Μη-θαμμένα θεμέλια - τύποι και χρήσεις

Μη-θαμμένο θεμέλιο χρησιμοποιείται για την κατασκευή ελαφρών δομών σε υψωμένα εδάφη, το σχεδιασμό των οποίων επιτρέπει μια μικρή δομή χωρίς τη δημιουργία ζημιών. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε χονδροειδή και βραχώδη εδάφη για την κατασκευή κατασκευών από πέτρα. Χαρακτηριστικό του είναι ότι το κύριο μέρος του είναι πάνω από το επίπεδο του εδάφους.

Είδη

Υπάρχουν τρεις τύποι μη θρυμματισμένων θεμελίων:

 • στήλη
 • μονολιθική πλάκα,
 • πλέγμα.
 Μη-θαμμένα θεμέλια, στήλη, συμπαγή πλάκα και γρίλια

Εξετάστε κάθε άποψη με περισσότερες λεπτομέρειες.

Columnar

Columnar είναι μια φθηνή επιλογή που μπορεί να αντέξει ελαφριά κατασκευή σε μαλακά εδάφη ή βαριά κατασκευή σε πολύ σκληρά. Αυτή η άποψη είναι μια μικρή κάθετη στήριξη, περίπου 25% των οποίων είναι βυθισμένη στο έδαφος σε μια προετοιμασμένη ταφή.

Η απόσταση μεταξύ των πυλώνων πρέπει να είναι από 1,5 έως 2,5 μέτρα.

Τα υλικά για τη δημιουργία πυλών μπορούν να είναι διαφορετικά:

 • οπλισμένο σκυρόδεμα
 • μέταλλο,
 • ξύλο,
 • κατασκευή τούβλων.

Το ξύλο απαιτεί προεπεξεργασία για την προστασία από την σήψη, δεν μπορεί να αντέξει πολύ βάρος, και επομένως χρησιμοποιείται σπάνια, κυρίως για προσωρινά κτίρια.

Ο τύπος στήλης είναι δημοφιλής στην ιδιωτική κατασκευή λόγω της αξιοπιστίας και της απλότητας κατασκευής του. Ωστόσο, είναι κατάλληλο μόνο για ελαφρά κτίρια.

Υπάρχει επίσης το πρόβλημα της ανατροπής των ατομικών ή όλων των στηριγμάτων. Για να αποφευχθεί αυτό, τα στηρίγματα γίνονται ευρεία στη βάση και χαμηλά σε ύψος. Επίσης, αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με την αφαίρεση του στρώματος εδάφους κάτω από τον πόλο και την αντικατάστασή του με ένα στρώμα άμμου.

 Πυλώνα μη βυθισμένο θεμέλιο

Μονόλιθος πλάκα

Η μονολιθική πλάκα είναι κατάλληλη για κατασκευή σε στερεά εδάφη στα οποία δεν υπάρχει δυνατότητα καθίζησης. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε συνθήκες φύλαξης του πάγου.

Πρόκειται για μια συμπαγή πλάκα από σκυρόδεμα πάνω στην επιφάνεια του εδάφους. Το κύριο πρόβλημα που προκύπτει από τη λειτουργία αυτού του τύπου είναι οι εξωτερικές δυνάμεις που δρουν στη σόμπα, επειδή μπορεί να καταρρεύσουν λόγω αυτών.

 Μονολιθικό μη βυθισμένο υπόβαθρο

Στην κορυφή της σόμπας θα συντρίψει το ίδιο το σπίτι, οπότε θα πρέπει να είναι εύκολο.

Όταν το έδαφος παγώσει, ασκεί πίεση στη σόμπα από κάτω. Για να αποφευχθεί η βλάβη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα μέτρα τόσο ατομικά όσο και σε συνδυασμό:

 • η αύξηση του πάχους της πλάκας δίνει μεγαλύτερη αντοχή.
 • ενίσχυση.
 • χρήση θερμομονωτικών υλικών κάτω από την πλάκα. Αυτό θα μειώσει την πιθανότητα κατάψυξης του εδάφους.

Πλέγμα

Το μη κεκλιμένο υπόβαθρο θεμελίωσης αποτελείται από πολλές μικρές πλάκες. Μεταξύ τους ο χώρος είναι αριστερός που επιτρέπει:

 • εκτός από το υλικό λόγω του ότι δεν χρειάζεστε τόσο μεγάλο υλικό όσο για ένα συμπαγές πιάτο.
 • αφού η πλάκα δεν είναι σταθερή και τότε δεν υπάρχει καταστροφή.
 Μη θεμελιωμένη θεμελίωση του δικτύου

Για το ξυλότυπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αφρό πολυστερίνης εξώθησης, δεν αποσύρεται αφού στεγνώσει το σκυρόδεμα, αλλά παραμένει ως θερμαντήρας. Χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε στερεά και ελαφρώς συγκρατημένα εδάφη, τα οποία δεν επιτρέπουν τη χρήση του σε πολλές περιπτώσεις. Επίσης, ένα μειονέκτημα είναι η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης του ξυλότυπου και της έκχυσης σκυροδέματος. Επομένως, αυτός ο τύπος δεν χρησιμοποιείται ευρέως.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα μη-θαμμένο ίδρυμα είναι κατάλληλο για την οικοδόμηση του ιδιωτικού σας σπιτιού. Και ποιος τύπος υπάρχοντος ταιριάζει καλύτερα, πρέπει να επιλέξετε ξεχωριστά σε κάθε περίπτωση.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο