Κανόνες και μέθοδοι υπολογισμού του ιδρύματος

 Κανόνες και μέθοδοι υπολογισμού του ιδρύματος

Δεν έχει σημασία τι οι τοίχοι στο σπίτι, έπιπλα και διακόσμηση σχεδιασμού. Όλα αυτά μπορούν να υποτιμηθούν σε μια στιγμή, αν γίνουν λάθη κατά την κατασκευή του ιδρύματος. Και τα λάθη αφορούν όχι μόνο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, αλλά και τις κύριες ποσοτικές παραμέτρους.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κατά τον υπολογισμό της βάσης, το SNiP μπορεί να είναι ένας ανεκτίμητος βοηθός. Αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσουμε σωστά την ουσία των συστάσεων που εκτίθενται εκεί. Η θεμελιώδης απαίτηση είναι η πλήρης εξάλειψη της διαβροχής και κατάψυξης του υποστρώματος κάτω από το σπίτι.

Αυτές οι απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές εάν το έδαφος έχει αυξημένη τάση να ανυψώνεται. Έχοντας διερευνήσει ακριβείς πληροφορίες για το έδαφος στον ιστότοπο,Μπορείτε ήδη να αναφέρετε με ασφάλεια τους κανόνες και τους κανόνες κατασκευής - υπάρχουν σχολαστικές συστάσεις για την κατασκευή σε οποιαδήποτε κλιματική ζώνη και σε ορυκτά υλικά που υπάρχουν στη Γη.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μόνο οι επαγγελματίες μπορούν να κάνουν μια αρκετά σωστή και βαθιά παρουσίαση. Όταν σχεδιάζουμε το ίδρυμα που διεξάγεται από ερασιτέχνες που προσπαθούν να σώσουν τις υπηρεσίες αρχιτεκτόνων, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα - σκάλες, υγρασία και ραγισμένα τείχη, μυρωδιές από κάτω, εξασθένηση της φέρουσας ικανότητας κ.ο.κ.

Το επαγγελματικό σχέδιο λαμβάνει υπόψη τις ιδιότητες συγκεκριμένων υλικών και οικονομικών περιορισμών. Εξαιτίας αυτού, σας επιτρέπει να ισορροπήσετε την απώλεια κεφαλαίων και τα επιτευχθέντα αποτελέσματα.

Πληκτρολογήστε

Η σταθερότητα της βάσης κάτω από το σπίτι εξαρτάται άμεσα από τον τύπο του. Υπάρχουν σαφείς ελάχιστες απαιτήσεις για τα χαρακτηριστικά των διαφόρων τύπων θεμελίων. Έτσι, κάτω από το σπίτι με διαστάσεις 6x9 m μπορείτε να βάλετε ταινίες πλάτους 40 cm, αυτό θα σας επιτρέψει να έχετε ένα διπλό περιθώριο ασφαλείας σε σύγκριση με την προτεινόμενη τιμή. Εάν, ωστόσο, τοποθετήσετε βαρέλια πασσάλων, που εκτείνονται μέχρι 50 cm, η επιφάνεια μιας ενιαίας στήριξης θα φτάσει τα 0,2 τετραγωνικά μέτρα. m, και χρειάζεστε 36 σωρούς.Λεπτομερέστερα δεδομένα μπορούν να ληφθούν μόνο με άμεση γνωριμία με μια συγκεκριμένη κατάσταση.

Από τι εξαρτάται;

Ο σχεδιασμός θεμελίων ακόμη και στον ίδιο τύπο μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικός. Το κύριο όριο βρίσκεται μεταξύ των βάσεων ρηχών και βαθιών θεμελίων.

Το ελάχιστο επίπεδο σελιδοδείκτη καθορίζεται από:

 • ιδιότητες του εδάφους ·
 • το επίπεδο των υδάτων σε αυτά.
 • διαρρύθμιση υπογείων και υπογείων.
 • απόσταση από τα υπόγεια γειτονικών κτιρίων.
 • άλλους παράγοντες που πρέπει να λάβουν ήδη υπόψη οι επαγγελματίες.

Όταν χρησιμοποιείτε πλάκες, δεν είναι δυνατή η ανύψωση του άνω άκρου τους πάνω από 0,5 μέτρα στην επιφάνεια του κτιρίου. Εάν κατασκευαστεί ένα μονοκατοικιακό βιομηχανικό αντικείμενο που δεν θα υποβληθεί σε δυναμικά φορτία, ή ένα κτίριο κατοικιών (δημόσιο) 1-2 ορόφων, υπάρχει μια ορισμένη λεπτότητα - τέτοια κτίρια σε εδάφη που πάγωμα σε βάθος 0,7 μ. Ανεγέρθηκαν, αντικαθιστώντας το κάτω τμήμα του ιδρύματος με μαξιλάρι

Για το σχηματισμό αυτού του μαξιλαριού χρησιμοποιείται:

 • χαλίκι.
 • χαλίκι.
 • άμμος μεγάλου ή μεσαίου κλάσματος.

Στη συνέχεια, η πέτρα πρέπει να έχει ύψος τουλάχιστον 500 mm. για την περίπτωση μεσαίου μεγέθους άμμου, η βάση προετοιμάζεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να υψώνεται πάνω από τα υπόγεια ύδατα.Το θεμέλιο για εσωτερικές στήλες και τοίχους σε θερμαινόμενες κατασκευές μπορεί να μην προσαρμόζεται στην στάθμη του νερού και στην ποσότητα κατάψυξης. Αλλά γι 'αυτό η ελάχιστη τιμή θα είναι 0,5 m. Είναι απαραίτητο να ξεκινήσει μια κατασκευή ταινιών κάτω από τη γραμμή κατάψυξης κατά 0,2 m. Ταυτόχρονα, απαγορεύεται να μειωθεί περισσότερο από 0,5-0,7 m από το χαμηλότερο σημείο σχεδιασμού της δομής.

Μέθοδοι

Οι γενικές συστάσεις για τις διαστάσεις και το βάθος μπορεί να είναι χρήσιμες, αλλά θα ήταν πολύ πιο σωστό να επικεντρωθούμε στα αποτελέσματα των υπολογισμών σε επαγγελματικό επίπεδο. Μεγάλη σημασία στην εκτέλεση τους είναι η μέθοδος της αθροιστικής στρώσης-στρώσης. Σας επιτρέπει να αξιολογείτε με σιγουριά το βύθισμα της βάσης που στηρίζεται σε ένα φυσικό υπόστρωμα άμμου ή εδάφους. Σημαντικό: υπάρχουν ξεχωριστοί περιορισμοί για την εφαρμογή μιας τέτοιας μεθόδου, αλλά μόνο οι ειδικοί μπορούν να το κατανοήσουν βαθιά.

Ο απαιτούμενος τύπος περιλαμβάνει:

 • αδιάστατος συντελεστής.
 • η μέση τάση του στοιχειώδους στρώματος εδάφους υπό τη δράση εξωτερικών φορτίων.
 • μονάδα καταστροφής της μάζας του εδάφους κατά την πρώτη φόρτωση.
 • είναι επίσης στη δευτερεύουσα μπότα?
 • η σταθμισμένη μέση τάση της στοιχειώδους στοιβάδας εδάφους υπό το δικό της βάρος, που εξήχθη κατά την προετοιμασία του χώματος.

Η κάτω γραμμή της συμπιεζόμενης συστοιχίας καθορίζεται τώρα από τη συνολική τάση και όχι από το πρόσθετο αποτέλεσμα, όπως συνιστάται από τους κτιριακούς κώδικες. Κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών δοκιμών των ιδιοτήτων του εδάφους, εξετάζεται τώρα η φόρτωση με παύση (προσωρινή απελευθέρωση). Πρώτον, η βάση κάτω από το θεμέλιο χωρίζεται κατά κανόνα σε στρώματα πανομοιότυπου πάχους. Στη συνέχεια, μετρήστε την τάση στους αρμούς αυτών των στρωμάτων (αυστηρά κάτω από τη μέση της σόλας).

Μετά από αυτό, μπορείτε να ρυθμίσετε την τάση που παράγεται από τη δική της μάζα χώματος στα εξωτερικά όρια των στρωμάτων. Το επόμενο βήμα είναι ο ορισμός της κατώτερης γραμμής της ακολουθίας που υποβάλλεται σε συμπίεση. Και μόνο μετά από όλα αυτά μπορεί τελικά να υπολογιστεί πώς θα πρέπει το σχέδιο του ιδρύματος στο σύνολό του.

Για να υπολογίσετε την εκκεντρικά φορτωμένη βάση του σπιτιού, ακολουθείται ένας διαφορετικός τύπος. Προχωρεί από το γεγονός ότι απαιτείται να ενισχυθούν τα εξωτερικά σύνορα του φορέα εκμετάλλευσης. Μετά από όλα, ο όγκος του φορτίου θα εφαρμοστεί εκεί.

Είναι δυνατή η αντιστάθμιση της αλλαγής του φορέα εφαρμογής δύναμης μέσω της ενίσχυσης, αλλά πρέπει να πραγματοποιείται σε αυστηρό βαθμό σύμφωνα με τις συνθήκες σχεδιασμού. Μερικές φορές ενισχύεται η σόλα ή βάλτε τη στήλη.Η αρχή του υπολογισμού περιλαμβάνει τη δημιουργία δυνάμεων που ενεργούν κατά μήκος της περιμέτρου του ιδρύματος. Η απλούστευση των υπολογισμών βοηθά στη μείωση όλων των δυνάμεων σε ένα περιορισμένο σύνολο δεικτών που προκύπτουν από το οποίο θα εκτιμηθεί η φύση και η ένταση των εφαρμοζόμενων φορτίων. Είναι πολύ σημαντικό να υπολογίσουμε σωστά τα σημεία στα οποία οι προκύπτουσες δυνάμεις θα εφαρμοστούν στο επίπεδο της σόλας.

Στη συνέχεια, κάνουν τον πραγματικό υπολογισμό των χαρακτηριστικών του ιδρύματος. Ξεκινήστε καθορίζοντας την περιοχή που θα έπρεπε να έχει. Ο αλγόριθμος είναι περίπου ο ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιείται για το κεντράρισμα. Φυσικά, ακριβείς και τελικοί αριθμοί μπορούν να ληφθούν μόνο μετατοπίζοντας τις απαιτούμενες τιμές. Οι επαγγελματίες λειτουργούν με έναν τέτοιο δείκτη ως οικόπεδο με πίεση εδάφους.

Συνιστάται η τιμή του να ισούται με ακέραιο από 1 έως 9. Αυτή η απαίτηση σχετίζεται με τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της σταθερότητας της δομής. Βεβαιωθείτε ότι έχετε υπολογίσει το ποσοστό των μικρότερων και μεγαλύτερων φορτίων στο έργο. Πρέπει να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά του ίδιου του κτιρίου και η χρήση βαρέος εξοπλισμού κατά την κατασκευή.Όταν ένας γερανός έχει σχεδιαστεί για να επηρεάζει τη δομή θεμελίωσης που έχει τοποθετηθεί εκτός του κέντρου, δεν επιτρέπεται η ελάχιστη τάση να είναι μικρότερη από 25% της μέγιστης τιμής. Σε περιπτώσεις όπου η κατασκευή θα πραγματοποιηθεί χωρίς τη χρήση βαρέων μηχανών, το αποδεκτό επίπεδο είναι οποιοσδήποτε θετικός αριθμός.

Η μέγιστη επιτρεπτή αντίσταση της μάζας εδάφους πρέπει να είναι κατά 20% υψηλότερη από το σημαντικότερο επίπεδο πρόσκρουσης που προκύπτει από το κάτω μέρος της σόλας. Συνιστάται ο υπολογισμός της ενίσχυσης όχι μόνο των πιο φορτωμένων τμημάτων, αλλά και των δομών που γειτνιάζουν με αυτά. Το γεγονός είναι ότι η εφαρμοζόμενη δύναμη μπορεί να μετατοπιστεί κατά μήκος του διανύσματος λόγω φθοράς, ανασυγκρότησης, σημαντικών επισκευών ή άλλων δυσμενών παραγόντων. Είναι πολύ σημαντικό να λάβουμε υπόψη όλα τα φαινόμενα και τις διαδικασίες που μπορούν να έχουν βλαβερές συνέπειες για το ίδρυμα και να υποβαθμίσουν τα χαρακτηριστικά του. Συνεπώς, οι διαβουλεύσεις των επαγγελματιών κατασκευαστών δεν θα είναι περιττές.

Πώς να υπολογίσετε;

Ακόμα και τα πιο προσεκτικά υπολογισμένα φορτία δεν εξαντλούν την αριθμητική προετοιμασία του έργου. Είναι επίσης απαραίτητο να υπολογίσετε την κυβική χωρητικότητα και το πλάτος του μελλοντικού ιδρύματος για να μάθετε τι ανασκαφή για το λάκκο και πόσα υλικά να προετοιμάσετε για την εργασία.Μπορεί να φαίνεται ότι ο υπολογισμός είναι πολύ απλός. για παράδειγμα, για μια πλάκα με μήκος 10, πλάτος 8 και πάχος 0,5 m, ο συνολικός όγκος θα είναι 40 κυβικά μέτρα. μ. Αλλά εάν ρίχνετε ακριβώς αυτό το ποσό σκυροδέματος, μπορεί να αντιμετωπίσετε σημαντικά προβλήματα.

Το γεγονός είναι ότι η σχολική φόρμουλα δεν λαμβάνει υπόψη τις δαπάνες του χώρου στο ενισχυτικό πλέγμα. Και αφήστε τον όγκο του να περιορίζεται σε 1 cu. m., σπάνια αποδεικνύεται περισσότερο από αυτό το ποσοστό - πρέπει ακόμα να προετοιμάσετε ακριβώς το απαραίτητο υλικό. Τότε δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε υπερβολικά για το περιττό, ούτε να ψάξετε πυρετωδώς από πού να αγοράσετε την ελλειπή ενίσχυση. Οι υπολογισμοί είναι κάπως διαφορετικοί όταν χρησιμοποιείτε ένα θεμέλιο λωρίδας, το οποίο είναι άδειο μέσα και ως εκ τούτου απαιτεί λιγότερη λύση.

Οι απαραίτητες μεταβλητές είναι:

 • το πλάτος του εργαζομένου για την τοποθέτηση του λάκκου (προσαρμοσμένο για το πάχος των τοίχων και του ξυλότυπου που πρόκειται να τοποθετηθεί).
 • το μήκος των φραγμάτων των τοίχων ρουλεμάν και τα χωρίσματα που βρίσκονται μεταξύ τους.
 • το βάθος στο οποίο είναι ενσωματωμένη η βάση.
 • υποείδη της ίδιας της βάσης - με μονολιθικό σκυρόδεμα, από προκατασκευασμένα τεμάχια, από πέτρες.

Η απλούστερη περίπτωση υπολογίζεται σύμφωνα με τον τύπο παραλληλεπίπεδου όγκου μείον το μέγεθος των εσωτερικών κενών.Είναι ακόμα ευκολότερο να προσδιοριστούν οι απαραίτητες παράμετροι στη βάση της εκτέλεσης των στύλων. Θα χρειαστεί μόνο να υπολογίσουμε τις τιμές δύο παραλληλεπιπεδίων, ένα από τα οποία θα είναι το χαμηλότερο σημείο της κολώνας, και το άλλο θα είναι η βάση της ίδιας της δομής. Το αποτέλεσμα πρέπει να πολλαπλασιαστεί με τον αριθμό των στύλων, οι οποίοι τοποθετούνται κάτω από τη σχάρα με ένα διάστημα 200 cm.

Η μόνη αρχή ισχύει για τις θεμελιώσεις των βιδών και των συσσωματωμάτων, συνοψίζουν τους όγκους των χρησιμοποιημένων κολόνων και των τμημάτων πλάκας.

Όταν χρησιμοποιείτε παλαιοί ή βιδωμένους σωρούς που παράγονται στο εργοστάσιο, θα πρέπει να υπολογίζονται μόνο τα τμήματα ταινίας. Οι τιμές των πυλώνων αγνοούνται, με εξαίρεση την πρόβλεψη για την αξία των χωματουργικών εργασιών. Εκτός από τον όγκο της θεμελίωσης, ο υπολογισμός της βροχόπτωσης είναι επίσης πολύ σημαντικός.

Μια γραφική αναπαράσταση της μεθόδου αθροίσματος στρώματος-στρώματος δείχνει ότι πρέπει να δοθεί προσοχή στα εξής:

 • σημειώστε την επιφάνεια του φυσικού εδάφους?
 • είσοδος της βάσης της βάσης βαθιά μέσα?
 • βάθος των υπόγειων υδάτων ·
 • η χαμηλότερη γραμμή συμπιεσμένου πετρώματος.
 • η ποσότητα της κατακόρυφης τάσης που παράγεται από τη μάζα του εδάφους (μετρούμενη σε kPa).
 • πρόσθετες τάσεις εξαιτίας εξωτερικών επιδράσεων (επίσης μετρούμενες σε kPa).

Η ειδική βαρύτητα του εδάφους μεταξύ του επιπέδου υπογείων υδάτων και της γραμμής του υποκείμενου υδροφόρου ορίζοντα υπολογίζεται με τη διόρθωση για την παρουσία υγρού. Η τάση που συμβαίνει στην ίδια την υδρολογική λεκάνη κάτω από το βάρος του ίδιου του εδάφους, καθορίζεται από την παραβίαση της βαρύτητας του νερού. Ένας μεγάλος κίνδυνος στη λειτουργία των θεμελίων δημιουργείται από τα φορτία που μπορούν να προκαλέσουν κλίση. Υπολογίστε ότι η τιμή τους δεν θα λειτουργήσει χωρίς να καθορίσετε τη συνολική φέρουσα ικανότητα της βάσης.

Κατά τη συλλογή δεδομένων μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

 • Δυναμικές αναφορές δοκιμών.
 • Στατικές αναφορές δοκιμών.
 • τα δεδομένα σε πίνακα που θεωρητικά υπολογίστηκαν για μια συγκεκριμένη τοπική ρύθμιση.

Συνιστάται να διαβάσετε όλες αυτές τις πληροφορίες ταυτόχρονα. Σε περίπτωση ασυνέπειας, διαφωνιών, είναι καλύτερο να εντοπίζετε και να κατανοείτε αμέσως την αιτία του, αντί να ασκείτε επικίνδυνη κατασκευή. Για τους ερασιτέχνες κατασκευαστές και τους πελάτες, ο ευκολότερος τρόπος υπολογισμού των παραμέτρων που επηρεάζουν την απόθεση είναι σύμφωνα με τις διατάξεις του SP 22.13330.2011. Η προηγούμενη έκδοση των κανόνων δημοσιεύθηκε το 1983 και, φυσικά, οι συντάκτες τους απλά δεν μπορούσαν να αντανακλούν όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές καινοτομίες και προσεγγίσεις.

Συνιστάται να ληφθούν υπόψη όλες οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν για να μειωθούν οι παραμορφώσεις του ίδιου του μέλλοντος των θεμελίων και των θεμελίων σε κοντινά κτίρια.

Υπάρχει μια σειρά καταστάσεων αστάθειας που έχουν αναπτυχθεί από γενιές κατασκευαστών και αρχιτεκτόνων που πρέπει να διαμορφωθούν. Πρώτα απ 'όλα, μετράνε πώς μπορούν να μετακινηθούν τα εδάφη βάσης, σύροντάς τα με τα θεμέλια.

Επιπλέον, υπολογισμοί συμπεριφοράς:

 • επίπεδη διάτμηση όταν η σόλα είναι σε επαφή με την επιφάνεια.
 • οριζόντια μετατόπιση του ιδίου του ιδρύματος ·
 • κατακόρυφη μετατόπιση του ίδιου του υπογείου.

Για 63 χρόνια, έχει χρησιμοποιηθεί μια ομοιόμορφη προσέγγιση - η λεγόμενη τεχνική οριακής κατάστασης. Οι κανόνες κατασκευής απαιτούν να υπολογιστούν δύο τέτοιες καταστάσεις: ανάλογα με τη μεταφορική ικανότητα και την εμφάνιση ρωγμών. Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει όχι μόνο την πλήρη καταστροφή, αλλά επίσης, για παράδειγμα, μια πτωτική κλίση.

Στο δεύτερο - κάθε είδους καμπύλες και μερικές ρωγμές, περιορισμένα ιζήματα και άλλες παραβιάσεις που περιπλέκουν τη λειτουργία, αλλά δεν αποκλείουν καθόλου. Για την πρώτη κατηγορία, ο υπολογισμός των τοίχων αντιστήριξης και η εργασία με στόχο την εμβάθυνση του υφιστάμενου υπογείου.

Ισχύει επίσης εάν υπάρχει μια άλλη τάφρος δίπλα της, μια απότομη πλαγιά στην επιφάνεια ή υπόγειες κατασκευές (συμπεριλαμβανομένων ορυχείων, ορυχείων). Υπάρχουν σταθερά ή προσωρινά φορτία.

Παρατεταμένοι ή μόνιμοι παράγοντες που επηρεάζουν είναι:

 • τα βάρη όλων των στοιχείων των κτιρίων και των εδαφών που συμπληρώνονται συμπληρωματικά · υποστρώματα ·
 • υδροστατική πίεση από βαθιά και επιφανειακά ύδατα.
 • προένταση σε οπλισμένο σκυρόδεμα.

Όλες οι άλλες επιπτώσεις που μπορούν να αγγίξουν μόνο το ίδρυμα λογίζονται ως μέρος της προσωρινής ομάδας. Ένα πολύ σημαντικό σημείο - να υπολογίσει σωστά το πιθανό ρολό? Δεκάδες και εκατοντάδες σπίτια κατέρρευσαν πρόωρα μόνο και μόνο λόγω έλλειψης προσοχής σε αυτό. Συνιστάται να μετράτε ως ρολό με άμεση δράση και κάτω από το φορτίο που εφαρμόζεται στο κέντρο της βάσης.

Είναι δυνατόν να εκτιμηθεί το παραδεκτό του αποτελέσματος που προκύπτει από τη σύγκρισή του με τις οδηγίες του SNiP ή με την τεχνική εργασία σχεδιασμού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο περιορισμός είναι ένας παράγοντας 0.004, μόνο για τις πιο κρίσιμες δομές το επίπεδο ανοχής είναι χαμηλότερο.

Όταν αποδειχθεί ότι από προεπιλογή το επίπεδο πτέρνας υπερβαίνει το ρυθμιστικό πλαίσιο, το πρόβλημα αυτό επιλύεται με έναν από τους τέσσερις τρόπους:

 • πλήρης αλλαγή του εδάφους (συνήθως χρησιμοποιούν μαζικά μαξιλάρια άμμου και εδάφους μάζα)?
 • συμπύκνωση της υπάρχουσας συστοιχίας.
 • αύξηση των χαρακτηριστικών αντοχής με στερέωση (βοηθά στην αντιμετώπιση των χαλαρών και υδαρών υποστρωμάτων).
 • το σχηματισμό πασσάλων άμμου.

Σημαντικό: οποιαδήποτε προσέγγιση επιλέγεται, θα πρέπει να υπολογίσετε εκ νέου όλες τις παραμέτρους. Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε ένα άλλο λάθος και να χάσετε μόνο χρήματα, χρόνο και υλικά.

Επιλέγοντας μια συγκεκριμένη επιλογή για μικρούς σελιδοδείκτες, υπολογίστε πρώτα τις τεχνολογικές και οικονομικές παραμέτρους της βάσης οπλισμένου σκυροδέματος. Στη συνέχεια, πραγματοποιήστε έναν παρόμοιο υπολογισμό για την υποστήριξη πασσάλου. Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα και ξανά να τα ελέγξετε, μπορείτε να κάνετε ένα τελικό συμπέρασμα για τη βέλτιστη εμφάνιση του ιδρύματος.

Κατά τον προσδιορισμό του αριθμού των κύβων των υλικών στην πλάκα βάσης, αξιολογεί προσεκτικά την κατανάλωση των σανίδων για το ξυλότυπο, καθώς και το μήκος και το πλάτος των ενισχυτικών στοιχείων, τη διάμετρο τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο αριθμός των σειρών οπλισμού μπορεί να είναι διαφορετικός.Στη συνέχεια, αναλύστε τις βέλτιστες αναλογίες σκυροδέματος σε ξηρή μορφή και σε διάλυμα. Το τελικό κόστος κάθε χύδην υλικών, συμπεριλαμβανομένων των βοηθητικών αδρανών για σκυρόδεμα, καθορίζεται από τη μάζα τους, και όχι με βάση τον όγκο.

Η μέση πίεση κάτω από τη βάση της δομής βάσης καθορίζεται λαμβάνοντας υπόψη την εκκεντρότητα του προκύπτοντος διαφόρων δυνάμεων σε σχέση με το κέντρο βάρους της κατασκευής. Εκτός από την ανεύρεση της υπολογιζόμενης αντοχής του εδάφους, θα πρέπει να ελέγχεται ένα ασθενές υποκείμενο στρώμα σε όλη την περιοχή και το πάχος του για την ώθηση. Σχεδόν πάντοτε, το μέγιστο πάχος των στοιχειωδών στρωμάτων στους υπολογισμούς θεωρείται ότι δεν υπερβαίνει το 1 m. Όταν κατασκευάζεται μια βάση λωρίδας, ο οπλισμός δεν χρησιμοποιείται περισσότερο από 1-1,2 cm.

Συμβουλές

Είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο να πραγματοποιηθούν ποιοτικά οι υπολογισμοί αλλά και να κατανοηθεί με σαφήνεια ποια θα είναι η τελική θεμελίωση. Στην περίπτωση της κατασκευής ενός πολύ μικρού κτηρίου, αξίζει να γίνουν υπολογισμοί για την κατασκευή ενός αμιαντοτσιμέντου. Οι ζώνες και τα στηρίγματα πασσάλων επιλέγονται κυρίως για σπίτια που δημιουργούν ένα πολύ σοβαρό φορτίο.

Κατά συνέπεια, καθορίζεται από:

 • διατομή βάσης σε διάμετρο.
 • ενισχυτική διάμετρο οπλισμού.
 • στοίβαγμα του ενισχυτικού πλέγματος.

Στην άμμο, το στρώμα της οποίας είναι κάτω από 100 cm κάτω από το κτίριο, είναι προτιμότερο να σχηματιστούν ελαφρά θεμέλια με βάθος 40-100 cm. Το ίδιο μέγεθος πρέπει να ακολουθείται όταν υπάρχει ένα βότσαλο ή ένα μείγμα από άμμο και πέτρα κάτω.

Σημαντικό: τα στοιχεία αυτά είναι ενδεικτικά και αφορούν αποκλειστικά τις ελαφριές βάσεις μικρού τμήματος, που έχουν τη μορφή κορδέλας με αδύναμη ενίσχυση ή κολόνες, κορεσμένα με σπασμένες πέτρες. Οι κατά προσέγγιση παραμέτρους δεν εξαιρούνται από την ανάγκη με περισσότερες λεπτομέρειες και υπολογίζουν προσεκτικά τις πραγματικές απαιτήσεις.

Στις δοκούς, τα σπίτια είναι πιο συχνά κτισμένα κατά μήκος ενός τεράστιου μονολιθικού κορδονιού, διεισδύοντας ενισχύοντας περιγράμματα από κάτω και πάνω. Οι πλευρές πρέπει να καλύπτονται με χειροποίητη άμμο, το στρώμα της οποίας κυμαίνεται από 0,3 m κατά μήκος ολόκληρου του ύψους της κορδέλας. Κατόπιν, το αποτέλεσμα εξώθησης των τάσεων ελαχιστοποιείται ή καταστέλλεται εντελώς. Όταν η κατασκευή πηγαίνει στο έδαφος που αντιπροσωπεύεται από αμμώδη αργιλίου, απαιτείται να αναλύσει την αναλογία άμμου και αργίλου, και στη συνέχεια να λάβει την τελική απόφαση.Κατά τον υπολογισμό της κατασκευής στον χώρο τύρφης, η οργανική μάζα συνήθως αφαιρείται σε ένα ισχυρό υπόστρωμα κάτω από αυτό.

Όταν είναι πολύ δύσκολο και η εργασία για την κατασκευή της ταινίας ή των πυλώνων είναι δυσανάλογα βαριά και δαπανηρή, πρέπει να μετρήσετε τους σωρούς. Φέρνουν επίσης απαραίτητα σε ένα πυκνό σημείο όπου δημιουργείται μια σταθερή υποστήριξη. Απόλυτα κάθε είδος θεμελίωσης υποτίθεται ότι θα καταλήξει κάτω από τη γραμμή κατάψυξης. Αν δεν το κάνετε αυτό, η δύναμη της καταστολής και της καταστροφής του παγετού θα συντρίψει όσες ισχυρές και συμπαγείς δομές θέλετε. Είναι επιθυμητό να συμπεριληφθεί ένας τέτοιος τύπος χωματουργικών εργασιών σε έργα όπως σκάψιμο κατά μήκος της περίμετρος των τάφρων πλάτους 0,3 m.

Οι σωστές πληροφορίες σχετικά με τις ιδιότητες του εδάφους για τους υπολογισμούς δεν μπορούν να επιτευχθούν απλά κάνοντας σκάψιμο στον κήπο ή επικεντρώνοντας στα λόγια των γειτόνων, ακόμα κι αν είναι ευσυνείδητοι. Οι εμπειρογνώμονες συμβουλεύουν να γεφυρώνουν πηγάδια εξερεύνησης με βάθος 200 εκ. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι ακόμη βαθύτερα αν αυτό είναι απαραίτητο για τεχνικούς λόγους.

Είναι χρήσιμο να παραγγείλετε μια χημική και φυσική ανάλυση της εκχυλισμένης μάζας, διαφορετικά μπορεί να δώσει απροσδόκητες εκπλήξεις. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει γενικά να εγκαταλείψετε τον αυτοσχεδιασμό και να ελέγξετε μόνο τους υπολογισμούς που παρέχει η κατασκευαστική εταιρεία.

Στο επόμενο βίντεο θα βρείτε τον υπολογισμό της θεμελίωσης του σπιτιού σύμφωνα με τη φέρουσα ικανότητα.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο