Βίδα κοχλιών: τι είναι και πώς να εκτελέσετε τη διαδικασία;

Ένα εξοχικό σπίτι συνήθως ζυγίζει αρκετά, επομένως, η υποστήριξή του πρέπει να είναι πολύ δυνατή, παρά το γεγονός ότι το ίδρυμα δημιουργήθηκε από μεμονωμένους σωρούς. Απαιτείται η συσσώρευση βιδών για την ομοιόμορφη κατανομή ολόκληρης της μάζας του κτιρίου. Χάρη σε αυτή την αξιόπιστη σύνδεση, μπορείτε να συνδέσετε τους μεμονωμένους σωρούς σε μια ενιαία μονάδα - το ίδρυμα.

Χαρακτηριστικά και Σκοπός

Τα ξεχωριστά τοποθετημένα στοιχεία που βρίσκονται κατά μήκος της γραμμής δεν έρχονται σε καμία επαφή μεταξύ τους και αποτελούν τη βάση του θεμελιώδους σωρού. Για να συνδέσετε τους σωρούς σε μια ολόκληρη δομή, η οποία είναι απαραίτητη για την τοποθέτηση της θεμελίωσης θεμελίων, η οποία είναι η στήλη του κτιρίου, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί κάθε σωρό με ένα ειδικό καπάκι και στη συνέχεια να δημιουργηθεί μια σύνδεση με αυτό.Επιπλέον, αυτό το περίγραμμα ευθυγραμμίζει ολόκληρη την κορυφαία γραμμή, κατά μήκος της οποίας τοποθετούνται οι σωροί, σε ένα ενιαίο επίπεδο οριζόντιο επίπεδο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη βιωσιμότητα του μελλοντικού σπιτιού. Αξίζει να σημειωθεί αμέσως ότι το θεμέλιο με βίδα με σωρούς είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργηθεί ένα θεμέλιο για κτίρια.

Αυτό το ίδρυμα είναι φιλικό προς το περιβάλλον, κοστίζει πολύ λιγότερο, είναι ελαφρύ και εγκαθίσταται πολύ γρήγορα σε σύγκριση με άλλους τύπους θεμελίων. Μια κατοικία ξυλείας μπορεί να κατασκευαστεί με σημαντικό κέρδος. Το ίδιο το σπίτι χτίζεται κυρίως ανεξάρτητα, εφαρμόζεται η αρχή του σχεδιαστή. Κατά την τοποθέτηση της βίδας θεμελίωσης οι σωροί βιδώνονται στο έδαφος, η εργασία γίνεται κατ 'αναλογία με τη σύσφιξη των βιδών. Μερικές δυσκολίες μπορούν να αντιμετωπιστούν πραγματοποιώντας τη σύνδεση των σωληνωτών σωρών. Επειδή κατά τη διαδικασία εγκατάστασης πρέπει να δημιουργήσετε ένα πλέγμα. Αξίζει να θυμηθούμε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την ποιότητα αυτού του έργου.

Υπολογισμός φόρτωσης

Κατά την εγκατάσταση του θεμελιού σωμάτων στις βίδες, πρέπει να εργαστείτε με ένα θεμέλιο για ένα ασθενές φορτίο. Αυτό το σχέδιο είναι κατάλληλο για μικρούς αχυρώνες, γκαράζ και λουτρά, κατασκευασμένα από ξύλο.Η αδύναμη υποστήριξη θα αντισταθμιστεί περισσότερο από τη σημαντική ταχύτητα κατασκευής και το πολύ χαμηλό κόστος. Η θεμελίωση των πασσάλων των βιδών κατασκευάζεται από υποστηρίγματα, τοποθετημένα κάθετα και με ταινία, τοποθετημένα σε οριζόντια θέση. Τέσσερα υποστηρίγματα χρησιμοποιούνται συνήθως σε όλο το σύστημα, αν και μπορεί να υπάρχουν περισσότερα.

Η δέσμευση σε αυτή την περίπτωση είναι ένα σχίσμα. Δημιουργείται από ένα υλικό κατάλληλο για τη δημιουργία μιας δέσμης. Μπορεί να είναι είτε σκυρόδεμα, ξύλο ή μέταλλο. Το ξύλο τοποθετείται στη βάση της ξυλείας, μια γωνία είναι κατασκευασμένη από μέταλλο, τα τεμάχια είναι κατασκευασμένα από σκυρόδεμα. Η σύνδεση των σωληνώσεων συνδέει τις δοκούς μεταξύ τους και με μια σχάρα. Η θετικότητα της διαδικασίας εξαρτάται άμεσα από την προσεκτική συμμόρφωση με όλες τις απαιτήσεις των οδηγιών εγκατάστασης και εγκατάστασης.

Οι κεφαλές των πασσάλων πρέπει να βρίσκονται στην ίδια γραμμή του ορίζοντα, η οποία ελέγχεται όταν οι στηρίξεις είναι βυθισμένες στο έδαφος. Το πλάτος της ξυλείας πρέπει να είναι μιάμιση φορά της διαμέτρου των σωρού. Μια άλλη υποχρεωτική απαίτηση είναι ότι ο άξονας στο κέντρο των στηριγμάτων πρέπει απαραίτητα να διέρχεται μόνο από το κέντρο της δοκού. Η σύνδεση των σωληνώσεων συνδέει τα στηρίγματα και τις δοκούς με ένα σπειροειδές σύνδεσμο είτε για συγκόλληση είτε για σφιγκτήρες.

Τι και πώς να συνδέσει;

Υλικό σύνδεσης

Η τοποθέτηση εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του υλικού της δοκού και του θεμελίου. Η σύνδεση των πασσάλων κοχλιών με μια ράβδο συμβαίνει πολύ συχνά. Αλλά πολλοί ενδιαφέρονται για το αν θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία με τη χρήση ξυλείας, εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ισχυρότερα υλικά, όπως σκυρόδεμα ή μέταλλο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ξυλεία είναι η καλύτερη επιλογή για το πλέγμα όταν κατασκευάζετε ξύλινα σπίτια ή χρησιμοποιώντας την τεχνολογία πλαισίου, επειδή η ξυλεία έχει μεγάλη αντοχή και πολύ υψηλή αντίσταση σε ακραίες θερμοκρασίες. Κατά την επεξεργασία αντισηπτικών, προστατεύοντας το δέντρο από τη σήψη, η διάρκεια ζωής της ράβδου είναι μεγαλύτερη από τις δοκούς από χάλυβα. Η σύζευξη μιας ράβδου από πασσαλοσανίδες πραγματοποιείται σύμφωνα με την τεχνολογία, η οποία προβλέπει την στερέωση των δοκών στο σπείρωμα ή τη σταθεροποίηση όλων των τμημάτων της γρίλιας με σφιγκτήρες.

Τοποθέτηση σπειρώματος

Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται μόνο για τα θεμέλια, που γίνονται στην εικόνα P. Στις αυλακώσεις στις φλάντζες ρυθμίστε τη ράβδο και σταθεροποιήστε με στήριγμα χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοκόλλητη βίδα. Μεταξύ των δοκών και των πασσάλων τοποθετείται ruberoid. Συνδέστε τις δοκούς στις γωνίες σε ένα πόδι ή κύπελλο. Η γωνία στερέωσης μπορεί να είναι αιχμές.Για τις εξωτερικές γωνίες χρησιμοποιήστε τα στοιχεία υπό μορφή γωνίας. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει να μην χάσετε χρόνο στο σύστημα αυλάκωσης.

Η καλύτερη σύνδεση των σωληνωτών σωμάτων είναι η τοποθέτηση του στοιχείου στερέωσης στην εξωτερική γωνία. Η στερέωση πραγματοποιείται με βίδες στις παράλληλες ράβδους.

Χρησιμοποιώντας σφιγκτήρες σωλήνων

Μια τέτοια στερέωση χρησιμοποιείται σε συστήματα που χρησιμοποιούν πασσάλους χωρίς φλάντζα. Σε αυτή την περίπτωση, η κορυφή της κεφαλής σωρού είναι συγκολλημένη σε ένα ορθογώνιο ταμπόν, τοποθετείται μια ακτίνα της γρίλιας. Ο σφιγκτήρας σχήματος U ταιριάζει πάνω στη δοκό, το πλάτος του πρέπει να είναι ίσο με το πλάτος της δοκού. Οι άκρες του σφιγκτήρα, οι οποίες θα κρεμαστούν προς τα κάτω, συγκολλούνται ή σπειρώνονται με κάθετο στήριγμα. Στις γωνίες της δέσμης, η σύνδεση γίνεται με μεταλλική γωνία.

Χρήση δοκού και δέσμης Ι

Στις ελαφρώς φορτωμένες δομές, μπορείτε να φτιάξετε ένα πλέγμα από μια γραμμή καναλιού. Τέτοιες κατασκευές περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, λουτρά και υπόστεγα. Το καπάκι σωμάτων από μέταλλο και πασσάλους συνδέεται με συγκόλληση. Τα στοιχεία της βάσης και των δομών είναι στερεωμένα σε κυκλική ραφή. Η διαδικασία συναρμολόγησης είναι να εγκαταστήσετε το κανάλι στις κεφαλές σωρού. Το στοιχείο μπορεί να ενισχυθεί έτσι ώστε οι πλευρικές όψεις να "κοιτάξουν" προς τα κάτω.Η σύνδεση των πασσάλων κοχλιών με ένα κανάλι πραγματοποιείται επίσης προς την αντίθετη κατεύθυνση, οπότε οι όψεις κατευθύνονται προς τα πάνω.

Όταν το κανάλι βρίσκεται σε ένα τέτοιο σύστημα, η αντίσταση στα φορτία στα εγκάρσια τμήματα της δομής είναι πολύ καλύτερη. Αποδεικνύεται ο ξυλότυπος, ο οποίος πρέπει να χυθεί με κονίαμα, έτσι ώστε να σχηματίζεται ο τοίχος για τον ενισχυτικό ιμάντα. Για την παροχή ταινιών υψηλής αντοχής, χρησιμοποιείται μία δέσμη Ι ίσων διαστάσεων αντί για μία ράβδο διαύλου. Όταν τα κανάλια και οι δοκοί συνδέονται στις γωνίες, εφαρμόζεται συγκόλληση. Στο τέλος της σύνδεσης των στηριγμάτων, η σχάρα καλύπτεται με αντιδιαβρωτικό παράγοντα.

Κοπή

Η συρραφή των βιδωτών σωρών με τη χρήση σανίδων συχνά συνεπάγεται τη χρήση υλικών από κέδρο, λάρυγγα, πεύκο ή ερυθρελάτη. Οι σύνδεσμοι θεμελίωσης στην περίπτωση αυτή αρχίζουν με την παραγωγή της δοκού, η οποία βασίζεται στις σανίδες. Τα στοιχεία είναι κολλημένα μεταξύ τους και στερεώνονται με βίδες ή βιδωτό σύστημα. Εφαρμόζοντας λεπτές σανίδες στην κατασκευή του θεμελίου, είναι επιπρόσθετα απαραίτητο να τις συμπιέσετε με φύλλα από κόντρα πλακέ. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι αρθρώσεις των σανίδων βρίσκονται σε διαφορετικούς σωρούς.

Μεταξύ των σανίδων συνδέονται στο μισό.Οι δοκοί τοποθετούνται στην άκρη και στερεώνονται με πασσάλους.

Η σύνδεση των σωληνωτών σωληνώσεων σύμφωνα με την τεχνολογία αυτή έχει ως εξής:

 • δημιουργούνται εσωτερικά, μεσαία και εξωτερικά περιγράμματα (η αρχή του χριστουγεννιάτικου δέντρου).
 • τα στοιχεία συλλέγονται και σταθεροποιούνται με τη σειρά τους.
 • μεταξύ του καναλιού, των κεφαλών των σωρών και της ίδιας της ταινίας, απαιτείται ένα στρώμα υλικού στεγών για τη στεγανοποίηση.
 • εάν το ύψος της ταινίας είναι μεγαλύτερο από 40 cm, τότε η βάση ενισχύεται επιπρόσθετα με ένα προστατευτικό.

Χρησιμοποιώντας ένα σωλήνα από ένα προφίλ για ταινία με δέσμη Ι

Εάν υπάρχει η επιθυμία να γίνει η ταινία με μια δέσμη Ι, τότε θα πρέπει να προτιμήσετε το υλικό με οπές διάτρησης. Το διπλό tee πρέπει να είναι συγκολλημένο όσο πιο σφιχτά και σταθερά γίνεται. Η προτίμηση στην επιλογή αυτού του συγκεκριμένου υλικού έγκειται στην υψηλή αντοχή και τη χαμηλή μάζα του. Με μια τέτοια κατασκευή, ο διαμορφωμένος αγωγός λειτουργεί σαν στύλος, πράγμα που αυξάνει την αντοχή της υπηρεσίας θεμελίωσης κτιρίων. Για τη σύνδεση, οι σωληνώσεις είναι συγκολλημένες έξω γύρω από ολόκληρη την περίμετρο του θεμελίου.

Χρειάζομαι ταινίες κατά την κατασκευή;

Πολύ συχνά, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών σκέφτονται εάν απαιτείται η σύνδεση των σωληνώσεων βιδών ή όχι. Το θεμέλιο πάνω σε πασσάλους είναι μια κατασκευή κατασκευασμένη από πόλους κωνικούς στο έδαφος.Η εγκατάσταση αυτών των στηριγμάτων εκτελείται πολύ προσεκτικά, αλλά ακόμη και έτσι δεν θα είναι σε θέση να καλύψουν τις μέγιστες απαιτήσεις αντοχής, δεν θα είναι απολύτως αξιόπιστες. Τα δάπεδα μπορεί να παραμορφωθούν στην επόμενη λειτουργία του σπιτιού και η σύνδεση δεν θα επιτρέψει σίγουρα να χάσει τη δύναμη της βάσης του κτιρίου, γεγονός που θα το κάνει πολύ ισχυρό και επομένως το σπίτι θα διαρκέσει για πολλά χρόνια.

Σημαντικό: είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε πολύ ισχυρά δομικά υλικά. Η ακτίνα θα σας επιτρέψει να έχετε μια αρκετά σταθερή βάση που να αντέχει τα εντυπωσιακά φορτία.

Συστάσεις των κυρίων

Όταν επιλέγετε μια ταινία από ξύλινα ξυλεία πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω διαδικασίες:

 • Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των σωληνώσεων και της ισοπέδωσης, θα πρέπει να συγκολληθούν στις κεφαλές τους μεταλλικές πλατφόρμες από χάλυβα 20x20 cm και πάχους τουλάχιστον 4 mm.
 • σε αυτά τα θραύσματα μεταλλικών φύλλων είναι απαραίτητο να τρυπήσετε τέσσερις οπές με διάμετρο 8 mm για τη στερέωση της ξυλείας.
 • στο τέλος της εργασίας, οι ραφές και οι άκρες συγκόλλησης πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με αντιδιαβρωτική ένωση.
 • από πάνω είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί στεγανοποίηση, συνήθως υλικού στέγης σε δύο ή τρία στρώματα,που θα αποτρέψει τη συσσώρευση υγρασίας στις αρθρώσεις του μετάλλου και του ξύλου.
 • μια σειρά από ξύλο ή ένα πακέτο σανίδων τοποθετείται σε ήδη προετοιμασμένες πλατφόρμες.

Η γεωμετρία του μελλοντικού κτιρίου μπορεί να ελεγχθεί με μέτρηση της διαγωνίου του πλαισίου από έξω με ένα μέτρο ταινιών ή ένα απλό σχοινί.

 • είναι σημαντικό να τοποθετήσετε τις αρθρώσεις της ξυλείας από το άκρο σε μια "χορτάρι" ή "το πόδι σε ένα πόδι".
 • όταν ελέγχονται όλες οι παράμετροι, οι ράβδοι μπορούν να στερεωθούν στα στηρίγματα με βίδες, οι οποίες πρέπει να έχουν διάμετρο 8 mm και μήκος 150 mm, πρέπει να βιδώνονται με ένα κλειδί.
 • πρέπει πρώτα να κάνετε ένα τρυπάνι σε ξύλο μια τρύπα με διάμετρο 6 mm για τρία τέταρτα του μήκους της βίδας. Αυτό είναι απαραίτητο για να μην ραγίσει η ξυλεία.
 • μια ακόμη πιο αξιόπιστη δομή είναι στερεωμένη με μπουλόνια με διάμετρο 8 mm, τα οποία πρέπει να διέρχονται από τη ράβδο από πάνω προς τα κάτω. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να κάνετε μια τρύπα χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι με βάθος 10 mm. Για τη συναρμολόγηση της κεφαλής μανδάλου και της ροδέλας, η διάμετρος πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 mm.

Όταν όλα τα στοιχεία της ταινίας είναι σταθερά, είναι απαραίτητο να επαληθεύσουμε και πάλι την ορθότητα της γεωμετρίας σε όλες τις πλευρές και διαγώνια, μετά από την οποία μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτό το στάδιο της εργασίας έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε να αρχίσετε να χτίζετε ένα σπίτι.

Η δέσμευση ονομάζεται επίσης πλέγμα. Σήμερα η σχάρα είναι μία από τις καλύτερες επιλογές, χαρακτηριζόμενη από πολύ υψηλή ποιότητα και μέγιστη αξιοπιστία, ενώ ενισχύει το θεμέλιο των σωρών. Με τα χέρια σας μπορείτε να δημιουργήσετε μια αξιόπιστη υποστήριξη για το σπίτι σας. Πριν από την έναρξη της εργασίας θα πρέπει να προετοιμάσετε το επίπεδο και το υλικό στέγης, καθώς και τις βίδες. Μην ξεχάσετε το σφυρί και τις γωνίες των μεταλλικών. Η επιλογή άλλων υλικών και εργαλείων εξαρτάται από μια συγκεκριμένη τεχνολογία. Το καλύτερο από όλα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η τεχνολογία που χρησιμοποιεί σφιγκτήρες και συνδέσεις με σπείρωμα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η σωστή δέσμευση της ξυλείας πρέπει απαραίτητα να αντιμετωπίζεται με αντισηπτικούς παράγοντες που προστατεύουν το ξύλο από βακτήρια και υγρασία.

Σχετικά με τη σύνδεση των σωληνώσεων βιδών, τους τύπους σύνδεσης, τον σκοπό, την αναγκαιότητα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο