Κάλυψη για το υπόβαθρο: χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά των εργασιών εγκατάστασης

Η οικοδομική κατασκευή αρχίζει με την εγκατάσταση του θεμελίου, το κύριο στοιχείο του οποίου είναι ο ξυλότυπος. Προκειμένου η κατασκευή να καταστεί ανθεκτική και η κατασκευή της να είναι αξιόπιστη για πολλά χρόνια, είναι σημαντικό να συναρμολογηθεί σωστά το καλούπι για τη χύτευση του θωρακισμένου ιμάντα. Είναι αρκετά ρεαλιστικό να το κάνετε μόνοι σας, αλλά είναι σημαντικό να κάνετε όλους τους υπολογισμούς και να επιμείνετε σε ορισμένες τεχνολογίες.

Συσκευή και σκοπός

Ο ξυλότυπος είναι μια οριζόντια ή κάθετη μορφή, η οποία χρησιμοποιείται για να γεμίσει και να λειανθεί το θεμέλιο του σπιτιού. Τα κυριότερα συστατικά μέρη της συσκευής είναι αφαιρούμενα προστατευτικά και μπλοκ που συγκρατούν μαζί με τη βοήθεια ειδικών εξαρτημάτων στερέωσης και εξαρτημάτων. Το μίγμα σκυροδέματος χύνεται στον ξυλότυπο μετά την κατασκευή του ενισχυτικού κλωβού, όπου σκληραίνει και αποκτά δύναμη,τότε αποσυναρμολογείται και συνεχίζονται τα επόμενα στάδια κατασκευής. Αυτές οι κατασκευές χρησιμοποιούνται επίσης στην περίπτωση που είναι απαραίτητο να επισκευαστεί το υπόγειο του κτιρίου.

Κατά τη διαδικασία της κατασκευής του ξυλότυπου, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • ήταν σταθερό, ανθεκτικό και όχι παραμορφωμένο υπό την επίδραση των φορτίων.
 • είχε πυκνή δομή χωρίς ρωγμές.
 • παρέχοντας υψηλής ποιότητας επιφάνειες, εξαλείφοντας την εμφάνιση καμπυλότητας και χαλάρωσης.
 • ανταποκρίνονταν στα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και δεν δημιούργησαν δυσκολίες κατά την εγκατάσταση βαλβίδων και τη χύτευση της λύσης.
 • έχουν κύκλο εργασιών, αυτά υπόκεινται σε επαναλαμβανόμενη χρήση.

Ο ξυλότυπος είναι συχνά κατασκευασμένος από κόντρα πλακέ, ξύλο, χάλυβα, αλλά πρόσφατα έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς οι επιλογές από συνθετικά υλικά.

Ανάλογα με τις συνθήκες σχεδιασμού, ο σχεδιασμός αυτός μπορεί να συνδυαστεί ταυτόχρονα με διάφορα υλικά. Για παράδειγμα, τα στοιχεία στήριξης και υποστήριξης είναι κατασκευασμένα από μέταλλο και αυτά που έρχονται σε επαφή με το σκυρόδεμα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή αδιάβροχο κόντρα πλακέ.

Είδη

Σήμερα, υπάρχουν πολλοί τύποι ξυλότυπου, οι οποίοι μπορούν να χωριστούν σε γενικές κατασκευές (καθολική) και μια ειδική ομάδα για την κατασκευή ειδικών δομών. Ο πιο συνηθισμένος τύπος του ξυλότυπου είναι αποσυναρμολογούμενος-κινητός, επιλέγεται κατά την κατασκευή όχι μόνο των θεμελίων, αλλά και διαχωριστικών, τοίχων, δοκών και κολώνων. Για την κατασκευή θραυσμάτων και θεμελίων μεγάλου μεγέθους, κατά κανόνα, προτιμάται η προβολή δέσμης και εάν χρειαστεί να εγκαταστήσετε κτίρια μεγάλου ύψους με διαφορετική γεωμετρία, τότε χρησιμοποιείται ανυψωτικό ρυθμιζόμενο ξυλότυπο.

Επιπλέον, στις σύγχρονες κατασκευές χρησιμοποιούνται επίσης οι παρακάτω τύποι κατασκευών:

 • Σταθερό. Ο ξυλότυπος είναι κατασκευασμένος από ξύλο και είναι ιδανικό για την τοποθέτηση του θεμελίου, το οποίο έχει μη τυποποιημένα πολύπλοκα σχήματα. Είναι εύκολο να συγκεντρωθούν οι λεπτομέρειες μιας τέτοιας συσκευής - ασπίδες του απαιτούμενου μεγέθους χτυπιούνται από τις σανίδες, κατασκευάζονται συνδετήρες και τοποθετούνται ειδικές στάσεις ή μεταλλικά στοιχεία για να ενισχυθούν.
 • Perestavnoy. Είναι ένας καθολικός τύπος ξυλότυπου, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Η εγκατάσταση είναι από χάλυβα και εξωτερικά μοιάζει με το συγκρότημα του σχεδιαστή.Οι ασπίδες είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους και κατά μήκος. Το αποτέλεσμα είναι μια προκατασκευασμένη δομή, στριμμένη με τη βοήθεια σωλήνων και καρφίτσες, στην κοιλότητα του οποίου χύνεται το σκυρόδεμα. Μετά την αρχική ρύθμιση του κονιάματος, οι καρφίδες και οι ασπίδες αφαιρούνται και οι σωλήνες χτυπούν εύκολα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μετέπειτα εργασία. Οι οπές που σχηματίστηκαν από τους σωλήνες, σφουγγίζονται με κονίαμα τσιμέντου.
 • Αναρτήθηκε. Σας επιτρέπει να τοποθετείτε τα οριζόντια θεμέλια, σχεδιασμένα για προσγειώσεις και άλλα δάπεδα. Είναι ένας πτυσσόμενος ξυλότυπος, οι ασπίδες του είναι στερεωμένες μεταξύ τους και αιωρούνται σε δοκούς, περιορίζοντας έτσι την κίνηση του σκυροδέματος προς τα κάτω.
 • Συρόμενη. Αυτός ο σχεδιασμός χρησιμοποιείται στην κατασκευή υψηλών κτιρίων με ένα τυπικό cast-in-place. Μπορεί να λειτουργήσει επανειλημμένα. Το κύριο χαρακτηριστικό της συσκευής είναι η παρουσία ενός ειδικού μηχανισμού λόγω του οποίου ανυψώνεται ανεξάρτητα.
 • Ταξιδεύοντας Μπορεί να είναι προσωρινό και μη διαχωριζόμενο σχέδιο, με στρογγυλό, ορθογώνιο ή τετράγωνο σχήμα. Θεωρείται απαραίτητη επιλογή για σκυροδέτηση μεγάλων οριζόντιων θεμελίων, καθώς σας επιτρέπει να γεμίζετε ταυτόχρονα τα ανώτερα και τα πλευρικά τμήματα της δομής.Μετά την τοποθέτηση του κονιάματος, ο ξυλότυπος μετακινείται σε άλλο σημείο με τη βοήθεια υποστηριγμάτων τροχών ή κυλίνδρων.

Εκτός από τους παραπάνω τύπους, ο αδιαβροχοποιητικός ξυλότυπος, ο οποίος χρησιμοποιείται συχνά στην κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών, αξίζει ιδιαίτερη προσοχή.

Λόγω της μοναδικής συσκευής και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της, δεν παρέχει μόνο σκυρόδεμα υψηλής ποιότητας της βάσης, αλλά προστατεύει επίσης αξιόπιστα από την υγρασία κατά τη λειτουργία. Είναι συνήθως ανεγερθεί από ξύλινες ασπίδες ή προκατασκευασμένα μπλοκ. Ανάλογα με τον χρησιμοποιούμενο τύπο μανδύα διαθέτουμε ή διακρίνουμε επανειλημμένα μεταξύ αφαιρούμενων και μη μετακινούμενων τύπων δομών.

Μη αφαιρούμενο

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτής της συσκευής είναι ότι τοποθετείται με τη χρήση μονωτικού υλικού, έτσι ώστε το κτίριο να είναι ζεστό. Ο σταθερός ξυλότυπος είναι ευέλικτος, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή ιδιωτικών και πολυώροφων κτιρίων. Επιπλέον, σας επιτρέπει να ρίχνετε τα θεμέλια διαφόρων σχημάτων με κονίαμα.

Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του ξυλότυπου περιλαμβάνουν:

 • Η ταχύτητα της διαδικασίας κατασκευής. Η συναρμολόγηση της δομής είναι εύκολη, έτσι μειώνει το χρόνο εγκατάστασης.
 • Αντοχή σε χαμηλή θερμοκρασία. Οι εργασίες σκυροδέματος κατά τη διάρκεια της μονολιθικής κατασκευής μπορούν να πραγματοποιηθούν σε θερμοκρασία -10 ° C, καθώς το πλημμυρισμένο πλαίσιο είναι επιπλέον μονωμένο.
 • Μείωση του κόστους της βάσης και του συνολικού βάρους της δομής. Για να τοποθετήσετε το ίδρυμα δεν υπάρχει ανάγκη να ενοικιάσετε βαριά μηχανήματα και τεχνίτες.
 • Υψηλή ταχύτητα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης του κτιρίου.
 • Βάση αντοχής και αντοχή της μονολιθικής κατασκευής.
 • Η δυνατότητα εγκατάστασης κρυφών επικοινωνιών μηχανικής. Τα μηχανικά συστήματα μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας στο πλαίσιο και να απομακρυνθούν σε ξεχωριστές θέσεις μέσα από τις τρύπες του ξυλότυπου.
 • Προστασία της δομής από φυσικές και βιολογικές απειλές. Το κτίριο δεν εκτίθεται σε έντομα και τρωκτικά, ανθεκτικό σε μούχλα και δεν σαπίζει.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα αυτού του τύπου ξυλότυπου, υπάρχουν λίγα από αυτά:

 • Η ανάγκη για εξωτερική και εσωτερική διακόσμηση. Οι μοναδικές εξαιρέσεις είναι τα σχέδια από πάνελ επένδυσης.
 • Χαμηλή διαπερατότητα ατμών από θερμομονωτικό υλικό. Επομένως, η κατασκευή απαιτεί πρόσθετη εγκατάσταση εξαερισμού υψηλής ποιότητας.
 • Το κτίριο πρέπει να είναι γειωμένο, καθώς η ενίσχυση σιδήρου τοποθετείται μέσα στους τοίχους.

Αφαιρούμενη

Η πιο δημοφιλής και κοινή μορφή του ξυλοτύπου στην κατασκευή θεωρείται ότι είναι αφαιρούμενη. Είναι κατασκευασμένο από διάφορα υλικά, ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής σκυροδέματος. Συνήθως προτιμούν τις ανθεκτικές στην υγρασία ασπίδες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές. Τα προκατασκευασμένα στοιχεία της συσκευής συνδέονται μεταξύ τους με παρεμβύσματα, ράβδους και επιχρίσματα. Το αποτέλεσμα είναι μια σταθερή και ανθεκτική κατασκευή οποιουδήποτε μήκους και σχήματος, η οποία στο τέλος της σκυροδέματος αποσυναρμολογείται.

Τα αφαιρούμενα μοντέλα διαφέρουν ως προς τον σκοπό τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για την τοποθέτηση των θεμελίων αλλά και για τη χύτευση μεμονωμένων στοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος. Οι μεταλλικές κατασκευές τόσο της εργοστασιακής παραγωγής, όσο και των αρθρωτών ή αποθεμάτων, από μέταλλο, πωλούνται. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μερικές εκατοντάδες φορές σε μονολιθική κατασκευή.

Τα θετικά χαρακτηριστικά του αφαιρούμενου ξυλότυπου περιλαμβάνουν:

 • επαναλαμβανόμενη λειτουργία.
 • επιτάχυνση του ρυθμού κατασκευής.
 • την ικανότητα να ανεγείρονται κτίρια οποιουδήποτε σχήματος και μεγέθους, χωρίς να χρησιμοποιούνται για αυτά τα πρόσθετα στοιχεία.
 • εύκολη αποκατάσταση και επισκευή.
 • εξοικονόμηση κατά την επαναχρησιμοποίηση.

Δεν υπάρχει κανένα μειονέκτημα για το αφαιρούμενο ξυλότυπο, το μόνο πράγμα είναι ότι δεν συνιστάται η αγορά αυτού του τύπου κατασκευής για μια κατασκευή ενός χρόνου, καθώς η συναρμολόγησή του θα είναι δαπανηρή.

Ποικιλία υλικών

Οι πλάκες για τα θεμέλια μπορούν να ανεγερθούν από διάφορα υλικά, η επιλογή των οποίων εξαρτάται από την πολυπλοκότητα του έργου και τις μορφές του ιδρύματος. Συνήθως χρησιμοποιούνται ξύλο, μέταλλο, οπλισμένο σκυρόδεμα, καουτσούκ, ενισχυμένο τσιμέντο και πλαστικό για την κατασκευή πάνελ κατασκευής. Τα υπόλοιπα στοιχεία της συσκευής που παρουσιάζονται υπό μορφή ενισχυτικών στοιχείων, κλειδαριών, συνδετήρων και συνδετήρων κατασκευάζονται, κατά κανόνα, από μέταλλο ή πλαστικό υψηλής ποιότητας.

Το πιο συνηθισμένο υλικό για σανίδες ξυλότυπου είναι οι σανίδεςαν ο σχεδιασμός είναι μικρής ασπίδας, τότε μπορεί να συναρμολογηθεί από αδιάβροχο κόντρα πλακέ. Θα είναι φτηνό, αλλά για να μην γράφονται τα φύλλα από κόντρα πλακέ από την επαφή με το κονίαμα, θα πρέπει να εμποτιστούν επιπρόσθετα με ειδική ρητίνη. Κάλυμμα από κόντρα πλακέ σας επιτρέπει να δώσετε στην επιφάνεια του σκυροδέματος τέλεια ομαλότητα, αλλά είναι πολύ κατώτερη από το πλαστικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά.Η ξύλινη δομή συλλέγεται από μια σειρά περιεκτικότητας σε υγρασία όχι μεγαλύτερη από 25%, ενώ προτιμάται το κωνοφόρο είδος ξύλου.

Αν σχεδιάζετε να κατασκευάσετε προϋπολογισμό για μικρά θεμέλια, ο ξυλότυπος μπορεί να κατασκευαστεί από φύλλα OSB, DSP ή μοριοσανίδες.

Για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο, είναι επιθυμητό να επιλέξετε πλάκες με ελάχιστο πάχος 18 mm. Επιπλέον, αυτό το υλικό θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει στο μέλλον ως υποδαπέδιο. Για να γίνει αυτό, κατά την τοποθέτηση της βάσης, οι σανίδες είναι τυλιγμένες με μια μεμβράνη, μετά την αποσυναρμολόγηση, είναι καθαρά και κατάλληλα για το δάπεδο.

Σε αυτή την περίπτωση, αν θέλετε να μεταφράσετε στην πραγματικότητα το έργο της χύμα μονολιθική κατασκευή, τότε για την εγκατάσταση του ιδρύματος η καλύτερη επιλογή θα ήταν μεταλλικών ξυλότυπων. Είναι κατασκευασμένο από φύλλα χάλυβα με πάχος 2 mm και κυλινδρικά τμήματα. Το μέγεθος των κυψελών στο μεταλλικό πλαίσιο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5 × 5 mm. Το κύριο πλεονέκτημα μιας μεταλλικής συσκευής είναι η ευκολία εγκατάστασής της, η αντοχή και η δυνατότητα λήψης υψηλής ποιότητας επιφάνειας σκυροδέματος. Το μειονέκτημα αυτού του ξυλότυπου είναι το υψηλό κόστος.

Στην κατασκευή υδραυλικής μηχανικής, όπου απαιτείται η τοποθέτηση μεγάλων τεχνικών θεμελίων, χρησιμοποιούνται δομές από οπλισμένο σκυρόδεμα.Προκειμένου να αποφευχθεί η επαφή των ασπίδων με το σκυρόδεμα, η επιφάνεια τους επικαλύπτεται με ειδικό λιπαντικό και τοποθετούνται εξαρτήματα. Αυτός ο ξυλότυπος καθιστά δυνατή την τοποθέτηση μιας σταθερής βάσης, αλλά η συναρμολόγησή του είναι δαπανηρή.

Εάν είναι απαραίτητο να γεμίσετε τη βάση, που αποτελείται από πολύπλοκα γεωμετρικά σχήματα, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε "φουσκωτό" ξυλότυπο.

Είναι κατασκευασμένο από πυκνό ύφασμα, κατάλληλο για αυτούς τους σκοπούς και φιλμ. Με τη θέρμανση του αέρα στο κέλυφος, το υλικό αποκτά το επιθυμητό σχήμα και συνδέεται στη δομή με τη βοήθεια υφάσματος από γιούτα, το οποίο χρησιμεύει ως οπλισμός μεταξύ της λύσης και της συσκευής. Στη συνέχεια ρίξτε ένα συγκεκριμένο πάχος του διαλύματος. Αυτός ο ξυλότυπος είναι φθηνός και δεν έχει ελαττώματα.

Δεν είναι λιγότερο δημοφιλής με τους κυρίους και την πλαστική κατασκευή. Έχει βρεθεί η εφαρμογή στην τοποθέτηση τόσο σκυροδέματος όσο και αφρώδους σκυροδέματος, τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μονολιθικών κτιρίων διαφόρων διαμορφώσεων και σκοπών. Στην περίπτωση αυτή, οι σανίδες μπορούν να συναρμολογηθούν από πλαστικό και πολυστυρένιο. Μπλοκ μεγέθους 60 × 30 cm συνδέονται μεταξύ τους με τη βοήθεια επιπρόσθετων στοιχείων με τη μορφή καναλιών, γωνιών και πλήκτρων σύνδεσης.Λόγω των ιδιοτήτων του υλικού, ο ξυλότυπος γίνεται γρήγορα, και η επιφάνεια της βάσης είναι ομαλή, δεν απαιτεί φινίρισμα, το μόνο πράγμα που τέτοιες ασπίδες δεν μπορεί να αντέξει πολύ βάρος του σκυροδέματος.

Εκτός από τις παραπάνω επιλογές, ο ξυλότυπος μπορεί επίσης να συναρμολογηθεί από επαγγελματικό φύλλο και επίπεδη σχιστόλιθο. Φύλλα υλικού σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα πάχος από 15 έως 20 mm και να εκτελέσετε οπλισμό με συρματόπλεγμα. Τέτοια σχέδια χαρακτηρίζονται από υψηλό κόστος και έλλειψη αποτελεσματικότητας, αλλά συναρμολογούνται γρήγορα. Ταυτόχρονα, ο ξυλότυπος έχει υψηλή αντοχή στην υγρασία, δεν φοβάται τις αλλαγές θερμοκρασίας και έχει εξαιρετική μόνωση θορύβου. Όσον αφορά τα μείγματα, ο σχιστόλιθος ζυγίζει πολύ και χαρακτηρίζεται από χαμηλή αντοχή.

Ο ξυλότυπος είναι επίσης κατάλληλος για σταθερούς τύπους κατασκευών.

Εκτελεί το ρόλο της μόνωσης και της επένδυσης, εύκολο στην κατασκευή, αλλά έχει σχεδιαστεί για την τοποθέτηση των μικρών θεμελίων. Επιπλέον, ο αφρός έχει χαμηλό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας, οπότε η κατασκευή του θεμελίου εξαλείφει την ανάγκη για τοποθέτηση μόνωσης. Δεδομένου ότι τα μπλοκ αφρού χαρακτηρίζονται από κυψελοειδή δομή, το υλικό διακρίνεται επίσης από καλή στεγανοποίηση.

Για να δημιουργήσετε μια πλάκα από αφρώδες υλικό, πάρτε ένα ζευγάρι πλακών, στερεώστε τα μαζί με μεταλλικά δοκάρια και την προκύπτουσα ασπίδα που είναι τοποθετημένη σε μια τάφρο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πλάκες μπορούν να εξαπλωθούν με τη μορφή κυμάτων, προεξοχών ή εγκάρσιων σειρών. Με τη βοήθεια του αφρού, μπορείτε να βάλετε το θεμέλιο κάθε είδους: από τη ζώνη μέχρι το συσσωμάτωμα.

Υπολογισμός

Η διαδικασία συναρμολόγησης του ξυλότυπου πρέπει να αρχίσει με προκαταρκτικό σχεδιασμό. Ως εκ τούτου, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να κάνετε σωστά ένα σχέδιο και ένα σχέδιο του ιδρύματος, στη συνέχεια να υπολογίσει όλα τα μεγέθη και να αποφασίσει για το πάχος του γεμίσματος. Οι σημάνσεις του ιδρύματος πρέπει να εφαρμόζονται πριν από την κατασκευή του ξυλότυπου.

Για να υπολογίσετε την κατανάλωση ξύλινων σανίδων για την κατασκευή μιας μονολιθικής βάσης, πρέπει να εκτελέσετε τα παρακάτω βήματα:

 • να μετρήσει τη διάρκεια της περιμέτρου της μελλοντικής δομής ·
 • βρείτε το επιθυμητό ύψος του ιδρύματος, λαμβάνοντας υπόψη τις αποζημιώσεις.
 • υπολογίστε το πάχος των σανίδων, σύμφωνα με την τιμή σχεδιασμού.

Για παράδειγμα, αν χρειαστεί να βάλετε ένα θεμέλιο με πλάτος 9 μ. Και μήκος 15 μ. Με ύψος βάσης 50 εκ., Τότε χρησιμοποιούνται σανίδες πάχους 25 εκ.

Το μήκος της περιμέτρου του κτιρίου πολλαπλασιάζεται επί 2, κατόπιν το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται με το ύψος της θεμελίωσης και το πάχος των σανίδων.Όλοι οι υπολογισμοί πρέπει να εκτελούνται σε μέτρα. Σύμφωνα με τις παραμέτρους, επιτυγχάνεται ο ακόλουθος υπολογισμός:

(15 + 15 + 9 + 9) χ 2 χ 0,7 χ 0,025 = 1,68 m3.

Δηλαδή, για τη συναρμολόγηση των σανίδων θα απαιτηθούν 1,68 m3 σανίδες. Αλλά συνιστάται να αγοράσετε οικοδομικό υλικό με μικρό περιθώριο. Εκτός από τις σανίδες, ο ξυλότυπος απαιτεί επίσης ράβδους, οι οποίοι θα χρησιμεύουν ως φωτιστικά. Όσον αφορά τους υπολογισμούς για την έκχυση των πλακών, εκτελούνται, γνωρίζοντας το πάχος των πλακών και το ύψος των δωματίων. Η κατανάλωση φύλλων από κόντρα πλακέ για το ξυλότυπο υπολογίζεται με βάση το μέγεθος και το υπόγειο. Κατά κανόνα, για την κατασκευή του ξυλότυπου χρησιμοποιείται κόντρα πλακέ με ελάχιστο πάχος 18 mm.

Βήματα εγκατάστασης

Η πλάκα είναι ένα σημαντικό στοιχείο του ιδρύματος, οπότε χωρίς την τοποθέτησή του δεν θα γίνει καμία κατασκευή. Παρά το γεγονός ότι ο ξυλότυπος χαρακτηρίζεται από πολύπλοκη τεχνολογία εγκατάστασης, η παραγωγή του είναι αρκετά ρεαλιστική για να το κάνετε μόνοι σας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εργασίας είναι σημαντικό να ελέγχεται το επίπεδο ακρίβειας με το οποίο τοποθετείται η δομή στο οριζόντιο και κατακόρυφο επίπεδο. Επιπλέον, όλοι οι υπολογισμοί θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σωστά, καθώς η ομαλότητα της θέσης των τοίχων του μελλοντικού κτιρίου θα εξαρτηθεί από αυτά.

Για να κατασκευάσετε τον εαυτό σας, πρώτα απ 'όλα πρέπει να προετοιμάσετε ένα συγκεκριμένο σύνολο εργαλείων.καθώς η εγκατάσταση περιλαμβάνει τη συναρμολόγηση ασπίδων, οπλισμού και χύτευσης με σκυρόδεμα. Είναι επίσης σημαντικό να αποφασίσετε αν πρόκειται για αφαιρούμενο ή μη μετακινούμενο τύπο ξυλότυπου. Στην πρώτη περίπτωση, ο σχεδιασμός εφαρμόζεται επαναχρησιμοποιούμενα και μπορεί να αφαιρεθεί μετά από χύσιμο, πρέπει να γίνει όταν το σκυρόδεμα αρπάξει. Η δεύτερη έκδοση του σχεδίου δεν αποσυναρμολογείται, πρέπει να στερεώνεται με ασφάλεια και να ρίχνεται το διάλυμα.

  Η συσκευή είναι αφαιρούμενη ξυλοτύπου πολυστυρενίου

  Ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, η παραγωγή του ξυλότυπου αποτελείται από τα ακόλουθα στάδια:

  • Προετοιμασία γης. Το έδαφος όπου σχεδιάζεται η κατασκευή είναι καλά καθαρισμένο, ειδικά για την περιοχή γύρω από την εκσκαφή. Για να αποφευχθούν επικαλύψεις κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης της δομής, θα είναι επίσης απαραίτητο να ευθυγραμμιστεί το έδαφος έτσι ώστε να μην υπάρχουν κοιλότητες και λόφους. Ένα κενό 1-3 cm θα πρέπει να παρέχεται μεταξύ του ξυλότυπου και του εδάφους, αυτό θα διευκολύνει την περαιτέρω εγκατάσταση, και μετά το σχίσιμο θα είναι απαραίτητο να καλύψει με το χώμα. Αν είναι απαραίτητο, στο κάτω μέρος της ανασκαφής ή της τάφης τοποθετείται ενισχυτικό πλέγμα, χάρη στο οποίο η αντοχή του θεμελίου θα αυξηθεί.
  • Κάνοντας ασπίδες. Ο ξυλότυπος μπορεί να συναρμολογηθεί από μια ποικιλία υλικών, αλλά πιο συχνά για αυτό το σκοπό επιλέξτε ξύλινες σανίδες και ράβδους. Οι πλάκες πρέπει να κοπούν στο απαιτούμενο μήκος, τουλάχιστον 3 μ. Συντρίβονται με τη βοήθεια εγκάρσιων τμημάτων, παρατηρώντας ένα βήμα 1 μ. Έτσι, η συναρμολόγηση μιας ράβδου τριών μέτρων απαιτεί περίπου τρία θραύσματα που έχουν καταστραφεί και που συνδέονται με ράβδους. Η διαφορά που θα προκύψει μεταξύ του μήκους και του ύψους της συσκευής θα σας επιτρέψει να "οδηγήσετε" τις ασπίδες κατά μήκος της όλης περιμέτρου μιας εκσκαφής.

  Πρέπει να θυμάστε ότι η μπροστινή πλευρά των σανίδων θα πρέπει να είναι ομαλή, καθώς η ποιότητα της εξωτερικής πλευράς του ιδρύματος θα εξαρτάται από αυτό.

  Όσον αφορά την τοποθέτηση των σανίδων μεταξύ τους, μπορεί να γίνει με οτιδήποτε: καρφιά ή βίδες. Η επιλογή καθορίζεται από την τιμή, την αξιοπιστία και την ταχύτητα. Εάν οι σανίδες είναι στερεωμένες σε καρφιά, τότε πρέπει να προβλεφθεί ότι τα καπάκια τους τοποθετούνται στην πλευρά του κονιάματος.

  • Σφιγκτήρες στερέωσης. Αφού οι ασπίδες είναι έτοιμες και οδηγηθούν γύρω από την περίμετρο της τάφρου, προχωρήστε στην κατασκευή ξύλινων σφιγκτήρων. Το μήκος τους, κατά κανόνα, πρέπει να είναι τουλάχιστον το ύψος των ασπίδων. Δεδομένου ότι οι σφιγκτήρες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα δομικά στοιχεία και είναι υπεύθυνοι για το πρόσθετο άκαμπτο σκελετό όταν χύνεται με σκυρόδεμα, τοποθετούνται στη μέση των ασπίδων μεταξύ των λωρίδων.Εκτός από τους σφιγκτήρες στους χώρους όπου είναι συνδεδεμένες οι σανίδες, έχουν εγκατασταθεί πρόσθετα στηρίγματα στήριξης.

  Οι ασπίδες πρέπει να τοποθετούνται αυστηρά κατά μήκος του οριζόντιου και του κατακόρυφου επιπέδου, σύμφωνα με το σχεδιασμό του ιδρύματος.

  Από το εσωτερικό της δομής και από πάνω, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε στερέωση με δοκοί. Είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στο γεγονός ότι ο ξυλότυπος είναι σταθερός και δεν έχει κενά, αλλιώς η λύση θα διαρρεύσει και το έργο θα καταστραφεί. Σε περίπτωση που υπάρχουν μικρά κενά στη δομή, σφραγίζονται εύκολα με στεγανοποιητικά υλικά.

  • Τοποθέτηση στεγανοποίησης. Το εσωτερικό μέρος του ξυλότυπου καλύπτεται με πυκνό υλικό στέγης και εκτελεί ενίσχυση. Εάν είναι επιθυμητό, ​​το υπόγειο τμήμα του θεμελίου μπορεί να θερμανθεί με πλάκες από αφρώδες πολυστυρένιο. Βρίσκονται καλύτερα στο εξωτερικό του θεμελίου.
  • Εγκατάσταση συστημάτων επικοινωνίας. Αυτό πρέπει να γίνει πριν από την έκχυση συγκεκριμένου διαλύματος.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα ξυλότυπο για το ίδρυμα, δείτε στο βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο