Δομή σωρό συσκευών: πώς να οικοδομήσουμε ένα ίδρυμα από μόνοι τους;

Κάθε ίδρυμα οικίας πρέπει να κατασκευαστεί και να σχεδιαστεί πολύ προσεκτικά. Αυτό ισχύει πλήρως για την παραλλαγή με πασσαλοσανίδες. Η φαινομενική απλότητα της εγκατάστασής τους στην πραγματικότητα κρύβει πολλές λεπτές αποχρώσεις και αποχρώσεις που απλά δεν μπορούν να αγνοηθούν χωρίς τον κίνδυνο να αντιμετωπίσουν δυσάρεστες συνέπειες.

Παραγωγή: στάδια

Τα στηρίγματα τύπου σωρού μπορούν να κατασκευαστούν με το χέρι. Πρέπει όμως να γίνει δεκτό ότι μια τέτοια εργασία δεν είναι εύκολη και απαιτεί μεγάλη εμπειρία, μια διεξοδική μελέτη των ειδικοτήτων του προβλήματος. Προκειμένου το τμήμα στερέωσης να εισέλθει εύκολα στο έδαφος, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί προσεκτικά η κλίση της σπειροειδούς λεπίδας, η σύνδεσή της με τον κώνο της κορυφής.Η κατάσταση επιδεινώνεται από την πλήρη έλλειψη κρατικών προτύπων και την έλλειψη προϊόντων αναφοράς. Είναι αδύνατο να αγοράσετε ή να πάρετε κάποιο σωρό και να κάνετε άλλους στο μοντέλο του - ακόμη και οι κορυφαίοι κατασκευαστές πωλούν συχνά αγαθά χαμηλής ποιότητας.

Η τυπική σύνθεση της δομής έχει ως εξής:

 • σωληνοειδές σωλήνα με διάμετρο 7.6-35 cm με πάχος τοιχώματος 0.4 cm.
 • οι κορυφές που λαμβάνονται με συγκόλληση ή χύτευση κορυφών, το μήκος των οποίων είναι 2 της δικής του διαμέτρου, ή κώνους.
 • πτερύγια - σπείρες με μία ή με δύο διαδρομές και εναλλακτικά ένα ζεύγος βιδών 40-70 cm μεταξύ τους.
 • Το καπάκι χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ξύλινες σχάρες.

Μια τυπική άκρη γίνεται σαν πλάκα με ειδικές τρύπες και αρκετές ενισχύσεις. Αυτή η πλάκα είναι συγκολλημένη στο πηνίο, κατασκευασμένο από σωλήνα, με εσωτερική διάμετρο ελαφρώς μεγαλύτερη από το εξωτερικό κέλυφος του σωρού. Προσοχή: Για την ανεξάρτητη παραγωγή υποστηρίξεων βιδών, αξίζει να χρησιμοποιείτε σχέδια που διανέμονται από οποιονδήποτε κατασκευαστή. Στη συνέχεια εξαλείφεται ο κίνδυνος σφάλματος με μεγέθη λεπίδων, ο αριθμός των συγκολλήσεων μειώνεται. Όσο λιγότερες είναι αυτές οι ενώσεις, οι μικρότερες και οι ασθενέστερες περιοχές γύρω τους.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, αξίζει να επιλέγονται σωλήνες που κατασκευάζονται σύμφωνα με τα GOST 8732 και 19281 ή αντικαθιστώντας τα με τα TU St20 και 09G2S. Τέτοια υλικά διακρίνονται από μια ελαφριά περικοπή και μια απλή κάμψη των πετάλων. Είναι πολύ βολικό να σχηματίσετε μια άκρη από αυτά. Οι σπιτικές βίδες, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, έχουν μήκος από 2 έως 3 μέτρα, αν θέλετε να φτάσετε στα εδάφη εδράνων του εδάφους σε σημαντικό βάθος, αφού βιδώσετε προσθέστε ένα μήκος σωλήνα 150-200 cm. Μιλώντας για τα εξαρτήματα, για να μην αναφέρουμε τις άκρες.

Είναι κατασκευασμένα από τρεις διαφορετικούς τύπους, η προσέγγιση αφορά όχι μόνο τις αποχρώσεις της τεχνολογίας, αλλά και το μέγεθος του μέρους που χρησιμοποιείται. Έτσι, μέσα από το πυκνό έδαφος, οι αιχμές ενός συγκολλημένου σχεδιασμού ή που λαμβάνονται από ένα "σώμα" σωληνώσεων θα περάσουν καλύτερα. Αλλά για να τρυπήσετε τον αμμώδη ορεινό όγκο, οι εναποθέσεις τύρφης και οι αμμώδεις φραντζόλες θα είναι ευκολότερες με σταυροειδή άκρα. Πόσο καιρό θα διαρκέσει το ίδρυμα δεν εξαρτάται από τον τύπο κορυφής. Αλλά οι προφανείς διαφορές εντοπίζονται κατά τη σύγκριση της δύναμης σύσφιξης στον μοχλό.

Η χρήση ενός σωληνοειδούς σώματος σημαίνει την κατασκευή του με δύο διαμέτρους., καθώς ένα από τα άκρα του κατεργαζόμενου τεμαχίου γίνεται η κορυφή του μελλοντικού σωρού. Ξεκινήστε με την κοπή του προτύπου.Σε αυτό το πρότυπο, η άκρη του τεμαχίου εργασίας χωρίζεται σε τομείς. Όταν κόβεται ο σωλήνας, οι γραμμές που κινούνται στην κιμωλία γίνονται ένας οδηγός για το σχηματισμό πετάλων με γαρύφαλλο. Περαιτέρω, τέτοια πέταλα είναι λυγισμένα με τη μορφή αυστηρού κώνου και η κορυφή ευθυγραμμίζεται ακριβώς με τον άξονα του σωλήνα. Αφού τελειώσει αυτός ο χειρισμός, τα θραύσματα συγκολλούνται χρησιμοποιώντας τη μέθοδο διπλής ραφής.

Εάν η διάμετρος του σωλήνα είναι 10,8-20 cm, προετοιμάζονται πέντε πέταλα. Με μικρότερη τιμή (από 7,6 έως 8,9 cm), υπάρχουν αρκετά τεμάχια.

Εκτός από τη μηχανή συγκόλλησης, η κανονική λειτουργία απαιτεί τη χρήση εργαλείων όπως:

 • μηχανή κοπής πλάσματος?
 • λαμπτήρας κοπής?
 • Βουλγαρικά με εξοπλισμό για σχισμές στο μέταλλο.

Αυτές οι μονάδες κοπής είναι εναλλάξιμες, αλλά συνιστάται να έχετε πάντα τουλάχιστον δύο επιλογές στο χέρι ταυτόχρονα και κατά προτίμηση και στις τρεις. Στη συνέχεια, σε περίπτωση κάποιας δυσλειτουργίας ή δυσκολίας, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην εργασία. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τις λαμβανόμενες κορυφές, μπορείτε γρήγορα να τις βυθίσετε στο επιθυμητό βάθος, πιέζοντας τις μικρές και θρυμματίζοντας μεγάλες πέτρες. Αν χρειαστεί να χτίσετε μικρές αρχιτεκτονικές μορφές και ελαφριά κτίρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συγκολλημένες άκρες, που λαμβάνονται με παρόμοιο τρόπο.Σύσταση: η αποδέσμευση των λεπίδων γίνεται το καλύτερο από όλες τις κορυφές από τα πέταλα των σωλήνων, και όχι από εκείνες που προέρχονται από χάλυβα.

Υπάρχει μια άλλη προσέγγιση που χρησιμοποιεί ένα ελαφρώς διαφορετικό σχήμα. Οι λεπτομέρειες καλύπτονται με τη μορφή ενός τριγώνου, που συμπληρώνεται από ενισχυτικά νεύρα και μια στρογγυλή πλάκα που μούφει το σωλήνα στο ένα άκρο. Κατά τη συναρμολόγηση, ένα μεγάλο τρίγωνο και ένα ζευγάρι νευρώσεων προσαρτημένα στην πλάκα υπό γωνία 90 μοιρών τοποθετούνται στην κορυφή του βύσματος. Η συγκόλληση Tack πρέπει να είναι σε πολλά σημεία. Η τελική ενοποίηση γίνεται με τον τύπο της διπλής ραφής.

Το σταυροειδές άκρο απαιτεί τα πτερύγια του κοχλία να συνδέονται πάνω από τις αιχμές. Επομένως, επιτυγχάνεται υψηλή διαπερατότητα διαφόρων φυλών λόγω της αυξημένης δύναμης σύσφιξης. Όσο για τα πτερύγια, μπορούν εύκολα να βιδωθούν στο έδαφος τοποθετώντας μια βίδα στον άκρη του άκρου, αφήνοντας τουλάχιστον 2/3 του μήκους στην κορυφή. Το παραδειγματικό βήμα λεπίδας είναι 50-70 mm. Για να ληφθούν τα πτερύγια χρησιμοποιούνται φύλλο χάλυβα με μεγάλο πάχος τουλάχιστον 0,5 cm.

Μια συμπαγής βίδα με μία προσέγγιση απαιτεί την εξάπλωση των λεπίδων με απόρριψη ή στήριξη στο επιλεγμένο βήμα.Αν η δομή σχηματίζεται από πολλά κενά ταυτόχρονα, είναι πολύ πιο σωστό να κόβετε μεμονωμένα τμήματα (όχι περισσότερο από ½ κύκλο). Ξεχωριστά τμήματα συγκολλούνται διαδοχικά σε μια κορυφή ή σε ένα σώμα σωρού. Η πρώτη προσέγγιση δεν επιτρέπει τη δημιουργία ενός σύνθετου κοχλία, ωστόσο, παρέχει μια σταθερή γεωμετρία της δομής. Στο δεύτερο σχήμα, η συναρμολόγηση του τρυπανιού με αρκετές διαδρομές δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες, αλλά είναι απαραίτητο να παρακολουθείται προσεκτικά ότι ο τύπος της έλικας δεν έχει σπάσει.

Πριν από τη χειροκίνητη κοπή, τα τεμάχια κατασκευάζονται στην εξωτερική διάμετρο των 150-300 mm, αυτό εξαρτάται από το φορτίο που πέφτει στο σωρό, το οποίο συνήθως περιορίζεται σε ένα διάδρομο από 200 έως 250 mm. Προσπαθούν να εξισώσουν την εσωτερική διάμετρο στο εξωτερικό μέγεθος του σωλήνα. Το σχέδιο του τμήματος που συνδέει την περιφέρεια στην κοιλότητα και στο εξωτερικό γίνεται σε ένα τυχαία επιλεγμένο σημείο, αλλά παρ 'όλα αυτά αξίζει περισσότερη προσοχή σε αυτό το έργο. Για να κόψετε τα εξαρτήματα με έναν κοπτήρα πλάσματος που χρειάζεστε από ένα φύλλο πάχους 0,5-0,7 cm, αντί για κοπτήρα πλάσματος, μπορείτε να πάρετε ένα κόπτη αερίου. Κατά την εργασία προσεκτικά κοιτάξτε το πλάτος της τομής λαμβάνονταν υπόψη και το κάθισμα υποβλήθηκε σε σωστή επεξεργασία.

Κατά τη διάρκεια της καλωδίωσης, η περιοχή απέναντι από τη θέση της τομής συσφίγγεται σε μια βέργα και μετακινείται χώρια με λοστό ή λοστό. Όταν δεν υπάρχει μέταλλο, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε το κενό σε μαζικές κατασκευές από χάλυβα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, αξίζει τον κόπο να παρατηρούμε συνεχώς αν η βίδα έχει κανονική βίδα ή όχι. Άλλες επιλογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη λήψη πασσάλων με πολλαπλές διαδρομές. Έτσι, σε μία από αυτές, η σήμανση της εσωτερικής διαμέτρου γίνεται το ίδιο με το εξωτερικό μέγεθος του σωλήνα (200-300 mm).

Ο δακτύλιος, ο οποίος λαμβάνεται με τέτοια σήμανση, σπάει από ένα ζεύγος τμημάτων σε πανομοιότυπα ημίσκληρα. Η κοπή σχήματος υποδηλώνει τη δυνατότητα εκτέλεσης ενεργειών σε οποιαδήποτε σειρά, αλλά εδώ απαιτείται ήδη ένα εργαλείο επαγγελματικής κλάσης. Η μέθοδος της "εγκατάστασης στο σωρό" υποδηλώνει ότι οι ελικοειδείς σημάνσεις αρπάζουν την αρχική τοποθέτηση και επαληθεύουν τη σωστή γωνία. Αν όλα είναι σωστά, άλλα μισά δαχτυλίδια τοποθετούνται στην ίδια γραμμή - όσες είναι οι στροφές που σχεδιάζονται να κάνουν. Προσοχή: μια μικρή εκτροπή των ημίσεων επιτρέπεται να ταιριάζει περισσότερο στις σχεδιαστικές διαστάσεις και τη γεωμετρία τους.

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά κατασκευάζεται ο ίδιος ο σωλήνας, η αντιδιαβρωτική προστασία είναι επίσης πολύ σημαντική. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ειδικών μελετών μηχανικής, διαπιστώθηκε ότι η ετήσια απώλεια πασσάλων και των λεπίδων τους είναι 0,01 mm των τοίχων και αυτό βρίσκεται σε σχεδόν ιδανικές συνθήκες.Εάν το έδαφος είναι πολύ χημικά ενεργό, εάν τα αποτελέσματα είναι μεγάλα, η φθορά μπορεί να επιταχυνθεί αρκετές φορές.

Μετά την αφαίρεση αλάτων και την επεξεργασία εντελώς νέων σωλήνων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα εξής:

 • σμάλτο των δύο συστατικών γίνεται ειδικά για τα υπόγεια μεταλλικά προϊόντα, η διάρκεια ζωής είναι τουλάχιστον 60 έτη?
 • το σμάλτο με βάση την πολυουρεθάνη απαιτεί προηγούμενη εφαρμογή του εκκινητή VL05, θα διαρκέσει τουλάχιστον τρεις δεκαετίες.
 • υαλοβάμβακα. Πριν από την τοποθέτησή του θα χρειαστεί να επεξεργαστείτε τη βάση με κρύο επίστρωμα ψευδαργύρου Η συνολική διάρκεια ζωής (θεωρητικά υπολογίζεται) φτάνει τους 3-4 αιώνες, εξασφαλίζεται σταθερή αντίσταση στην ηλεκτροχημική διάβρωση.

Όμως, το fiberglass δύσκολα μπορεί να ονομαστεί προσιτό υλικό. Προκειμένου να εξοικονομηθεί η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη πολύπλοκη βαφή με βάση εποξειδική ρητίνη. Όσον αφορά τον αρχικό χάλυβα, το πρότυπο St20 ή GOST 8732-74 σάς επιτρέπει να βασίζεστε στην αξιόπιστη λειτουργία του στοιχείου υποστήριξης σε συμβατική κατασκευή κατοικίας. Μόνο κάτω από πολύ υψηλά φορτία ή με δύσκολες συνθήκες λειτουργίας, είναι λογικό να επικεντρωθεί κανείς στο GOST 19281. Το μεγαλύτερο μέρος των αντίστοιχων πασσάλων χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικές και πολυώροφες κατασκευές, για την ανάπτυξη των οικόπεδων κήπου τα χαρακτηριστικά τους είναι περιττές.Ανεξάρτητα από τον τύπο των υποστηριγμάτων που χρησιμοποιούνται, το μήκος τους επιλέγεται κατά τρόπο ώστε να φτάνουν με ακρίβεια στο στρώμα του στερεού εδάφους.

Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο όχι μόνο να το πετύχουμε, αλλά και να αφήσουμε ένα αποθεματικό για ταφή 30-35 εκ. Όταν σχεδιάζεται να φέρουμε σωρούς πάνω από το έδαφος, είναι ακόμη δυνατό να αυξήσουμε περαιτέρω αυτό το κενό. Το έγκαιρο ύψος σκεπής σας επιτρέπει να αποφύγετε την επακόλουθη κουραστική συσσώρευση και πιθανά σφάλματα που σχετίζονται με αυτό. Για τον προσδιορισμό της απαιτούμενης διαμέτρου του σωλήνα στην ανεξάρτητη κατασκευή του, καθώς και στην επιλογή των τελικών δομών, αξίζει να εξεταστούν οι κανόνες του SNiP 2.02.03-85. Ναι, είναι αρκετά δύσκολο, αλλά θα βοηθήσει να κάνουμε τα πάντα με ακρίβεια και σαφήνεια.

Τις περισσότερες φορές, οι σωλήνες με διάμετρο 4.7-7.6 cm χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ελαφρών τύπων φράχτων και φραγμών. Αυξάνοντας το σε 7.7-8.9 cm, μπορείτε να είστε σίγουροι για τη σταθερότητα ενός λουτρού τούβλου, ενός κεραμιδιού ή ενός ισχυρού φράκτη από τούβλα. Αλλά για δομές πλαισίων, σπίτια σε ξύλινα σπίτια και σπίτια σε δύο, τρία ορόφους, συνιστάται η χρήση πασσάλων με διάμετρο 10,8 εκ. Δεν πρέπει πάντα να προσπαθείτε για τη μέγιστη αξία, αφού αυτό συνεπάγεται μόνο αδικαιολόγητες καταναλωτικές δαπάνες.Σημαντικό: σε παραδοσιακές συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολο να δημιουργήσετε σωρούς μεγαλύτερους από 10,8 cm.

Για τα προϊόντα αυτά είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν ενισχυμένα πτερύγια και μόνο η βιομηχανική παραγωγή μπορεί να τα κάνει ποιοτικά. Επιπλέον, η αύξηση της διαμέτρου, περιπλέκει τον σχηματισμό της βίδας. Τα τοιχώματα του κορμού μαζί του, ακόμη και κάτω από τα ελαφρύτερα κτίρια σε ευνοϊκό έδαφος, δεν μπορούν να είναι πιο λεπτά από τα 0,4 εκ. Όταν επιλέγετε το σωστό πάχος σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, συνιστάται να μην ξεχνάτε ότι η κάμψη του κώνου θα πρέπει να είναι εφοδιασμένη με χτυπήματα σφυριών. Και εδώ, επίσης, η αρχή του "όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο".

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα της βάσης σωληνώσεων για το σπίτι είναι τα εξής:

 • η ικανότητα να κάνει χωρίς ειδικά μηχανήματα με μια μικρή κλίμακα εργασίας?
 • την εξάλειψη του ξυλότυπου και του πλίνθου.
 • εργασία εξίσου υψηλής ποιότητας σε οποιαδήποτε εποχή.
 • παροχή αερισμού κάτω από το πάτωμα του σπιτιού.
 • την ικανότητα αποσυναρμολόγησης οποιουδήποτε δομικού στοιχείου.

Αλλά ακόμα και αυτή η ελκυστική λύση έχει πολλά μειονεκτήματα. Δεν θα είναι δυνατή η τοποθέτησή του σε βράχους και ανεξάρτητα από την ποιότητα της προστασίας, είναι απαραίτητο να υπολογίζετε πάντοτε τον κίνδυνο διάβρωσης.Το επίπεδο φόρτωσης στο ίδρυμα είναι περιορισμένο. Επιπλέον, οι σωληνώσεις βιδών είναι πολύ πιο απαιτητικές για την ποιότητα της εργασίας. Η παραμικρή απόκλιση από την κανονική τεχνολογία μπορεί να προκαλέσει την αποτυχία των στηριγμάτων, την καμπυλότητα τους ή την ώθηση τους. Αυτές οι αρνητικές πτυχές, ωστόσο, δεν επιτρέπουν να αγνοηθεί το γεγονός ότι το υπόστρωμα βιδών είναι καλό στις όχθες ποταμών και λιμνών, σε αγκυροβόλια, σε δασικές εκτάσεις κ.ο.κ.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Απλά προετοιμάζοντας τους σωρούς για εργασία, ακόμα κι αν είναι πολύ καλοί, δεν θα είναι αρκετό. Η συσκευή της θεμελιώσεως βιδωτής κεφαλής κάτω από το σπίτι έχει μια σειρά από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να αγνοηθούν. Οι σωληνοειδείς σωληνώσεις, οι οποίες μοιάζουν με τεράστιες βίδες, δεν είναι ευαίσθητες στην κατάψυξη του εδάφους και μπορούν να διεισδύσουν σε διάφορα βάθη. Το βίδωμα στο έδαφος, αποτελούμενο από οποιοδήποτε είδος, διευκολύνεται από το αιχμηρό άκρο με το τμήμα κοπής. Οι σωροί συσσωματώνουν το έδαφος γύρω από τον εαυτό τους και αναστέλλουν αποτελεσματικά το πρήξιμο του.

Η αντοχή στη διάβρωση καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο της προστατευτικής επίστρωσης που χρησιμοποιείται. Τα πολυμερή παρέχουν την καλύτερη κάλυψη, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα εφαρμόσετε στο μέταλλο.Η χρήση βιδωτών σωρών για προσωρινές και βοηθητικές εγκαταστάσεις, για την υποδομή των οικόπεδων είναι ευρέως διαδεδομένη. Η θεμελίωση τους μπορεί να αντέξει συνολικό φορτίο 50 τόνων και ένας μόνος σωρός μπορεί εύκολα να αντέξει πιέσεις έως και 9 τόνους καθ 'όλη τη διάρκεια της κανονικής ζωής του. Όταν μια προσωρινή δομή παύει να είναι απαραίτητη ή πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο τόπο, ακόμη και να μεταφερθεί, μπορείτε να πάρετε ένα σωρό μαζί σας και να αποθηκεύσετε τα υλικά για το ίδρυμα. Με τον τύπο του άκρου που χρησιμοποιείται, οι δομές των κοχλιών διαιρούνται σε στοιχεία με στενή και ευρεία λεπίδα και τα τελευταία είναι ακόμη χωρισμένα σε αυτά με μία ή δύο στροφές.

Ένα προϊόν με ένα γύρο είναι εξοπλισμένο με μία μόνο στροφή, εξ ου και το όνομα. Η κορυφή του είναι εφοδιασμένη με ειδικές οπές που επιτρέπουν την τοποθέτηση και τη χρήση ενός τρυπανιού. Οι λύσεις με ένα γύρο προτιμώνται κατά την κατασκευή φράχτων και μικρών δομών. Η μεγάλη λεπίδα είναι ελκυστική κατά την κατασκευή ενός διώροφου σπιτιού, καθώς και κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε εργασίας σε περιοχές με ασταθή εδάφη. Η σταθερότητα της στερέωσης αυξάνεται σημαντικά. Αλλά ακόμη και ανάμεσα στους σωρούς με στενές λεπίδες υπάρχει μια διαβάθμιση - σε πολυστρωματικές και σωληνοειδείς.

Η παρουσία πολλών στροφών σας επιτρέπει να διαμορφώσετε αιχμηρές συμβουλές. Αυτή η λύση σας επιτρέπει να διεισδύσετε επιτυχώς ακόμη και σε πολύ πυκνά εδάφη. Το σωληνοειδές προϊόν είναι προτιμότερο τους χειμερινούς μήνες όταν το έδαφος είναι κατεψυγμένο και κακώς επεξεργασμένο. Ειδικές τρύπες επιτρέπουν τη διέλευση του εδάφους. Πηγαίνοντας στο εσωτερικό, κάνει όλη τη δομή πολύ πιο σταθερή από ό, τι στην πλήρη σωματική απόδοση.

Για την εξάλειψη των σφαλμάτων, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ακόμη και τυπικά ανήκουν σε μία κατηγορία ρωσικών και ξένων σωρών παραγωγής μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους. Η επιλογή μιας κατάλληλης λύσης θα πρέπει να γίνει μόνο μετά από διαβούλευση με τους γεωλόγους και τους μηχανικούς.

Λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθοι παράγοντες:

 • χαρακτηριστικά του εδάφους ·
 • το επίπεδο διείσδυσης του κρύου στο έδαφος ·
 • κλιματικές ιδιότητες της περιοχής ·
 • ύψος των υπόγειων υδάτων.

Εγκατεστημένοι σωροί σε κάθε περίπτωση που απαιτούνται για το σκυρόδεμα. Αυτό θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση της στήριξης στο έδαφος και την ταυτόχρονη κάλυψη από διεργασίες διάβρωσης. Το κωνοφόρο ξύλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ιμάντα. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε δεσμούς που είναι σημαντικά ευρύτεροι από τους τοποθετημένους σωρούς.Η άκρη σχήματος κώνου τοποθετείται σε σωρούς γεμάτους με τσιμέντο και εάν η κοπή γίνεται λοξή, το μπλοκ στήριξης πρέπει να γεμίσει με χώμα όταν σφίγγεται.

Τύποι σωρού

Ποιες είναι οι;

Οι γαλβανισμένοι πάσσαλοι χαρακτηρίζονται από υψηλή αξιοπιστία και άριστη ανθεκτικότητα. Ο ψευδάργυρος μπορεί να εφαρμοστεί με θερμές και κρύες τεχνικές. Αλλά ακόμη και μια τέτοια καλή στρώση θα απαιτήσει ειδική αντιδιαβρωτική επεξεργασία. Η καυτή προετοιμασία θεωρείται η καλύτερη, αφού ένα τέτοιο φινίρισμα μειώνει τον σχηματισμό γρατζουνιών και άλλων ελαττωμάτων κατά την εγκατάσταση. Το γαλβανισμένο σωρό εκδηλώνεται καλά στην κατασκευή επιφανειών πάνω από το έδαφος και, εάν είναι απαραίτητο, εξασφαλίζει τις υψηλότερες περιβαλλοντικές επιδόσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα σκυρόδεμα στήριξης βιδών παίρνουν σκυροδέματα χαμηλής ποιότητας μάρκες (M200 και M300). Η λύση M200 χρησιμοποιείται για μονοκατοικίες και διώροφα κτίρια με ελαφρύ και μεσαίο δάπεδο. Οι χυτές και συγκολλημένες άκρες είναι δύο βασικές επιλογές με τις οποίες είναι εξοπλισμένες οι σωληνώσεις. Η συγκολλημένη τεχνολογία περιλαμβάνει την προσκόλληση μεταλλικών λεπίδων 0,3-0,5 cm. είναι φθηνότερο από τα προϊόντα χύτευσης ή σκυροδέματος, αλλά η αξιοπιστία εξακολουθεί να είναι ανεπαρκής.Όταν βιδώνεται σε στερεά υποστρώματα, εμφανίζεται περιστασιακή καταστροφή ή ακόμη και διαχωρισμός των τμημάτων μεταξύ τους.

Η επιλογή χύτευσης έχει ένα άλλο πλεονέκτημα: γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια, για τη δουλειά που χρησιμοποιούν χάλυβα του 25ου σημείου. Η θερμική κατεργασία των χυτών πραγματοποιείται αναγκαστικά, πράγμα που αυξάνει την αντοχή των κατασκευών. Οι άκρες χύτευσης είναι εξοπλισμένες με λεπίδες με βάση πάχους 1,3 εκατοστών και όσο πιο κοντά στην άκρη, τόσο λεπτότερο είναι το προϊόν. Αυτή η λύση σας επιτρέπει να περάσετε με βεβαιότητα ακόμα και πολύ πολύπλοκες μάζες του εδάφους, εξαλείφοντας την ανάγκη για χαλάρωση εκ των προτέρων. Η μεταβολή του μεγέθους θα είναι ελάχιστη, η συμπεριφορά των σωρών κατά την εγκατάσταση θα είναι πλήρως προβλέψιμη για τους προγραμματιστές.

Για ποιο έδαφος;

Τα γαλβανισμένα στοιχεία μπορούν να ενσωματωθούν σε οποιοδήποτε έδαφος, για το σκοπό αυτό είναι εξοπλισμένα με άκρες με τη μορφή κώνου. Η χρήση τέτοιων στηριγμάτων είναι πολύ δυνατή ακόμη και σε ορεινές περιοχές. Προσοχή: οι σωροί με βίδα δεν μπορούν να τοποθετηθούν στο έδαφος, αποτελούμενοι από χονδρόκοκκους βράχους και βραχώδεις επιφάνειες. Η χονδροειδής βάση θεωρείται ότι είναι τέτοια ώστε να σχηματίζεται από μηχανικά μη συνδεδεμένα θραύσματα από βραχώδεις βράχους και από βράχους διάβρωσης.Σε παρόμοιο χώμα, το 50% της συνολικής μάζας και του όγκου πέφτει σε συντρίμμια μεγαλύτερη από 0,2 cm.

Ο λόγος για την απαγόρευση είναι απλός - μεγάλα κομμάτια πέτρας μπορεί να προκαλέσουν βλάβη ακόμα και στα πιο ανθεκτικά μέταλλα και κράματα. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι με τη θέση των προβληματικών ορυκτών δομών βαθύτερα από 150 cm, η εγκατάσταση συνήθως δεν είναι δύσκολη. Αλλά η τελική απόφαση πρέπει να ληφθεί μόνο από ειδικευμένους μηχανικούς, αφού το παραμικρό λάθος μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Το αμμώδες έδαφος είναι πιο ευνοϊκό για τη διέλευση των σωληναρίων και συνήθως δεν προκαλεί δυσάρεστες εκπλήξεις. Ήδη σε βάθος 1,5 μ., Η αντοχή του υλικού υποστρώματος καθιστά δυνατή την πιο αξιόπιστη στήριξη του κτιρίου.

Οι άσχημες άργιλοι είναι ελαφρώς χειρότερες, επειδή είναι επιρρεπείς σε πολύ σημαντικό ύψωμα. Η αμμώδης βλάστηση και η βλάστηση σε αυτό το σχέδιο είναι ελαφρώς καλύτερες, αλλά είναι κατώτερες από την βάση άμμου. Μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα αυξάνοντας το βάθος της εφαρμογής. Εάν οι λεπίδες θα στηριχθούν σε ανθεκτικό υλικό, οι σωροί θα παραμείνουν στη θέση τους και θα είναι σε θέση να διατηρήσουν την ακεραιότητα του σπιτιού για πολλά χρόνια. Όσον αφορά τα υπόγεια εδάφη, η κατασκευή σε αυτά είναι εξαιρετικά δύσκολη και είναι απαραίτητο να διεξαχθεί δοκιμαστική διάτρηση για να αξιολογηθούν οι ιδιότητες του εδάφους.

Σχεδιασμός και υπολογισμός

Αφού επέλεξε μια κατάλληλη παραλλαγή εκτέλεσης των πασσάλων, είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε στους υπολογισμούς των γραμμικών παραμέτρων τους και στην κατάρτιση σχεδίων, στη διαμόρφωση των σχεδίων.

Μόνο προσεκτικοί υπολογισμοί σας επιτρέπουν να επιλέξετε τα εξής:

 • το απαιτούμενο ύψος των δομών.
 • συνολικός αριθμός υποστηριγμάτων ·
 • διάμετρο καθενός από αυτά ·
 • Βάθος σελιδοδείκτη
 • το κόστος της οικοδόμησης ενός ιδρύματος.

Η ακολουθία των υπολογισμών δεν καθορίζεται αυθαίρετα, είναι πολύ σαφώς καθορισμένη στο SNiP 2.02.03.85. Σύμφωνα με αυτό το πρότυπο, όταν προσδιορίζονται οι απαιτούμενες ιδιότητες μιας δομής, είναι αδύνατον να περιοριστεί σε δεδομένα σχετικά με την ανάγλυφη έκταση του εδάφους και το βάθος της κυκλοφορίας των υπόγειων υδάτων. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επικεντρωθούμε στην πραγματική ποσότητα των βροχοπτώσεων που εμπίπτουν σε μια συγκεκριμένη κλιματική ζώνη. Εάν για κάποιο λόγο είναι αδύνατο να εκτελέσουμε γεωδαιτικές έρευνες υψηλής ποιότητας, πρέπει να λάβουμε ως βάση το ελάχιστο φορτίο σχεδιασμού. Ο αριθμός των σωληνώσεων βιδών προσδιορίζεται πολλαπλασιάζοντας το συνολικό φορτίο με το αποτέλεσμα της διαίρεσης του συντελεστή αξιοπιστίας από τη μέγιστη επιτρεπόμενη στάθμη φορτίου.

Συνιστάται το φορτίο σε κάθε σωρό να είναι ανάλογο του συνολικού φορτίου της δομής. Η σωστή κατασκευή, η οποία συμμορφώνεται με τα πρότυπα GOST, πάντα εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή φορτίων κάτω από φέροντες τοίχους και υπό τμήματα αυξημένης πίεσης. Επίσης, αναλύθηκε η προσπάθεια ρολλών. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι δυνατόν να διασφαλιστεί ότι η διάρκεια ζωής του κτιρίου δεν είναι μικρότερη από ένα ορισμένο επίπεδο μόνο όταν συμβουλεύουμε ειδικούς. Μια απλούστερη μέθοδος για τον προσδιορισμό των διαστάσεων και των φυσικών παραμέτρων των δομών είναι η χρήση ειδικού λογισμικού.

Κατά τον υπολογισμό του αναδυόμενου φορτίου, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η μάζα των επικαλύψεων και η πίεση λειτουργίας από τους ανθρώπους στο σπίτι, από την περιουσία τους. Ταυτόχρονα, οι επαγγελματίες αρχιτέκτονες δεν ξεχνούν το φορτίο που προκαλείται από τις ριπές του ανέμου, τα κτίρια βύθισης και τις θερμοκρασίες. Οι σωροί με ευρεία λεπίδα και άκρη χύτευσης θεωρούνται η καλύτερη λύση για χαμηλού ύψους κτίρια σε σχετικά απλό έδαφος. Αν παίρνετε σχέδια με πολλά πτερύγια τοποθετημένα σε διαφορετικά επίπεδα, θα σας βοηθήσουν να βγάλετε ακόμη και πολύ ισχυρά φορτία σε δύσκολο έδαφος. Τα προϊόντα περιμετρικών μεταβλητών εισάγονται στο έργο εάν χρειάζεται να επιλύσετε ένα συγκεκριμένο εύρος εργασιών. τελικάΜια στενή λεπίδα με χυτή άκρη που έχει δόντια, αντιμετωπίζει απόλυτα το πετρώδες έδαφος και ακόμη και με το περμανάντ.

Η λιγότερο αξιόπιστη λύση είναι η οδήγηση σε σωρούς.που κατασκευάζεται από το σωλήνα ραφής με τη μέθοδο συγκόλλησης των λεπίδων. Επιτρέπεται η χρήση τέτοιων κατασκευών μόνο με περιορισμένα φορτία και σε "καλό" έδαφος. Θεωρείται ότι ένας σωρός με διάμετρο 8,9 cm με μέγεθος λεπίδας 25 cm μπορεί να αντέξει το μέγιστο των 5.000 kg. Αυτό είναι ακριβώς το λειτουργικό φορτίο που δημιουργείται από ένα μονόχωρο σπίτι-πλαίσιο ασπίδα. Ο σχεδιασμός με διάμετρο 10,8 cm με λεπίδα 30 cm θα αντέξει εύκολα έως 7000 kg, δηλαδή είναι ήδη κατάλληλη για διώροφα σπίτια και κτίρια.

Όταν προγραμματίζεται η χρήση κυβόλιθων από σκυρόδεμα και τούβλων για την οικοδόμηση ενός σπιτιού, το έργο προβλέπει τη χρήση πασσάλων με διάμετρο 13,3 cm και λεπίδας 35 cm πλάτους.

Η μακρόχρονη πρακτική επέτρεψε να διαμορφωθούν οι καθολικές απαιτήσεις και το μήκος των υποστηρίξεων, και συγκεκριμένα:

 • σε βρώμη, που βρίσκεται έως 100 εκατοστά από την επιφάνεια, εισάγετε τη ράβδο με μήκος 250 cm.
 • στο χαλαρό έδαφος και στις πλαγιές εισάγουν έναν τέτοιο σωρό, ο οποίος είναι ικανός να φθάσει σε μια πυκνή μάζα.
 • η διαφορά σε περιοχές με ανώμαλο έδαφος μπορεί να φτάσει τα 50 cm.

Εάν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των υπολογισμών, αποδειχθεί ότι θα πρέπει να κάνετε αυτή τη διαφορά περισσότερο, πρέπει πραγματικά να εγκαταλείψετε τη χρήση πασσάλων καθόλου ή να προσεγγίσετε προσεκτικά την ανομοιομορφία της ανακούφισης, να αφαιρέσετε το περίσσευμα του εδάφους ή να το ρίξετε στα πεδινά. Όταν σχεδιάζετε να τοποθετήσετε πάνω σε ένα πλαίσιο από ξύλο ή μπλοκ, η απόσταση μπορεί να είναι από 2 έως 2,5 μ. Λίγο πιο μακριά μπορείτε να σπρώξετε τα στηρίγματα που εκτίθενται κάτω από τα κτίρια από κορμούς και ξυλεία. Για να εξασφαλιστεί ότι όλα είναι αξιόπιστα και έχουν εξυπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, η βάση δεν πρέπει να ανυψώνεται πάνω από 0,6 μ. Ένα περιθώριο 200-300 mm αφήνεται για το μήκος των πασσάλων.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί κατά τη σύνταξη ενός σχεδίου στις πιο προβληματικές θέσεις. Συνήθως είναι οι γωνίες των κτιρίων και η τομή μεταξύ του τοίχου και των εσωτερικών χωρισμάτων. Τα φορτία που εμφανίζονται στις ομάδες εισόδου και κατά μήκος της περιμέτρου είναι αρκετά μεγάλα. Εισάγετε για να κρατήσετε τη σόμπα και το τζάκι απαιτεί τουλάχιστον δύο σωρούς. Τουλάχιστον μία στήριξη θα πρέπει να τοποθετείται κάτω από τους φέροντες τοίχους σε εκείνους τους χώρους όπου βρίσκεται το ημιώροφο και το μπαλκόνι.

Εάν οι πραγματικές συνθήκες λειτουργίας υποδηλώνουν την ανάγκη να προσθέσετε τον αριθμό των πασσάλων βιδών σε σύγκριση με τον σχεδιασμό, δεν πρέπει να φοβάστε ένα τέτοιο βήμα.Αντίθετα, η αυξημένη ανθεκτικότητα θα προσφέρει πραγματική εξοικονόμηση κόστους, καθώς η ποιότητα του κτιρίου θα είναι βέλτιστη για ολόκληρη την περίοδο χρήσης. Κατά τον υπολογισμό της γρίλιας οποιουδήποτε τύπου και ύψους, υπολογίζουν όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά πώς θα τεθεί το θεμέλιο ως σύνολο και κάθε γωνία. Επιπλέον, υπολογίστε την ενέργεια του αποτελέσματος κάμψης. Στην παραλλαγή με υψηλό τύπο σχάρας, το 100% του φορτίου υπερτίθεται στους σωρούς και ως εκ τούτου ο ακριβής υπολογισμός χωρίς βοήθεια ή τουλάχιστον χωρίς εξειδικευμένο λογισμικό θα είναι μάλλον περίπλοκος.

Προετοιμασία

Οι πιο προσεκτικοί υπολογισμοί και τα πιο καλά μελετημένα έργα δεν θα δώσουν θετικό αποτέλεσμα εάν πλησιάζετε άτακτα στο αυτοκίνητο. Παρόλο που οι προγραμματιστές και οι κατασκευαστές τους εισάγουν ενεργά λύσεις στα σχέδιά τους που επιτρέπουν την αντιστάθμιση ενός μέρους κατασκευαστικών σφαλμάτων, είναι προτιμότερο να εγκατασταθούν υποστηρίγματα για ένα σπίτι ή άλλη κατασκευή σύμφωνα με όλους τους κανόνες. Αυτό σημαίνει διεξοδική προετοιμασία του χώρου, ακόμη και όταν κατασκευάζεται ένα "μόνο" μπάνιο ή γκαράζ. Το θέμα δεν περιορίζεται στη γεωλογική εξερεύνηση και τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τον επιθυμητό τύπο σωρού, στο επιθυμητό βάθος της τοποθέτησης και ούτω καθεξής.Μερικές φορές είναι απαραίτητο να στρέψετε ή να σφυρίσετε τα στοιχεία σωρού με τη μορφή ενός δείγματος για να αξιολογήσετε καλύτερα τα χαρακτηριστικά μιας συγκεκριμένης ενότητας από την εμπειρία.

Σε εργοτάξια με ισχυρό έδαφος θα είναι αρκετό να ευθυγραμμιστεί το έδαφος., αφαιρέστε όλους τους θάμνους, τα δέντρα, το γρασίδι και τις ρίζες τους, αφαιρέστε σκουπίδια οποιουδήποτε είδους. Αλλά όπου η γη ρέει, είναι πολύ μαλακή ή δεν είναι πολύ σταθερή, θα χρειαστεί να ισιώσετε την περιοχή. Σε χώρους με υψηλή τοποθεσία υπογείων υδάτων, η προετοιμασία συχνά συνεπάγεται την απομάκρυνση της απορροής και της αποστράγγισης. Για να εξασφαλιστεί η απουσία οποιουδήποτε είδους βλάστηση κάτω από το σπίτι, μερικές φορές είναι ακόμη απαραίτητο να αφαιρέσετε το εύφορο στρώμα, αφαιρώντας 200-300 mm της μάζας του εδάφους από την επιφάνεια.

Η σημασία της αρχικής εκκαθάρισης δεν είναι μόνο ότι ανοίγει ευνοϊκές ευκαιρίες για κατασκευαστικές εργασίες. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επισημανθεί σωστά το μηδενικό επίπεδο και να μετρηθούν οι βαθμίδες του κτιρίου στο σύνολό του. Η σήμανση γίνεται όχι μόνο στο σχέδιο αλλά και στο έδαφος. Το τέντωμα του σχοινιού ή του σύρματος που συγκρατείται από τα πονταρίσματα θα σας βοηθήσει να το καταστήσετε πιο προφανές και βολικό στη χρήση. Μια απλούστερη επιλογή είναι να σκάβουμε μικρές τρύπες γεμάτες με ασβέστη.Τα σημεία αναφοράς της γραμμής σύνδεσης έλκονται απ 'ευθείας στην επιφάνεια με τη βοήθεια φτυάτων και άλλων εργαλείων αποκατάστασης.

Έχοντας σχεδιάσει τις γραμμές, αυτοί και τα όρια πρέπει να ελεγχθούν και πάλι με το σχέδιο και τα σχέδια. Είναι καλύτερο να ξοδέψουμε για λίγες μόνο ώρες, αντί για χρόνια για να λυπηθούμε για το λάθος. Ανεξάρτητα από τη δύναμη των σωρών που θα τοποθετηθούν, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η πιθανότητα καταστροφής τους από εξωτερικές επιδράσεις. Οι έμπειροι κατασκευαστές φροντίζουν πάντα να προστατεύουν τα στηρίγματα από την εισροή νερού και τη μετανάστευση των εδαφικών μαζών. Ακόμη και η θέρμανση του χώρου κάτω από το σπίτι είναι πλήρως δικαιολογημένη.

Όταν αποφασίζεται να χύσει την ταινία πάνω από το θεμέλιο των σωρών, ολόκληρη η περιοχή μέχρι το πόδι της είναι κορεσμένη με μάζα εδάφους. Πριν από την έκχυση του μίγματος, απαιτείται η κάλυψη των ελεύθερων θέσεων στους πασσάλους με ένα στρώμα αστάρι ή άλλα μέσα στεγάνωσης. Αυτό θα παρέχει ένα μαξιλάρι αέρα μεταξύ του κτιρίου και του εδάφους για το πάχος της ταινίας. Μόνο όταν γίνει αυτό, μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε με την εγκατάσταση της ίδιας της ίδρυσης. Για να το κάνετε με το χέρι ή σε βάρος ειδικού εξοπλισμού - είναι απαραίτητο να το λύσετε σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Εγκατάσταση

Τεχνολογία

Η γνώση της τεχνολογίας εγκατάστασης των πασσάλων είναι σημαντική για κάθε προγραμματιστή. Εάν κάνετε λάθος, μπορείτε να αντιμετωπίσετε μια μείωση της εργασιακής ζωής και μια μείωση στη δύναμη της βάσης. Το βάθος της δεξαμενής με την απαιτούμενη φέρουσα ικανότητα θα πρέπει να προσδιορίζεται κάτω από το σημάδι ψύξης. Κατά την αγορά πασσάλων, λαμβανομένου υπόψη αυτού του βάθους, απαιτείται να ληφθεί υπόψη η άνοδος των 50 cm από το έδαφος, η οποία επιτρέπει την ισοπέδωση του πεδίου πασσάλου.

Οι άξονες των φερόντων τοίχων εκτείνονται αμέσως μετά από αυτό, μαζί με αυτούς η σήμανση πραγματοποιείται για οποιεσδήποτε δομές που δημιουργούν το φορτίο, όπως:

 • βεράντα?
 • σκάλες στο σπίτι.
 • σόμπα ή τζάκι.

Οι αυτοτροφοδοτούμενοι ή αγορασμένοι πάσσαλοι πρέπει να βυθιστούν εκ των προτέρων με τρύπες. Το κόψιμο των άκρων που προεξέχουν γίνεται κάτω από το γενικό οριζόντιο επίπεδο. Η πλεξούδα πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας το γρίλιγμα και τα στοιχεία ενίσχυσης, αλλά πρέπει να καταφύγετε και στα δύο στοιχεία μόνο όταν το ύψος του σωρού είναι πάνω από 1,5 μ. Πάνω από το έδαφος. Οι σωρούς που δεν έχουν κέλυφος ψευδαργύρου πρέπει να σκυροδένονται από το εσωτερικό για να αποφευχθεί η διάβρωση. Αυτή η απαίτηση είναι σημαντική ακόμη και για δομές με στρώμα πολυμερούς ή υαλοβάμβακα, η οποία δεν μπορεί να είναι μονολιθική μέσα σε σωλήνα για τεχνικούς λόγους.

Ο ρόλος της πειραματικής συστροφής είναι μεγάλος, συμπληρώνουν την εικόνα που παρέχουν οι γεωλογικές έρευνες και σε ορισμένες περιπτώσεις καθιστούν δυνατή την πλήρη άρνηση να πληρώσουν για τη βοήθεια των γεωλόγων. Ένας σωρός εισάγεται εναλλάξ σε διάφορες επιλεγμένες θέσεις για τον προσδιορισμό του τελικού βάθους τοποθέτησης του εδράνου εδράνου. Επιπλέον, γίνεται σαφές εάν υπάρχει μια κορυφαία στρώση, πόσο ισχυρή είναι και αν υπάρχει αδιάβροχο αστάρι κάτω. Αφού ασχοληθήκατε με όλες αυτές τις στιγμές, πρέπει να προχωρήσετε στη σήμανση, η οποία πραγματοποιείται με κορδόνια στα κουρέλια. Τα σημεία στα οποία πρέπει να εισαχθούν τα κέντρα των πασσάλων πρέπει να σημειώνονται με σταυρούς.

Οι οδηγοί σκαμνίζονται κατά μήκος αυτών των σταυρών ή εκσπλαχνίζουν κοιλώματα. Περιστρέψτε τους σωρούς των φάρων (γωνία), που τοποθετούνται στους χώρους συζεύξεως των τοίχων, είναι απαραίτητο στην πρώτη θέση. Μόνο μια τέτοια τεχνική εγγυάται τη σύμπτωση των πραγματικών περιγραμμάτων και του σχεδίου του κτιρίου. Οι μικρές αποκλίσεις των επιμέρους υποστηριγμάτων εξαλείφονται λόγω συμβουλών με εκτεταμένες πλατφόρμες. Είναι μάλλον δύσκολο να γίνει χωρίς τρύπες, απλοποιούν σε μεγάλο βαθμό την κατακόρυφη τοποθέτηση σωληνωτών δομών και την εισαγωγή σπειρών στο έδαφος.

Το μέγιστο επιτρεπτό σφάλμα κατά τη χρήση πασσάλων φάρος δεν υπερβαίνει τα 50 mm. Στα ενδιάμεσα σημεία, τα μπλοκ στήριξης μπορούν να εγκατασταθούν με λιγότερη σοβαρότητα. Ωστόσο, αν έχουν γίνει σωστά όλοι οι φάροι, η πιθανή απόκλιση θα είναι εντός των ορίων των κανόνων χωρίς πρόσθετες προσπάθειες. Ένα πεδίο πασσάλων στον τόπο εγκατάστασης ενός κεφαλικού κλιβάνου ή άλλου βαρέως κέντρου θα πρέπει να έχει από 4 σωρούς με σχάρα σε μορφή πλάκας. Κάτω από στάσιμες αντλίες άνω των 400 kg θα πρέπει επίσης να είναι ένας σωρός.

Εάν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε μια γεννήτρια εφεδρείας στην κορυφή, το πάνω μέρος της γρίλλιας καλύπτεται με ταινία απομόνωσης κραδασμών. Ανάλογα με την αναμενόμενη μάζα, τοποθετούνται 2 ή 4 σωρούς κάτω από τις εσωτερικές σκάλες. Η θεμελίωση κάτω από τη βεράντα σχηματίζεται αυστηρά μεμονωμένα, με προσοχή στη γεωμετρία και τις αποχρώσεις του σχεδιασμού, στη διάταξη του σπιτιού και στη διάταξη της γύρω περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της τυφλής περιοχής. Το κύριο πράγμα δεν είναι να ξεχάσετε όλους αυτούς τους σωρούς, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τους βιδώνετε βιαστικά, ανοίγοντας τα τραχιά πατώματα και σπάζοντας το ήδη ξεκαθαρισμένο σύστημα. Σε αυτό το στάδιο της εργασίας είναι απαραίτητο να ασχοληθεί με την εγκατάσταση των μηχανικών επικοινωνιών, με τη θερμομόνωση τους και με την προσθήκη καλωδίων θέρμανσης.

Για να βιδώσετε το σωρό στο θεμέλιο με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού είναι αρκετά ακριβό.Ως εκ τούτου, σχεδόν κάθε προγραμματιστής προτιμά άλλες επιλογές. Η πλήρης χειρωνακτική εργασία απαιτεί τη συμμετοχή τριών ατόμων, το SHS περιστρέφει δύο από αυτά, και τους τρίτους ελέγχους. Με μηχανισμό της διαδικασίας (χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι με πλανητικό εργαλείο), μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας σε δύο συμμετέχοντες. Ο ένας παρακολουθεί την κάθετη είσοδο του προϊόντος και ο άλλος διευκολύνει το αρχικό στάδιο υλοποίησης. Παρά το αυξημένο κόστος εργασίας, η εντελώς χειροκίνητη τεχνική είναι πιο πρακτική, σας επιτρέπει να εντοπίσετε αμέσως την είσοδο στα στρώματα των εδράνων αυξάνοντας την προσπάθεια έλξης.

Για να μειώσετε το κόστος κατασκευής, πρέπει να αποφασίσετε αμέσως, κατά το σχεδιασμό, εάν χρειάζεστε συμβουλές ή όχι. Αλλά είναι χρήσιμο να έχουμε κατά νου ότι μια σημαντική απόκλιση στη διαδικασία εργασίας από τον κανονικό άξονα θα συνεχίσει να αναγκάζει αυτά τα στοιχεία να τοποθετηθούν. Δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε τα καπάκια από μέταλλο και οπλισμένο σκυρόδεμα. Δεδομένου ότι η συγκόλληση των άκρων στους σωρούς σχηματίζει διαβρωτικές εστίες, απαιτείται η χρήση χρωμάτων που περιέχουν ψευδάργυρο και αλουμίνιο για προστασία.Εκτελούν τη λειτουργία τους μόνο όταν η σκωρία και η κλίμακα αφαιρούνται από την επιφάνεια.

Η συστροφή του σωρού μπορεί να κάνει την κορυφή του να μετακινηθεί προς την πλευρά. Οι πλάκες βοηθούν να ευθυγραμμιστούν οι άξονες τοίχου όταν ένα πάτωμα πασσάλου συνδέεται με μια σχάρα. Είναι αδύνατο να το κάνετε χωρίς ένα καπάκι όπου δεν μπορεί να τοποθετηθεί ένα ξύλινο σκελετό σε ένα στρογγυλό σωλήνα. Και είναι επίσης χρήσιμο όταν χρησιμοποιούνται δοκοί από συγκολλημένα προς τα κανάλια ακμής, η περιοχή στήριξης των οποίων πρέπει να αυξηθεί, διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η δημιουργία ραφών συγκόλλησης. Όσον αφορά τη μετακίνηση των πασσάλων εκτός από τον άξονα του τοίχου, η άκρη βοηθά στη διόρθωση ελαττωμάτων έως και 100 mm προς τις δύο κατευθύνσεις.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε συγκολλημένες πλάκες. Η ίδρυση του SVF κάτω από ένα τούβλο απαιτεί απαραίτητα μια μονολιθική σχάρα. Κάτω από τις ξύλινες καμπίνες και τα διώροφα, τριώροφα σπίτια πλαισίου, το απόθεμα του φρουρίου επιτυγχάνεται με μία δοκό ή κανάλια. Όταν σχεδιάζετε να τοποθετήσετε το φωτιστικό περίβλημα στην κορυφή, μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας σε μια γραμμή ή πίνακες. Οι μονολιθικές σχάρες δημιουργούνται με ξυλότυπους, μεταφέρονται εξαρτήματα μέσω των σωμάτων των πασσάλων, είναι τούβλο σε σκυρόδεμα μαζί με καπάκια.

Τα I-δοκάρια και τα κανάλια πρέπει να συγκολλούνται σε σωρούς χωρίς άκρες. Όταν το πεδινό πεδίο κατέληξε σε κλίση με αλλαγή ύψους άνω των 150 cm από έναν αντίθετο τοίχο σε άλλο, είναι αδύνατο να γίνει χωρίς την ταινία οπλισμού με άκαμπτα στηρίγματα ή κάθετα συνδετικά στοιχεία. Για να τα συνδέσετε χρειάζονται φλάντζες. Αυτή η τεχνολογία εγγυάται μια κοινή θεμελίωση ζωής τουλάχιστον 70 ετών.

Παραγγελία εργασίας

Όταν έχουν συλλεχθεί όλα τα απαραίτητα δεδομένα και έχει εκτιμηθεί το βάθος της διείσδυσης στον παγετό, απαιτείται να απελευθερωθεί ο χώρος κατασκευής από οτιδήποτε μπορεί να παρεμβληθεί στην εργασία, ακόμα και σε μικρό βαθμό. Επιπρόσθετα, ελέγχουν την ποιότητα χάλυβα και καθορίζουν τις παραμέτρους των απαιτούμενων σωλήνων. Όταν σημειώνετε την επικράτεια, μπορείτε να εστιάσετε στα σχέδια τόσο στο σπίτι όσο και στον πρώτο όροφο. Σε μια ορισμένη τρύπα, ένας σωρός εγκαθίσταται εκ των προτέρων με ένα μεταβατικό άκρο στην κορυφή και στερεώνεται μέσα από μια τρύπα. Όταν είναι δύσκολο να περιστρέψετε τους προεξέχοντες μοχλούς, χρησιμοποιήστε τους μοχλούς των σωλήνων.

       Όταν το σωρό βυθίζεται, οι άκρες αλλάζουν σε βραχύτερες. Εάν δεν ήταν δυνατό να περάσει από τη γραμμή ψύξης, ο λόγος μπορεί να βρίσκεται σε μια συμπαγή πέτρα. Είναι απλά παρακάμπτεται, κινείται γύρω από το ξενοδοχείο.Συνεπώς, μετακινήστε την υποστήριξη, εάν είναι απαραίτητο, μέχρι να σπάσει ο φραγμός. Vkruchennye σωρούς κομμένα σε ένα οριζόντιο και κορεσμένο με ένα διάλυμα από σκυρόδεμα.

       Λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο σύσφιξης των σωληνώσεων βιδών, μπορείτε να δείτε σε αυτό το βίντεο.

       Σχόλια
        Συντάκτης
       Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

       Αίθουσα εισόδου

       Σαλόνι

       Υπνοδωμάτιο