Κατασκευή ιδρυμάτων: βήμα προς βήμα οδηγίες για την κατασκευή των δικών τους χεριών

Η κατασκευή οποιουδήποτε σπιτιού, λουτρού ή ακόμη και μόνο ένας αχυρώνας αρχίζει πάντα με την προετοιμασία του ιδρύματος. Αλλά για να γίνει αρκετά δύσκολη, υπάρχουν αρκετά πιθανά προβλήματα που κάθε οικοδόμος, είτε επαγγελματίας είτε ερασιτέχνης, υποχρεούται να αποκλείσει. Για αρχή, αξίζει να καταλάβετε τι πραγματικά αντιπροσωπεύει το υπόγειο κάτω από το σπίτι.

Τι είναι αυτό;

Το ίδρυμα είναι ένα υπόγειο, πολύ λιγότερο ένα υποβρύχιο τμήμα οποιασδήποτε δομής, μεταδίδοντας στατικές και δυναμικές καταπονήσεις πάνω σε θεμέλια εδάφους. Ο σωστός σχεδιασμός συνεπάγεται τη μεταφορά των παρορμήσεων στις οποίες είναι αδύνατο να ξεπεραστούν οι κανόνες της συρρίκνωσης και της επιταχυνόμενης καταστροφής του σπιτιού.

Υπάρχουν ορισμένες τεχνικές με τις οποίες επιτυγχάνεται αυτό το αποτέλεσμα:

 • διανομή ενεργών δυνάμεων σε σημαντικό έδαφος ·
 • την απομάκρυνση του εδάφους σε μια ισχυρή μάζα ·
 • ξεπερνώντας το χαλαρό στρώμα σε μερικά σημεία λόγω σωρών?
 • αύξηση της αντοχής της επιφάνειας.

Η ευκολότερη επιλογή είναι να χτιστεί σε τελείως βραχώδες έδαφος, δεν υπάρχει συρρίκνωση εκεί, ή είναι πολύ μικρό. Είναι πολύ πιο δύσκολο να δημιουργηθούν και να σχεδιαστούν θεμέλια όπου το έδαφος χαρακτηρίζεται από υψηλή συμπιεστότητα. Ακόμη χειρότερα για αρχιτέκτονες και προγραμματιστές της επικράτειας με ποικίλες ιδιότητες του εδάφους.

Ο τύπος υποστρώματος καθορίζει τις προτιμώμενες επιλογές για τη βάση του σπιτιού. Ο χώρος επαφής υπολογίζεται με βάση το αναδυόμενο φορτίο και την προβλεπόμενη απόκριση από το έδαφος.

Είδη

Στην χαμηλή οικοδομή των νοικοκυριών χρησιμοποιείται πολύ μικρότερη ποικιλία επιλογών θεμελίωσης από ό, τι στον βιομηχανικό τομέα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι δυνατόν και απαραίτητο να μελετάμε κάθε είδος προσεκτικά προκειμένου να αποφεύγεται η εμφάνιση σφαλμάτων. Μαζί με τις κορδέλες και τις πλάκες της μονολιθικής εκτέλεσης, τα θεμέλια του τύπου stakanny φαινόταν να είναι σε μεγάλη ζήτηση. Το όνομα δεν είναι τυχαίο - μια υπερφόρτωση παίρνει μια διακεκομμένη δομή, τότε αυτή η δύναμη κατανέμεται ακριβώς όπου η πίεση μπορεί να είναι πολύ μεγάλη.Κάτω από τα μεγάλα κτίρια μικρού ύψους είναι "γυαλιά" που είναι τοποθετημένα σε πολλές περιπτώσεις.

Σημαντικό: μην παίρνετε το όνομα αυτού του ιδρύματος κυριολεκτικά. Γεωμετρικά, μοιάζει περισσότερο με βήματα με τη μορφή τραπεζοειδών, οι κορυφές των οποίων έχουν ήδη συγκριθεί με τη βάση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάτω από τα χαμηλού ύψους κτίρια γυαλιά δεν πρέπει να σταθεί κατ 'αρχήν.

Τοποθετούνται κατά προτίμηση κάτω από:

 • γέφυρες που ρίχνονται πάνω από δεξαμενές.
 • μεταβάσεις και διασταυρώσεις σε σιδηροτροχιές.
 • υπόγεια γκαράζ, χώροι στάθμευσης.
 • αποθήκη ενιαίου ορόφου, αθλητικά, ψυχαγωγικά και εμπορικά ιδρύματα.
 • εργαστήρια και βοηθητικές εγκαταστάσεις στις ενεργειακές επιχειρήσεις.

  Τα ιδρύματα Stakannye σχηματίζονται αυστηρά στο πλαίσιο των τεχνικών προδιαγραφών και GOSTs, δεν μπορεί να υπάρξει ερασιτεχνική πρωτοβουλία εδώ κατ 'αρχήν. Ο προσδιορισμός των ιδιοτήτων του εδάφους και του υλικού, η κατάρτιση μιας εικόνας των γεωλογικών σχηματισμών πραγματοποιείται με διεξοδικές δοκιμές. Για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, τα ινστιτούτα σχεδιασμού αναπτύσσουν ειδικές σειρές γυάλινων θεμελίων, τα χαρακτηριστικά των οποίων καθορίζονται όσο το δυνατόν αυστηρότερα.

  Οι βασικές λεπτομέρειες στοιχείων είναι:

  • η πλάκα, η οποία παίζει ρόλο υποστήριξης, είναι εγκατεστημένη σε ένα μαξιλάρι άμμου και ερείπια, καταλαμβάνοντας τον πυθμένα του λάκκου?
  • μια στήλη.
  • podkoladnik, απλά μοιάζει περισσότερο πάνω στο ποτήρι.
  • ένα στύλο από σκυρόδεμα που συγκρατεί δοκούς στήριξης κάτω από τους τοίχους.

   Βαριά ενισχυμένες "γυάλινες" κουκίδες και συνεπώς το φορτίο στο έδαφος είναι ελάχιστο. Η ταχύτητα της εργασίας είναι εντυπωσιακή, ακόμα και αρκετά γνωστή με την κατασκευή. Επιπλέον, η ανάγκη ειδικών μηχανημάτων κατά την ανύψωση βαρέων εξαρτημάτων δεν επηρεάζει δυσμενώς τη χρονική στιγμή της εργασίας. Η χαμηλή σοβαρότητα της επαφής με το έδαφος επιτρέπει την ελαχιστοποίηση της απορρόφησης νερού. Κάτω από κτίρια μεγάλου μεγέθους, το "γυαλί" είναι πολύ καλό, αλλά κάτω από το ιδιωτικό σπίτι δεν δικαιολογείται.

   Το γυαλισμένο θεμέλιο δεν μπορεί να γίνει εάν δεν καθαρίσετε σωστά την επιφάνεια σε μια τελείως επίπεδη κατάσταση. Απαγορεύεται η τοποθέτηση της πλάκας πάνω από 1 m. Στη διαδικασία, η γεωμετρία παρακολουθείται συνεχώς χρησιμοποιώντας επίπεδα και επίπεδα. Τα γυαλιά μετά την παράδοση στο εργοτάξιο καθαρίζονται από τυχόν συντρίμμια, ανυψώνονται και εγκαθίστανται με γερανό. Πρέπει να εργαστείτε αργά, ελέγχοντας προσεκτικά τις θέσεις των γρατσουνιών.

   Το πλέγμα νήματος θα βοηθήσει στη σύνδεση των μεμονωμένων στοιχείων. Το αφαιρούμενο χώμα δεν μπορεί να αφαιρεθεί, είναι χρήσιμο για την επίστρωση της εκσκαφής στην κορυφή της τοποθετημένης μονάδας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις δοκούς στήριξης στα ίδια τα γυαλιά ή στους στύλους.

   Η χρήση σφήνων κάτω από τις κίονες των βιομηχανικών κτιρίων είναι απολύτως απαραίτητη. Στην ιδιωτική και ατομική κατασκευή ενός "πλωτού" τύπου βάσης.

   Φυσικά, δεν πρέπει να υπάρχει ρευστό σε αυτό ή γύρω από αυτό. Αντίθετα, η δομή που δημιουργείται είναι μια άκαμπτη, ενισχυμένη πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα, που βρίσκεται κάτω από ολόκληρο τον όγκο του μελλοντικού σπιτιού. Η "κολύμβηση" περιορίζεται στην προσαρμογή των φορτίων υποστήριξης. Μια τέτοια λύση σχεδόν δεν αλλάζει κάτω από τη δράση των εδαφικών κινήσεων, σε αντίθεση με τους μεταλλικούς σωλήνες (σωρούς), δεν παραμορφώνονται από ψυχρές δυνάμεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται πλάκες πάχους 25-30 cm, κάτω από τις οποίες υπάρχει ένα στρώμα άμμου και χαλίκου συγκρίσιμου μεγέθους.

   Ένα σοβαρό πρόβλημα με κάθε πλωτό έδαφος είναι η σημαντική κατανάλωση δομικών υλικών. Είναι αδύνατο να γεμίσετε την πλάκα όπου η περιοχή έχει τουλάχιστον μια διαφορετική κλίση από το σφάλμα μέτρησης.Και ακόμη και στις πιο ευνοϊκές περιπτώσεις δεν είναι δυνατόν να οργανωθεί ένα υπόγειο ή υπόγειο δωμάτιο. Οι απαιτήσεις για τις επικοινωνίες καθίστανται όλο και πιο αυστηρές, η καλωδίωση και ο προγραμματισμός τους γίνονται φιλικές τέχνες. Επιπλέον, αν γίνονται λάθη με την υποδομή, η πολυπλοκότητα και το κόστος της διόρθωσής τους είναι απαράδεκτα υψηλό.

   Υλικά

   Πολλά κατά την επιλογή του τύπου θεμελίωσης και της βέλτιστης οργάνωσής του εξαρτάται από τον τύπο των δομικών υλικών που χρησιμοποιούνται στην κορυφή. Έτσι, ένας τοίχος από τούβλα είναι βαρύτερος από μια συγκρίσιμη (ή ακόμα και λίγο μεγαλύτερη) ξύλινη δομή, έτσι πρέπει να δημιουργήσετε μια ισχυρή, σταθερή βάση κάτω από αυτό. Ένα κτίριο με βάθος στήριξης αναγνωρίζεται από τους περισσότερους εμπειρογνώμονες ως το πιο αξιόπιστο και βιώσιμο, αλλά η πολυπλοκότητα της προετοιμασίας αυτού του στοιχείου το καθιστά αποδεκτό μόνο για ένα μεγάλο σπίτι από τούβλα.

   Εκτός από τις ταινίες από σκυρόδεμα, τοποθετούνται συχνά τρεις τύποι πασσάλων:

   • βαρεθεί.
   • βίδα.
   • σφυρήλατο

   Ακόμη και χωρίς ειδικές γεωλογικές και γεωφυσικές μελέτες, είναι προφανές ότι οι ιδιότητες του εδάφους σε διαφορετικά μέρη δεν είναι οι ίδιες. Η σύνθεση και οι μηχανικές παράμετροι επηρεάζουν άμεσα την επιλογή του βέλτιστου και επιτρεπτού τύπου υλικού.

   Επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ζώνη κατάψυξης, τα χαρακτηριστικά της δομής πάνω από το έδαφος, το κλίμα, τα υπόγεια ύδατα, τα μέσα που διαθέτει ο κύριος του έργου.

   • οπλισμένο σκυρόδεμα ·
   • σωλήνες αμιάντου ·
   • μεταλλικές κατασκευές.

   Αλλά το ξύλο, ακόμη και ιδιαίτερα ανθεκτικό και επεξεργασμένο σύμφωνα με όλους τους κανόνες προστασίας, δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως μια αρκετά αποτελεσματική λύση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ανεξάρτητοι κατασκευαστές επιλέγουν οπλισμένο σκυρόδεμα, διότι το υλικό αυτό είναι καθολικό και κατάλληλο για όλους τους γνωστούς τύπους εδάφους. Μπορεί να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας τσιμέντο, άμμο από διάφορα κλάσματα, χαλίκια και ενισχυτικές ράβδους. Η εγκατάσταση χαλύβδινων ταινιών γίνεται στον ξυλότυπο, αφού συνδεθούν, το κονίαμα χύνεται μέσα.

   Αλλάζοντας τις αναλογίες των συστατικών του, τη συνέπεια και προσθέτοντας πρόσθετα πρόσθετα, μπορείτε να ρυθμίσετε με ευελιξία τις ιδιότητες της τελικής χύτευσης.

    Κατά τη διάρκεια της κατασκευής των κτιρίων σε ισχυρό έδαφος, που αποτελείται από βράχια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση των θεμελίων της φυσικής πέτρας και ελαφριές ποικιλίες buttobeton. Τα ίδια υλικά συνιστώνται για χρήση στα περισσότερα εδάφη που δεν υπόκεινται σε χειρολαβές το χειμώνα.Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι η συμμόρφωση με τη μεθοδολογία εργασίας καθίσταται κρίσιμη. Η ακαταλληλότητα των περιγραμμάτων των φυσικών λίθων καθιστά δύσκολη την ομοιόμορφη διαμόρφωση τους. Είναι πολύ δύσκολο να διορθώσετε τις ανιχνευθείσες ελλείψεις, γι 'αυτό σχεδόν πάντα πρέπει να καλέσετε εξοπλισμό ανύψωσης.

    Επομένως, το απλό σκυρόδεμα επιλέγεται πολύ πιο συχνά (ακόμα και χωρίς ενισχυτικά ένθετα). Ως συνδετικό υλικό, εκτός από το τσιμέντο, μερικές φορές χρησιμοποιούνται πολυμερή μιας ειδικής σύνθεσης και ο συνδυασμός πυριτίας με ασβέστη για την παραγωγή σκυροδέματος. Αλλά ο τελευταίος τύπος, ο οποίος επιτρέπει την κατασκευή πυριτικού σκυροδέματος, δείχνει πολύ άσχημα όπου το έδαφος είναι άφθονα κορεσμένο με υγρασία ή εκτεθειμένο σε κατάψυξη σε μεγάλα βάθη.

    Αντί να γεμίσετε τον εαυτό σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε έτοιμα μπλοκ, αλλά αυτό είναι ένας λιγότερο ακριβής και αξιόπιστος τρόπος. Απαιτούνται βιομηχανικά ημικατεργασμένα προϊόντα για θεμελιώσεις πυλώνων και λωρίδων.

    Πολλή προσοχή, φυσικά, καταβάλλεται στην άμμο. Εκτός από το ότι είναι μέρος της συγκεκριμένης λύσης, είναι "σημαδεμένο" σε ένα άλλο ρόλο - το υποκείμενο μαξιλάρι. Τέτοια επένδυση συνιστάται να δημιουργηθούν εάν οι βράχοι κάτω από αυτό είναι χαλαροί και οι ίδιοι δεν θα φέρουν το φορτίο που δημιουργείται.Και οι δύο περιπτώσεις, όταν η άμμος χρησιμοποιείται στην κατασκευή του ιδρύματος, απαιτούν κυρίως την ποικιλία σταδιοδρομίας του με ένα μεγάλο κλάσμα. Ως ενίσχυση, χρησιμοποιούνται ειδικές ράβδοι, η γεωμετρία των οποίων είναι σχεδιασμένη για τέλεια προσκόλληση στη μάζα του σκυροδέματος.

    Το ξύλο χρησιμοποιείται με τη μορφή στηρίξεων στις δομές του ξυλοτύπου. Η φθηνότητα και η διαθεσιμότητα αυτού του υλικού δεν επιτρέπει, δυστυχώς, να αγνοηθεί το κύριο πρόβλημα του, δηλαδή, μια σύντομη περίοδος λειτουργίας. Επιλέγοντας μια φυσική πέτρα, θα πρέπει να κατανοήσετε προσεκτικά όχι μόνο τα χαρακτηριστικά και το κόστος της, αλλά και με το κόστος μεταφοράς. Η πέτρα λατομείου είναι φθηνότερη και πιο πρακτική από γρανίτη ή ψαμμίτη, μπορείτε να την πάρετε χωρίς υπερβολικά έξοδα. Για τη θέρμανση των θεμελίων, χρησιμοποιείται αργαλειά, αλλά έχει νόημα να σκεφτούμε άλλα, πιο σύγχρονα και πρακτικά μονωτικά υλικά.

    Ειδικά χαρακτηριστικά

    Ο σχεδιασμός ενός συγκεκριμένου ιδρύματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο στον οποίο ανήκει. Για χαμηλότατο ιδιωτικό κτίριο χαρακτηρίζεται από το σύνολο των κλασικών βάσεων και τους συνδυασμούς τους μεταξύ τους. Οι πλάκες χυτεύονται πάντοτε μόνο στο εσωτερικό του ξυλότυπου · δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε απότομη κλίση και σε επιφανειακή επιφάνεια.Η συναρμολόγηση πυλώνων από ράφια και γυαλιά από σκυρόδεμα δεν εξαντλεί όλες τις πιθανές επιλογές. είναι πολύ πιθανό να χυθεί το διάλυμα σε σωληνωτό ή ασανσέρ. Αυτός ο ξυλότυπος έχει ένα ιδιαίτερα ευρύ κάτω μέρος, αλλά η φέρουσα ικανότητα του είναι μικρότερη από εκείνη ενός σωρού.

    Η βάση της ταινίας μπορεί να συναρμολογηθεί από τα μπλοκ θεμελίωσης FBS, με επένδυση από τα ερείπια, διακοσμημένη με τούβλο ή ενσωματωμένη στον ξυλότυπο.

    Εάν το έδαφος είναι επιρρεπές σε διόγκωση, η ταινία απαιτεί:

    • έργα αποστράγγισης;
    • Συμπύκνωση μη μεταλλικών υλικών.
    • θερμική προστασία των πιο προβληματικών τμημάτων της δομής.

    Όσον αφορά τους σωρούς, κάθε υποείδος έχει εξειδίκευση. Έτσι, η βαριεστημένη εκτέλεση εκδηλώνεται καλά σε περιοχές με δύσκολο έδαφος ή με αδύναμο έδαφος. Αλλά ταυτόχρονα, η έλλειψη στεγανοποίησης καθιστά αδύνατη τη χρήση τέτοιων στηριγμάτων με μεσαία και υψηλά επίπεδα νερού του εδάφους. Τα υποστηρίγματα των βιδών δεν έχουν τεχνολογικούς περιορισμούς, αλλά συνιστάται να χρησιμοποιηθούν μόνο σε ξύλινα κτίρια.

    Όλα τα θεμέλια σωρών και πόλων υποτίθεται ότι εξοπλίζονται με ένα πλέγμα, μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους, αλλά σε κάθε περίπτωση προορίζεται να γίνει στήριγμα για τους τοίχους και να αυξήσει τη χωρική ακαμψία.Κάτω από τις σκάλες που βρίσκονται στο σπίτι, οι γεννήτριες έκτακτης ανάγκης, οι σόμπες, τα τζάκια, και ούτω καθεξής, απαιτείται η οργάνωση αυτόνομων θεμελίων.

    Όταν κατασκευάζεται μια επέκταση, συνιστάται να προτιμάτε λύσεις σε πασσάλους και στους πυλώνες. Ανεξάρτητα από το αν επιλέγονται αυτοί ή άλλοι τύποι βάσεων, είναι πολύ σημαντικό να αφήσουμε ένα τεχνολογικό χάσμα μεταξύ των βασικών και δευτερογενών θεμελίων.

    Για την ενημέρωσή σας: τα συστήματα στέγης των οροφών πρέπει επίσης να είναι αυτόνομα. Το σύστημα στήλης είναι ελκυστικό για την εξαιρετική του απλότητα και την ικανότητα να εκτελεί σχεδόν όλη τη δουλειά χωρίς βοηθούς. Η θέση υποτίθεται ότι θα χυθεί ταυτόχρονα.

    Οι σύνθετες δομές του Ιδρύματος, συναρμολογημένες από τους πυλώνες, είναι:

    • πλάκες πάχους 0,3 m.
    • ράφια από οπλισμένο σκυρόδεμα.
    • ενισχυτικό κατακόρυφο πλαίσιο.
    • σχάρα από διάφορα υλικά.

    Με όλες τις αρετές, η έκδοση του στύλου δεν θα αντιμετωπίσει το φορτίο από τους βαρύ τοίχους. Θα λειτουργήσει άσχημα σε υγρό έδαφος, στο έδαφος επιρρεπές σε καθίζηση και ερπυσμός. Δεν συνιστάται να χρησιμοποιείται παρόμοια προσέγγιση όταν υπάρχουν απότομες πλαγιές.Αλλά το πρήξιμο δεν είναι πολύ επικίνδυνο, αρκεί ένα τυπικό σύνολο μέτρων για την αποφυγή του.

    Οι κολόνες είναι καλύτεροι από τους σωρούς, με την έννοια ότι επιτρέπουν πρόσθετο ξυλότυπο και στεγάνωση μετά την κατασκευή.

    Οι ιδιωτικοί προγραμματιστές εκτιμούν τα θεμέλια της κορδέλας με μικρό βάθος. Είναι πολύ πιο δύσκολο να τα εξοπλίσουμε από κάθε πόλο. Για οπλισμό, χρησιμοποιούνται πλαίσια, τα σημεία διασταύρωσης των οποίων είναι ενισχυμένα με άγκυρες. Για να γίνει το εξωτερικό στρώμα σκυροδέματος μεγαλύτερο, χρησιμοποιούνται επενδύσεις και πλευρικοί δακτύλιοι.

    Επιπλέον κάλυψη παρέχουν:

    • Στρώμα στεγανοποίησης
    • μονωτικά υλικά στην εξωτερική άκρη.
    • τυφλή περιοχή (εμποδίζοντας τη διόγκωση).
    • μη μεταλλικά υλικά (για τον ίδιο σκοπό).
    • γεμίσματος των ιγμορείων (έτσι ώστε η ταινία να μην τραβηχτεί προς την επιφάνεια).

    Πρέπει να εμβαθύνετε την ταινία μόνο εάν έχετε δάπεδα υπογείων. Εν πάση περιπτώσει, δεν ισχύει για τα επιφανειακά και υγρά εδάφη. Εάν η κατασκευή πραγματοποιείται σε πλαγιά, η βηματική σκυροδέτηση συχνά βοηθά, αλλά ακόμη και δεν επιτρέπει την τοποθέτηση βαρέων τοίχων με σιγουριά. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα της ταινίας είναι η ευκολία εργασίας με σημεία εισόδου των μηχανικών επικοινωνιών και η απουσία περιορισμών στο ύψος του σπιτιού.Δάπεδα μπορούν να χτιστούν στο έδαφος, επιτρέπουμε επίσης την τοποθέτηση οροφών σε δοκούς. Στις πιο δύσκολες περιπτώσεις όπου η ταινία, οι πόλοι και οι σωροί είναι αναποτελεσματικοί, συνιστάται η χρήση πινακίδων.

    Πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη και αυτή η πολύ αξιόπιστη τεχνολογία έχει αντικειμενικά όρια. Εάν το έδαφος έχει χαμηλή αντίσταση, η βάση της πλάκας μπορεί να υποχωρήσει. Κάτω από τη δράση των ανυψωτικών δυνάμεων που προκύπτουν στην προεξέχουσα κλίση, το μπλοκ μπορεί να κινηθεί προς την πλευρά. Η πλωτή πλάκα διακρίνεται από το ίδιο πάχος της περιμέτρου, απαιτεί σημαντική κατανάλωση δομικών υλικών.

    Η έκδοση με ραβδώσεις επιτρέπει τη μείωση του πάχους της κεντρικής περιοχής. Υπάρχουν επίσης λύσεις με ενσωματωμένη ενδοδαπέδια θέρμανση και με την προετοιμασία κάτω από το κελάρι.

     Ανεξάρτητα από τη χρησιμοποιούμενη επιλογή, όλα τα θεμέλια πρέπει να έχουν ροή αέρα. Ο υπόγειος χώρος συσσωρεύει συνεχώς την υγρασία που εξέρχεται από το έδαφος. Ο υδρατμός είναι πολύ επικίνδυνος για οποιαδήποτε κατασκευή κτιρίου, για οποιοδήποτε υλικό φινιρίσματος. Πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στα κτίρια από ξύλο και σε όλα τα είδη κατοικιών σε περιοχές όπου είναι πιθανή η συσσώρευση ραδονίου. Η απουσία της κατάψυξης του εδάφους προκαλεί διαρροή υγρασίας στο υπέδαφος ακόμη και το χειμώνα.

     Αν δεν φροντίσετε τα προϊόντα, το νερό θα συλλέξει και θα παγώσει σε διάφορα μέρη του θεμελίου, στην πίσω πλευρά των ορόφων των πρώτων ορόφων. Το SNiP προβλέπει ότι, ακόμη και σε ιδανικές περιπτώσεις, η συνολική επιφάνεια των αεραγωγών πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,25% του χώρου του υπογείου ή του τεχνικού υποβάθρου. Και όταν η εργασία εκτελείται σε περιοχές με υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης ραδονίου, ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά 2-3 φορές. Επιπλέον, αξίζει να λάβετε υπόψη ότι εξοπλίζετε προϊόντα μικρότερα από 0,05 τετραγωνικά μέτρα. m απλά δεν έχει νόημα. Η μέγιστη τιμή τους είναι 0,85 τετραγωνικά μέτρα. m, δεδομένου ότι αν υπερβείτε αυτό το μέγεθος, θα πρέπει να ενισχύσετε προσεκτικά τη δομή.

     Τι μορφές κάνουν το φαγητό - αποφασίζουν οι ίδιοι ιδιοκτήτες σπιτιού. Οι περισσότερες φορές επιλέγουν ένα ορθογώνιο, αυτή η διαμόρφωση δεν είναι μόνο απλή, αλλά και η πιο αισθητική στην εμφάνιση. Αλλά η θέση των οπών έξω πρέπει να είναι ομοιόμορφη στην περιοχή. Είναι δυνατόν να αποκλείσετε το σχηματισμό μη αεριζόμενων "σακουλών", εάν δεν απομακρύνεστε από τις γωνίες άνω των 90 cm από τις γωνίες (οι μετρήσεις πραγματοποιούνται κατά μήκος των εσωτερικών επιφανειών). Η πιο αποτελεσματική λύση είναι η συμμετρική διάταξη ενός ζυγού αριθμού οπών.

     Πόσο υψηλή είναι η παροχή των αεραγωγών καθορίζεται σύμφωνα με το ύψος του πρώτου ορόφου πάνω από το έδαφος. Αλλά το χαμηλότερο σημείο τους δεν πρέπει να είναι πιο κοντά στο έδαφος από 20-30 εκατοστά. Αν δεν ακολουθήσετε αυτόν τον κανόνα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον υπόγειο κόλπο κατά τους μήνες άνοιξη και το φθινόπωρο.

     Σημαντικό: όταν το σπίτι είναι εξοπλισμένο με εσωτερικούς τοίχους, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν αεραγωγοί για κάθε υπόγειο χώρο. Εάν οι υπολογισμοί καταλήξουν σε άσκοπα μεγάλο αριθμό οπών, οι οποίες μπορεί να εξασθενήσουν τον σχεδιασμό της θεμελίωσης, είναι απαραίτητο να παρακάμψετε αυτό το πρόβλημα αυξάνοντας το μέγεθος του επιμέρους καναλιού.

     Εκτός από τον εξαερισμό, η ορθολογική οργάνωση του θεμελιώδους συστήματος συνεπάγεται την υπερπλήρωση. Οικίες μόνιμης κατοικίας, θερμαινόμενες καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου, δεν τους επιτρέπουν να παγώσουν μέσω του υποκείμενου εδάφους. Ως εκ τούτου, κάτω από τα κτίρια αυτά επιτρέπεται να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε είδος της απόρριψης, ακόμη και από πηλό. Τα έργα στα οποία προγραμματίζεται η πραγματοποίηση επικαλύψεων στις δοκούς, συνιστάται να γεμίζονται από μέσα με πηλό ως το φθηνότερο υλικό. Η άμμος θα πρέπει να χρησιμοποιείται υπό πλωτά δάπεδα με τη μορφή στρώματος τουλάχιστον 100 mm.

     Σημαντικές ποσότητες κατασκευαστικών εργασιών καθιστούν πολύ δικαιολογημένη την πλήρωσή του με χώμα από το οικοδομικό επίθεμα που αφαιρείται από τα χαρακώματα. Μόνο το πάνω μέρος μπορεί να γεμίσει με άμμο για να γεμίσει το έδαφος.Σε περιοχές με υψηλά επίπεδα υπόγειων υδάτων, χρησιμοποιείται θρυμματισμένη πέτρα. Εάν ο υδροφορέας βρίσκεται σχετικά βαθιά, επιτρέπεται να αποθηκεύεται με άμμο.

     Για την πληροφόρησή σας - η οργάνωση εξωτερικών κάστρων από πηλό που περιγράφονται στους κώδικες των κτιρίων ξεπερασμένων εκδόσεων είναι πλέον απαγορευμένη.

     Η συμπύκνωση του εδάφους που πρέπει να γεμίσει είναι υποχρεωτική κάθε 0.2 m. Η παρουσία μεγάλων λίθων στην πλάκα (πάνω από 0.25 m σε μέγεθος) είναι απαράδεκτη. Η αποστράγγιση, εάν είναι απαραίτητο, σχηματίζεται με τη μορφή διαμήκων καναλιών που συνδέονται με ένα μόνο κύκλωμα, που στέκεται κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου του κτιρίου. Για να βάλετε ένα θεμέλιο με μη μεταλλικά υλικά σε διαφορετικά βάθη. Έτσι, με την επεισοδιακή θέρμανση του σπιτιού, αρκούν 0,2μ άμμου κοντά στα εσωτερικά τοιχώματα.

     Αν δεν υπάρχει θέρμανση και το έδαφος μπορεί να καταψυχθεί κατά 100 cm, απαιτείται να σχηματιστεί κόλπος 200 mm κορεσμένο με αδρανή υλικά. Αλλά όταν το βάθος ψύξης φτάσει τα 2 m, θα πρέπει να τοποθετήσετε 50 cm από το προστατευτικό στρώμα

     Σημαντικό: η μέτρηση αυτού του βάθους απορροής λαμβάνεται από τα σήματα προγραμματισμού, συνήθως από την περιοχή των τυφλών. Δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις ¾ εσοχές των πέλμων των ζωνών. Μόνο κατά το σχηματισμό επικαλύψεων σε κορμούς επιτρέπεται να μην συμπιέζονται τα θαμμένα υλικά, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι εξαιρετικά σημαντικό.

     Κάτω από την επίστρωση είναι πάντα απαραίτητη η συμπύκνωση της βύθισης στο επίπεδο των 0,95 μ. Είναι απαραίτητο να περατωθεί η συμπύκνωση, είτε σε χειροκίνητη είτε σε μηχανοκίνητη λειτουργία, αφού δεν αφήσει κανένα ίχνος στο έδαφος. Πότισμα άμμου, αργιλίου και αμμώδους αργιλίου δεν είναι πρακτικό, μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό κορεσμό των οριζόντων του εδάφους με νερό. Το βαρύ χώμα μπορεί να υγραίνεται σε όχι περισσότερο από 23% και ελαφρύ αμμώδη άργιλο με μέγιστο ποσοστό έως και 14%. Εν πάση περιπτώσει, είναι απαράδεκτο να τοποθετείται η επίστρωση πριν το έδαφος στεγνώσει τελείως.

     Η βάση πρέπει να χρησιμοποιείται κάτω από όλα τα μονολιθικά θεμέλια.

     Ο ρόλος της είναι τριπλός:

     • μείωση του ύψους των προστατευτικών στρωμάτων.
     • εξάλειψη της διάσπασης του γάλακτος τσιμέντου στα χαμηλότερα στρώματα ·
     • καλύπτουν τα στεγανωτικά πέλματα υπογείων.

      Το έδαφος, που βρίσκεται κατά μήκος των εξωτερικών άκρων του υπογείου, δεν προστατεύεται από το κρύο. Αυτό σημαίνει ότι θα διογκωθεί και όχι ομοιόμορφα σε όλο τον όγκο και θα υπάρξει μια δύναμη που τραβά τη βάση του σκυροδέματος προς τα πάνω. Υπάρχουν τρεις κύριες λύσεις σε αυτό το πρόβλημα, ένα από τα οποία είναι η εξόφληση. Μπορείτε επίσης να μονώσετε την τυφλή περιοχή, σχηματίζοντας μια ταινία πλάτους 0,6-1,2 μ. Γύρω από ολόκληρο το σπίτι. Ένας άλλος τρόπος είναι να δημιουργηθεί μια ολισθαίνουσα-θραυστή μόνωση.

      Η ουσία του έγκειται στο γεγονός ότι στον εξωτερικό τοίχο συνδέεται άκαμπτα εξωθημένο αφρό πολυστερίνης. Στη συνέχεια, η βάση, που στερεώνεται στο έδαφος, καλύπτεται με ένα ζευγάρι στρώματα από πολυαιθυλένιο. Φύλλα PSB-25 είναι τοποθετημένα, πρέπει να τοποθετούνται αυστηρά κάθετα και σφιχτά στον τοίχο. Τα φύλλα άμμου θα μπορούν να κρατούν αυτά τα φύλλα, επομένως δεν απαιτείται πρόσθετη προσάρτηση. Οι δυνάμεις ανέλκυσης συντρίβουν σταθερά το πολυστυρένιο, αλλά η άνοδος του πάνω από ένα στρώμα λειανθέντος φιλμ δεν βλάπτει το επίπεδο κλειδιού της θερμικής προστασίας.

      Επιστρέφοντας στη σόλα κάτω από το θεμέλιο, αξίζει να σημειωθεί ότι συχνότερα είναι διπλάσιο από το πλάτος της βάσης. Προκειμένου να βασιστεί σε όλο το μήκος της γλώσσας θα μπορούσε σταθερά, εξοπλισμένο με το λεγόμενο στήριγμα (άλλες λειτουργίες των οποίων έχουμε ήδη πάει). Στις βιομηχανικές χώρες, αυτή η δομή υποστήριξης προβλέπεται από όλα τα πρότυπα κατασκευής και τα τεχνολογικά πρότυπα. Η διπλή επανεξέταση όλων των αποστάσεων μεταξύ ορόσημων που τοποθετούνται από επιθεωρητές εδάφους βοηθά στην εξάλειψη των σφαλμάτων. Μόνο τότε όλες οι γραμμές εγκατάστασης εμφανίζονται με κορδόνια.

      Η πλακόστρωση από σκουπίδια σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα σε κατασκευαστικές εργασίες. Το πάχος του δημιουργηθέντος στρώματος δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 200 mm. Αλλά το πρόβλημα μπορεί να σχετίζεται με τη χαμηλή ακαμψία του υποστρώματος που σχηματίζεται. Επομένως, δεν έχει νόημα να γεμίζουμε τα ερείπια κάτω από τα θεμέλια σοβαρών και υπεύθυνων κτιρίων. Αλλά κάτω από τα οικονομικά μπλοκ, αχυρώνες, μια τέτοια απόφαση δικαιολογείται πλήρως.

      Το στρώμα παρασκευής σκυροδέματος χρησιμοποιείται ευρέως κάτω από τις πλάκες και τις ταινίες. Εκτός από την αυξημένη φέρουσα ικανότητα, αυτό οφείλεται επίσης στην ευκολία της οργάνωσης αυτών των τύπων θεμελίωσης σε άκαμπτες υποκείμενες επιφάνειες. Αυτό το πλεονέκτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν τα χαρακτηριστικά του εδάφους επιδεινώνονται δραματικά.

      Σύμφωνα με τους συνήθεις κανόνες, η προ-σκυροδέτηση γίνεται αυστηρά λύσεις από το M-350 και παραπάνω.

      Πώς να επιλέξετε;

      Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικός είναι το έδαφος, η αποστράγγιση, αν ο τύπος του βασικού ιδρύματος είναι εσφαλμένος, όλα αυτά τα έργα και κατασκευές θα είναι σχεδόν άχρηστα. Όταν το εργοτάξιο αποτελείται από εύκολα μετακινούμενη υγρή πηλό ή σκονισμένη άμμο, επιρρεπής σε βαθιά κατάψυξη, δεν πρέπει να επιλέξετε μια βάση λωρίδας. Μόλις έρθει η άνοιξη, το παγωμένο φούσκωμα θα αντικατασταθεί από χαμήλωμα.Αυτό αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην εμφάνιση ρωγμών και ακόμη και κατάγματα. Το χειρότερο από όλα, ακόμη και η άμεση επιδιόρθωση όλων των κανόνων με τη χρήση κατάλληλων εργαλείων και υλικών θα είναι ήδη αδύναμη.

      Αλλά αν δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα με τα εδάφη, η ταινία έχει ένα σαφές πλεονέκτημα - την επιτάχυνση της εγκατάστασης ακόμη και χωρίς τη βοήθεια των επαγγελματιών. Ως εκ τούτου, συνιστάται να το εξετάσει κυρίως για ένα σπίτι κατοικιών, κτίρια αυλή και λουτρά. Μονολιθικά θεμέλια λωρίδων από σκυρόδεμα είναι σε θέση να δουλέψουν έως και 150 χρόνια και ταυτόχρονα όλοι θα μπορούν να το τοποθετήσουν χωρίς να ξοδεύουν χρήματα για την ενοικίαση ισχυρών μηχανημάτων κατασκευής. Το τέλος για την ταινία είναι πολύ υψηλό και δεν μπορείτε να το τοποθετήσετε στους κρύους μήνες.

      Τα προβληματικά εδάφη που συμβαίνουν αρκετά συχνά, ειδικά σε περιοχές νέας ανάπτυξης, είναι εύκολο να "κερδίσουν" χρησιμοποιώντας μια πλάκα. Η ταχύτητα εγκατάστασής του στο ίδιο επίπεδο προετοιμασίας είναι ίδια με αυτή της βάσης της ταινίας. Τα υποστρώματα τσιμεντοκονιών γεμίζουν με αυτοπεποίθηση για 1-2 μήνες μόνοι τους. Πιο συγκεκριμένα, η χύση είναι ταχύτερη, αλλά χρειάζεται πολύς χρόνος για να παγώσει το μείγμα. Κατά την άνοδο και την κάθοδο, τα κτίρια στην πλάκα κινούνται ομοιόμορφα και αυτό εξαλείφει τον κίνδυνο καταστροφής τους.

      Η μονολιθική δομή μπορεί να τοποθετηθεί τόσο στην επιφάνεια όσο και με κάποια διείσδυση. τα οφέλη διασταυρώνονται με σημαντικά αυξημένο κόστος.

      Η λύση στο πρόβλημα του σύνθετου εδάφους είναι δυνατή σε βάρος των πασσάλων. Ο τύπος που τρυπάται είναι τοποθετημένος αποκλειστικά με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού και είναι πολύ διαφορετικός - θα χρειαστούν τόσο συστήματα μεταφοράς τσιμέντου, περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα και μηχανές διάτρησης. Αν σχεδιάζετε να φτιάξετε ένα κάστρο από πηλό γύρω από τα στηρίγματα πασσάλων, θα πρέπει να το αντλούν με ειδικές αντλίες. Φυσικά, η χρήση ενός ολόκληρου στόλου οχημάτων και η συμμετοχή πολλών επαγγελματιών αυξάνει σημαντικά το κόστος των κατασκευαστικών εργασιών.

      Εάν ο στόχος είναι να μειωθεί το κόστος και η ένταση της εργασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σχέδιο βιδών.

      Υπολογισμοί

      Το σχέδιο θεμελίωσης προετοιμάζεται μόνο αφού ολοκληρωθούν όλοι οι απαραίτητοι υπολογισμοί και υπολογισμοί γραμμικών παραμέτρων και παραμέτρων αντοχής. Οι απομακρυσμένες εικόνες καταγράφονται ξεχωριστά, η συνολική κλίμακα είναι από 1: 100 έως 1: 400. Για να μεταφέρετε το σχέδιο στο έδαφος ήταν ευκολότερο, χρησιμοποιήστε αξονική σήμανση. Είναι απαραίτητο να σημειωθεί στην τεκμηρίωση το κενό από το άκρο έως τους κεντρικούς άξονες.Ένα άλλο ουσιαστικό στοιχείο οποιουδήποτε καλοσχεδιασμένου σχεδίου είναι ένα πλέγμα συντεταγμένων.

      Κατά τους υπολογισμούς υπολογίζονται οι ακόλουθες παράμετροι:

      • ο βαθμός διείσδυσης στο έδαφος ·
      • γεωμετρία τμήματος.
      • πλάτος των στηριγμάτων της ταινίας.
      • τη διάμετρο και το εσωτερικό πάχος των πασσάλων.

      Αυτό που είναι σημαντικό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των καλά εκτελούμενων υπολογισμών, καθιστά σαφές ποιοι τύποι και μάρκες δομικών υλικών θα πρέπει να εφαρμόζονται σε μια συγκεκριμένη περίπτωση. Οι έμπειροι προγραμματιστές βάζουν πάντα ένα συγκεκριμένο αποθεματικό για όλους τους δείκτες που σχετίζονται με την ανθεκτικότητα και τη σταθερότητα. Ακόμη και αν δεν χρησιμοποιηθεί αμέσως, θα βοηθήσει τουλάχιστον να διορθώσει τα λάθη, να σβήσει τις συνέπειες της αύξησης των φορτίων με την πάροδο του χρόνου και να καθυστερήσει την κρίσιμη φθορά της δομής.

      Το σχέδιο πρέπει να δείχνει ποιο είδος βάσης χρησιμοποιείται και πώς είναι οργανωμένο. Εξίσου σημαντική είναι η επίδειξη των σημείων εισόδου των μηχανικών συστημάτων και η περιγραφή των τεχνικών δυνατοτήτων τους.

       Τα τμήματα πρέπει να δείχνουν:

       • εξωτερικά περιγράμματα μπλοκ στήριξης.
       • τυφλή περιοχή (για εξωτερικούς τοίχους).
       • εξοπλισμός προστασίας νερού ·
       • το μέγεθος των προεξοχών, εάν το θεμέλιο ή τα μέρη του είναι τοποθετημένα άνισα σε ύψος.

       Οι βάσεις κορδέλας σχεδιάζονται με την ένδειξη των επιπέδων, είναι δυνατόν να αυξηθεί η ορατότητα αυτών των σημάτων τοποθετώντας σημάδια με μια στροφή μακριά από ένα συγκεκριμένο τμήμα.Για το μηδενικό σημάδι σε οποιοδήποτε σχέδιο βάσης πάρτε το επίπεδο των ορόφων του πρώτου ορόφου. Επιπλέον, επιδεικνύουν την επιφάνεια του εδάφους, τη γραμμή υπογείου και τις περικοπές. Το σημείο της διατομής της κορδέλας στο κύριο σχέδιο σημειώνεται με σπασμένα κτυπήματα και βέλη που δείχνουν την κατεύθυνση. Για να εκτελέσετε ενότητες επιλέξτε κλίμακες 1: 20, 1: 25 και 1: 50.

       Οι επαγγελματίες κατασκευαστές, προετοιμάζοντας τα σχέδια, προσθέτουν σε αυτά τη γενική προδιαγραφή όλων των τμημάτων κάτω από το μηδενικό σημάδι, τον πίνακα φορτίων, τα σχέδια συναρμολόγησης για προκατασκευασμένα στηρίγματα και μια λίστα με πρόσθετες σημειώσεις. Οι σωροί τοποθετούνται κάτω από τους εξωτερικούς τοίχους γύρω από την περίμετρο και οι εσωτερικοί τοίχοι εδράνων τοποθετούνται σε υποστηρίγματα. Το χάσμα από το ένα πόδι στο άλλο, σε οποιαδήποτε κατεύθυνση γίνεται η αντίστροφη μέτρηση, μπορεί να είναι το πολύ 3 m.

       Εάν σχεδιάζετε να δημιουργήσετε ένα πλέγμα, δημιουργείται ένα ξεχωριστό σχέδιο ενός τέτοιου σχεδίου. Μαζί με αυτήν, προετοιμάζονται προδιαγραφές ή επεξηγηματικές σημειώσεις για τα υλικά.

       Το ύψος του θεμελίου αυξάνεται, εάν σχεδιάζετε να δημιουργήσετε μια βάση. Ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την αξία της μπορούν να βρεθούν στους κτιριακούς κώδικες. Σε κάθε περίπτωση, η βάση πρέπει να αυξηθεί 100 mm πάνω από το υπολογιζόμενο επίπεδο της μέγιστης προβλεπόμενης μάζας χιόνι. Κορδέλες, ακόμη και σε μέρη όπου δεν υπάρχει χιόνι ή πολύ λίγο, θα πρέπει να έχουν ύψος 0,3 μ.Η απόσταση από τα λύματα αντανακλάται στο προφίλ της οριζόντιας οδού, συντονίζεται με την τοποθέτηση μιας διαφορετικής υπόγειας υποδομής.

       Προκειμένου να γίνει η επικοινωνία όσο το δυνατόν πιο σωστή, δεν πρέπει να ξεχνάμε για λόγους ευκολίας κατά τη διάρκεια της διαρρύθμισης, επιθεώρησης και επισκευής των δικτύων. Συνιστάται επίσης να ληφθεί υπόψη η ανάγκη προστασίας των γειτονικών αγωγών, προκειμένου να διαχωριστούν τα καλώδια μεταξύ τους. Μια άλλη πτυχή είναι η διατήρηση των θεμελίων και των υπόγειων εγκαταστάσεων, εξασφαλίζοντας τη στεγανότητα των δικτύων ύδρευσης.

       Οι σωληνώσεις πίεσης πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 5 μ. Από τη βάση του σπιτιού και τις σωληνώσεις χωρίς πίεση - τουλάχιστον 3 μ. Εάν πρέπει να κάνετε τη διασταύρωση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, ο δίαυλος αποστράγγισης πρέπει να τοποθετηθεί κάτω.

       Στάδια κατασκευής

       Η κατασκευή μιας ιδιωτικής κατοικίας με δικά της χέρια στο στάδιο της ίδρυσης έργων, με τη σειρά της, εμπίπτει σε διάφορες φάσεις.

       Πρώτα απ 'όλα, αποδεικνύεται ο τύπος της κατάλληλης τεχνολογίας, στην οποία απορρίπτονται από:

       • γενική κατάσταση του εδάφους ·
       • γραμμές κατάψυξης ·
       • το ύψος της στάσης των υπόγειων υδάτων.

        Ειδικές εκδόσεις αναφοράς χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της εργασίας, αλλά είναι πολύ πιο σωστό να γίνει μια ολοκληρωμένη γεωλογική μελέτη.Ανεξάρτητα από τις τεχνικές αποχρώσεις, κάθε βήμα προς βήμα οδηγίες για την εγκατάσταση της στεγάνωσης και αποστράγγισης του νερού. Τα μονολιθικά θεμέλια τοποθετούνται τοποθετώντας διάλυμα σκυροδέματος στον ξυλότυπο.

        Οι ταινίες δημιουργούνται με εκσκαφές τάφρων, ενώ η κατασκευή τους χωρίζεται στα ακόλουθα στάδια:

        • εκκαθάριση και συμπύκνωση του ανθρακωρυχείου ·
        • ανέγερση κλίνης άμμου ή χαλικιού ·
        • υδραυλική προστασία.
        • έλεγχος των κατακόρυφων τοίχων.
        • τοποθέτηση ενισχυτικών κλωβών και πλήρωση του σκυροδέματος με σκυρόδεμα.
        • αφαίρεση ξυλότυπου και εξωτερική στεγανοποίηση.

         Δημιουργήστε μια στήλη θεμέλιο θα πρέπει να είναι διαφορετική. Έδαφος που λαμβάνονται σε βάθος από 100 έως 300 χιλιοστά, την αφαίρεση των αναχωμάτων, κοιμάται έδαφος κοιλώματος. Οι οριζόντιες γραμμές ελέγχονται από τα επίπεδα δόμησης. Οι πόλοι τοποθετούνται στη διασταύρωση των τοίχων · αυτές οι γραμμές αποκοπής χρησιμοποιούνται για την εκσκαφή οπών και την τοποθέτηση του ξυλότυπου. Στη συνέχεια έρχεται η στροφή του κάθετου οπλισμού και της έκχυσης σκυροδέματος στο ξυλότυπο.

         Η συλλεγμένη μηχανική αντοχή των κολώνων καλύπτεται με ταινία. Εάν χτίζετε μικρά σπίτια και βοηθητικά κτίρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στήλες στήριξης από ξύλο. Αλλά χρειάζεται προετοιμασία λόγω της χρήσης αντισηπτικών μιγμάτων.

         Ο σχηματισμός μονολιθικών βάσεων έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Το πρώτο βήμα στο έργο είναι προσεκτικά προετοιμασμένο και καθαρισμένο από το χώμα βρωμιάς. Προσδιορίστε αν χρειάζεστε εξοπλισμό για εργασία, είναι δυνατόν από το μέγεθος των κατασκευαστικών εργασιών. Κάντε σωστά το λάκκο του ίδιου βάθους με τη γραμμή θεμελίωσης. Η βάση των τάφρων υποτίθεται ότι έχει συμπιεστεί, καλύπτεται με άμμο και τυλίγεται, επιδιώκοντας να εξαλείψει τα μικρότερα κενά. Ένα λεπτό στρώμα σκυροδέματος χύνεται πάνω από την μάζα άμμου, μέσα στην οποία εισάγεται οπλισμός και εφαρμόζεται στεγάνωση. Στις ξηρές ημέρες, η επιφάνεια χύνεται με νερό και καλύπτεται με καθίζηση.

         Τα θεμέλια των σωρών αντιπροσωπεύονται από διάφορους τύπους. Τα οικιστικά κτίρια σε έδαφος με δύσκολο έδαφος πρέπει να τοποθετούνται σε σωρούς βιδών. Η διάμετρος υπολογίζεται από το φορτίο που δημιουργείται. Τα πονταρίσματα σφυροκοπούνται σε επιλεγμένα σημεία, μια κόπωση χρησιμοποιείται για την κατασκευή κοιλοτήτων. Τα ρουλεμάν με βίδα σφίγγονται με τμήματα σωλήνων ή με εξειδικευμένο εργαλείο.

         Είναι απαραίτητο να ελέγξετε εάν τα θραύσματα πάνω από το έδαφος των πασσάλων συμπίπτουν μεταξύ τους, εάν είναι απαραίτητο, αποκόπτεται το πλεόνασμα του μετάλλου ή του σκυροδέματος.

         Συμβουλές και κόλπα

         Συνιστάται η κατασκευή μιας βάσης λωρίδας από δομές από σκυρόδεμα της κατηγορίας B22.5. Για να τα πάρετε, πάρτε 1 μερίδα τσιμέντου M-200, 2 μέρη χονδροειδούς άμμου και 2,5 μερίδες χαλικιού. Ως οπλισμός πρέπει να χρησιμοποιηθούν ράβδοι από χάλυβα με τομή 0,8-1,2 cm. Συνιστάται η εγκατάσταση ρηχών ταινιών για την κατασκευή μονοκατοικιών σε σταθερά εδάφη. Προαπαιτούμενο για την επιτυχία είναι η θέση της στήριξης πάνω από τη γραμμή κατάψυξης του εδάφους.

         Για να ευθυγραμμίσετε όλες τις γραμμές, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο λέιζερ. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην επαλήθευση των γωνιών, η απόκλιση σε αυτές είναι ακόμη χειρότερη από ό, τι στη γεωμετρία των ευθύγραμμων τμημάτων των τοίχων. Κάτω από το λουτρό και το οικονομικό μπλοκ είναι αδύνατο να κατασκευαστεί ένα θεμέλιο με πλάτος μικρότερο από 250 mm. στα άγοντα εδάφη (ασβεστολιθικά) και σε αμμώδη μάζα η ελάχιστη τιμή είναι 500 mm. Αν κατασκευαστεί ένα σπίτι υψηλού βαθμού μονοκατοικίας, αυτές οι παράμετροι είναι 400 και 800 mm. Το ενσωματωμένο τμήμα έχει σχεδιαστεί για να συνδέει τα μπλοκ για το θεμέλιο, αλλά μπορούν επίσης να συνδεθούν σκάλες, πάνελ τοίχων και δομές δαπέδων. Οποιοσδήποτε τύπος εμπορικά παραγόμενου μετάλλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενσωματωμένα μέρη.

         Υπάρχουν ειδικές τεχνικές που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα θεμέλιο σε μια περιοχή με υψηλό επίπεδο νερού. Πρώτον, πρέπει να κατασκευαστεί ένα σύστημα αποστράγγισης, το οποίο αποφεύγει μόνο την πρόκληση ζημιών στις κατασκευές κτιρίων και την καθίζηση τους. Σωροί ή προκατασκευασμένα σκυρόδεμα προστατεύουν επίσης από το νερό, αλλά η χρήση τους είναι πολύ δαπανηρή και δύσκολη. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην σάλτσα και τις αποχρώσεις της εκτέλεσης της. Ο τοίχος από οπλισμένο σκυρόδεμα συνδυάζεται άριστα με τους πασσάλους, και με την ταινία - τη συνέχιση της εξωτερικής επιφάνειας του θεμελίου.

         Η τεχνολογία δημιουργεί μια πλάκα θεμελίωση του σκυροδέματος, δείτε το παρακάτω βίντεο.

         Σχόλια
          Συντάκτης
         Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

         Αίθουσα εισόδου

         Σαλόνι

         Υπνοδωμάτιο