Πώς να υπολογίσετε την ποσότητα του τσιμέντου στο ίδρυμα;

 Πώς να υπολογίσετε την ποσότητα του τσιμέντου στο ίδρυμα;

Η οικοδόμηση της ίδρυσης ενός σπιτιού είναι η πιο δύσκολη τόσο από υλικής πλευράς όσο και από άποψη έντασης εργασίας. Για να εξασφαλίσετε την αξιοπιστία και να μην περάσετε ένα υπερβάλλον ποσό χρημάτων, προσπάθεια, θα πρέπει να υπολογίσετε προσεκτικά την ποσότητα του τσιμέντου. Η διαδικασία αυτή έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιότητες του εδάφους, τα χαρακτηριστικά των υποστηριζόμενων δομών και πολλά άλλα.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κατά τη σύνταξη ενός έργου, πρέπει να εισέλθετε αμέσως σε αυτήν μια εκτίμηση της συνολικής κατανάλωσης χύμα οικοδομικών υλικών, συμπεριλαμβανομένων των τσιμεντοειδών μιγμάτων. Η αγορά και η μεταφορά ακόμη και "μόλις" επιπλέον 10 κιλών μπορεί να είναι πολύ ακριβό. η έλλειψη αυτών θα σπάσει τον κύκλο της εργασίας στην καλύτερη περίπτωση,στη χειρότερη περίπτωση, δεν θα τους επιτρέψει να εκτελεστούν σωστά. Ο ρόλος της χύνοντας είναι πολύ μεγάλος: συμβάλλει στην εξάλειψη των τάσεων παραμόρφωσης και στην αποφυγή της βροχόπτωσης των κτιρίων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, εάν δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι μέτρησης διαφορετικά, η αναλογία μεταξύ των συστατικών του κονιάματος (άμμος, τσιμέντο και χαλίκι) θεωρείται ότι είναι 3: 1: 5 (κατά μετοχές).

Πώς εφαρμόζεται;

Για την κατασκευή των θεμελίων του σπιτιού χρησιμοποιούνται μόνο προσεκτικά επιλεγμένες ποιότητες σκυροδέματος. Το μαγείρεμα τους απαιτεί κάποια δεξιότητα από τους κατασκευαστές. Για να είναι το τελικό μίγμα όσο το δυνατόν ισχυρότερο, χρησιμοποιείται θρυμματισμένη πέτρα γρανίτη με τη μορφή κλασμάτων 1-4 cm Για να ληφθεί ένα διάλυμα θεμελίωσης, χρησιμοποιούνται αλλουβιακές ποιότητες άμμου λατομείου με μέγεθος κόκκου 0,12-0,35 cm.

Η συγκέντρωση ακαθαρσιών σε αυτό το αδρανές υλικό δεν μπορεί να υπερβαίνει το 5%.

Για ακριβή υπολογισμό της κατανάλωσης του τελικού μείγματος τσιμέντου, πρέπει να λάβετε υπόψη το εμπορικό σήμα του κύριου αντιδραστηρίου συνδετικού υλικού. Το Μ-100 θεωρείται ότι δεν είναι αρκετό.

Το υλικό αυτό προορίζεται κυρίως για:

  • σκληρές επιφάνειες δαπέδων.
  • εργασίες σοβάτισμα?
  • επιφανειακά τελειώματα.
  • υπολογισμούς των εσωτερικών κατατμήσεων.

Δεδομένου ότι η φέρουσα ικανότητα ενός τέτοιου υλικού, που μπορεί να παρατηρηθεί ήδη στις περιοχές εφαρμογής του, είναι μικρή, ανά 1 cu. m βάσης του σπιτιού καταναλώνει 220 kg συνθέσεως συνδετικού υλικού. Η μάρκα M-200 αναγνωρίζεται επισήμως ως επίστρωση τοιχοποιίας και είναι κατάλληλη για σκυροδέτηση δαπέδου προσώπου. Σε σύγκριση με το M-100, είναι ισχυρότερο, αλλά κοστίζει σχετικά λίγο. Αυτή η μάρκα τσιμέντου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν δεν υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας ή σοβαρών φορτίων. Η συγκεκριμένη κατανάλωση είναι 280 kg.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες κατασκευαστές, για το ίδρυμα είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μάρκα τσιμέντου M-300. Ήταν αυτός που σχεδιάστηκε για αυτό το είδος της εργασίας με τον καλύτερο τρόπο. Η αντίσταση στην επαφή με νερό, σε θειικά άλατα, η μετάδοση χαμηλής θερμότητας επιβεβαιώνουν αυτό.

Με βάση την πρακτική, μπορούμε να υποθέσουμε ότι 1 κύβος. m βάσης πρέπει να εφαρμόζεται 380 kg αντιδραστηρίου ξηρού συνδετικού υλικού.

Το M-400 διαφέρει, επιπλέον, από εξαιρετική αντίσταση στην υποθερμίαΣυνιστάται για τον τομέα των μεταφορών και για την κατασκευή υπόγειων κατασκευών. Το μειονέκτημα είναι μόνο η υψηλή τιμή (και η κατανάλωση - 440 kg). Το M-500 διαφέρει από το M-400 σε αυξημένη ελαστικότητα και αντοχή της πέτρας. Σχετικά με το σχηματισμό του 1 κουτ.m καταναλώνει ακριβώς 0,5 τόνους της ουσίας ή 10 σάκους των 50 κιλών το καθένα.

Σημαντικό: οι φθηνότερες ποικιλίες του διαλύματος βάσης μπορούν να βελτιωθούν με την εισαγωγή ειδικών προσθέτων.

Αλλά είναι καλύτερο να καθορίσουμε όσο το δυνατόν ακριβέστερα τον ακριβή τύπο του, καθώς και την κατανάλωσή του.

Όχι μόνο το εμπορικό σήμα αποφασίζει.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι επαγγελματίας αρχιτέκτονας ή τεχνίτης για να καταλάβει ότι το ακριβές κόστος του τσιμέντου καθορίζεται όχι μόνο από την ποιότητα του συνδετικού υλικού που παράγεται στο εργοστάσιο. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι από την αύξηση ή μείωση της αναλογίας κάθε συστατικού του μίγματος αλλάζει ο χρόνος της τελικής ωρίμανσης του σκυροδέματος. Το πλαίσιο κατασκευάζεται κυρίως από τσιμέντα της ομάδας Μ-300. Αλλά το εμπορικό σήμα από 600 έως 800 δεν συνιστάται: πρόκειται για την κατασκευή μόνο των πιο συμπαγών κατασκευών, συμπεριλαμβανομένων πολυώροφα κτίρια.

Αυτό που είναι σημαντικό - για την κατασκευή μικρών ιδιωτικών κατοικιών δεν συνιστάται η αξιοποίηση των υπολογισμών σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές: οι αριθμοί που αποκτώνται με αυτόν τον τρόπο δεν είναι πάντα ακριβείς και έχουν σημαντικά λάθη.

Είναι πολύ πιο σωστό να υπολογίσετε τον όγκο της επερχόμενης κατασκευής θεμελίων χρησιμοποιώντας έτοιμους τύπους:

  • για την πλάκα - πολλαπλασιάζοντας την περιοχή κατά το ύψος.
  • για μια κορδέλα, τον πολλαπλασιασμό του συνολικού μήκους της δομής που πρόκειται να δημιουργηθεί και της περιοχής στη διάμετρο.
  • για πασσάλους, η διατομή μιας ενιαίας στήριξης πολλαπλασιάζεται με τον συνολικό αριθμό των μπλοκ στήριξης.

Σημαντικό: ο προγραμματισμός για την αραίωση του μείγματος χωρίς τα ερείπια, η αναλογία νερού και τσιμέντου απαιτείται να μειωθεί κατά 10%. Δεν πρέπει όμως να λησμονούμε την εξάρτηση της ποσότητας του νερού που καταναλώνεται στον όγκο της άμμου και το μέγεθος του κλάσματος των πετρώδους υλικών. Σε τυπικές αναλογίες που δίδονται στα βιβλία αναφοράς για τους μη ειδικούς, αυτές οι λεπτότητες παραλείπονται. Αλλά να αγνοήσουμε αυτή την κατάσταση σε πραγματικές κατασκευές σημαίνει να αντιμετωπίσουμε πολύ δυσάρεστες συνέπειες.

Ας πάρουν για δουλειά:

  • θρυμματισμένη πέτρα ύψους 2,5 cm με πυκνότητα 2700 kg.
  • μάζα άμμου με λεπτόκοκκο σπόρο πυκνότητας 2500 kg.
  • Τσιμέντο Portland M-400 με πυκνότητα 3 τόνων.

Για να ληφθεί ένα διάλυμα της ομάδας Μ-300 από αυτά τα συστατικά, απαιτείται συντελεστής 0,53. Στο 1 κουτ. m. το διάλυμα θα έχει 195 κιλά νερό ή 0,195 cu. Η αναλογία δείχνει ότι πρέπει να επιλέξετε 368 kg τσιμέντου Portland. Γνωρίζοντας την αναλογία του πιο σημαντικού ξηρού μέρους, είναι εύκολο να υπολογίσουμε τον απαιτούμενο όγκο πληρωτικών υλικών, τα ποσοστά τους και, κατά συνέπεια, τη συνολική μάζα.

Αν και το τσιμέντο των υψηλότερων βαθμών καταναλώνεται πιο σημαντικά, είναι αρκετά ενδεδειγμένο να το πάρετε, επειδή συμβάλλει στην ενίσχυση της βάσης σε ένα λογικό όριο.

Συμβουλές και κόλπα

Ανακύπτει μια λογική ερώτηση: "Υπάρχει αρκετή δύναμη για την επιλεγμένη λύση για την οικοδόμηση ενός σπιτιού;". Είναι καλύτερο να ελέγχει την ποιότητά του στην πράξη. Έχοντας προετοιμάσει ένα είδος ράβδου από το υπολογισμένο μείγμα, περιμένουν να στερεοποιηθεί και, χρησιμοποιώντας ένα σφύρα μεσαίου μεγέθους (με μάζα εργασίας 0,5 kg), προσπαθήστε να οδηγήσετε τη σμίλη με ένα χτύπημα. Εάν η λεπίδα του εργαλείου έχει διεισδύσει περισσότερο από 0,5 cm, δεν είναι καλό. Μια τεχνητή πέτρα που είναι περισσότερο ή λιγότερο κατάλληλη για ένα θεμέλιο θα πρέπει να απορρίπτει ένα σμίλη κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας πρόσκρουσης.

Υπάρχει μια άλλη απόχρωση - το φορτίο που ασκείται στο θεμέλιο από το σπίτι, την οροφή του, το συσσωρευμένο χιόνι στην κορυφή και όλα στην κατοικία. Αγνοώντας αυτή την ένδειξη, κανείς δεν μπορεί ποτέ να οικοδομήσει ένα καλό θεμέλιο. Επειδή 200 κιλά ανά 1 τετραγωνικό. cm θεωρούνται το ελάχιστο επίπεδο στο οποίο μπορείτε τουλάχιστον να μιλήσετε για αξιοπιστία. Μια τέτοια φέρουσα ικανότητα του σκυροδέματος επιτυγχάνεται όταν το τσιμεντοκονία M-400 τοποθετείται σωστά σε αναλογία 1: 3: 5.Η απαίτηση αυτή ισχύει πλήρως για τα μονολιθικά στηρίγματα και για τις ταινίες κάτω από κτίρια χαμηλού ύψους.

Μπορείτε να προσεγγίσετε τη λύση του προβλήματος με έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο. Αφήστε να χρειαστεί να χύσετε 1 τετράγωνο. m διάλυμα ανά πάχος 100 mm. Η μονάδα αυτή μπορεί να γεμίσει με ακρίβεια μια τυποποιημένη τσάντα M-400, αλλά εάν χρησιμοποιείτε M-300, θα χρειαστείτε επιπλέον 1 kg επιπλέον συνδετικού υλικού. Ως αποτέλεσμα, και στις δύο περιπτώσεις, λαμβάνεται σκυρόδεμα της κατηγορίας Μ-150, κατάλληλο μόνο για τη διόρθωση των ελαττωμάτων ή για την κατοχή δευτερευόντων κτιρίων. Ένα άλλο σημαντικό γεγονός που είναι πάντα χρήσιμο να θυμόμαστε είναι ότι 1 cu. m του σκυροδέματος της ομάδας 300 λαμβάνεται από 600 kg κατηγορίας τσιμέντου M-400.

Προκειμένου να μην συγχέεται με τον υπολογισμό των απαραίτητων δομικών υλικών, είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε στη σύνθεση του μίγματος σκυροδέματος, που προσδιορίζεται στο SNiP. Η αυστηρή τήρηση της τεχνολογίας θα βοηθήσει στην εξάλειψη της απογοήτευσης ως αποτέλεσμα των υπολογισμών της και της μικτής λύσης. Σύμφωνα με αυτήν, το σκυρόδεμα πρέπει να σταθεί από 28 έως 30 ημέρες σε θερμοκρασία περίπου 20 μοίρες. Εκτός από την ακριβή τήρηση των ποσοτικών αναλογιών, αξίζει να σκεφτούμε δείκτες όπως η υγρασία και η τσιμεντοκονίαμα: μερικές φορές δεν έχουν μικρότερη επίπτωση στην έκβαση των κατασκευαστικών εργασιών παρά ένας αυστηρός υπολογισμός της συνολικής κατανάλωσης μεμονωμένων συστατικών στο μείγμα.

Μπορείτε να μάθετε πώς να γεμίσετε τη βάση της κορδέλας με τα χέρια σας από το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο