Παγίδευση της θεμελιώδους βάσης: χαρακτηριστικά της συσκευής και συστάσεις για την εγκατάσταση

Η σύνδεση της θεμελίωσης των σωρών είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς αυξάνει σημαντικά τη δύναμη και τη σταθερότητα της δομής του σπιτιού. Μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαφορετικές μεθόδους και να έχει τις δικές του αποχρώσεις σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση.

Γιατί απαιτείται δέσμευση;

Το θεμέλιο των σωρών είναι πάντα προτιμότερο όταν πρόκειται για ξυλεία και κτίρια πλαισίων. Επιπλέον, έχει σημασία για μη τυποποιημένα χαρακτηριστικά του εδάφους, σε διαφορετικές κλιματικές ζώνες μέχρι τις περιοχές του Άπω Άξονα.

Τα πλεονεκτήματά του είναι:

 • εφαρμογή σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και σε δύσκολους λόγους.
 • η δυνατότητα χρήσης με διαφορετικούς τύπους εδάφους.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής (έως 100 έτη).
 • γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση.
 • οικονομικό κόστος σε αντίθεση με άλλα είδη ιδρυμάτων.

Το πλεονέκτημα αυτού του σχεδιασμού θεωρείται επίσης ότι είναι η απουσία εργασιών εκσκαφής, καθώς οι σωροί βιδώνονται στο έδαφος για ένα αυστηρά υπολογισμένο βάθος ψύξης σε συγκεκριμένα διαστήματα.

Μετά από αυτή τη σύνδεση γίνεται ένα υποχρεωτικό βήμα. Εξαρτάται από την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα της δομής και, ως εκ τούτου, την ανθεκτικότητα.

Το ανώτερο μέρος του θεμελιού είναι απαραίτητο για τη σκλήρυνση της δομής, έτσι ώστε η συρραφή συνήθως ανεγερθεί.

Οι κύριες λειτουργίες του είναι:

 • αποτελεί στήριξη για τους τοίχους και τα δάπεδα του υπογείου.
 • χρησιμεύει για την ομοιόμορφη κατανομή του φορτίου μεταξύ των πασσάλων.
 • εμποδίζει την ανατροπή των στηριγμάτων και τη μετατόπισή τους λόγω της αύξησης της χωρικής ακαμψίας της βάσης.

Για την ταινία μπορεί να εφαρμοστεί grillage από ξύλο, κανάλι, οπλισμένο σκυρόδεμα, ξύλινες σανίδες και άλλα υλικά. Από την άποψη αυτή, η εγκατάσταση θα έχει κάποιες διαφορές. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, αν δεν υπάρχει ειδικός εξοπλισμός για βύθιση των στηριγμάτων στο έδαφος.

Περικοπή

Το Rostverk από μια μπάρα εφαρμόζεται όταν σχεδιάζεται το σκελετό ή το σκυρόδεμα.Σε αυτή τη σύνδεση μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από μερικούς ανθρώπους. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να δώσετε προσοχή στη δύναμη του επιλεγμένου ξύλου. Είναι καλύτερα εάν είναι δρυς, λάρις ή κέδρο - είναι το πιο ισχυρό και ανθεκτικό στις εξωτερικές επιρροές της φυλής.

Οι εργασίες εκτελούνται με την ακόλουθη σειρά:

 • Η δοκός είναι τοποθετημένη σε άκρες, οι οποίες έχουν προεπεξεργαστεί με αντισηπτικό εμποτισμό - τα ξύλινα μέρη πρέπει να είναι εντελώς στεγνά.
 • μετά την τοποθέτηση των πασσάλων, συγκολλούνται επάνω τους οι χαλύβδινες πλατφόρμες πάχους 4 mm με μέγεθος 20x20 cm · οι οπές κατασκευάζονται με διάμετρο 8-10 mm για την τοποθέτηση της ξυλείας.
 • τότε οι συγκολλήσεις και τα καπάκια είναι επικαλυμμένα με νιτρώδες ή αντιδιαβρωτικούς παράγοντες.
 • Το bikrost ή το στρώμα στεγών τοποθετείται σε μεταλλικά μαξιλάρια.
 • το πρώτο στέμμα - μια σειρά από ξύλο πάνω τους, τα άκρα βάζουν ένα πόδι στο πόδι?
 • Με τη βοήθεια μίας ταινίας μέτρησης, ελέγχεται η ακρίβεια της γεωμετρίας της δομής, μετά την οποία η ράβδος είναι στερεωμένη στους πασσάλους με πλατφόρμες με βίδες μήκους 150 mm και διάμετρο 8-10 mm.

Τα ύψη των πασσάλων μπορούν να μετρηθούν χρησιμοποιώντας υδραυλικό επίπεδο.Μόνο μετά τον έλεγχο όλων των παραμέτρων είναι δυνατή η περαιτέρω κατασκευή.

Προκαταρκτική δοκός

Για το θεμέλιο με βίδα με σωρό, χρησιμοποιείται μια σανίδα πάχους 50 mm. Με το ύψος της γρίλιας πάνω από την περιοχή τυφλών όχι περισσότερο από 0,4 μ., Δεν είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η δομή, αν παρατηρηθεί στάθμη 0,7 m, είναι αναγκαία η σωληνώσεις με ένα σωλήνα προφίλ. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτού του μεγέθους, αυτή η διαδικασία εκτελείται σε διαστήματα των 60 cm.

Η εγκατάσταση είναι η εξής:

 • οι πλατφόρμες προμηθεύονται σε υποστηρίγματα.
 • η πρώτη πλακέτα τοποθετείται ευρεία πλευρά προς τα κάτω, στερεωμένη με βίδες και ροδέλες.
 • στην ήδη σταθερή βάση δέντρων 4 επιπλέον σανίδες, σφιχτά μεταξύ τους, στερεώστε με βίδες, στερεώστε το υλικό από την κάτω πλευρά,
 • οι επαγγελματίες συστήνουν να λιπαίνονται κάθε κόλλα με κόλλα πριν από τη σταθεροποίηση.
 • μετά τη στερέωση στο κάτω μέρος του σκάφους, η δομή είναι βιδωμένη μέσω.
 • από πάνω τοποθετήστε άλλο πίνακα, στερεώστε το με καρφιά και βίδες.

Πολλοί ενδιαφέρονται για το πώς η δομή για να προστατεύσει το grillage των διοικητικών συμβουλίων. Το καλύτερο για αυτούς τους σκοπούς είναι το κατάλληλο συντηρητικό ξύλου "Senezh" ή "Pinotex Ultra", όπως για τις ενώσεις στεγανοποίησης, μπορεί να είναι υγρό ελαστικό ή παρόμοια σφραγιστικά.

Rostverk από μεταλλικό κανάλι

Η σύνδεση ενός καναλιού χρησιμοποιείται για την κατασκευή δομών από τούβλα, πλαίσια, τεμαχισμένες και σε σχήμα ράβδου. Μια τέτοια δομή είναι ιδιαίτερα σταθερή και αξιόπιστη. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ένας σωλήνας προφίλ ή μια τυποποιημένη δοκός Ι με διατομή 20 mm, πράγμα που παρέχει ακόμη μεγαλύτερη ακαμψία της δομής, ειδικά εάν θεωρείται ότι είναι βαρύ.

Για εργασία με κανάλι, εφαρμόζεται το προφίλ σχήματος Ρ με τομή 30-40 mm. Ogolovki κατά τη διάρκεια αυτών των εργασιών σχετικά με τους πασσάλους δεν έχουν εγκατασταθεί, και το χαλύβδινο στοιχείο είναι απλά συγκολλημένα στο στήριγμα.

Η τεχνολογία δέσμευσης περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα:

 • μετά την εγκατάσταση των σωληνώσεων υποστήριξης, όλοι οι πυλώνες θα πρέπει να ευθυγραμμίζονται αυστηρά με το μηδέν.
 • μετά τη μέτρηση των λεπτομερειών της γρίλιας, ο δίαυλος εκτίθεται και κόβεται σε τεμάχια του απαιτούμενου μήκους.
 • όλα τα μεταλλικά στοιχεία επεξεργάζονται με αντιδιαβρωτικές ενώσεις σε δύο στρώματα.
 • τα προφίλ είναι τοποθετημένα σε πόλους και αποκόπτονται σε ορθογώνιες αρθρώσεις.
 • η σχάρα στερεώνεται με τη μέθοδο συγκόλλησης, μετά την οποία οι ραφές είναι επικαλυμμένες με ένα μείγμα αστάρι.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας μύλος αγωγών, ο οποίος καθορίζεται με παρόμοια μέθοδο. Αυτό το υλικό είναι ελαφρύ και οικονομικό.Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το προϊόν αυτό είναι περισσότερο υποκείμενο σε μηχανική καταπόνηση, επομένως η σταθερότητα ολόκληρης της δομής θα είναι πολύ χαμηλότερη.

Ο μεταλλικός δίαυλος επιλέγεται ως ολικός-κύλινδρος, καθώς μπορεί να αντέξει βαριά φορτία από τα στοιχεία που κατασκευάζονται με κάμψη.

Ανακαλύπτοντας ποιες σωληνώσεις είναι καλύτερο - βέβαια, αυτή είναι η εγκατάσταση χρησιμοποιώντας μια σχάρα μιας δέσμης I ή κανάλι, αλλά, από την άλλη πλευρά, πολλά εξαρτώνται από τον τύπο του κτιρίου.

Γωνιακή τοποθέτηση

Η σύνδεση μιας γωνίας είναι η πιο πρακτική και οικονομική λύση, αφού αυτά τα προφίλ είναι πολύ φθηνότερα από ένα κανάλι ή μια δέσμη Ι. Για ταινίες χρειάζονται εξαρτήματα με ίσες πλευρές (75 mm).

Αλγόριθμος εργασίας:

 • Κατ 'αρχάς, οι σωληνώσεις βιδών ισοπεδώνονται, οι τομές των τεμαχίων γειώνονται.
 • οι πλάκες κεφαλής από χάλυβα είναι συγκολλημένες σε αυτές, οι πλάκες από τις πλευρές είναι ενισχυμένες με μαντήλια.
 • το επίπεδο ελέγχεται για το ύψος των τοποθεσιών.
 • σημειωμένος κεντρικός άξονας.
 • οι γωνίες τοποθετούνται στο ράφι μέχρι το εξωτερικό περίγραμμα, στις γωνίες τα προφίλ κόβονται σε γωνία 45 μοιρών.
 • τότε οι γωνίες είναι συγκολλημένες σε μαξιλάρια από χάλυβα με ραφές συγκόλλησης υψηλής ποιότητας.
 • το επόμενο βήμα είναι να εγκαταστήσετε τις γωνίες του εσωτερικού περιγράμματος, τοποθετούνται επίσης με το ράφι επάνω και συγκολλημένα.
 • το τελευταίο βήμα είναι η συγκόλληση των διαχωριστικών τοίχων και η κάλυψη των μεταλλικών μερών με δύο στρώματα βαφής, στο τέλος καθαρίζουν τις ραφές.

Είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν οι γωνίες που έχουν ήδη λειτουργήσει, δεδομένου ότι η μείωση του συντελεστή ασφαλείας αυτών των προϊόντων μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την αντοχή της ανεγερθείσας δομής.

Χρήση οπλισμένου σκυροδέματος

Η σύνδεση του πλέγματος οπλισμένου σκυροδέματος έχει ορισμένα μειονεκτήματα - επίπονη τοποθέτηση και διακοπή των εργασιών κατασκευής έως ότου ολοκληρωθεί η πλήρης ρύθμιση της γρίλιας, η οποία λαμβάνει χώρα εντός 28-30 ημερών. Ωστόσο, μια τέτοια εγκατάσταση θα είναι πολύ φθηνότερη από τη χρήση μεταλλικών προφίλ.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα:

 • οι σωροί υποστήριξης τοποθετούνται στο ίδιο επίπεδο.
 • να προετοιμάσει το ξυλοτύπημα των σανίδων με την εσωτερική ταπετσαρία υφάσματος για να αποφευχθούν διαρροές.
 • ένα πλαίσιο ανεγερθεί από μεταλλικό οπλισμό · τα οριζόντια μέρη στερεώνονται με σύρμα κατά μήκος των κατακόρυφων.
 • η σχεδίαση χαμηλώνει στο ξυλότυπο, συγκολλάται στους πασσάλους, στη συνέχεια χύνεται διάλυμα σκυροδέματος.

   Μετά το ρίψιμο, συνιστάται να συμπιεστεί το τσιμέντο με ενισχυτικές ράβδους ή κραδασμούς.

   Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι γρίλιες εδάφους χρησιμοποιούνται μόνο με σταθερό έδαφος. Εάν το έδαφος είναι επιρρεπές σε οίδημα, τότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε την επιλογή που ακολουθείται. Κατά την κατασκευή πολυώροφων κτιρίων, η ταινία γίνεται συνήθως με τη βοήθεια δομών σε βάθος.

   Η σωστή σύνδεση της βάσης σωληνοειδών βιδών εγγυάται ανθεκτικότητα και ανθεκτικότητα του κτιρίου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν το κτίριο ανεγερθεί σε ασταθή, αδύναμα εδάφη ή ελώδη εδάφη. Το δύσκολο έδαφος απαιτεί επίσης τη δέουσα προσοχή σε αυτή τη σημαντική ροή εργασίας.

   Συμβουλές για τη σύνδεση της βάσης σωρού - στο επόμενο βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο