Ίδρυμα θεμελίωσης κεραμιδιών: χαρακτηριστικά σχεδιασμού και τεχνολογία εγκατάστασης

Για την κατασκευή οικιστικών και βιομηχανικών κτιρίων χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι θεμελίων, αλλά αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε μια κατασκευή με πέτρωμα. Συνήθως επιλέγεται σε περιπτώσεις όπου στη γη υπάρχουν έντονες διαφορές στην ανακούφιση, στην άνοδο και στο αδύναμο έδαφος. Αυτός ο τύπος βάσης είναι επίσης κατάλληλος για την ανάπτυξη περιοχών που βρίσκονται στη ζώνη υπερφυσικού περιβάλλοντος.

Τεχνικές προδιαγραφές

Η θεμελιωτική βάση είναι μια βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα, ξύλο ή χάλυβα γεμάτη με σκυρόδεμα, στην οποία όλα τα στοιχεία συνδέονται σε μία ενιαία δομή. Η συσκευή της μπορεί να είναι είτε με μονολιθική όψη ενός σελιδοδείκτη (καλυμμένη με μια πλάκα) είτε χτισμένη με κρεμαστή γρίλια.Η αιωρούμενη θεμελίωση χαρακτηρίζεται από ένα ανοιχτό διάκενο μεταξύ της επιφάνειας του εδάφους και της γρίλιας, πρέπει να θερμανθεί και να καλυφθεί με στεγανοποίηση. Όσον αφορά την μονολιθική επιλογή, είναι κατασκευασμένο από πλαίσιο σκυροδέματος, στο οποίο το ύψος των πλατφορμών είναι ευθυγραμμισμένο με σωρούς διαφορετικών μηκών.

Δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης των πυλώνων βάσης που χρησιμοποιούνται, θάβονται στο έδαφος μεταξύ της φέρουσας στρώσης και του χαμηλότερου επιπέδου κατάψυξης, είναι δύσκολο να διανεμηθεί το φορτίο του κτιρίου μεταξύ τους. Ως εκ τούτου, συχνά το θεμέλιο συσσωμάτωσης γίνεται από ομάδες από το κανάλι και τη δοκό. Όλα τα στηρίγματα αυτού του σχεδιασμού είναι τοποθετημένα σε κόμπο με τη βοήθεια ειδικών ταινιών και σκυροδέματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνδυασμός πτερυγίων και πασσάλων παρέχει αξιοπιστία και σταθερότητα στη βάση εδράνων.

Ανάλογα με τον τρόπο τοποθέτησης του θεμελίου (ξύλο, μέταλλο, σκυρόδεμα ή οπλισμένο σκυρόδεμα), η θεμελίωση του κτιρίου αποκτά διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του SNiP, επιτρέπεται η κατασκευή δομών με χαμηλές και ψηλές σχάρες, οι οποίες βρίσκονται πάνω από το επίπεδο του εδάφους. Συνήθως κατασκευάζονται από μεταλλικούς σωλήνες μεγάλης διατομής ή από σκυρόδεμα.Σε αυτή την περίπτωση, η κατασκευή πινάκων σκυροδέματος είναι πολύ πιο δύσκολη, αφού είναι απαραίτητο να υπολογιστεί με ακρίβεια ο τόπος έκχυσης της ταινίας από το έδαφος.

Το κύριο χαρακτηριστικό του ιδρύματος είναι ότι τα σχάρες που περιλαμβάνονται στη συσκευή του, ταιριάζουν απόλυτα με ανώμαλα φορτία, παρέχοντας ένα άκαμπτο mate στη βάση. Οι μύλοι αναδιανέμουν το φορτίο, με αποτέλεσμα το ήδη "ισοπεδωμένο" βάρος του κτιρίου να μεταφερθεί στους σωρούς και το κτίριο να προστατεύεται από το σχηματισμό ρωγμών στους τοίχους.

Σκοπός

Σε αντίθεση με άλλους τύπους θεμελίων, το θεμέλιο συσσωματωμάτων ιδανικά κατανέμει φορτία φορτίων από τα κτίρια στο έδαφος. σεισμική δραστηριότητα. Τέτοιες δομές χρησιμοποιούνται ευρέως τόσο για δημόσια όσο και για ατομική κατασκευή. Ιδιαίτερα κατάλληλο για τοποθεσίες που βρίσκονται σε μια πλαγιά με ψηλά πετρώματα και σύνθετο έδαφος.

  Επιπλέον, συνιστώνται τα θεμέλια αυτά:

  • για την κατασκευή ενός τούβλου?
  • στην κατασκευή πλαισίων.
  • για κατασκευές από μπλοκ πυριτικού αερίου.
  • σε εδάφη υψηλής πυκνότητας ·
  • σε υψηλή τοποθέτηση υπόγειων υδάτων ·
  • σε ασταθές έδαφος με βρύσες.

  Η κατασκευή πασσάλου-πλέγματος επιτρέπει επίσης την τοποθέτηση των δαπέδων απευθείας στο έδαφος χωρίς επιπρόσθετη οριοθέτηση της επιφάνειας και χύνοντας τη βαθιά ταινία, καθώς οι σωροί που έχουν τοποθετηθεί με διαφορετικά ύψη αντισταθμίζουν όλες τις ανωμαλίες, εξαλείφοντας τη διαφορά ύψους. Είναι δυνατή η χρήση ενός τέτοιου θεμελίου στην κατασκευή κτιρίων με βάρος μεγαλύτερο από 350 τόνους - θα είναι πολύ πιο αξιόπιστο και οικονομικό από μια βάση ταινιών ή κεραμιδιών. Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να τεθεί στο έργο ένας υψηλότερος παράγοντας ασφάλειας, ο οποίος δεν θα πρέπει να είναι 1.2, όπως συνήθως, αλλά 1.4.

  Πλεονεκτήματα και αδυναμίες

  Το θεμέλιο συσσωματωμάτων είναι ένα ενιαίο σύστημα που αποτελείται από πλέγμα και υποστηρίγματα.

  Λόγω της παρουσίας στη δομή της βάσης σκυροδέματος, ενισχυμένης με ενισχυμένα στοιχεία, η βάση λειτουργεί ως αξιόπιστη υποστήριξη για κτίρια και χαρακτηρίζεται από αρκετά πλεονεκτήματα.

  • Υψηλά οικονομικά οφέλη. Η εγκατάσταση δεν απαιτεί μεγάλες οικονομικές δαπάνες, καθώς τα έργα γης ελαχιστοποιούνται.
  • Αειφορία.Η μεγάλη φέρουσα ικανότητα καθιστά δυνατή την ανέγερση πολυώροφων κτιρίων χρησιμοποιώντας βαριά οικοδομικά υλικά στη διακόσμησή τους.
  • Προηγμένη κάλυψη της κατασκευής. Σε σύγκριση με άλλους τύπους θεμελίων, η ανάπτυξη της γης μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε είδος εδάφους που δεν είναι κατάλληλο για την τοποθέτηση παραδοσιακών θεμελίων. Η δύσκολη γεωμετρία του τοπίου, οι πλαγιές και οι πλαγιές δεν αποτελούν εμπόδιο στην εργασία.
  • Η δυνατότητα σχηματισμού πασσάλων χωριστά από το πλέγμα. Χάρη σε αυτή την απόχρωση, το μίγμα σκυροδέματος εξοικονομείται σημαντικά. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο έτοιμη όσο και αυτοπροπαρασκευασμένη λύση.
  • Βολική τοποθεσία σωρών με καλωδιακές γραμμές και υπόγειους αγωγούς. Αυτό απλοποιεί τη δημιουργία του έργου και δεν παραβιάζει τη λειτουργικότητα των ρυθμίσεων.
  • Υψηλή αντοχή. Η μονολιθική δέσμη της γρίλιας και των στηριγμάτων προστατεύει τη δομή από τη συρρίκνωση του εδάφους, έτσι ώστε η δομή κατά τη λειτουργία να μην σπάσει ή να παραμορφωθεί.
  • Έλλειψη προπαρασκευαστικών εργασιών. Για να τοποθετήσετε το θεμέλιο συσσωματωμάτων, δεν υπάρχει ανάγκη να σχηματιστεί ένα λάκκο, το οποίο απλοποιεί τη διαδικασία κατασκευής.
  • Καλή θερμομόνωση.Ο χώρος μεταξύ του εδάφους και της βάσης λόγω της βελτιωμένης ρύθμισης του πλέγματος δεν αφήνει να διαρρεύσει ο κρύος αέρας - μειώνει τις απώλειες θερμότητας και κάνει το κτίριο ζεστό.
  • Δεν υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας. Οι κατασκευές σωρού, ανυψωμένες πάνω από το έδαφος σε δύο μέτρα, προστατεύουν τη δομή από πιθανές πλημμύρες.
  • Εύκολη εγκατάσταση. Διαθέτοντας ελάχιστες κατασκευαστικές δεξιότητες, είναι δυνατό να δημιουργήσετε ένα τέτοιο θεμέλιο με τα δικά σας χέρια, χωρίς να καταφύγετε στη βοήθεια των τεχνιτών και χωρίς να χρησιμοποιείτε συσκευές που μετακινούνται από τη γη.
  • Σύντομοι όροι εργασίας.

  Τα παραπάνω πλεονεκτήματα αφορούν μόνο την εγκατάσταση της βάσης σύμφωνα με όλες τις τεχνολογίες κατασκευής και το κτίριο λειτουργεί σύμφωνα με τα υπολογιζόμενα φορτία για αυτό.

  Εκτός από τα πλεονεκτήματα, αυτός ο τύπος ιδρύματος έχει επίσης μειονεκτήματα:

  • Η αδυναμία οικοδόμησης σε βραχώδες έδαφος - στερεά ορυκτά πετρώματα καθιστούν αδύνατη την εγκατάσταση πασσάλων.
  • Προβληματική εγκατάσταση σε περιοχές με οριζόντια μετατόπιση. Δεν συνιστάται η εκτέλεση εργασιών σε εδάφη που μπορούν να υποχωρήσουν, διαφορετικά η σταθερότητα των στηριγμάτων θα σπάσει και η γη θα αποτύχει.
  • Για κτίρια, η κατασκευή των οποίων σχεδιάζεται σε δύσκολες κλιματολογικές περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πρόσθετα μέτρα για την τοποθέτηση υψηλής ποιότητας θερμομόνωσης.
  • Τέτοιοι λόγοι δεν προβλέπονται για την υλοποίηση των έργων των σπιτιών με υπόγειο και υπόγειο.
  • Η πολυπλοκότητα του υπολογισμού της φέρουσας ικανότητας των στηριγμάτων. Ανεξάρτητος υπολογισμός αυτού του αριθμού είναι δύσκολο. Στην περίπτωση των παραμικρών ανακρίβειων, το ίδρυμα μπορεί να υποχωρήσει και ως αποτέλεσμα, η γεωμετρία ολόκληρης της δομής θα αλλάξει.

  Παρά τις ανεπάρκειες, το ίδρυμα πλιγουριών έχει εργαστεί καλά με τους κατασκευαστές και έχει λάβει μόνο θετική ανατροφοδότηση από τους ιδιοκτήτες σπιτιού.

  Είδη

  Τα υποστηρίγματα που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή της θεμελιώδους βάσης χαλικιού επιλέγονται ανάλογα με το φορτίο του κτιρίου, τον τύπο του εδάφους και τις κλιματολογικές συνθήκες. Μπορούν να κατασκευαστούν από μέταλλο, σκυρόδεμα, ξύλο ή από σύνθετα υλικά.

  Επομένως, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των πασσάλων και τη μέθοδο εγκατάστασής τους, διακρίνονται ορισμένοι τύποι θεμελίων.

  • Βίδα. Είναι κατασκευασμένο από κοίλους μεταλλικούς σωλήνες με ανοικτό άκρο.Τα έργα εκτελούνται με το χέρι ή με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού. Για να γίνει δυνατή η κατασκευή των βιδωτών στηριγμάτων και οι σωλήνες προστατεύονται από την οξείδωση, το κοίλο τμήμα τους χύνεται με κονίαμα.
  • Bourbonated Σχηματίζεται σε ένα οικόπεδο με την έκχυση σκυροδέματος σε ένα προηγουμένως προετοιμασμένο ενισχυμένο φρεάτιο που βρίσκεται πάνω σε οδηγούμενους σωρούς. Τα επικαλυμμένα θεμέλια έχουν μεγάλη αντοχή.
  • Οπλισμένο σκυρόδεμα. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται με τη χρήση προκατασκευασμένων οπλισμών σκυροδέματος στο πηγάδι.
  • Zabivnoy. Κατά κανόνα, οι βάσεις αυτές επιλέγονται για την κατασκευή μεγάλων αντικειμένων. Τα στηρίγματα είναι φραγμένα με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού, μετά το οποίο χύνεται το διάλυμα από σκυρόδεμα.

  Επιπλέον, το ίδρυμα μπορεί να διαφέρει στο βάθος της πλάκας θεμελίωσης και αυτό συμβαίνει:

  • εσοχή.
  • έδαφος ·
  • ανυψωμένο πάνω από το έδαφος σε ύψος 30 έως 40 cm.

  Το γρίλισμα στο έδαφος χρησιμοποιείται συνήθως όταν εγκαθιστούν πασσάλους που προορίζονται για βαριές κατασκευές από αεριωμένο σκυρόδεμα ή τούβλα. Σε αυτή την περίπτωση, εκτελέστε επιπρόσθετα την πλάκα καθαρισμού και η βάση μπορεί να χρησιμεύσει ως το υπόγειο του κτιρίου. Όσον αφορά την κατασκευή ξύλινων κατασκευών,τότε ένα ίδρυμα με ανυψωμένο πλέγμα είναι ιδανικό για αυτούς - αυτό εξοικονομεί χρήματα για οικοδομικά υλικά και μια ανυψωμένη δομή θα προστατεύει από την ανύψωση του εδάφους.

  Σχεδιασμός και υπολογισμός

  Ένα σημαντικό σημείο πριν από την τοποθέτηση του ιδρύματος είναι ο ακριβής υπολογισμός του. Για να γίνει αυτό, δημιουργήστε ένα έργο και ένα σχέδιο για το μελλοντικό κτίριο. Στη συνέχεια, σχεδιάζεται ένα σχέδιο γραμμής βάσης και πρέπει να υποδειχθεί η διάταξη των πασσάλων, δεδομένης της θέσης τους στις διασταυρώσεις με τους τοίχους και στις γωνίες. Πρέπει να παρέχεται έτσι ώστε το πλάτος μεταξύ των πασσάλων να είναι τουλάχιστον 3 μέτρα. Εάν η απόσταση από την άκρη τους είναι μεγαλύτερη από τρία μέτρα, τότε θα χρειαστεί να εγκατασταθούν πρόσθετα στηρίγματα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί η περιοχή των πασσάλων - για αυτό, πρώτα, ο προσδιορισμός του αριθμού τους γίνεται, το ελάχιστο ύψος και πάχος επιλέγεται.

  Για τους σωστούς υπολογισμούς, είναι επίσης απαραίτητο να γνωρίζουμε κάποιους άλλους δείκτες:

  • η μάζα του μελλοντικού κτιρίου - είναι απαραίτητο να υπολογιστεί όχι μόνο όλα τα υλικά φινιρίσματος, αλλά και το κατά προσέγγιση βάρος της εσωτερικής "πλήρωσης"?
  • η περιοχή εδράσεως - χρησιμοποιώντας το γνωστό βάρος της δομής και τον συντελεστή αξιοπιστίας, προσδιορίζεται εύκολα το φορτίο των στηριγμάτων.
  • οι διαστάσεις και η περιοχή διατομής των πασσάλων - λόγω του γνωστού αριθμού υποστηρίξεων, ο αριθμός τους μπορεί να πολλαπλασιαστεί με την επιλεγμένη περιοχή και να επιτευχθεί η επιθυμητή τιμή.

   Όλα τα αποτελέσματα πρέπει να συγκριθούν με την προηγουμένως καθορισμένη περιοχή αναφοράς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να μειωθεί ή να αυξηθεί η έκταση των υποστηριγμάτων, δεδομένου ότι η φέρουσα ικανότητα τους θα εξαρτηθεί από τη διάμετρο και τον τύπο του εδάφους.

   Στάδια κατασκευής

   Το θεμέλιο για τα ξυλοπόδαρα και το πλέγμα είναι μια περίπλοκη δομή, αλλά είναι αρκετά ρεαλιστικό να το κάνετε μόνοι σας. Για την αξιόπιστη εξυπηρέτηση αυτού του θεμελιώδους κεφαλαίου, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ειδική τεχνολογία TISE και οδηγίες εγκατάστασης βήμα προς βήμα κατά τη διάρκεια της εργασίας.

   Η κατασκευή του θεμελιώδους σώματος περιλαμβάνει τα ακόλουθα έργα:

   • υπολογισμός της βάσης και δημιουργία του σχεδίου ·
   • προετοιμασία και σήμανση του εργοταξίου ·
   • καλά γεωτρήσεις και φρεζάρισμα?
   • σχηματισμός ξυλότυπου?
   • ενίσχυση;
   • χύνοντας σκυρόδεμα και άκαμπτες αρθρώσεις.

   Κάθε ένα από τα παραπάνω στοιχεία είναι σημαντικό, έτσι σε κάθε στάδιο της κατασκευής θα πρέπει να ελέγχεται ο έλεγχος της ποιότητας, δεδομένου ότι το παραμικρό λάθος ή ανακρίβεια και στη συνέχεια αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία του κτιρίου.

   Σήμανση

   Πριν από την έναρξη της κατασκευής, ο χώρος εργασίας είναι προσεκτικά προετοιμασμένος. Για να γίνει αυτό, πρώτα από όλα, ο χώρος καθαρίζεται από μηχανικά εμπόδια με τη μορφή πέτρες, ρίζες και δέντρα. Στη συνέχεια το έδαφος είναι καλά ισοπέδωσε και το γόνιμο στρώμα αφαιρείται. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη σήμανση που υποδεικνύει τη θέση των πασσάλων. Οι εργασίες πραγματοποιούνται με ένα καλώδιο και ξύλινους κρίκους.

   Η σήμανση πρέπει να ρυθμιστεί αυστηρά κατά μήκος των διαγωνίων. Τα κορδόνια είναι τεντωμένα για να επισημάνουν την εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια των τοίχων. Αν υπάρχει ανακρίβεια, τότε αποκτούνται αποκλίσεις από το έργο και η θεμελίωση μπορεί να παραμορφωθεί κατά τη λειτουργία.

   Στην περίπτωση που υπάρχουν μικρές διαφορές ύψους στο χώρο, η σήμανση είναι εύκολη. Για περιοχές με περίπλοκο έδαφος θα χρειαστεί η βοήθεια έμπειρων τεχνιτών. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις γωνίες του κτιρίου - θα πρέπει να είναι 90 μοίρες.

   Κουνώντας

   Αφού καθορίσετε τα όρια του ιδρύματος, μπορείτε να προχωρήσετε σε χωματουργικές εργασίες. Κατ 'αρχάς, σκάβετε μια τάφρο κάτω από τη σχάρα, στη συνέχεια, τρυπώντας τρύπες στο οποίο οι σωροί θα εγκατασταθούν αργότερα. Οι εργασίες πραγματοποιούνται συνήθως με τη βοήθεια ενός τέτοιου εργαλείου χειρός, όπως θραύσματα, φτυάρια και τρυπάνι.Εάν το επιτρέψετε οικονομικές ευκαιρίες, μπορείτε να παραγγείλετε εξειδικευμένο εξοπλισμό.

   Ανάλογα με το σκοπό της μελλοντικής κατασκευής και τον τύπο του εδάφους, επιλέγεται το βέλτιστο πλάτος της σχάρας. Για τα οικιακά αντικείμενα, το επιτρεπόμενο μέγεθος είναι 0,25 m, για κινητά - 0,5 m, ενώ για τα κτίρια κατοικιών ο αριθμός αυτός αυξάνεται στα 0,8 m. Όσον αφορά το βάθος, η σχάρα μπορεί να βρίσκεται σε 0,7 m.

   Στο χαντάκι, θα πρέπει να ελέγξετε το κάτω μέρος και τους τοίχους για ομαλότητα - αυτό θα βοηθήσει το επίπεδο λέιζερ. Μετά από αυτό το μαξιλάρι άμμου που βρίσκεται στο κάτω μέρος της τάφρου, η άμμος επιλέγεται ως ένα μεγάλο κλάσμα. Μετά την τοποθέτησή της, η επιφάνεια υγραίνεται με νερό και γεμίζεται προσεκτικά. Το μαξιλάρι άμμου δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 0,2 μ. Το επόμενο στάδιο της ανασκαφής θα είναι η προετοιμασία οπών για κάθετες πασσάλες: τρύπες με διάτρηση βάθους 0,2-0,3 m.

   Στη συνέχεια εγκαθίστανται σωλήνες στους τελειωμένους λάκκους που θα παίξουν το ρόλο του ξυλότυπου και ο πυθμένας καλύπτεται με στεγανοποιητικό υλικό - αυτό θα προστατεύσει τη δομή από την υγρασία.

   Εργαλειοθήκη

   Ένα σημαντικό σημείο στην κατασκευή είναι η τοποθέτηση του πλέγματος. Τις περισσότερες φορές για την εργασία επιλέξτε ένα μεταλλικό στοιχείο που εύκολα συγκολλάται στις άκρες των πασσάλων.Προκειμένου η δομή να μεταφέρει ομοιόμορφα τα φορτία, πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά οριζόντια. Σε περίπτωση που η συσκευή της θεμελίωσης για το έργο περιλαμβάνει τη χρήση του οπλισμένου σκυροδέματος χαμηλό πλέγμα, στη συνέχεια, πραγματοποιήστε επιπλέον την πλήρωση της θρυμματισμένης πέτρας του μεσαίου κλάσματος. Η θρυμματισμένη πέτρα χύθηκε σε αρκετά στρώματα των 5 cm και συμπιεσμένη.

   Ο πάγκος τοποθετείται στην προετοιμασμένη βάση. Το πλάτος της ταινίας πρέπει να υπερβαίνει το πλάτος των τοίχων και το ύψος υπολογίζεται σύμφωνα με τους δείκτες της βάσης. Η συναρμολόγηση των στάσεων και η συναρμολόγηση των σανίδων θυμίζει με πολλούς τρόπους την τεχνολογία εργασίας για τα θεμέλια λωρίδων.

   Όσον αφορά την ενίσχυση, στις περισσότερες περιπτώσεις, παρόμοια με την κατασκευή της ταινίας, δύο ζώνες είναι κατασκευασμένες από ενισχυμένη με ραβδώσεις από πάνω και κάτω. Είναι δεμένα μαζί με σωρούς. Τα άκρα της ενίσχυσης που βγαίνουν από τους σωρούς, λυγίζουν: μια σειρά είναι δεμένη με την άνω ζώνη, και η άλλη - προς τα κάτω.

   Οι έξοδοι του οπλισμού δεν πρέπει να είναι μικρότερες από 50 mm από τις διαμέτρους των ράβδων. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείται οπλισμός με διατομή 12 mm, συνιστάται να το λυγίζετε κατά 60 mm.

   Τοποθέτηση ενσωματωμένων τμημάτων

   Αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες για την κατασκευή του πλαισίου, είναι απαραίτητο να εξεταστεί η τοποθέτηση των συστημάτων επικοινωνίας.Για να γίνει αυτό, τοποθετήστε τα κιβώτια και τους σωλήνες μέσω των οποίων θα είναι λύματα, ηλεκτρικό ρεύμα, υδραυλικά και θέρμανση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την τοποθέτηση σωλήνων για μηχανικά συστήματα και αεραγωγούς. Εάν δεν γίνει αυτό το στάδιο, τότε μετά την κατασκευή για εργασίες εγκατάστασης είναι απαραίτητο να σφυρηλατήσετε σκυρόδεμα, το οποίο μπορεί να παραβιάσει την ακεραιότητά του και να βλάψει το κτίριο.

   Χύσιμο διάλυμα

   Το τελικό βήμα στην εγκατάσταση του ιδρύματος είναι να χύσει ένα διάλυμα από σκυρόδεμα. Για τη σκυροδέτηση χρησιμοποιείται συνήθως μάρκα τσιμέντου M300, θρυμματισμένη πέτρα και άμμος. Το μείγμα παρασκευάζεται σε αναλογία 1: 5: 3. Την ίδια στιγμή, το διάλυμα δεν χύνεται μόνο - επιπλέον δονείται. Εξαιτίας αυτού, η επιφάνεια είναι ανθεκτική και ομοιόμορφη.

   Πρώτα απ 'όλα, το σκυρόδεμα χύνεται τρύπες για πασσάλους, και στη συνέχεια - ο ίδιος ο ξυλότυπος. Η ροή εργασίας είναι επιθυμητή να εκτελεστεί με μία κίνηση. Αν, ωστόσο, σε συγκεκριμένα στα στάδια, τότε η εμφάνιση των παρατυπιών και των φυσαλίδων αέρα. Η βέλτιστη θερμοκρασία για τη χύτευση είναι + 20C - με αυτόν τον δείκτη, ο ξυλότυπος μπορεί να αφαιρεθεί μετά από τέσσερις ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το σκυρόδεμα θα αποκτήσει δύναμη και θα είναι έτοιμο για περαιτέρω κατασκευαστικές εργασίες.

   Μερικές φορές η τοποθέτηση της βάσης γίνεται σε θερμοκρασία κάτω από + 10C - στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να περιμένετε για πλήρη ξήρανση για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Το χειμώνα, το χυμένο σκυρόδεμα θα πρέπει να θερμανθεί και να θερμανθεί περαιτέρω.

   Χρήσιμες συμβουλές

   Η θεμελίωση της θεμελίωσης των σωμάτων πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένη, ακολουθώντας όλες τις τεχνολογίες κατασκευών - αυτό θα συμβάλει στην αύξηση των τεχνικών και επιχειρησιακών χαρακτηριστικών της.

   Εάν οι κατασκευαστικές εργασίες εκτελούνται από αρχάριους τεχνίτες, τότε πρέπει να λάβουν υπόψη ορισμένες από τις συστάσεις των έμπειρων επαγγελματιών.

   • Η εγκατάσταση θα πρέπει να αρχίζει με τους υπολογισμούς. Για να γίνει αυτό, προσδιορίστε το είδος του εδάφους και το βάθος του πλέγματος. Με ανεπαρκές βάθος τοποθέτησης της στήριξης, το κτίριο μπορεί να συρρικνωθεί και να σπάσει, μετά από το οποίο μπορεί να καταρρεύσει.
   • Ένας τεράστιος ρόλος διαδραματίζει η μελέτη του εδάφους, από την οποία εξαρτάται η φέρουσα ικανότητα της κατασκευής. Οι βραχώδεις σχηματισμοί και τα πετρώδη εδάφη έχουν τα υψηλότερα ποσοστά. Εάν δεν είναι σωστό να προσδιοριστεί η σύνθεση του εδάφους, αυτό θα οδηγήσει σε σφάλματα στους υπολογισμούς του φορτίου της δομής, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο έδαφος.
   • Πρέπει να υπάρχει καλή σχέση μεταξύ των πασσάλων και της γρίλιας, επειδή υπό την επίδραση της πίεσης του εδάφους η ασταθής δομή μπορεί να καταρρεύσει.
   • Ανεξάρτητα από το είδος της θεμελίωσης, πρέπει να τοποθετηθεί ένα μαξιλάρι άμμου στο βάθος της διείσδυσης στον παγετό, ειδικά σε σχέση με τη λειτουργία της βάσης κατά τη χειμερινή περίοδο. Το κατεψυγμένο έδαφος μπορεί να επεκταθεί και να προκαλέσει σπάσιμο της σχισμής.
   • Το rostverk δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το έδαφος ή να το θάβει. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε ένα μικρό στρώμα χώματος γύρω από την περίμετρο του χώρου, στη συνέχεια να εγκαταστήσετε ένα καλούπι, να καλύψετε την άμμο και να χύσετε σκυρόδεμα.
   • Θα πρέπει να μετράει με ακρίβεια το βήμα μεταξύ των πασσάλων. Ο δείκτης αυτός προσδιορίζεται σύμφωνα με το φορτίο της θεμελίωσης, τη διάμετρο και τον αριθμό του οπλισμού.
   • Κατά τη διάρκεια της ενίσχυσης πρέπει να παρέχεται ο απαραίτητος αριθμός προϊόντων εξαερισμού. Όλα τα εσωτερικά διαμερίσματα πρέπει να συνδεθούν στις εξόδους στο δρόμο.
   • Ένας τεράστιος ρόλος στη βάση της συσκευής παίζει μόνωση και στεγανοποίηση. Θα πρέπει να τοποθετούνται πριν από την έκχυση της θεμελίωσης με σκυρόδεμα.
   • Ο πυθμένας της κοιλότητας ή της τάφρου πρέπει να γίνει μπλοκαρισμένος και να μην χαλαρώσει. Μην αφήνετε το έδαφος να καταρρεύσει από τους τοίχους. Επιπλέον, τα ιζηματογενή νερά πρέπει να ρέουν μακριά από την τάφρο ή την εκσκαφή, αλλιώς ο πυθμένας θα βραχεί και δεν θα είναι κατάλληλος για την έκχυση του διαλύματος.Είναι επίσης απαράδεκτο στις τάφρους η παρουσία υπερβολικής απότομης κλίσης των πλαγιών.
   • Το αδύναμο έδαφος απαιτεί ενίσχυση με πασσάλους και καλή απορρόφηση.
     • Η άμμος που χρησιμοποιείται για την επίστρωση του μαξιλαριού αέρα πρέπει να υγραίνεται και να διανεμηθεί κάτω από το περίγραμμα σε γωνία 45 μοιρών.
     • Ο ξυλότυπος πρέπει να στερεωθεί με ασφάλεια, γιατί όταν χυθεί με σκυρόδεμα, μπορεί να μην αντέξει το φορτίο και να καταρρεύσει. Δεν επιτρέπεται η απόκλιση από την κατακόρυφη πλάκα μεγαλύτερη από 5 mm.
     • Το ύψος της θεμελίωσης γίνεται με ένα μικρό περιθώριο 5-7 cm από το ύψος που καθορίζεται στο σχέδιο.
     • Κατά τη διάρκεια της ενίσχυσης του πλαισίου, συνιστάται η χρήση ράβδων με συνολική επιφάνεια διατομής τουλάχιστον 0,1% της επιφάνειας του στοιχείου σκυροδέματος. Είναι καλύτερο να επιλέξετε μια ομαλή ενίσχυση, χωρίς ίχνη σκουριάς, βρωμιάς και βαφής.
     • Δεν είναι επιθυμητό να στερεωθεί ο οπλισμός με τη βοήθεια συγκόλλησης - αυτό μπορεί να επηρεάσει τη δύναμή του στις αρθρώσεις.
     • Η μάρκα του σκυροδέματος που θα γεμίσει θα πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με τον σχεδιασμό της βάσης και τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής.

     Σχετικά με τα χαρακτηριστικά σχεδίασης της θεμελιώδους βάσης, δείτε το παρακάτω βίντεο:

     Σχόλια
      Συντάκτης
     Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

     Αίθουσα εισόδου

     Σαλόνι

     Υπνοδωμάτιο