Οδηγίες βήμα προς βήμα για την επισήμανση της βάσης: πώς να κάνετε μια κατανομή του ιστοτόπου;

Για να χτίσετε ένα σπίτι, πρέπει να έχετε σήμανση. Μόνο με την παρουσία του θα είναι δυνατή η σωστή δόμηση, χωρίς να ανησυχείτε ότι θα παραμορφωθεί και θα είναι διαφορετικό από το σχέδιο που έχετε τραβήξει στον εαυτό σας στο κεφάλι σας ή ακόμα και σε χαρτί.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η σήμανση είναι το πρώτο στάδιο κατασκευής. Δεν πρέπει να αποδοθεί τόσο στις προπαρασκευαστικές εργασίες όσον αφορά τα κατασκευαστικά έργα, διότι η σημασία τους δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι για να εκτελέσετε τις περισσότερες κατασκευές, θα χρειαστεί μόνο η γνώση της ορθογώνιας σήμανσης. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε μόνο, ενώ η ποιότητα θα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Πριν προχωρήσετε με τη σήμανση, θα χρειαστεί να εκτελέσετε ορισμένα προπαρασκευαστικά βήματα.Ένα από τα πιο σημαντικά μεταξύ τους είναι η προετοιμασία του χώρου. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε όλα τα σκουπίδια και το γρασίδι, να ισιώσετε την επιφάνεια για να απλοποιήσετε την επόμενη εργασία.

Η σήμανση έχει τους δικούς της κανόνες και όλες οι κατασκευές πρέπει να γίνουν μόνο στη βάση τους. Η παραμέληση των κανόνων οδηγεί στο γεγονός ότι η σήμανση θα εκτελεστεί λανθασμένα, γεγονός που με τη σειρά του θα οδηγήσει σε λανθασμένη τοποθέτηση του ιδρύματος κάτω από το σπίτι. Μπορεί να γλιστρήσει έντονα ή οι γωνίες θα είναι ανομοιογενείς. Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η σήμανση μιας κεκλιμένης ή ανομοιόμορφης περιοχής. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να παρακολουθήσετε την επιλογή του ιδρύματος ενός κατάλληλου τύπου, διαφορετικά το ίδιο το σπίτι δεν θα λειτουργήσει ευθεία.

Η σήμανση για ένα τέτοιο ίδρυμα είναι προτιμότερο να ανατεθεί σε επαγγελματίες, δεδομένου ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πλευρικοί παράγοντες, όπως η προσαρμογή ύψους και άλλοι.

Τύποι σχεδίων

Τα πιο δημοφιλή είναι μόνο μερικοί τύποι θεμελίων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι σχετικά εύκολο να οικοδομηθούν από μόνοι τους.

Ως εκ τούτου, έχει νόημα να δώσουμε προσοχή μόνο σε αυτούς, γιατί για όλους τους υπόλοιπους οι κατασκευαστές θα κάνουν το markup.

 • Κορδέλα. Αυτός ο τύπος είναι ο ευκολότερος να χτιστεί.Έτσι, είναι μια ταινία οπλισμένου σκυροδέματος, η οποία βρίσκεται γύρω από την περίμετρο. Μπορεί να είναι ρηχή, η οποία είναι κατάλληλη για ξύλινα και μικρά πέτρινα σπίτια, και εσοχή - για σπίτια με βαριές τοίχους.
 • Columnar. Από το όνομα είναι σαφές ότι το ίδρυμα είναι χτισμένο σε πυλώνες. Βρίσκονται σε θέσεις μέγιστου φορτίου. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτός ο τύπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για σπίτια φτιαγμένα από ελαφριά υλικά, για παράδειγμα, πλαίσιο.
 • Μονόλιθος Σε αυτή την περίπτωση, ολόκληρη η πλάκα χρησιμεύει ως θεμέλιο. Η κατασκευή δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντική η σωστή σήμανση. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι όταν το έδαφος κινείται, όλη η βάση κινείται μαζί του, διατηρώντας έτσι την ακεραιότητα του σπιτιού.
 • Σωρός Αυτή η μέθοδος επιλέγεται όταν η κατασκευή γίνεται σε ανυψωτικά ή ασταθή θεμέλια. Είναι κατάλληλο για την κατασκευή βάσεων κάτω από βαριά σπίτια.
 • Βίδα. Με τα χαρακτηριστικά του, αυτή η επιλογή είναι κοντά στο σωρό. Είναι επίσης κατάλληλο για την κατασκευή δαπέδων. Σε αντίθεση με την προηγούμενη έκδοση, οι σωληνώσεις βιδών πρέπει να βιδωθούν, να μην σφυρηλατηθούν, τόσοι πολλοί να τις επιλέξουν.

Γενικοί κανόνες

Χωρίς προετοιμασία και συμμόρφωση με την ακολουθία των κανόνων για να επισημάνετε σωστά τον ιστότοπο, δεν θα λειτουργήσει. Φροντίστε να λάβετε υπόψη το ακόλουθο λεγόμενο σημείο αναφοράς. Η τοποθεσία μιας από τις γωνίες του ιδρύματος πρέπει υποχρεωτικά να συνδέεται με οποιοδήποτε αντικείμενο βρίσκεται στο χώρο. Αυτό γίνεται για να διευκολυνθεί η διόρθωσή σας αν χαθεί τυχαία. Ένα παράδειγμα ενός τέτοιου θέματος μπορεί να χρησιμεύσει ως φράχτη.

Πολλοί προσπαθούν να οργανώσουν το σπίτι έτσι ώστε να είναι παράλληλο με τη δομή φράχτη. Για να γίνει αυτό, ίσα τμήματα κάθετα στο επίπεδο του φράχτη αποτίθενται από το φράκτη σε διάφορα σημεία. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπάγγο. Μετά από αυτό, πρέπει να δημιουργήσετε μια ορθή γωνία από το σημείο εκκίνησης. Τώρα μπορείτε να προχωρήσετε στο υπόλοιπο της σήμανσης.

Εργαλεία

Είναι απαραίτητο να κάνουμε μια ανάλυση της περιοχής με τη βοήθεια εργαλείων ειδικά σχεδιασμένων γι 'αυτό, έτσι ώστε πριν από την έναρξη αυτού του είδους εργασίας, Συνιστάται η διάθεση εργαλείων όπως:

 • τροχό ρουλέτας Το μήκος της ταινίας μέτρησης πρέπει να είναι ίσο ή μεγαλύτερο από το μήκος της διαγωνίου.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και πιο σύντομη, αλλά θα προκαλέσει πρόσθετες δυσκολίες με την αποβάθρα.
 • απαιτούνται ξύλινοι κρίκοι για τη στερέωση του σχοινιού στο έδαφος μετά τη μετακίνηση της σήμανσης στο κατώτερο επίπεδο.
 • το τετράγωνο χρειάζεται μόνο για να ελέγξει τις γωνίες σε 90 μοίρες, αλλά δεν βλάπτει να έχει και 30 και 60 βαθμούς?
 • καλώδιο ή χορδή για σήμανση.
 • είναι απαραίτητα τα εξαρτήματα στερέωσης προκειμένου να ασφαλιστεί η χορδή στα πηχάκια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε clothespins, καρφιά, κλιπ - ό, τι ταιριάζει?
 • επίπεδο λέιζερ ή θεοδολίτης, και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα φτηνότερο επίπεδο κατασκευής - επίπεδο αλκοόλ. Ωστόσο, πρέπει να ξέρετε ότι η εργασία με το επίπεδο λέιζερ είναι πολύ πιο εύκολη και ταχύτερη.

Πώς να το κάνετε;

Η σήμανση γίνεται για διαφορετικούς τύπους θεμελίων. Είναι απαραίτητο να δεσμευθεί η σήμανση σε έναν τύπο, αφού μπορεί να έχει τα δικά του χαρακτηριστικά σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι απαραίτητο να εξετάσουμε όλα αυτά. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να εξεταστούν κοινά ειδικά χαρακτηριστικά.

Δύο μέθοδοι για την κατασκευή ενός ορθογώνιου θεμελίου

Στην πραγματικότητα, όποιος σπούδασε γεωμετρία στο σχολείο μπορεί να χτίσει μια σωστή γωνία. Για να γίνει αυτό, δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις.Έτσι, σε μία από τις περιπτώσεις, μπορεί να εφαρμοστεί το Πυθαγόρειο θεώρημα:

C = √ (Α2 + Β2)

Χωρίς να μπαίνουμε στην άγρια ​​γεωμετρία, αξίζει να εξετάσουμε το παράδειγμα του Πυθαγορείου θεώρημα. Αν υπάρχουν ήδη δύο πλευρές. Το ένα βρίσκεται κατά μήκος του φράχτη. Δεν σχεδιάζεται να το αλλάξει. Το δεύτερο είναι χτισμένο κοντά, αλλά δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι βρίσκεται σε ορθή γωνία και θέλω να το ελέγξω. Στη συνέχεια από τη γωνία σε κάθε πλευρά θα πρέπει να μετρήσετε το τμήμα. Για παράδειγμα, πολλοί παίρνουν το πλήρες μήκος ανά τμήμα.

Για παράδειγμα, πάρτε τις πλευρές των 9 και 12 μ. Τότε √ (9² + 12²) = √ (81 + 144) = 15 μ. Αυτό σημαίνει ότι η διαγώνια μεταξύ τους πρέπει να είναι ίση με 15 μ.

Εάν τα πάντα είναι σωστά, τότε η γωνία είναι κατασκευασμένη απόλυτα ευθεία. Αν όχι, τότε υπάρχει η ευκαιρία να μετακινηθεί ελαφρά ο πείρος, υποδεικνύοντας τη δεύτερη γωνία, διορθώνοντας έτσι το πανί.

Η δεύτερη μέθοδος ονομάζεται "ιστός". Εδώ είναι σημαντικό να προετοιμάσετε ένα νήμα που δεν έχει την ιδιότητα να τεντώσει. Φροντίστε να δώσετε προσοχή σε αυτό το γεγονός, διαφορετικά δεν θα λειτουργήσει. Πρώτον, πρέπει να κόψετε τη χορδή ακριβώς κάτω από τις διαστάσεις του μελλοντικού θεμελίου. Πάρτε τα ίδια 9 και 12 μ. Είναι απαραίτητο να κόψετε το κομμάτι για να μετρήσετε αργότερα τη διαγώνιο. Θα χρειαστούν δύο τμήματα των 9, 12 και 15 μέτρων, καθώς και ένα μικρό ποσό που θα διορθωθεί.

Τώρα πρέπει να στερεώσετε το νήμα στις γωνίες και επίσης να στερεώσετε τη διαγώνιο. Μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε στην ένταση. Πρώτα, τραβήξτε μια πλευρά, κατά προτίμηση μακρύ ή βρίσκεται κατά μήκος του φράκτη. Μετά από αυτό, θα πρέπει να σφίξετε μια από τις μικρές πλευρές.

Θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι η σειρά, η οποία υποδηλώνει τη διαγώνιο, είναι επίσης καλά τεντωμένη. Είναι απαραίτητο να κάνετε το ίδιο και με την άλλη κοντή πλευρά. Όλες οι συνδέσεις θα πρέπει να γίνονται χρησιμοποιώντας σφήνες.

Κάτω από τη βάση της στήλης

Θα πρέπει να κάνει ένα cast σε δύο επίπεδα. Σε αυτή την περίπτωση, η κατώτερη βαθμίδα πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τους πυλώνες. Μετά από αυτό, μπορείτε να τραβήξετε τη χορδή. Ελέγξτε ότι οι σπάγκοι τέμνονται σε ορθή γωνία. Όπου υπάρχουν σημεία τομής του σπάγγου, με μια γραμμή επιπέδου πρέπει να σημειώσετε τη θέση κάτω από τους σωρούς και να ασφαλίσετε τις σφήνες. Οι σπάγγοι πρέπει να αφαιρεθούν έτσι ώστε να μην παρεμβαίνουν.

Τώρα είναι απαραίτητο να τρυπήσετε τρύπες κάτω από τις θέσεις και να εγκαταστήσετε τους στύλους. Επανατοποθετήστε τον σπάγκο. Τώρα πρέπει να αφαιρέσετε όλους τους πυλώνες από το έδαφος εξίσου, έτσι ώστε να αγγίζουν τον σπάγκο.

Πρέπει να θυμάστε ότι ο σπάγγος από το κέντρο του αποξεστήρα πρέπει να μετακινηθεί στις άκρες έτσι ώστε να μην παρεμβαίνει στην εγκατάσταση και τοποθέτηση.

Κάτω από θεμέλια λωρίδων

Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να κάνετε ένα διπλό σημάδι, αφού η βάση της λωρίδας είναι μια λωρίδα. Κατ 'αρχάς, πρέπει να τοποθετήσετε το χέρι, τότε πρέπει να τραβήξετε τη χορδή σε ορθές γωνίες. Πρώτον, γίνεται εξωτερικό περίγραμμα. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το ύψος του κορδονιού πρέπει να είναι ίσο με το ανώτερο επίπεδο του ιδρύματος. Μετά από αυτό είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα εσωτερικό περίγραμμα. Για να γίνει αυτό, ένα κομμάτι ίσο με το πλάτος της ταινίας εναποτίθεται στην ανανέκλαση από τον υπάρχοντα σπάγκο, μετά το οποίο γίνεται ένα εσωτερικό περίγραμμα.

Στο μέλλον, με τη βοήθεια μιας γραμμής, οι γωνίες καθορίζονται. Οι στύλοι στερεώνονται στο έδαφος των γωνιών στο έδαφος. Μια συρραφή αναγράφεται μεταξύ τους, δηλώνοντας τα όρια της τάφρου κάτω από το θεμέλιο λωρίδων. Μετά από αυτό, σκάβουμε μια τάφρο. Κατά το σχηματισμό του πλέγματος, επανατοποθετήστε τα άνω νήματα, δεν είναι απαραίτητο αν το ύψος της θεμελίωσης καθορίζεται από το πλέγμα.

Κάτω από το θεμέλιο πλακών

Στην περίπτωση αυτή, κάνοντας τη σήμανση είναι πολύ πιο εύκολη από ό, τι για μια στήλη ή λωρίδα βάσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι η κατασκευή ενός ορθογωνίου με μια συμβολοσειρά. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη δημιουργία ορθών γωνιών.Κατ 'αρχήν, αυτό είναι όλο. Στο μέλλον, όπως ακριβώς και στις προηγούμενες περιπτώσεις, με τη βοήθεια των γραμμών του πείρου, πρέπει να βρείτε τις γωνιακές κηλίδες στο έδαφος και να τις σημαδέψετε με μανταλάκια.

Σύνθετη σήμανση

Όταν είναι απαραίτητο να κάνετε μια σήμανση του ασυνήθιστου ορθογώνιου υπογείου, και δομές με πολλές προεξέχουσες γωνίες, θα πρέπει να ιδρώσετε. Ωστόσο, είναι ακόμα δυνατό.

Οι οδηγίες βήμα προς βήμα είναι οι εξής:

 • για αρχή, σκιαγραφείται η γενική περιγραφή της μελλοντικής κατασκευής. Στο σχέδιο, πρέπει να σημειώνονται οι αποστάσεις από τα ακραία σημεία του άλλου. Με βάση αυτά τα δεδομένα, ένα μεγάλο ορθογώνιο είναι ενσωματωμένο στο οποίο θα εγγραφεί το σπίτι.
 • μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να διορθωθούν όλες οι γωνίες, να μετρηθούν εκ νέου οι διαγωνίσεις και τα μήκη των πλευρών.
 • Στη συνέχεια, πηγαίνετε στο πιο δύσκολο - σημειώνοντας τα σπασίματα των τειχών. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι σε σχεδόν το 100% των περιπτώσεων, κάθε ένα από αυτά τα κατάγματα είναι ένα άλλο ορθογώνιο, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χτίσετε αρκετά ορθογώνια μέσα. Στο μέλλον, πρέπει να ρυθμίσετε και να ελέγξετε ξανά τις γωνίες.
 • με τη βοήθεια των σωληνώσεων, είναι απαραίτητο να υπολογίσουμε τις διασταυρώσεις που βρίσκονται στο σχέδιο και να σχηματίσουν το γενικό περίγραμμα του σπιτιού.

Συμβουλές

Οι εμπειρογνώμονες μοιράζονται αρκετές συστάσεις που σας επιτρέπουν να διεξάγετε εργασίες σχετικά με τη σήμανση της βάσης ευκολότερα και πιο γρήγορα.

 • Για να εκτελέσετε σωστά όλες τις σημάνσεις στο μέλλον, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε σωστά την τοποθεσία: αφαιρέστε όλα τα σκουπίδια και το γρασίδι. Στη συνέχεια, είναι δυνατόν να εκτιμηθεί η ανακούφιση του εδάφους και επίσης ο σπάγγος δεν θα αγκιστρωθεί σε κάτι σχετικά με την ένταση.
 • Οι άξονες ή οι διαγώνιοι στο ορθογώνιο είναι ίσοι μεταξύ τους. Εάν αποδειχθεί ότι ένας άξονας είναι μεγαλύτερος από τον άλλο, θα πρέπει να ελέγξετε τους υπολογισμούς.
 • Γενικά, όλοι οι υπολογισμοί μπορούν να πραγματοποιηθούν χρησιμοποιώντας ειδικά προγράμματα, οπότε αν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με την εξόρυξη τετραγωνικών ριζών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά.
 • Εάν θέλετε να οικοδομήσετε ένα σπίτι ακριβώς κατά μήκος του φράκτη, θα πρέπει να επιλέξετε κάποιο άλλο αντικείμενο ως "σημείο αναφοράς", για παράδειγμα, ένα μικρό πάγκο.

Το απλούστερο υπόβαθρο όσον αφορά τη σήμανση είναι μονολιθικό, επομένως για τις πλευρικές δομές, όπως το λουτρό ή το υπόστεγο, είναι προτιμότερο να το χρησιμοποιήσετε. Αυτό θα επιτρέψει όλη τη δουλειά που γίνεται με το χέρι.

 • Πριν θέσετε τα γωνιακά σημεία σε ένα πολύπλοκο θεμέλιο με γραμμές επιφανειών, πρέπει να το σπάσετε σε ορθογώνια τμήματα.Στο μέλλον, θα πρέπει να ελέγξετε με το σχέδιο για την παρουσία καθεμιάς από τις συσπάσεις, δεδομένου ότι συχνά είναι δύσκολο να προσδιοριστεί "με το μάτι" ποιο από τα νήματα σηματοδοτεί τον τοίχο και ποια από τις πλευρικές κατασκευές δεν είναι εύκολη.
 • Ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε το παλιό ίδρυμα. Σε αυτή την περίπτωση, η σήμανση δεν είναι απαραίτητη: θα χρειαστεί να τροποποιήσετε λίγο την υπάρχουσα βάση.

Σχετικά με τη διάταξη και την εκσκαφή του ιδρύματος με την τοποθέτηση του ξυλότυπου και του οπλισμού, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο