Ίδρυμα TISE: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ένας από τους τύπους σωρού ή σωρό-rozverkovogo ιδρύματος είναι η βάση, που γίνεται από την τεχνολογία TISE. Χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό του είναι ότι, μέχρι το τέλος του σωρού, παχύνονται και παίρνουν τη μορφή ενός τρούλου, χάρη στα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν θεμελιωμένα θεμέλια για την ανύψωση των εδαφών.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η ίδρυση του TISE δεν είναι για τίποτα που ονομάζεται καθολική, είναι σχεδιασμένη για διάφορα εδάφη, με εξαίρεση μόνο τα πετρώματα. Ένα κτίριο μπορεί να έχει διάφορους ορόφους και οπλισμένο σκυρόδεμα, αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει τη δύναμη και την αξιοπιστία της δομής. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει απολύτως καμία ατέλεια.

Αυτή η κατασκευή σε εδάφη υψηλής χύτευσης έχει αποδειχθεί καλά.επί των οποίων άλλα είδη θεμελίων θα σπάσουν σε λίγα χρόνια. Η ίδρυση του TISE είναι κατάλληλη για εφαρμογές σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές ή στον αυτοκινητόδρομο των φορτηγών. Η συνηθισμένη θεμελιωμένη θεμελίωση καταρρέει κατά τη διάρκεια των δονήσεων και για την ίδρυση του TISΛ είναι εντελώς αόρατες.

Ο υπολογισμός του ιδρύματος θα πρέπει να αρχίσει με διεξοδική μελέτη και ανάλυση του χώρου. Μετά από αυτό, το έδαφος επισημαίνεται και τρυπιέται. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ένα χειροκίνητο τρυπάνι θεμελίωσης TISE F300, F250, F200 - η διάμετρος αντιστοιχεί στο σχήμα του τίτλου. Οι σωροί μπορούν να εμβαθυνθούν σε μέγιστο βάθος 2,20 μέτρων. Δεν υπάρχουν πρακτικά σχόλια κατά της ίδρυσης του TISE, όλοι οι ιδιοκτήτες ήταν ικανοποιημένοι με την επιλογή τους.

Πλεονεκτήματα

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, το ίδρυμα που χτίστηκε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία TISE, έχει ένα τεράστιο αριθμό πλεονεκτημάτων:

 • Λογική τιμή - αυτό το σχέδιο θα κοστίσει 2 φορές φθηνότερα από ένα παραδοσιακό λίκνισμα. Κατά την εγκατάσταση, η κλίμακα των χωματουργικών εργασιών και το κόστος του σκυροδέματος μειώνονται, επιπλέον, δεν είναι απαραίτητο να εμπλακεί ειδικός εξοπλισμός.
 • Η εγκατάσταση μιας τέτοιας βάσης μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή του έτους και σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
 • Οι εργασίες για τη ρύθμιση δεν χρειάζονται πολύ χρόνο. Αυτό το ίδρυμα είναι ιδανικό για ατομική κατασκευή, οπότε ακόμη και ένας αυτοδίδακτος πλοίαρχος μπορεί να το εγκαταστήσει γρήγορα.

Οι ειδικοί σημειώνουν επίσης το γεγονός ότι είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν επικοινωνίες σχετικά με την ανέγερση δομής χωρίς δυσκολίες και αυτό αποτελεί ένα ακόμη αναμφισβήτητο πλεονέκτημα του ιδρύματος.

Μειονεκτήματα

Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε προϊόν, ο σχεδιασμός, που βασίζεται στην τεχνολογία TISE, Υπάρχουν διάφορα μειονεκτήματα:

 • Ένα τέτοιο θεμέλιο δεν μπορεί να κατασκευαστεί σε λάσπη ή πλημμυρισμένο έδαφος. Σε μεγάλα φορτία, οι σωροί σκύβονται και καταστρέφονται.
 • Απαιτείται χειρωνακτική εργασία - είναι δύσκολο να γίνει γεώτρηση σε σκληρές και πετρώδεις περιοχές, εμφανίζονται επίσης προβλήματα με ένα πηγάδι. Αλλά ακόμη και σε μια τέτοια κατάσταση, μπορείτε να κάνετε χωρίς τη βοήθεια ειδικών.
 • Δεν μπορείτε να κάνετε ένα υπόγειο κάτω από ολόκληρη την περιοχή του σπιτιού.
 • Είναι απαραίτητο να εκτελέσετε μια ευρεία τυφλή περιοχή.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά του ιδρύματος, που γίνονται από την τεχνολογία TISE, είναι ασφαλές να πούμε ότι είναι ιδανικό για ιδιωτική κατασκευή, επιπλέον, είναι οικονομικό.

Υπολογισμός

Για να υπολογίσετε σωστά τη βάση, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε τον επιθυμητό αριθμό σωρών.

Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε την ακόλουθη ακολουθία:

 • Υπολογίστε το συνολικό φορτίο της θεμελίωσης, λαμβάνοντας υπόψη το σχέδιο κατασκευής. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το βάρος της κατασκευής με το πλέγμα και όλους τους τοίχους, τη μάζα της οροφής, τα δάπεδα και τα δάπεδα. Όλοι αυτοί οι δείκτες προστίθενται και πολλαπλασιάζονται κατά 1,2, πολλαπλασιάζουμε το αποτέλεσμα κατά 1,3. Το αποτέλεσμα είναι ένα μέτρο του φορτίου στους σωρούς.
 • Αφού είναι απαραίτητο να υπολογιστεί η φέρουσα ικανότητα του βαριδιού. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο αρχιτεκτονικό τμήμα της πόλης για να μάθετε τα γεωλογικά χαρακτηριστικά του χώρου και ποια εδάφη είναι κάτω από το βάθος της διείσδυσης στον παγετό. Οι υπάλληλοι του πίνακα θα υπολογίζουν γρήγορα και θα σας ενημερώσουν για το μέγιστο φορτίο.
 • Αντιγράψτε το σχέδιο βάσης του έργου. Διαχωρίστε το μέγιστο φορτίο του κτιρίου από το φορτίο των πασσάλων. Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίζετε τον απαιτούμενο αριθμό πυλώνων.
 • Στα αντίγραφα των σχεδίων σημειώνεται η θέση όλων των πασσάλων. Πρώτον, οι πασσάλες υποδεικνύονται στις γωνίες του πεδίου, κατόπιν κατά μήκος των αρθρώσεων και ο υπόλοιπος όγκος κατανέμεται ομοιόμορφα πάνω στο τμήμα.

Έτσι, έχετε ένα σχέδιο θεμελίωσης για το οποίο μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε.

Κατά μέσο όρο, για ένα τούβλο ή για κτίρια από ασβεστόλιθο για κάθε τετράγωνο της επικράτειας επιτρέπεται φορτίο 2400 kg, για σπίτια από διάφορα είδη σκυροδέματος (σκυρόδεμα αφρώδες ή αεριούχο σκυρόδεμα) - 2000 kg,και για δομές ξύλου και πλαισίου - 1800 kg. Σύμφωνα με αυτούς τους δείκτες, μπορείτε να πλοηγηθείτε περίπου.

Κατασκευή

Το καθολικό ίδρυμα, που κατασκευάστηκε με την τεχνολογία TISE, είναι σε ζήτηση, επειδή είναι φθηνό και η κατασκευή του δεν απαιτεί πολύ χρόνο, εκτός από το τι μπορεί να γίνει με τα χέρια σας. Αρχικά, προετοιμάστε προσεκτικά την τοποθεσία, δηλαδή αφαιρέστε το ανώτερο στρώμα του εδάφους και τοποθετήστε το πανί.

Στη συνέχεια, σημειώστε τη θέση των πασσάλων και του τμήματος. Για να το κάνετε αυτό, εφαρμόστε το υδροηλεκτρικό επίπεδο. Στη συνέχεια, κόψτε τα μπουλόνια λίγο και τοποθετήστε τα καρφιά στις εξωτερικές γωνίες της πλατείας, στερεώνοντας το σχοινί πάνω τους, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια σταθερή γραμμή αλιείας. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η εργασία, τοποθετήστε τους γόμφους για τους τοίχους στήριξης.

Για την τοποθέτηση του πλαισίου της κοπής γύρο ξυλεία χρησιμοποιείται από μια σανίδα πάχους 50 mm. Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι κήπου. Είναι πιο οικονομικό και πιο βολικό να κάνουμε μια ημι-συνεχή obnoska, στην οποία είναι απαραίτητο να καθορίσουμε το μηδενικό επίπεδο.

Στη συνέχεια, η εγκατάσταση των λείων ράβδων, οι οποίες είναι συνδεδεμένες με τις σανίδες. Η κορυφή πρέπει να είναι μηδέν. Σημειώστε ότι το κάλυμμα είναι εγκατεστημένο για έλεγχο, τότε αποσυναρμολογείται.Στην περιοχή, σκάστε μια τρύπα και ξεκινήστε τη διάτρηση. Αρχικά, συνιστάται να συμπληρώσετε περίπου 5 πηγάδια, μετά τα οποία πρέπει να επεκταθούν.

Αν υπάρχει μικρή ποσότητα άμμου στο έδαφος, η διάτρηση θα είναι δύσκολη και αυτό το έργο θα διαρκέσει πολύ. Για να διευκολυνθεί η διαδικασία, χύστε 5 κουβάδες νερό σε κάθε φρεάτιο όλη τη νύχτα, αυτό θα μαλακώσει το έδαφος και την επόμενη ημέρα θα είναι ευκολότερο να διευρυνθεί το πηγάδι. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αντιμετωπίσετε χωρίς ειδικό εξοπλισμό.

Τοποθετώντας τη βάση του TISE, μην ξεχνάτε την ενίσχυση. Για να γνωρίζετε το μήκος της ράβδου μπορεί να βασίζεται στο βάθος στήριξης. Εάν ο οπλισμός είναι ελαφρώς αισθητός από πίσω από τον στύλο, μπορεί να λειτουργήσει περαιτέρω ως δονητικός συμπιεστής για σκυροδέτηση, ο οποίος θα απομακρύνει τα υπολείμματα αέρα από το σκυρόδεμα.

Η επόμενη διαδικασία είναι η στεγάνωση, για την οποία χρησιμοποιείται υλικό στέγης. Για την εγκατάσταση, το υλικό πρέπει να χωρίζεται σε κομμάτια και να περιστρέφεται σε κύλινδρο. Το προϊόν τοποθετείται στο πηγάδι, αλλά μόνο όταν το εξάρτημα είναι εγκατεστημένο. Το ορατό άκρο του πουκάμισου είναι καλυμμένο με αστάρι. Η τοποθέτηση της βάσης TISE απαιτεί ταχύτερη δυνατή σκυροδέτηση.

Οι ειδικοί συστήνουν να γεμίσουν πολλά πηγάδια την ίδια στιγμή.

Όταν γεμίζετε τους πυλώνες και γεμίζετε τα στηρίγματα, ξεκινήστε να δημιουργείτε μια σχάρα. Για το σκοπό αυτό, εγκαθίστανται ασπίδες, καλύπτονται με ανθεκτικό πολυαιθυλένιο. Ο ξυλότυπος είναι στερεωμένος με καρφιά και οι τρύπες γίνονται στο ξύλο και από τις δύο πλευρές. Το ένα άκρο του πείρου διπλώνεται μετά το άλλο, πάνω στο οποίο στερεώνεται η ροδέλα και το παξιμάδι. Ο βραχίονας είναι τοποθετημένος πάνω στις προεξοχές, στερεώνεται με πλαστικούς δεσμούς.

Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα αυτής της θεμελίωσης είναι η απουσία αποστράγγισης. Δεν είναι απαραίτητο να εκτελέσετε τη μόνωση της περιοχής τυφλών και zabirki. Και έτσι ώστε οι αποχετεύσεις να μην δράσουν καταστρεπτικά στις περιοχές που γειτνιάζουν με την τυφλή περιοχή, τα κανάλια αποστράγγισης εγκαθίστανται έξω.

Συμβουλές

Η ίδρυση της τεχνολογίας TISE μπορεί να εφαρμοστεί σε κτίρια διαφόρων ορόφων και να μην ανησυχείτε για το ναυάγιο τους. Αλλά θυμηθείτε ότι τα μεσαίου μεγέθους σπίτια που ζυγίζουν περίπου 380 τόνους σε αδύναμο έδαφος χρειάζονται μεγάλο αριθμό υποστηρίξεων TISE, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να το κάνετε μόνοι σας, αλλά είναι ακόμα δυνατό.

Για να εργαστείτε για την κατασκευή της βάσης έγιναν γρήγορα και αποτελεσματικά, πρέπει να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες συστάσεις:

 • Πρώτα απ 'όλα, είναι καλύτερο να τρυπήσετε τα κυλινδρικά μέρη όλων των φρεατίων και μόνο στη συνέχεια να τα επεκτείνετε. Μια τέτοια ακολουθία θα συντομεύσει τον χρόνο για την τοποθέτηση και την αποσυναρμολόγηση του άξονα τρυπανιού.
 • Οι πέτρες μπορούν να δυσκολέψουν την εργασία κατά τη διάτρηση. Τα μικρά θα πέσουν αυτόματα στο δίσκο, αλλά τα μεγάλα θα πρέπει να προσεγγιστούν με μια σκαπάνη. Ως εκ τούτου, αν συναντήσετε ένα μεγάλο βράχο, τότε ξεκινήστε τη διάνοιξη λίγο περισσότερο. Η μέγιστη μετατόπιση είναι 500 cm.
 • Εάν κατά τη διάρκεια της αύξησης του φρέατος το έδαφος αρχίζει να θρυμματίζεται, ξεκινήστε τη σκυροδέτηση το συντομότερο δυνατό. Τρυπούσαμε ένα πηγάδι και αμέσως το ρίξαμε. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να εκτελείται σε αμμώδη εδάφη και με αυξημένα επίπεδα υπογείων υδάτων.
 • Αν το οικόπεδο είναι με άνισο έδαφος, η σχάρα πρέπει να γίνεται είτε με μεταβλητό ύψος διατομής με μικρές κλίσεις, είτε με βαθιές πλαγιές.

Δεν πρέπει να σφαγούν όλοι οι πάσσαλοι TISE. Η τεχνολογία των σωληνωτών πασσάλων καθιστά δυνατή την ταχεία κατασκευή ενός θεμελίου. Οι σωληνίσκοι βιδών λειτουργούν σαν βίδα. Πρόκειται για σωλήνα από μέταλλο με διάμετρο 108 mm με κοχλιωτή λεπίδα. Η λεπίδα έχει τέτοιο σχεδιασμό ώστε όταν βιδώνεται στο έδαφος, το έδαφος γίνεται πυκνότερο.Η κοιλότητα είναι σκυροδεμένη και η προκύπτουσα στήριξη έχει χωρητικότητα έως και 5 τόνους. Είναι σκόπιμο να οικοδομηθεί ένα θεμέλιο για τα ξυλοπόδαρα σε βαλτώδη εδάφη και τυρφώνες, αλλά μόνο κατά την κατασκευή ξύλινων κτιρίων.

Ο χρόνος ζωής της δομής εξαρτάται από το πάχος του μετάλλου του σωρού και την ένταση του σχηματισμού διάβρωσης στην επιφάνεια, αλλά, κατά κανόνα, είναι πολύ μεγαλύτερος από άλλους τύπους βάσεων.

Στην ατομική κατασκευή, όπως και σε οποιοδήποτε άλλο, το πρώτο πράγμα που θέλουν οι ιδιοκτήτες να σώσουν, χωρίς να προκαλέσουν ζημιά στη δομή. Η ίδρυση της τεχνολογίας TISE πληροί όλες τις απαιτήσεις των καταναλωτών, επιπλέον, σας επιτρέπει να αντιμετωπίζετε προσεκτικά τους φυσικούς πόρους. Και η εγκατάσταση του ιδρύματος μπορεί να εκτελεστεί από όλους, χωρίς να έχουν ειδικές γνώσεις και δεξιότητες. Οι δαπάνες ελαχιστοποιούνται οπωσδήποτε, επομένως οι ειδικοί κατηγορηματικά δεν συνιστούν εξοικονόμηση στην ποιότητα του σκυροδέματος ή του ενισχυτικού υλικού.

Η ίδρυση της TISE έχει κερδίσει μόνο θετικές κριτικές, γεγονός που επιβεβαιώνει και πάλι την υψηλή ποιότητα, τη μεγάλη διάρκεια ζωής, την αντοχή και την αξιοπιστία της.

Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας ίδρυμα TISE, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο