριο.
 • ευκολία χρήσης.
 • ιδιότητες υψηλής απόδοσης.

Επιπλέον, λόγω της ποικιλίας των τύπων θραυσμάτων, μπορείτε πάντα να επιλέξετε αυτό που είναι κατάλληλο όχι μόνο για τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και για κόστος.

Η θραυσμένη πέτρα υψηλής ποιότητας πρέπει να επιλέγεται με βάση τα ακόλουθα τεχνικά χαρακτηριστικά:

 • η λεπτότητα είναι χαρακτηριστικό της επιπεδότητας του υλικού. Συνολικά, η θρυμματισμένη πέτρα έχει 4 κατηγορίες νιφάδων: στρογγυλεμένες, κυβικές, βελτιωμένες και κανονικές.
 • βαθμός αντοχής - όσο ισχυρότερο είναι το υλικό, τόσο το καλύτερο. Δύο τύποι θρυμματισμένης πέτρας είναι προικισμένοι με τους υψηλότερους δείκτες αντοχής: γρανίτη και χαλίκι.
 • η ραδιενέργεια είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που εξαρτάται από την εναπόθεση οικοδομικού υλικού. Η θραυσμένη πέτρα υψηλής ποιότητας πιστοποιείται για ραδιενέργεια. Αυτός ο δείκτης δεν επηρεάζει την αντοχή του υλικού, ωστόσο το επίπεδο φιλικότητας προς το περιβάλλον εξαρτάται από αυτό.
 • αντοχή στον παγετό - αυτό το χαρακτηριστικό δείχνει τον αριθμό εποχών που θα διατηρήσουν την ίδρυση αυτού του υλικού. Με το επίπεδο αντοχής στον παγετό, η θρυμματισμένη πέτρα μπορεί να χωριστεί σε σταθερή, ασταθή και εξαιρετικά ανθεκτική.
 • συντελεστής συμπύκνωσης - η πυκνότητα θραυσμένης πέτρας κυμαίνεται από 1,2 έως 3 g / cm³. Αυτός ο συντελεστής εξαρτάται από τον τύπο προέλευσης του υλικού.Η θρυμματισμένη πέτρα με υψηλό βαθμό πυκνότητας είναι καθολική και έχει απεριόριστο πεδίο εφαρμογής. Η πυκνότητα και η αντοχή αυτού του οικοδομικού υλικού είναι ευθέως ανάλογοι δείκτες.

Είδη

Η θρυμματισμένη πέτρα για το ίδρυμα χωρίζεται σε τύπους με κλάσματα, καθώς και με σκοπό.

Από τη φύση της προέλευσης, αυτό το οικοδομικό υλικό χωρίζεται σε πολλούς τύπους, μεταξύ των οποίων είναι απαραίτητο να τονιστούν, όπως:

 • γρανίτης.
 • χαλίκι
 • ασβεστόλιθος;
 • δευτερογενής?
 • σκωρία.

Κάθε ένας από τους παραπάνω τύπους έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα χαρακτηριστικά και το σκοπό του, ο οποίος είναι αποφασιστικός παράγοντας κατά την επιλογή ενός ή άλλου είδους υλικού.

Γρανίτης

Η θρυμματισμένη πέτρα γρανίτη είναι ένα χύμα και κοκκώδες υλικό ανοξικής προέλευσης. Κόκκοι χαλίκι είναι αρκετά μεγάλοι - από 5 mm και περισσότερο, οι οποίοι εξορύσσονται από τη σύνθλιψη γρανίτη. Μια τέτοια θρυμματισμένη πέτρα έχει εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, γεγονός που την καθιστά δημοφιλή για οικοδομικά υλικά σε διάφορες διαδικασίες. Είναι ένα καλό σύνολο για υψηλής ποιότητας σκυρόδεμα. Τις περισσότερες φορές εμφανίζεται σε μια κοκκινωπή ή γκριζωπή απόχρωση, καθώς περιέχει μίκα, άστριο και χαλαζία.Γρανιτικά ερείπια είναι τα πιο ακριβά, καθώς μπορούν να αντέξουν τεράστια φορτία, έχουν εξαιρετική πρόσφυση στο σκυρόδεμα, είναι ανθεκτικά στις μεταβολές της θερμοκρασίας και έχουν υψηλή αντοχή.

Αυτό το δομικό υλικό χωρίζεται σε κλάσματα όπως:

 • 5-10 mm - χρησιμοποιείται στην παραγωγή σκυροδέματος, οπλισμένου σκυροδέματος, ασφάλτου, καθώς και για διακοσμητικούς σκοπούς.
 • 5-20 mm είναι ένα από τα πιο περιζήτητα κλάσματα στην κατασκευή ασφάλτου και σκυροδέματος. Επιπλέον, χρησιμοποιείται όταν ρίχνει το θεμέλιο ενός κτιρίου κατοικιών, δομών γέφυρας, ιστού γεφυρών, καθώς και για διακοσμητικούς σκοπούς.
 • 10-20 mm - που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή σκυροδέματος, οπλισμένου σκυροδέματος, όταν θεμελιώνονται τα θεμέλια, όταν χύνονται δομές για την κατασκευή γεφυρών.
 • 20-40 mm - χρησιμοποιώντας αυτό το κλάσμα του χαλικιού, τις περιοχές απόρριψης, δρόμους, και επίσης να μαξιλάρια για τη θεμελίωση του ιδρύματος και να τα χρησιμοποιούν για διακοσμητικούς σκοπούς?
 • 25-60 mm - που χρησιμοποιείται συχνότερα στην κατασκευή σιδηροδρόμων, εκτελείται το στρώμα έρματος. Επιπλέον, είναι ιδανικό για το ντεπόζιτο δρόμων και παιδικών χαρών, καθώς και σε διακοσμητικά έργα.
 • 70-150 mm - αυτό το κλάσμα θρυμματισμένου γρανίτη είναι απαραίτητο σε μέρη με ρέον χώμα και τεράστια φορτία σε χώρους αποβλήτων.
 • Το 0-0,5 mm είναι μια διαλογή που χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό υλικό κατά την ολοκλήρωση των εργασιών. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για υπνοδωμάτια, παιδικές χαρές και αθλητικές περιοχές.

Γρανιτένια ερείπια έχουν πολλά πλεονεκτήματα και μόνο το μοναδικό μειονέκτημα - αυτό είναι ένα υψηλό τμήμα των τιμών.

Χαλίκι

Τα χαλίκια είναι ένα μη μεταλλικό, κοκκώδες υλικό, το οποίο λαμβάνεται με θραύση ή κοσκίνισμα λατομείων (πέτρινων). Είναι ανθεκτικό στον παγετό, ωστόσο, η αντοχή του είναι κάπως χαμηλότερη από αυτή του θρυμματισμένου γρανίτη, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τη χρήση του σε πολλούς τύπους κατασκευαστικών εργασιών. Το χαλίκι χωρίζεται σε δύο τύπους: θάλασσα και ποτάμι. Το μεγάλο πλεονέκτημα του χαλικιού είναι το χαμηλό επίπεδο ραδιενέργειας και η ικανότητά του να απορροφά την ακτινοβολία, επομένως είναι αρκετά δημοφιλές. Λόγω του προσιτού κόστους του, αυτό το είδος των ερειπίων χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή κατοικιών, δρόμων, στην παραγωγή προϊόντων από σκυρόδεμα, σκυροδέματος. Αυτό το υλικό έχει μια μέση πυκνότητα, χαμηλή σαθρότητα, η οποία επιτρέπει την επίτευξη καλής συρρίκνωσης και συμπιέσεως στην παρασκευή μίγματος κτιρίων, και έχει επίσης καλή ικανότητα διοχέτευσης.Επιπλέον, τα ερείπια έχουν χαμηλό ποσοστό ακαθαρσιών και σκόνης, το οποίο δεν υπερβαίνει το ποσοστό 0,6.

Το υλικό έχει κλάσματα όπως:

 • Το 0-0,5 mm είναι ένας διαχωρισμός χαλικιών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έργα τοπίου και για οδοστρώματα.
 • 3-10 mm είναι ένα μικρό κλάσμα, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως για το χύσιμο των δαπέδων και για την τοποθέτηση των θεμελίων?
 • 5-10 mm είναι ένα αρκετά απαιτημένο κλάσμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή σκυροδέματος για το ίδρυμα.
 • 20-40 mm είναι το μέσο κλάσμα. Αυτού του είδους τα ερείπια χρειάζονται για την κατασκευή σκυροδέματος κάτω από το θεμέλιο, καθώς και για έργα αποστράγγισης.
 • Το 40-70 mm είναι ένα μεγάλο κλάσμα που χρησιμοποιείται κατά τις εργασίες συντήρησης δρόμων, για έργα αποστράγγισης, για σκυροδέτηση και ενίσχυση διαφόρων κατασκευών.

Τα χαλίκια είναι μια εξαιρετική επιλογή κατά την ίδρυση ενός ιδιωτικού κτιρίου κατοικιών.

Ασβεστόλιθος

Η ασβεστολιθική (δολομιτική) θρυμματισμένη πέτρα είναι ένα στερεό φυσικό χυτοσίδηρο υλικό, το οποίο λαμβάνεται με μηχανική θραύση πετρωμάτων σε λατομεία. Περαιτέρω, το προκύπτον υλικό εξετάζεται προσεκτικά και διαιρείται σε κλάσματα που χρησιμοποιούνται σε διάφορες βιομηχανίες.Τις περισσότερες φορές, αυτά τα ερείπια βρίσκονται σε λευκό, αλλά μερικές φορές συναντάται τόσο ανοιχτό κίτρινο και γκρι. Το χρώμα του υλικού εξαρτάται από την παρουσία ακαθαρσιών στα ερείπια (οξείδιο σιδήρου, χαλαζία και πηλό). Αυτό το δομικό υλικό έχει εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά: χαμηλό επίπεδο ραδιενέργειας και υψηλή αντοχή.

Με τη λεπτότητα, ο θρυμματισμένος ασβεστόλιθος χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες όπως:

 • cuboid;
 • απλή?
 • βελτίωση.

Επιπλέον, λόγω της μοναδικής μοριακής δομής του ασβεστολιθικού υπολείμματος, υψηλός βαθμός αντοχής στον παγετό. Αντέχει ακόμη και χαμηλές θερμοκρασίες ρεκόρ. Λόγω του διαχωρισμού του υλικού σε πέντε κλάσματα, χρησιμοποιείται στην παραγωγή σκυροδέματος, οικοδομικών μιγμάτων, πεζοδρομίων, θεμελίων γκαράζ, αποθηκών, καλοκαιρινών κτιρίων, καθώς και για μηχανική διήθηση νερού από βιομηχανικές δεξαμενές.

Δευτεροβάθμια

Δευτερεύουσα θρυμματισμένη πέτρα - αυτός ο τύπος θρυμματισμένης πέτρας λαμβάνεται με θραύση και επεξεργασία τούβλων, ασφάλτου, θραυσμάτων από οπλισμένο σκυρόδεμα και άλλα απόβλητα κατασκευής, δηλαδή τα απόβλητα κατασκευής μετατρέπονται σε χρήσιμο υλικό. Χρησιμοποιείται ως υπόστρωμα για πεζοδρόμια, πλατφόρμες και δάπεδα από σκυρόδεμα, αλλά δεν είναι κατάλληλο για τη θεμελίωση του κτιρίου, αφού δεν διαθέτει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Σκόνη

Η θρυμματισμένη πέτρα (χυτοσίδηρος) που παράγεται από σκωρίες παράγεται με κατεργασία απόρριψης ή χαλύβδινου σκωρίας. Πρόκειται για ένα αρκετά φτηνό οικοδομικό υλικό και, δεδομένου ότι έχει μια συγκεκριμένη σύνθεση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή θερμικά ανθεκτικού σκυροδέματος και ορυκτοβάμβακα. Ως βάση, είναι κατάλληλο για σπίτια με μικρή έκταση.

Μέγεθος

Ο κατάλογος των κύριων χαρακτηριστικών των ερείπια περιλαμβάνει επίσης το κλάσμα του - το μέγεθος των λίθων. Από το κλάσμα των ερειπίων εξαρτάται από τη δυνατότητα χρήσης του σε κατασκευαστικές εργασίες.

Έτσι, η θρυμματισμένη πέτρα χωρίζεται σε τρία βασικά κλάσματα όπως:

 • μικρό - το υλικό ανήκει στα ακόλουθα μεγέθη: 3x8, 5x10, 10x20, 5x20 mm.
 • μέσο - αναφέρεται στη θρυμματισμένη πέτρα με διαστάσεις 20x40, 25x60 mm.
 • μεγάλη - παρουσιάζεται σε μεγέθη 20x70 και 40x70 mm.

Επιπλέον, υπάρχουν μη τυποποιημένες διαστάσεις χαλικιού, αλλά δεν χρησιμοποιούνται ως οικοδομικό υλικό, χρησιμοποιούνται σε διακοσμητικά και τοπικά έργα.

Συσκευή πλήρωσης

Πριν από την τοποθέτηση των θεμελίων για το σπίτι, εκτελούνται πολλές ενέργειες που προηγούνται μιας σοβαρής διαδικασίας, της λεγόμενης προετοιμασίας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να συμμορφώνεστε με όλους τους κανόνες και τους κανόνες, ώστε να μην δημιουργούνται στρεβλώσεις των πλαισίων παραθύρων και θυρών, η εμφάνιση ρωγμών στους τοίχους και τα ρεύματα στο μέλλον. Το κλειδί για ένα ποιοτικό υπόβαθρο είναι το κρεβάτι.

Για την εφαρμογή του είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν υψηλής ποιότητας δομικά υλικά, τα οποία έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • δεν ανυψώνουν.
 • Μην χάσετε ιδιότητες σε θερμοκρασίες σταγόνες?
 • να εκτελείτε λειτουργίες αποστράγγισης κατά τη συμπύκνωση.
 • δεν περιέχουν εύφλεκτες ακαθαρσίες.

Κατά κανόνα, το κρεβάτι (μαξιλάρι) είναι κατασκευασμένο από οικοδομικό μείγμα, το οποίο περιλαμβάνει σκυρόδεμα, άμμο, θρυμματισμένη πέτρα. Το πάχος ενός τέτοιου μαξιλαριού μπορεί να κυμαίνεται από 25 έως 60 εκατοστά. Το κλινοσκεπάσμα μπορεί να είναι αμμώδες ή μπορεί να φτιαχτεί από χαλάσματα. Η έκδοση Sand είναι ένας προϋπολογισμός και αρκετά συνηθισμένος.

Η τεχνολογία κατασκευής της θραυσμένης πέτρινης επένδυσης (μαξιλάρι) θα πρέπει να πραγματοποιείται, παρατηρώντας τις ακόλουθες ενέργειες:

 • μια τάφρος τραβιέται έξω, ο πυθμένας της οποίας καλύπτεται με ερείπια μικρού κλάσματος ή χονδροειδής άμμος ποταμού. Το επίπεδο πρέπει να είναι 10-15 cm.
 • Επιπλέον, υπάρχει ένα στρώμα ερείπια. Σύμφωνα με το SNiP, απαιτείται μια συμπαγής θρυμματισμένη πέτρα ή ένα λεπτό στρώμα σκυροδέματος, στην οποία το τσιμέντο είναι τουλάχιστον πέντε τοις εκατό. Το πάχος ενός τέτοιου στρώματος είναι 20-25 cm.
 • η θρυμματισμένη πέτρα είναι καλά ισοπεδωμένη και συμπιεσμένη χρησιμοποιώντας vibropila. Είναι απαραίτητο να εξαλειφθεί κάθε ελεύθερος χώρος. Το θρυμματισμένο πέτρινο κρεβάτι πρέπει να φτάσει στο επίπεδο του άκρου της τάφρου.Από αυτό το σήμα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση του ιδρύματος.

Μαξιλάρι άμμου - αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για τους ανθρώπους που περιορίζονται στα κεφάλαια που διατίθενται για το ίδρυμα. Κάντε το με χοντρή άμμο. Πριν από την πλήρωση είναι απαραίτητο να καλύψετε το κάτω μέρος της τάφρου με τσιμεντοκονία ή γεωύφασμα για να εμποδίσετε την ανάμιξη της άμμου με το έδαφος. Σε αυτή τη διαδικασία, η στενή συμπύκνωση είναι επίσης σημαντική, η οποία μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί μέσω ενός κυλίνδρου. Μετά από προσεκτική προετοιμασία και δημιουργία του μαξιλαριού, τοποθετείται η πλάκα θεμελίωσης.

Συμβουλές

Κατά την αγορά υλικών για την τοποθέτηση ενός σπιτιού ή άλλων κατασκευών, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ερειπίων και να το επιλέξετε αυστηρά σύμφωνα με τον προορισμό του. Για το υπόγειο ενός οικιστικού σπιτιού είναι ιδανική η θρυμματισμένη πέτρα με κλάσμα 20-40 mm κυβικής σφικτότητας και για μια καλοκαιρινή κουζίνα, ένα κιόσκι ή ένα λουτρό, θρυμματισμένη πέτρα μικρότερου διαμετρήματος 5-10 mm, είναι κατάλληλη ακόμη και η θρυμματισμένη πέτρα ασβεστόλιθου. Πρέπει να επιλέξετε το υλικό σύμφωνα με τις προσδοκίες σας, τις δυνατότητες υλικών και τις συμβουλές του πλοιάρχου.

Επιπλέον, κατά τη διαδικασία οικοδόμησης του ιδρύματος θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις ακόλουθες συμβουλές:

 • είναι αναγκαίο να ληφθούν υπόψη οι καθιερωμένες απαιτήσεις όσον αφορά την αναλογία του κλάσματος των ερείπια με τον τύπο της μελλοντικής δομής ·
 • αποφύγετε οποιαδήποτε μόλυνση στο χαλίκι.
 • να θυμάστε ότι το σκυρόδεμα πρέπει να περικλείει εντελώς τα ερείπια.
 • το χαλίκι πρέπει να είναι υψηλότερο από την ποιότητα του ίδιου του κονιάματος.

Αν υπάρχουν αμφιβολίες κατά την επιλογή ενός οικοδομικού υλικού ή δεν υπάρχουν επαρκείς δεξιότητες και γνώσεις κατά την εκχύλιση του ιδρύματος, τότε είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς και να λάβετε συμβουλές ή βοήθεια από ειδικούς.

Σχετικά με το πώς να επιλέξετε το σωστό χαλίκι για το ίδρυμα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο