Τεχνική κατασκευής υπογείου με υπόγειο

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες σπιτιών δεν διαθέτουν τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην επιφάνεια. Το πρόβλημα αυτό φαίνεται να επιλύεται απλά με την οργάνωση ενός υπογείου. Αλλά είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι κάθε τέτοια περίπτωση απαιτεί τροποποίηση της ίδρυσης του σπιτιού.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το υπόγειο με το υπόγειο πηγαίνει αναπόφευκτα πιο ακριβό και πιο περίπλοκο από ένα απλό ανάλογο. Ο όγκος των χωματουργικών εργασιών αυξάνεται, η κατανάλωση οικοδομικών υλικών αυξάνεται. Περισσότερο πρέπει να δοθεί προσοχή στην πρόληψη της διείσδυσης και συμπύκνωσης του νερού. Για την ενημέρωσή σας: τα βάθρα που σχεδιάζονται για το υπόγειο, ανεξάρτητα από τις ιδιότητες του εδάφους και τη βαρύτητα του κτιρίου, γίνονται σε βάθος.

Οι υπολογισμοί λαμβάνουν υπόψη το επίπεδο καταλληλότητας των υπόγειων υδάτων και τα χαρακτηριστικά της γης σε συγκεκριμένο τόπο.

Είδη

Πριν κάνετε ένα υπόγειο στο σπίτι, πρέπει να αντιμετωπίσετε την εμφάνιση των θεμελίων κάτω από αυτό. Οι περισσότερες φορές κάνουν τη βασική κορδέλα. Η τελική επιλογή γίνεται μετά από μελέτη των μηχανικών και ανυψωτικών ιδιοτήτων του εδάφους.

Σημαντικό: η ταινία μπορεί να είναι όχι μόνο μονολιθική, αλλά και η εθνική ομάδα για την εκτέλεση.

Η χρήση έτοιμων μονάδων εξοικονομεί ριζικά χρόνο και σας επιτρέπει να μην φοβάστε την κακή ποιότητα της εργασίας. Οι μονολιθικές κορδέλες σχηματίζονται αναγκαστικά με ξυλότυπους και είναι απαραίτητο να χύνονται σκυροδέματα σε αυτό αυστηρά σε μια στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη για κονίαμα και άλλα υλικά διευκρινίζεται με ειδικούς υπολογισμούς. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επισημάνει το εργοτάξιο για να αποφύγετε προβλήματα. Η κοιλότητα θεμελίωσης κάτω από την ταινία γίνεται όσο το δυνατόν περισσότερο, και στο κάτω μέρος βρίσκονται τα στρώματα των ερειπίων και της άμμου, τα οποία θα πρέπει να τυλιχτούν καλά. Για τον ξυλότυπο, επιτρέπονται ανθεκτικές ξύλινες σανίδες με ελάχιστο πάχος 25 mm. Η ταινία είναι συνήθως ενισχυμένη με μεταλλικές ράβδους με διατομή 1,2-1,6 cm.

Είναι απαραίτητο να αποφευχθούν τα στοιχεία του πλαισίου που βγαίνουν από το ίδρυμα. Και ιδανικά, τα άκρα τους θα πρέπει να ταφούν κατά 30 mm περίπου. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην ενίσχυση των γωνιών και των χαμηλότερων σημείων. Οι ταινίες στεγανοποίησης δημιουργούν πίσσα, στέγες ή πιο σύγχρονα υλικά. Η βάση της λωρίδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για ένα υπόγειο με ένα κελάρι.

Αυτή η λύση σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε τρόφιμα και άλλα ευπαθή πράγματα, ανεξάρτητα από τη διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ενέργειας, σε οποιαδήποτε εποχή του έτους. Ακόμη και αν το ψυγείο σπάσει, το κελάρι μπορεί να βοηθήσει. Και μόνο η βάση ταινίας είναι το καλύτερο για αυτό το σκοπό. Εάν το ίδρυμα κατασκευάζεται με τεχνολογία πλάκας, θα πρέπει είτε να εγκαταλείψετε εντελώς το κελάρι είτε να το εξοπλίσετε έξω από το κυρίως σπίτι.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να υπάρχει κάποιο είδος δομής πάνω από τα κελάρια, κάτι που θα επιτρέψει να βελτιωθεί ο εξαερισμός και να αυξηθεί η απόδοση της ξήρανσης.

Ένα απλό υπόγειο (χωρίς κελάρι) μπορεί να ανεγερθεί σε μια μονολιθική πλάκα. Αυτή η πρακτική είναι η πλέον κατάλληλη για περίπλοκα εδάφη, δηλαδή:

 • ανύψωση;
 • χαλάρωση;
 • ενεργά συμπιέσιμα και ούτω καθεξής.

Το κλασικό μοτίβο πλάκας απαιτεί να κατεβάζετε το θεμέλιο βαθύτερα από ότι παγώνει μέσα από το έδαφος. Στην πλωτή εκδοχή της βάσης γίνεται σε απόσταση 0,6-0,8 m κάτω από την επιφάνεια της γης, ανεξάρτητα από την κατάψυξη. Ο λάκκος θα πρέπει να σκάψει 2 μέτρα περισσότερο από την εκτιμώμενη πλάκα προς όλες τις κατευθύνσεις. Αφού κρατήσετε αυτό το μέρος, θα είναι πολύ πιο εύκολο να εκτελέσετε εργασίες θεμελίωσης. Ο πυθμένας του λάκκου πρέπει να σφραγίζεται προσεκτικά.

Αφού γεμίσετε το μαξιλάρι, προχωρήστε στο σχηματισμό πέλματος, δηλ. Στρώσεις πάχους 4 εκ. Στην πραγματικότητα, η σκυροδέτηση πραγματοποιείται με άμμο M300. Η θρυμματισμένη πέτρα θα πρέπει να ποτίζεται με μερίδες αυτής της λύσης, και όχι όλες μαζί, ο μόνος τρόπος να αποκτήσετε ένα είδος "κρούστας". Όταν σχηματίζεται η προ-επίστρωση, μπορείτε να κάνετε στεγανοποίηση. Χρησιμοποιεί κυρίως κυλινδρικά υλικά σε πίσσα.

Μία εναλλακτική λύση στις λύσεις που περιγράφονται είναι η ίδρυση ενός υπογείου υπογείου μπλοκ FBS. Αυτό το σχέδιο έχει τρία πλεονεκτήματα:

 • αυξάνει τη χρήσιμη επιφάνεια του σπιτιού.
 • κάνει το κτίριο πιο σταθερό.
 • αυξάνει την ενεργειακή απόδοση, καθώς τα τοιχώματα του υπόγειου χώρου είναι μονωμένα.

Τα μπλοκ θεμελίων διαφέρουν και προσαρμόζονται στο μέγεθος των κτιρίων. Αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πιο βολικό να χρησιμοποιηθούν τα μεγαλύτερα προϊόντα, και όλα τα άλλα χρησιμοποιούνται καλύτερα ως πρόσθετα εξαρτήματα. Το γεγονός είναι ότι δεν υπάρχουν υπολογισμοί και προσεκτικές προετοιμασίες που να επιτρέπουν την αποφυγή εμφάνισης κενών και έλλειψης σε μήκος. Το FBS χαρακτηρίζεται από τέλεια ασφάλεια για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Αυτό το υλικό δεν θα συσσωρεύσει εστίες μυκήτων και δεν θα επηρεαστεί από μικροβιακές αποικίες.

Όσον αφορά τις ελλείψεις του FBS, αξίζει να θυμόμαστε για την υψηλή τιμή τους. Ωστόσο, λόγω της απουσίας εξαρτημάτων, το τέλος κατασκευής είναι 1 cu. m είναι ακόμη μικρότερη από τη χρήση στερεών πλακών. Πιο σοβαρά το γεγονός ότι οι αρθρώσεις δεν μπορούν να σφραγιστούν στο 100%. Οι επιλογές μαζικής θεμελίωσης είναι πολύ πιο ανεκτές από την επαφή με τα υπόγεια ύδατα και με τα κορεσμένα με νερό εδάφη. Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι η FBS είναι βαριά, κανονική δουλειά μαζί τους χωρίς τη βοήθεια γερανών αυτοκινήτων και εκπαιδευμένων εγκαταστάτες είναι αδύνατη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα υπόγεια τοποθετούνται σε κατάθλιψη κάτω από τη βάση του υπογείου. Αυτό γίνεται αν το υπόγειο δεν ήταν αρχικά εξοπλισμένο, αλλά στη συνέχεια έγινε απαραίτητο. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν χρησιμοποιείτε ταινίες ή σωρούς. Πάμε κάτω από το πιάτο είναι απολύτως απαράδεκτο. Αυτό μπορεί ακόμη και να καταλήξει στην καταστροφή ολόκληρου του σπιτιού ή άλλης δομής.

Είναι πολύ δύσκολο να προετοιμάσετε μια εγκοπή κάτω από το υπόγειο κάτω από το θεμέλιο. Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε σημαντικές ποσότητες γης και να ενισχύσετε τη σόλα. Επιπλέον, θα χρειαστεί να κάνετε γέμισμα με άμμο για τους μελλοντικούς ορόφους, να χύσετε σκυρόδεμα, να κόψετε τους τοίχους, να τεντώσετε την καλωδίωση και να εγκαταστήσετε ηλεκτρικές συσκευές. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, η κατασκευή ενός υπόγειου κτιρίου σε μια ήδη λειτουργούμενη κατοικία θα κοστίσει διπλάσια από την κατασκευή του ταυτόχρονα με μια κατοικία (και αυτή είναι και η ελάχιστη εκτίμηση).

Προτείνεται να εκτιμηθεί πόσο βαθιά είναι η υγρασία στο έδαφος. ο έλεγχος πραγματοποιείται με την εκσκαφή τρυπών στην πιο ζεστή μέρα του έτους.

Η σήμανση του μελλοντικού υπογείου προσαρμόζεται για το πάχος των εξωτερικών τοίχων. Τα περισσότερα κελάρια κατασκευάζονται με τη μορφή 2x3x2 m - δεν απαιτούνται πάντα σοβαρές διαστάσεις. Θα χρειαστεί να αποσυναρμολογήσετε τον συζεύκτη σύμφωνα με τη σήμανση και μόνο τότε να αναλάβετε τις εργασίες εκσκαφής.Οι τοίχοι πρέπει να καλύπτονται με στεγανοποίηση διπλής στρώσης με βάση οποιοδήποτε υλικό ρολού.

Κατά τη σκυροδέτηση επιτρέπεται η χρήση αφαιρούμενου και ενιαίου ξυλότυπου.

Στην πραγματική πρακτική κατασκευής, συχνά βρίσκεται ένα συνδυασμένο ίδρυμα αντί για καθαρή ταινία, πλάκα ή θεμελιώδες υλικό. Υπάρχουν διάφορα σχήματα πώς να το κάνετε:

 • Τοποθετήστε μια κατασκευή μπλοκ σε ένα μονολιθικό μαξιλάρι.
 • αντί για το grillage, δέστε τους σωρούς με την ταινία υψηλής τοποθέτησης.
 • βάλτε τούβλα ή μπλοκ μεταξύ των πυλώνων.
 • για να δημιουργήσετε μια πλάκα στήριξης στο σωρό (αντί για το συνηθισμένο αμμώδες δάπεδο).

Ο σχηματισμός στρώματος μονολιθικού οπλισμένου σκυροδέματος γύρω από την περίμετρο του θεμελίου, κατασκευασμένο από κομμάτια, σας επιτρέπει να εγγυάστε την αξιοπιστία της δομής και να συνδυάσετε τα διάφορα μέρη της. Ο συνδυασμός ταινίας και στύλων καθιστά δυνατή την ενίσχυση της στήριξης της βάσης ταινίας. Για τα αδύναμα εδάφη ή για το έδαφος που είναι επιρρεπείς στην άνοδο, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. Στο τέλος, θα αποδειχθεί ακόμη και για να χτίσει ένα βαρέων βαρών σπίτι σε ένα οικόπεδο με μια τραχιά κίνηση του εδάφους οριζόντια. Το φορτίο που δημιουργείται θα κατανέμεται ομοιόμορφα, συμπεριλαμβανομένων τόσο σύνθετων περιπτώσεων όπως η κατασκευή στις πλαγιές.

Σημαντικό: ο συνδυασμός διαφόρων τύπων θεμελίωσης κάτω από ένα κτίριο πρέπει να εγκριθεί από επαγγελματίες.

Οι προσπάθειες ανεξάρτητης συλλογής πληροφοριών είναι απίθανο να λάβουν τη σωστή απόφαση. Και στην καλύτερη περίπτωση, τότε θα έχετε περιττές καθυστερήσεις στην κατασκευή, υπερβολικές χωματουργικές εργασίες και άλλα πρόσθετα έξοδα. Οι ξεχωριστοί υπολογισμοί μπορούν να μειώσουν ακόμη και τη ζωή του σπιτιού και ακόμη και να οδηγήσουν σε πρόωρη καταστροφή του. Εάν τα χαρακτηριστικά των συγχωνευμένων μπλοκ δεν συνδυάζονται, υπάρχουν μερικές φορές ρωγμές μεταξύ τους.

Η στήλη θεμέλιο κάτω από το ιδιωτικό σπίτι προσελκύει την προσοχή των προγραμματιστών με το ελάχιστο κόστος, την ευκολία και την έλλειψη ειδικών απαιτήσεων για την εμπειρία των κατασκευαστών. Οι ισχυρότεροι και οι πιο σταθεροί πυλώνες είναι δομές που βασίζονται σε μονολιθικό οπλισμένο σκυρόδεμα. Μόνο θα πρέπει να χρησιμοποιούνται εκεί όπου η ανύψωση του εδάφους επιδεινώνεται από τα υπεράνω υπόγεια ύδατα. Συνήθως είναι σύνηθες να τοποθετούνται κολόνες στις γωνίες, στις διασταυρώσεις των τοίχων μεταξύ τους και με τους τοίχους.

Επιπρόσθετη ενίσχυση γίνεται όταν το διάκενο κατά την τοποθέτηση στηρίξεων σύμφωνα με τον βασικό κανόνα είναι μεγαλύτερο από 3 μέτρα.Κατά την οικοδόμηση ενός βαρύ σπιτιού, απαιτείται να φέρετε τα υποστηρίγματα μεταξύ τους, αλλά δεν πρέπει να τα τοποθετήσετε πιο κοντά από 1 m το ένα στο άλλο, αυτό θα δημιουργήσει μόνο περιττές δαπάνες χωρίς επαρκή δύναμη ανάκρουσης. Καθώς η διασταυρούμενη δέσμη, σβήνοντας την πιθανή ανομοιογενή συρρίκνωση, μπορεί να χρησιμοποιήσει το πλέγμα και την ταινία με ένα μικρό βάθος.

Η κατασκευή σε τέτοια μορφή και η χρήση θεμελιώσεων δεν εξαντλεί τις δυνατότητες κατασκευής υπογείου κάτω από ένα σπίτι με υπόγειο. Πρέπει ακόμα να σκεφτούμε το θεμέλιο πασσάλων, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις αποδεικνύεται ιδανική επιλογή για προγραμματιστές. Μια τέτοια λύση συνιστάται εάν, όταν προχωρήσουμε σε βάθος, το χώμα εξασθενεί μόνο αντί της αναμενόμενης σκλήρυνσης.

Η εκσκαφή μιας χαντάκι για δεκάδες μέτρα κάτω από ένα ιδιωτικό σπίτι είναι ανέφικτη, όπου είναι πιο ακριβή η χρήση σωρών. Χρησιμοποιούνται ενεργά σε αδύναμα εδάφη:

 • πλούσια σε χούμο και τύρφη.
 • όπως ο λεύχος?
 • quicksand?
 • πλαστική αργίλου.

Αλλά σε πολύ πυκνά εδάφη, χρήσιμες είναι και οι δομές των σωρών. Μειώνουν την πολυπλοκότητα του έργου και την ανάγκη για τη σκυροδέτηση του θεμελίου. Τώρα υπάρχουν πολλοί τύποι πασσάλων και τρόποι εφαρμογής τους.Προκειμένου να αποφευχθούν περιττά προβλήματα, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε τους εμπειρογνώμονες. Χωρίς καμία διαβούλευση, είναι σαφές ότι το ξύλο πρέπει να παραμείνει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ακόμη και με στερεή θεραπεία με προστατευτικά φάρμακα, εξυπηρετεί πολύ λίγα.

Τα προϊόντα χάλυβα μεγάλου μεγέθους δεν μπορούν να συναρμολογηθούν χωρίς γερανούς.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ξοδέψετε χρήματα για προσεκτική αντιδιαβρωτική θεραπεία. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το αυξημένο κόστος του μετάλλου. Οι κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα θεωρούνται η καλύτερη επιλογή. Μπορείτε να τα κάνετε στο εργοτάξιο, αν υπάρχει κατάλληλο εργαλείο και ελάχιστες δεξιότητες. Έχοντας κάνει τους σωρούς οπλισμένου σκυροδέματος σύμφωνα με όλους τους κανόνες, μπορείτε να περιμένετε ότι θα διαρκέσουν τουλάχιστον 100 χρόνια.

Πώς να χτίζετε με τα χέρια σας;

Η τεχνολογία κατασκευών για οδηγίες βήμα προς βήμα μετά το σκάψιμο του λάκκου είναι:

 • συμπλήρωση χαλικιού και άμμου.
 • διαρροή τσιμεντοκονίαμα?
 • προστασία των υδάτων ·
 • που αποτελούν το θεμέλιο για το ίδρυμα.
 • προετοιμασία αποστράγγισης (σε στενά υπεράνω υπόγειων υδάτων) ·
 • υπερκάλυψη του υπογείου με επιπλέον στεγανοποίηση.

Η ανεξάρτητη δουλειά είναι καλή, επειδή βοηθάει στην εξοικονόμηση χρημάτων στους μισθούς των επαγγελματιών.Αλλά πρώτα πρέπει να υπολογίσετε τα πάντα λεπτομερώς. Αν κάποιο είδος εργασίας μπορεί να γίνει με το χέρι και με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τη μηχανική έκδοση. Τα έξοδα για την πληρωμή εξοπλισμού ή τη βοήθεια των πλοιάρχων σύντομα θα δικαιολογηθούν από τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας. Συνιστάται να εκτελέσετε οποιαδήποτε εργασία με χύτευση τσιμέντου σε μία εργάσιμη ημέρα, διαφορετικά οι ιδιότητες αντοχής δεν είναι ικανοποιητικές.

Σημαντικό: τα θεμέλια με το υπόγειο δεν θα είναι σε θέση να οικοδομήσουν χωρίς μεγάλες χωματουργικές εργασίες. Και επειδή η σειρά των φορτηγών για την απομάκρυνση των αποσυρθέντων εδαφών είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση.

Αφού ο εκσκαφέας ολοκληρώσει την εργασία του, ο πυθμένας και οι τοίχοι του λάκκου θα πρέπει να συμπιεστούν με τη συμπύκνωση. Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τους τοίχους και το δάπεδο στο υπόγειο, μόνο τότε θα είναι υψηλής ποιότητας μέσα και έξω. Όσοι οικοδομούν τέτοιες κατασκευές χωρίς υπολογισμούς βρίσκονται σε χαμένη θέση.

Κατά τον υπολογισμό λάβετε υπόψη:

 • αν η ενίσχυση του τοίχου τοποθετείται στο θεμέλιο.
 • αν το έδαφος πλήρωσης φέρεται στην κορυφή του τοίχου.
 • πώς γίνεται η επικάλυψη.
 • Είναι οι μηχανικές και γεωλογικές συνθήκες δύσκολες κατά την κατασκευή;
 • ποιοι παράγοντες ισχύουν στην περιοχή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το υπόγειο χρησιμοποιείται όχι μόνο για την αποθήκευση κενών για το χειμώνα. Και αυτό σημαίνει ότι εκτός από την τοποθέτηση των τοίχων και του δαπέδου, θα πρέπει επίσης να μονωθούν σωστά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν οργανώνεται πρόσθετος χώρος διαβίωσης ή εργασίας. Η επίστρωση μπορεί να γίνει μόνο με υλικά που δεν είναι επιρρεπή σε βύθιση. Σε κάθε ζεστό υπόγειο κάνουν θερμομόνωση των βάσεων, για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούν υλικά με μηδενικό επίπεδο απορρόφησης νερού, τα οποία διατηρούν τα χαρακτηριστικά τους ακόμη και όταν υγραίνονται.

Συνήθως συνιστάται η χρήση αφρών εξώθησης. Τα πλακάκια είναι μονωμένα με την τοποθέτηση του υλικού στα τμήματα ρουλεμάν μεταξύ των υστερήσεων. Η στρώση μόνωσης προηγείται από την προστασία από την υγρασία. Ένα φράγμα ατμού διαμορφώνεται πάνω από τη μόνωση, το οποίο θα εμποδίσει την έκθεση σε υδρατμούς στον αέρα. Το υλικό αυτού του φράγματος τοποθετείται με επιτόπιο κυλίνδρων τουλάχιστον 10 cm.

Ακόμα και τα θερμότερα θεμέλια του σπιτιού δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο έργο. Το γεγονός είναι ότι μετά τη χύτευση της ταινίας, η ενίσχυση της πρέπει φυσικά να γίνει. Μόνο αυτή η προσέγγιση εγγυάται μια κανονική μηχανική αντοχή.Οι ρωγμές που εμφανίζονται πρέπει να κορεσθούν αμέσως με διάλυμα και να σφίξουν με λωρίδες από μέταλλο.

Σχεδόν πάντα, αυτή η τεχνική σταματά την περαιτέρω καταστροφή του υλικού.

Συμβουλές

Κατά την οικοδόμηση ενός ιδρύματος κάτω από μια εξοχική κατοικία, είναι επιθυμητό να σχηματιστεί μια ενιαία βάση για ολόκληρο το κτίριο. Εάν υπάρχει ένα υπόγειο σε ένα μέρος, και μια ταινία σε μια άλλη, για παράδειγμα, απλά θα πέσει στον αέρα. Σύντομα, αυτό το σχέδιο θα σπάσει. Ο βέλτιστος τοίχος από σκυρόδεμα για το υπόγειο σπίτι έχει πάχος 0,4-0,5 μ. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για την κατασκευή πατάρι στο υπόγειο.

Σχετικά με το πώς να οικοδομήσουμε ένα θεμέλιο για ένα σπίτι με ένα υπόγειο, δείτε παρακάτω.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο