Μονολιθικό θεμέλιο λωρίδων: χαρακτηριστικά της κατασκευής

Η θεμελίωση της μονόλιθας είναι ένα αδιαίρετο σύστημα ενίσχυσης οπλισμού και σκυροδέματος. Αυτός ο τύπος θεμελίωσης τοποθετείται κατά μήκος της περιμέτρου κάτω από όλους τους τοίχους και τα χωρίσματα ενός κτιρίου. Με σωστό υπολογισμό και κατασκευή, ο μονόλιθος είναι ανθεκτικός, αξιόπιστος και σταθερός, είναι κατάλληλος για κτίρια και κατασκευές διαφόρων μεγεθών και σκοπών.

Η οργάνωση μιας μονολιθικής θεμελίωσης λωρίδων είναι πιο συμφέρουσα σε περίπτωση χαμηλής εμφάνισης υπόγειων υδάτων · διαφορετικά, είναι απαραίτητο να οργανωθεί ένα σύστημα αποστράγγισης.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Ο σχεδιασμός του ιδρύματος συγκεντρώνει όλα τα φορτία από το κτίριο και κατανέμει το φορτίο στο θεμέλιο έδαφος, το οποίο προστατεύει τους τοίχους από παραμορφώσεις λόγω των κινήσεων του εδάφους.Το κύριο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού της βάσης λωρίδας είναι ο κανόνας - το ύψος πρέπει να είναι τουλάχιστον διπλάσιο από το πλάτος. Υπό την προϋπόθεση της ενίσχυσης του σκυροδέματος, μπορεί να φέρει σημαντικά φορτία, περισσότερα από τα θεμέλια σωρός, κιονοστοιχίες και σχάρες. Μονολιθικό θεμέλιο λωρίδων που χρησιμοποιείται για την κατασκευή διαφόρων αντικειμένων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση κτιρίων χαμηλού ύψους για διάφορους σκοπούς (ατομικά σπίτια, εξοχικές κατοικίες, λουτρά, βοηθητικά κτίρια) και βοηθητικά κτίρια (θερμοκήπια, επεκτάσεις, περιφράξεις).

Κατά το σχεδιασμό και την εγκατάσταση μιας μονολιθικής κορδέλας, πρέπει να ληφθούν υπόψη διάφοροι κανονισμοί. Κατά τον υπολογισμό, καθοδηγούνται από τα δεδομένα σύμφωνα με την περιοχή κατασκευής σύμφωνα με το SNiP 23-01-99 "Κλιματολογία κτιρίων", SNiP 2.02.01-83 "Θεμέλια κτιρίων και κατασκευών". Στο στάδιο της επιλογής των υλικών και την εγκατάσταση του ξυλότυπου, GOST R 52085-2003 "Κάλυψη. Γενικές τεχνικές προδιαγραφές ", GOST 5781 82" Armature ".

Η ίδρυση αυτού του τύπου έχει πολλά πλεονεκτήματα.

 • Αντοχή Με σωστό υπολογισμό, ο μονόλιθος θα αντέξει το φορτίο από το κτίριο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
 • ΑνθεκτικότηταΗ διάρκεια ζωής μιας μονολιθικής θεμελίωσης λωρίδων είναι από 150 χρόνια. Αυτή η διάρκεια επιτυγχάνεται λόγω της ακεραιότητας της δομής και της απουσίας ραφών. Σε σύγκριση με τις "κορδέλες" από τούβλα, μπλοκ από σκυρόδεμα, που έχουν διάρκεια ζωής 30-70 χρόνια, η επιλογή ενός μονόλιθου για ανθεκτικά κτίρια είναι πιο συμφέρουσα.
 • Η δυνατότητα του υπογείου και του υπογείου.
 • Η δυνατότητα κατασκευής ενός κτιρίου οποιασδήποτε διαμόρφωσης, επειδή ένα μονολιθικό θεμέλιο λωρίδων χύνεται επί τόπου απευθείας στον ξυλότυπο, το σχήμα και το μέγεθος του ιδρύματος μπορεί να είναι οποιοδήποτε. Η δέσμευση στο μέγεθος του εργοστασίου των μπλοκ απουσιάζει εδώ.
 • Η δυνατότητα αυτο-ενσωμάτωσης. Η τεχνολογική διαδικασία εγκατάστασης και χύτευσης είναι πολύ απλή, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη προσέλκυσης εξειδικευμένου εξοπλισμού κατασκευής ή ενοικίασης ειδικών υψηλής ειδίκευσης. Μπορείτε να τοποθετήσετε μια μονολιθική "ταινία" με τα χέρια σας.

Ο μονόλιθος παρουσιάζει επίσης μειονεκτήματα, ανάμεσα στα οποία αξίζει να τονιστεί πρωτίστως το υψηλό κόστος του ιδρύματος, το οποίο αποτελείται από το κόστος υλικών (σκυρόδεμα, πλήρωση, ενίσχυση χάλυβα, υλικά απορροής, στεγανοποίηση), κόστος εργασίας (χωματουργικές εργασίες, .

Όταν αυτο-επίστρωση, θα χρειαστεί μια ομάδα 4-5 ατόμων, ένα μπετονιέρα, και μια συσκευή για δονητικό σκυρόδεμα.

Συσκευή

Τα θεμέλια του οπλισμένου σκυροδέματος μπορούν να είναι δύο τύπων.

 • Μικρές επιλογές βάθους μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ήρεμα εδάφη χωρίς πέτρες με καλή φέρουσα ικανότητα για μικρά κτίρια (κτίρια πλαισίων, ξύλινα σπίτια). Σε αυτή την περίπτωση, η ταινία είναι επαρκής για να βυθιστεί κατά 10-15 cm σε ένα στερεό στρώμα εδάφους, το οποίο βρίσκεται κάτω από το εύφορο μαλακό στρώμα. Πρέπει να σημειωθεί ότι το συνολικό ύψος της θεμελίωσης σύμφωνα με τους κανονισμούς πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 cm.
 • Μονολιθικά θεμέλια λωρίδων βαθιά θεμέλια κοστούμι κάτω από βαριά σπίτια. Κατά κανόνα, μειώνονται κάτω από το επίπεδο κατάψυξης του εδάφους σύμφωνα με κλιματικές προδιαγραφές κατά 10-15 cm. Είναι σημαντικό η βάση να στηρίζεται σε ένα στερεό στρώμα εδάφους, το οποίο έχει μεγάλη φέρουσα ικανότητα. Από αυτή την άποψη, μπορεί να χρειαστεί να εμβαθύνουμε το ίδρυμα στην απαραίτητη υποστήριξη.

   Η τεχνολογία παραγωγής των λωρίδων λωρίδων ποικίλλει. Τέτοια θεμέλια είναι τα εξής:

   • προκατασκευασμένα - αποτελούνται από μπλοκ από οπλισμένο σκυρόδεμα και προκατασκευασμένα μαξιλάρια.Τα προκατασκευασμένα θεμέλια χτίζονται πολύ γρήγορα · για την εγκατάσταση απαιτείται εξοπλισμός κατασκευής.
   • μονολιθικά - τέτοιες κατασκευές γίνονται αμέσως στο εργοτάξιο. Ενισχύεται στο σκελετό και το σκυρόδεμα χύνεται. Η μονολιθική ενισχυμένη βάση δεν απαιτεί τη συμμετοχή του κατασκευαστικού εξοπλισμού, διότι μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, ακόμη και χωρίς εξειδικευμένες δεξιότητες.

    Το κύριο υλικό της δομής του σκυροδέματος είναι το τσιμέντο Portland. Η μάρκα του επιλέγεται σύμφωνα με το έργο. Για την κατασκευή μεμονωμένων χαμηλού κτιρίου κατοικιών, συνήθως χρησιμοποιείται τσιμέντο Portland M400. Και επίσης στη σύνθεση του σκυροδέματος γεμίζει περιλαμβάνει τα πληρωτικά (χαλίκι και άμμο) και το νερό. Ο σχεδιασμός μπορεί να είναι buttobetonnoy, σε αυτή την περίπτωση, πέτρες χαλίκι χρησιμοποιούνται ως πλήρωσης.

    Το οπλισμένο σκυρόδεμα έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά αντοχής για το υπόβαθρο. Πρόκειται για ένα πλαίσιο από σκυρόδεμα ενισχυμένο με χαλύβδινο πλαίσιο. Το πλέγμα οπλισμού αποτελείται από διαμήκεις και εγκάρσιες ράβδους που διασυνδέονται με πλέξιμο σύρμα. Η επένδυση είναι απαραίτητο στοιχείο του μονόλιθου. Συλλέγεται από ξύλινες σανίδες, φύλλα κόντρα πλακέ και μοριοσανίδες.Η πιο συνηθισμένη χρήση των σανίδων πάχους 25-40 mm από κωνοφόρα δέντρα. Από αυτούς τοποθετούν ασπίδες, οι οποίες στερεώνονται στο λάκκο.

     Με τον τύπο του υλικού και την πλήρωση του μίγματος σκυροδέματος, τα μονολιθικά θεμέλια χωρίζονται σε τύπους όπως:

     • σκυρόδεμα ·
     • οπλισμένο σκυρόδεμα ·
     • βουτοβενζόνη.

      Ένα σημαντικό ζήτημα στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση των θεμελίων είναι η εποικοδομητική λύση των δαπέδων. Κατά την κατασκευή μιας θεμελίωσης μονολιθικών ταινιών, το έδαφος κάτω από το δάπεδο παραμένει κορεσμένο με υγρασία, από το οποίο το δάπεδο χρειάζεται προστασία. Με χαμηλή βάση, τα δάπεδα γίνονται στο έδαφος. Ο λάκκος για να αποφευχθεί η καθίζηση γεμίζει πάνω στο υπόστρωμα πίσω με τα ερείπια και την άμμο. Επάνω τους είναι τοποθετημένο το στρώμα στεγανοποίησης. Η πλάκα δαπέδου δεν είναι συνδεδεμένη με την ταινία θεμελίωσης, οι αρμοί είναι εφοδιασμένες με στεγανοποίηση. Επιπλέον, για την απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας, οργανώστε ένα σύστημα αποστράγγισης γύρω από το κτίριο, το οποίο περιλαμβάνει υπονόμους για την εκτροπή του βρόχινου νερού από το υπόγειο. Αυτές οι δραστηριότητες είναι αρκετά ακριβές.

      Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της βάσης της μονολιθικής ταινίας της συσκευής είναι μια έκδοση με τυφλή περιοχή.Η πλάκα δαπέδου με τη μορφή δαπέδων χρησιμοποιείται συνήθως για να δημιουργήσει ένα υπόγειο χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, στο υπόγειο του σπιτιού γίνονται αεραγωγοί που είναι ανοιχτοί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας όλο το χρόνο.

      Κατά τη δημιουργία ενός αεριζόμενου υπόγειου χώρου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε θερμικά μονωτικά υλικά.

      Υπολογισμός

      Ο σχεδιασμός του ιδρύματος αρχίζει με τον υπολογισμό. Αρχικά, είναι απαραίτητο να καθορίσετε το βάθος της τοποθέτησης, το ύψος του υπερκείμενου τμήματος και το πλάτος της ταινίας. Οι παράμετροι του βάθους και του πλάτους της θεμελίωσης της μονολιθικής λωρίδας εξαρτώνται από τον τύπο του εδάφους, το βάθος ψύξης, τη μάζα του κτιρίου. Εάν η "ταινία" της θεμελίωσης είναι θαμμένη, τότε το βάθος της κατασκευής υπολογίζεται με βάση το μέγιστο βάθος της διείσδυσης παγετού στο σημείο σχεδιασμού συν 25-30 cm

      Εάν το θεμέλιο είναι ρηχό, τότε η ίδρυσή του καθορίζεται από τη φύση του εδάφους με τα ακόλουθα ελάχιστα βάθη:

      • πήλινο χώμα - 75 cm.
      • αμμώδη και αργιλώδη εδάφη - 45 εκ.
      • βραχώδεις και βραχώδεις εκτάσεις (συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής προετοιμασίας, με λείανση, χαλίκια, χαλίκι) - έως 45 cm.

       Το πλάτος του ιδρύματος πρέπει να διασφαλίζει ότι το 70% της φέρουσας ικανότητας αυτού του εδάφους δεν μεταφέρεται στο έδαφος.Το ελάχιστο μέγεθος του πάχους της θεμελίωσης της μονόλιθου είναι 30 εκ. Ο υπολογισμός πλάτους συνίσταται στη συλλογή ολόκληρου του υπολογιζόμενου φορτίου στην θεμελίωση, το οποίο πρέπει να διαιρείται με το συνολικό μήκος της θεμελίωσης και τη χωρητικότητα του εδάφους.

       Κατά τη συλλογή φορτίων, λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθες τιμές:

       • βάρους έργου στο σπίτι. Αποτελείται από τη μάζα όλων των δομικών κατασκευών - τοίχους, οροφές, στέγες. Οι κατά προσέγγιση τιμές μπορούν να ληφθούν από το SNiP II-3-79 "Τεχνική θερμότητας κατασκευής".
       • φορτία χιονιού και ανέμου. Καθορίζονται για κάθε κλιματική περιοχή και υπολογίζονται σύμφωνα με το SNiP 2.01.07-85 "Φορτία και επιπτώσεις".
       • βάρος οικιακού εξοπλισμού, έπιπλα, άνθρωποι. Υπολογίζεται σύμφωνα με τους κανονισμούς. Καταγράφεται ποσότητα 195 kg ανά τετραγωνικό μέτρο κάθε οροφής, συμπεριλαμβανομένης της επικάλυψης δαπέδου στον πρώτο όροφο.

       Το συνολικό βάρος πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 1,3 για να προσδιοριστεί το τελικό φορτίο στο θεμέλιο. Η τιμή λαμβάνεται σε χιλιόγραμμα. Το μήκος του θεμελίου θεωρείται συνολικά κάτω από όλους τους τοίχους και τα χωρίσματα. Η φέρουσα ικανότητα του εδάφους στην τοποθεσία καθορίζεται περίπου Το ελάχιστο είναι 2 kg / cm².Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους εδάφους, εκτός από πηλό και αργιλώδη.

       Το ύψος του ανυψωμένου τμήματος της βάσης της λωρίδας εξαρτάται από το βάθος της θεμελίωσης της και το πλάτος της ταινίας της βάσης. Για αυτή την παράμετρο, υπολογίζεται η μέγιστη τιμή στην οποία η δομή θα είναι σταθερή και διατηρείται σταθερά στη βάση.

       Είναι δυνατό να καθορίσετε το επιτρεπόμενο ύψος με δύο τρόπους:

       • οι τιμές λαμβάνονται σε αναλογία 1: 1.
       • το ύψος υπολογίζεται σε σχέση με τη σόλα. Το προβλεπόμενο πλάτος της ταινίας πολλαπλασιάζεται επί 4.

        Μετά τον υπολογισμό των παραμέτρων της θεμελίωσης του κτιρίου υπολογίζεται επίσης η απαιτούμενη ποσότητα δομικών υλικών. Η εκπόνηση μιας κατά προσέγγιση εκτίμησης θα επιτρέψει μια συνεχή διαδικασία κατασκευής. Από αυτή την άποψη, είναι σημαντικό να υπολογίσετε τον απαιτούμενο όγκο σκυροδέματος. Ο όγκος της χύτευσης εξετάζεται ανάλογα με το ύψος, το πλάτος και το μήκος της θεμελίωσης, χρησιμοποιώντας τον τύπο για τον υπολογισμό του όγκου του παραλληλεπίπεδου.

        Το συνολικό ύψος λαμβάνεται υπόψη εδώ: υπόγεια και υπόγεια μέρη.

        Η ποσότητα του οπλισμού υπολογίζεται συνολικά για το πλαίσιο βάσει του μήκους των διαμήκων ράβδων και των κάθετων ράβδων, καθώς και του αριθμού τους. Οι κάθετες ράβδοι είναι συνήθως 50 εκατοστά και στις γωνίες.Το ύψος τους είναι μικρότερο από το ύψος της θεμελίωσης κατά 10-15 mm. Είναι επίσης απαραίτητο να υπολογιστεί ο τύπος του ξυλότυπου. Η περιοχή όλων των επιφανειών στην πλευρά μπορεί να υπολογιστεί πολλαπλασιάζοντας το ύψος της θεμελίωσης κατά το διπλάσιο της περιμέτρου. Μετά από αυτό, πρέπει να καθορίσετε την περιοχή του πίνακα (το μήκος πρέπει να πολλαπλασιαστεί με το πλάτος). Η περιοχή των πλευρικών επιφανειών διαιρείται από την επιφάνεια του πίνακα και επιτυγχάνεται ο αριθμός των σανίδων ξυλότυπου.

        Οι εκτιμήσεις για την ίδρυση μονολιθικών θεμελιών λωρίδων περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

        • υλικά για την επίστρωση "μαξιλαριών" (άμμος, θρυμματισμένη πέτρα, τσιμέντο)?
        • έτοιμο σκυρόδεμα.
        • εξαρτήματα.
        • μαλακό σύρμα για ενίσχυση πρόσδεσης.
        • σανίδες για ξυλότυπους?
        • αδιάβροχα υλικά (πίσσα, υλικό στέγης, πλαστική μεμβράνη) ·
        • (πλάκα, σκυρόδεμα, άμμος, πλαστικό αφρού).
        • εργαλεία κατασκευής ·
        • πρόσληψη εργαζομένων ή εξοπλισμού για χωματουργικές εργασίες.
        • εξοπλισμός για σκυροδέτηση (μπετονιέρα, vibropress).

        Αφού προσδιορίσετε τις απαιτούμενες διαστάσεις της μονολιθικής βάσης, δημιουργήστε ένα σχέδιο του σχεδίου του θεμελίου, των αρμών και της τοποθέτησης. Το παράδειγμα που παρουσιάζεται δείχνει τη διάταξη μιας θεμελίωσης μονολιθικών ταινιών για ένα σπίτι με διαστάσεις κατά μήκος των αξόνων των 9800x11300 mm.Περιλαμβάνει το σχέδιο υπογείου, τμήμα, σχέδιο ενίσχυσης.

        Το προκύπτον διάγραμμα εξηγεί τις ακόλουθες πληροφορίες:

        • τα κύρια δομικά στοιχεία και τα μεγέθη τους ·
        • τις ακριβείς διαστάσεις του κτιρίου στους άξονες.
        • η απόσταση μεταξύ των στοιχείων στους άξονες και σε μέγεθος.
        • ακριβές επίπεδο θεμελίωσης.
        • στεγανοποίηση και θερμομόνωση. Τα σχέδια υπογράφουν το χρησιμοποιούμενο οικοδομικό υλικό για τα έργα.
        • το διάγραμμα υποδεικνύει τον τόπο σχηματισμού της βάσης και της τυφλής περιοχής.
        • η συσκευή του μελλοντικού δαπέδου που καλύπτει με ένα κόμπο ενός prileganiye από ένα πιάτο ενός δαπέδου.
        Ίδρυση του σπιτιού 9800x11300

        Κατασκευή

         Ανεξάρτητα από το αν κάνετε ένα ίδρυμα με τα δικά σας χέρια ή με την πρόσληψη εργαζομένων, γνωρίζοντας ότι η τεχνολογία είναι πολύ σημαντική. Απαιτείται βήμα προς βήμα έλεγχος διαδικασίας σε όλα τα στάδια της εγκατάστασης.

         Η τοποθέτηση ενός μονόλιθου θεμελιώδους λωρίδας περιλαμβάνει διάφορα στάδια.

         • Προετοιμασία του εργοταξίου. Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσετε την περιοχή των συντριμμιών, να προετοιμάσετε ένα χώρο αποθήκευσης υλικών. Οι διαστάσεις του λάκκου μεταφέρονται στην καθαρισμένη περιοχή. Σύμφωνα με τις σημαντικές διαστάσεις του σπιτιού, εκσφενδονίζεται ένα εύφορο στρώμα εδάφους. Οι γωνίες του μελλοντικού ιδρύματος επισημαίνονται με μανταλάκια, η κατεύθυνση των τοίχων επισημαίνεται με κορδόνια.Η εργασία σήμανσης γίνεται με το επίπεδο του κτιρίου.
         • Χωματουργικές εργασίες. Το καλώδιο έσκαψε μια τάφρο στο βάθος του θεμελίου. Το πλάτος της τάφρου καθορίζεται από το πλάτος σχεδιασμού της ταινίας, λαμβάνοντας υπόψη την εγκατάσταση του ξυλότυπου. Συνήθως για αυτή την άδεια 20-30 cm σε κάθε πλευρά.
         • Προετοιμασία της βάσης. Ο πυθμένας του τάφρου καλύπτεται με ένα στρώμα άμμου, ανάλογα με το είδος του εδάφους. Για την ανύψωση των εδαφών, το πάχος του στρώματος πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά. Το κλινοστρωμνές στριφογυρίζεται και φέρει επένδυση με στρώμα στεγανοποίησης.
          • Συναρμολόγηση και εγκατάσταση του ξυλότυπου. Για την εγκατάσταση των συνόλων προετοιμασία σανίδες των σανίδων. Το πινάκιο τοιχώματος κατά την εγκατάσταση του ξυλοτύπου πρέπει να είναι αυστηρά κατακόρυφο, σανίδες άκρη έτσι θα πρέπει να είναι υψηλότερη χύτευσης ξυλοτύπου 5-10 cm. Στερεά κολλημένες μεταξύ τους με καρφιά ή βίδες τοποθετημένο στην τάφρο και μέσω αποστατών και μανταλάκια. Είναι σημαντικό να γίνει αυτό το στάδιο πολύ προσεκτικά, ώστε όταν το σκυρόδεμα χύνεται, ο ξυλότυπος διατηρεί το σχήμα του. Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με μεμβράνη ή μαστίχα για εύκολη αποσυναρμολόγηση μετά την τοποθέτηση του σκυροδέματος.
          • Πλεκτομηχανές ενισχυτικό κλουβί. Μετά την εγκατάσταση του ξυλότυπου, μπορείτε να ξεκινήσετε την ενίσχυση. Το πλαίσιο του οπλισμού πλέκεται από τις διαμήκεις ράβδους Α-ΙΙΙ και τις εγκάρσιες ράβδους χάλυβα.Τα ενισχυμένα πλέγματα, όταν τοποθετούνται στο σκελετό, παρέχουν προστατευτικό στρώμα 30 mm. Για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ράβδους κοπής.
          • Χύσιμο μίγματος σκυροδέματος. Μετά την εγκατάσταση των εξαρτημάτων είναι απαραίτητο να χύσει σκυρόδεμα. Ο έλεγχος ποιότητας, η συνέχεια της διαδικασίας και η θερμοκρασία του είναι σημαντικά εδώ. Η πλήρωση του ξυλότυπου παράγει ομοιόμορφα. Για να επιτευχθεί η πυκνότητα, η ομοιομορφία, η αφαίρεση των φυσαλίδων αέρα, το σκυρόδεμα πρέπει να δονηθεί μετά την έκχυση.
          • Φροντίδα για σκυρόδεμα. Όλες οι περαιτέρω εργασίες πραγματοποιούνται μετά την τοποθέτηση του σκυροδέματος. Κατά μέσο όρο, η τοποθέτηση σε τοίχο μπορεί να ξεκινήσει 1-2 εβδομάδες μετά την έκχυση. Για στεγανοποίηση μονόλιθων πλευρικών επιφανειών θεμελίωσης ταινιών της ταινίας καλυμμένες με μαστίχα ασφάλτου. Μετά από αυτό, μπορείτε να συμπληρώσετε.

          Συμβουλές

          Κατά την οικοδόμηση της ίδρυσης του σπιτιού πρέπει να λάβετε υπόψη πολλές αποχρώσεις.

          • Η θερμοκρασία της διαδικασίας σκλήρυνσης του σκυροδέματος εξαρτάται από τη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της εργασίας. Σε ζεστό καιρό, το χυμένο θεμέλιο είναι καλυμμένο με πλαστικό περιτύλιγμα για να διατηρηθεί η υγρασία και η κορυφή της χύσης δεν στεγνώνει.
           • Το βέλτιστο επίπεδο θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της έκχυσης σκυροδέματος θεωρείται ότι είναι περίπου + 20 ° C, με το φθινόπωρο να φτάνει το 50% στην τρίτη ημέρα.Επιπλέον, μπορείτε να αφαιρέσετε το ξυλότυπο και να εκτελέσετε περαιτέρω εργασίες. Σε θερμοκρασία περίπου + 10 ° C, αυτή η περίοδος είναι 10-14 ημέρες. Θερμοκρασία + 5 ° C απαιτεί θερμομόνωση σε κουφώματα ή θέρμανση σκυροδέματος, φυσικά, το σκυρόδεμα δεν στερεοποιείται σε αυτό το επίπεδο θερμότητας. Περίπου 28-30 ημέρες πρέπει να περάσουν πριν από την τελική στερεοποίηση του σκυροδέματος.
           • Είναι σημαντικό κατά την εγκατάσταση μιας μονολιθικής βάσης λωρίδας να λαμβάνεται υπόψη ο τόπος διέλευσης των επικοινωνιών. Για το σκοπό αυτό, τοποθετούνται πλαστικοί σωλήνες κατάλληλου μεγέθους μέσα από τον ξυλότυπο.

           Για να δημιουργήσετε μια βάση μονολιθικών ταινιών, δείτε το παρακάτω βίντεο.

           Σχόλια
            Συντάκτης
           Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

           Αίθουσα εισόδου

           Σαλόνι

           Υπνοδωμάτιο