Τρόποι για να μονωθούν τα θεμέλια σε ένα ξύλινο σπίτι από το εσωτερικό

Σε ένα ξύλινο σπίτι, η μόνωση του υπογείου γίνεται συνήθως έξω, αφού αυτή η μέθοδος βοηθά στην προστασία της ίδιας της θεμελίωσης από την κατάψυξη το χειμώνα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η εξωτερική μόνωση δεν είναι αρκετά αποτελεσματική, αν όχι αδύνατη για κάποιο λόγο, γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνωση μέσα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση για την μόνωση του υπογείου μιας ιδιωτικής κατοικίας από το εσωτερικό θα βοηθήσει στην προστασία της δομής του δαπέδου από την κατάψυξη και την αύξηση του βαθμού στο υπόγειο, ωστόσο το υπόγειο δεν μπορεί να προστατευθεί. Ωστόσο, εάν πρόκειται για πρόσθετο ή μη αμφισβητούμενο μέτρο, τότε δεν είναι απαραίτητο να επιλέξουμε.

Οι μέθοδοι εσωτερικής μόνωσης του υπόγειου χώρου ποικίλλουν και μερικές από αυτές ακόμη και παράλληλα είναι μέρος του εσωτερικού, αλλά θα πρέπει πάντα να ξεκινήσετε με αξιόπιστη στεγάνωση του θεμελίου.

Εάν είναι αδύνατο να προστατευτεί το τσιμέντο εξωτερικά από την κατάψυξη, είναι απαραίτητο να προστατεύεται τουλάχιστον από τη διείσδυση του νερού - για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας διεισδυτική μόνωση. Όντας στεγνό, το θεμέλιο δεν θα παγώσει τόσο πολύ και επομένως η απουσία εξωτερικής μόνωσης δεν θα γίνει ένα κρίσιμο μειονέκτημα.

Τύποι μόνωσης

Τα εσωτερικά μονωτικά υλικά δεν είναι τόσο διαφορετικά από το εξωτερικό. Κατά κανόνα, επιλέγεται ένα από τα τρία βασικά υλικά.

  • Καλύψτε το υπόγειο με διογκωμένο πηλό - η φθηνότερη και ευκολότερη από όλες τις λύσεις. Με τη βοήθεια μίας τέτοιας μόνωσης θα είναι δυνατό να μειωθεί η επίδραση του κρύου στα καλύμματα δαπέδου λόγω του μαξιλαριού αέρα που δημιουργείται και για την εκτροπή της περίσσειας νερού. Κατά κανόνα, ολόκληρο το δωμάτιο κάτω από το πάτωμα είναι καλυμμένο με αργίλιο, επειδή οποιοσδήποτε άλλος σκοπός του υπογείου γίνεται αδύνατος. Εναλλακτικά, μπορείτε να γεμίσετε με αλουμινένια μόνο ξυλότυπου, ειδικά εγκατεστημένο στο εσωτερικό των τοίχων του υπόγειου, αλλά τότε το επίπεδο εξοικονόμησης θερμότητας θα μειωθεί σημαντικά. Κατ 'αρχήν, claydite δεν μπορεί να ονομαστεί η πιο αξιόπιστη μόνωση, επειδή σε πρωτεύοντα κτίρια δεν χρησιμοποιείται σχεδόν ποτέ, περιορίζεται στη χρήση σε καλοκαιρινές κατοικίες και σε καλοκαιρινές κατοικίες.
  • Εσωτερική μόνωση από αφρώδες πολυστυρένιο, αφρώδες πλαστικό ή αφρώδες πλαστικό, καθώς και άλλα υλικά πλακών γίνεται πρόσφατα όλο και πιο δημοφιλής. Αυτή η λύση είναι ιδανική για τα υπόγεια που σχεδιάζονται να χρησιμοποιηθούν ως σαλόνι ή αποθηκευτικός χώρος, αφού οποιοδήποτε άλλο φινίρισμα μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί πάνω στις πλάκες και οι ίδιοι καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο. Στην περιγραφόμενη κατάσταση, η εξωτερική και η εσωτερική θέρμανση συνδυάζονται συνήθως, καθώς είναι δυνατόν να αποφευχθεί η συμπύκνωση της υγρασίας κάτω από τη μόνωση. Εάν δεν υπάρχει εξωτερική μόνωση, θα πρέπει να φροντίσετε για την πλήρη απομάκρυνση της υγρασίας και του ατμού, καθώς αυτά τα υλικά δεν τους αφήνουν να περάσουν. Για να γίνει αυτό, το θεμέλιο πρέπει να εμποτιστεί με διεισδυτική στεγανοποίηση, και μέσα στο δωμάτιο για την οργάνωση διμερούς αερισμού.
  • Μόνωση πολυουρεθάνης ενώ είναι σχετικά σπάνιο, δεδομένου ότι είναι αρκετά δαπανηρό και απαιτεί την υποχρεωτική συμμετοχή ειδικών και ειδικού εξοπλισμού. Στα πλεονεκτήματά του, το αποτέλεσμα μοιάζει με αυτό που περιγράφηκε παραπάνω με τη διαφορά ότι, σε αντίθεση με τις πλάκες, ο αφρός πολυουρεθάνης χύνεται με μία μέθοδο χωρίς ραφή.Αυτό βελτιώνει σημαντικά τον βαθμό μόνωσης και σχεδόν εξαλείφει τα μειονεκτήματα των πλακών, επειδή αυτή η επιλογή θεωρείται γενική.

Τι να ψάξετε;

Επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο υλικό, πρέπει να ξεκινήσετε όχι μόνο από τις θετικές ιδιότητές του και τις δικές του οικονομικές δυνατότητες, αλλά και από τις ιδιαιτερότητες της δομής που σκοπεύετε να απομονώσετε. Η λανθασμένη επιλογή μόνωσης μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την ατμόσφαιρα του υπόγειου κτιρίου, να μην δώσει αξιοσημείωτο αποτέλεσμα ή να απαιτήσει απρόβλεπτες πρόσθετες δαπάνες. Προκειμένου να μην γίνει λάθος, θα πρέπει να δοθεί προσοχή σε ορισμένες παραμέτρους στο σπίτι.

  • Η κατασκευή της δομής διαδραματίζει σχεδόν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της μόνωσης. Εάν το υπόγειο είναι μικρό, με χαμηλά ταβάνια και δεν χρησιμοποιείται καθόλου, μπορείτε να το γεμίσετε με άργιλο, ειδικά αν κανείς δεν ζει στο σπίτι το χειμώνα, ή υπάρχει και εξωτερική μόνωση. Είναι θλιβερό και αρκετά δαπανηρό να γεμίσετε το εκτεταμένο υπόγειο με την επεκταμένη άργιλο, γι 'αυτό αξίζει να εξεταστούν και άλλες θερμαντικές συσκευές.
  • Η παρουσία εξωτερικής μόνωσης και ένα σχετικά ήπιο κλίμα επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη του σπιτιού να επιλέγει ελεύθερα κάθε μόνωση που του αρέσει για το εσωτερικό του υπογείου και εάν το υπόγειο δεν είναι μονωμένο από το εξωτερικό και το κλίμα είναι αρκετά σοβαρό,για να θερμάνετε το υπόγειο είναι τουλάχιστον οι πλάκες.
  • Εάν τα υπόγεια ύδατα στην περιοχή είναι άφθονα και βρίσκονται αρκετά κοντά στην επιφάνεια, αυτό μπορεί να είναι ο λόγος για την επιλογή του claydite. Το γεγονός ότι η πλαστική μόνωση, όμως, και δεν λείπει το νερό, με την απώλεια της υγρασίας μέσα στα διάκενα μεταξύ του τοίχου και μόνωση, μειώνοντας σημαντικά τη διάρκεια ζωής του. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μέσω διείσδυσης τοιχώματος στεγάνωσης - ακόμα κι αν κοστίζει περισσότερο, αλλά το καπάκι θα είναι πιο σύνολο, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλάκες του πλανήτη.
  • Ανάλογα με το πόσο σοβαρή μόνωση θέλει να δει τον ιδιοκτήτη, θα πρέπει να επιλεγεί από το «κρύο» διογκωμένης αργίλου μέσω του «μέσου» πλάκα και πραγματικά ζεστό αφρό. Στην περίπτωση του διογκωμένου πηλού, η αξιοπιστία της θερμικής μόνωσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πάχος του χρησιμοποιούμενου στρώματος - που είναι διατεταγμένο κατά μήκος των τοίχων του οπλισμού, δεν θα δώσει εκπληκτική επίδραση. Εάν υπάρχει θέρμανση στο υπόγειο, τότε μπορεί να μονωθεί όχι τόσο πολύ όσο δεν ήταν.
  • Η έλλειψη εξαερισμού και η αδυναμία της ρύθμισής της σχεδόν περιορίζουν πλήρως τους ιδιοκτήτες στη μόνωση του θεμελίου με μόνο εκτεταμένο πηλό.Εάν δεν υπάρχει εξαερισμός, και εξακολουθείτε να θέλετε να δείτε ένα πιάτο ή πολυουρεθάνη, θα πρέπει να σκεφτείτε πού θα βρεθεί η υγρασία από το εσωτερικό του δωματίου. Εάν ο εξαερισμός στο υπόγειο είναι εντάξει, τότε απαλείφονται οι περιορισμοί στην επιλογή του υλικού.
  • Εάν το υπόγειο πρέπει να έχει πρακτική εφαρμογή και να φαίνεται όμορφο, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις πλάκες και την επίστρωση αφρού πολυουρεθάνης, πάνω στην οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε σχεδόν οποιοδήποτε φινίρισμα. Είναι αρκετά δύσκολο να κρύβεται ο πηλός, επειδή σχεδόν σίγουρα θα καθορίσει την εμφάνιση του θερμαινόμενου υπογείου.

Γέμιση με πηλό

Αυτή η μέθοδος είναι πολύ φτηνή, αλλά σχετικά ανεπαρκής, επειδή χρησιμοποιείται μαζικά σε εξοχικές κατοικίες. Μπορείτε να γεμίσετε τον εαυτό σας, για τον οποίο εκτελούνται διάφορες ενέργειες.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ολόκληρο το υπόγειο δεν είναι πάντα γεμάτο με διογκωμένη πηλό. - κατά μήκος της περιμέτρου σε απόσταση τουλάχιστον 0,3 μέτρων από τα εσωτερικά τοιχώματα, μπορείτε να κάνετε ξύλινο ξυλότυπο σε όλο το ύψος του δωματίου, για τον οποίο θα γεμίσει ο διογκωμένος άργιλος. Ωστόσο, δεδομένου του μικρού μεγέθους των εξοχικών σπιτιών, συχνά δεν κρέμονται, απλώς γεμίζοντας ολόκληρο το χώρο του υπογείου με βότσαλα.

Εάν γίνει το ξυλότυπο, πρέπει να το επεξεργαστείτε με ένα ειδικό αντισηπτικό, μετά από το οποίο μπορείτε να προσπαθήσετε να κόψετε την επιφάνεια.

Ο πυθμένας του χώρου μεταξύ του ξυλότυπου και των τοίχων είναι επενδεδυμένος με ένα φιλμ από πολυαιθυλένιο, το καθήκον του οποίου είναι να μην επιτρέψει την υγρασία από το έδαφος στον διογκωμένο πηλό, ο οποίος θα απορροφήσει γρήγορα αυτό. Κατά συνέπεια εάν το υπόγειο είναι γεμάτο με διογκωμένο πηλό σε ολόκληρη την περιοχή, η στεγάνωση ταιριάζει επίσης σε ολόκληρη την περιοχή. Πάνω από αυτό το ίδιο το αργίλιο πέφτει στον ύπνο, το στρώμα του οποίου σε ύψος πρέπει να αντιστοιχεί στο ύψος του ξυλότυπου, δηλαδή να φτάνει στην οροφή του υπογείου.

Δεδομένης της σχετικά χαμηλής θερμικής μόνωσης του διογκωμένου πηλού, πολλοί ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν πρόσθετη θερμομόνωση για το πάτωμα από το υπόγειο. Για τέτοιους σκοπούς, χρησιμοποιούνται ορυκτοβάμβακας και ειδική μεμβράνη τύπου ατμού-στεγανοποίησης. Και τα δύο υλικά τοποθετούνται μεταξύ των γεννητικών καθυστερήσεων.

Πλάκες επικόλλησης

Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται σύγχρονες πλάκες για μόνωση μπορεί να ονομαστεί διαφορετικά - πολυστυρένιο, αφρός, πενπολεξ, αλλά στην πραγματικότητα όλα αυτά είναι είδη πλαστικού, τα οποία έχουν περίπου παρόμοιες ιδιότητες με μικρές διαφορές.Τέτοιες διαφορές οφείλονται τόσο στις διαφορές στην σύνθεση όσο και στην μάρκα του κατασκευαστή ή στην πυκνότητα και το πάχος της πλάκας.

Πιστεύεται ότι η εσωτερική μόνωση του υπογείου και του θεμελίου επιτυγχάνεται πλήρως χάρη στις πλάκες, των οποίων το πάχος είναι 5-10 cm.

Δεδομένου ότι οι σανίδες είναι κολλημένες σε επίπεδη επιφάνεια, απαιτείται σοβαρή προετοιμασία των τοίχων. Η εσωτερική επιφάνεια του θεμελίου είναι ισοπέδωσε, τα τσιπ και οι ρωγμές σφραγίζονται προσεκτικά. Μετά από αυτό, τα τοιχώματα του υπογείου απομονώνονται από την υγρασία - η καλύτερη και πιο αξιόπιστη μέθοδος, όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι η διεισδυτική στεγανοποίηση.

Οι πλάκες στερεώνονται στους τοίχους με τη βοήθεια ειδικής κόλλας, η οποία μπορεί να πωληθεί σε μορφή σκόνης ή σε μορφή έτοιμου κονιάματος. Εάν αγοράσατε τη σκόνη, πρέπει πρώτα να προετοιμάσετε την κόλλα, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Όχι όλη η επιφάνεια της πλάκας επικαλύπτεται με κόλλα - αρκεί η εφαρμογή της να είναι διακεκομμένη, αλλά σε μια ποσότητα τουλάχιστον 6 βαθμών. Μετά από αυτό, η πλάκα πιέζεται σφιχτά στον τοίχο και παραμένει σε αυτή τη θέση για κάποιο χρονικό διάστημα.

Συχνά οι πλάκες για εύκολη εγκατάσταση και έχουν ομοιόμορφα αυλάκια - πρέπει να συνδυαστούν για να επιτευχθεί η μέγιστη αξιοπιστία της μόνωσης.Προκειμένου να αυξηθεί το αποτέλεσμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά στρώματα - στην περίπτωση αυτή τα πιάτα τοποθετούνται σε σχήμα σκακιέρας προκειμένου να μειωθεί το φορτίο της κόλλας.

Η μόνωση μπορεί να ζυγίζει αρκετά, επειδή δεν πρέπει να βασίζεστε σε μία κόλλα. Αφού στεγνώσει, οι οπές στη μόνωση γίνονται 5-6 εκατοστά βαθύ πάνω από το πάχος του υλικού - έτσι ώστε η τρύπα να εισχωρεί βαθιά μέσα στο θεμέλιο. Μετά από αυτό, οι πλαστικοί πείροι οδηγούνται μέσα στις τρύπες, οι οποίες είναι επιπλέον ασφαλισμένες με ειδικά καρφιά. Σε αυτή την περίπτωση, οι σύνδεσμοι δεν πρέπει να κολλάνε, να είναι ομοιόμορφα με την επιφάνεια της μόνωσης.

Αυτό το έργο δεν τελειώνει εκεί, καθώς το πολυστυρένιο και τα ανάλογα του είναι ενδιαφέροντα για τα τρωκτικά και υπόκεινται στην επιρροή τους. Για την προστασία από τους αρουραίους και τα ποντίκια, υπάρχει ένα ειδικό πλέγμα οπλισμού πάνω από τη μόνωση, το οποίο συγκρατείται με κόλλα τσιμέντου.

Μετά την εφαρμογή του γύψου στη σχάρα, και πάνω από αυτό μπορείτε να φινίρετε φινίρισμα.

Ψεκασμός αφρού πολυουρεθάνης

Η μέθοδος αυτή εκτιμάται ιδιαίτερα από τους καταναλωτές όχι μόνο για τις υψηλές ποιότητες εξοικονόμησης θερμότητας αλλά και για το γεγονός ότι δεν απαιτεί πρόσθετη εργασία.Η προετοιμασία τοίχων δεν απαιτείται - ο αφρός υπό υψηλή πίεση ψεκάζεται στην επιφάνεια οποιασδήποτε ανακούφισης, ο ίδιος παράγοντας ισοστάθμισης. Η διαδικασία δεν απαιτεί πολύ χρόνο, και το σημαντικότερο, Η επιφάνεια που προκύπτει δεν χρειάζεται επίσης να προετοιμαστεί - το φινίρισμα μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως, απευθείας επάνω από την πολυουρεθάνη.

Λόγω της πλήρους απουσίας αρμών και ραφών, αυτή η μόνωση μπορεί να αξιοποιηθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλές, όχι μόνο μονωτικές αλλά και υδατοαπωθητικές ιδιότητες αφρού πολυουρεθάνης, χρησιμοποιείται ενεργά για την απομόνωση όχι μόνο των υπογείων, αλλά και κάθε άλλου χώρου.

Τα μειονεκτήματα είναι ίσως η ανάγκη χρήσης ειδικής εγκατάστασης ψεκασμού, η οποία πρέπει να παραγγελθεί κάπου, και το υψηλό κόστος μίας τέτοιας μόνωσης. Ωστόσο, οι αναθεωρήσεις δείχνουν ότι το υψηλό κόστος της μόνωσης αφρού πολυουρεθάνης είναι πλήρως δικαιολογημένο.

Για να μάθετε πώς να θερμαίνετε σωστά τη βάση και το υπόγειο του σπιτιού, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο