Πώς να σκάβετε κάτω από το θεμέλιο της εμβάθυνσης

Θα χρειαστεί πολύς χρόνος και προσπάθεια για να σκάψετε τρύπες για το ίδρυμα, ειδικά εάν θέλετε να το κάνετε μόνοι σας. Η χρήση ειδικού εξοπλισμού θα διευκολύνει σημαντικά τη δουλειά.

Είδη

Η εσοχή κάτω από το θεμέλιο μπορεί να είναι δύο τύπων:

  • τάφρο;
  • τάφρο.

Η επιλογή μεταξύ αυτών των τύπων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Trench

Η τάφρος είναι μια μεγάλη αυλάκωση αυστηρά καθορισμένου πλάτους, στην οποία θα εγκατασταθεί το θεμέλιο. Όπου δεν απαιτούνται ταινίες βάσης, μην σκάβετε τη γη.

 Γυρίστε κάτω από το θεμέλιο

Θα χρειαστεί είτε ένας εκσκαφέας είτε φτυάρια και μεγαλύτερη σωματική αντοχή. Προσέξτε ότι το εκσκαφέν έδαφος δεν εμποδίζει το πέρασμα ή τη διέλευση στο εργοτάξιο μηχανών ή εργαζομένων.

Εάν έχετε αμμώδη εδάφη κάτω από τα πόδια σας, τότε δεν θα είστε σε θέση να σκάψετε τάφρους,δεδομένου ότι τα τείχη της δεν θα κρατήσει τη μορφή, και η άμμος συνεχώς θα καταρρεύσει στο κάτω μέρος της τάφρου. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να σκάψετε ένα λάκκο.

Ίδρυμα λάκκο

Το λάκκο θεμελίωσης είναι ορθογώνιο λάκκο για τους ίδιους σκοπούς με μια τάφρο. Το χαντάκι σε σύγκριση με την τάφρο απαιτεί εκτεταμένες εκσκαφές.

 Ίδρυμα λάκκο

Τα βαριά μηχανήματα είναι απλά απαραίτητα, αν η επιλογή ή οι συνθήκες αναγκάζουν να γίνει το λάκκο κάτω από το σπίτι. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν εκσκαφέα με ένα μεγάλο κάδο για αυτό, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν φορτωτή.

Στην περίπτωση του φορτωτή, να είστε έτοιμοι για αυτό που θα κάνει μόνο το κύριο έργο, και θα πρέπει να το διορθώσετε με το χέρι ή με τη χρήση ενός εκσκαφέα, γιατί θα πρέπει να κάνει μια ράμπα στο θεμέλιο λάκκο.

Εάν η άμμος στην περιοχή είναι χαλαρή, τότε ο οδηγός του φορτωτή πρέπει να ειδοποιηθεί εκ των προτέρων, καθώς ο φορτωτής μπορεί να κολλήσει σε τέτοιο έδαφος. Επίσης, πριν από την παραγγελία του εξοπλισμού, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε τους τρόπους εισόδου και τους χώρους όπου θα τοποθετηθεί το κατασχεμένο χώμα.

Μετά την εφαρμογή της τεχνικής, θα είναι αναπόφευκτα απαραίτητο να κόβουμε τους τοίχους και να ισιώνουμε το πάτωμα της εσοχής. Ως εκ τούτου, στην περίπτωση του λάκκου θεμελίωσης, θα είναι πρώτα απαραίτητο να ευθυγραμμιστεί ο πυθμένας του γεμίζοντας ένα στρώμα μείγματος άμμου και χαλικιού.

Το χαλίκι είναι καλύτερο να λάβει δύο τύπους - μικρές και μεγάλες. Ανάμειξη αυτών των δύο τύπων, αποδεικνύεται ότι το μικρό χαλίκι γεμίζει το κενό μεταξύ των μεγάλων. Αφού γεμίσετε το στρώμα χαλικιού και άμμου, πρέπει να ισοπεδωθεί και να συμπιεστεί χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ή χειροκίνητη συμπύκνωση. Η ευθυγράμμιση πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο ισοπέδωσης ή κτιρίου.

Αφού είναι έτοιμος ο τάπητας ή η τάφρο, μπορείτε να ξεκινήσετε την οικοδόμηση του ιδρύματος.

Πριν ξεκινήσετε να σκάβετε μια τρύπα για το ίδρυμα, είναι καλύτερο να ρωτήσετε όλους τους συγγενείς, τους φίλους και τους γνωστούς για τον εξοπλισμό κατασκευής τους, που θα σας εξυπηρετούσε κατά την εκτέλεση αυτών των εργασιών. Μπορεί να εξοικονομήσει πολύ χρόνο, προσπάθεια και χρήματα.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο