Τα θεμέλια για το φράκτη: οι τύποι και τα χαρακτηριστικά

 Τα θεμέλια για το φράκτη: οι τύποι και τα χαρακτηριστικά

Σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες προσωπικών οικοπέδων αργά ή γρήγορα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της τοποθέτησης ενός φράχτη. Όμως, ανεξάρτητα από το πόσο ελαφρύ ή βαρύ είναι, σε κάθε περίπτωση, για να είναι η δομή αξιόπιστη και να λειτουργεί σωστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να οικοδομηθεί ένα θεμέλιο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το θεμέλιο είναι το κύριο μέρος του φράχτη. Το πόσο σωστά επιλέχθηκε ο τύπος και πόσο καλά γίνεται, εξαρτάται από τη διάρκεια ζωής ολόκληρου του κελύφους του κτιρίου.Εάν η θεμελίωση είναι αδύναμη ή δεν είναι καθόλου, τότε ο φράκτης μπορεί να στραβώσει, μπορεί να οδηγήσει κατά τη διάρκεια της διόγκωσης του εδάφους κατά τη διάρκεια της άνοιξης την απόψυξη του εδάφους ή μπορεί να πέσει καθόλου.

Γιατί είναι;

Η βάση για το φράκτη εκτελεί διάφορες σημαντικές λειτουργίες:

 • εξασφαλίζει τη σταθερότητα ολόκληρης της δομής του φράκτη.
 • σας επιτρέπει να κατανείμετε ομοιόμορφα το φορτίο στο σχεδιασμό του φράκτη.
 • υπό την παρουσία ενός θεμελίου, το έδαφος παραμένει στο χώρο και δεν απομακρύνεται από αυτό με νερό κατά τη διάρκεια της βροχής ή του χιονιού που λιώνει.
 • χρησιμεύει ως εμπόδιο για τη διείσδυση στην περιοχή του ύδατος τήξης.
 • με το ίδρυμα, ο φράκτης φαίνεται πολύ πιο αισθητικός και αξιόπιστος.

Πρέπει να κάνω;

Παρά τις προαναφερθείσες σημαντικές λειτουργίες που εκτελεί το ίδρυμα, κατά τη διάρκεια της κατασκευής του φράκτη, πολλοί ιδιοκτήτες προσωπικών οικοπέδων, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος τους, εξακολουθούν να σκέφτονται αν αξίζει να δημιουργηθεί μια βάση για ένα φράκτη. Όλα εξαρτώνται από το είδος του φράχτη που αποφάσισε να εγκαταστήσει στην περιοχή.

Εάν πρόκειται για ένα ελαφρύ, φουσκωτό κατασκευασμένο από αλυσιδωτό πλέγμα ή ξύλινο φράκτη, τότε είναι τελείως δυνατό να κάνουμε με σκυρόδεμα μόνο τα ίδια τα στηρίγματα.Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι ακόμη και για ελαφρούς φράχτες δεν είναι αυτή η πιο αξιόπιστη βάση, και ένας τέτοιος φράκτης θα διαρκέσει από τη δύναμη των 5-7 ετών.

Εάν αποφασιστεί να καταστεί ο φράκτης πιο σταθερός και ανθεκτικός, τότε δεν μπορεί κανείς να το κάνει χωρίς ένα ίδρυμα που να αντιστοιχεί στο βάρος του.

Είδη θεμελίωσης

Η πιο συνηθισμένη παραλλαγή της βάσης της συσκευής κάτω από το φράκτη είναι μια βάση λωρίδας. Είναι πιο κατάλληλο για τη συσκευή από πέτρινους φράχτες ή φράκτες με πέτρινους πυλώνες, μεταξύ των οποίων είναι σταθερή περίφραξη των προφίλ φύλλων, σφυρηλάτηση, ξύλο και άλλα υλικά. Η βάση από σκυρόδεμα αυτής της βάσης σας επιτρέπει να κατανέμετε ομοιόμορφα το φορτίο. Η βάση της ταινίας είναι κατάλληλη για την τοποθέτηση μεταλλικών στηρίξεων με την επακόλουθη στερέωση σε αυτά σχέδια του φράχτη.

Για μια συσκευή αυτού του τύπου θεμελίωσης, πρώτα μια τάφρο σκαφτεί στις υπολογιζόμενες τιμές του βάθους και του πλάτους, στο κάτω μέρος του οποίου είναι τοποθετημένο ένα μαξιλάρι από τα ερείπια και την άμμο. Έχει τοποθετηθεί πάνω από την τάφρο ένας ξυλότυπος με ύψος έως και 30 cm. Τοποθετούνται στο εσωτερικό της τάφρου πόλοι και τοποθετούνται εξαρτήματα. Επιπλέον, το θεμέλιο χύνεται με σκυρόδεμα.

Η διαδικασία χύτευσης σκυροδέματος αντικαθίσταται μερικές φορές από τοποθέτηση προκατασκευασμένων τσιμεντόλιθων.Τοποθετήστε το ένα κοντά στο άλλο και χύστε το μπετόν μόνο μεταξύ τους.

Η πιο δημοσιονομική παραλλαγή της βασικής συσκευής για στήριξη του φράκτη είναι μια στήλη. Αυτός ο τύπος βάσης είναι ο πλέον κατάλληλος για την ανύψωση των εδαφών. Ως υποστηρίγματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεταλλικοί στύλοι ή κολόνες αμιάντου, τούβλα σε βάση από σκυρόδεμα ή σωληνώσεις βιδών. Η απόσταση μεταξύ των στηριγμάτων είναι, κατά κανόνα, 1,5-2 m.

Ανάλογα με το είδος των εδαφικών και κλιματικών συνθηκών, μια τρύπα κάτω από τα στηρίγματα εκσφενδονίζεται σε βάθος 1-1,5 μ. Ένα μαξιλάρι από τα ερείπια και την άμμο τοποθετείται στο κάτω μέρος και συμπιέζεται. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε τους πυλώνες, στερεώστε τους κατακόρυφα και γεμίστε το λάκκο με σκυρόδεμα.

Μια καθολική επιλογή είναι ένα συνδυασμένο ίδρυμα, το οποίο είναι ένας συνδυασμός των δύο προηγούμενων τύπων θεμελίων σκυροδέματος.

Αυτός ο τύπος θεμελίωσης χρησιμοποιείται για τη συσκευή φράχτων από πλάκες από σκυρόδεμα, σφυρηλάτηση, μορφοποιημένο φύλλο, ειδικά παρουσία στύλων από τούβλα. Για τη συσκευή της θεμελίωσης της ταινίας-στήλης, αρχικά δημιουργήθηκε μια τάφρο με βάθος περίπου 0,5 μ.

Σε αυτό στα σημειακά σημεία τρυπώντας τρύπες με βάθος που υπερβαίνει το βάθος της κατάψυξης του εδάφους.Στη συνέχεια, εγκαθίσταται το ξυλότυπο στην τάφρο, χύνεται μείγμα άμμου και ερείπια, τοποθετείται οπλισμός. Μετά από αυτό, το θεμέλιο χύνεται με σκυρόδεμα.

Για διάφορους τύπους περιφράξεων

Ο τύπος περίφραξης είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που καθορίζουν τι πρέπει να είναι το ίδρυμα.

Για την περίφραξη των προφίλ φύλλων, πλαστών στοιχείων, πλέγματος, ξύλινου φράχτη, χρησιμοποιούνται δύο τύποι θεμελίων. Η πρώτη επιλογή είναι όταν η βάση δημιουργείται για κάθε στήριξη (στήλη). Γι 'αυτό, ανοίγει μια τρύπα στο έδαφος. Ένας πυλώνας βαθαίνει σε αυτό, και ο χώρος γύρω του χύνεται με σκυρόδεμα.

Η δεύτερη επιλογή είναι μια θεμελίωση λωρίδας, η οποία είναι μια τάφρο σκαμμένη στο έδαφος, μέσα στην οποία τα στηρίγματα εγκαθίστανται με ένα ορισμένο βήμα και χύνεται με σκυρόδεμα. Αυτός ο σχεδιασμός του ιδρύματος χρησιμοποιείται όταν οι στήλες βρίσκονται σε αρκετά μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Ο τύπος ταινίας της θεμελίωσης διατάσσεται επίσης όταν μια συσκευή πέτρας ή τοιχοποιίας θεωρείται ότι βρίσκεται στο κάτω μέρος του φράχτη. Σε αυτή την περίπτωση, το θεμέλιο σκυροδέματος χρησιμεύει ως ένα είδος θεμελίωσης που διαχωρίζει τον συμπλέκτη από την επιφάνεια του εδάφους.

Ξεχωριστά, πρέπει να σημειωθεί ότι εάν πρόκειται να εγκαταστήσετε φράχτη από κυματοειδές δάπεδο μέχρι ύψους 1,2 μ., Τότε είναι δυνατόν να γεμίσετε πλήρως το κτιριακό υπόβαθρο. Με το ύψος του προφίλ φύλλου μεγαλύτερη από 1,2 m θα πρέπει να γεμίσει το θεμέλιο λωρίδα. Δεδομένου ότι αυτό το υλικό χαρακτηρίζεται από αυξημένη windage, στη συνέχεια, σε ισχυρούς ανέμους το στήθος θεμέλιο μπορεί απλά να αντέξει το φορτίο, και τα στηρίγματα μπορούν να γέρνουν ή ακόμα και να πέσουν.

Αν σκοπεύετε να φτιάξετε έναν φράκτη με πύλες από τούβλα, τότε η βάση για αυτό πρέπει να είναι αρκετά σοβαρή. Αυτοί οι φράχτες είναι πολύ ευαίσθητοι σε ανομοιόμορφη συρρίκνωση. Μια υποθήκη συνήθως εγκαθίσταται στους στύλους τούβλου, πέτρας ή τεμαχίων, ο οποίος συνδέεται με τις διασταυρώσεις ολόκληρου του κελύφους του κτιρίου.

Εάν εμφανιστεί ανομοιογενής συρρίκνωση στη διασταύρωση των εγκάρσιων ράβδων και ενδέχεται να εμφανιστούν ρωγμές υποθηκών. Για την ελαχιστοποίηση τέτοιων φαινομένων, η θεμελίωση για τέτοιες περιφράξεις είναι διατεταγμένη αρκετά βαθιά, αναγκαστικά κάτω από το επίπεδο της κατάψυξης του εδάφους.

Βάθος σελιδοδείκτη

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που καθορίζει την αξιοπιστία και ανθεκτικότητα της δομής εισαγωγής είναι το βάθος της θεμελίωσης.

Για τους ελαφρούς φράκτες θεωρείται το βέλτιστο βάθος 50-60 εκ. Με τέτοιο βάθος τοποθέτησης της θεμελίωσης εξασφαλίζεται η απαιτούμενη αξιοπιστία της κατασκευής καθώς και η οικονομική κατανάλωση δομικών υλικών. Αλλά αν ένας φωτοφωτιστής είναι εγκατεστημένος σε πέτρινους πυλώνες και θα υπάρχει αυξημένη τοιχοποιία μεταξύ τους, το θεμέλιο μπορεί να ανεβαίνει ελαφρά.

Με βαρύτερες δομές η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη. Κατά την οικοδόμηση ενός ιδρύματος για αυτούς, είναι αδύνατο να μην ληφθεί υπόψη, πέραν του βάρους, η δομή του εδάφους και το βάθος του πάγου του σε αυτή την περιοχή.

Το χαμηλότερο επίπεδο της θεμελίωσης πρέπει να βρίσκεται 40 cm κάτω από το βάθος της διείσδυσης παγετού. Για να διευκρινίσετε αυτό το σήμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους καταλόγους κτιρίων.

Εάν μια μαζική δομή εισαγωγής ανεγερθεί σε μαλακά εδάφη, στα οποία τα υπόγεια ύδατα ρέουν αρκετά υψηλά, είναι προτιμότερο να ασφαλιστούν και να τοποθετήσουν το βάθος βαθύτερα για να αποτρέψουν την παραμόρφωση της δομής λόγω ισχυρής καθίζησης του εδάφους. Μια υψηλότερη θέση της βάσης είναι δυνατή σε σκληρά εδάφη. Η θεμελίωση σε εδάφη σχιστόλιθου είναι πολύ πιθανό να γίνει σε βάθος όχι μεγαλύτερο από 25 cm.

Βιομηχανία

Κάντε μια βάση για το φράχτη με τα χέρια σας είναι εύκολη. Απλώς πρέπει να κάνετε όλους τους απαραίτητους υπολογισμούς εκ των προτέρων και να ακολουθήσετε ξεκάθαρα τις οδηγίες βήμα προς βήμα κατά την εργασία.

Υπολογισμός

Για να υπολογιστεί σε ποιο βάθος είναι απαραίτητο να τεθούν τα θεμέλια της μέτριας βαρύτητας και των βαρέων φράχτων, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθοι παράγοντες: σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του φράχτη, βάθος καταψύξεως του εδάφους, κλίση, δομή εδάφους και ύψος ροής υπόγειων υδάτων.

Προκειμένου ο υπολογισμός να είναι σωστός, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την περιοχή της βάσης θεμελίωσης. Έτσι, αν έχουμε ένα θεμέλιο μήκους 50 μέτρων και ένα εκτιμώμενο πλάτος 30 εκ., Τότε μπορούμε εύκολα να προσδιορίσουμε την περιοχή του (15 μ2), η οποία αργότερα θα αποτελέσει τη βάση για τον υπολογισμό του βάθους της βάσης.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί η αξιόπιστη περιοχή της θεμελίωσης, η οποία προσδιορίζεται διαιρώντας την πίεση του υπερκείμενου μέρους από το θεμέλιο, διορθωμένη με τον συντελεστή αξιοπιστίας, από την αντίσταση του εδάφους και τον παράγοντα συνθήκες εργασίας.

Η προκύπτουσα τιμή πρέπει να συγκριθεί με την εκτιμώμενη επιφάνεια υπογείου. Η τελευταία δεν πρέπει να είναι μικρότερη από την υπολογιζόμενη,διαφορετικά, πρέπει να διορθωθεί.

Συμπληρώστε

Για την ανύψωση αργιλώδους εδάφους, είναι καλύτερο να εκτελέσετε συνδυασμένη βάση. Πριν χύσετε το υπόγειο της στήλης κάτω από το φράκτη, πρέπει πρώτα να σκάψετε μια τάφρο που αντιστοιχεί στον υπολογισμό του βάθους και του πλάτους. Στα σημεία τοποθέτησης των πυλώνων να τρυπήσει τρύπες για την εγκατάσταση των πυλώνων.

Περαιτέρω κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου της μελλοντικής βάσης του φράκτη, εκτελείται ξυλότυπος. Στο κάτω μέρος κάθε κοιλώματος κάτω από τους πυλώνες στοιβάζονται ruberoid διπλωμένα σε δύο στρώματα. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε τους πυλώνες και εκτελέστε την ενίσχυση του ενισχυτικού πλέγματος ταινιών θεμελίωσης.

Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε να χύσετε σκυρόδεμα. Γεμίστε σωστά με οριζόντια στρώματα. Εάν είναι αδύνατο να γεμίσετε ολόκληρη την ταινία ταυτόχρονα, τότε δεν θα πρέπει να επιτρέπεται σε ένα μέρος ο καλουπωτής να γεμίσει στην κορυφή και στην άλλη δεν θα υπήρχε καθόλου. Το σκυρόδεμα θα στεγνώσει για 3-5 ημέρες.

Αν είναι ζεστό έξω, πρέπει να ποτίζονται τα θεμέλια. Ο ξυλοτύπος αφαιρείται από την ταινία σε 2-3 εβδομάδες.

Η ζώνη της ρηχάς ζώνης είναι ακόμα ευκολότερη. Βρίσκεται πάνω από το επίπεδο της κατάψυξης του εδάφους. Επομένως, μια τέτοια βάση είναι ευαίσθητη στις εποχικές μετακινήσεις εδάφους.Αυτή η βάση είναι πιο κατάλληλη για συσκευές σε περιοχές όπου το χώμα έχει ομοιόμορφη δομή σε ολόκληρη την περιοχή του φράχτη.

Για τη διάταξη μιας τέτοιας θεμελίωσης, μια ρηχή τάφρος σκάβεται (0,5-0,7 m), στο κάτω μέρος της οποίας τοποθετείται άμμος (0,15 m) και συμπιέζεται μαζί της. Ένα στρώμα από ερείπια χύνεται στην κορυφή (0,15 m). Η θρυμματισμένη πέτρα με άμμο είναι ένα είδος βάσης αποστράγγισης, λόγω της οποίας το νερό θα αποστραγγιστεί από το θεμέλιο. Περαιτέρω στις οπές της τάφρου τρυπιούνται για στήλες με βάθος 0,3-0,4 m.

Η άμμος χύνεται σε κάθε φρεάτιο για αποστράγγιση (0,1 m). Υποστηρίγματα εισάγονται στα πηγάδια και ευθυγραμμίζονται σε όλα τα επίπεδα.

Στη συνέχεια, οι κολόνες συνδέονται με εξαρτήματα με συγκόλληση. Εγκαταστήστε το ξυλότυπο. Στη συνέχεια, προχωρήστε στη χύση σκυροδέματος ακολουθώντας τους γενικούς κανόνες που περιγράφονται παραπάνω. Αφού χυθεί το σκυρόδεμα, βεβαιωθείτε ότι ξανά βεβαιωθείτε ότι οι κολόνες είναι ακριβώς.

Υπάρχει μια ακόμη εναλλακτική παραλλαγή της διάταξης της βάσης - από παλιά ελαστικά αυτοκινήτων. Αλλά είναι μάλλον αντιφατικό και δεν ικανοποιεί ευρεία χρήση στη συσκευή των βάσεων για δομές πρόσληψης.

Προκειμένου να εξυπηρετήσει το ίδρυμα κάτω από το φράχτη για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο όχι μόνο να το γεμίσει σωστά αλλά και να τον προστατεύσει από τις βροχοπτώσεις.Και γι 'αυτό είναι απαραίτητο να εκτελέσετε μια τυφλή περιοχή ή απόκλιση, η οποία είναι ένα κατώφλι που διέρχεται κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου του ιδρύματος με κλίση προς την αντίθετη κατεύθυνση προς τη βάση θεμελίωσης.

Η χαμηλή παλίρροια μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με την πλήρωση του θεμελίου, και μετά. Για το σκοπό αυτό, μια τάφρο σκάβεται κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής φράχτη σε πλάτος περίπου 0,5 μ. Και βάθος 0,15 μ., Το οποίο γεμίζει με θρυμματισμένη πέτρα και συμπιέζεται. Όταν εκτελείτε χαμηλή ποσότητα νερού ταυτόχρονα με τη βάση, απελευθερώνονται οπλίστικες ράβδοι από αυτήν προς την τυφλή περιοχή. Εάν η εκροή γίνεται μετά τη συσκευή της βάσης του φράχτη, τότε γίνονται οπές σε αυτό και οι ράβδοι ενίσχυσης εισάγονται μέσα σε αυτές.

Κάτω από το υλικό στέγης μεμβράνες οπλισμού και την κατασκευή του ξυλότυπου. Στη συνέχεια, χύστε σκυρόδεμα και πάντα με κλίση.

Σε οικόπεδο με κλίση

Εάν είναι απαραίτητο να διεξαχθεί η κατασκευή των φραγμάτων δομών σε μια περιοχή με μεγάλη κλίση, τότε το θεμέλιο γι 'αυτό δεν πρέπει να είναι επικλινές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, χτίζουν μια βαθμιδωτή βάση, κάθε τμήμα της οποίας είναι αυστηρά οριζόντια. Στο χαμηλότερο σημείο, η θεμελίωση γίνεται σε επίπεδο με το έδαφος. Η μετάβαση από επίπεδο σε επίπεδο γίνεται από τα χείλη.Το μήκος των προεξοχών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2 φορές το ύψος τους. Το ύψος πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,6 μ.

Αν ο χώρος έχει μικρή κλίση, τότε, κατά κανόνα, το χώμα ισοπεδώνεται σε ολόκληρη την περίμετρο της δομής εισαγωγής ή είναι τοποθετημένο ένα υπόστρωμα από σκυρόδεμα.

Πώς να ζωγραφίζω;

Για να βελτιωθεί η εμφάνιση της θεμελίωσης από σκυρόδεμα, μπορείτε να κάνετε διακοσμητικό γύψο χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του καταιονισμού με ειδικό κονίαμα ή βαμμένο κονίαμα με συμβατική σκούπα.

Η βάση κάτω από το φράχτη μπορεί επίσης να βαφτεί με ειδικά χρώματα για σκυρόδεμα. Στα καταστήματα των κτιρίων μπορείτε επίσης να βρείτε πολύχρωμες επιστρώσεις για μπούκλες ή πεζοδρόμια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακρυλικές, λατέξ, εποξειδικές, πολυουρεθάνες, αλκυδικές ενώσεις για τη βαφή συγκεκριμένων βάσεων.

Η ακρυλική βαφή γίνεται με βάση το νερό με την προσθήκη ακρυλικών χρωμάτων. Λόγω της παρουσίας συμπολυμερών στη σύνθεση τους, δημιουργεί στις επιφάνειες του σκυροδέματος ένα πολυμερές στρώμα που προστατεύει το θεμέλιο από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Είναι εύκολο να εφαρμοστεί τέτοιου χρώματος, στεγνώνει γρήγορα και έχει οικονομική κατανάλωση.

Το λατέξ χρώμα αποτελείται από νερό, χρωστικές και πολυμερή. Μερικές φορές μπορεί να περιέχει σιλικόνη ή ακρυλικές ρητίνες. Το χρώμα αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στη βάση από σκυρόδεμα αμέσως μετά τη θεραπεία του.

Το πλεονέκτημα των λατέξ βαφών είναι η αυξημένη αντοχή στις αλλαγές της θερμοκρασίας, η δυνατότητα πλήρωσης ακόμη και μικρών ρωγμών, αντοχή στην υγρασία, οικονομική κατανάλωση.

Τα πιο ανθεκτικά χρώματα για το υπόβαθρο είναι οι εποξικές ενώσεις. Μπορούν να προστατεύσουν μια συγκεκριμένη βάση για περίπου ένα τέταρτο του αιώνα. Το χρώμα αποτελείται από δύο συστατικά - εποξειδική ρητίνη και ειδικό σκληρυντικό, τα οποία αναμιγνύονται αμέσως πριν από την εφαρμογή. Η σύνθεση εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις. Οι εποξειδικές επικαλύψεις είναι διαπερατές από ατμούς, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για υποστρώματα από σκυρόδεμα, ανθεκτικά στις επιδράσεις του ήλιου, οξέων και αλκαλίων.

Η βαφή πολυουρεθάνης αποτελείται επίσης από δύο συστατικά που πρέπει να συνδυαστούν αμέσως πριν την εφαρμογή της σύνθεσης χρωμάτων. Η βαφή εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις. Το πλεονέκτημα των χρωμάτων πολυουρεθάνης είναι ότι βελτιώνουν τις ιδιότητες του σκυροδέματος, αντέχουν στον παγετό, σχηματίζουν μια προστατευτική επικάλυψη, κλείνουν μικροσκοπικές ρωγμές και πόρους στο σκυρόδεμα.

Αλκυδικά χρώματα κατασκευάζονται με βάση την αλκυδική ρητίνη.Έχουν μια πλούσια παλέτα, στεγνώνουν γρήγορα, αντέχουν στο ηλιακό φως, αντέχουν στον παγετό, έχουν οικονομική κατανάλωση.

Αλλά πριν επιλέξετε ένα ή άλλο εργαλείο, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο κατά πόσον είναι κατάλληλο για αυτό το κλίμα. Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε βαφή μόνο σε βάση σκυροδέματος, στεγνό και καθαρό από ρύπανση.

Χρειάζομαι στεγανοποίηση;

Υπάρχουν δύο τρόποι για να στεγανοποιήσετε τη βάση θεμελίωσης:

 • Στο κάτω μέρος της τάφρου τοποθετείται πάνω από τη θρυμματισμένη πέτρα ένα στρώμα από πολυαιθυλένιο ή υλικό στέγης, το οποίο θα προστατεύει το σκυρόδεμα από την υγρασία, γεγονός που θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής της βάσης του φράχτη.
 • Η δεύτερη μέθοδος είναι η χρήση ειδικών υλικών στεγανοποίησης που προστίθενται απευθείας στο σκυρόδεμα. Ένα από αυτά τα πρόσθετα είναι το penetron. Κατά την εφαρμογή μιας τέτοιας σύνθεσης, ολόκληρος ο όγκος της θεμελίωσης γίνεται ανθεκτικός στη διείσδυση της υγρασίας. Επιπλέον, αυτή η ιδιότητα του σκυροδέματος διατηρείται καθ 'όλη τη διάρκεια της λειτουργίας.

Επαγγελματικές συμβουλές

Οι έμπειροι οικοδόμοι κατά την οικοδόμηση μιας βάσης για το φράκτη συνιστάται να ακολουθούν ορισμένους κανόνες:

 • Είναι δυνατόν να ξεκινήσετε την οικοδόμηση μιας θεμελίωσης κάτω από το φράκτη μόνο όταν καθορίζεται ο τύπος του εδάφους,το βάθος της κατάψυξης, ο τύπος κατασκευής του φράχτη, το μέγεθός του και, κατά συνέπεια, το φάσμα των πιθανών κινδύνων. Εάν ένα ερώτημα παραμένει ασαφές μέχρι το τέλος, είναι προτιμότερο να ζητήσετε τη συμβουλή ενός επαγγελματία, ώστε να μην αντιμετωπίσετε δυσκολίες αργότερα.
 • Εάν κατά τη διάρκεια του υπολογισμού αποδειχθεί ότι το φορτίο στο θεμέλιο σκυροδέματος είναι αρκετά σημαντικό, τότε είναι καλύτερο να δημιουργηθεί ένα πλήρες θεμέλιο λωρίδας αντί για μια σχάρα, η οποία βρίσκεται σχεδόν στην επιφάνεια του εδάφους μεταξύ των βαθιά τοποθετημένων πασσάλων.
 • Κατά την προετοιμασία ενός μίγματος σκυροδέματος, μην χρησιμοποιείτε σπασμένο τούβλο, διογκωμένο άργιλο ή ξύλο. Όλα αυτά τα υλικά είναι ικανά να απορροφούν το νερό και μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα απλώς σβήνουν και η αντοχή της δομής της θεμελίωσης μειώνεται σημαντικά.
 • Μια λύση για την έκχυση της βάσης κάτω από το φράκτη παρασκευάζεται από άμμο και τσιμέντο σε αναλογία 3 προς 1. Πρώτον, το τσιμέντο και η άμμος θα πρέπει να συνδυαστούν και μόνο τότε θα πρέπει να προστεθεί νερό, συνεχίζοντας τη διαδικασία ανάμιξης. Η λύση θα πρέπει να έχει μια αρκετά παχύρευστη συνοχή και δεν πρέπει να περιέχει σβώλους.
 • Δεδομένου ότι το θεμέλιο πρέπει να χυθεί δεξιά κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου (δηλαδή, απαιτείται άμεσα ένας αρκετά μεγάλος όγκος κονιάματος), είναι προτιμότερο να προετοιμάζεται το μείγμα σκυροδέματος σε ένα μπετονιέρα ή να παραδοθεί η παραλαβή του τελικού κονιάματος.
 • Για να βελτιωθούν τα χαρακτηριστικά αντοχής της βάσης, μπορούν να προστεθούν στη λύση κάτω από το φράκτη τσιπς γρανίτη ή θρυμματισμένη πέτρα.
 • Κατά την εκχύλιση θεμελίων σε κρύο καιρό, πρέπει να χρησιμοποιούνται πρόσθετα πρόσθετα για σκυρόδεμα που δεν επιτρέπουν την κατάψυξη του διαλύματος.

Πώς να ρίξετε τα θεμέλια κάτω από το φράκτη με τα χέρια σας, δείτε αυτό το βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο