Χαρακτηριστικά και σκοπός των καπακιών για σωρούς βιδών

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του ιδρύματος, μεταξύ άλλων τύπων υποστηρίξεων, χρησιμοποιούνται συχνά σωληνώσεις βιδών. Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του τύπου συσσώρευσης είναι το μέτριο κόστος τους. Επιπλέον, τέτοια στοιχεία στήριξης καθιστούν δυνατή την προσαρμογή του ύψους της βάσης ολόκληρης της δομής και την ανέγερση κτιρίων στο έδαφος με μη ομοιόμορφη ανακούφιση. Στο τελικό στάδιο της κατασκευής της βάσης, πραγματοποιείται η εγκατάσταση των πωμάτων στα ανώτερα άκρα των υποστηρικτικών δομών.

Σκοπός

Το δομικό στοιχείο που ονομάζεται άκρη είναι μια μεταλλική πλάκα με ένα βραχύ σωλήνα συγκολλημένο σε αυτό και ενισχυτικές πλευρές. Ο Ogolovkom κάλυψε το άνω άκρο του σωρού μετά την εμβάθυνση του. Συνδέεται στο στοιχείο στήριξης με συγκόλληση ή βίδωμα.

Η λειτουργία των ακραίων καπακιών είναι να υποστηρίζουν τα επόμενα επίπεδα της υπερκατασκευής και να κατανέμουν ομοιόμορφα το φορτίο στην βάση από ολόκληρη τη δομή. Η κατασκευή πλακών και δοκών θα υποστηρίζεται στο επίπεδο των άκρων. Επίσης, μπορούν να γίνουν ξύλο στερέωσης. Από την άποψη αυτή, όλα τα υποστηρικτικά στοιχεία πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο σε σχέση με το άλλο.

Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, η οδήγηση πασσάλων σε αυστηρά το ίδιο βάθος είναι απλώς αδύνατη. Για την παροχή ενός επίπεδου επιπέδου για την εγκατάσταση πλακών και δοκών, τα ανώτερα άκρα των πασσάλων κόβονται στο ίδιο επίπεδο με μία μόνο οριζόντια.

Επίσης, λόγω της εγκατάστασης του ακραίου καλύμματος, ο βαθμός βλάβης του σωρού με τη διάβρωση μειώνεται σημαντικά.

Ogolovki μπορεί να είναι διαφορετικών σχημάτων και τύπων, ανάλογα με τον τύπο και τη διαμόρφωση που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των πασσάλων.

Τα στοιχεία προσώπου είναι κατασκευασμένα από δομικό χάλυβα υψηλής αντοχής. Για πρόσθετη προστασία, οι άκρες είναι επικαλυμμένες με αστάρια βασισμένα σε αλκυδικά.

Τύποι υποστηρικτικών στοιχείων:

 • Βίδα. Τέτοιοι σωροί είναι μεταλλικοί σωλήνες διαφόρων διαμέτρων με βάση βίδας.Όταν το μεταλλικό πόδι περιστρέφεται, βυθίζεται στο έδαφος στο επιθυμητό βάθος. Για τη στερέωση του στοιχείου στήριξης μετά τη διείσδυση στην κοιλότητα του σωλήνα, χύνεται το διάλυμα του σκυροδέματος. Οι διαστάσεις της διαμέτρου τέτοιων δομών στήριξης κυμαίνονται από 108 mm έως 325 mm.
 • Βαρεμένη ή σκυρόδετη βάση. Για την εγκατάσταση απαιτείται διείσδυση του εδάφους από το τρυπάνι. Ένα πλαίσιο οπλισμού τοποθετείται στις εσοχές και το σκυρόδεμα χύνεται.

Πλεονεκτήματα των σωληνώσεων των κοχλιών:

 • καλά κρατήστε τη δομή με εκτεταμένες πλημμύρες?
 • μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή σε ασταθή εδάφη και μη ομοιόμορφη ανακούφιση.
 • η εγκατάσταση στοιχείων στήριξης μπορεί να γίνει σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου του παγετού.
 • ομοιόμορφη κατανομή του φορτίου από ολόκληρη την κατασκευή, με εξαίρεση την υπερφόρτιση και τις στρεβλώσεις της βάσης.
 • σας επιτρέπουν να πραγματοποιήσετε μια ρυθμιζόμενη ανύψωση της δομής πάνω από το έδαφος.

Είδη

Οι κεφαλές σωρού βιδών έχουν μια βάση υπό μορφή στρογγυλού μικρού σωλήνα διαφόρων διαμέτρων.

Τα τερματικά στοιχεία για σωρούς, πάνω από όλα, διαφέρουν ως προς το σχήμα της πλάκας κορυφής. Μπορούν να έχουν σχήμα Ρ και Τ.

Τα στοιχεία σχήματος U έχουν στηρίγματα στην επιφάνεια τους. Τοποθετούνται σε σωρούς για την επακόλουθη τοποθέτηση δοκών ή ξυλείας πάνω τους. Επιπλέον, είναι σημαντικό να επιλέξετε το πλάτος των στηριγμάτων, αυστηρά κατάλληλο για τις διαστάσεις των δοκών.

Ο δεύτερος τύπος άκρων έχει μια τελείως ομαλή επιφάνεια. Μπορεί να ταιριάζει και να ταιριάζει στο πλέγμα.

Η επόμενη παράμετρος των καπακιών στις στήλες είναι η διάμετρος της πλάκας και της σωληνοειδούς βάσης. Αυτές οι διαστάσεις εξαρτώνται από τη διάμετρο των υποστηρικτικών στοιχείων που είναι εγκατεστημένα στο θεμέλιο της ανεγερθείσας δομής.

Η ελάχιστη διάμετρος του στρογγυλού σωλήνα του κατώτερου τμήματος του άκρου είναι 57 mm. Το μέγιστο φορτίο που μπορεί να τοποθετηθεί σε παρόμοια βάση δεν υπερβαίνει τα 800 kg. Τέτοιες λεπτές σωρούς χρησιμοποιούνται συνήθως για την κατασκευή ελαφρών κτιρίων και κατασκευών: γκαράζ, υπόστεγα, κιόσκια.

Οι συνηθέστερες ιδιωτικές κατασκευές είναι μεσαίου μεγέθους και σωρού σωρούς. Η διάμετρος τους είναι 89 mm. Χρησιμοποιούνται ακόμη και σε τύρφη και ελώδεις περιοχές για την κατασκευή εξοχικών κατοικιών, λουτρών, περιφράξεων, γκαράζ.

Το μέγιστο μέγεθος του άκρου βάσης είναι 108 mm. Τοποθετείται σε μια παχιά και ισχυρή υποστήριξη. Τέτοιες δομές μπορούν να αντέξουν μάζα μέχρι 3,5 τόνους. Μπορούν να ταφτούν σε οποιοδήποτε είδος εδάφους.Χρησιμοποιείται για την κατασκευή υποστηρίξεων για βαριά κτίρια και κατασκευές, συμπεριλαμβανομένων των γεφυρών.

Επίσης τα καλύμματα μπορούν να συγκολληθούν ή να αφαιρεθούν. Ο πρώτος τύπος συνδέεται στη βάση με συγκόλληση. Τα αποσπώμενα στοιχεία προσώπου μπορούν να βιδωθούν.

Ταιριασμός σωρού

Για να δώσουν τα υποστηρικτικά στοιχεία το ίδιο ύψος, εφαρμόζεται το τσακίρισμα ή το κόψιμό τους. Αυτή η διαδικασία είναι κάπως επίπονη και απαιτεί δεξιότητα, αλλά ακόμα το κάνετε μόνοι σας.

Στάδια εργασίας:

 • Στην αρχή θα πρέπει να επιλέξετε ένα σωρό στήριξης ελέγχου. Είναι ακριβώς στο ύψος του ότι θα είναι απαραίτητο να προσανατολιστεί η ίδια όταν διορθώνεται το μήκος άλλων στοιχείων στήριξης.
 • Στις υπόλοιπες υποστηρίξεις, εφαρμόζεται μια γραμμή με ένα δείκτη κατά μήκος του οποίου θα γίνει η κοπή ή κοπή του σωλήνα. Η ενότητα της οριζόντιας πρέπει να ελέγχεται με επίπεδο λέιζερ ή υδραυλικό.
 • Το κόψιμο των άκρων των στοιχείων στήριξης πραγματοποιείται με τη χρήση ενός βαρέως φορτωτή. Προ-γραμμή το chipping καθαρίζεται με ένα αρχείο. Το χτύπημα εφαρμόζεται οριζόντια στην επάνω άκρη του σωλήνα.
 • Για το κόψιμο του σωλήνα βάσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μύλο ή ένα λειαντικό πριόνι. Η τομή γίνεται κατά μήκος της γραμμής που σημειώνεται με ένα δείκτη κατά μήκος της διάμετρος της βάσης ή προς το κέντρο του σωρού.
 • Μια άλλη επιλογή για την κοπή των άκρων των πασσάλων είναι η χρήση υδραυλικού εξοπλισμού. Το μίσθωμα, και ιδιαίτερα η αγορά, είναι ακριβά. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος καθιστά δυνατή την κοπή πολύ ομαλά, χωρίς να καταστραφεί ή να σπάσει ολόκληρη η βάση.

Τέλος εγκατάστασης:

 • Οι προετοιμασμένοι σωροί πρέπει να αφαιρούνται από το χρώμα με τη βοήθεια εξοπλισμού λείανσης.
 • Το πώμα τοποθετείται στη βάση. Χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο θα πρέπει να ελέγξετε την οριζόντια θέση του.
 • Το στοιχείο είναι συγκολλημένο σε 3-4 μέρη με συγκόλληση σημείου.
 • Το πώμα της κεφαλής συγκόλλησης συγκολλάται γύρω από ολόκληρη την περιφέρεια. Είναι απαραίτητο να μην υπάρχει συγκόλληση μικρής περιοχής 5-10 cm, απαραίτητη για τη διέλευση του αέρα και τον εξαερισμό μέσα στο σωλήνα βάσης.
 • Συγκολλήστε τη ραφή συγκόλλησης και εφαρμόστε χρώμα ή αστάρι.

Κόστος του

    Η τιμή κάθε ειδικού άκρου για ένα σωρό βιδών μπορεί να ποικίλει σημαντικά. Πρώτα απ 'όλα, το κόστος της θα εξαρτηθεί από το μέγεθος, την ποιότητα του υλικού και τη θέση του κατασκευαστή. Τα εξωτερικά τελικά στοιχεία είναι συχνά πιο ακριβά λόγω του κόστους του κατασκευαστή για τη μεταφορά των προϊόντων τους.

    Κατά μέσο όρο, τα στρογγυλά καπάκια κοστίζουν μεταξύ 200-250 ρούβλια.Οι ενισχυμένες άκρες μεγάλης διαμέτρου έχουν χαμηλότερο όριο τιμής 350 ρούβλια.

    Κατά τον προγραμματισμό του κόστους των εργασιών κατασκευής, θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε το κόστος παράδοσης στον ιστότοπο. Αν δεν έχετε δικό σας εξοπλισμό για συγκόλληση και κοπή πασσάλων, θα πρέπει να το νοικιάσετε.

    Για τον τρόπο περιποίησης των πασσάλων βιδών, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο