Ίδρυμα UWB: καινοτόμες λύσεις για τα σπίτια

Η κατασκευή οποιουδήποτε κτιρίου αρχίζει με την εγκατάσταση του θεμελίου, το οποίο δεν αποτελεί μόνο μια αξιόπιστη βάση για τη δομή, αλλά και εξασφαλίζει την ανθεκτικότητα της κατασκευής. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλοί τύποι τέτοιων βάσεων, αλλά το ίδρυμα με τη χρήση μονωμένων σουηδικών πλακών (USW) είναι πολύ δημοφιλές στους προγραμματιστές. Αυτό το υλικό κατασκευάζεται σύμφωνα με τις σύγχρονες τεχνολογίες, επιτρέπει την εξοικονόμηση κόστους και χρόνου κατασκευής και είναι επίσης ένας εξαιρετικός θερμομονωτικός εξοπλισμός.

Τι είναι αυτό;

Το UWB-foundation είναι μια μονολιθική βάση, που αποτελείται από σουηδικές πλάκες, έχει μόνωση σε όλη την περιοχή και την περίμετρο της σόλας. Αυτό το θεμέλιο είναι ένα τελικό υποδάπεδο για τον πρώτο όροφο, εκτός από τις επικοινωνίες, μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε ένα σύστημα θέρμανσης.

Οι πλάκες τοποθέτησης εκτελούνται ρηχά, καθώς περιλαμβάνουν υψηλής ποιότητας μόνωση - αφρό πολυστερίνης, το οποίο προστατεύει αξιόπιστα τον πυθμένα του πυθμένα από την κατάψυξη. Επιπλέον, το δομικό υλικό περιέχει σωματίδια γραφίτη, τα οποία καθιστούν τις πλάκες ανθεκτικές και ανθεκτικές στα φορτία ισχύος και την έκθεση στο ηλιακό φως. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το ίδρυμα UWB δεν συρρικνώνεται ποτέ - αυτό είναι πολύ σημαντικό κατά την κατασκευή κτιρίων σε περιοχές με προβληματικό έδαφος.

Οι σουηδικές πλάκες διαφέρουν από τις συμβατικές δομές πολλαπλών στρώσεων στο ότι μειώνουν σημαντικά το κόστος κατασκευής θεμελίων. Τέτοια στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν π.χ. σε σπίτια που βρίσκονται σε περιοχές με σκληρές κλιματολογικές συνθήκες, όπου υπάρχει χαμηλή θερμοκρασία και υγρασία εδάφους την άνοιξη και το φθινόπωρο, επειδή αυτά τα θεμέλια είναι ανθεκτικά στον παγετό και προστατεύουν τη δομή από την απώλεια θερμότητας.

Είναι επίσης ιδανικά για κτίρια στα οποία η μη συμβατική θέρμανση σχεδιάζεται με τη χρήση θέρμανσης νερού. Οι γραμμές θερμότητας εγκαθίστανται απευθείας μέσα στις πλάκες και μεταφέρουν ενέργεια θερμότητας από τον φορέα σε ολόκληρη την επιφάνεια της βάσης.

Όταν η κατασκευή πραγματοποιείται σε προβληματικό έδαφος, είναι επίσης ένας λόγος για τη χρήση της τεχνολογίας UWB. Χάρη στην πολυστρωματική κατασκευή, η οποία ενισχύεται επιπλέον με ανθεκτικό οπλισμό και καλύπτεται από σκυρόδεμα, η βάση είναι αξιόπιστη και σας επιτρέπει να χτίσετε σπίτια στο έδαφος με υψηλή συγκέντρωση τύρφης, πηλού και άμμου.

Για την κατασκευή πολυώροφων κτιρίων των οποίων το ύψος υπερβαίνει τα 9 μ., Αυτές οι πλάκες είναι επίσης ένα απαραίτητο στοιχείο. Οι πλάκες UWP παρέχουν σταθερότητα στα πλαίσια, καθώς και ενισχύουν τις ξύλινες καμπίνες και τις δομές με κοίλες πλάκες.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το ίδρυμα UWB χρησιμοποιείται ευρέως στις σύγχρονες κατασκευές, αφού, σε αντίθεση με άλλους τύπους βάσεων, είναι μια επιλογή προϋπολογισμού και έχει πολλά πλεονεκτήματα. Τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τον ελάχιστο χρόνο εγκατάστασης - η πλήρης εγκατάσταση πλακών, κατά κανόνα, πραγματοποιείται μέσα σε δύο εβδομάδες.

Επίσης, το υλικό αυτό έχει καλή θερμομόνωση, διότι χάρη στον αφρό πολυστερίνης, ο οποίος αποτελεί μέρος του υλικού, εξαλείφεται η κατάψυξη του εδάφους κάτω από τη θεμελιώδη βάση, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο καθίζησης και εδαφοκάλυψης.Επιπλέον, μείωσε σημαντικά το κόστος θέρμανσης του κτιρίου.

Η επιφάνεια του UFF είναι ένα έτοιμο τραχύ δάπεδο, στο οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε αμέσως κεραμικά πλακίδια χωρίς προηγούμενη ευθυγράμμιση. Αυτή η διαφορά καθιστά δυνατή την εξοικονόμηση χρόνου στο φινίρισμα.

Το υλικό έχει υψηλή αντοχή στη θλίψη και αντοχή στην υγρασία, οπότε αυτός ο τύπος θεμελίωσης είναι ανθεκτικός και μπορεί να διαρκέσει αξιόπιστα για δεκαετίες, διατηρώντας τα αρχικά του χαρακτηριστικά. Κατά την κατασκευή των σουηδικών πινακίδων, είναι επίσης σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα μειονεκτήματά τους:

 • Το βασικό μέρος των επικοινωνιών οργανώνεται στο ίδρυμα, πράγμα που σημαίνει ότι εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να αντικατασταθούν, θα είναι δύσκολο να το πράξει, δεδομένου ότι η πρόσβαση σε αυτά είναι αδύνατη.
 • Οι πλάκες USP δεν συνιστώνται για την κατασκευή βαρειών και πολυώροφων κτιρίων - η τεχνολογία εγκατάστασής τους παρέχεται μόνο για μικρά κτίρια.
 • Μια τέτοια βάση δεν προβλέπει τη δυνατότητα υλοποίησης έργων για σπίτια με υπόγειο.

Συσκευή

Όπως κάθε οικοδομικό υλικό, η σουηδική πλάκα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά της συσκευής. Το ίδρυμα είναι μονολιθικό,που κατασκευάζεται σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογίες παραγωγής και αποτελείται από τα ακόλουθα στρώματα:

 • σκυρόδεμα.
 • συστήματα θέρμανσης ·
 • εξαρτήματα.
 • θερμική μόνωση;
 • σκουπίδια.
 • άμμος κατασκευής?
 • γεωυφάσματα ·
 • στρώμα εδάφους ·
 • αποστράγγισης.

Ως εκ τούτου, μπορούμε να το πούμε Η σουηδική πλάκα είναι ένας μοναδικός τύπος βάσης με ειδική δομή που συνδυάζει ταυτόχρονα στεγανοποίηση, μόνωση και σύστημα θέρμανσης. Μια τέτοια παγκόσμια "πίτα" επιτρέπει όχι μόνο να χτίσει γρήγορα κτίρια, αλλά διατηρεί επίσης θερμότητα, δημιουργώντας άνεση στα δωμάτια. Για θερμομόνωση χρησιμοποιούνται φύλλα από διογκωμένο πολυστυρένιο, χάρη στα οποία η βάση είναι μονωμένη. Η ενίσχυση είναι κατασκευασμένη από χαλύβδινες ράβδους διαμέτρου 12 έως 14 mm - ενισχύουν το πλαίσιο του κτιρίου και προστατεύουν το δάπεδο από την εμφάνιση ρωγμών.

Χάρη σε αυτή τη δομή, το ίδρυμα UWB, όπως και το φινλανδικό ομόλογό του, είναι ιδανικό για την οικοδόμηση ενός σπιτιού όπου δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα θεμέλιο λωρίδων ή ένα θεμέλιο πάνω σε πασσάλους. Επιπλέον, για αυτόν τον τύπο κατασκευής χαρακτηρίζεται η ακεραιότητα, λόγω της οποίας τα θεμέλια δεν καταστρέφονται υπό την επίδραση χαμηλής θερμοκρασίας και υγρασίας.

Υπολογισμός

Η εγκατάσταση σουηδικών πιάτων πρέπει να ξεκινά με προκαταρκτικούς υπολογισμούς, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του εδάφους, το φορτίο της δομής και την επίδραση της κατακρημνίσεως. Ως εκ τούτου, πρώτα απ 'όλα, είναι επιτακτικό να καθοριστεί ο τύπος εδάφους στο οικόπεδο όπου σχεδιάζεται η κατασκευή. Επιπλέον, μελετώντας το επίπεδο τοποθέτησης των υπόγειων υδάτων και το βάθος της κατάψυξης των στρωμάτων της γης. Ο κύριος στόχος των υπολογισμών είναι να προετοιμαστεί ένα σχέδιο σχεδιασμού, το οποίο δείχνει το πάχος των στρωμάτων θεμελίωσης.

Για τον σωστό υπολογισμό λαμβάνονται τα ακόλουθα δεδομένα:

 • συνολική επιφάνεια της βάσης.
 • Περιφέρεια USP.
 • το ύψος και το μήκος των πλευρών στήριξης.
 • πάχος μαξιλαριού άμμου?
 • όγκος και μάζα σκυροδέματος.

Το κόστος εγκατάστασης σουηδικών πιάτων μπορεί να είναι διαφορετικό, καθώς εξαρτάται από το μέγεθος του κτιρίου, καθώς και από τα χαρακτηριστικά της κατασκευής των λυμάτων και των δικτύων ύδρευσης.

Τεχνολογία κατασκευών

UWB-ίδρυμα χρησιμοποιείται ευρέως στη σύγχρονη κατασκευή, έχει πολλά πλεονεκτήματα και μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί με τα χέρια σας. Δεδομένου ότι οι σουηδικές πλάκες έχουν σχεδιαστεί με μόνωση υψηλής ποιότητας, η βάση του κτιρίου αποδεικνύεται ζεστή και δεν απαιτεί πρόσθετη εγκατάσταση μόνωσης, η οποία εξοικονομεί όχι μόνο το χρόνο εργασίας αλλά και τα οικονομικά. Για την ανεξάρτητη εκτέλεση αυτού του τύπου θεμελίωσης, είναι απαραίτητο να διεξάγονται με συνέπεια ορισμένα στάδια της εργασίας.

 • Προετοιμασία γης. Σε περίπτωση που ένα κτίριο είναι χτισμένο σε εύθραυστα εδάφη, πρέπει να καθαριστεί από τύρφες τύρφης και αργίλου ή απλά να καλύπτεται με ένα παχύ στρώμα μεσαίου μεγέθους άμμου. Επιπλέον, τα θεμέλια πρέπει να τοποθετούνται αυστηρά οριζόντια. Το πάχος του υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το πάχος του μαξιλαριού άμμου και της μόνωσης και δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 40 εκ. Ο πυθμένας της βάσης είναι καλυμμένος με άμμο και ομοιόμορφα κατανεμημένος, κάθε στρώμα τραβιέται προσεκτικά.
 • Εγκατάσταση συστήματος αποστράγγισης. Μια τάφρο γίνεται κατά μήκος της περίμετρος του εκσκαφθέντος λάκκου και τοποθετείται μέσα του ένας εύκαμπτος σωλήνας. Πριν από την τοποθέτηση του σωλήνα, τα τοιχώματα και ο πυθμένας της τάφρου πρέπει να καλύπτονται με γεωυφάσματα με επικάλυψη 15 cm - αυτό το υλικό θα παρέχει καλή αποστράγγιση και θα ενισχύσει το έδαφος. Μετά από αυτό, πραγματοποιείται συμπλήρωση, ακολουθώντας αυστηρά τις διαστάσεις που καθορίζονται στο έργο. Η στρώση άμμου γεμισμένη και τυπωμένη πρέπει να χύνεται με νερό.
 • Τοποθέτηση τεχνικών επικοινωνιών. Όλα τα συστήματα αποχέτευσης τοποθετούνται απευθείας σε αμμώδη βάση, προσωρινά στερεωμένα με σφιγκτήρες και εξαρτήματα. Τα άκρα των σωλήνων και των καλωδίων φτάνουν στην επιφάνεια.
 • Η κατασκευή του ξύλινου πλαισίου. Από ένα κομμένο χαρτόνι στην περίμετρο βάσης οργανώνουν ένα πλαίσιο. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε πρώτα το ράφι, στη συνέχεια σε αυτά με βίδες που έχουν συνδεθεί σανίδες. Για να καταστεί το πλαίσιο ανθεκτικό, συνιστάται να το ενισχύσετε επιπλέον με τιράντες.
 • Γεμίζοντας τα ερείπια. Η μεσαίου μεγέθους θρυμματισμένη πέτρα είναι κατάλληλη για αυτό το είδος θεμελίωσης. Το στρώμα του υλικού πρέπει να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο σε ολόκληρη την περιοχή εργασίας, το πάχος του δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 10 cm.
 • Εγκατάσταση μόνωσης. Ως μονωτής χρησιμοποιήθηκαν πλάκες κατασκευασμένες από εξωθημένο αφρό πολυστερίνης. Η θέρμανση πρέπει να πραγματοποιείται τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα. Το πάχος της μόνωσης, κατά κανόνα, είναι 100 mm. Η μόνωση πιέζεται καλά στην επιφάνεια του ξύλινου πλαισίου και του ξυλότυπου. Προκειμένου να αποφευχθεί η μετατόπιση των πλακών κατά την εγκατάσταση, στερεώνονται με τη βοήθεια βιδών και δημιουργούνται μικρές οπές στα τμήματα της εξόδου επικοινωνίας.
 • Ενίσχυση. Αυτός ο τύπος εργασίας εκτελείται σε δύο στάδια: πρώτον, ενισχύεται το πλέγμα του πλαισίου, και στη συνέχεια το επίπεδο της σουηδικής πλάκας. Το αποτέλεσμα είναι ένας ενισχυτικός κλωβός κατασκευασμένος από ράβδους που διασυνδέονται με πλέξιμο σύρμα.Για να μην καταστραφεί η μόνωση, είναι επιθυμητό να συναρμολογηθεί το πλαίσιο ξεχωριστά και στη συνέχεια να το τοποθετήσετε σε τελική μορφή. Επιπλέον, σε ολόκληρη την περιοχή της βάσης υπάρχει ένα ενισχυτικό πλέγμα από ράβδους με διάμετρο τουλάχιστον 10 mm και μέγεθος ματιών 15 × 15 cm.
 • Διαρρύθμιση του συστήματος θέρμανσης δαπέδου. Η τεχνολογία εγκατάστασης της βάσης UShP προβλέπει την τοποθέτηση θερμαινόμενου δαπέδου απευθείας στην πλάκα βάσης. Λόγω αυτού, ο πρώτος όροφος του κτιρίου δεν απαιτεί πρόσθετη θέρμανση. Σύμφωνα με το σχέδιο του σωλήνα τοποθετείται στο ενισχυτικό πλέγμα και στερεώνεται σε νάιλον σφιγκτήρες. Όσο για τον συλλέκτη, είναι τοποθετημένο στο ύψος βάσης μαξιλαριού που υποδεικνύεται στα σχέδια. Σε χώρους όπου οι σωλήνες θα ανέβουν στον συλλέκτη, τοποθετείται επιπλέον κυματοειδής προστασία.
 • Χύσιμο σκυροδέματος. Η διαδικασία σκυροδέματος μπορεί να ξεκινήσει μόνο στην περίπτωση που όλα τα παραπάνω βήματα έχουν ολοκληρωθεί. Μάρκα σκυροδέματος επιλέγεται σύμφωνα με το σχέδιο κατασκευής. Για να απλοποιήσετε τη χύτευση μια ειδική αντλία σκυροδέματος ή μπετονιέρα θα σας βοηθήσει. Η λύση είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη σε ολόκληρη την περιοχή του υπογείου, εξασφαλίζοντας ότι οι δυσπρόσιτοι χώροι δεν γίνονται άδειοι.Σκυρόδεμα συνιστάται να χρησιμοποιήσει svezheprigotovlenny, στο τέλος των αρσενικών ρίχνει αρμούς υγραίνεται με νερό και επεξεργάζεται με ένα αστάρι.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι η εγκατάσταση του ιδρύματος UWB δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά για να είναι το ίδρυμα ισχυρό και αξιόπιστο, κάθε ένα από τα παραπάνω βήματα θα πρέπει να πραγματοποιείται με αυστηρή τήρηση της τεχνολογίας και να μην ξεχνάτε να κάνετε ποιοτικό έλεγχο.

Εάν τηρούνται όλοι οι κανόνες κατασκευής, τότε η ίδρυση του UWB θα γίνει μια ζεστή και ισχυρή υποστήριξη για το σπίτι.

Συμβουλές

Πρόσφατα, στην κατασκευή νέων κτιρίων, προσπαθούν να εφαρμόσουν καινοτόμες τεχνολογίες - αυτό αφορά όχι μόνο την κατασκευή του πλαισίου αλλά και το ίδρυμα. Οι περισσότεροι προγραμματιστές επιλέγουν σουηδικά πάνελ για να εγκαταστήσουν τη βάση, καθώς έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης και έχουν θετικές κριτικές. Η ανέγερση ενός τέτοιου θεμελίωσης αξίζει να εξεταστούν ορισμένες από τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων.

 • Για να ξεκινήσει η εργασία είναι απαραίτητη με το σχεδιασμό. Για το σκοπό αυτό, καθορίζεται το σχέδιο κτιρίου, επιλέγεται το υλικό για την οροφή και τους τοίχους, αφού το φορτίο της θεμελίωσης εξαρτάται από αυτούς τους δείκτες.Είναι επίσης σημαντικό να υπολογίσετε το πλάτος της θεμελίωσης κάτω από τα τοιχώματα των εδράνων. Είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε το σχέδιο σε έμπειρους επαγγελματίες, αλλά αν έχετε προσωπικές δεξιότητες, τότε μπορείτε να το χειριστείτε μόνοι σας.
 • Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στη σωστή τοποθέτηση των πλακών, ειδικά στις περιπτώσεις όπου το υλικό δεν έχει ορθογώνια αλλά πολύπλοκη γεωμετρία.

Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός των αρθρώσεων στη βάση, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος διαρροής. Επομένως, το ιδανικό είναι η επιλογή στην οποία δεν υπάρχουν αρμοί κάτω από την πλάκα.

 • Για το κόστος της μεταγενέστερης διακόσμησης του κτιρίου ήταν μικρή, η επιφάνεια των μελλοντικών πλακών πρέπει να είναι προ-ευθυγραμμισμένη.
 • Το πάχος των σουηδικών πλακών καθορίζεται ξεχωριστά για κάθε έργο, αφού εξαρτάται άμεσα από τα φορτία.
 • Ένα σημαντικό σημείο κατά την τοποθέτηση της βάσης UWB είναι η διάταξη του συστήματος αποστράγγισης. Εάν εκτελείται με σφάλματα, τότε μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην απομάκρυνση των υπογείων υδάτων.
 • Κατά την εγκατάσταση των σωλήνων στην θεμελίωση, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε αρκετά επιπλέον κανάλια και καλώδια. Θα είναι χρήσιμες σε περίπτωση που χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα νέο σύστημα επικοινωνιών στο μέλλον.
 • Μετά την εγκατάσταση ενός θερμού δαπέδου πριν ρίξετε το σκυρόδεμα, πρέπει να ελέγξετε την ποιότητα της θέρμανσης. Γι 'αυτό, οι σωλήνες γεμίζονται με νερό και γίνεται πτύχωση. Εάν η σφραγίδα σπάσει, θα εμφανιστεί μια διαρροή που θα πρέπει να καθοριστεί. Η πίεση στο σύστημα των θερμών δαπέδων πρέπει να κυμαίνεται από 2,5-3 atm.
 • Μετά την έκχυση του σκυροδέματος, δίνεται χρόνος για να στερεοποιηθεί το θεμέλιο. Κατά κανόνα, δεν διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα. Προχωρήστε στην περαιτέρω κατασκευή είναι δυνατή μόνο στην περίπτωση που η επιφάνεια καθίσταται ανθεκτική. Στην καυτή εποχή συνιστάται να βρέξετε το σκυρόδεμα και να το καλύψετε με μια μεμβράνη.
 • Για τη σκυροδέτηση το στρώμα βάσης είναι καλύτερο να επιλέξετε συγκεκριμένη μάρκα M300 - εγγυάται μια σταθερή βάση.
 • Η βάση μετά την ολοκλήρωση του έργου μπορεί να ολοκληρωθεί με οποιοδήποτε υλικό, αλλά ο σχεδιασμός μοιάζει με τεχνητή πέτρα.
 • Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τύπο θεμελίωσης για την κατασκευή κατοικιών πάνω από δύο ορόφους.
 • Για την τοποθέτηση της θεμελίωσης δεν είναι απαραίτητο να σκάβετε ένα βαθύ λοβό - αρκεί να προετοιμάσετε μια κοιλότητα 40-50 εκατοστά βαθύ. Συνιστάται η επεξεργασία ενός προετοιμασμένου λάκκου με χημικά - αυτό θα βοηθήσει να σταματήσει η ανάπτυξη της βλάστησης.

Οι πλάκες μόνωσης πρέπει να τοποθετούνται με κλιμακωτό τρόπο - διαφορετικά οι συνδυασμένες αρθρώσεις θα προκαλέσουν κρύο.

Πώς να βάλετε το ίδρυμα UWB, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο