Casting Foundation: βήμα προς βήμα οδηγίες για την κατασκευή

Η πλήρωση ενός στερεού θεμελιώδους υλικού απαιτεί μεγάλη ποσότητα μίγματος σκυροδέματος, η οποία δεν μπορεί πάντα να προετοιμαστεί αμέσως. Τα εργοτάξια χρησιμοποιούν έναν συγκεκριμένο ανάμικτη για το σκοπό αυτό, αλλά σε ένα ιδιωτικό σπίτι, δεν μπορούν όλοι να αντέξουν τον εξοπλισμό. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε βήμα προς βήμα οδηγίες για την αυτο-ρίψη των θεμελίων για ένα ιδιωτικό δωμάτιο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Για την κατασκευή τσιμέντου που χρησιμοποιείται και βοηθητικά συστατικά (χαλίκι, διογκωμένος πηλός, άμμος). Το νερό συμβάλλει στη βελτίωση της ρευστότητας του διαλύματος και στο μείγμα προστίθενται πλαστικοποιητές και πρόσθετα για προστασία από τους σοβαρούς παγετούς. Η έγχυση ενός υγρού μίγματος σε μορφή (ξυλότυπος) συνεπάγεται την έναρξη μη αναστρέψιμων διεργασιών στο σκυρόδεμα, δηλαδή: ρύθμιση, σκλήρυνση.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης διαδικασίας, το διάλυμα μετατρέπεται σε στερεή κατάσταση, επειδή το νερό και τα συστατικά του αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Όμως, η σύνδεση μεταξύ των εξαρτημάτων δεν είναι ακόμα αρκετά ισχυρή και εάν το φορτίο εφαρμοστεί στο δομικό υλικό, ενδέχεται να καταρρεύσει και το μίγμα δεν θα επαναρυθμιστεί.

Η διάρκεια της πρώτης διαδικασίας εξαρτάται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και την περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα (από 4 έως 24 ώρες). Η μείωση της θερμοκρασίας αυξάνει τον χρόνο πήξης του μίγματος σκυροδέματος.

Η δεύτερη ροή εργασίας είναι σκλήρυνση. Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά μεγάλη. Την πρώτη ημέρα, το σκυρόδεμα σκληραίνει ταχέως και στις επόμενες ημέρες μειώνεται ο ρυθμός σκλήρυνσης.

Μπορείτε να γεμίσετε το ίδρυμα με τα χέρια σας σε μέρη, αλλά πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένες συστάσεις:

 • Διαδοχική ανάμιξη μίγματος σκυροδέματος. Εάν το διάστημα μεταξύ χύνοντας δεν υπερβαίνει τις 2 ώρες το καλοκαίρι και 4 κατά τη διάρκεια του ψυχρού καιρού, δεν σχηματίζονται ραφές, το σκυρόδεμα γίνεται τόσο ισχυρό όσο με τη συνεχή χύτευση.
 • Κατά τη διάρκεια προσωρινών διακοπών στην εργασία, επιτρέπεται η πλημμύρα σε όχι περισσότερο από 64 ώρες. Ταυτόχρονα, η επιφάνεια πρέπει να καθαρίζεται από τη σκόνη και τα υπολείμματα, να καθαρίζεται με μια βούρτσα, χάρη σε αυτό εξασφαλίζεται η καλύτερη πρόσφυση.

Αν λάβουμε υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά της ωρίμανσης του μίγματος σκυροδέματος και ακολουθήσουμε σημαντικούς κανόνες, τότε η χύτευση των θεμελιώσεων σε μέρη δεν θα προκαλέσει καμία ιδιαίτερη ταλαιπωρία. Το δεύτερο στρώμα σκυροδέματος χύνεται, χωρίς να υπερβαίνει το χρονικό διάστημα:

 • 2-3 ώρες το καλοκαίρι.
 • 4 ώρες εάν η εργασία πραγματοποιείται εκτός εποχής (άνοιξη, φθινόπωρο).
 • 8 ώρες όταν το ξέσπασμα συμβαίνει το χειμώνα.

Με την πλήρωση της θεμελίωσης με εξαρτήματα κατά τη διάρκεια της υγρής φάσης τοποθέτησης, οι δεσμοί του τσιμέντου δεν σπάνε, και όταν ολοκληρωθεί η σκλήρυνση, το σκυρόδεμα γίνεται μονολιθική δομή πέτρας.

Σχέδια

Πριν ξεκινήσετε να ρίχνετε το θεμέλιο, εξοικειωθείτε με την τεχνολογία για την εκτέλεση αυτής της διαδικασίας. Υπάρχουν δύο από αυτές:

 • μπλοκ?
 • στρώσεις.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής της θεμελίωσης της πλημμυρικής επιφάνειας και της διάταξης της υπόγειας τάφρου, ο ξυλοτύπος χύνεται στο έδαφος.

Σε αυτή την περίπτωση, η χύτευση πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρθρώσεις, δηλαδή σε στρώσεις. Κατά την οικοδόμηση ενός μονολιθικού θεμελίων, δώστε προσοχή στην πλήρωση μπλοκ. Σε αυτή την περίπτωση, οι ραφές βρίσκονται σε κάθετη θέση στις αρθρώσεις.Αυτή η διαδικασία χύνοντας είναι κατάλληλη αν αποφασίσετε να κάνετε ένα ισόγειο.

Πριν από την έναρξη της εργασίας, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε σχέδια με τη μορφή ενός μεγάλου σχεδίου θεμελίωσης, στο οποίο να αναφέρεται η συνολική επιφάνεια του θεμελίου ή να χωρίζεται σε διάφορες περιοχές ανάλογα με την επιλεγμένη τεχνολογία.

Με βάση τη διαίρεση σε τμήματα διακρίνονται 3 παραλλαγές του συστήματος:

 • Κάθετη διάσπαση. Η βάση του ιδρύματος χωρίζεται σε χωριστά τμήματα, τα οποία χωρίζονται από χωρίσματα. Μετά από 100% στερεοποίηση, τα χωρίσματα αφαιρούνται και το σκυρόδεμα χύνεται.
 • Ύψος πλάγιας παραλλαγής. Συμπληρωματική μέθοδος, η οποία περιλαμβάνει τη διαίρεση του εδάφους διαγώνια. Για να το επιτύχει, απαιτούνται ορισμένες δεξιότητες, χρησιμοποιείται σε σύνθετα υπερδομικά θεμέλια.
 • Οριζόντια μερική πλημμύρα. Το ίδρυμα χωρίζεται σε τμήματα σε βάθος, μεταξύ των οποίων δεν υπάρχουν διαχωριστικά. Καθορίστηκε το ύψος της εφαρμογής κάθε στρώματος. Περαιτέρω εκχύλιση πραγματοποιείται σύμφωνα με το σχήμα και τον χρόνο εισαγωγής ενός νέου τμήματος του μίγματος.

Προετοιμασία

Η τεχνολογία χύνοντας το υπόβαθρο κάτω από το σπίτι απαιτεί προσεκτική προετοιμασία. Πριν ξεκινήσει η κατασκευή, πραγματοποιείται η σήμανση.Τα όρια του μελλοντικού ιδρύματος καθορίζονται με αυτοσχέδια μέσα: ενίσχυση, σχοινί, μανταλάκια, σπάγγοι. Με τη βοήθεια μιας γραμμής βάσης, προσδιορίζεται μια γωνία, μετά την οποία οι άλλες γωνίες καθορίζονται κάθετα προς αυτήν. Χρησιμοποιώντας ένα τετράγωνο, μπορείτε να ορίσετε 4 γωνία.

Οι στύλοι οδηγούνται κατά μήκος των γωνιών, ανάμεσα στους οποίους τεντώνεται το σχοινί και προσδιορίζεται η τοποθέτηση του άξονα του δωματίου.

Η ίδια μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική σήμανση και πρέπει να υποχωρήσετε από την εξωτερική γραμμή κατά 40 εκατοστά.

Όταν ολοκληρωθεί η σήμανση, μπορείτε να αρχίσετε να προσδιορίζετε τη διαφορά των υπερυψωμένων επιφανειών στην περιοχή. Για να μετρήσετε το βάθος του θεμελίου, πρέπει να ξεκινήσετε στο χαμηλότερο σημείο ολόκληρης της επικράτειας του μελλοντικού cast. Για μικρούς ιδιωτικούς χώρους προσαρμόστε βάθος 40 εκατοστών. Μόλις ο λάκκος είναι έτοιμος, μπορείτε να αρχίσετε να το προετοιμάζετε.

Πριν από την έκχυση της θεμελίωσης, τοποθετείται ένα μαξιλάρι άμμου στον πυθμένα της εκσκαφής που έχει σχεδιαστεί για να μειώσει το φορτίο. Διανέμεται σε ολόκληρη την περιοχή του τόπου με πάχος τουλάχιστον 15 εκ. Η άμμος χύνεται σε στρώσεις, κάθε στρώμα συμπιέζεται και γεμίζεται με νερό.Ως μαξιλάρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θρυμματισμένη πέτρα, αλλά το στρώμα της θα πρέπει να είναι μικρότερο από 2 φορές. Αφού ο πυθμένας του λάκκου καλύπτεται με στεγανοποιητικά δομικά υλικά (πολυαιθυλένιο, υλικό στέγης).

Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να εγκαθιστάτε το ξυλότυπο και την ενίσχυση. Αυτό είναι απαραίτητο για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα της βάσης του χώρου και βοηθητική προστασία έναντι της απόρριψης των τοίχων.

Το ύψος του ξυλότυπου πρέπει να είναι κατά 30 cm μεγαλύτερο από την άκρη της τάφρου.

Τα εγκατεστημένα εξαρτήματα δεν πρέπει να αγγίζουν το έδαφος, διαφορετικά θα εμφανιστεί σκουριά.

Οι ασπίδες είναι τοποθετημένες στην άκρη του περιγράμματος και συνδέονται με τους βραχίονες από ξύλο. Τέτοιες μεταλλικές επιφάνειες συγκρατούν τον ξυλότυπο σε κάθετη θέση. Η κατώτερη άκρη των σανίδων πρέπει να ταιριάζει άνετα στο έδαφος, έτσι ώστε το μίγμα να μην εξέρχεται. Από το εξωτερικό, οι φρουροί υποστηρίζονται από στηρίγματα από ανομοιόμορφες ράβδους, σανίδες, ενισχυτικές ράβδους. Αλλά πρώτα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι τοίχοι του ξυλότυπου βρίσκονται σε κατακόρυφη θέση.

Ο οπλισμός είναι ένα μεγάλο πλέγμα με ορθογώνια κελιά (30x40 cm). Είναι απαραίτητο να συνδέσετε ράβδους ενίσχυσης με σύρμα, όχι με συγκόλληση. Η τελευταία επιλογή μπορεί να οδηγήσει σε σκουριά στις αρθρώσεις.Σε περίπτωση που η βάση είναι σύνθετη, θα πρέπει πρώτα να γεμίσετε τις οπές για τις στήλες υποστήριξης και να εισάγετε 3-4 ράβδους ενίσχυσης μέσα στους οποίους είναι διασυνδεδεμένοι.

Οι ράβδοι πρέπει να ανέλθουν τουλάχιστον 30 εκατοστά πάνω από το κάτω μέρος της τάφρου.

Πώς να ρίχνετε;

Κατά την αγορά σκυροδέματος προσέξτε τα προϊόντα με τα εμπορικά σήματα M-200, M-250, M-300. Βασικά, η κατασκευή ιδιωτικών χώρων και δομών υποδηλώνει ότι αρκεί η χρήση μίξερ σκυροδέματος μικρού μεγέθους. Σε αυτό, το μίγμα μπετόν αποκτά την απαραίτητη συνοχή. Το μείγμα που πρόκειται να χυθεί διανέμεται εύκολα στην εσωτερική επιφάνεια του καλουπιού και γεμίζει προσεκτικά τα κενά αέρα.

Οι ειδικοί δεν συνιστούν να ρίχνουν τα θεμέλια στη βροχή ή στο χιόνι.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατασκευή γίνεται την άνοιξη ή το φθινόπωρο, όταν πέφτουν βραχυπρόθεσμες βροχοπτώσεις. Για την περίοδο αυτή ο ξυλότυπος καλύπτεται με ειδικό υλικό.

Προτού ενσωματωθεί η τσιμεντοποίηση, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί η κατανάλωση μίγματος σκυροδέματος σε ολόκληρη την περιοχή. Αφού η βάση αποτελείται από πολλές ταινίες, πρέπει πρώτα να μάθετε τον όγκο κάθε ταινίας και στη συνέχεια να προσθέσετε τα πάντα. Για να υπολογίσετε την ένταση, το πλάτος της ταινίας πολλαπλασιάζεται με το μήκος και το ύψος της. Ο συνολικός όγκος της βάσης είναι ίσος με τον όγκο του μίγματος σκυροδέματος.

Προετοιμασία σκυροδέματος:

 • η άμμος κοσκινίζεται.
 • ανάμειξη της άμμου, των εδαφών και του τσιμέντου.
 • προσθέτοντας μικρές ποσότητες νερού.
 • λεπτομερή ανάμειξη των συστατικών.

Το τελικό μίγμα έχει ομοιόμορφη δομή και χρώμα, η συνοχή πρέπει να είναι παχύ. Για να ελέγξετε αν η ζύμωση γίνεται σωστά, όταν γυρίζετε το φτυάρι, το μείγμα πρέπει να γλιστρήσει αργά από το εργαλείο με το συνολικό βάρος, χωρίς να χωριστεί σε κομμάτια.

Είναι απαραίτητο να γεμίσετε το στρώμα σε στρώματα, διανέμοντας το διάλυμα γύρω από την περίμετρο, το πάχος του οποίου θα πρέπει να είναι περίπου 20 cm.

Εάν χύσετε αμέσως ολόκληρο το μείγμα, τότε σχηματίζονται φυσαλίδες αέρα μέσα στο εσωτερικό, γεγονός που μειώνει την πυκνότητα του θεμελίου.

Αφού χυθεί το πρώτο στρώμα, το μείγμα πρέπει να τρυπηθεί σε διάφορα σημεία με ενίσχυση και στη συνέχεια να συμπιεσθεί με δονούμενο δότη. Ως εναλλακτική λύση στον δονητή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξύλινο βραχίονα. Όταν η επιφάνεια του σκυροδέματος ισοπεδωθεί, μπορείτε να ξεκινήσετε να χύσετε 2 στρώματα. Η λύση διοχετεύεται πάλι, συμπιέζεται και ισοπεδώνεται. Το τελικό στρώμα πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο του τεντωμένου σχοινιού.Οι τοίχοι του ξυλότυπου χτυπούν με ένα σφυρί και η επιφάνεια γύρω από αυτό εξομαλύνεται με μια σπάτουλα.

Τελικό στάδιο

Χρειάζεται πολύς χρόνος για να στερεοποιηθεί το μίγμα σκυροδέματος κατά 100%, συνήθως διαρκεί περίπου 30 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το σκυρόδεμα κερδίζει το 60-70% της δύναμης του. Όταν η διαδικασία σκλήρυνσης έχει τελειώσει, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το ξυλότυπο και να το στεγανοποιήσετε με πίσσα. Με την ολοκλήρωση των εργασιών στεγάνωσης, οι κόλποι του υπογείου καλύπτονται με γη. Σε αυτή τη διαδικασία χύνοντας τα θεμέλια, η επόμενη διαδικασία θα είναι η κατασκευή των τοίχων του δωματίου.

Πόσο θα έπρεπε να τοποθετηθεί το ίδρυμα μετά την έκχυση, κάθε ειδικός έχει τη δική του γνώμη για το θέμα αυτό. Συνήθως θεωρείται ότι το ίδρυμα χρειάζεται 1-1,5 χρόνια για να προσλάβει τις απαραίτητες ιδιότητες. Αλλά πιστεύεται ότι η τοποθέτηση των τούβλων μπορεί να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη χύτευση.

Ορισμένοι κατασκευαστές συστήνουν να πραγματοποιήσουν την κατασκευή του ιδρύματος το φθινόπωρο, επειδή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα υποστεί όλες τις δυσμενείς συνθήκες (παγετός, βροχή, διακυμάνσεις θερμοκρασίας). Ένα ίδρυμα που έχει υποστεί τέτοιες επιθετικές συνθήκες δεν κινδυνεύει από τίποτα περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να συμμορφώνεστε με τις προθεσμίες για την υποστήριξη του ιδρύματος και η μη συμμόρφωση με τους κανόνες θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

Συμβουλές

Εάν σχεδιάζετε να επισκευάσετε το παλιό ίδρυμα κάτω από ένα σπίτι που στέκεται, πρέπει να προσδιορίσετε την αιτία της καταστροφής του ιδρύματος. Συχνά, προβλήματα με το ίδρυμα προκύπτουν από το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες επιλέγουν μια φθηνότερη μέθοδο κατασκευής. Θυμηθείτε, το κτίριο χρειάζεται αξιόπιστη υποστήριξη, έτσι ώστε όλα τα στοιχεία της δομής να διαρκέσουν πολύ καιρό.

Εάν δεν τηρήθηκε αυτός ο κανόνας, θα πρέπει να διορθώσετε το σφάλμα. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί το θεμέλιο έτσι ώστε, λόγω μικρών ρωγμών, ολόκληρο το κτίριο να μην καταρρεύσει στο μέλλον.

Σειριακή τεχνολογία εργασίας:

 • Μέσω του διάτρητου, τρυπώνουν τρύπες μέσα από το κέντρο κάθε ρωγμής (βάθος 40 cm) μέσα στο οποίο τοποθετούνται μεταλλικοί πείροι. Η διάμετρος των ακίδων πρέπει να είναι τέτοια ώστε να εφαρμόζουν στενά στις μικρο οπές.
 • Με τη βοήθεια ενός σφυριού οι πείροι ωθούνται στο θεμέλιο έτσι ώστε το άκρο του εργαλείου να είναι 2-3 εκατοστά αριστερά έξω.
 • Εκτελέστε ξυλότυποι, ρίξτε σκυρόδεμα με υψηλής ποιότητας σκυρόδεμα και αφήστε για πλήρη σκλήρυνση.
 • Βυθίστε τα χαρακώματα, γεμίζοντας το έδαφος γύρω από το θεμέλιο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Εάν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε το παλιό ίδρυμα με ένα νέο σκυρόδεμα κάτω από ένα στέκεται σπίτι, τότε θα πρέπει να έχετε εξειδικευμένα εργαλεία για την ανύψωση του κτιρίου. Σε αυτή την περίπτωση, εφαρμόζεται παρόμοια πλήρωση της βάσης ταινίας.

Μόνωση υπογείου

Εάν η βάση είναι χτισμένη την περίοδο του φθινοπώρου, για να προστατεύεται το διάλυμα από χαμηλές θερμοκρασίες, πρέπει να είναι μονωμένη. Τίποτα δεν προστίθεται στο μίγμα σκυροδέματος, η συνοχή του κονιάματος προετοιμάζεται όπως και για το χύσιμο το καλοκαίρι.

Για τη θερμομόνωση σκυροδέματος με διάφορα δομικά υλικά:

 • tol;
 • πλαστική ταινία;
 • μουσαμά

Σε σοβαρούς παγετούς, το σκυρόδεμα είναι πασπαλισμένο με πριονίδι, το οποίο εκπληρώνει απόλυτα την προστατευτική λειτουργία της έκθεσης στον παγετό. Αλλά είναι επίσης απαραίτητο να εκτελέσετε μια κλίση έτσι ώστε το νερό τήξης να μην παραμένει στο δομικό υλικό, αλλά να ρέει από αυτό.

Συστάσεις για την κατασκευή ενός ιδρύματος πλήρωσης:

 • Για την προετοιμασία του μίγματος σκυροδέματος, συνιστάται να χρησιμοποιείτε καθαρό νερό και το χαλίκι και η άμμος δεν πρέπει να περιέχουν πηλό και χώμα.
 • Η κατασκευή μίγματος σκυροδέματος υψηλής ποιότητας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα,συνεπώς, η αναλογία των συστατικών θα πρέπει να έχει τις σωστές αναλογίες και επίσης να αντιστοιχεί στο 55-65% του βάρους του μείγματος τσιμέντου.
 • Η κατασκευή του ιδρύματος κατά την ψυχρή περίοδο επιτρέπει τη χρήση ζεστού νερού για την ανάμιξη του διαλύματος. Το θερμό υγρό επιταχύνει τη διαδικασία σκλήρυνσης του σκυροδέματος. Εάν η κατασκευή πραγματοποιείται το καλοκαίρι, τότε χρειάζεται μόνο δροσερό νερό για τη ζύμη. Έτσι, είναι δυνατόν να αποφευχθεί η επιταχυνόμενη ρύθμιση του σκυροδέματος.
 • 3 ημέρες μετά την έκχυση της μάζας σκυροδέματος, πρέπει να αφαιρεθεί ο ξυλότυπος. Μόνο όταν το σκυρόδεμα έχει αποκτήσει αρκετή δύναμη, μπορείτε να αρχίσετε να χτίζετε τη βάση.

Η κατασκευή του Ιδρύματος θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή και να αντιμετωπίζεται με μεγάλη ευθύνη, επειδή ένα καλά κατασκευασμένο υπόβαθρο είναι ένα καλό θεμέλιο για μελλοντική κατασκευή.

Η αποσυναρμολόγηση ενός ιδρύματος κακής ποιότητας είναι ένα σχεδόν αδύνατο καθήκον και με βάση κακής ποιότητας υπάρχει κίνδυνος ζημιάς σε ολόκληρο το δωμάτιο.

Για πληροφορίες σχετικά με το πώς να κάνετε το χύσιμο του ιδρύματος με τα χέρια σας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο