Ίδρυμα κορδέλας: χαρακτηριστικά και στάδια κατασκευής

Όλοι γνωρίζουν την παλιά παροιμία ότι ένας πραγματικός άνθρωπος στη ζωή του πρέπει να κάνει τρία πράγματα: να φυτέψει ένα δέντρο, να μεγαλώσει έναν γιο και να χτίσει ένα σπίτι. Με το τελευταίο θέμα, υπάρχουν πολλά ερωτήματα - τι υλικό είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε, να επιλέξετε ένα κτίριο ενός ή δύο ιστοριών, πόσα δωμάτια να υπολογίζετε, με ή χωρίς βεράντα, πώς να ιδρύσετε ένα ίδρυμα και πολλά άλλα. Μεταξύ όλων αυτών των πτυχών, είναι το θεμέλιο που είναι θεμελιώδες, και αυτό το άρθρο θα αφιερωθεί στον τύπο της ταινίας, τα χαρακτηριστικά, τις διαφορές, την τεχνολογία κατασκευών.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές ποικιλίες χώρων για το σπίτι, η προτίμηση στη σύγχρονη κατασκευή δίνεται στο ίδρυμα ταινιών.Λόγω της αντοχής, της αξιοπιστίας και της αντοχής του, κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο των κατασκευών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ήδη από το όνομα είναι σαφές ότι μια τέτοια κατασκευή είναι μια ταινία προκαθορισμένου πλάτους και ύψους, τοποθετημένη σε ειδικές τάφρους κατά μήκος των ορίων του κτιρίου κάτω από κάθε ένα από τα εξωτερικά τοιχώματα, σχηματίζοντας έτσι έναν κλειστό βρόχο.

Αυτή η τεχνολογία δίνει στη βάση την μέγιστη ακαμψία και δύναμη. Και λόγω της χρήσης οπλισμένου σκυροδέματος κατά τη διάρκεια της διαμόρφωσης της δομής επιτυγχάνεται μέγιστη αντοχή.

Μεταξύ των βασικών χαρακτηριστικών της βάσης τύπου ταινίας μπορεί να προσδιοριστούν τα εξής:

 • την αξιοπιστία και τη μακρά διάρκεια ζωής που έχουν ήδη αναφερθεί.
 • γρήγορη κατασκευή της δομής.
 • προσβασιμότητα σε σχέση με τις παραμέτρους της ·
 • δυνατότητα εγκατάστασης με το χέρι χωρίς τη χρήση βαρέων μηχανημάτων.

Σύμφωνα με τους κανόνες του GOST13580-85, η βάση της ταινίας είναι μια πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα, το μήκος της οποίας κυμαίνεται από 78 cm έως 298 cm, πλάτος από 60 cm έως 320 cm και ύψος από 30 cm έως 50 cm. έως 4, η οποία αποτελεί ένδειξη της πίεσης των τοίχων της θεμελίωσης.

Σε σύγκριση με τους τύπους ταινιών και πλακών της ταινίας βάσης, φυσικά, κερδίζει. Εντούτοις, η βάση της κιονοστοιχίας εξουδετερώνει τη βάση με μια κορδέλα λόγω της σημαντικής κατανάλωσης υλικών και της αύξησης της έντασης της εργασίας.

Τα εκτιμώμενα σχέδια ταινιών μπορούν να υπολογιστούν λαμβάνοντας υπόψη το άθροισμα του κόστους εγκατάστασης και του κόστους των δομικών υλικών. Η μέση τιμή για ένα τελικό μετρητή μιας ταινίας από ένα θεμέλιο σκυρόδεμα είναι από 6 έως 10 χιλιάδες ρούβλια.

Ο αριθμός αυτός επηρεάζεται από:

 1. χαρακτηριστικά του εδάφους ·
 2. τη συνολική επιφάνεια του υπογείου.
 3. τον τύπο και την ποιότητα των δομικών υλικών ·
 4. βάθος ·
 5. διαστάσεις (ύψος και πλάτος) της ίδιας της ταινίας.

Η διάρκεια ζωής της θεμελίωσης της ταινίας εξαρτάται άμεσα από τη σωστή επιλογή του χώρου για την κατασκευή, τη συμμόρφωση με όλες τις απαιτήσεις και τους οικοδομικούς κώδικες. Η λογιστική για όλους τους κανόνες θα επεκτείνει την υπηρεσία για περισσότερο από μια δεκαετία.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στο θέμα αυτό είναι η επιλογή του οικοδομικού υλικού:

 • τούβλο ιδρύματος θα διαρκέσει μέχρι και 50 χρόνια?
 • Προκατασκευασμένες κατασκευές - έως 75 έτη.
 • τα απόβλητα και το συμπαγές σκυρόδεμα κατά την κατασκευή της βάσης θα αυξήσουν τη διάρκεια ζωής έως και 150 χρόνια.

Σκοπός

Είναι δυνατή η χρήση τεχνολογίας ταινιών κατασκευής της βάσης:

 • στην κατασκευή μονολιθικών, ξύλινων, σκυροδεμάτων, τούβλων, πλαισίων κατασκευή?
 • για οικιστική κατοικία, μπάνιο, οικονομικό ή βιομηχανικό κτίριο.
 • για την κατασκευή περιφράξεων.
 • εάν το κτίριο βρίσκεται σε πλατφόρμα με κλίση ·
 • υπέροχο εάν αποφασίσετε να χτίσετε ένα υπόγειο, βεράντα, γκαράζ ή υπόγειο?
 • για το σπίτι, όπου η πυκνότητα των τοίχων είναι μεγαλύτερη από 1300 kg / m³.
 • τόσο για τα ελαφρά όσο και για τα βαριά κτίρια.
 • σε περιοχές με ανομοιογενές στρωματοποιημένο έδαφος, η οποία οδηγεί σε ομοιόμορφη συρρίκνωση της βάσης της δομής.
 • σε αργιλώδη, αργιλώδη και αμμώδη εδάφη.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα κύρια πλεονεκτήματα της ταινίας ίδρυσης:

 • μια μικρή ποσότητα δομικών υλικών ως αποτέλεσμα και χαμηλό κόστος σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του ιδρύματος.
 • είναι δυνατή η διευθέτηση του γκαράζ ή του υπογείου.
 • υψηλή αξιοπιστία.
 • σας επιτρέπει να διανείμετε το φορτίο του σπιτιού σε ολόκληρη την περιοχή της βάσης.
 • η κατασκευή του σπιτιού μπορεί να γίνει από διάφορα υλικά (πέτρα, ξύλο, τούβλο, μπλοκ από σκυρόδεμα)?
 • δεν απαιτεί την απόκτηση γης σε ολόκληρη την περιοχή του σπιτιού.
 • μπορεί να αντέξει τα βαρέα φορτία.
 • γρήγορη ανέγερση - ο κύριος χρόνος που απαιτείται για το σκάψιμο ενός τάφρου και την κατασκευή ενός ξυλότυπου.
 • απλή κατασκευή?
 • Πρόκειται για μια τεχνολογία δοκιμασμένη στο χρόνο.

Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων, αξίζει να αναφερθούμε σε μερικά από τα ελαττώματα της λωρίδας:

 • για όλη την απλότητα του σχεδιασμού, το ίδιο το έργο είναι αρκετά επίπονο.
 • δυσκολίες στεγάνωσης όταν εγκαθίστανται σε υγρό έδαφος.
 • ακατάλληλη επιλογή για εδάφη με αδύναμες ιδιότητες ρουλεμάν λόγω της μεγάλης μάζας της δομής ·
 • η αξιοπιστία και η ανθεκτικότητα διασφαλίζονται μόνο κατά την ενίσχυση (ενίσχυση της βάσης σκυροδέματος με ενίσχυση χάλυβα).

Είδη

Με την ταξινόμηση του επιλεγμένου τύπου θεμελίωσης ανά τύπο συσκευής, είναι δυνατή η διάκριση των μονολιθικών βάσεων και των προκατασκευασμένων βάσεων.

Μονόλιθος

Υποθέστε τη συνέχεια των υπόγειων τειχών. Χαρακτηρίζονται από χαμηλό κόστος κατασκευής σε σχέση με τη δύναμη. Αυτός ο τύπος είναι σε ζήτηση κατά την κατασκευή ενός λουτρού ή ενός μικρού ξύλινου σπιτιού. Το μειονέκτημα είναι το μεγάλο βάρος της μονολιθικής δομής.

Η τεχνολογία μονολιθικών θεμελίων αναλαμβάνει ένα ενισχυτικό μεταλλικό πλαίσιο το οποίο εγκαθίσταται σε μια τάφρο, μετά το οποίο χύνεται με σκυρόδεμα.Αυτό οφείλεται στο πλαίσιο ότι αποκτάται η απαραίτητη ακαμψία του θεμελίου και η αντίσταση στα φορτία.

Κόστος για 1 τετραγωνικό. m - περίπου 5100 ρούβλια (με χαρακτηριστικά: πλάκα - 300 mm (h), μαξιλάρι άμμου - 500 mm, σήμα σκυροδέματος - M300). Κατά μέσο όρο, ο ανάδοχος για την πλήρωση του ιδρύματος 10x10 θα πάρει περίπου 300-350 χιλιάδες ρούβλια, λαμβάνοντας υπόψη την εγκατάσταση και το κόστος των υλικών.

Προκατασκευασμένα

θεμέλιο Προκατασκευασμένα λωρίδα διαφέρει από μονολιθικό από το ότι αποτελείται από ένα σύνολο ειδικών διασυνδέονται με ενίσχυση του κονιάματος τοιχοποιίας και οι τσιμεντόλιθοι, τα οποία είναι τοποθετημένα με τη βοήθεια ενός γερανού στο εργοτάξιο. Μεταξύ των κύριων πλεονεκτημάτων - μείωση του χρόνου εγκατάστασης. Το μειονέκτημα είναι η έλλειψη ενοποιημένου σχεδιασμού και η ανάγκη προσέλκυσης βαρύ εξοπλισμού. Επιπλέον, η ισχύς του προπλάσματος είναι κατώτερη από τη μονολιθική έως και 20%.

Το ίδρυμα αυτό χρησιμοποιείται για την κατασκευή βιομηχανικών ή αστικών κτιρίων, καθώς και για κατοικίες και ιδιωτικές κατοικίες.

Το κύριο κόστος θα καταβληθεί για την ανάσυρση και τον ωριαίο γερανό ενοικίασης. 1 μέτρο τρέχουσας υποδομής θα κοστίσει τουλάχιστον 6.600 ρούβλια. Περίπου 330 χιλιάδες θα πρέπει να δαπανηθούν με βάση ένα κτίριο 10x10. Αποθήκευση θα επιτρέψει την τοποθέτηση μπλοκ τοίχων και μαξιλαριών σε μικρή απόσταση.

Υπάρχει επίσης ένα υποείδος της υποδοχής ταινίας της δομής, το οποίο στις παραμέτρους της είναι παρόμοιο με ένα μονολιθικό θεμέλιο λωρίδων. Ωστόσο, αυτή η βάση είναι προσαρμοσμένη για χύτευση αποκλειστικά σε άργιλο και μη ορυκτά εδάφη. Ένα τέτοιο ίδρυμα είναι φθηνότερο λόγω της μείωσης των χερσαίων έργων, δεδομένου ότι η εγκατάσταση πραγματοποιείται χωρίς ξυλότυποι. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιούν μια τάφρο που μοιάζει οπτικά με μια σχισμή, εξ ου και το όνομα. Οι θεμελιώσεις των σχισμών επιτρέπουν στα μη ογκώδη κτίρια χαμηλού ύψους να εξοπλίσουν ένα γκαράζ ή βοηθητικό χώρο.

Είναι σημαντικό! Το σκυρόδεμα χύνεται σε υγρό έδαφος, αφού σε ξηρό τάφρο το μέρος της υγρασίας εισχωρεί στο έδαφος, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει την ποιότητα της θεμελίωσης. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε σκυρόδεμα υψηλότερου βαθμού.

Ένα άλλο υποείδος των θεμελιώσεων των προπλαστικών λωρίδων - ο σταυρός. Περιλαμβάνει γυαλιά κάτω από τις στήλες, στηρίγματα και ενδιάμεσες πλάκες. Τέτοια θεμέλια είναι σε ζήτηση στις συνθήκες των κτιρίων σειράς - όταν η κιονοστοιχική θεμελίωση βρίσκεται κοντά στην βάση του ίδιου τύπου. Μια τέτοια ρύθμιση είναι γεμάτη με την ανάληψη των δομών. Η χρήση των σταυροειδών θεμελίων συνεπάγεται την επαφή του πλέγματος των ακραίων δοκώντο κτίριο ανεγέρθηκε με μια ήδη κατασκευασμένη και σταθερή κατασκευή, επιτρέποντας έτσι την ομοιόμορφη κατανομή του φορτίου. Αυτός ο τύπος κατασκευής ισχύει τόσο για κατοικίες όσο και για βιομηχανικές κατασκευές. Μεταξύ των ελλείψεων είναι η πολυπλοκότητα του έργου.

Επίσης, για τον τύπο ταινίας της θεμελίωσης, είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί μια διαίρεση υπό όρους σε σχέση με το βάθος του σελιδοδείκτη. Σε αυτή τη συνάρτηση, το μέγεθος του φορτίου εκπέμπει βαθύτερες και ρηχές-βαθειές απόψεις.

Η εμβάθυνση πραγματοποιείται κάτω από το καθορισμένο επίπεδο κατάψυξης του εδάφους. Εντούτοις, εντός των ορίων ιδιωτικών χαμηλών ανελκυστήρων είναι αποδεκτό ένα ρηχό θεμέλιο.

Η επιλογή σε αυτή την πληκτρολόγηση εξαρτάται από:

 • οικοδομικές μάζες.
 • την παρουσία του υπογείου.
 • τύπος εδάφους ·
 • δείκτες διαφοράς ύψους;
 • επίπεδο υπόγειων υδάτων ·
 • επίπεδο της κατάψυξης του εδάφους.

Ο ορισμός αυτών των δεικτών θα βοηθήσει στην επιλογή του σωστού τύπου ταινίας.

Η εσοχή της θεμελίωσης είναι σχεδιασμένη για μια κατοικία από μπλοκ αφρού, βαριά κτίρια από πέτρα, τούβλα ή πολυώροφα κτίρια. Για τέτοια θεμέλια δεν φοβούνται σημαντικές διαφορές ύψους. Ιδανική για κτίρια στα οποία η προγραμματισμένη διάταξη του υπογείου.Χτίζεται 20 εκατοστά κάτω από το επίπεδο κατάψυξης του εδάφους (για τη Ρωσία είναι 1,1-2 μ.).

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις παγωμένες δυνάμεις της διόγκωσης, οι οποίες πρέπει να είναι λιγότερες από το συμπυκνωμένο φορτίο από το σπίτι. Για την αντιμετώπιση αυτών των δυνάμεων, το ίδρυμα τίθεται σε σχήμα ανεστραμμένου "Τ".

Η ρηχή ταινία είναι διαφορετικά κτίρια ευκολία, τα οποία θα βρίσκονται σε αυτό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ξύλινα, πλαίσια ή κυψελοειδείς κατασκευές. Αλλά είναι ανεπιθύμητη τοποθεσία στο έδαφος με υψηλό επίπεδο υπογείων υδάτων (μέχρι 50-70 cm).

Τα βασικά πλεονεκτήματα της ρηχάς θεμελίωσης είναι το χαμηλό κόστος των οικοδομικών υλικών, ο μεγάλος χρόνος εγκατάστασης και ο σύντομος χρόνος εγκατάστασης, σε αντίθεση με την βάση των εσοχών. Επιπλέον, εάν υπάρχει μια ευκαιρία να περάσετε με ένα μικρό κελάρι στο σπίτι, τότε ένα τέτοιο ίδρυμα είναι μια εξαιρετική και χαμηλού κόστους επιλογή.

Μεταξύ των μειονεκτημάτων είναι το απαράδεκτο της εγκατάστασης σε ασταθή εδάφη., και για ένα διώροφο σπίτι τέτοιο ίδρυμα δεν θα λειτουργήσει.

Επίσης, ένα από τα χαρακτηριστικά αυτού του τύπου βάσης είναι η μικρή περιοχή της πλευρικής επιφάνειας των τοιχωμάτων, σε σχέση με την οποία οι δυνάμεις πλευστότητας της ανύψωσης του παγετού δεν είναι επικίνδυνες για μια ελαφριά κατασκευή.

Μέχρι σήμερα, οι προγραμματιστές εισάγουν ενεργά τη φινλανδική τεχνολογία για να εγκαταστήσουν το ίδρυμα χωρίς διείσδυση - συσσωρευτή. Το Rostverk είναι ένα πιάτο ή δέσμη που συνδέει τους σωρούς ανάμεσα τους ήδη πάνω από το έδαφος. Ένας νέος τύπος συσκευής μηδενικού επιπέδου δεν απαιτεί την εγκατάσταση σανίδων και την εγκατάσταση ξύλινων ράβδων. Επιπλέον, δεν είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογηθεί το σκληρυμένο σκυρόδεμα. Πιστεύεται ότι μια τέτοια κατασκευή γενικά δεν υπόκειται σε δύναμη ανύψωσης και η θεμελίωση δεν παραμορφώνεται. Τοποθετημένος πάνω στο σκελετό.

Σύμφωνα με τους κανόνες που ρυθμίζονται από το SNiP, υπολογίζεται το ελάχιστο βάθος της βάσης της ταινίας.

Το βάθος της διείσδυσης του παγετού σε υπό όρους μη βραχώδες έδαφος

Το βάθος της κατάψυξης του ανεπαρκώς ερεθιστικού εδάφους στερεάς και ημιστερεάς συνοχής

Βάθος του Ιδρύματος

έως 2 μ

μέχρι 1 m

0,5 m

έως 3 μ

έως 1,5 μ

0,75 μ

περισσότερο από 3 μέτρα

από 1,5 έως 2,5 μ

1 m

Υλικά

Τα θεμέλια της ταινίας κατασκευάζονται κυρίως από τούβλα, οπλισμένο σκυρόδεμα και θραυσμένο σκυρόδεμα, χρησιμοποιώντας μπλοκ ή πλάκες οπλισμένου σκυροδέματος.

Το τούβλο είναι κατάλληλο σε περίπτωση που το σπίτι πρόκειται να χτίσει ένα πλαίσιο ή με τοίχους από τούβλα. Δεδομένου ότι το υλικό από τούβλα είναι πολύ υγροσκοπικό και καταστρέφεται εύκολα λόγω υγρασίας και κρύου,τότε μια τέτοια βαθιά θεμέλια δεν είναι ευπρόσδεκτη σε χώρους με υψηλό επίπεδο υπογείων υδάτων. Είναι σημαντικό να παρέχεται μια επίστρωση στεγανοποίησης για μια τέτοια βάση.

Το δημοφιλές υπόβαθρο οπλισμένου σκυροδέματος, παρά τη φθηνότητα του, είναι αρκετά αξιόπιστο και ανθεκτικό. Η σύνθεση του υλικού - τσιμέντο, άμμο, θρυμματισμένη πέτρα, τα οποία είναι ενισχυμένα με οπλισμό μεταλλικών ματιών ή ράβδων. Κατάλληλο για αμμώδες έδαφος στην κατασκευή μονολιθικών βάσεων σύνθετης διαμόρφωσης.

Κορδέλα με κορδέλα από βουβότονο είναι ένα μείγμα τσιμέντου, άμμου και μεγάλης πέτρας. Μάλλον αξιόπιστο υλικό με παραμέτρους μήκους - όχι περισσότερο από 30 cm, πλάτος - από 20 έως 100 cm και δύο παράλληλες επιφάνειες μέχρι 30 kg. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για αμμώδη εδάφη. Επιπλέον, προϋπόθεση για την κατασκευή ενός σκυροδέματος θα πρέπει να είναι η παρουσία ενός χαλικιού ή στρώματος άμμου πάχους 10 cm, το οποίο απλοποιεί τη διαδικασία τοποθέτησης του μίγματος και σας επιτρέπει να οριζοντίζετε την επιφάνεια.

Η ίδρυση των μπλοκ και πλακών οπλισμένου σκυροδέματος είναι ένα τελικό προϊόν που κατασκευάζεται από την εταιρεία. Μεταξύ των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων - αξιοπιστία, σταθερότητα, ανθεκτικότητα, δυνατότητα χρήσης για σπίτια διαφόρων σχεδίων και τύπων εδάφους.

Η επιλογή υλικού για την κατασκευή των θεμελιώσεων λωρίδων εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής.

Η βάση του προκατασκευασμένου τύπου κατασκευάζεται:

 • από μπλοκ ή πλάκες της καθιερωμένης μάρκας.
 • ένα κονίαμα ή ακόμα και ένα τούβλο χρησιμοποιείται για τη σφράγιση των κενών.
 • συμπληρωμένο με όλα τα υλικά για υδροηλεκτρική και θερμομόνωση.

Για μονολιθικά θεμέλια συνιστάται η χρήση:

 • ο ξυλότυπος είναι κατασκευασμένος από ξύλινες σανίδες ή από αφρό πολυστερίνης.
 • σκυρόδεμα ·
 • Υλικό για υδροηλεκτρική και θερμομόνωση.
 • άμμο ή θρυμματισμένη πέτρα για μαξιλάρια.

Κανόνες υπολογισμού και σχεδιασμού

Προτού καταρτιστεί ένα έργο και προσδιοριστούν οι παράμετροι της ίδρυσης ενός κτιρίου, συνιστάται η αναθεώρηση των κανονιστικών κατασκευαστικών εγγράφων που περιγράφουν όλους τους βασικούς κανόνες για τον υπολογισμό της βάσης και των πινάκων με καθορισμένους συντελεστές.

Μεταξύ αυτών των εγγράφων:

GOST 25100-82 (95) "Τα εδάφη. Ταξινόμηση ".

GOST 27751-88 "Αξιοπιστία κατασκευών και βάσεων κτιρίων. Βασικές διατάξεις για τον υπολογισμό ".

GOST R 54257 "Αξιοπιστία κατασκευών και βάσεων κτιρίων".

SP 131.13330.2012 "Κλιματολογία κατασκευών". Η ενημερωμένη έκδοση των SN και P 23- 01-99.

SNiP 11-02-96. "Τεχνικές έρευνες για την κατασκευή.Οι κύριες διατάξεις ".

SNiP 2.02.01-83 "Θεμέλια κτιρίων και κατασκευών".

Επίδομα SNiP 2.02.01-83 "Επίδομα για το σχεδιασμό των θεμελίων κτιρίων και κατασκευών".

SNiP 2.01.07-85 "Φορτία και επιπτώσεις";

Οδηγός για το SNiP 2.03.01; 84. "Εγχειρίδιο σχεδιασμού θεμελίων σε φυσική βάση για κίονες κτιρίων και κατασκευών".

SP 50-101-2004 "Σχεδιασμός και κατασκευή θεμελίων και θεμελίων κτιρίων και κατασκευών".

SNiP 3.02.01-87 "Χωματουργικές εργασίες, θεμέλια και θεμέλια".

SP 45.13330.2012 "Χωματουργικές εργασίες, θεμέλια και θεμέλια." (Ενημερωμένη έκδοση του SNiP 3.02.01-87).

SNiP 2.02.04; 88 "Ιδρύματα και θεμέλια για το περμανάντ".

Ας εξετάσουμε λεπτομερώς και σταδιακά το σχέδιο υπολογισμού για την κατασκευή του Ιδρύματος.

Αρχικά, γίνεται ο συνολικός υπολογισμός του συνολικού βάρους της δομής, συμπεριλαμβανομένης της στέγης, των τοίχων και των δαπέδων, του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού κατοίκων, του εξοπλισμού θέρμανσης και των οικιακών εγκαταστάσεων και του φορτίου από τις βροχοπτώσεις.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι το βάρος του σπιτιού δεν καθορίζει το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το υπόβαθρο, αλλά το φορτίο που δημιουργείται από ολόκληρη τη δομή διαφόρων υλικών. Αυτό το φορτίο εξαρτάται άμεσα από τα μηχανικά χαρακτηριστικά και την ποσότητα υλικού που χρησιμοποιείται.

Για να υπολογίσετε την πίεση στο κάτω μέρος της βάσης, αρκεί να συνοψίσουμε τους ακόλουθους δείκτες:

 1. φορτίο χιονιού ·
 2. ωφέλιμο φορτίο.
 3. φορτίο των δομικών στοιχείων.

Το πρώτο στοιχείο υπολογίζεται χρησιμοποιώντας τη φόρτωση φορτίου χιονιού = την επιφάνεια της οροφής (από το έργο) x την παράμετρο του βάρους του καλύμματος χιονιού (δική του για κάθε περιοχή της Ρωσίας) x συντελεστής διόρθωσης (που επηρεάζεται από την κλίση μιας μονής ή κεκλιμένης οροφής).

Η καθορισμένη παράμετρος της μάζας του καλύμματος χιονιού καθορίζεται από τον χωροταξικό χάρτη των SN και P 2.01.07-85 "Φορτία και επιπτώσεις".

Το επόμενο βήμα είναι να υπολογίσετε το πιθανό ωφέλιμο φορτίο. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι οικιακές συσκευές, οι προσωρινοί και μόνιμοι κάτοικοι, ο εξοπλισμός επίπλων και κολύμβησης, τα συστήματα επικοινωνίας, οι σόμπες και τα τζάκια (αν υπάρχουν), πρόσθετες διαδρομές μηχανικής.

Υπάρχει μια καθιερωμένη μορφή υπολογισμού αυτής της παραμέτρου, υπολογισμένη με περιθώριο: παραμέτρους του ωφέλιμου φορτίου = συνολική επιφάνεια κατασκευής x 180 kg / m².

Στους υπολογισμούς του τελευταίου σημείου (φορτίο τμημάτων του κτιρίου) είναι σημαντικό να αναφερθούν στο μέγιστο όλα τα στοιχεία του κτιρίου, μεταξύ των οποίων:

 • άμεσα ενισχυμένη βάση.
 • ισόγειο του σπιτιού.
 • το φέρον τμήμα του κτιρίου, τα ανοίγματα των παραθύρων και των θυρών, τις σκάλες, εάν υπάρχουν,
 • επιφάνειες δαπέδου και οροφής, δάπεδα και σοφίτες.
 • κάλυψη στέγης με όλα τα προκύπτοντα στοιχεία.
 • μόνωση δαπέδου, στεγανοποίηση, αερισμός,
 • επιφάνεια φινίρισμα και διακοσμητικά στοιχεία?
 • όλους τους συνδέσμους και το υλικό.

Επιπλέον, για να υπολογιστεί το άθροισμα όλων των παραπάνω στοιχείων, χρησιμοποιούνται δύο μέθοδοι - μαθηματικά και τα αποτελέσματα των υπολογισμών μάρκετινγκ στην αγορά δομικών υλικών.

Φυσικά, υπάρχει επίσης η δυνατότητα χρήσης ενός συνδυασμού και των δύο μεθόδων.

Το σχέδιο της πρώτης μεθόδου είναι:

 1. σπάζοντας στο έργο σύνθετες δομές σε μέρη, καθορίζουν τις γραμμικές διαστάσεις των στοιχείων (μήκος, πλάτος, ύψος)?
 2. πολλαπλασιάστε τα δεδομένα για να μετρήσετε τον όγκο.
 3. χρησιμοποιώντας τους κανόνες τεχνολογίας του συνόλου της Ένωσης ή στα έγγραφα του κατασκευαστή για να καθορίσει το ποσοστό του χρησιμοποιημένου οικοδομικού υλικού ·
 4. καθορίζοντας τις παραμέτρους του όγκου και του ειδικού βάρους, υπολογίζουμε τη μάζα κάθε στοιχείου του κτιρίου χρησιμοποιώντας τον τύπο: μάζα του τμήματος του κτιρίου = όγκος αυτού του τμήματος x είναι η παράμετρος του ειδικού βάρους του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται.
 5. υπολογίζει τη συνολική μάζα που επιτρέπεται κάτω από το θεμέλιο, συγκεντρώνοντας τα αποτελέσματα των τμημάτων της δομής.

Η μέθοδος υπολογισμού του μάρκετινγκ επικεντρώνεται στα δεδομένα από το Διαδίκτυο, μέσα ενημέρωσης και σχόλια των επαγγελματιών. Το συγκεκριμένο ειδικό βάρος συνοψίζεται επίσης.

Τα ακριβή στοιχεία έχουν τα τμήματα σχεδιασμού και πωλήσεων των επιχειρήσεων, όπου είναι δυνατόν, καλώντας τους, να διευκρινίσουν το φάσμα ή να χρησιμοποιήσουν τον ιστότοπο του κατασκευαστή.

Η συνολική παράμετρος του φορτίου της θεμελίωσης καθορίζεται με αθροισμό όλων των υπολογισμένων τιμών - το φορτίο των τμημάτων της δομής, χρήσιμο και το χιόνι.

Στη συνέχεια υπολογίζεται η εκτιμώμενη ειδική πίεση της δομής στην επιφάνεια του εδάφους κάτω από τη βάση της σχεδιασμένης βάσης. Για τον υπολογισμό χρησιμοποιείται ο τύπος:

κατά προσέγγιση ειδική πίεση = μάζα ολόκληρης της δομής / μεγέθους του ποδιού της βάσης.

Αφού προσδιορίστηκαν αυτές οι παράμετροι, επιτρέπεται ένας κατά προσέγγιση υπολογισμός των γεωμετρικών παραμέτρων της βάσης της ταινίας. Αυτή η διαδικασία συμβαίνει σύμφωνα με κάποιον αλγόριθμο που καθιερώθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας από ειδικούς του επιστημονικού και μηχανικού τμήματος.Το σχήμα για τον υπολογισμό του μεγέθους του ιδρύματος εξαρτάται όχι μόνο από το αναμενόμενο φορτίο, αλλά και από την κατασκευή τεκμηριωμένων κανόνων βάθους θεμελίωσης, οι οποίοι με τη σειρά τους καθορίζονται από τον τύπο και τη δομή του εδάφους, το επίπεδο των υπόγειων υδάτων και το βάθος της κατάψυξης.

Με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε, ο προγραμματιστής συνιστά τις ακόλουθες παραμέτρους:

Τύπος εδάφους

Έδαφος μέσα στο εκτιμώμενο βάθος ψύξης

Το διάστημα από το προγραμματισμένο σήμα σε επίπεδο υπόγειων υδάτων κατά τη διάρκεια της περιόδου κατάψυξης

Ίδρυμα Βάθος

Μη χαλαρή

Χοντρό, αμμοχάλυβα, χονδρόκοκκο και μεσαίου μεγέθους

Δεν είναι τυποποιημένο

Οποιοδήποτε, ανεξάρτητα από το όριο της κατάψυξης, αλλά όχι λιγότερο από 0,5 μέτρα

Πικρό

Άμμος λεπτή και λιτή

Υπερβαίνει το βάθος ψύξης περισσότερο από 2 μέτρα

Ίδια ένδειξη

Ζάχαρη

Υπερβαίνει το βάθος κατάψυξης τουλάχιστον 2 m

Τουλάχιστον ¾ της εκτιμώμενης κατάψυξης, αλλά όχι μικρότερη από 0,7 m.

Ώμα, πηλός

Λιγότερο από το εκτιμώμενο βάθος παγετού

Τουλάχιστον το εκτιμώμενο επίπεδο κατάψυξης

Η παράμετρος πλάτους ταινίας δεν πρέπει να είναι μικρότερη από το πλάτος τοίχου. Το βάθος του λάκκου, το οποίο καθορίζει την παράμετρο του ύψους βάσης, θα πρέπει να υπολογιστεί σε πλάκα άμμου ή χαλικιού 10-15 cm.Αυτοί οι δείκτες επιτρέπουν σε περαιτέρω υπολογισμούς να αποφασίσουν για: Το ελάχιστο πλάτος της βάσης της θεμελίωσης υπολογίζεται ανάλογα με την πίεση του κτιρίου στο θεμέλιο. Αυτό το μέγεθος, με τη σειρά του, καθορίζει το πλάτος της ίδιας της θεμελίωσης, πιέζοντας το έδαφος.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ σημαντικό να γίνει μια εξέταση του εδάφους πριν αρχίσει να σχεδιάζει τη δομή.

 • η ποσότητα του σκυροδέματος που πρέπει να γεμίσει.
 • όγκος ενισχυτικών στοιχείων.
 • η ποσότητα του υλικού στο κιβώτιο.

Οι συνιστώμενες παράμετροι του πλάτους της σόλας για τη βάση της ταινίας, ανάλογα με το επιλεγμένο υλικό:

Θρυμματισμένη πέτρα:

 • βάθος υπογείου - 2 m:
 • μήκος τοίχου υπογείου - έως 3 m: πάχος τοιχώματος - 600, πλάτος βάσης υπογείου - 800,
 • μήκος τοίχου υπογείου 3-4 m: πάχος τοιχώματος - 750, πλάτος της βάσης του θεμελίου - 900.
 • βάθος υπογείου - 2, 5m:
 • μήκος τοίχου υπογείου - έως 3 m: πάχος τοιχώματος - 600, πλάτος βάσης υπογείου - 900,
 • μήκος τοίχου υπογείου 3-4 m: πάχος τοιχώματος - 750, το πλάτος της βάσης του ιδρύματος - 1050.

Botobeton:

 • βάθος υπογείου - 2 m:
 • μήκος τοίχου υπογείου - έως 3 m: πάχος τοιχώματος - 400, πλάτος της βάσης του θεμελίου - 500,
 • μήκος τοίχου υπογείου - 3-4 m: πάχος τοιχώματος - 500, πλάτος της βάσης του υπογείου - 600.
 • βάθος υπογείου - 2, 5m:
 • υπόγειο τοίχο μήκος έως 3 m: πάχος τοίχου - 400, πλάτος της βάσης του ιδρύματος - 600?
 • το μήκος του τοίχου του υπογείου είναι 3-4 μέτρα: το πάχος τοιχώματος είναι 500, το πλάτος της βάσης του θεμελίου είναι 800

Πήλινο τούβλο (συνηθισμένο):

 • βάθος υπογείου - 2 m:
 • μήκος τοίχου υπογείου έως 3 m: πάχος τοιχώματος - 380, πλάτος της βάσης του θεμελίου - 640,
 • το μήκος τοίχου υπογείου είναι 3-4 m: το πάχος τοίχου είναι 510, το πλάτος της βάσης του ιδρύματος είναι 770.
 • βάθος υπογείου - 2, 5m:
 • μήκος τοίχου υπογείου έως 3 m: πάχος τοιχώματος - 380, πλάτος της βάσης του θεμελίου - 770?
 • το μήκος του τοίχου του υπογείου είναι 3-4 μέτρα: το πάχος τοίχου είναι 510, το πλάτος της βάσης του θεμελίου είναι 900.

Σκυρόδεμα (μονόλιθος):

 • βάθος υπογείου - 2 m:
 • μήκος τοίχου υπογείου έως 3 m: πάχος τοιχώματος - 200, πλάτος βάσης υπογείου - 300;
 • το μήκος του τοίχου του υπογείου είναι 3-4 μέτρα: το πάχος τοιχώματος είναι 250, η βάση της βάσης είναι 400 πλάτος.
 • βάθος υπογείου - 2, 5m;
 • μήκος τοίχου υπογείου έως 3 m: πάχος τοιχώματος - 200, πλάτος βάσης υπογείων - 400,
 • μήκος τοίχου υπογείου 3-4 m: πάχος τοιχώματος - 250, το πλάτος της βάσης του ιδρύματος - 500.

Σκυρόδεμα (μπλοκ):

 • βάθος υπογείου - 2 m:
 • μήκος τοίχου υπογείου έως 3 m: πάχος τοιχώματος - 250, πλάτος βάσης υπογείων - 400,
 • μήκος τοίχου υπογείου 3-4 m: πάχος τοιχώματος - 300, πλάτος βάσης υπογείου - 500.
 • βάθος υπογείου - 2, 5m:
 • μήκος τοίχου υπογείου έως 3 m: πάχος τοιχώματος - 250, πλάτος βάσης υπογείου - 500,
 • μήκος τοίχου υπογείου 3-4 m: πάχος τοιχώματος - 300, πλάτος βάσης υπογείου - 600.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να ρυθμίζονται οι παραμέτρους με βέλτιστο τρόπο, προσαρμόζοντας τους κανόνες της συγκεκριμένης πίεσης στο έδαφος του ποδιού σύμφωνα με την αντοχή σχεδιασμού του εδάφους - την ικανότητα να αντέχει ένα ορισμένο φορτίο ολόκληρης της δομής χωρίς την τακτοποίησή της.

Η αντίσταση σχεδιασμού του εδάφους πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τις παραμέτρους του συγκεκριμένου φορτίου από το κτίριο. Αυτό το στοιχείο αντιπροσωπεύει μια βαρύ απαίτηση στη διαδικασία σχεδιασμού της θεμελίωσης ενός σπιτιού, σύμφωνα με την οποία για να ληφθούν γραμμικές διαστάσεις, είναι απαραίτητο να λυθεί η αριθμητική ανισότητα με στοιχειώδες τρόπο.

Με την κατασκευή του σχεδίου είναι σημαντικό αυτή η διαφορά να είναι 15-20% του συγκεκριμένου φορτίου της δομής προς όφελος του μεγέθους της ικανότητας του εδάφους να αντέχει την πίεση του κτιρίου.

Σύμφωνα με τους τύπους εδάφους, οι υπολογιζόμενες αντιστάσεις προέρχονται:

 • Χοντρό χαλίκι, θρυμματισμένη πέτρα, χαλίκι - 500-600 kPa.
 • Άμμος:
  • χαλίκι και μεγάλα - 350-450 kPa.
  • μεσαίο μέγεθος - 250-350 kPa.
  • μικρά και σκονισμένα πυκνά - 200-300kPa;
  • μέση πυκνότητα - 100-200 kPa.
 • Στεγανοποιημένο υλικό και πλαστικό - 200-300kPa;
 • Σκληρή και πλαστική άργιλος - 100-300 kPa.
 • Πηλός:
  • στερεό - 300-600 kPa.
  • πλαστικό - 100-300 kPa.

100 kPa = 1kg / cm2

Με την προσαρμογή των ληφθέντων αποτελεσμάτων λαμβάνουμε τις κατά προσέγγιση γεωμετρικές παραμέτρους της θεμελίωσης της δομής.

Επιπλέον, οι σημερινές τεχνολογίες μπορούν να απλοποιήσουν σημαντικά τους υπολογισμούς με τη βοήθεια ειδικών υπολογιστών σε ιστότοπους προγραμματιστών. Με τον καθορισμό του μεγέθους της βάσης και του χρησιμοποιημένου οικοδομικού υλικού, μπορείτε να υπολογίσετε το συνολικό κόστος κατασκευής ενός ιδρύματος.

Συνέλευση

Για να εγκαταστήσετε το ίδρυμα με τα χέρια σας θα χρειαστείτε:

 • στρογγυλά και κυματοειδή ενισχυτικά στοιχεία.
 • γαλβανισμένο σύρμα χάλυβα?
 • άμμος;
 • τσιμεντοσανίδες;
 • ξύλινες ράβδοι;
 • ένα σετ από καρφιά, βίδες αυτοεπιπεδούμενων.
 • αδιάβροχο υλικό για τους τοίχους θεμελίωσης και ξυλουργικής?
 • σκυρόδεμα (κυρίως εργοστάσιο) και τα αντίστοιχα υλικά για αυτό.

Μαρκάρισμα

Έχοντας σχεδιάσει να χτίσει ένα κτίριο στον ιστότοπο, αξίζει τον κόπο να διερευνήσει εκ των προτέρων τον τόπο όπου σχεδιάζεται η κατασκευή.

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες για την επιλογή ενός χώρου για το ίδρυμα:

 • Αμέσως μετά την τήξη του χιονιού, είναι σημαντικό να προσέχετε την παρουσία ρωγμών (υποδηλώστε την ετερογένεια της κατάψυξης του εδάφους - θα οδηγήσει σε αύξηση) ή αποτυχίες (υποδείξτε την ύπαρξη φλεβών).
 • Η παρουσία άλλων κτιρίων στο χώρο επιτρέπει την αξιολόγηση της ποιότητας του εδάφους.Είναι δυνατή η επαλήθευση της ομοιομορφίας του εδάφους με την εκσκαφή ενός τάφρου υπό γωνία από το σπίτι. Η ατέλεια του εδάφους υποδεικνύει δυσμενείς θέσεις για την κατασκευή. Και αν υπάρχουν ρωγμές στο θεμέλιο, τότε η κατασκευή είναι καλύτερα να αναβληθεί.
 • Όπως προαναφέρθηκε, να πραγματοποιηθεί υδρογεωλογική αξιολόγηση του εδάφους.

Αφού διαπιστώσετε ότι ο επιλεγμένος ιστότοπος πληροί όλα τα πρότυπα, θα πρέπει να προχωρήσετε στη σήμανση του ιστότοπου. Πρώτα απ 'όλα πρέπει να ισοπεδωθεί και να απαλλαγούμε από τα ζιζάνια και τα συντρίμμια.

Για εργασίες σήμανσης θα απαιτούνται:

 • το καλώδιο σήμανσης ή τη γραμμή αλιείας ·
 • ταινία μέτρο?
 • ξύλινοι μανταλάκια;
 • επίπεδο ·
 • μολύβι και χαρτί.
 • σφυρί

Η πρώτη γραμμή σήμανσης είναι αποφασιστική - όλα τα άλλα όρια θα μετρηθούν από αυτήν. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα αντικείμενο που θα χρησιμεύσει ως κατευθυντήρια γραμμή. Μπορεί να είναι άλλη δομή, δρόμος ή φράχτης.

Ο πρώτος σύνδεσμος είναι η δεξιά γωνία του κτιρίου. Το δεύτερο είναι σε απόσταση ίση με το μήκος ή το πλάτος της δομής. Μεταξύ τους, οι πείροι συνδέονται με ένα ειδικό κορδόνι σήμανσης ή ταινία. Με τον ίδιο τρόπο, τα υπόλοιπα σφαγιάζονται.

Καθορίζοντας τα εξωτερικά όρια, μπορείτε να πάτε εσωτερικά.Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούνται προσωρινά μανταλάκια, τα οποία τοποθετούνται σε απόσταση από το πλάτος της βάσης της ταινίας και στις δύο πλευρές της γωνιακής σήμανσης. Αντίθετα σήματα διασυνδέονται επίσης με ένα καλώδιο.

Γραμμές φέροντες τοίχους και χωρίσματα δημιουργούνται με παρόμοια μέθοδο. Τα εκτιμώμενα παράθυρα και οι πόρτες επισημαίνονται με ένα πείρο.

Χωματουργικές εργασίες

Όταν ολοκληρωθεί η φάση σήμανσης, τα κορδόνια αφαιρούνται προσωρινά και, ακολουθώντας τα σήματα στο έδαφος, χαράσσονται οι τάφροι κάτω από τα εξωτερικά φέροντα τοιχώματα της κατασκευής γύρω από την περίμετρο της επικάλυψης. Ο εσωτερικός χώρος αποσύρεται μόνο σε περίπτωση που προγραμματίζονται οι εγκαταστάσεις του υπογείου ή του υπογείου.

Οι καθιερωμένες απαιτήσεις για την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών καθορίζονται στο SNiP 3.02.01-87 για τις χωματουργικές εργασίες, τα θεμέλια και τα θεμέλια.

Το βάθος των τάφρων πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το εκτιμώμενο βάθος του θεμελίου. Μην ξεχνάτε το υποχρεωτικό προπαρασκευαστικό στρώμα από σκυρόδεμα ή χύδην υλικό. Εάν η εκσκαφική βυθοκόρηση υπερβαίνει σημαντικά το βάθος λαμβάνοντας υπόψη το αποθεματικό, μπορείτε να γεμίσετε αυτόν τον όγκο με το ίδιο έδαφος ή ερείπια, άμμο. Ωστόσο, εάν η αναζήτηση υπερβαίνει τα 50 cm, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τους σχεδιαστές.

Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η ασφάλεια των εργαζομένων - το υπερβολικό βάθος του λάκκου απαιτεί την ενίσχυση των τοίχων.

Σύμφωνα με τα κανονιστικά έγγραφα, οι σύνδεσμοι δεν απαιτούνται εάν το βάθος είναι:

 • για χαλαρά, αμμώδη και χονδροειδή εδάφη - 1 m.
 • για αμμώδη αργιλίνη - 1,25 μ.
 • για πηλό και πηλό - 1,5 m.

Συνήθως για την ανέγερση ενός μικρού κτιρίου, το μέσο βάθος μιας τάφρου είναι 400 mm.

Το πλάτος της εγκοπής πρέπει να είναι σύμφωνο με το σχέδιο, το οποίο ήδη λαμβάνει υπόψη το πάχος του καλουπιού, τις παραμέτρους του υποκείμενου σκευάσματος, η προεξοχή του οποίου επιτρέπεται πέρα ​​από τα πλευρικά όρια της βάσης τουλάχιστον 100 mm.

Οι συνήθεις παράμετροι είναι το πλάτος της τάφρου, ίσο με το πλάτος της ταινίας, συν 600-800 mm.

Είναι σημαντικό! Προκειμένου ο πυθμένας του λάκκου να είναι απόλυτα επίπεδης επιφάνειας, θα πρέπει να χρησιμοποιείται στάθμη νερού.

Κάλυψη

Αυτό το στοιχείο είναι μια μορφή για την επιδιωκόμενη θεμελίωση. Το υλικό του ξυλότυπου είναι συνήθως ξύλο λόγω της διαθεσιμότητάς του όσον αφορά το κόστος και την ευκολία εφαρμογής. Αφαιρούμενος ή σταθερός μεταλλικός ξυλότυπος χρησιμοποιείται επίσης ενεργά.

Επιπλέον, ανάλογα με το υλικό, οι παρακάτω τύποι διαφέρουν:

 • αλουμίνιο.
 • χάλυβα;
 • πλαστικό;
 • σε συνδυασμό.

Ταξινόμηση ξυλότυπου ανάλογα με τον τύπο κατασκευής, υπάρχουν:

 • μεγάλη ασπίδα.
 • μικρή πλάκα;
 • ρυθμιζόμενο όγκο?
 • μπλοκ?
 • συρόμενη ·
 • οριζόντια κινητή?
 • ρυθμιζόμενο ανελκυστήρα.

Ομαδοποίηση τύπων ξυλοτύπων για θερμική αγωγιμότητα, διαφέρουν:

 • μονωμένο;
 • μη θερμαινόμενο.

Η δομή του ξυλότυπου είναι:

 • γέφυρα με ασπίδες
 • συνδετήρες (βίδες, γωνίες, καρφιά).
 • υποστηρίγματα, ράφια και πλαίσια στήριξης.

Για την εγκατάσταση θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

 • φάρος ·
 • πίνακας για ασπίδες.
 • αγώνα από διαμήκεις πίνακες.
 • γάντζος τάνυσης;
 • ελατήριο κλιπ?
 • σκάλα;
 • φτυάρι?
 • σκυροδέματος.

Ο αριθμός των καταχωρημένων υλικών εξαρτάται από τις παραμέτρους της βάσης της ταινίας.

Η ίδια η εγκατάσταση εξασφαλίζει την αυστηρή τήρηση των καθορισμένων απαιτήσεων:

 1. η εγκατάσταση του ξυλότυπου προηγείται από τον ενδελεχή καθαρισμό του χώρου από τα συντρίμμια, τις κορμούς, τις ρίζες των φυτών και την απομάκρυνση τυχόν παρατυπιών.
 2. η πλευρά του ξυλότυπου που έρχεται σε επαφή με το σκυρόδεμα καθαρίζεται και ισοπέχει.
 3. η αναπλήρωση γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγεται η συρρίκνωση κατά τη διάρκεια της σκυροδέτησης - η παραμόρφωση αυτή μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς ολόκληρη τη δομή στο σύνολό της.
 4. να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά μεταξύ τους,
 5. όλα τα στηρίγματα για το ξυλότυπο ελέγχονται προσεκτικά - ένα βαρόμετρο ελέγχει τη συμμόρφωση των πραγματικών διαστάσεων με τις σχεδιαστικές, η στάθμη χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της οριζόντιας θέσης και η γραμμή επιπέδου χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της οριζόντιας θέσης.
 6. εάν ο τύπος του ξυλότυπου σας επιτρέπει να το αφαιρέσετε, τότε για επαναχρησιμοποίηση είναι σημαντικό να καθαρίσετε τους συνδετήρες και τις ασπίδες από τα συντρίμμια και τα ίχνη σκυροδέματος.

Βήμα-βήμα οδηγίες για την τοποθέτηση στερεών ξυλότυπων για μια βάση ταινίας:

 1. Για την οριοθέτηση της επιφάνειας, γίνεται η εγκατάσταση των φάρων.
 2. Με διάκενο 4 μ., Οι πλάκες ξυλότυπου στερεώνονται και στις δύο πλευρές, οι οποίες στερεώνονται με τιράντες για ακαμψία και αντηρίδες, παρέχοντας σταθερό πάχος της ταινίας βάσης.
 3. Το ίδρυμα θα είναι ακόμη και αν ο αριθμός των ασπίδων μεταξύ των φωτιστικών θα είναι ο ίδιος.
 4. Οι συσπάσεις, οι οποίες είναι διαμήκεις σανίδες, είναι καρφωμένες στις πλευρές των σανίδων για οριζόντια ευθυγράμμιση και αξιοπιστία.
 5. Οι συσπάσεις σταθεροποιούνται με κεκλιμένες αντηρίδες, οι οποίες επιτρέπουν την οριζόντια ευθυγράμμιση των θωρακίσεων.
 6. Οι ασπίδες στερεώνονται με άγκιστρα εφελκυσμού ή ελαστικούς ιμάντες.
 7. Ο στερεός ξυλότυπος λαμβάνεται συνήθως με ύψος μεγαλύτερο από ένα μέτρο,η οποία απαιτεί την εγκατάσταση σκάλων και πλατφορμών για σκυροδέτηση.
 8. Εάν είναι απαραίτητο, ο σχεδιασμός αναλύεται με την αντίστροφη σειρά.

Η εγκατάσταση της κλιμακωτής κατασκευής περνάει από διάφορα στάδια. Κάθε επόμενη βαθμίδα μορφοποίησης προηγείται από μια άλλη παρόμοια σειρά:

 1. πρώτο βήμα του ξυλοτύπου
 2. σκυροδέτηση;
 3. δεύτερο στάδιο του καλουπιού.
 4. σκυροδέτηση;
 5. σύμφωνα με το ίδιο σύστημα, την εγκατάσταση των απαραίτητων παραμέτρων.

Η εγκατάσταση του ξυλότυπου βήμα είναι επίσης δυνατή, ταυτόχρονα, όπως ο μηχανισμός συναρμολόγησης μιας στερεής δομής. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να τηρείτε την οριζόντια και κάθετη διάταξη των τμημάτων.

Κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής του ξυλότυπου, η διάταξη των οπών εξαερισμού είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Τα προϊόντα πρέπει να βρίσκονται σε ελάχιστο ύψος 20 cm από την επιφάνεια της γης. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι εποχιακές πλημμύρες και να διαφοροποιηθεί η τοποθεσία ανάλογα με τον παράγοντα αυτό.

Το υλικό για την οπή εξαερισμού εξυπηρετείται καλύτερα ως στρογγυλό πλαστικό ή αμιαντοτσιμέντο με διάμετρο 110-130 mm. Οι ξύλινες ράβδοι έχουν την ιδιαιτερότητα της προσκόλλησης στη βάση από σκυρόδεμα, γι 'αυτό θα είναι δύσκολο να τις αφαιρέσετε αργότερα.

Η διάμετρος των αεραγωγών καθορίζεται ανάλογα με το μέγεθος του κτιρίου και μπορεί να φθάσει από 100 έως 150 cm. Αυτά τα ανοίγματα εξαερισμού στα τοιχώματα είναι αυστηρά παράλληλα μεταξύ τους σε απόσταση 2,5-3 m.

Με όλη την αναγκαιότητα των παραγωγών, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η παρουσία των τρυπών δεν απαιτείται χωρίς αποτυχία:

 • το δωμάτιο έχει ήδη οπές στο πάτωμα του κτιρίου.
 • μεταξύ των πυλώνων του υλικού βάσης χρησιμοποιείται με επαρκή ικανότητα διαπερατό από ατμούς.
 • υπάρχει ένα ισχυρό και σταθερό σύστημα εξαερισμού.
 • ανθεκτικό σε ατμούς υλικό καλύπτει άμμο ή έδαφος που έχει τραβηχτεί στο υπόγειο.

Η κατανόηση της ποικιλίας των ταξινομήσεων υλικών συμβάλλει στη σωστή επιλογή της ενίσχυσης.

Ανάλογα με την τεχνολογία κατασκευής του οπλισμού μπορεί να ποικίλει:

 • σύρμα ή ψυχρής έλασης ·
 • ράβδο ή θερμής έλασης.

Ανάλογα με τον τύπο των ράβδων επιφάνειας:

 • με περιοδικό προφίλ (αυλακώσεις), παρέχοντας τη μέγιστη σύνδεση με το σκυρόδεμα.
 • ομαλή.

Με σκοπό:

 • ράβδων που χρησιμοποιούνται στη συμβατική κατασκευή οπλισμένου σκυροδέματος.
 • ράβδους προέντασης.

Συχνά, τα εξαρτήματα σύμφωνα με το GOST 5781 χρησιμοποιούνται για θεμέλια λωρίδων, ένα στοιχείο θερμής έλασης που εφαρμόζεται σε συμβατικές και προεντεταμένες ενισχυμένες κατασκευές.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ποιότητες χάλυβα και κατά συνέπεια φυσικές και μηχανικές ιδιότητες, οι ράβδοι του οπλισμού διαφέρουν από Α-Ι έως Α-VI. Για την κατασκευή των στοιχείων της αρχικής κλάσης χρησιμοποιώντας χάλυβα χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, στις υψηλές κατηγορίες - ιδιότητες κοντά σε κράμα χάλυβα.

Η κατασκευή του θεμελίου με ταινία συνιστάται να γίνεται με ράβδους τάξης Α-ΙΙΙ ή Α-ΙΙ, οι οποίοι έχουν διάμετρο τουλάχιστον 10 mm.

Στις προγραμματισμένες τοποθεσίες με το μεγαλύτερο φορτίο, τα εξαρτήματα τοποθέτησης τοποθετούνται στην κατεύθυνση της υποτιθέμενης πρόσθετης πίεσης. Τέτοιες θέσεις είναι οι γωνίες της δομής, οι περιοχές με τους υψηλότερους τοίχους, η βάση κάτω από το μπαλκόνι ή τη βεράντα.

Κατά την εγκατάσταση της δομής του οπλισμού σχηματίστηκαν διασταυρώσεις, επαφές και γωνίες. Μια τέτοια ελλιπώς τοποθετημένη μονάδα μπορεί να οδηγήσει σε ρωγμή ή καθίζηση του θεμελίου.

Γι 'αυτό και για την αξιοπιστία χρησιμοποιούνται:

 • πόδια - άκρα σχήματος L (εσωτερικά και εξωτερικά), προσαρτημένα στο εξωτερικό τμήμα εργασίας του πλαισίου ενίσχυσης.
 • εγκάρσιο σφιγκτήρα.
 • κέρδος.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι κάθε κατηγορία ενισχύσεων έχει τις δικές της ειδικές παραμέτρους για την επιτρεπόμενη γωνία κάμψης και καμπυλότητα.

Σε ένα ενιαίο πλαίσιο, τα μέρη συνδέονται με δύο μεθόδους:

 • Συγκόλληση, που περιλαμβάνει ειδικό εξοπλισμό, τη διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ενέργειας και έναν ειδικό που θα εκτελέσει όλα αυτά.
 • Πλέξιμο, με απλό γάντζο, σύρμα (30 cm σε μια διασταύρωση). Θεωρείται ο πιο αξιόπιστος τρόπος, αν και χρονοβόρος. Η ευκολία του έγκειται στο γεγονός ότι αν είναι απαραίτητο (το φορτίο στην κάμψη), η ράβδος μπορεί να μετατοπιστεί ελαφρώς, ανακουφίζοντας έτσι την πίεση στο στρώμα σκυροδέματος και προστατεύοντας την από ζημιά.

Μπορείτε να κάνετε ένα γάντζο, αν πάρετε μια παχιά και ανθεκτική μεταλλική ράβδο. Με μια άκρη για πιο βολική χρήση κάνει τη λαβή, η άλλη κάμπτεται με τη μορφή ενός γάντζου. Έχοντας διπλώσει το καλώδιο τοποθέτησης στο μισό, σχηματίζουν ένα βρόχο σε ένα από τα άκρα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να περιστραφεί γύρω από το ενισχυμένο συγκρότημα, να τυλίξει το άγκιστρο στον βρόχο έτσι ώστε να στηρίζεται σε μία από τις "ουρές" και η δεύτερη "ουρά" να τυλίγεται γύρω από το καλώδιο τοποθέτησης, σφίγγοντας προσεκτικά γύρω από το οπλισμό.

Όλα τα μεταλλικά μέρη προστατεύονται προσεκτικά με ένα στρώμα σκυροδέματος (ελάχιστο - 10 mm) για την πρόληψη της όξινης διάβρωσης.

Οι υπολογισμοί της ποσότητας ενίσχυσης που θα χρειαστεί για την κατασκευή των θεμελιώσεων λωρίδων απαιτούν τον καθορισμό των ακόλουθων παραμέτρων:

 • διαστάσεις του συνολικού μήκους της λωρίδας υπογείου (εξωτερική και αν υπάρχουν εσωτερικά μεταλλικά στοιχεία) ·
 • τον αριθμό των στοιχείων για τη διαμήκη ενίσχυση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αριθμομηχανή στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή).
 • τον αριθμό των σημείων ενίσχυσης (ο αριθμός των γωνιών και των σημείων διασταύρωσης των ταινιών θεμελίωσης) ·
 • αλληλεπικάλυψη παραμέτρων των στοιχείων ενίσχυσης.

Οι κανόνες του SNiP υποδεικνύουν τις παραμέτρους της συνολικής επιφάνειας εγκάρσιας διατομής των στοιχείων διαμήκους ενίσχυσης, τα οποία δεν θα είναι μικρότερα από το 0,1% της επιφάνειας διατομής.

Συμπληρώστε

Συνιστάται να ρίχνουμε το μονολιθικό θεμέλιο με σκυρόδεμα σε στρώσεις πάχους 20 cm, μετά το οποίο το στρώμα συμπιέζεται με ένα δονητή σκυροδέματος για να αποφευχθούν κενά. Αν χύσετε σκυρόδεμα το χειμώνα, το οποίο είναι ανεπιθύμητο, τότε θα πρέπει να το ζεστάνετε με τη βοήθεια απορριμμάτων. Κατά την ξηρή περίοδο συνιστάται η χρήση νερού για τη δημιουργία της επίδρασης της υγρασίας, διαφορετικά μπορεί να επηρεάσει τη δύναμή της.

Η συνοχή του σκυροδέματος πρέπει να είναι η ίδια για κάθε στρώση και η πλήρωση πρέπει να γίνει σε μία ημέρα., καθώς ένα χαμηλό επίπεδο προσκόλλησης (μια μέθοδος προσκόλλησης επιφανειών ανόμοιων στερεών ή υγρών συνθέσεων) μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό ρωγμών. Σε αυτή την περίπτωση, αν είναι αδύνατο να γεμίσετε μια μέρα, είναι σημαντικό να ρίχνετε τουλάχιστον με άφθονο τρόπο την επιφάνεια του σκυροδέματος με νερό και, για να διατηρήσετε την υγρασία, καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα πάνω.

Το σκυρόδεμα πρέπει να σταθεί. Μετά από 10 ημέρες, τα τοιχώματα της βάσης επεξεργάζονται έξω με μαστίχα ασφάλτου και ένα υλικό στεγανοποίησης (συνήθως υλικό στέγης) είναι κολλημένο για να το προστατεύει από διείσδυση νερού.

Το επόμενο στάδιο είναι η επίστρωση των κοιλοτήτων της θεμελίωσης της ταινίας με άμμο, η οποία επίσης τοποθετείται σε στρώματα, με κάθε βαθμίδα να είναι προσεκτικά γεμισμένη. Πριν τοποθετήσετε το επόμενο στρώμα άμμου ποτισμένο με νερό.

Χρήσιμες συμβουλές

Η σωστά εγκατεστημένη βάση λωρίδων - μια υπόσχεση μακρά χρόνια λειτουργίας του κτιρίου.

Είναι σημαντικό να διατηρείται σταθερά το σταθερό βάθος τοποθέτησης της θεμελίωσης σε ολόκληρη την περιοχή του εργοταξίου, καθώς μικρές αποκλίσεις οδηγούν στη διαφορά στην πυκνότητα του εδάφους, τον κορεσμό της υγρασίας, που θέτει σε κίνδυνο την αξιοπιστία και ανθεκτικότητα του ιδρύματος.

Μεταξύ των κοινών παραλείψεων στην κατασκευή του κτιρίου είναι κυρίως η απειρία, η έλλειψη προσοχής και η ευκολία στην εγκατάσταση, καθώς και:

 • ανεπαρκώς προσεκτική μελέτη των υδρογεωλογικών ιδιοτήτων και του εδάφους ·
 • τη χρήση φθηνών και χαμηλής ποιότητας δομικών υλικών ·
 • η ανικανότητα των οικοδόμων αποδεικνύεται από ζημιές στο στρώμα στεγάνωσης, καμπύλες σημάνσεις, μαξιλάρια που έχουν τοποθετηθεί άνισα, παραβίαση της γωνίας,
 • μη συμμόρφωση με το χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης του ξυλότυπου, ξήρανση του σκυροδέματος και άλλα προσωρινά στάδια.

Προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους σφάλματα, είναι θεμελιώδους σημασίας να έλθουν σε επαφή μόνο οι ειδικοί που εμπλέκονται στην εγκατάσταση δομικών θεμελίων και να προσπαθήσουν να ακολουθήσουν τα στάδια της κατασκευής. Εάν η εγκατάσταση του ιδρύματος σχεδιάζεται μόνη της, θα ήταν προτιμότερο να συμβουλευτείτε εμπειρογνώμονες στον τομέα αυτό πριν ξεκινήσετε την εργασία.

Ένα σημαντικό θέμα στην κατασκευή του ιδρύματος είναι το θέμα της συνιστώμενης εποχής του χρόνου για τέτοιες εργασίες. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο ανεπιθύμητος χρόνος θεωρείται χειμώνας και αργά το φθινόπωρο, δεδομένου ότι το κατεψυγμένο και κορεσμένο έδαφος προκαλεί ταλαιπωρίατην επιβράδυνση των κατασκευαστικών εργασιών και, κυρίως, τη συρρίκνωση των θεμελίων και την εμφάνιση ρωγμών στην ήδη τελειωμένη δομή. Οι επαγγελματίες υποδεικνύουν ότι ο βέλτιστος χρόνος για την ανέγερση είναι ζεστές και ξηρές περιόδους (ανάλογα με την περιοχή, αυτά τα διαστήματα εμπίπτουν σε διαφορετικούς μήνες).

              Μερικές φορές μετά την κατασκευή της ίδρυσης και λειτουργίας του κτιρίου έρχεται η ιδέα της επέκτασης του χώρου διαβίωσης του σπιτιού. Το ερώτημα αυτό απαιτεί μια στενή ανάλυση της κατάστασης της βάσης. Σε περίπτωση ανεπαρκούς αντοχής, η κατασκευή μπορεί να προκαλέσει έκρηξη της θεμελίωσης, ερπυσμός ή ρωγμές στους τοίχους. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή του κτιρίου.

              Ωστόσο, εάν η κατάσταση του ιδρύματος δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση του κτιρίου, δεν πρέπει να σας ενοχλούν. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν μερικά κόλπα με τη μορφή της ενίσχυσης της θεμελίωσης της δομής.

              Αυτή η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορους τρόπους:

              • σε περίπτωση μικρής ζημιάς στο υπόγειο, αρκεί να αποκατασταθεί το στρώμα υδροηλεκτρικής και θερμικής μόνωσης.
              • πιο δαπανηρή είναι η επέκταση του ιδρύματος.
              • συχνά χρησιμοποιούν τη μέθοδο αντικατάστασης του εδάφους κάτω από τη βάση του σπιτιού.
              • χρησιμοποιώντας διάφορους τύπους πασσάλων.
              • δημιουργώντας ένα μανδύα από οπλισμένο σκυρόδεμα που εμποδίζει την κατάρρευση όταν εμφανίζονται ρωγμές στους τοίχους.
              • η ενίσχυση με μονολιθικούς συνδετήρες ενισχύει τη βάση σε όλο το πάχος. Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση διπλής όψης ενισχυμένου κλωβού ή σωλήνων που εγχέουν μια λύση που γεμίζει ελεύθερα όλες τις κοιλότητες της τοιχοποιίας.

              Το πιο σημαντικό πράγμα στην κατασκευή οποιουδήποτε τύπου ιδρύματος είναι ο σωστός προσδιορισμός της απαιτούμενης οπτικής γωνίας, ο ακριβής υπολογισμός όλων των παραμέτρων, η επακριβής τήρηση των οδηγιών για την εκτέλεση όλων των ενεργειών βήμα προς βήμα, η τήρηση των κανόνων και των συμβουλών των εμπειρογνωμόνων και φυσικά η ανάληψη της βοήθειας των βοηθών.

              Η τεχνολογία ποδιών ταινίας βρίσκεται στο επόμενο βίντεο.

              Σχόλια
               Συντάκτης
              Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

              Αίθουσα εισόδου

              Σαλόνι

              Υπνοδωμάτιο