Ίδρυμα σωρού: χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κατασκευής, εγκατάστασης

Το ίδρυμα αποτελεί σημαντικό στοιχείο των περισσότερων κτιρίων. Η ζωή και η αξιοπιστία του σπιτιού ή του κτιρίου θα εξαρτηθεί από ένα τέτοιο υπόβαθρο. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές των θεμελίων - από μια απλή ζώνη σε ένα ισχυρό σωρό. Θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο τελευταίο, υπογραμμίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, καθώς και τις αποχρώσεις που σχετίζονται με τις εργασίες εγκατάστασης.

Τι είναι αυτό;

Πριν προχωρήσετε σε μια λεπτομερή γνωριμία με το θεμέλιο σωρό, πρέπει να μάθετε τι είναι.

Αυτό το θεμέλιο είναι ένα σωρό, βυθισμένο στο έδαφος. Αυτά τα μέρη συνδέονται μεταξύ τους με δοκούς ή πλάκες οπλισμένου σκυροδέματος. Στην καθαρή του μορφή, ένα τέτοιο θεμέλιο δεν είναι πολύ συνηθισμένο.Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι έχει ένα ιδιότυπο σχέδιο που δεν επιτρέπει τη διανομή του φορτίου που εκπέμπεται από το σπίτι μεταξύ των πασσάλων. Κατά κανόνα, το θεμέλιο σωρό είναι ανεγερθεί κατά τη διάρκεια της κατασκευής κούτσουρων ή ξυλείας κατασκευές. Επιτρέπεται η αναφορά σε μια τέτοια βάση στην κατασκευή σπιτιών πλαισίων.

Σήμερα υπάρχει μια πιο πρακτική έκδοση του θεμελιώδους σωρού με μια γρίλια. Ένα τέτοιο ίδρυμα στερείται πολλών μειονεκτημάτων εγγενών στις συμβατικές στύσεις σωμάτων.

Μπορεί να προσεγγιστεί κατά την κατασκευή τούβλων ή σπιτιών. Σε τέτοιες κατασκευές, όλα τα στηρίγματα συνδέονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας μια ειδική μεταλλική ταινία ή σκυρόδεμα. Αυτή η ταινία ονομάζεται πλέγμα.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ίδρυμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην κατασκευή μιας ιδιωτικής κατοικίας ή ενός κτιρίου. Το σωρό σωρό είναι αρκετά αξιόπιστο, το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε τη σωστή διακύμανση γι 'αυτό, έτσι ώστε το σπίτι σας έχει μια ισχυρή υποστήριξη κάτω από αυτό.

Συνιστάται να εφαρμοστεί σε μια τέτοια βάση εάν το σπίτι σας βρίσκεται σε μια περιοχή όπου επικρατεί ασθενές, επιπλέον ή ελαφρώς πλημμυρισμένο έδαφος.

Έτσι, στους αδύναμους τύπους εδάφους περιλαμβάνονται:

 • αργίλου, πηλού σε υγρή κατάσταση.
 • ειδικά εδάφη από στρώμα λεκέδων που περιέχουν πολλά σωματίδια σκόνης και μικρή ποσότητα στοιχείων αργίλου / ασβεστόλιθου.
 • αμμώδεις-πηλός τύπους εδάφους που χαρακτηρίζονται από υψηλό κορεσμό του νερού?
 • χώμα με ακαθαρσίες.

Επιπλέον, το θεμέλιο των σωρών θα είναι μια εξαιρετική λύση σε συνθήκες βαθιάς επένδυσης στερεών εδαφών.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του θεμελιώδους σωρού είναι το γεγονός ότι είναι πιο οικονομικό σε σύγκριση με τα θεμέλια της μικρής ταφής. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι για μια βάση με πασσάλους δεν είναι απαραίτητο να σκάβουμε ένα μεγάλο χαντάκι στο παρελθόν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την κατασκευή μικρών κατοικιών με μέτριο βάρος.

Τα κυριότερα στοιχεία της ίδρυσης του τύπου πασσάλου είναι ειδικά ισχυρά ράβδοι που πηγαίνουν κατευθείαν στο έδαφος. Αυτές οι λεπτομέρειες ονομάζονται πασσάλες. Είναι σχεδιασμένα για να κατανέμουν ομοιόμορφα όλα τα ασκούμενα φορτία στο έδαφος. Μια χαρακτηριστική διαφορά είναι ένα τέτοιο συστατικό, όπως μια σχάρα, η οποία είναι μια ακτίνα, μια βάση ταινίας ή μια πλάκα. Αυτά τα μέρη έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν το φορτίο σχεδιασμού στη δομή με πασσάλους.

Το ίδρυμα σωρού διακρίνεται επίσης από το γεγονός ότι δεν δαπανάται τόσο πολύς χρόνος για την κατασκευή του. Δεν απαιτεί μεγάλο κόστος εργασίας. Για παράδειγμα, για την εγκατάσταση ενός σωρού 3 μέτρων με διάμετρο 30 cm, χρειάζεται μόνο να σκάψετε 20 κυβικά μέτρα. δείτε τη γη. Για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα υπάρχουν διάφορες παραλλαγές των θεμελίων πασσάλων. Φυσικά, τα πιο συνηθισμένα είναι τα απλά και τα περιθώρια επιλογής.

Οι σωροί για τέτοιες βάσεις βάσης είναι κατασκευασμένοι από διαφορετικά υλικά. Μπορεί να είναι ξύλο, μέταλλο και οπλισμένο σκυρόδεμα. Η επιλογή της βέλτιστης πρώτης ύλης εξαρτάται από τα φορτία που θα παραχθούν στη βάση. Η επιλογή ενός κατάλληλου υλικού επηρεάζεται επίσης από τη δυνατότητα χρήσης μιας ή της άλλης τεχνολογίας, των γεωλογικών χαρακτηριστικών της περιοχής στην οποία κατασκευάζεται το κτίριο, καθώς και της φύσης και των χαρακτηριστικών του μελλοντικού σπιτιού.

Οι κατασκευές με πασσάλους χρησιμοποιούνται όχι μόνο σε ιδιωτικές αλλά και σε βιομηχανικές κατασκευές. Τέτοιες βασικές αρχές διακρίνονται από τη μείωση των εργασιών για την κατασκευή του υπογείου των σπιτιών. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι διαδικασίες αυτές αποκλείονται τελείως. Σήμερα, η ίδρυση του τύπου πασσάλων χρησιμοποιείται πιο συχνά στην κατασκευή εξοχικών σπιτιών, καθώς και εξοχικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Παρόλο που δεν υπάρχει η μεγαλύτερη επικράτηση, τα θεμέλια των σωρών έχουν πολλές θετικές ιδιότητες.

Εάν αποφασίσετε να οικοδομήσετε μια τέτοια βάση για το σπίτι, τότε θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τους.

 • Το κύριο πλεονέκτημα του κεραμιδιού, το οποίο σημειώνει πολλοί κύριοι, είναι η ταχύτητα της κατασκευής του. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος.
 • Τέτοιες δομές μπορούν να ανεγερθούν σε προβληματικά και ασθενή εδάφη. Δεν είναι κάθε είδος θεμελίωσης κατάλληλο για τέτοια εδάφη, οπότε ένα θεμέλιο σωρός σε τέτοιες συνθήκες είναι μια ιδανική επιλογή.
 • Για την κατασκευή του ιδρύματος σε σωρούς δεν χρειάζεται να εκτελεί πολλή εργασία γης. Δεν χρειάζεται να σκάβετε ένα λάκκο.
 • Αυτό το είδος θεμελίωσης παρακάμπτει ανέξοδα, γεγονός που προσελκύει επίσης πολλούς χρήστες που σχεδιάζουν να χτίσουν ένα σπίτι.
 • Έχοντας ένα σωρό βάση, μπορείτε να κάνετε επιπλέον επεκτάσεις στο σπίτι. Εάν με την πάροδο του χρόνου θέλετε να επεκτείνετε την περιοχή της κατοικίας ή να την συνδυάσετε με άλλες κατασκευές (για παράδειγμα, με γκαράζ ή μπανιέρα), τότε μπορείτε να τις συνδέσετε εύκολα με το ίδιο υπόβαθρο.
 • Το βάρος του σπιτιού κατανέμεται ομοιόμορφα στη βάση στήριξης.
 • Η εγκατάσταση τέτοιων βάσεων είναι πολύ απλή, ειδικά αν τη συγκρίνετε με μονολιθικές ή απλές επιλογές ταινίας. Για μια τέτοια στύση δεν είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς - μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας το έργο, βασισμένο σε απλές οδηγίες.
 • Τέτοιες βάσεις διακρίνονται από ανθεκτικότητα. Η διάρκεια ζωής τους είναι πάνω από 30 χρόνια. Φυσικά, εάν κάνετε όλη τη δουλειά σωστά και χρησιμοποιείτε υλικά υψηλής ποιότητας, αυτή η περίοδος μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη.
 • Αυτό το ίδρυμα μπορεί να κατασκευαστεί όχι μόνο για ιδιωτικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες, αλλά και θερμοκήπια, λουτρά και άλλα κτίρια.
 • Εάν κάνατε τα πάντα σωστά, με την πάροδο του χρόνου ο σωρός δεν θα συρρικνωθεί.
 • Πριν από την άμεση τοποθέτηση των πασσάλων, δεν είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε το έδαφος - να καθαρίσετε τα σκουπίδια ή να αφαιρέσετε το ανώτερο στρώμα του εδάφους (εκτός από τους σωρούς σκυροδέματος). Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό, χρειάζονται λίγο χρόνο για να χτιστεί το ίδρυμα.
 • Οι σωροί μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Επιπλέον, είναι εύκολο να αντικατασταθούν αν είναι απαραίτητο.
 • Η κατασκευή αυτού του τύπου θεμελίωσης είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε στιγμή του έτους.

Όπως μπορείτε να δείτε, οι δομές θεμελίωσης σωρού έχουν πολλές θετικές πτυχές.Ωστόσο, τέτοιες βασικές αρχές δεν είναι τέλειες.

Ας εξοικειωθούμε με τον κατάλογο των ατελειών που ανήκουν στα θεμέλια στους σωρούς:

 • Εάν χρησιμοποιείτε μεταλλικούς σωρούς, πρέπει να παρέχουν ένα υψηλής ποιότητας προστατευτικό στρώμα. Διαφορετικά, αυτά τα μέρη μπορεί να διαβρωθούν και θα χρειαστεί πολύς χρόνος.
 • Στις συνθήκες των βραχώδεις τόπους για να οικοδομήσουμε ένα τέτοιο θεμέλιο απλά δεν θα πετύχει.
 • Σύμφωνα με τους ειδικούς, κατά την οικοδόμηση ενός τέτοιου θεμελίου, κάποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν εάν άλλα κτίρια βρίσκονται κοντά.
 • Εάν πρόκειται να οικοδομήσουμε μια τέτοια βάση, τότε θα χρειαστεί να κάνετε τον πιο ακριβή και σχολαστικό υπολογισμό του βάθους των στηριγμάτων.
 • Η εκπόνηση ενός σχεδίου για ένα τέτοιο ίδρυμα μπορεί να απαιτήσει σημαντικές επενδύσεις.
 • Όταν χρησιμοποιείτε υποστηρίγματα από σκυρόδεμα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το εντυπωσιακό βάρος τους. Εξαιτίας αυτού, η διαδικασία εγκατάστασης μπορεί να είναι πολύ περίπλοκη.
 • Οι σωροί που κατασκευάζονται με την παραδοσιακή μέθοδο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την κατασκευή ενός τέτοιου θεμελίων, παρά το ελκυστικό κόστος τους. Διαφορετικά, ο σχεδιασμός μπορεί να μην διαρκέσει πολύ και να προκαλέσει πολλές ενοχλήσεις.

Πρότυπα

Όπως και με την κατασκευή οποιωνδήποτε άλλων τύπων θεμελίων, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί το θεμέλιο πάνω σε πασσάλους σύμφωνα με τις απαιτήσεις που αναφέρονται στο σχετικό SNiP 2.02.03-85.

Το παρόν έγγραφο καλύπτει την κοινή επιχείρηση (σύνολο κανόνων), καθώς και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή ενός θεμελιώδους σωρού:

 • τύποι πασσάλων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του ιδρύματος.
 • βασικές οδηγίες σχετικά με τον υπολογισμό.
 • Υπολογισμός της φέρουσας ικανότητας των υποστηρίξεων πασσάλων.
 • απαιτήσεις για την εγκατάσταση διάφορων τύπων υποστηριγμάτων πασσάλων (μπετονιέρες, γεώτρηση, κελύφη, σωρούς γεμισμένα με σκυρόδεμα και άλλα είδη υποστηρίξεων) ·
 • Το έγγραφο περιλαμβάνει επίσης μια αναφορά των αρνητικών δυνάμεων τριβής του εδάφους στην πλευρά του σωρού.
 • προσδιορισμός της φέρουσας ικανότητας των στοιχείων σωρού.
 • κατασκευή βάσεων θεμελίωσης σε πασσάλους.
 • σχεδιαστικά χαρακτηριστικά σε διάφορους τύπους εδάφους.

Επιπλέον, το έγγραφο περιέχει μια σειρά προτεινόμενων εφαρμογών., υπογραμμίζοντας τις πληροφορίες σχετικά με τον ορισμό της συρρίκνωσης ενός μόνο σωρού, των θεμελιώσεων λωρίδων και άλλων σημαντικών υπολογισμών.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να ξεκινήσουν την οικοδόμηση ενός ιδρύματος σωρού, με βάση τις πληροφορίες που περιέχονται στο SNiP.Έτσι θα παράγετε όχι μόνο ένα αξιόπιστο και ανθεκτικό, αλλά και ένα ασφαλές θεμέλιο που να ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις.

Είδη

Οι βάσεις στα ξυλοπόδαρα είναι διαφορετικές. Η επιλογή μιας κατάλληλης κατασκευής θα πρέπει να προσεγγίζεται πολύ υπεύθυνα, καθώς η αξιοπιστία και η αντοχή του μελλοντικού σπιτιού εξαρτάται από την τέλεια επιλογή. Ας εξοικειωθούμε με τους πιο δημοφιλείς τύπους τέτοιων δομών και να εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά τους.

Hammerhead

Οι τυπωμένοι πάσσαλοι θεμελίωσης είναι συνηθισμένοι. Κατά κανόνα, πρόκειται για ράβδους από οπλισμένο σκυρόδεμα που οδηγούνται βαθιά στο έδαφος. Η εγκατάσταση τέτοιων κατασκευών βασίζεται στους πιο ακριβείς υπολογισμούς της κατανομής ολόκληρου του φορτίου του σπιτιού στις ίδιες τις υποστηρίξεις. Τέτοιες σωρούς οδηγούνται στο έδαφος μέχρι να διεισδύσουν στον πιο σταθερό σχηματισμό.

Τέτοιες κατασκευές χρησιμοποιούνται συχνά στη βιομηχανική κατασκευή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συνήθως οι εργασίες εγκατάστασης για την τοποθέτηση πασσάλων πραγματοποιούνται με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι τέτοια θεμέλια δεν μπορούν πάντοτε να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή συνηθισμένων κατοικιών ή εξοχικών σπιτιών, αφού είναι απλώς μη ρεαλιστικό να τα εγκαταστήσετε μόνοι σας.

Βαρεμένος

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση μιας βαριέται θεμέλια, πρέπει πρώτα να τρυπήσετε καλά. Σωροί θα εγκατασταθούν σε αυτά, καθώς και διάλυμα σκυροδέματος θα χυθεί. Τέτοιες εργασίες εγκατάστασης χρησιμοποιούνται συχνότερα κατά την κατασκευή κτιρίων διαφόρων ορόφων.

Η εγκατάσταση βαρέων πασσάλων είναι έντασης εργασίας. Για να προχωρήσετε σε μια τέτοια εργασία, πρέπει πρώτα να κάνετε πολλούς πολύπλοκους υπολογισμούς. Επιπλέον, το κόστος της εργασίας μπορεί να κοστίσει μια αρκετά δεκάρα λόγω της πολυπλοκότητάς της. Αυτά τα μειονεκτήματα απωθούν πολλούς χρήστες από την επιλογή μιας τόσο θεμελιώδους βάσης.

Βίδα

Για προαστιακές ιδιωτικές κατοικίες και δομές πλαισίων συχνά επιλέγετε μόνο τέτοιους λόγους. Η εγκατάσταση των πασσάλων με βίδες μπορεί να γίνει με το χέρι. Επιπλέον, αυτή η διαδικασία θα κοστίσει τον πλοίαρχο φθηνά και δεν θα απαιτήσει πολλή προσπάθεια.

Σωλήνες από χάλυβα λειτουργούν ως βάση για τη βάση των βιδών. Αυτά τα εξαρτήματα έχουν ένα σπείρωμα κοχλία. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, οι σωροί βιδώνονται στο έδαφος και με τη βοήθεια ειδικών λεπίδων κρατούνται σταθερά μέσα σε αυτό. Εάν το έδαφος στην περιοχή χαρακτηρίζεται από υπερβολική χαλάρωση, τότε συνήθως χρησιμοποιείτε σωρούς βιδών με σπειρώματα που τεντώνονται καθ 'όλο το μήκος του σωλήνα.Το σκυρόδεμα χύνεται σε χαλύβδινα στοιχεία για να γίνει η κατασκευή όσο το δυνατόν ισχυρότερη, πιο αξιόπιστη και σταθερή.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του πλαισίου είναι η ευκολία εγκατάστασής του. Για αυτό δεν χρειάζεται να καλέσετε μια ειδική τεχνική.

Για το λόγο αυτό, πολλοί άνθρωποι κατασκευάζουν τους δικούς τους τύπους ιδρυμάτων από μόνοι τους. Επιπλέον, το θεμέλιο με βίδα με σωρούς μπορεί να εγκατασταθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε τύπο εδάφους. Και για να ξεκινήσει τέτοια εργασία σε οποιαδήποτε εποχή.

Πλάκα (SPF)

Το θεμέλιο των πλακών είναι μια επαναστατική εξέλιξη στον κλάδο των κατασκευών. Επί του παρόντος, κατασκευάζονται τέτοιες κατασκευές κατά την κατασκευή πολυώροφων κτιρίων σημαντικού βάρους.

Αυτός ο τύπος ιδρύματος αποτελείται από τα ακόλουθα βασικά στοιχεία:

 • grillage;
 • Πυλώνες οπλισμένου σκυροδέματος υψηλής αντοχής που χαρακτηρίζονται από αυξημένο επίπεδο αντίστασης.

Ο τύπος πλάκας με πάσσαλοι είναι απλά απαραίτητος σε τέτοιες περιπτώσεις:

 • αν χτίζετε ένα σπίτι (ή ένα outhouse) σε αδύναμα χύδην εδάφη?
 • εάν υπάρχει στενή σύνδεση με τις βάσεις που υπάρχουν ήδη στην περιοχή.
 • εάν η κατασκευή του σπιτιού σχεδιάζεται σε περιοχή με υψηλή σεισμική δραστηριότητα ·
 • αν μιλάμε για οικοδόμηση γης με κακή γεωλογία.

Το κύριο διακριτικό χαρακτηριστικό ενός τέτοιου πλαισίου είναι ότι έχει το υψηλότερο επίπεδο αντοχής, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για το ίδρυμα. Τα κτίρια που είναι κτισμένα σε παρόμοια κατασκευή εξυπηρετούν εδώ και πολλά χρόνια και δεν φοβούνται αρνητικές εξωτερικές επιρροές. Κυρίως, τέτοια θεμέλια δεν φοβούνται τα φορτία των κραδασμών.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι για την εγκατάσταση ενός τέτοιου θεμελίου, πρέπει πρώτα να προετοιμάσετε μια θέση. Μόνο μετά από αυτό προχωρήστε στην άμεση οδήγηση σωρός και ρίξτε την πλάκα.

Μονόλιθος με γρίλια

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το χαρακτηριστικό γνώρισμα του θεμελιώδους σωρού είναι ότι με αυτό ολόκληρο το φορτίο από το σπίτι που χτίζεται τοποθετείται πάνω στους σωρούς. Συχνά αυτά τα μέρη συνδυάζονται με ένα πλέγμα. Υπάρχει μια μονολιθική σχάρα, η οποία είναι η ανώτερη περιοχή του θεμελιού πασσάλου, που εκτελεί τη λειτουργία της μετατόπισης του φορτίου από τα στοιχεία έδρασης της δομής.

Το μονολιθικό θεμέλιο με πλέγμα έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • είναι δυνατόν να εξοπλιστεί με διαφορετικούς τύπους εδάφους (εκτός από το μαγματικό και ιζηματογενές έδαφος).
 • όταν ανεγερθεί για χερσαίες εργασίες, δαπανάται ο ελάχιστος χρόνος.
 • η χύτευση αυτού του τύπου θεμελίωσης επιτρέπεται να γίνεται ακόμη και σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας.
 • παρόμοιες βάσεις έχουν εξαιρετική φέρουσα ικανότητα.
 • η κατασκευή ενός τέτοιου πλαισίου είναι ανέξοδη.

Τα μειονεκτήματα των μονολιθικών δομών με ένα πλέγμα περιλαμβάνουν το γεγονός ότι δεν μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς ειδικό εξοπλισμό και εργαλεία. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της κατασκευής τους, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν την προετοιμασία ενός θερμαινόμενου υπογείου.

Brown injection

Σήμερα, για την κατασκευή αξιόπιστων και σταθερών θεμελίων χρησιμοποιούνται συχνά ενέσιμα είδη σωρού. Παρόμοιες λεπτομέρειες ανήκουν στην κατηγορία των γεμισμένων στηρίξεων. Κατασκευάζονται με γεώτρηση και περαιτέρω πλήρωση τους με τσιμεντοκονία ή μίγμα νερού-τσιμέντου με χρήση τεχνολογίας έγχυσης. Για να ενισχυθεί περαιτέρω η φέρουσα ικανότητα, αυτοί οι τύποι πασσάλων ενισχύονται συχνά με σιδερένιους σωλήνες, ενισχυτικές ράβδους ή ενισχυμένα πλαίσια. Αυτά τα στοιχεία είναι στερεωμένα στην γεωτρυπάνια με ειδική μεταλλική κατασκευή υπό μορφή κυλίνδρου ή πρίσματος.

Οι σωληνίσκοι καφέ εγχύσεως χωρίζονται στους ακόλουθους τύπους:

 • πασσάλους - ράφια - αυτά τα μέρη τοποθετούνται όσο το δυνατόν πιο βαθιά μέσα στα υποκείμενα στρώματα σκληρών πετρωμάτων, ενώ μεταφέρεται το κύριο φορτίο μέσω της πτέρνας.
 • κρεμασμένα πασσάλια - αυτά τα στοιχεία τοποθετούνται στο έδαφος χωρίς ισχυρό στρώμα στήριξης και μεταφέρουν το φορτίο στο έδαφος με πλευρική επιφάνεια.

Πάσσαλος και ζώνη

Το υπόβαθρο των σωρών και των λωρίδων είναι μία από τις ποικιλίες των μονολιθικών δομών για τους τύπους και τους αδύναμους τύπους εδάφους. Το κύριο χαρακτηριστικό ενός τέτοιου θεμελίωση είναι ότι με αυτό τα τοιχώματα του σπιτιού θα ξεκουραστούν γύρω από την περίμετρο σε μια σταθερή βάση με μια μικρή εμβάθυνση. Όσον αφορά την αξιόπιστη προσκόλληση με στερεά στρώματα εδάφους, στην περίπτωση αυτή θα επιτευχθεί χάρη στους σωρούς που έχουν τοποθετηθεί κάτω από το σημείο πήξης.

Το υπόβαθρο των σωρών και των ταινιών είναι καλό επειδή δεν απαιτεί μεγάλες δαπάνες, είναι χτισμένο γρήγορα και αντιστέκεται απόλυτα στην ανύψωση καθώς και στις εποχιακές εδαφικές κινήσεις. Το μειονέκτημα αυτού του σχεδιασμού είναι ότι όταν δεν είναι δυνατό να εξοπλιστεί κανείς ένα πλήρες δωμάτιο υπογείου. Επιπλέον, πρέπει να λάβετε υπόψη το γεγονός ότι σε τέτοια βάση θα είναι αδύνατο να χτίσετε κτίρια με βαριές τοίχους.

Μπορείτε να κάνετε μια τέτοια δομή μόνοι σας.Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να χειριστεί μια τέτοια εργασία.

Τα θεμέλια των σωρών διαφέρουν όχι μόνο στη δομή τους, αλλά και στα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται σωροί. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς ποια είναι τα διακριτικά χαρακτηριστικά των κατασκευών από διαφορετικές πρώτες ύλες.

Υλικά για την κατασκευή πασσάλων

Ξύλο

Τα στηρίγματα για τα κεραμίδια είναι συχνά κατασκευασμένα από ξύλο. Συνήθως τέτοια είδη όπως η ερυθρελάτη και το πεύκο χρησιμοποιούνται για αυτό. Ελαφρώς λιγότερο δαπανηρές επιλογές είναι οι λάκκο, βελανιδιά και κέδρο.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι, αν και οι ξύλινοι σωροί είναι εύκαμπτοι και εύκολοι στην εγκατάσταση, επιτρέπονται μόνο εάν μιλάμε για τη δομή ενός μικρού βάρους. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι διάφορα είδη κτίστες ή ξύλινα σπίτια. Το κύριο πλεονέκτημα του ξύλου για το ίδρυμα είναι ότι είναι εύκολο να επεξεργαστεί. Επιπλέον, παρόμοιο υλικό σε πολλές περιοχές θεωρείται προσιτό τόσο από άποψη επιπολασμού.

Ωστόσο, οι σωροί θεμελίωσης από αυτό το φιλικό προς το περιβάλλον υλικό έχουν επίσης σοβαρά μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, δεν μπορούν να καυχηθούν με καλά χαρακτηριστικά αντοχής, γι 'αυτό δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή μεγάλων κατοικιών.Επίσης, το δέντρο είναι επιρρεπές σε σήψη, ακόμα κι αν αντιμετωπίζεται με προστατευτικό παράγοντα. Λόγω αυτών των μειονεκτημάτων, οι ξύλινοι σωροί χρησιμοποιούνται σήμερα πολύ σπάνια.

Ο ξύλινος σωρός πρέπει να έχει διάμετρο τουλάχιστον 180 mm. Το μέγιστο μήκος των τμημάτων όλων των στελεχών συνήθως δεν υπερβαίνει το σημάδι των 16 μέτρων. Εάν απαιτείται ένα μακρύτερο στοιχείο κατά την κατασκευή της θεμελίωσης, τότε αρκετοί κορμούς είναι ειδικά ματισμένοι. Ως αποτέλεσμα, ο σωρός γίνεται μακρύτερος και μπορεί να φτάσει τα 25 μ.

Χάλυβα

Οι σωληνώσεις χάλυβα μπορούν να έχουν διαφορετική διαμόρφωση. Τα πιο κοινά στοιχεία είναι ένας χωρίς ραφή σωλήνας, ο οποίος έχει τοίχους πάχους 8-12 mm. Μπορούν επίσης να εφαρμοστούν και υποστηρίγματα ειδικού κουτιού. Παρόμοια μέρη κατασκευάζονται από δέσμη Ι.

Για να αυξηθεί η φέρουσα ικανότητα, οι χαλύβδινες πασσάλες μετά από εργασίες εγκατάστασης χύνονται συχνά με σκυρόδεμα. Εξαιτίας αυτού, αυτά τα εξαρτήματα καθίστανται πιο σταθερά και αξιόπιστα.

Οι ειδικοί σωληνωτοί κοχλίες κατασκευάζονται επίσης από χάλυβα. Αυτά τα προϊόντα είναι αρκετά δημοφιλή στις μέρες μας, καθώς είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να εξυπηρετηθούν για πολλά χρόνια. Οι σωληνωτοί κοχλίες μοιάζουν με μεγάλα τρυπάνια ή απλούς σωλήνες με επικάλυψη με βέργες.

Οι χαλύβδινες πασσάλες, οι οποίες έχουν μεγάλη διάμετρο, είναι βιδωμένες με ειδικό εξοπλισμό, όπως καστανιές. Εντούτοις, τα στοιχεία στήριξης με διάμετρο 100 mm μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς τη συμμετοχή εξελιγμένου εξοπλισμού. Δύο άνθρωποι μπορούν να το χειριστούν χρησιμοποιώντας μια πύλη.

Τα θεμέλια που συναρμολογούνται από χαλύβδινους σωρούς αναγνωρίζονται σωστά ως ένα από τα ισχυρότερα και πιο ανθεκτικά. Τέτοιες δομές δεν υπόκεινται σε παραμόρφωση. Ωστόσο, είναι δαπανηρές και με την πάροδο του χρόνου εκτίθενται στη σκουριά, η οποία επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του χάλυβα.

Οπλισμένο σκυρόδεμα

Οι τύποι σωληνώσεων από οπλισμένο σκυρόδεμα είναι οι πιο συνηθισμένοι και δημοφιλείς σήμερα. Αυτές οι λεπτομέρειες αναγνωρίζονται ως οι πιο πρακτικές, αν τις εξετάσουμε από την άποψη της ιδιωτικής κατασκευής. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι είναι δυνατή η στήριξη πρακτικά οποιασδήποτε απαιτούμενης διαμέτρου απευθείας στο έδαφος από οπλισμένο σκυρόδεμα χωρίς τη χρήση σύνθετου εξειδικευμένου εξοπλισμού.

Οι σωροί από οπλισμένο σκυρόδεμα μπορούν να αγοραστούν σε έτοιμη μορφή. Στην περίπτωση αυτή, κατά κανόνα, έχουν ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο τμήμα.Σήμερα υπάρχουν επίσης βιδωτά στηρίγματα από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Κατά τη διάρκεια της βιδώσεως σε τέτοια εξαρτήματα, τοποθετείται ένας ισχυρός μεταλλικός πυρήνας, ο οποίος στο τέλος των εργασιών εγκατάστασης εξάγεται για βίδωμα στους υπόλοιπους πόρους.

Οι σωροί από σκυρόδεμα είναι κοίλοι και στερεοί.

Χαρακτηριστικά

Το βάθος της θεμελιώδους βάσης εξαρτάται από την απόσταση στην οποία βρίσκεται ένα πιο ανθεκτικό στρώμα εδάφους. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των επαγγελματιών γεωλόγων, αυτό το στρώμα μπορεί εύκολα να αντέξει το φορτίο που δημιουργείται από το κατασκευασμένο κτίριο.

Τα θεμέλια στα ξυλοπόδαρα έχουν ένα ευρύ φάσμα χρήσεων. Αυτές οι δομές μπορούν να εξοπλίζονται σε οποιοδήποτε έδαφος (εκτός από βραχώδεις) και κλιματολογικές ζώνες. Λόγω αυτού, οι πλοίαρχοι θεωρούν τις κατασκευές αυτές καθολικές.

Επιτρέπεται η τοποθέτηση των θεμελίων με πασσάλους κατά τη χειμερινή περίοδο, αλλά οι ειδικοί συνιστούν ωστόσο να περιμένουν τη θέρμανση πριν ξεκινήσουν τις εργασίες επισκευής.

Όσο για το ύψος των θεμελίων στις υποστηρίξεις, εξαρτάται άμεσα από το έδαφος και άλλες παραμέτρους: προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών, η παρουσία ρέοντος νερού και η ειδική κλιματική ζώνη.

Το φορτίο που επηρεάζει το θεμέλιο του σωρού χωρίζεται σε "τετράγωνα", επομένως είναι πολύ σημαντικό να κάνετε σωστά όλους τους απαραίτητους υπολογισμούς. Για να γίνει αυτό, συνιστάται να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς.

Συσκευές λεπτότητα

Πριν προχωρήσουμε στην ανεξάρτητη κατασκευή ενός ιδρύματος υψηλής ποιότητας σε σωρούς, πρέπει να εξετάσουμε λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο είναι διευθετημένοι. Μια τέτοια δομή είναι ένα είδος στήριξης κάτω από το σπίτι (εξοχικό σπίτι, κτίριο, πολυώροφο κτίριο), το οποίο αποτελείται από χωριστά τοποθετημένα υποστηρίγματα πασσάλων ή ένα ειδικό πεδίο πασσάλων.

Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι επιλέγουν υψηλής αντοχής και ανθεκτικά στοιχεία από ένα υλικό όπως οπλισμένο σκυρόδεμα. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μη οπλισμένο σκυρόδεμα και βουτυπετάνιο (και άλλα υλικά), τα οποία είναι φθηνότερα και γενικά μειώνουν το κόστος της ανέγερσης ολόκληρης της δομής. Για να γίνει το σκυρόδεμα πιο ανθεκτικό και επίσης να το αποθηκεύσετε, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η δομή της θεμελίωσης στους σωρούς. Δεδομένου ότι η ενίσχυση είναι πιο συχνά χρησιμοποιούνται ράβδους από χάλυβα με μια λεία επιφάνεια ή τα προφίλ τμήματα. Τα πασσάλια των θεμελίων είναι σταθερά τοποθετημένα στις γωνίες της μελλοντικής κατασκευής στις διασταυρώσεις των εσωτερικών διαχωριστικών ρουλεμάν μεταξύ τους και με εξωτερικές οροφές.

Εάν μεταξύ των υποχρεωτικών σωρών υπάρχει απόσταση 2 έως 2,5 m (και μερικές φορές περισσότερο), στη συνέχεια τοποθετούνται ενδιάμεσα στοιχεία μεταξύ τους για να κλείσουν τα πρωταράκια.

Ολόκληρη η δομή συνήθως αποτελείται από ένα μαξιλάρι άμμου, ένα ενισχυτικό κλουβί, ένα στρώμα σκυροδέματος με οπές εξαερισμού και ένα στρώμα στεγανοποίησης.

Ανεξάρτητη παραγωγή

Οι περισσότερες ποικιλίες θεμελιώσεων μπορούν να γίνουν με το χέρι. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ακολουθείτε αυστηρά τις οδηγίες βήμα προς βήμα και να χρησιμοποιείτε μόνο υλικά / εργαλεία υψηλής ποιότητας. Λάβετε υπόψη ότι κανένα από τα στάδια της εργασίας δεν μπορεί να παραμεληθεί, διαφορετικά το αποτέλεσμα μπορεί να σας απογοητεύσει.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα έναν οδηγό βήμα προς βήμα για την οικοδόμηση μιας θεμελίωσης σε πασσάλους χρησιμοποιώντας το παράδειγμα μιας δημοφιλούς δομής σωρού και σωρού.

Στάδια εργασίας:

 • Πρώτα πρέπει να κάνετε ένα σχέδιο / σχέδιο της μελλοντικής κατασκευής και να εκτελέσετε όλους τους απαραίτητους υπολογισμούς. Για να κάνετε υψηλής ποιότητας και ακριβή σχεδιασμό, συνιστάται να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς.
 • Πρώτον, θα πρέπει να χωριστεί σε τετράγωνα οικόπεδο, η οποία σχεδιάζεται για την κατασκευή του ιδρύματος και το ίδιο το σπίτι.Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να εξισορροπήσετε το υπάρχον έδαφος και είναι επίσης επιθυμητό να αφαιρέσετε ένα στρώμα από υπερβολικό έδαφος για να ρυθμίσετε το πεδίο για περαιτέρω επισκευές.
 • Κατά τη διάρκεια αυτών των έργων, η εξωτερική περίμετρος του κτιρίου θα πρέπει να οριοθετείται με τη βοήθεια μικρών ξύλινων στύλων και κορδονιών κορδόνι που εκτείνονται μεταξύ τους. Επιπλέον, με τη βοήθεια αυτών των στοιχείων πρέπει να σημειώσετε τις διαστάσεις του τάφρου, που απαιτούνται για το πλέγμα.
 • Μετά από αυτό, κάτω από την ταινία πρέπει να σκάψει μια τάφρο. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού ή να εκτελέσετε αυτές τις εργασίες με μη αυτόματο τρόπο.
 • Το βάθος και το πλάτος της εκσκαφής πρέπει να καθοριστεί λαμβάνοντας υπόψη τον υπολογισμό της μηχανικής. Επίσης, θα πρέπει να λάβετε υπ 'όψιν τον ξυλότυπο και την επίστρωση του εδάφους. Σε αυτό το στάδιο αποκαλύπτεται η παρουσία και το ύψος του βάθους του λάκκου, που προορίζεται για το υπόγειο ή μια ειδική τεχνική δομή.
 • Το επόμενο βήμα είναι η διάνοιξη φρεατίων για την εγκατάσταση υποστηρίξεων πασσάλων. Ανάλογα με τον συγκεκριμένο τύπο σωρού στο έδαφος, κάντε τις κατάλληλες τρύπες. Μερικές φορές χρειάζονται επιπλέον συμπύκνωση στο κάτω μέρος, και μερικές φορές το αντίστροφο, ενός πιο μέτριου μεγέθους, όπως στην περίπτωση των δομών οδήγησης. Είναι απαραίτητο να τηρείτε το βήμα σύμφωνα με τον αποδεκτό υπολογισμό του φορτίου.
 • Οι σωληνώσεις που βυθίζονται στις προετοιμασμένες αυλακώσεις γίνονται είτε με το χέρι είτε με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού. Σε αυτό το στάδιο, θα πρέπει να εξετάσετε την παρουσία ενός υπογείου ή τεχνικού δωματίου, που βρίσκεται κάτω από το μηδέν ορόφου του σπιτιού.
 • Εάν χρησιμοποιείτε σωλήνες ως ρόλους πασσάλων, τότε τα εξωτερικά τους χωρίσματα θα πρέπει να στεγανοποιούνται με τη βοήθεια μαστίχας ασφάλτου ή υλικού στεγών. Όσο για την εσωτερική κοιλότητα αυτών των τμημάτων, συνήθως υποβάλλεται σε ενίσχυση, και στη συνέχεια χύνεται μίγμα σκυροδέματος.
 • Ακολούθησε η τοποθέτηση του ενισχυμένου πλαισίου, το οποίο σχεδιάστηκε για τη σχάρα. Για να παρέχει πιο ισχυρή και αξιόπιστη βάση, συνδυάζεται με εξαρτήματα που προεξέχουν από τα ράφια. Μετά από αυτό, το πλαίσιο είναι σταθερά στερεωμένο στο εσωτερικό της τάφρου, χρησιμοποιώντας ένα μαλακό σύρμα πλεξίματος. Σημειώστε ότι το πλαίσιο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έρθει σε επαφή με το κάτω μέρος της εκσκαφής και να αφήσει τα όριά της από έξω.
 • Τώρα θα χρειαστεί να χτίσετε ένα ξυλότυπο για τη σχάρα. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να διεξάγεται με τον ίδιο τρόπο όπως στην περίπτωση μιας απλής θεμελίωσης λωρίδας - θα είναι απαραίτητο να στερεώσετε τις πλάκες ξυλότυπου στις άκρες της τάφρου.
 • Οι τοίχοι των ξύλινων πάνελ πρέπει να καλύπτονται με ειδική πλαστική ταινία.Με τέτοια λεπτομέρεια, ο ξυλότυπος θα διαρκέσει πολύ περισσότερο και δεν θα υποστεί αρνητική εξωτερική επιρροή.
 • Το επόμενο βήμα είναι η σκυροδέτηση. Η εργασία αυτή μπορεί να ξεκινήσει μόνο μετά από όλες τις απαιτούμενες προετοιμασίες. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση για αυτό το σκυρόδεμα, το οποίο παράγεται σε εξειδικευμένα εργοστάσια, ακολουθώντας σαφείς διαστάσεις. Συνήθως αυτά τα υλικά παραδίδονται στο εργοτάξιο με ειδικά μηχανήματα. Χρησιμοποιώντας μανίκια ή υδρορροές, το διάλυμα χύνεται στην προετοιμασμένη ταινία σε μία προσέγγιση. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί τσιμπή σκυροδέματος με τη βοήθεια ειδικών συσκευών δόνησης.
 • Το επόμενο βήμα θα είναι η αποσυναρμολόγηση του ξύλινου ξυλότυπου και η επίστρωση. Είναι δυνατή η αφαίρεση ξύλινων ασπίδων από την τάφρο μόνο σε λίγες μέρες (όχι νωρίτερα).
 • Το τελευταίο βήμα στο έργο της ίδρυσης είναι η συμπλήρωση του εδάφους.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, για την κατασκευή αυτού του είδους σωρού πασσάλων δεν χρειάζεται να έχουν ειδική εκπαίδευση ή πλούσια εμπειρία. Μπορείτε να κάνετε όλα τα στάδια μόνοι σας - δεν υπάρχει τίποτα εξαιρετικά δύσκολο σε αυτό. Το κυριότερο είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες και να αντιμετωπίσετε υπεύθυνα την υπόθεση.

Φυσικά, εάν έχετε προκαλέσει ορισμένες αμφιβολίες ότι μπορείτε να προετοιμάσετε μια παρόμοια βάση για την κατασκευή ενός σπιτιού, τότε είναι καλύτερο να αναθέσετε αυτά τα έργα σε επαγγελματίες.

Βαρεμένος

Ας αναλύσουμε βήμα προς βήμα τη διαδικασία εγκατάστασης ενός άλλου είδους κεφαλής σωρού - βαριέται. Σημειώστε ότι η διάμετρος του τρυπανιού που απαιτείται για την εκτέλεση αυτής της εργασίας δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 25 cm. Είναι επιθυμητό η χειρολαβή να είναι άθικτη ώστε να μπορείτε να την κάνετε σε οποιοδήποτε δευτερόλεπτο ελαφρώς μακρύτερη ή μικρότερη.

Το πρώτο βήμα για την εγκατάσταση βαρέων πασσάλων θα είναι μια σχολαστική προετοιμασία, αλλά πρέπει να το ξεκινήσετε όχι από τον ίδιο τον ιστότοπο, αλλά από το σχέδιο / έργο σε χαρτί. Είναι δυνατή η λήψη ενός χωροταξικού σχεδίου και η εφαρμογή του σε ένα ξεχωριστό φύλλο στη σωστή κλίμακα. Σημειώστε τις ακριβείς διαστάσεις του μελλοντικού σχεδίου στο σχέδιο. Υπολογίστε τον αριθμό των πασσάλων και καθορίστε τη θέση τους, με βάση το βάρος της μελλοντικής κατασκευής.

Έχοντας προβεί σε όλους τους απαραίτητους υπολογισμούς και έχοντας προσδιορίσει όλες τις απαραίτητες παραμέτρους, μπορείτε να προχωρήσετε στις προπαρασκευαστικές εργασίες σχετικά με το εργοτάξιο θεμελίωσης. Για να γίνει αυτό, από το εργοτάξιο πρέπει να αφαιρέσετε κάθε χόρτο και άλλη βλάστηση.

Στη συνέχεια, πρέπει να επισημάνετε την τοποθεσία. Για να γίνει αυτό, οι στύλοι είναι σφυρηλατημένοι σε συγκεκριμένα σημεία της μελλοντικής κατασκευής. Είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη το χάσμα μεταξύ των κέντρων των υποστηρίξεων των πασσάλων - θα ισοπεδωθεί στο συνολικό μήκος του τοίχου, από το οποίο θα αφαιρεθεί το πλάτος του τοίχου. Τοποθετήστε τους γόμφους στις γωνίες, πρέπει να μετρήσετε τη διαγώνιο. Αν δεν είναι τα ίδια, τότε 1 ή περισσότερες γωνίες γίνονται λανθασμένα.

Αφού τοποθετήσετε σωστά όλα τα απαραίτητα σημεία ανάμεσα στους γάντζους, θα πρέπει να σφίξετε το ειδικό καλώδιο κατασκευής, όπως συμβαίνει με τη βάση των βιδών. Το χάσμα από το ένα σχοινί στο άλλο πρέπει να είναι ίσο με τη διάμετρο των πασσάλων που θα εγκαταστήσετε. Αυτό πρέπει να γίνει έτσι ώστε όλοι οι πάσσαλοι θεμελίωσης να μπορούν να ρυθμιστούν όσο το δυνατόν πιο απλά και γρήγορα.

Αφού ολοκληρώσετε τις προπαρασκευαστικές εργασίες, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στην κατασκευή του ίδιου του ίδιου του σωρού. Για το σκοπό αυτό διεξάγεται αρχικά η διάτρηση των εσοχών που προορίζονται για βαρελοποιούμενα στηρίγματα πασσάλων στα σημεία που τους διατίθενται. Το τρυπάνι πρέπει να τοποθετείται σαφώς στο κέντρο της μελλοντικής τρύπας, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζει τη μετατόπιση των στηριγμάτων. Για να κάνετε τις εγκοπές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι, το οποίο έχει τη λειτουργία της αύξησης του μήκους εάν είναι απαραίτητο.Ωστόσο, αυτή η λύση έχει ένα μειονέκτημα - στην περίπτωση της χειρωνακτικής γεώτρησης, θα πρέπει να καταβάλλετε πολύ μεγάλη προσπάθεια, ειδικά αν εργάζεστε σε αργιλώδεις συνθήκες. Ωστόσο, με τη χρήση αυτού του εξοπλισμού, δεν χρειάζεται να στραφείτε στη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού.

Από καιρό σε καιρό το τρυπάνι θα πρέπει να ανυψωθεί από την τρύπα για να το καθαρίσει από το έδαφος. Εάν η διαδικασία γεώτρησης είναι δύσκολη, τότε είναι καλύτερο να αποθηκεύσετε τα κέρδη του βοηθού. Είναι απαραίτητο να τρυπήσετε τις κοιλότητες κάτω από τα στηρίγματα σε ένα βάθος που θα ήταν υψηλότερο από το επίπεδο κατάψυξης του εδάφους. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορείτε να ανησυχείτε για τη σταθερότητα της δομής με αλλαγές θερμοκρασίας.

Για τον απρόσκοπτο έλεγχο του βάθους στο οποίο θα τοποθετηθεί η κατασκευή του σωρού, είναι δυνατό να τοποθετηθεί μια σήμανση στη λαβή του τρυπανιού. Αφού ολοκληρώσετε την προετοιμασία των εσοχών για στήριξη πασσάλων, πρέπει να προχωρήσετε σε στεγανοποιήσεις. Δεδομένου ότι το έδαφος διατηρεί το σχήμα του καλά, η εγκατάσταση πρόσθετου καλουπιού σε αυτή την περίπτωση δεν είναι χρήσιμη. Αντί για μια παρόμοια κατασκευή, είναι επιτρεπτή η χρήση υλικού στέγης κατάλληλου βαθμού - RCP-350.

Για ευκολότερη τοποθέτηση υλικού στέγης στο εσωτερικό μέρος των φρεατίων, ενίσχυση, καθώς και μελλοντική έκχυση σκυροδέματος λύση εκεί,πρέπει να φτιάξετε ένα σωλήνα. Είναι δυνατόν να γίνει αυτό από κύκλους κόντρα πλακέ που αντιστοιχούν στη διάμετρο των φρεατίων που κατασκευάστηκαν.

Η κατασκευασμένη μονάδα κόντρα πλακέ πρέπει να χαμηλώσει στα ολοκληρωμένα πηγάδια και να στερεωθεί σωστά. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας συσκευή με μια χοάνη και μικρές πλευρές. Η λεπτομέρεια από κόντρα πλακέ θα επιτρέψει στη ρουμπέρια να κρατήσει με ασφάλεια στη σωστή θέση. Επιπλέον, αυτή η λεπτομέρεια θα διευκολύνει τη χύτευση σκυροδέματος για σωρούς. Σημειώστε ότι στο μέλλον, η εκχύλιση της λύσης θα πρέπει να συμβεί στην ίδια την κορυφή του προσαρμογέα. Όταν το σκυρόδεμα φτάσει στο επιθυμητό σημείο, ο προσαρμογέας μπορεί να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί στην επόμενη εσοχή.

Είναι πολύ σημαντικό να ρίχνουμε όχι μόνο το υπόγειο τμήμα των σωρών θεμελίωσης, αλλά και το ανώτερο τμήμα τους. Τοποθετήστε το κάθετα. Για να επιτευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί μια περιοριστική δομή δύο λωρίδων, οι οποίες πρέπει να τοποθετηθούν σε απόσταση που να αντιστοιχεί στη διάμετρο των υποστηριγμάτων πασσάλων +1 cm. Αυτό το εξάρτημα θα παρέχει ένα διάκενο 5 cm από όλες τις πλευρές.

Έχοντας κάνει ένα τέτοιο περιοριστικό σχέδιο, είναι απαραίτητο να μετρήσουμε ίση απόσταση από το κέντρο του φρεατίου σε 2 άλλες πλευρές, προκειμένου να τοποθετήσουμε σωστά το ξυλότυπο για το άνω μισό.Παρακαλώ σημειώστε ότι στο πλαίσιο κόντρα πλακέ παίζει μια σημαντική τρύπα ρόλο που βρίσκεται στην κορυφή. Πρέπει να συμπίπτει με το κέντρο του πηγαδιού.

Στη συνέχεια, χρειάζεστε μια σιδερένια μπάρα. Στο μέσον του κρέμεται μια γραμμή επιπέδου και τοποθετείται σαφώς πάνω από το κέντρο της οπής στην στρογγυλή ξυλεία του πλαισίου κόντρα πλακέ. Σε αυτή τη θέση, μετρήστε την ακτίνα του σωρού σε 2 κατευθύνσεις από τη ράβδο. Προσθέστε στο μέγεθος των 5 mm. Στη συνέχεια, βιδώστε τα επιθυμητά ξύλινα μέρη του σημείου 2 που θα κρατήσουν το ξυλότυπο και θα προετοιμάσουν μια λύση από σκυρόδεμα.

Προετοιμάστε για κάθε πλαίσιο στήριξης από μέταλλο. Λάβετε υπόψη ότι το μήκος της πρέπει να καλύπτει τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό μισό του στηρίγματος και να έχει ένα διάκενο για επίδεσμο με φωτιστικά τοποθετημένα σε σκυρόδεμα. Τοποθετήστε ένα στρώμα σκυροδέματος τουλάχιστον 10 εκατοστών στο πηγάδι κάτω από τους σωρούς, οπότε θα εξοικονομήσετε τον οπλισμό από τη διάβρωση.

Μετά την τοποθέτηση του ενισχυτικού γεμίσματος η αυλάκωση δεν είναι πολύ πυκνό μίγμα σκυροδέματος. Η πλήρωση πρέπει να γίνει μέχρι να φτάσετε στην κορυφή της τρύπας. Στη συνέχεια θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν ειδικό δονητή σε βάθος για να αφαιρέσετε τις τσέπες αέρα.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον κορυφαίο ξυλότυπο του πτυσσόμενου υλικού κατασκευής σκεπής.Πρέπει να στερεωθεί με ασφάλεια ώστε να συγκρατεί το σκυρόδεμα. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιείται ένα πλέγμα χάλυβα τυλιγμένο γύρω από ένα στρώμα υλικού στέγης. Στη συνέχεια, το στήριγμα πασσάλου είναι πλήρως γεμάτο με σκυρόδεμα. Λάβετε υπόψη ότι προτού εγκαταστήσετε τον επάνω στύλο, αφαιρέστε το μεταλλικό στήριγμα που πρόσδεσε το υλικό στέγης στον πυθμένα.

Εάν γεμίσετε πλήρως την εσοχή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε πολύ προσεκτικά έναν δονητή, όπως στην περίπτωση ενός φτωχού μεταλλικού πλέγματος, μπορεί να σπάσει η ακεραιότητα της δομής. Πριν ρίξετε το πλέγμα, πρέπει να περιμένετε λίγο για να κάνετε τους σωρούς πιο ανθεκτικούς. Στη συνέχεια γύρω από τους πασσάλους πρέπει να οικοδομήσουμε ένα ξύλο ή κόντρα πλακέ.

Τοποθετήστε ένα στρώμα στεγανοποιητικού υλικού στον ξυλότυπο για να διευκολύνετε την αποσυναρμολόγηση των ασπίδων αργότερα. Γι 'αυτό, συνιστάται η χρήση μεμβράνης πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας ή υλικού στεγών. Επιπροσθέτως, ο μανδύας μπορεί να χάσει με μαστίχα σε βάση άσφαλτος. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ότι το σκυρόδεμα δεν θα βγαίνει ποτέ έξω από το σφυρηλάτηση. Ενισχύστε το ξυλότυπο με καρφιά, αλλά αυτό πρέπει να γίνει μετά την τοποθέτηση του μεταλλικού σκελετού για ενίσχυση.

Ο σκελετός πρέπει να είναι δεμένος με την κατασκευή που προέρχεται από τα στηρίγματα πασσάλου.Στη συνέχεια, οι ράβδοι που βγαίνουν από τους σωρούς είναι λυγισμένες και στερεωμένες στο σύρμα. Μόνο μετά από αυτό επιτρέπεται να προχωρήσει στο γέμισμα. Είναι καλύτερα να το κάνουμε σε 1 φορά έτσι ώστε το ίδρυμα να μην αποδειχθεί ότι είναι πολυεπίπεδο.

Είναι πιο δύσκολο να δημιουργηθεί ένας παρόμοιος τύπος υπογείου από ένα κασέτα. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε κατάλληλα εργαλεία, για παράδειγμα, ένα υψηλής ποιότητας τρυπάνι με μια πτυσσόμενη λαβή. Επιπλέον, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε ένα υλικό στέγης κατάλληλου βαθμού, καθώς και ένα σκυρόδεμα M300.

Χρήσιμες συμβουλές

Πολλοί κύριοι των σπιτιών αναρωτιούνται εάν απαιτείται μια τυφλή περιοχή κατά την οικοδόμηση των θεμελίων σε σωρούς. Η απάντηση είναι απλή: είναι επιτακτική ανάγκη μια κατοικημένη δομή σε μια τέτοια βάση να προστατεύεται ποιοτικά από τις αρνητικές επιπτώσεις των βροχοπτώσεων και των υπογείων υδάτων.

Ένα τέτοιο σχέδιο πρέπει να έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • μια κλίση 3-5 μοίρες, έτσι ώστε το τμήμα της δομής δίπλα στο μισό υπόγειο του σπιτιού να ήταν ελαφρώς (περίπου 3-5 εκατοστά) πάνω από το εξωτερικό τμήμα της τυφλής περιοχής.
 • 15-25 εκατοστά πλάτος περισσότερο από το μέγεθος της μαρκίζες του κτιρίου στο θεμέλιο πασσάλων?
 • πάχος μαξιλαριού 20-30 cm?
 • 3-15 cm παχύ διακοσμητικό στρώμα, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψηότι εάν κατασκευάσετε μια δομή από σκυρόδεμα, τότε το πάχος του θα πρέπει να είναι περίπου 13-15 εκατοστά, και αν είναι πλακίδια ή πέτρα - 5-6 εκ. Στην περίπτωση της ασφάλτου, αρκεί ένα πάχος 3-4 εκ.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι ξύλινοι τύποι πασσάλων μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την κατασκευή ελαφρών κατασκευών. Επιπλέον, οι λεπτομέρειες αυτές είναι κατάλληλες εάν υπάρχει υψηλό επίπεδο υπογείων υδάτων στην περιοχή.

Σημειώστε ότι τα υποστηρίγματα χάλυβα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Έτσι, κατά τη διαδικασία κατασκευής μιας κινητής κατασκευής, οι σωροί αυτοί δεν χύνεται με σκυρόδεμα, και με περαιτέρω κίνηση της δομής τραβιούνται έξω, προκειμένου να στερεωθούν σε ένα νέο μέρος.

Εάν δεν γνωρίζετε ποια θεμέλια είναι καλύτερα να οικοδομήσουμε κάτω από ένα σπίτι ελαφρών πλαισίων, τότε θα πρέπει να ανατρέξετε στο θεμέλιο σωρό βιδών. Στην περίπτωση αυτή, αυτή η σχεδίαση θα είναι η καλύτερη λύση.

Σκεφθείτε ότι κατά την ανέγερση ενός θεμελιώδους σωρού, ενδέχεται να προκύψουν δυσκολίες λόγω ορισμένων περιορισμών:

 • Όταν πρόκειται για οριζόντια κινητό έδαφος. Αυτό περιλαμβάνει τη φύτευση και τη διόγκωση των τύπων εδάφους. Για να καθορίσετε τον τύπο γης, πρέπει να ανατρέξετε στη βοήθεια εργαστηριακών μελετών.
 • Κατά την οργάνωση μιας βάσης ποιότητας στα ξυλοπόδαρα, συχνά προκύπτουν προβλήματα με την ανέγερση του υπογείου. Η απόσταση μεταξύ των στηριγμάτων είναι σημαντική για την πλήρωση, όπως συμβαίνει με τις στήλες. Αυτά τα έργα απαιτούν πρόσθετες δαπάνες και προσπάθεια.

Στο τέλος των εργασιών ίδρυσης, το χώμα είναι γεμάτο. Για να γίνει αυτό, πάρτε το υλικό, που προηγουμένως ανασκάπτεται από μια τάφρο ή με άμμο-χαλίκι μίγμα, το οποίο πρέπει επιπλέον να τυλιχτεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αυτό το στάδιο η επιπρόσθετη θέρμανση της ταινίας θεμελίωσης πραγματοποιείται συνήθως (αν μιλάμε για μια θεμελιώδη ταινία). Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες για το σκοπό αυτό αφρός πολυστερίνης, που φυτεύονται σε κόλλα.

Οι ειδικοί συστήνουν να αγοράζουν σωρούς βιδών που καλύπτονται με αξιόπιστη αντιδιαβρωτική ένωση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής. Η εγγύηση του κατασκευαστή για τέτοια αντικείμενα είναι 50 χρόνια, αλλά στην πραγματικότητα διαρκούν πολύ περισσότερο.

Πολλοί καταναλωτές αναρωτιούνται εάν το υπόβαθρο σωρού είναι κατάλληλο για σπίτια κατασκευασμένα από ειδικά πλαίσια CIP (η τεχνολογία CIP είναι ένας τύπος κατασκευής πάνελ).Για τέτοια κτίρια, μπορείτε να χτίσετε και να συσσωρεύσετε, και ταινίες, και τους τύπους στήλη του ιδρύματος.

Εάν το θεμέλιό σας έχει συρρικνωθεί, τότε αυτό υποδηλώνει ότι ανεγέρθηκε σωστά. Στην περίπτωση των εκτεταμένων εργασιών εγκατάστασης, αυτές οι δομές, κατά κανόνα, δεν συρρικνώνονται.

Αν υπάρχει έδαφος στον ιστότοπό σας, ο οποίος υπόκειται σε σοβαρή καθίζηση, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψετε τη βάση των βιδών, επειδή σε τέτοιες συνθήκες μπορεί να μην είναι επαρκώς σταθερή και ανθεκτική.

Είναι πολύ σημαντικό να εκτελέσετε σωστά όλους τους απαραίτητους υπολογισμούς για την ανεξάρτητη κατασκευή του θεμελιώδους σωρού. Για να γίνει αυτό, υπολογίστε τη μάζα του μελλοντικού σπιτιού, καθορίστε την περιοχή αναφοράς (με βάση το συντελεστή βάρους και αξιοπιστίας), υπολογίστε τον αριθμό των πασσάλων, επιλέξτε την περιοχή της διατομής τους και στη συνέχεια συγκρίνετε τα αποτελέσματα με την περιοχή αναφοράς.

Για την κατασκευή του ιδρύματος σε σωρούς, είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε υψηλής ποιότητας και αξιόπιστα εργαλεία. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να εργαστείτε με τέτοιες συσκευές. Μην αποθηκεύετε υλικά όπως σκεπές, σκυρόδεμα, μόνωση και στεγάνωση.

Μην αναλάβετε εργασίες για την ανεξάρτητη κατασκευή του θεμελιού πασσάλων,αν αμφιβάλλετε για τις ικανότητές σας. Είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με μια αποδεδειγμένη εταιρεία στην πόλη σας, οι κύριοι της οποίας θα κάνουν τα πάντα για εσάς. Τέτοιες υπηρεσίες παρέχονται από πολλές εταιρείες, για παράδειγμα "SV-Foundation", "Unix Story", "SVF-Premium" και πολλά άλλα.

Σχετικά με τα θεμέλια για μονοκατοικίες, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο