Ίδρυση πέτρας

Το ίδρυμα είναι το θεμέλιο του κτιρίου, εξασφαλίζει τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα ολόκληρης της δομής του κτιρίου. Πρόσφατα, η τοποθέτηση του ιδρύματος γίνεται κυρίως με τη χρήση σκυροδέματος. Ωστόσο, το θεμέλιο της πέτρας δεν είναι λιγότερο ανθεκτικό, εκτός από ότι έχει μια πρωτότυπη και αισθητική εμφάνιση. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι η τοποθέτηση της πέτρινης βάσης του κτιρίου είναι αρκετά δική σας.

Χαρακτηριστικά υλικού

Για την κατασκευή της βάσης των κτιρίων και των υπόγειων χώρων χρησιμοποιείται κυρίως η πέτρα. Αυτό το υλικό έχει χρησιμοποιηθεί για τέτοιους σκοπούς για πολλούς αιώνες. Η επιλογή που έπεσε σε αυτό το είδος πέτρας δεν είναι τυχαία. Η τσακιστική πέτρα είναι πολύ ανθεκτική.Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η διαθεσιμότητά του και, κατά συνέπεια, το σχετικά χαμηλό κόστος. Η εκχύλιση του υλικού από τα ερείπια δεν είναι πιο δύσκολη από τη διαδικασία εκχύλισης φυσικής αργίλου.

Ο αγώνας εξορύσσεται με δύο τρόπους: από την εκτόξευση και τη διάσπαση στα λατομεία ή από τη φυσική καταστροφή του βράχου.

Το πιο κατάλληλο για την κατασκευή του ιδρύματος είναι μια πλάκα πλάκας. Τα στοιχεία θρυμματισμού αυτής της φυλής έχουν σχετικά επίπεδη μορφή, γεγονός που καθιστά την τοποθέτησή της πιο βολική.

Για να ξεκινήσετε, εξετάστε τα πλεονεκτήματα της ίδρυσης πέτρινου υλικού.

 • Υψηλή αντοχή. Η φυσική πέτρα είναι πρακτικά άθικτη και παραμορφωμένη. Αυτό θα παρέχει ολόκληρο το κτίριο με μια σταθερή βάση χωρίς χαλάρωση, ρωγμές και σχηματισμό ζημιών.
 • Το υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Ο θρυμματισμένος βράχος εξάγεται από φυσικές αποθήκες. Δεν υπάρχουν τεχνητές ακαθαρσίες στην πέτρα, δεν υπόκεινται σε καμία χημική επεξεργασία.
 • Η φυσική πέτρα είναι πολύ ανθεκτική στη θερμοκρασία και στους ατμοσφαιρικούς παράγοντες. Η τάπητα είναι αρκετά ανθεκτική στην υγρασία.
 • Αισθητική εμφάνιση της βάσης. Η πέτρα μπορεί να έχει διαφορετικά χρώματα και υφές.Συχνά στην πελεκημένη πέτρα παρατηρούμε πολύ όμορφα φυσικά σχέδια από τις φλέβες του βράχου.
 • Το υλικό είναι ανθεκτικό σε μικροοργανισμούς: μύκητες, μούχλα. Τα έντομα δεν μπορούν επίσης να τα βλάψουν.
 • Η τσακωτή πέτρα είναι διαθέσιμη με κόστος, καθώς η εξόρυξή της δεν είναι έντασης εργασίας. Δεν είναι σπάνιο ή σπάνιο.

Είναι χρήσιμο να υπενθυμίσουμε τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν κατά τη διαδικασία οικοδόμησης μιας πέτρινης θεμελίωσης.

 • Η προσαρμογή των λίθων στη διαδικασία τοποθέτησης είναι κάπως περίπλοκη. Δεδομένου ότι το υλικό εξορύσσεται με τη μέθοδο της θραύσης και δεν υφίσταται περαιτέρω επεξεργασία, τα στοιχεία διατηρούν τη φυσική ελεύθερη μορφή τους και ποικίλουν σε μέγεθος. Για μια πυκνή και ομοιόμορφη εγκατάσταση απαιτείται χρόνος για τη βέλτιστη επιλογή των λίθων για κάθε στρώση.
 • Επιπλέον χρόνος και προσπάθεια θα πρέπει να δαπανηθούν για την προετοιμασία του τσιμέντου ή του σκυροδέματος. Είναι απαραίτητο για τη συγκόλληση πέτρινων στοιχείων μαζί.
 • Η πέτρα είναι ακατάλληλη για την τοποθέτηση των πολυώροφων κτιρίων.

Συμβουλές για την επιλογή

Κατά την επιλογή μιας άγριας φυσικής πέτρας θα πρέπει να επιθεωρούνται καλά στοιχεία θραυσμάτων. Στην πέτρα δεν πρέπει να υπάρχουν ελαττώματα με τη μορφή ρωγμών ή αποκόλλησης, δεν πρέπει να καταρρέουν.

Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι η παρτίδα έχει τουλάχιστον 90% από μια μεγάλη πέτρα, και το χρώμα της είναι ομοιόμορφο και το ίδιο.

Το πιο κατάλληλο για τοποθέτηση είναι επίπεδες πέτρες.

Η δύναμη του βράχου μπορεί να ελεγχθεί εφαρμόζοντας μια δύναμη στο υλικό. Για αυτό χρειάζεστε ένα βαρύ μαζικό σφυρί. Αφού κάνετε ένα ισχυρό χτύπημα στην πέτρα, πρέπει να ακουστεί ένας ήχος κουδουνίσματος. Αυτό δείχνει την καλή ποιότητα αυτής της φυλής. Ανθεκτική πέτρα θα διατηρήσει την ακεραιότητα και δεν θα υποβληθεί σε σχίσιμο.

Το υλικό δεν πρέπει να είναι πολύ πορώδες. Για να ελέγξετε την αντίσταση στο νερό μιας πέτρας, είναι απαραίτητο να παρατηρήσετε πώς αντιδρά με την επαφή με το νερό. Εάν το βράχο απορροφά ενεργά νερό, είναι ακατάλληλο για κατασκευή.

Τα θεμέλια της πέτρας με τα χέρια τους

Απαιτούμενα εργαλεία:

 • σφυρί?
 • επίπεδο ·
 • βυθίζεται?
 • tamper;
 • επιλογή σφυριού?
 • σμίλη?
 • αλυσοπρίονο ·
 • ταινία μέτρησης;
 • σνόουκ και φτυάρι μπαγιονέτ.

Το πρώτο στάδιο της εργασίας συνίσταται στην προετοιμασία της επικράτειας.

 • Η επιφάνεια καθαρίζεται από συντρίμμια και βλάστηση.
 • Η περαιτέρω σήμανση πραγματοποιείται ανάλογα με το μέγεθος της βάσης του υπό ανέγερση κτιρίου. Με αυτή τη σήμανση τοποθετούνται τάφροι για την τοποθέτηση πέτρας.Το βάθος τους πρέπει να είναι τουλάχιστον 80 cm, πλάτος όχι μικρότερο από 70 cm. Το βάθος των οριζοντίων τοίχων εξαρτάται άμεσα από το βαθμό κατάψυξης του εδάφους κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.
 • Εγκαθιστά το ξυλότυπο.
 • Στο κάτω μέρος των τάφρων η άμμος χύνεται ένα μικρό, περίπου 15 cm, στρώμα. Στη συνέχεια γεμίζει με νερό και συμπιέζει. Αφού πέσει κοιμισμένος χαλίκι ή μικρή θρυμματισμένη πέτρα.

Καθορισμός λίθων

Πριν ξεκινήσετε την τοποθέτηση της πέτρας θεμελίωσης του σπιτιού, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε ένα τσιμεντοκονίαμα ή τσιμεντοκονίαμα. Κατά μέσο όρο, ένα μέρος των λίθων καταναλώνει 1 μέρος του διαλύματος τοποθέτησης. Η σύνθεση τσιμέντου παρασκευάζεται σύμφωνα με τις ακόλουθες αναλογίες: Λαμβάνονται 3 kg άμμου για 1 kg τσιμέντου, το μίγμα αραιώνεται με νερό μέχρις ότου ληφθεί υγρή μάζα. Η λύση δεν πρέπει να είναι παχιά, αφού στην περίπτωση αυτή δεν θα είναι δυνατή η πλήρωσή της με κενά και κενά μεταξύ των στοιχείων πέτρας.

Το διάλυμα σκυροδέματος παρασκευάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Για την ευκολία τοποθέτησης στοιχείων πέτρας, θα πρέπει να τεντώσετε την ταινία ή το σπείρωμα κατά μήκος της περιμέτρου των τοίχων. Η πέτρα θεμελίωσης πρέπει πρώτα να εμποτιστεί με νερό για τουλάχιστον μία ώρα.

Πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες της τοιχοποιίας για την κατασκευή ενός στέρεου θεμελίου.

 • Η πρώτη σειρά της βάσης είναι από τις μεγαλύτερες πέτρες. Τα στοιχεία θα πρέπει να επιλέγονται με τέτοιο τρόπο ώστε μεταξύ τους να μην υπάρχει σχεδόν ελεύθερος χώρος. Οι κοίλοι χώροι είναι γεμάτοι με προετοιμασμένο κονίαμα τοιχοποιίας. Πριν από αυτό, η δομή συμπιέζεται βυθίζοντας με ένα σφυρί.
 • Το δεύτερο στρώμα τοποθετείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι ραφές κάτω από το στρώμα που τρέχουν να καλύπτονται με πέτρες. Τα στοιχεία θα πρέπει επίσης να επιλέγονται με τέτοιο τρόπο ώστε το κενό να είναι ελάχιστο. Αυτός ο κανόνας παραμένει αμετάβλητος για ολόκληρο το ύψος της θεμελιώδους πέτρας.
 • Στις γωνίες κάθε επόμενης σειράς, οι πέτρες πρέπει να τοποθετούνται σε ύψος 30 εκ. Θα παίξουν το ρόλο περίεργων «φάρων» για τον έλεγχο του ομοιόμορφου ύψους των σειρών.
 • Η τελευταία σειρά απαιτεί πολύ προσεκτική επιλογή των λίθων. Είναι τελικό και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή.
 • Όταν ολοκληρωθεί η τοποθέτηση, αφαιρείται ο ξυλότυπος. Μετά από αυτό, το χάσμα μεταξύ του τοίχου της τάφρου και των λιθοστρωμάτων είναι γεμάτο με μικρές πέτρες ή πέτρινες ρωγμές. Αυτή η απορροή θα χρησιμεύσει στο μέλλον ως ένα καλό στρώμα αποστράγγισης.
 • Ο σχεδιασμός προστατεύεται από ενισχυτική ζώνη. Θα κρατήσει το οπλισμό.Οι ράβδοι χάλυβα με διάμετρο 10-12 mm τοποθετούνται σε ενισχυτική ζώνη με βήμα 15-20 cm.
 • Για πρόσθετη ενίσχυση, οι ράβδοι χάλυβα είναι δεμένες με πλέξιμο σύρμα.

Το πλαίσιο ενίσχυσης μπορεί να γίνει ανεξάρτητα ή να παραγγελθεί έτοιμο με τις μετρήσεις που έγιναν μετά την τοποθέτηση της θεμελιώδους πέτρας. Στο ενισχυτικό πλαίσιο στεγανό υλικό παραμένει μέσα. Στη συνέχεια αναπτύσσεται περαιτέρω το κτίριο.

Συμβουλές εμπειρογνωμόνων

   Αν επιλέξατε μια φυσική πέτρα για το ίδρυμα, χρησιμοποιήστε τις συμβουλές των επαγγελματιών.

   • Για καλύτερη πρόσφυση της πέτρας στο κονίαμα τοιχοποιίας, το υλικό πρέπει να καθαρίζεται καλά.
   • Η κατασκευή τοιχοποιίας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μονολιθική. Οι εκκαθαρίσεις και τα κενά ελαχιστοποιούνται με τη συλλογή πέτρων.
   • Το πάχος της σκυροδέματος ή της σύνθεσης τσιμέντου δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 15 mm. Η αύξηση του πάχους του αυξάνει την πιθανότητα καθίζησης ολόκληρης της δομής.
   • Οι γωνιές πέτρες υπόκεινται σε πιο προσεκτική επιλογή. Υποστηρίζουν και πρέπει να έχουν υψηλή αντοχή. Πρέπει να γίνεται οπτική επιθεώρηση για ρωγμές ή ζημιές. Δεν είναι περιττό θα είναι μια δύναμη δοκιμή της δύναμης με τη βοήθεια ενός χτυπήματος με ένα βαρύ σφυρί ή σφυρί βάρκα.
   • Είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε στο έργο τεχνολογικές τρύπες στην ίδρυση: αερισμός, εξαερισμού, υδραυλικές και αποχέτευσης επικοινωνίες.
   • Με την παρουσία μεγάλων κενών και την αδυναμία εξάλειψής τους, συνιστάται να γεμίζεται μέσα στην κοιλότητα μια μικρή πέτρα, πέτρινη σκόνη ή θρυμματισμένη πέτρα.
   • Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα στρώμα με επίστρωση για την τοποθέτηση της πρώτης και της τελευταίας σειράς θεμελίωσης, καθώς έχει τα πιο ομοιόμορφα επίπεδα. Αυτό θα διασφαλίσει τη σταθερότητα του σχεδιασμού. Η τελική σειρά χρησιμεύει ως βάση για την περαιτέρω υπερκατασκευή του κτιρίου, οπότε είναι σημαντικό η επιφάνεια του στρώματος πέτρας να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

   Τα βασικά στοιχεία των λιθοστρωμάτων - στο επόμενο βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο