Ίδρυμα πυλώνων: ο υπολογισμός και η πραγματοποίηση των δικών τους χεριών

Η αρχή της κατασκευής είναι η κατασκευή της δομής στήριξης κάτω από το σπίτι. Συχνά καθώς το θεμέλιό του εξυπηρετεί στους πυλώνες. Κάθε υπεύθυνος προγραμματιστής είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει ακριβώς πώς γίνεται αυτή η εργασία - τουλάχιστον για λόγους πλήρους ελέγχου της εργασίας των μισθωμένων ομάδων.

Τι είναι αυτό;

Είναι διαισθητικά σαφές ότι η βάση στήλης είναι μια ομάδα υποστηριγμάτων που στέκονται χωριστά μεταξύ τους κάτω από τη δομή. Θα είναι ευκολότερο να καταλάβετε τι είναι αυτός ο τύπος κατασκευής θεμελίων, αν συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά του με τον τύπο του σωρού στήριξης για ένα σπίτι που είναι πιο κοντά στην εμφάνιση. Και στις δύο περιπτώσεις, αντί για μια μονολιθική βάση, υπάρχουν ξεχωριστά σημεία αναφοράς.

Αλλά η διαφορά είναι ακόμα εκεί:

 • ο σωρός μπορεί να πάει στο έδαφος μέχρι 5 μ., ενώ ο πόλος δεν είναι τόσο βαθιά θαμμένος.
 • οι κολόνες στηρίζονται μόνο στη σόλα και οι πασσάλοι κρατούνται ακόμα από τις πλευρικές επιφάνειες.
 • σχεδόν πάντα για μια δομή με συγκρίσιμες παραμέτρους, το τμήμα σωρού είναι κατώτερο από τη διάμετρο των κολόνων.
 • υπάρχει κάποια διαφορά στη χρήση τους.

Κοινά χαρακτηριστικά είναι η γεωμετρία του τμήματος (κύκλος ή τετράγωνο), η επιλογή των ξεχωριστών στηριγμάτων και (προαιρετικά) μια σχάρα. Κύριες εφαρμογές υποστηρίξεων στηλών:

 • μονώροφα κτίρια βιομηχανικού και δημόσιου χαρακτήρα (απαιτεί τους πιο μαζικούς πυλώνες).
 • σπίτια πλαισίου?
 • σπίτια που συνδυάζουν το πλαίσιο και την ασπίδα.
 • κτίρια ξυλείας και κούτσουρα
 • διάφορα στοιχεία εγκλεισμού.

Χαρακτηριστικά και προδιαγραφές

Για να καταστεί το ίδρυμα στους πυλώνες να εκπληρώσει πραγματικά το καθήκον, είναι απαραίτητο να φροντίσετε πολλά σημαντικά σημεία, συμπεριλαμβανομένου του καλουπιού. Σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς, αντί για θωράκιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια επιλογή σωλήνων από ανθεκτικό πλαστικό ή αμιαντοτσιμέντο. Μια τέτοια λύση είναι συχνά πιο βολική. Παρά την εξωτερική ομοιότητα με τους βαριδιωμένους σωρούς, είναι απολύτως αδύνατο να χρησιμοποιηθεί υλικό στέγης για ξυλότυπους.

Δεδομένου ότι η έξοδος κάτω από τη γραμμή ψύξης δεν είναι εγγυημένη, απαιτείται η πλήρωση των κολώνων με μη μεταλλικές ουσίες. Οι ρολοί υλικού στεγών δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη σκληρότητα και την προστασία από τη διείσδυση νερού. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να οργανωθεί η απρόσκοπτη πρόσβαση στον τόπο όπου επεκτείνεται ο πυλώνας. Οι προετοιμασμένες τάφροι πρέπει να καλύπτονται με άμμο και ερείπια, και πρέπει να χύνεται και η βάση.

Προκειμένου να επεκταθεί η επιφάνεια που χρησιμοποιείται για την υποστήριξη, το μπλοκ πόλων επεκτείνεται σε βάρος των πλακών, οι οποίες πρέπει απαραιτήτως να έχουν μια επένδυση.

Όταν οι σωλήνες πολυαιθυλενίου χρησιμοποιούνται ως ξυλότυπος για την κατασκευή του κτιρίου, επιτρέπεται η χρήση βαριάς τεχνολογίας χωρίς εκσκαφές. Τα πηγάδια είναι έτοιμα, η εξωτερική σόλα έχει επεκταθεί χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο. Ωστόσο, η κλασσική δομή της βάσης της στήλης συνεπάγεται τη σταδιακή προετοιμασία της σόλας πλάκας.

Υδραυλική μόνωση σε 2 ή 3 στρώματα., που συμπληρώνεται με στεγανωτικές ραφές με μαστίχα. Ο παραδοσιακός ξυλότυπος με τη μορφή ασπίδων θεωρείται η πιο πρακτική και αξιόπιστη λύση.Σε κάθε περίπτωση, ο ξυλότυπος πρέπει να στερεωθεί έτσι ώστε να μην κινείται πλευρικά. Το φρεάτιο είναι 200 ​​mm ευρύτερο από την εξωτερική διάμετρο του σωλήνα.

Για να αντισταθμιστεί η αστάθεια της γεωμετρίας των πυλώνων, στο τελευταίο στάδιο του μηδενικού κύκλου δημιουργείται μια σκληρή δέσμευση. Το Rostverk μπορεί να γίνει πάνω από το έδαφος, στο τέλος ή με εμβάθυνση. Οι δοκοί πρέπει να απέχουν 70-150 mm από το έδαφος, ο ακριβής αριθμός καθορίζεται από τη συγκέντρωση αργίλου στο έδαφος.

Σκεπτόμενος μέσω της βάσης της στήλης της συσκευής, είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε τις συστάσεις που περιέχονται στο GOST και το SNiP. Το κρατικό πρότυπο επιτρέπει την κατασκευή παρόμοιων θεμελίων με και χωρίς σχάρες. Η ποικιλία σε εσοχή θεωρείται πιο σταθερή και σταθερή, δεδομένου ότι τα κάτω τμήματα των στηριγμάτων πηγαίνουν βαθύτερα από το έδαφος συνήθως παγώνουν. Επομένως, οι στήλες δεν θα παρουσιάσουν πίεση κατά τη διάρκεια του παγετού.

Η ρηχή διείσδυση επιτρέπεται κατά τις κατασκευαστικές εργασίες στη μεσαία ζώνη της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα πρότυπα, συνιστάται η αφαίρεση της γης κατά 0,2 m πιο βαθιά από τη γραμμή κατάψυξης κατά τη διάρκεια της κατασκευής των θεμελίων με ρηχή τοποθέτηση στο έδαφος με αργιλώδη ενδιάμεσα στρώματα.

Από το κάτω μέρος της εσοχής, ο χώρος γεμίζει με άμμο μεγάλου κλάσματος, φέρνοντας τη μάζα στο χαμηλότερο σημείο της στήλης. Η μάζα της άμμου πρέπει να υποβληθεί σε πλήρη συμπύκνωση μετά από διαβροχή. Η τεχνολογία προβλέπει ότι ένα θεμέλιο με ρηχή εμβάθυνση κατασκευάζεται λαμβάνοντας υπόψη τη μάζα της δομής και την διατομή των πυλώνων. Αυτοί οι δείκτες επηρεάζουν την απόσταση μεταξύ των πυλώνων. Αλλά σε κάθε περίπτωση, λιγότερο από 150 και περισσότερα από 300 cm δεν πρέπει να είναι.

Εάν ο ξυλότυπος είναι κατασκευασμένος από πλαστικούς σωλήνες ή από κυλίνδρους υλικού στέγης, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά. Θα χρειαστεί να γίνει μόνο η πλήρωση σε στάδια, δημιουργώντας μια παράλληλη συμπύκνωση του διαμορφωμένου σωλήνα. Αυτή η τεχνική αποφεύγει την επέκταση της διαμέτρου στη διαδικασία. Η ενίσχυση του στρογγυλού καλουπιού δεν πρέπει να είναι λιγότερο προσεκτική από ό, τι όταν χρησιμοποιείτε τετράγωνες δομές ή ασπίδες.

Η περίμετρος του ενισχυτικού ιμάντα της δομής δεν μπορεί να εκτείνεται πέρα ​​από το περίγραμμα του και επιπλέον το μέταλλο βυθίζεται σε σκυρόδεμα κατά 15-20 mm.

Η προετοιμασία των θεμελιώσεων κολόνας με σχάρες γίνεται κατ 'ανάγκη με την απόσυρση των διαμήκων ενισχυτικών ράβδων για τα ανώτερα τμήματα των στηλών στα 0,25 - 0,35 μ. Η επιθυμία των στηλών δεν έρχεται πριν από 5 ημέρες (κατά τη διάρκεια ξηρού και θερμού καιρού). Εάν η βροχόπτωση πέσει ή είναι σχετικά κρύα έξω, συνιστάται να περιμένετε 20-25 ημέρες. πριν από την αφαίρεση του ξυλότυπου. Για σκλήρυνση συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνο χαλύβδινες ράβδους. Στο διαμήκη τμήμα θα πρέπει να αντιστοιχούν στην κλάση ΑΙΙΙ και να έχουν διάμετρο 1,2-1,6 εκ. Εάν η διατομή πρόκειται να ενισχυθεί, συνιστάται η λήψη μιας ράβδου με μια ομαλή εξωτερική πλευρά από 0,6 έως 0,8 εκ.

Κατά τη δημιουργία μιας ζώνης ενίσχυσης, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνο ένα ειδικό χαλύβδινο σύρμα. Ακόμη και οι πιο επαγγελματικές εργασίες συγκόλλησης επιδεινώνουν τα χαρακτηριστικά του μετάλλου και μειώνουν τη μπάρα αντοχής.

Κατά την εγκατάσταση οι στρογγυλοί πυλώνες ενίσχυσης πρέπει να είναι κατασκευασμένοι από 3 διαμήκεις ράβδους, οι άκρες των οποίων τοποθετούνται κατά πλάτος σε απόσταση από 0,15 έως 0,2 cm. Τα τετράγωνα στηρίγματα ενισχύονται από τέσσερις ράβδους. Σύμφωνα με τα πρότυπα GOST, η περιοχή της πλάκας βάσης πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την περιοχή της βάσης της στήλης.

Δεν επιτρέπεται κατηγορηματικά να εμβαθύνετε τα πώμα στο έδαφος ή να τα εκτελέσετε με την επιφάνεια.

Είναι απαραίτητο μόνο να αρχίσει η εποχιακή κίνηση του εδάφους, καθώς ολόκληρη η δομή, ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρό σκυρόδεμα χρησιμοποιείται, ανεξάρτητα από το σήμα του ενισχυτικού χάλυβα, θα παραμορφωθεί.Για σπίτια με άμμο, η απόσταση μεταξύ του εδάφους και της καλωδίωσης πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 mm και σε βράχους επιρρεπείς σε ενεργές κινήσεις - τουλάχιστον 150 mm. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις λεπτομέρειες όπως το zabirka. Είναι μόνο στα κιονοειδή θεμέλια και ως εκ τούτου η εμπειρία της οικοδόμησης άλλων δομών δεν βοηθά στη λήψη της σωστής απόφασης.

Ο λόγος είναι απλός: το κενό που χωρίζει τα υποστηρίγματα από το δάπεδο της πρώτης βαθμίδας από τη μία πλευρά δεν απομονώνεται από το έδαφος στο άλλο, σαν να κρέμεται σε κενό. Δημιουργεί μία από τις πιο δυσάρεστες καταστάσεις για κάθε σχεδιαστή. Εάν γίνει μια εσοχή, η απώλεια θερμότητας μειώνεται αμέσως και αποτρέπεται η διαρροή εδάφους και υπόγειων υδάτων.. Οι συγκεκριμένες παράμετροι του συσπειρωτήρα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές, αλλά σε κάθε περίπτωση οι ελάχιστες Το ύψος είναι 50 εκατοστά πάνω από το έδαφος. Η κατάλληλη εκτέλεση του έργου σας επιτρέπει να δημιουργήσετε όχι μόνο ένα άλλο θερμομονωτικό μπλοκ, αλλά και έναν αισθητικά κομψό σχεδιασμό.

Αρκετά Τα ZSPs διανέμονται ευρέως., τα οποία σχηματίζονται από μπλοκ προκαθορισμένου μεγέθους, η εγκατάσταση των κύριων τμημάτων πραγματοποιείται σε προκαθορισμένους οδηγούς. Το πλεονέκτημα αυτής της προσέγγισης είναι η αύξηση της ταχύτητας.Αλλά, σε μεγάλο βαθμό, επισκιάζεται από τη μείωση των θερμικών ιδιοτήτων, πράγμα που απαιτεί τη χρήση μονωτικών υλικών.

Εάν ο φράκτης δημιουργείται από σκυρόδεμα με πέτρα, σκάβετε μια τάφρο στην οποία προστίθεται άμμος. Στη συνέχεια χύνεται σκυρόδεμα που χρησιμεύει ως στήριγμα για το στοιχείο πέτρα.

Τέτοιοι χειρισμοί απαιτούν μεγάλη ικανότητα και σχολαστική εκτέλεση των κανόνων κατασκευής. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να στραφούν σε επαγγελματίες τοίχους, αν δεν υπάρχουν δικές τους δεξιότητες του απαιτούμενου επιπέδου. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μόνο σκυρόδεμα, θα είναι επίσης αδύνατο να κάνετε χωρίς την προσθήκη άμμου. Ο φράκτης έχει πάχος 0,3 μέτρων.. Αυτός ο σχεδιασμός δημιουργείται από τα χέρια αρκετά γρήγορα, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί και προσεκτικοί κατά την εργασία.

Η θερμική μόνωση των υποστηριγμάτων πόλων με ύψος 0,7 μ. Είναι ιδιαίτερα προσεκτική. Αρχικά προετοιμασμένο πλαίσιο βασισμένο στο μεταλλικό προφίλ. Φύλλο θερμομονωτικό υλικό είναι στερεωμένο στο εσωτερικό του πλαισίου, εκτός από ένα δάπεδο προφίλ που καλύπτει την προστασία από τις καταστροφικές επιπτώσεις. Για να κορεστείτε το διάκενο από την επιφάνεια της γης μέχρι τον πυθμένα του σπιτιού, εφαρμόστε υλικό μόνωσης χύμα.

Το φύλλο προφίλ χρησιμοποιείται γύρω από την περίμετρο πιο συχνά από άλλες επιλογές λόγω της εξωτερικής κομψότητας, της ταχύτητας εγκατάστασης και της αξιοπιστίας της δομής.

Είδη

Ακόμη και μια σύντομη γνωριμία με τη συσκευή του θεμελιώδους πυλώνα δείχνει ότι μπορεί να είναι πολύ διαφορετική στην εκτέλεση. Αλλά εκτός από τις δημιουργικές απολαύσεις και συνταγές επίσημων προτύπων, υπάρχει μια γενικά αποδεκτή κατασκευαστική πρακτική. Θα πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη κατά την εκτέλεση εργασιών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πλαστικών σωλήνων.

Τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού είναι:

 • μεγάλη διάρκεια χρήσης ·
 • εξαιρετική αντοχή στο κρύο.
 • συνδυασμός ελαφρότητας με αντοχή και μηχανική ακαμψία.
 • ευρύ φάσμα διαστάσεων.
 • η ολίσθηση του διογκωτικού εδάφους στην επιφάνεια (αυτό θα πρέπει να είναι θεωρητικά).

Όσον αφορά τη χρήση γκρι σωλήνων, που προορίζονται για την κατασκευή οικιακών λυμάτων, μπορούν να σώσουν λίγο, αλλά η ζωή στο έδαφος θα ικανοποιήσει πολύ λίγους ανθρώπους. Οποιοιδήποτε σωλήνες πολυμερούς είναι ακριβότεροι από διαλύματα που βασίζονται σε υλικό στεγών.

Όταν σχεδιάζετε να βάλετε έναν πόλο που επεκτείνεται από κάτω, μια τσάντα σκουπιδιών είναι τοποθετημένη στο σωστό μέρος, προσαρτημένη με ταινία scotch.. Θα γίνει ένα δοχείο από σκυρόδεμα, το οποίο σχηματίζει την πτέρνα του στύλου. Η ενίσχυση της διεύρυνσης γίνεται με τη μορφή του γράμματος L.

Αγκυροβόλα καρφιά, που χύνεται στο ίδιο το πόλο, θα βοηθήσει να το συνδέσετε με ένα θεμέλιο πυλώνα κατά το σχηματισμό μια ξυλεία τελειώματα κάτω.

Ο μόνωση από PVC γίνεται μόνιμος, και μετά από αυτό η προετοιμασία μόνο. Κάθε πυλώνας πρέπει να τοποθετηθεί στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους. Ο οριζόντιος προσδιορίζεται χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο λέιζερ ή υδραυλικό, το σχοινί τεντώνεται κατά μήκος της σημαδεμένης γραμμής.

Άγκυρα καρφιά
Βάση στήριξης-στήλης

Διαφέρει ριζικά από τον τύπο στήριξης που περιγράφεται στη βάση. Πρέπει να σημειωθεί ότι θεωρείται κατάλληλο μόνο για προσωρινές ή πολύ ελαφρές κατασκευές. Αλλά Μπορείτε να πάρετε ένα παρόμοιο σχέδιο σε μόλις 2-3 ημέρες ακόμα και όταν το κάνετε μόνοι σας. Και ξεκινήστε το στοίχημα οι τοίχοι μπορεί να είναι σε 10-14 ημέρες στις περισσότερες περιπτώσεις. Εάν τα έργα είναι οργανωμένα σωστά και λαμβάνονται υπόψη οι βασικές τεχνικές απαιτήσεις, το κόστος μπορεί να μειωθεί κατά 50% σε σύγκριση με την έκδοση των σωληνωτών βιδών ή της ταινίας μικρής βάθους. Ένα άλλο αναμφισβήτητο πλεονέκτημα είναι η διατήρηση της θερμότητας, ιδιαίτερα αισθητή διαφορά στα κτίρια, όπου οι άνθρωποι είναι μόνο περιστασιακά.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η αποφασιστική απάντηση, είτε η κατασκευή του ιδρύματος θα είναι αξιόπιστη, μπορεί να ληφθεί μόνο από την εμπειρία σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Σε αυτή την περίπτωση, αν υπάρχει ένα κτίριο με μια βάση βιδών στο ίδιο σημείο, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την κατάσταση των στηριγμάτων για 3 ή 4 χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας. Ακόμη και τα πιο ανεπτυγμένα και τεχνικά ενισχυμένα θεμέλια πυλώνων δεν θα είναι σε θέση να συγκρατήσουν βαρειά σπίτια με ασυμμετρία φορτίων. Επιπλέον, η μηχανική αντοχή των στρωμάτων εδάφους που είναι πλησιέστερα στην επιφάνεια είναι ανεπαρκής, είναι πάντοτε εμποτισμένη με υγρασία ακόμη και σε σχετικά ξηρά μέρη.

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή των πυλώνων σημαίνει την άρνηση δημιουργίας υπογείου, υπογείου ή άλλων επιλογών για την ανάπτυξη του υπογείου. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπάθησαν να δημιουργήσουν τους ίδιους τους πυλώνες, θα ήταν αδύνατο να σκάψουν ένα λάκκο που να ανταποκρίνεται στις τεχνικές απαιτήσεις και να βγάλει ένα σταθερό κιβώτιο.

Για να εκτελέσετε την βάση στήριξης-στήλης, χρησιμοποιείται ένα από τα τέσσερα σχήματα:

 • τη δημιουργία πυλώνων με βάση πέτρες ή τούβλα.
 • τη χρήση εργοστασιακά κατασκευασμένων τσιμεντόλιθων τυποποιημένου μεγέθους,
 • χύτευση κολοβωμένων πυραμίδων με σύνδεση όλων των τμημάτων στο έδαφος λόγω πρόσθετων τεχνικών λύσεων.
 • χύτευση σκυροδέματος σε ξυλότυπο που σχετίζεται με ένα χαλίκι.

Η μικρή εμβάθυνση των υποστηριγμάτων πόλων καθιστά δυνατή την άριστη προστασία από το νερό, την ομαλή αποστράγγιση και, σε κάποιο βαθμό, την απλούστευση της εργασίας για την αποξήρανση.

Πόσο βαθιά πρέπει να είναι το λάκκο θεμελίωσης καθορίζεται από τη συνολική πυκνότητα και τη δύναμη εδράσεως του εδάφους. Έτσι, πάνω από την λεπτή άμμο ή πέτρινο βράχο, υπάρχει αρκετή γέμιση με χαλίκι πάνω από ένα επιπλέον στρώμα άμμου, το πάχος του οποίου είναι 100-150 mm. Είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι η αναλογία του ύψους της στήλης στην διατομή της ήταν ελάχιστη., θα αυξήσει αμέσως τη σταθερότητα του κτιρίου. Η χρήση κοσκινισμένων φραγμών χαλικιών και γεωλογικών υφασμάτων βοηθά στην παρεμπόδιση της εισροής νερού ακόμη και σε πολύ υγρό ή πλημμυρισμένο έδαφος.

Η τελική απόφαση, πόσο βαθιά και ισχυρή για να είναι ένα μαξιλάρι, λαμβάνοντας εν όψει της ακαμψίας των κάτω ζάντες, και οδηγούνται από την πιθανή επίδραση των εγκάρσιων διάτμησης. Οι πιό αδύνατοι πυλώνες που σχηματίζονται από αμιαντοτσιμέντο είναι οι βαθύτεροι από όλους. Αλλά όταν χρησιμοποιείτε έτοιμους μπλοκ από οπλισμένο σκυρόδεμα, το ντάμπινγκ επιφάνειας ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις. Αν χρειαστεί να επιλέξετε την απλούστερη και πιο τεχνολογικά προηγμένη επιλογή, υποστηρίζει με βάση το κόκκινο κεραμικό τούβλο θα είναι προτιμότερο.. Κάτω από αυτά, σκάβοντας ένα λάκκο με βάθος που δεν ξεπερνά τα 250 mm, χύνεται ένα μαξιλάρι και γίνεται σκυρόδεμα της επιφάνειας στήριξης κάτω από τη στήλη από τούβλα. η επιφάνεια θα πρέπει να είναι 30 ή 40% μεγαλύτερη σε περιοχή από την διατομή του στηρίγματος.

Η βάση στήριξης-στήλης, που λαμβάνεται από τη χύτευση, σας επιτρέπει να μειώσετε το κόστος, αλλά θα πρέπει να ασκήσετε μεγαλύτερη προσπάθεια και να περιμένετε περισσότερο για το αποτέλεσμα. Η στήλη κατασκευάζεται με τη χρήση πτυσσόμενου ξυλότυπου, για τον οποίο χρησιμοποιούνται σανίδες ή μοριοσανίδες. Η μορφή που χρησιμοποιείται κατά την έκχυση του σώματος της στήλης τοποθετείται σε ένα αμμώδες μαξιλάρι με την προσθήκη χαλικιού με ολικό πάχος 0,1-0,15 μ. Το λάκκο έχει σκάψει 0,6-0,7 μ. Σε μέγεθος, εστιάζοντας στα χαρακτηριστικά κατασκευής του κτιρίου και στην πραγματική τοπογραφία του χώρου . Τόσο ο στύλος όσο και ο οπλισμός πρέπει να ευθυγραμμίζονται πλήρως κατακόρυφα χρησιμοποιώντας τεντωμένα καλώδια., στη συνέχεια να ρίχνουν βαρύ βαθμό σκυροδέματος.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η εισερχόμενη μάζα συμπιέζεται με χειρολαβές χειρός.Όταν το στήριγμα στήριξης είναι κορεσμένο με σκυρόδεμα στο άνω επίπεδο, εισάγονται αμέσως βιδωτές ράβδοι ή ενισχυτικά καλωδίων. Οι κορυφές των στηριγμάτων κοιμούνται με ένα μικρό στρώμα υγρής άμμου και επικαλύπτονται με μια μεμβράνη, εξασφαλίζοντας την εμφάνιση ρωγμών κατά τη διάρκεια της σκλήρυνσης. Για 2-3 ημέρες η εξωτερική επιφάνεια του πυλώνα θα φτάσει στο πρωτεύον φρούριο, όταν χρειαστούν άλλες 5-7 ημέρες, αφαιρείται ο ξυλότυπος, τακτοποιήστε και ισιώστε την επιφάνεια εδράνου.

Κατά τις πρώτες 24 ώρες μετά την αποσυναρμολόγηση του ξυλότυπου πρέπει να είναι:

 • εφαρμόστε στεγανοποίηση επικάλυψης.

 • χρησιμοποιήστε ελασματοποιημένο υλικό για να καλύψετε το κάτω μέρος του στηρίγματος.

 • γεμίστε το κενό από τη μάζα του σκυροδέματος μέχρι τα όρια του λάκκου, πρώτα με αργίλιο, και στη συνέχεια με συνδυασμό πηλού και άμμου.

Εάν θέλετε να χτίσετε ένα ελαφρύ ή μέτρια βαρύ σκυρόδεμα από σκυρόδεμα από σκυρόδεμα, κατασκευή πλαισίου, συνιστάται θεμελίωση από οπλισμένο σκυρόδεμα με σχάρα. Ο ρόλος αυτού του στοιχείου είναι ο εξής: διασπορά και μεταφορά φορτίων σε τοίχους σε σωρούς, μέσω των οποίων μεταφέρεται ενέργεια στο έδαφος.

Αυτή η λύση σας επιτρέπει να αυξήσετε δραματικά τη σταθερότητα και να διασφαλίσετε την σταθερή λειτουργία του κουτιού στο σπίτι για πολλά χρόνια.

Δεδομένου ότι η σχάρα, εκτός από τις περιπτώσεις με εκτεταμένη εκτέλεση, δεν έρχεται σε επαφή με το έδαφος, η απειλή υγρασίας και η διάβρωση είναι εξαιρετικά μικρή. Αλλά εξακολουθεί να πρέπει να φροντίσει για στεγανοποίηση. Ο ξυλότυπος έχει μια αφαιρούμενη βάση, λόγω της οποίας η επιφάνεια του πυθμένα είναι επίπεδη σε όλο το μήκος.

Το προκατασκευασμένο-μονολιθικό πλέγμα σχηματίζεται με τη χρήση ράβδων μεταλλικών δοκών ή δοκών τύπου συγκολλημένου τύπου. Η συναρμολόγηση μιας τέτοιας δομής είναι πολύ βαρύ, και με την άμεση έννοια, δεδομένου ότι οι δοκοί είναι πολύ μαζικοί. Επιπλέον, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αποδυνάμωση των συγκολλημένων αρμών σε σχέση με το κύριο μέρος των δοκών. Ως εκ τούτου, σε χαμηλού ύψους κτίρια, δεν είναι προτιμότερο αυτός ο τύπος και όχι ένα πιο περίπλοκο δομικό συγκρότημα, αλλά ένας μονολιθικός σχηματισμός ενός πλέγματος.

Αν σχεδιάζετε να κατασκευάσετε ένα ξύλινο κτίριο από ψηλά, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα θεμέλιο ρηχό στύλο.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής είναι:

 • ελάχιστο κόστος για την οργάνωση χωματουργικών εργασιών (μεταξύ άλλων εξαιτίας της έλλειψης ανάγκης για εξοπλισμό κατασκευών) ·

 • την απλότητα του ίδιου του έργου.

 • εξοικονόμηση σε μεταλλικές ράβδους (χρησιμοποιούνται, αλλά σχετικά μικρές ποσότητες) ·

 • η ταχύτητα της κατασκευής, ακόμη και σε επιρρεπή στην άνοδο εδάφη?

 • Εξαιρετικές ιδιότητες κατάψυξης εδάφους.

Όσον αφορά τις αδυναμίες, μια τέτοια λύση είναι ασυμβίβαστη με την πολύ χαλαρή γη, ούτε είναι κατάλληλη για υγρότοπο.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να εμφανιστούν μόνο μικρά ελαττώματα, καθώς είναι απαραίτητο να εκτελεστούν αμέσως σοβαρές επισκευές προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω καταστροφή του κτιρίου. Για να αναβληθεί η εμφάνιση προβλημάτων, πραγματοποιείται η ενίσχυση των μονολιθικών τμημάτων του ιδρύματος. Αυτή είναι η μόνη λύση που παρέχεται σε ιδιώτες κατασκευαστές, επειδή δεν μπορούν να παράγουν προεντεταμένο σκυρόδεμα ή άλλες πολύπλοκες δομές στήριξης.

Ως αποτέλεσμα της χρήσης βαλβίδων:

 • σημαντικές τάσεις μεταδίδονται από την επιφάνεια στα βαθύτερα στρώματα.

 • παρέχεται, υπό την παρουσία ενός πλέγματος, ο τέλειος δεσμός του με τους στύλους.

 • η συνολική διάρκεια λειτουργίας της δομής αυξάνεται πολλές φορές σε σύγκριση με προϊόντα που δεν είναι εξοπλισμένα με εξαρτήματα.

Δεν πρέπει να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες φόρμουλες για να καθορίσετε τις ορθολογικές παραμέτρους του ενισχυτικού πλέγματος και των επιμέρους στοιχείων του.Ακόμη και οι ειδικευμένοι μηχανικοί θα εγκαταλείψουν αυτήν την προσέγγιση και θα χρησιμοποιήσουν εξειδικευμένο λογισμικό, επειδή πρέπει να λάβετε υπόψη πάρα πολλές παραμέτρους και να χρησιμοποιήσετε υψηλότερα μαθηματικά. Εν πάση περιπτώσει πριν από την επαφή με το σκυρόδεμα, οι ράβδοι ενίσχυσης πρέπει να καθαρίζονται από όλα τα χρώματα, την κλίμακα και τη διάβρωση. Επιπροσθέτως, η αντιδιαβρωτική κατεργασία πραγματοποιείται με τη χρήση μιγμάτων που περιλαμβάνουν φωσφορικό οξύ.

Αλλά όλα όσα ειπώθηκαν παραπάνω αφορούν κυρίως δομές σκυροδέματος σαν στύλους. Και στο ίδιο επίπεδο με αυτούς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κατασκευή θεμέλιο του τούβλου. Με την σωστή απόδοση της εργασίας, ένα τέτοιο ίδρυμα εξυπηρετεί με αυτοπεποίθηση 30 και ακόμη και 50 χρόνια. Για τα θεμέλια, επιλέγεται ένα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας κεραμικό υλικό κόκκινου τόνου. Είναι αυτός που απορροφά το λιγότερο νερό και αποδεικνύεται ότι είναι ένα πολύ ανθεκτικό προϊόν.

Συνιστάται να λαμβάνονται υπόψη οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των κύκλων κατάψυξης και απόψυξης.

Η χρήση τούβλων με τουλάχιστον μικρές ρωγμές είναι απαράδεκτη. Για την τοιχοποιία, εφαρμόστε αυστηρά μια λύση από 1 μέρος τσιμέντου και 3 μέρη άμμου με την εισαγωγή υδρόφοβων προσθέτων.Για τη σόλα βάσης, προ-χύτευση με σκυρόδεμα και απορρίμματα γίνεται, η οποία συμβάλλει στη βελτίωση της μεταγενέστερης χρήσης και την ενίσχυση του θεμελίου τούβλο.

Οι κολώνες από τούβλα δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε εξασθενημένα εδάφη με έντονη κινητικότητα οριζόντια και όπου το ύψος έχει σταγόνες 2 m.

Για να συμπληρώσετε την ιστορία σχετικά με τους τύπους υποστυλωμάτων υποστρώματος, περιγράφοντας τη βάση του τύπου stakannogo. Η δομή του περιλαμβάνει:

 • χαντάκι με άμμο ή χαλίκι γεμίσματος?

 • σόμπα?

 • στοιχείο στήριξης στηλών

 • τις ίδιες τις στήλες.

Όταν τα πάντα συναρμολογηθούν, εμφανίζεται ένα μπλοκ θεμελίωσης με μια φαρδιά σόλα - στις περισσότερες περιπτώσεις 15-50 τ.μ. Τα γυάλινα στρώματα χωρίζονται σε προκατασκευασμένα (κατασκευασμένα επί τόπου) και μονολιθικά (εγκατεστημένα με τη μορφή μιας ενιαίας δομής). Ανεξάρτητα από αυτή την αποφοίτηση, δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση γυαλιών στο έδαφος που είναι επιρρεπείς σε βύθιση και χαλάρωση.

Δεδομένου ότι όλα τα μέρη είναι προετοιμασμένα στις συνθήκες της βιομηχανικής παραγωγής, πληρούν πλήρως τις καθιερωμένες προδιαγραφές και πρότυπα. Η εγκατάσταση απλουστεύεται και η αξιοπιστία αυξάνεται. Αλλά όπως όλα τα σειριακά προϊόντα, αυτό το ίδρυμα είναι αρκετά ακριβό, δεν μπορεί να προμηθεύεται χωρίς ειδικό εξοπλισμό.

Διαστάσεις

Οι διαστάσεις της βάσης των στηλών 20x20x40 υπολογίζονται:

 • Για τις αποστάσεις μεταξύ των στηλών σε κατακόρυφα και οριζόντια επίπεδα.

 • Για το μήκος των ράβδων.

 • Για τον προσδιορισμό της ποσότητας του σκυροδέματος του θεμελίου και των σχαρών. Όταν οριστούν όλες οι παράμετροι, απλά πρέπει να τις εισαγάγετε σε ένα ειδικό πρόγραμμα και να κάνετε έναν γρήγορο υπολογισμό.

Οι διαστάσεις καθορίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει περιθώριο ασφαλείας 20-40%. Αυξάνεται το απόθεμα για κτίρια με διογκωτικά εδάφη.

Συνιστάται η βύθιση της θεμελίωσης κάτω από τη γραμμή ψύξης του εδάφους, η οποία επηρεάζει άμεσα το μέγεθός της. Το κάτω όριο του λάκκου για κάθε στύλο είναι 0,2 μέτρα χαμηλότερο από το κάτω μέρος του ίδιου του στύλου - αυτό είναι σημαντικό για την επίστρωση άμμου. Τα υποστηρίγματα του μονολιθικού οπλισμένου σκυροδέματος έχουν μέγεθος 0,3 μ. Και από κεραμικά τούβλα - όχι λιγότερο από 0,38 μ., Που είναι κατασκευασμένα από πέτρα - από 0,6 μ.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Αλλά πριν καθορίσετε το μέγεθος των μπλοκ και την κατανάλωση υλικών, είναι σημαντικό να υπολογίσετε αν θα επιλέξετε μια τέτοια βάση. Η βάση του στύλου είναι σχετικά φθηνή, αλλά αυτό δεν είναι μόνο το πλεονέκτημά της. Το κτίριο θα έχει μικρό βύθισμα και θα μειώσει την πίεση στο έδαφος κατά 20% ή ακόμα λίγο περισσότερο.Επειδή η συνολική έκταση κατασκευής μειώνεται, γεγονός που μειώνει το κόστος εγκατάστασης. Με όλα τα πλεονεκτήματα μιας στήριξης πόλων, δεν θα είναι δυνατή η τοποθέτησή της κάτω από ένα βαρύ σπίτι, και η ευαισθησία σε οριζόντια ψαλίδια απαιτεί τη χρήση στερεών σχάρες.

Αν μιλάμε για το υπόβαθρο στήριξης-στήλης, πρέπει να τονιστεί ότι έχει τις ίδιες θετικές και αρνητικές πλευρές με άλλες δομές, ακόμη και σε μεγαλύτερο βαθμό.

Κάτω από το διώροφο κτίριο, ακόμη και με υψηλή απόδοση, δεν παρέχεται τέτοια στήριξη. Είναι επίσης ασυμβίβαστη με την παραμικρή παραβίαση της σταθερότητας του εδάφους.

Χρησιμοποιώντας το grillage, μπορείτε να αυξήσετε τη δύναμη και τη σταθερότητα του ιδρύματος, να μειώσετε την ανάγκη χωματουργικών εργασιών, αλλά πρέπει να πληρώσετε περισσότερο από όταν επιλέγετε ένα διάγραμμα στηρίγματος-στήλης. Πολλές θετικές και αρνητικές πλευρές εξαρτώνται άμεσα από τα χρησιμοποιούμενα υλικά.

Έτσι, οι αγωγοί αμιάντου-τσιμέντου είναι εύκολο να μεταφερθούν και να εγκατασταθούν, αλλά αυτές οι δομές χαμηλού κόστους θα απαιτήσουν εκ των προτέρων γεωτρήσεις. Το ξύλο είναι το φθηνότερο, αλλά εξυπηρετεί πολύ λίγο, είναι εύκολα ευαίσθητο στη φωτιά, την σήψη, την εξολόθρευση με τα έντομα και τα τρωκτικά.Το τούβλο αποδεικνύεται πιο ανθεκτικό, χρησιμοποιείται καλά, η εμπειρία της χρήσης του είναι καλά ανεπτυγμένη. Την ίδια στιγμή, το ασυμβίβαστο με τη διογκούμενη γη και το υψηλό κόστος της γης αποδεικνύονται ελαττώματα στα θεμέλια τούβλων. Το οπλισμένο σκυρόδεμα είναι ισχυρότερο από όλες τις άλλες επιλογές.Ωστόσο, είναι πιο ακριβό από αυτούς, είναι πολύ δύσκολο να τοποθετηθεί και απαιτεί μεγάλο χρόνο.

Ανεξάρτητη παραγωγή

Μια συνηθισμένη πρακτική στην κατασκευαστική κοινότητα προβλέπει ότι ο υπολογισμός των βάσεων των κτιρίων των στύλων γίνεται σύμφωνα με την ιζηματογενή τελική κατάσταση (2η κατηγορία) και το κύτος υπολογίζεται σύμφωνα με την 1η κατηγορία. Πρώτον, υπολογίζονται οι μηχανικές και γεωλογικές παράμετροι του χώρου στον οποίο εκτελείται η κατασκευή, το βάθος της θεμελίωσης. Στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει μια εκτίμηση του μεγέθους της μοναδικής και της συνολικής μάζας της δομής, να υπολογιστεί το φορτίο και να καθοριστεί η τιμή της αντίστασης.

Είναι απαραίτητο να επαληθευθεί κατά πόσον πληρούνται οι όροι υπολογισμού των παραμορφώσεων, εάν είναι αναγκαίο, διορθώνεται η αξία της γλώσσας. Επιπρόσθετα, ελέγχεται πόσο ισχυρά θα είναι η βάση που θα πιέζεται πάνω στην ανώτερη γραμμή ενός αδύναμου στρώματος εδάφους.

Ακόμη και πριν από την κατάρτιση σχεδίων και διαγραμμάτων, απαιτείται να καθοριστεί ποιος είναι ο μέσος στατιστικός διακανονισμός, ποιο θα πρέπει να είναι το εύρος της εργασίας.

Όλα τα προγραμματισμένα έργα και κατασκευές συγκρίνονται με μια τυπική περίπτωση, συμπεραίνεται ότι είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί ένα μεμονωμένο έργο. Οι επεξηγηματικές σημειώσεις επισυνάπτονται αναγκαστικά στα σχέδια, παρουσιάζοντας όλες τις αποχρώσεις της μελλοντικής κατασκευής και αιτιολογώντας τις αποφάσεις που ελήφθησαν. Η απόσταση από τα πόδια του πόλου στο νερό του εδάφους μπορεί να είναι τουλάχιστον 50 cm., δεδομένου ότι η παραβίαση αυτού του κανόνα απειλεί να βλάψει τις κύριες δομές. Για απλότητα, το εκτιμώμενο βάθος τοποθέτησης του θεμελίου είναι στρογγυλεμένο.

Κατασκευή

Οι οδηγίες βήμα προς βήμα για την κατασκευή του θεμελιώδους πυλώνα με τα δικά του χέρια προβλέπουν τη διάνοιξη οπών για κάθε θέση που υποστηρίζει την κατασκευή. Αντί του σταθερού καλουπιού γεμάτου με σκυρόδεμα, χρησιμοποιούνται συχνά οι τοιχοποιίες ή οι εργοστασιακές κατασκευές από σκυρόδεμα. Η επιλογή μιας λύσης καθορίζεται εκ των προτέρων, στο στάδιο των υπολογισμών. Παρουσία της δομής που έχει τοποθετηθεί σε σχάρα και παρέχει τη διανομή φορτίων. Αποτελείται από τμήματα οπλισμένου σκυροδέματος, ξύλου ή χάλυβα.Ακολουθεί η στεγανοποίηση, για την οποία χρησιμοποιείται το φύλλο προφίλ ή το παραπέτασμα.

Κάτω από την ιδιωτική κατοικία, ό, τι και αν δεν γίνει το grillage, οι σωρούς οδηγούν κάτω από τη γραμμή παγώματος. Η σήμανση της περιοχής σύμφωνα με τα προγραμματισμένα σχέδια γίνεται με χρήση στοιχημάτων. Το συνηθισμένο κενό στήριξης είναι 150-250 cm. Τοποθετούνται όχι μόνο κάτω από τις διασταυρώσεις των εσωτερικών τοίχων, αλλά και κάτω από όλες τις καμίνους και τα τζάκια. Δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο σε όλα αυτά τα έργα.

Επισκευή

Απλώς δεν αρκεί να γεμίσουν οι κολόνες κάτω από το σπίτι - μερικές φορές με το χρόνο που αποδυναμώνουν και αποδεικνύονται λιγότερο αξιόπιστοι, οι αμιαντοτσιμέντοι χάνουν τα χαρακτηριστικά τους ιδιαίτερα γρήγορα. Η ενίσχυση τους συχνά πραγματοποιείται με τη μετατροπή ενός αρχικά κτισμένου πυλώνα σε μια διακεκομμένη κατασκευή με μικρό βάθος. Τοποθετούνται μπλοκ που συγκρατούν το ίδιο το σπίτι, εκθέτοντάς το σε 2 ή 3 γραμμές, σκάβοντας τρύπες περίπου 150 mm βαθιά στο κάτω μέρος, 2/3 του ύψους τους γεμίζουν με άμμο. Από τα ανώτερα τετράγωνα έως το χαμηλότερο σημείο του σπιτιού, γίνεται στεγανοποίηση από αυθαίρετα ληφθέντα βαθμού ρουμπέρει.

Όταν εκτελείτε όλες τις λειτουργίες, πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί για την εξάλειψη του χρόνου εργασίας και άλλων ατυχημάτων.

Η απώλεια της κεκλιμένης θεμελίωσης των ιδιοτήτων τους υποδεικνύεται από:

 • την εμφάνιση ρωγμών.

 • δυσκολίες στη χρήση παραθύρων και θυρών.

 • σάπια ή διάβρωση στα κάτω θραύσματα των τοίχων.

Μια ειδική συζήτηση αξίζει τη μόνωση της θεμελίωσης της στήλης. Εάν έχει συναρμολογηθεί με ένα προηγουμένως κατασκευασμένο σπίτι ή έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να αποσαφηνιστεί το πάγωμα των δεδομένων με τους γεωλόγους. Οι περισσότεροι επαγγελματίες πιστεύουν ότι η εξωτερική μόνωση είναι προτιμότερη από την εσωτερική, επειδή προστατεύει το δομικό υλικό από βλαβερές μηχανικές επιδράσεις και από υπερβολική υγρασία.

Επιλέγοντας τη μόνωση, πρέπει να εστιάσετε όχι μόνο στο επίπεδο θερμικής αγωγιμότητας, αλλά και στη συγκεκριμένη βαρύτητα, την τάση να απορροφάτε με νερό.

Είτε το ίδρυμα χτίστηκε κάτω από ένα τούβλο, ξύλινο ή άλλο σπίτι - εξακολουθεί να θερμαίνεται από την ίδια τεχνολογία.

Χρήσιμες συμβουλές

Όταν οι θεμελιώσεις της στήλης εκτείνονται από τα μπλοκ, οι ραφές υπόκεινται σε υποχρεωτική απολίνωση. Για να αυξηθεί η αντοχή, τα κενά είναι κορεσμένα με χαλύβδινες ράβδους και ένα διάλυμα μεταξύ τους. Με βάθος εισαγωγής υποστηρίξεων μέχρι 1 m, είναι δυνατό να μην ενισχυθούν οι τοίχοι των κοιλοτήτων.Αν σχεδιάζετε να κατασκευάσετε ένα σχετικά βαρύ σπίτι, η διάμετρος των σωλήνων αυξάνεται, τα κενά μεταξύ τους μειώνονται. Η ράστσα χαλύβδινων δοκών πρέπει να επεξεργάζεται πολύ προσεκτικά, διαφορετικά η διάβρωση θα την καταστρέψει.

Το Do-It-Yourself Column Foundation είναι στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο