Βήμα-βήμα οδηγίες για την κατασκευή του ιδρύματος ενός σπιτιού πλαισίου

 Βήμα-βήμα οδηγίες για την κατασκευή του ιδρύματος ενός σπιτιού πλαισίου

Τα σπίτια πλαισίων πρέπει να κατασκευαστούν σε ισχυρούς και αξιόπιστους χώρους. Για αυτό πρέπει να οικοδομήσουμε ένα θεμέλιο ποιότητας. Για να πραγματοποιήσετε μια τέτοια εργασία, δεν είναι απαραίτητο να στραφείτε στις ακριβές υπηρεσίες των ειδικών. Οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να οικοδομήσουν ένα καλό και ανθεκτικό θεμέλιο. Σήμερα θα εξετάσουμε πώς να προετοιμάσουμε το θεμέλιο για ένα σκελετό.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Frame house - μια αρκετά ελαφριά κατασκευή. Τέτοιες δομές μπορούν να χτιστούν σχεδόν σε οποιαδήποτε βάση. Το κυριότερο είναι να προσεγγίσουμε προσεκτικά την προετοιμασία μιας τέτοιας βάσης και να χρησιμοποιήσουμε την ποιότηταυλικά που πληρούν όλες τις απαιτήσεις. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να εξεταστεί το είδος του εδάφους και τα χαρακτηριστικά του.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να κάνουν τα εξής:

 • Παραγγείλετε ένα πηγάδι για να πάρει το έδαφος, στη συνέχεια να το στείλετε στο εργαστήριο για ανάλυση. Με βάση τα αποτελέσματα που βρέθηκαν, οι μηχανικοί μπορούν να εκτελέσουν όλους τους απαιτούμενους υπολογισμούς. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να οικοδομήσετε ένα πολύ ισχυρό θεμέλιο "για αιώνες". Εάν αποφασίσετε να πάτε με αυτόν τον τρόπο, τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι θα σπάσει την τράπεζα.
 • Υπάρχει μια άλλη μέθοδος κατασκευής του θεμελίου για ένα σκελετό. Η μέθοδος αυτή βασίζεται στην εμπειρία των γειτόνων που ζουν στην περιοχή, καθώς και στη δική τους γνώση. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι περισσότεροι χρήστες πρόκειται να χτίσουν ένα σπίτι.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του πλαισίου για τη δομή του πλαισίου είναι το χαμηλό κόστος του. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα κτίρια αυτά έχουν μικρό βάρος, ειδικά εάν τα συγκρίνουμε με δομές από τούβλα ή μπλοκ.

Για να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο τύπο θεμελίωσης για μια δομή πλαισίου, θα πρέπει να λάβετε υπόψη έναν αριθμό συγκεκριμένων παραγόντων:

 • το σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι ιδιότητες του εδάφους στο οποίο σχεδιάζεται η διάταξη του θεμελίου και η κατασκευή του σπιτιού.
 • πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την ύπαρξη υπογείου χώρου ·
 • το βάρος της συνολικής δομής του σπιτιού είναι επίσης σημαντικό, το οποίο εξαρτάται κυρίως από τα υλικά από τα οποία πρόκειται να κατασκευαστεί.
 • η γειτνίαση με τα υπόγεια ύδατα, καθώς και ένας δείκτης κατάψυξης του εδάφους.

Πριν ξεκινήσετε την ίδρυση ενός σπιτιού πλαισίου, είναι σημαντικό να καθορίσετε τις ιδιότητες του εδάφους. Για να κατανοήσετε αυτό το ζήτημα, μπορείτε να παραγγείλετε γεωλογικές έρευνες, αλλά αυτό, όπως προαναφέρθηκε, θα κοστίσει πολύ. Κατά κανόνα, οι ίδιοι οι άνθρωποι καθορίζουν το επίπεδο των υπόγειων υδάτων, την εγγύτητά τους, καθώς και την άμεση σύνθεση του εδάφους. Για να το κάνετε αυτό, σκάστε μια τρύπα (με βάθος περίπου 1,5 μ.) Και εξετάστε την περικοπή του εδάφους.

Έτσι, τα αμμώδη-πετρώδη, βραχώδη ή αμμοχάλικα θεμέλια στα οποία δεν υπάρχει άργιλος, καθώς και μεγάλα αμμώδη εδάφη χωρίς εγκλεισμούς αποτελούν την ιδανική λύση για την οργάνωση του θεμελίου. Αυτές οι βάσεις δεν συσσωρεύουν υγρασία και όταν το πάγωμα δεν διογκώνεται.

Οι σκονισμένες και λεπτές εκτάσεις ονομάζονται άλλως εδάφη ανύψωσης.Οι λόγοι αυτοί δεν μπορούν να θεωρηθούν κατάλληλοι για την κατασκευή του ιδρύματος.

Τα εδάφη με υψηλή περιεκτικότητα αργίλου, δίπλα από τα οποία υπάρχουν υπόγεια ύδατα, διακρίνονται από το γεγονός ότι διογκώνονται σε συνθήκες κατάψυξης.

Μόνο μετά τον προσδιορισμό του τύπου του εδάφους, μπορείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο τύπο θεμελίωσης για ένα σκελετό. Αυτό το χαρακτηριστικό πρέπει να ληφθεί υπόψη, διαφορετικά το κτίριο μπορεί να μην είναι το ισχυρότερο και πιο ανθεκτικό.

Το ίδρυμα θα πρέπει να εξυπηρετεί όσο το ίδιο το σκελετό. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί μια βάση οπλισμένου σκυροδέματος λόγω του μικρού βάρους της στύσης.

Όταν επιλέγετε τον κατάλληλο τύπο θεμελίωσης, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όχι μόνο το είδος του εδάφους αλλά και τα χαρακτηριστικά του ίδιου του σκελετού. Παρόμοιες δομές ανεγέρθηκαν από ξύλινες ράβδους ή μεταλλικά προφίλ. Τα σχέδια συμπληρώνονται με διάφορα είδη θερμαντήρων, φινιρίσματος, καθώς και με μονωτικά υδραυλικά και ατμών.

Σε ένα ενιαίο σύνολο, αυτά τα στοιχεία αποτελούν ένα είδος "πίτας", το οποίο αποτελείται από:

 • γυψοσανίδες, οι οποίες λειτουργούν ως φινίρισμα, βρίσκονται στο εσωτερικό μέρος της κατασκευής.
 • ειδικές μεμβράνες που εμποδίζουν την είσοδο των καπνών στην οροφή.
 • μόνωση, η οποία μπορεί να είναι πλάκα ή κάλυμμα κυλίνδρου.
 • τελικό υλικό που αποτελείται από πολυμερείς πρώτες ύλες ή ξύλο (αυτά τα συστατικά είναι υπεύθυνα για επαρκή ακαμψία της δομής).
 • ένα προστατευτικό στρώμα από πολυαιθυλένιο, το οποίο δεν επιτρέπει την υγρασία και τον άνεμο να διέρχονται από το εξωτερικό του κτιρίου.
 • (όπως το στρώμα φινιρίσματος είναι τα υλικά όπως το παραπετάσματα, οι επικαλύψεις με γλωττίδες και αυλάκια ή τα μείγματα γύψου).

Οι εμπειρογνώμονες λένε ότι σε περίπτωση που βρίσκουν στην επικράτεια των υπόγειων υδάτων σε υψηλή θέση για να χτίσει ένα υπόγειο δεν θα λειτουργήσει. Σε τέτοιες συνθήκες, δεν έχει σημασία ποιο είδος θεμελίωσης έχετε επιλέξει και πόση ποιότητα στεγάνωσης έχει προβλεφθεί - οποιαδήποτε λύση στο υπόγειο θα έχει νερό σε μια τέτοια τοποθεσία.

Συνιστάται η ανέγερση κατοικιών, στη βάση των οποίων υπάρχει μια μονολιθική πλάκα θεμελίωσης, επί ενός πλωτού και χαλαρού τμήματος. Ένα τέτοιο στοιχείο είναι απαραίτητο σε τέτοιες συνθήκες, αφού παρέχει στο κτίριο το απαραίτητο επίπεδο ακαμψίας.

Το βάρος του σχεδίου "σκελετού του σκελετού" πέφτει κυρίως στα τμήματα στήριξης, τα μεταλλικά στοιχεία, τα δοκάρια και τα δοκάρια. Όλα τα άλλα εξαρτήματα μπορούν να δώσουν μόνο ένα δευτερεύον φορτίο, το οποίο εξαρτάται κυρίως από το συγκεκριμένο έργο του σπιτιού. Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στην επιλογή του ιδρύματος, καθώς και στη θέση των βασικών κόμβων του. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα δεδομένα σχετικά με την κατανομή βάρους των συστατικών της δομής πλαισίου κατά την προετοιμασία των σωρών από πέτρα ή στήλη.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι θεμελίωσης. Καθένα από αυτά είναι χτισμένο σύμφωνα με την τεχνολογία του. Είναι πολύ πιθανό να συμμετάσχουμε στην προετοιμασία αυτών των λόγων μόνοι μας, χωρίς να καταφύγουμε σε ειδικούς. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να μην κάνετε λάθη. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ακολουθείτε αυστηρά τις οδηγίες βήμα προς βήμα.

Είδη

Για να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο θεμελίωσης για ένα σκελετό, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά όλων των πιθανών παραλλαγών αυτών των βάσεων.

Ταινία

Αυτός ο τύπος ιδρύματος επιλέγεται συνήθως κατά την κατασκευή κατοικιών με μικρό αριθμό ορόφων. Η δημοτικότητα τέτοιων θεμελίων οφείλεται στο προσιτό κόστος τους και στη σχετικά απλή ανέγερση.Συχνά θεμελιώσεις λωρίδων ενισχύονται με σωρούς. Τέτοια σχέδια ονομάζονται επίσης σωληνοειδή ταινία.

Η βάση κορδέλας χωρίζεται σε 2 τύπους:

 • Το ρηχό βάθος του σχεδίου έχει ένα μικρό βάθος - όχι περισσότερο από 70 εκ. Αυτό το θεμέλιο βρίσκεται πάνω από το επίπεδο της κατάψυξης του εδάφους. Η βάση σχηματίζεται κατά την κατασκευή μονοόροφων κτιρίων στο έδαφος, που υπόκεινται σε παγετό.
 • Υπάρχει επίσης ένα θεμέλιο λωρίδων εσοχής. Μια τέτοια δομή αντιμετωπίζεται στην περίπτωση που υπάρχει υπόγειο στο περίβλημα του πλαισίου. Το βάθος αυτού του υπογείου μπορεί να φτάσει τα 1,2 μ.

Εάν αποφασίσετε να δημιουργήσετε μια τέτοια παραλλαγή του θεμελίου κάτω από τον "σκελετό", τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι πρέπει να το χτίσετε προσεκτικά και με ακρίβεια, επιτρέποντας το παραμικρό λάθος. Εάν η εκτέλεση της βάσης αποδειχθεί ότι είναι κακής ποιότητας, τότε αυτό μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες.

Κατά κανόνα, μια ταινία έκδοση του ιδρύματος κατασκευάζεται εάν το σπίτι σχεδιάζεται να είναι εξοπλισμένο με υπόγειο ή θερμαινόμενο υπόγειο. Η ρηχή βάση είναι ιδανική για ένα μη βραχώδες έδαφος.Ωστόσο, με ένα βαθύ πάγωμα θα χρειαστεί είτε να σκάψει μια τάφρο σε μεγάλο βάθος, είτε να ενισχύσει το θεμέλιο με δομές σωρού εγκατεστημένες κάτω από το επίπεδο της κατάψυξης.

Βίδα σωρός

Μια ανθεκτική βάση στις σωληνώσεις βιδών είναι ιδανική για δομές στο πλαίσιο. Κατασκευάζεται σε χαλαρά και ασταθή εδάφη, καθώς και σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από μια δύσκολη τοπογραφία και την πλησιέστερη τοποθεσία των υπόγειων υδάτων.

Τα βασικά πλεονεκτήματα των θεμελίων είναι:

 • την ικανότητα εκτέλεσης εργασιών εγκατάστασης χωρίς τη συμμετοχή ειδικού εξοπλισμού ·
 • γρήγορη εγκατάσταση, η οποία μπορεί να διαρκέσει μόνο μία ημέρα.
 • εξαιρετικές ιδιότητες ρουλεμάν.
 • αντοχή στην κατάψυξη του εδάφους και στα υπόγεια ύδατα ·
 • ένα ευρύ φάσμα διαστάσεων και τύπων, το οποίο καθιστά δυνατή την επιλογή της καλύτερης επιλογής για διαφορετικές συνθήκες.
 • δημοκρατική τιμή ·
 • δυνατότητα ανέγερσης σε οποιαδήποτε εποχή.

Ωστόσο, το θεμέλιο με βίδα με σωρούς έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα - με τέτοια θεμέλια είναι αδύνατο να χτιστούν υπόγεια. Αυτός ο τύπος θεμελίωσης είναι σχεδιασμένος μόνο για την κατασκευή ελαφρών κατασκευών ή συμπαγών επεκτάσεων.

Columnar

Αυτός ο τύπος θεμελίωσης είναι στύλοι από σκυρόδεμα, οι οποίοι διαχωρίζονται ο ένας από τον άλλο. Τα στοιχεία αυτά τοποθετούνται γύρω από την περίμετρο του σπιτιού, καθώς και στη διασταύρωση των τειχών που βρίσκονται στο εσωτερικό μέρος του κτιρίου. Το κάτω μέρος των πυλώνων είναι η βάση, και η κορυφή είναι η άκρη. Σκεφτείτε μια απόχρωση: τα κεφάλια πρέπει να είναι σε μια σαφή οριζόντια θέση, αφού είναι πάνω τους ότι το πλαίσιο της κατοικίας θα τοποθετηθεί αργότερα. Το ύψος αυτών των τμημάτων είναι συνήθως ίσο με το ύψος του δαπέδου του 1ου ορόφου (περίπου 50-60 εκατοστά από το επίπεδο του εδάφους).

Τα μισά από τα στηρίγματα που βρίσκονται κάτω από το έδαφος έχουν ως επί το πλείστον μια διατομή στρογγυλής μορφής. Το μισό αυτό που είναι πάνω από το έδαφος, κατά κανόνα, διαφέρει σε τετράγωνο ή ορθογώνιο τμήμα. Για μια τέτοια βάση είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί ένα πηγάδι. Για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό τρυπάνι κήπου. Η κατασκευή πλαισίου για τέτοιες στύσεις συνιστάται να είναι κατασκευασμένη από κομμένο χαρτόνι.

Η διάμετρος της εκσκαφής εξαρτάται κυρίως από τη βαρύτητα της δομής, η οποία στη συνέχεια θα βρίσκεται στη βάση της στήλης.

Η περιοχή των σωρών είναι συνήθως μικρή. Για το λόγο αυτό, ένα τέτοιο θεμέλιο θα πρέπει να βασίζεται σε αξιόπιστα θεμέλια - στερεά στρώματα εδάφους που είναι χαμηλότερα από το επίπεδο κατάψυξης. Κατά κανόνα, το βάθος της διάτρησης για τέτοιες κατασκευές είναι περίπου 2 μέτρα.

Το μισό έδαφος τέτοιων βάσεων είναι κατασκευασμένο από υλικά όπως οπλισμένο σκυρόδεμα, τούβλο ή ξύλο. Η πιο βραχύβια είναι η τελευταία επιλογή. Οι ξύλινοι πόλοι δεν διαρκούν πολύ, ακόμα και αν έχουν προεπεξεργαστεί με δαπανηρούς προστατευτικούς εμποτισμούς. Όσον αφορά τους πυλώνες από τούβλα, μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος και προσπάθεια για την κατασκευή τους. Από αυτό προκύπτει ότι η βάση σκυροδέματος είναι βέλτιστη.

Το οπλισμένο σκυρόδεμα εγγυάται μια "μεγάλη διάρκεια ζωής" της θεμελίωσης, καθώς και μέγιστη αντοχή τόσο στη συμπίεση όσο και στην τάση, γεγονός που αποκλείει την παραμόρφωση της σε συνθήκες παγετού. Είναι δυνατό να προετοιμάσετε τη λύση για την κατασκευή τέτοιων στοιχείων με τα δικά σας χέρια, αλλά αυτό θα απαιτήσει τη χρήση μίξερ σκυροδέματος υψηλής ποιότητας.

Οι κατασκευές βάσης μπορεί να έχουν ορθογώνιο ή κυλινδρικό τμήμα, και μπορούν να είναι όχι μόνο σταθερές, αλλά και μεταβλητές (δηλαδή, μια ευρεία βάση). Για μια μεταβλητή βάση με πυλώνες, θα πρέπει να γίνει πολύ περισσότερη εργασία στο έδαφος, ωστόσο λόγω της επέκτασης της περιοχής στήριξης αυξάνεται και η φέρουσα ικανότητα της δομής θεμελίωσης.

Μονόλιθος

Η σταθερή και αξιόπιστη βάση είναι η μονολιθική βάση. Πρόκειται για μία μονολιθική πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος. Αυτή η βάση βρίσκεται ακριβώς κάτω από ολόκληρη τη δομή πλαισίου. Η θεμελίωση αυτή διακρίνεται από τις μέγιστες ιδιότητες ρουλεμάν, ιδιαίτερα σε σύγκριση με άλλες παραλλαγές των θεμελιωδών στοιχείων. Λόγω τέτοιων χαρακτηριστικών, μια μονολιθική δομή μπορεί να παρέχει αξιόπιστη και σταθερή στήριξη ακόμη και σε μια βαριά δομή σε συνθήκες ανύψωσης του εδάφους.

Το πάχος των πλακών οπλισμένου σκυροδέματος αρχίζει από 10 cm. Στη βάση του είναι μια πετρωμένη άμμο και χαλίκι, συμπληρωμένο με στρώμα στεγανοποίησης. Ένας ενισχυτικός κλωβός είναι εγκατεστημένος στην κορυφή, αποτελούμενος από 2 πλέγματα, τα οποία είναι ασφαλώς συνδεδεμένα μεταξύ τους. Οι μονολιθικές πλάκες είναι λείες και συμπληρώνονται με ενισχυτικά.

Υπολογισμός των απαραίτητων υλικών

Για τον υπολογισμό των υλικών που χρειάζονται για την κατασκευή της θεμελίωσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους υπολογιστές online.

Ο όγκος των απαραίτητων εξαρτημάτων μπορεί να υπολογιστεί ανεξάρτητα. Για να καθορίσετε τον απαιτούμενο αριθμό πυλώνων για το θεμέλιο σωρό, πρέπει να μελετήσετε το έργο του σπιτιού, αν έχετε ένα.

Εάν δεν υπάρχει σχέδιο κατοικίας:

 • θα πρέπει να σχεδιάσετε την περίμετρο της μελλοντικής κατασκευής πλαισίου και να επιλέξετε τα σημεία του τόπου εγκατάστασης των σωρών (αυτό θα πρέπει να γίνει στις γωνίες, στις διασταυρώσεις των τοίχων δαπέδων, καθώς και γύρω από την περίμετρο, διατηρώντας ένα βήμα 1.5-2 m).
 • Δεδομένου ότι οι δομές πλαισίου διακρίνονται από το χαμηλό βάρος, η ενίσχυση της δομής είναι ελάχιστα απαραίτητη, έτσι ώστε η συνηθισμένη διάταξη θα αρκεί.
 • Τώρα πρέπει να μετρήσετε τον αριθμό των σημειωμένων σημείων.

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση του ιδρύματος, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε προπαρασκευαστικές εργασίες. Η αξιοπιστία και η ανθεκτικότητα της κατασκευής θα εξαρτηθεί από αυτό το στάδιο.

Στάδια εργασίας:

 • Πρώτα πρέπει να ισοπεδώσετε τον τόπο κατασκευής του σπιτιού. Πρέπει να αφαιρεθούν όλες οι ρίζες, τα δέντρα, το γρασίδι, η κοτσίδα και οι κορμούς.
 • Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να κάνετε σήμανση περιγράμματος της κατασκευής. Θα πρέπει να σημειωθεί όλες οι γωνίες, διατηρώντας παράλληλα την απαραίτητη απόσταση από τα σπίτια της γειτονιάς.
 • Για να εντοπίσετε σωστά το σπίτι στην περιοχή, πρέπει να λάβετε υπόψη αρκετούς σημαντικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του εκτιμώμενου ύψους του κτιρίου, καθώς και της θέσης άλλων κτιρίων.
 • Μετά την ολοκλήρωση της σήμανσης, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα μαξιλάρι άμμου ή γης.

Σε αυτό το προπαρασκευαστικό έργο μπορεί να θεωρηθεί πλήρης.

Συνέλευση

Ας εξετάσουμε λεπτομερώς τις οδηγίες για την προετοιμασία της βάσης για ένα σκελετό σπίτι με τα χέρια σας.

Για να δημιουργήσετε ένα θεμέλιο σωρό, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε την ακόλουθη εργασία:

 • Είναι απαραίτητο να εμβαθύνετε τους προετοιμασμένους πυλώνες χρησιμοποιώντας μια ειδική εγκατάσταση. Σφάζονται σε ένα συγκεκριμένο σημείο στις καθορισμένες περιοχές. Μετά από αυτό, τα υπόλοιπα πεπερασμένα στοιχεία κόβονται κατά επίπεδο. Για μια κατοικία πλαισίου, επιτρέπεται η απόκτηση πασσάλων με το μικρότερο τμήμα.
 • Τα βιδωτά μεταλλικά μέρη είναι στριμμένα με μια ειδική συσκευή.
 • Αν θέλετε να εγκαταστήσετε τους ίδιους τους σωρούς, πρέπει πρώτα να κάνετε τρυπάνια με ευρείες βάσεις. Το βάθος τους εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του εδάφους. Είναι απαραίτητο να φτάσετε στη σκληρή βάση.
 • Στη συνέχεια, στην κοιλότητα, τοποθετήστε το στρώμα στεγανοποίησης και το πλαίσιο και το σκυρόδεμα χύνεται. Συνιστάται η λήψη λύσεων του M300-M400.
 • Μετά την εγκατάσταση των πασσάλων, πρέπει να διορθώσετε το πλέγμα. Στη συνέχεια, θα βασιστεί στο πλαίσιο των πλακών τοίχου. Το Rostverk μπορεί να είναι μονολιθικό ή αρθρωτό.
 • Προκατασκευασμένο στοιχείο είναι εγκατεστημένο σε σωρούς από οπλισμένο σκυρόδεμα με καπάκι.
 • Μονολιθικά μέρη τοποθετούνται στο εργοτάξιο: τοποθετείται ξυλότυπος, ένα μαξιλάρι τοποθετείται στο κάτω μέρος της σχάρας, είναι στεγανά,σταθεροποιήστε το πλαίσιο και συνδέστε το με τις στήλες ενίσχυσης. Στη συνέχεια, ρίξτε το διάλυμα σκυροδέματος.

Μετά από αυτό, μπορούμε να υποθέσουμε ότι το ίδρυμα θεμελίωσης είναι έτοιμο.

Τώρα θα εξετάσουμε την βήμα-προς-βήμα οδηγίες σχετικά με την εγκατάσταση των θεμελίων των πυλώνων κάτω από το σπίτι στο πλαίσιο:

 • Μαρκάρετε το σχέδιο. Τα ράφια πρέπει να βρίσκονται στις γωνίες, στις γραμμές τομής των δαπέδων, καθώς και στην περίμετρο σε βήματα 2-3 m. Αυτά τα σημάδια πρέπει να μεταφερθούν στην περιοχή.
 • Στη συνέχεια, σκάψτε τρύπες για τους πυλώνες. Εάν η κατασκευή είναι κατασκευασμένη από σωλήνες αμιάντου ή μονολιθικά στοιχεία, η εκσκαφή πρέπει να γίνει ως μηχανοκίνητος λεωφορείο (μπορεί να ενοικιαστεί).
 • Κάτω από το ράφι από πέτρινα κοιλώματα μπορούν να σκάψουν με ένα φτυάρι. Ταυτόχρονα, οι διαστάσεις της ανασκαφής πρέπει να είναι 60x80 εκ., Και το βάθος - 20-30 εκατοστά χαμηλότερο από το επίπεδο της κατάψυξης του εδάφους.
 • Αδιάβροχες μονολιθικές κατασκευές αμέσως (τοποθέτησε ρουμπέρει στις κοιλότητες). Για τμήματα από τούβλα, μπουτά ή πέτρα, πρέπει να τοποθετηθεί στεγανοποίηση στην ήδη τελειωμένη δομή.
 • Για μια δομή από σκυρόδεμα πρέπει να τοποθετηθεί ένα πλαίσιο οπλισμού.
 • Τοποθετήστε το ξυλότυπο πάνω από το έδαφος σε ένα συγκεκριμένο ύψος (τουλάχιστον 40 cm).
 • Αφού χυθεί το διάλυμα.
 • Στη συνέχεια, η σχάρα είναι εγκατεστημένη με τον ίδιο τρόπο όπως στην περίπτωση του θεμελιού πασσάλου. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι.Στη συνέχεια στην κορυφή των ράφια βάλτε τη ράβδο, η οποία θα στηρίξει τη δομή του πλαισίου.

Συμπερασματικά, πρέπει να εξοπλίσετε τοίχους τοίχων που καταλαμβάνουν την απόσταση μεταξύ των στύλων. Σε αυτά τα μέρη, σκάβουμε μια τάφρο στο βάθος 20-30 cm. Η βάση είναι γεμάτη από σκυρόδεμα. Όταν σκληραίνει μέχρι το τέλος, μπορείτε να κατασκευάσετε έναν τοίχο. Αν αγνοήσουμε αυτό το στάδιο, τότε θα χρειαστούμε ένα χαμηλότερο χώρισμα για τη μόνωση, έτσι ώστε τα δάπεδα στην κατοικία να μην είναι πολύ κρύα.

Η οικοδόμηση ενός ιδρύματος με πυλώνες από μόνο του δεν είναι τόσο δύσκολο. Απαιτείται μόνο να ληφθεί υπόψη ότι με τέτοιο σχεδιασμό είναι πολύ προβληματική η κατασκευή ενός υπογείου, επομένως είναι καλύτερο να εγκαταλείψουμε μια τέτοια επιχείρηση. Αυτή η βάση είναι φθηνότερη από την ταινία ή το σωρό.

Ας εξετάσουμε πώς να προετοιμάσετε ένα φθηνό θεμέλιο λωρίδων με τα δικά σας χέρια:

 • Πρώτα πρέπει να σκάψετε μια τάφρο / λάκκο. Ό, τι κι αν επιλέξετε, το πλάτος της ανασκαφής πρέπει να είναι 0,5 μέτρα μεγαλύτερο από την καθορισμένη περίμετρο. Αυτό είναι απαραίτητο για να είναι πιο βολικό το έργο.
 • Το βάθος της τάφρου εξαρτάται από το είδος του εδάφους. Κατά κανόνα, ο αριθμός αυτός είναι 0,8-0,15 μ., Λαμβάνοντας υπόψη το μαξιλάρι.
 • Στη συνέχεια πρέπει να σημειώσετε την περίμετρο του τοίχου θεμελίωσης.Είναι απαραίτητο να μετρήσετε με ακρίβεια όλες τις γωνίες και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι οι πλευρές είναι παράλληλες.
 • Στη συνέχεια, θα πρέπει να διορθώσετε το ξυλότυπο. Το ύψος του εξαρτάται από τις διαστάσεις της βάσης, αν υπάρχει. Ωστόσο, αυτή η παράμετρος πρέπει να είναι τουλάχιστον 40 cm πάνω από το επίπεδο του εδάφους.
 • Το πλάτος της μελλοντικής ταινίας υπολογίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως το πάχος τοιχώματος (100 mm θα πρέπει να προστεθεί σε αυτή την τιμή, και 200-300 mm μπορούν να γίνουν για την κατασκευή του πλαισίου).
 • Τώρα βάλτε ένα μαξιλάρι άμμου με πάχος 10-20 cm.
 • Περαιτέρω ο σχεδιασμός του πλαισίου είναι τοποθετημένος.
 • Στη συνέχεια το σκυρόδεμα χύνεται. Συνιστάται η χρήση του σήματος M300 ή M400.

Αυτό το υπόβαθρο είναι καλό επειδή δεν απαιτεί σχολαστική προετοιμασία και εγκατάσταση πρόσθετων δομών για την κατασκευή τοίχων.

Όσο για την κατασκευή μιας μονολιθικής πλάκας, εδώ πρέπει να ακολουθήσετε αυτή την οδηγία:

 • Πρώτον, στο έδαφος είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια εγκοπή στο βάθος της γόνιμης στρώσης. Η ανοιχτή δεξαμενή πρέπει να συμπιεστεί.
 • Μετά από αυτό, θα πρέπει να προχωρήσετε στην εγκατάσταση μαξιλαριών άμμου και χαλικιών. Το πάχος του πρέπει να είναι περίπου 20 cm.
 • Τώρα πρέπει να κυλήσετε μερικά στρώματα πολυμερούς επίστρωσης στεγανοποίησης.
 • Στη συνέχεια, το προπαρασκευαστικό στρώμα σκυροδέματος γεμίζει με πάχος 5 cm.
 • Μετά από αυτό, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα στερεό στερεό πλαίσιο. Για να κάνετε το πλέγμα, πρέπει να πάρετε ένα παχύ οπλισμό με διάμετρο 12-16 mm. Πρέπει να στερεωθεί, να τηρεί ένα βήμα που δεν υπερβαίνει τα 40 cm σε δύο κατευθύνσεις.
 • Οι ράβδοι πρέπει να είναι δεμένες με σύρμα. Κάνετε δύο αεροπλάνα και συνδέστε τα μεταξύ τους σε μικρή απόσταση (περίπου 10-15 cm).
 • Τώρα μπορείτε να προχωρήσετε στη χύση της λύσης. Για μια τέτοια βάση θα χρειαστεί αρκετά. Με τέτοια δουλειά δεν μπορείτε να επιλέξετε φθηνό υλικό μέσης ποιότητας. Οι καλύτερες μάρκες είναι τα M-300 και M-400.

Ένα σταθερό μονολιθικό θεμέλιο βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το έδαφος. Επιπλέον, προβλέπει τη ρύθμιση του υπογείου και του υπογείου. Δεν απαιτείται περισσότερη σε βάθος και μεγάλη πλάκα για ένα μικρό σπίτι στο πλαίσιο. Είναι καλύτερο να κατασκευαστεί μια παρόμοια βάση για μεγάλα κτίρια.

Εάν έχετε πήλινο χώμα στην περιοχή, τότε είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τη διάτρηση όταν ο ξηρός καιρός είναι έξω.

Συμβουλές

Κατά την προετοιμασία της βάσης για ένα σπίτι με ένα πλαίσιο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε υψηλής ποιότητας τσιμεντοκονία. Η μάρκα του δεν πρέπει να είναι κάτω από το M250.Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση των ενώσεων M300 και M400. Σε χαλίκι, βραχώδες και πέτρινο-αμμώδες έδαφος μπορείτε να εξοπλίσετε οποιουσδήποτε τύπους θεμελίων θεμελίων. Εάν αποφασίσετε να χτίσετε μια στήλη θεμέλια, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η πιο αξιόπιστη θα είναι το θεμέλιο του οπλισμένου σκυροδέματος. Τέτοια εξαρτήματα δεν υπόκεινται σε παραμόρφωση και είναι εξαιρετικά ανθεκτικά.

Εάν το έδαφος στην περιοχή είναι σταθερό, τότε δεν μπορείτε να ξοδέψετε χρήματα και να χτίσετε ένα ρηχό θεμέλιο. Τα θεμέλια για τα ξυλοπόδαρα είναι συχνά κατασκευασμένα σε περιοχές με μεγάλη κλίση, αφού είναι πολύ δύσκολο, μακρύ και ακριβό για να το επίπεδο. Για να κάνετε σωστά τα πηγάδια, το τρυπάνι πρέπει να είναι απόλυτα όρθιο.

Το θεμέλιο, που είναι κατασκευασμένο από τούβλο, μπορεί να εγκατασταθεί μόνο σε σκυρόδεμα. Αυτό ισχύει για την ταινία και για τη βάση της στήλης. Εάν αποφασίσετε να κατασκευάσετε ένα θεμέλιο των σωληνώσεων βιδών, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορούν να επιμηκυνθούν, εάν είναι απαραίτητο. Για το σκοπό αυτό, τα άνω άκρα αυτών των τμημάτων είναι εφοδιασμένα με αυλακώσεις και σπειρώματα.

Οι σωληνοειδείς σωληνίσκοι μπορούν να εγκατασταθούν στο έδαφος όχι μόνο με τη βοήθεια ειδικών μηχανισμών, αλλά και με το χέρι.Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, τέτοιες κατασκευές θεωρούνται πολύ βολικές σε θέματα κατασκευής.

Ένα από τα πιο αξιόπιστα και ισχυρά νομίμως αναγνωρίζεται ως μονολιθικό θεμέλιο. Μια τέτοια βάση θα είναι δαπανηρή, αλλά θα παρέχει ένα θεμέλιο και ένα σκελετό σπίτι με μια μακροχρόνια και χωρίς προβλήματα ζωής υπηρεσίας. Δεν είναι ο τελευταίος ρόλος στην κατασκευή δομών πλαισίου είναι το έργο του σπιτιού. Είναι καλύτερα να το παραγγείλετε από ειδικούς που δεν θα αγνοήσουν όλα τα απαραίτητα σημεία και αποχρώσεις.

Κατά την οικοδόμηση ενός ιδρύματος, ακολουθήστε πάντα τις οδηγίες, ειδικά αν δεν έχετε σχετική εμπειρία. Μην κάνετε λάθη, προετοιμάζοντας το θεμέλιο για ένα σκελετό, καθώς αυτό μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για ολόκληρο το κτίριο στο σύνολό του.

Αυτή η ιστορία δείχνει λεπτομερώς πώς γίνεται η προετοιμασία και η εγκατάσταση ρηχών θεμελιώσεων για το μελλοντικό σκηνικό.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο