Ιδέες για ντεκόρ δωματίων

Καθιστικό - αυτό είναι το δωμάτιο που κάνει την πρώτη εντύπωση σε όλους όσους έρχονται στο σπίτι σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι οι χώροι προσπαθούν να κάνουν τα πιο ευδιάκριτα και επιδεικτικά χαρακτηριστικά του γούστου σας. Για να αναζωογονήσετε το σαλόνι και να το κάνετε πιο ελκυστικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους διακόσμησης.

Στυλ στο εσωτερικό

Πρώτα απ 'όλα, επιλέγοντας μικρά στοιχεία διακόσμησης, πρέπει να λάβετε υπόψη το στυλ του εσωτερικού χώρου στο οποίο είναι κατασκευασμένο.

Κλασικό

Το στυλ που έχει δοκιμαστεί με το χρόνο είναι ένα κλασικό. Ένα δωμάτιο σε αυτό το στυλ θα πρέπει να είναι διακοσμημένο με υψηλής ποιότητας διακόσμηση, ώστε να μην «φθηνεύει» το εσωτερικό.

Ένα δωμάτιο κλασικού στιλ μπορεί να διακοσμηθεί με χαλιά ή ταπετσαρίες, πίνακες σε τεράστιες κορνίζες ή καθρέφτες που μοιάζουν με πλούσιο διακοσμημένο πορτρέτο.

Εκλεκτικισμός

Αυτό το στυλ μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί σε ένα διαμέρισμα με μικρά δωμάτια. Είναι αυτή η προσέγγιση που θα επιτρέψει τόσο για να διακοσμήσει το σαλόνι ταυτόχρονα, και να κρατήσει όλα τα απαραίτητα πράγματα εκεί. Το εκλεκτικό στυλ δωμάτιο συνδυάζει λεπτομέρειες από διαφορετικά στυλ. Μπορείτε να μετατρέψετε το σαλόνι σας σε ένα άνετο μέρος για να χαλαρώσετε ή μια μυστηριώδη όαση διακοσμημένη με φρέσκα λουλούδια. Σε αυτό το στυλ, μικρά πράγματα χειροποίητα πράγματα είναι κατάλληλα, τα οποία με την πρώτη ματιά είναι δυσδιάκριτα, αλλά εξακολουθούν να κάνουν το δωμάτιο πολλές φορές πιο άνετα και σπιτική.

Χώρα και Προβηγκία

Και τα δύο αυτά στυλ μπορούν να ονομαστούν ρουστίκ. Πιστεύεται ότι αυτό το στυλ είναι το πιο εύκολο στη χρήση για το σχεδιασμό του καθιστικού. Δεν θα χρειαστεί να σκεφτείτε πάρα πολύ για την επιλογή των μικρών διακοσμητικών στοιχείων. Θα βρεις χαριτωμένες ζωγραφισμένες πλάκες, πήλινα αγγεία με λουλούδια, ζωντανά φυτά σε γλάστρες και ούτω καθεξής.

Επίσης, σε αυτό το δωμάτιο υπάρχει ένα μέρος για μικρά πράγματα που είναι αγαπητά στην καρδιά σας: οικογενειακές φωτογραφίες, δωρεές από στενό knickknacks.

Ρετρό

Αυτό το στυλ μπορεί σίγουρα να ονομαστεί το φθηνότερο. Μετά από όλα, δεν χρειάζεται καν να αγοράσετε επιπλέον διακοσμητικά αντικείμενα - όλα όσα χρειάζεστε μπορούν να βρεθούν σε ένα παλιό διαμέρισμα ή σπίτι με τους γονείς σας.Το ρετρό στυλ συμπληρώνει τέλεια τις παλιές αφίσες, τα φθαρμένα μαξιλάρια και άλλα πράγματα που κάποτε κοσμούσαν το νηπιαγωγείο σας και τώρα θα γίνει μια κομψή προσθήκη στο μοντέρνο εσωτερικό.

Συμβουλές σχεδιαστών

Οι βασικές συμβουλές, που είναι χρήσιμες σε όλους, χωρίς εξαίρεση, είναι ότι δεν πρέπει να βιαστείτε στην επιλογή των διακοσμητικών μπιχλιμπίδια. Κατ 'αρχάς, καθορίστε τη θέση των κύριων πραγμάτων, το χρώμα των τοίχων, το ανώτατο όριο και ούτω καθεξής.

Η διακόσμηση πρέπει να ολοκληρώσει τη συνολική εικόνα και να χωρέσει τέλεια σε αυτήν. Οι λεπτομέρειες αντίθεσης φαίνονται όμορφα.

Εάν ολόκληρο το δωμάτιο είναι διακοσμημένο σε λευκό ή μπεζ χρώμα, τότε φωτεινές λεπτομέρειες με τη μορφή μαλακών μαξιλαριών ή χρωματιστών γλάστρες θα αραιώνουν το εσωτερικό και θα το κάνουν πιο ζωντανό.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η διακόσμηση συνιστάται, αντίθετα, να αποφευχθεί. Πρώτα απ 'όλα, αφορά το στυλ μινιμαλισμού γνωστό σε πολλούς. Ωστόσο, ακόμη και τα μινιμαλιστικά διαμερίσματα δεν πρέπει να είναι βαρετά. Μην πετάτε όλα τα διακοσμητικά πράγματα, προσπαθώντας να κάνετε το δωμάτιο όσο το δυνατόν πιο μοντέρνο. Απλά περιορίστε τον ελάχιστο αριθμό διακοσμήσεων.

Επιπλέον, το δωμάτιο μπορεί απλά να μην υπάρχει αρκετός χώρος για διακοσμητικά μικρά αντικείμενα. Αν ζείτε σε ένα μικρό δωμάτιο και θέλετε να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ και ευρύχωρο, αποφύγετε την περιττή διακόσμηση. Όλα τα κοσμήματα θα πρέπει να είναι λειτουργικά, και όχι μόνο να καταλαμβάνουν ελεύθερο χώρο.

Επίσης, οι ειδικοί συμβουλεύουν κατά τη διακόσμηση των μικρών δωματίων να χρησιμοποιούν μικρά διακοσμητικά στοιχεία. Ένα κομψό πλαίσιο με μια φωτογραφία στο τραπέζι θα φαίνεται πολύ καλύτερα από μια μεγάλη εικόνα σε ένα ημίχρονο τοίχο. Και ο τόπος θα πάρει πολύ λιγότερο.

Σε μεγάλα δωμάτια, μπορείτε να επιλέξετε τη διακόσμηση κατά την κρίση της.

Ενδιαφέρουσες ιδέες διακόσμησης

Η αίθουσα σε μοντέρνο στυλ μπορεί να αλλάξει εντελώς την εμφάνισή της, αν σηκώσετε τα σωστά μέρη.

Κουρτίνες

Διακοσμήστε ένα δωμάτιο δεν μπορεί να τοποθετηθεί μόνο στα ράφια και τα τραπέζια πράγματα, αλλά και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προσθέσετε μια αφή της άνεσης σε ένα δωμάτιο είναι να επιλέξετε όμορφο κουρτίνες που θα τονίζουν το επιθυμητό ύφος και, εάν είναι απαραίτητο, θα διαιρέσουν το δωμάτιο στις απαραίτητες ζώνες.

Στο σαλόνι, διακοσμημένο σε απλό στυλ, είναι σκόπιμο να δούμε μακριές κουρτίνες στο πάτωμα. Το πιο κατάλληλο υλικό είναι βελούδο ή μετάξι. Τέτοιες κουρτίνες θα διακοσμήσουν αμέσως το δωμάτιο, ακόμα κι αν είναι το μόνο ακριβό στοιχείο σε ολόκληρο το εσωτερικό. Σε αυτές τις κουρτίνες είναι σκόπιμο να σηκωθούν δεσμοί με φούντες ή ακόμα και λαμπρεκίνες.Αυτό θα δώσει την εσωτερική σοβαρότητα και την παρουσίαση.

Εάν δεν έχετε αρκετή φωτεινότητα, τότε κοιτάξτε το κοντό, μέχρι το περβάζι παραθύρων, κουρτίνες από λεπτά υφάσματα. Μπορεί να είναι chintz, λινό ή βαμβάκι. Το σχήμα επιλέγει διακριτικό και ελαφρύ. Μπορείτε επίσης να παραλάβετε λεπτές διαφανείς περσίδες, ή ακόμα και να περιορίσετε τον εαυτό σας σε λεπτό τούλι.

Μπορείτε να επιλέξετε κουρτίνες, εστιάζοντας στο μέγεθος του δωματίου. Έτσι, για ένα μικρό δωμάτιο, οι ελαφριές μονόχρωμες κουρτίνες που συνδυάζονται με τα χρώματα των τειχών ταιριάζουν καλύτερα. Αυτή είναι η απλούστερη τεχνική που σας επιτρέπει να επεκτείνετε οπτικά το χώρο.

Τα υφάσματα με μεγάλα σχέδια και αντιθέσεις εκτύπωσης είναι πιο κατάλληλα για ευρύχωρα δωμάτια.

Διακόσμηση τοίχου

Ακόμα και σε ένα μικρό δωμάτιο όπου δεν υπάρχουν ράφια και τραπέζια, και, φαίνεται, δεν υπάρχει απλά θέση για να βάλει όλα τα είδη των μπιχλιμπίδιων, μπορείτε να βρείτε ένα μέρος για ένα ντεκόρ τοίχου.

Οι απλούστεροι τρόποι να διακοσμήσεις τοίχους είναι ζωγραφικοί πίνακες., φωτογραφίες σε πλαίσια ή καθρέφτες με ενδιαφέρον σχέδιο. Στο δωμάτιο στο ρετρό στυλ φαίνεται ενδιαφέρον παραδοσιακό πολύχρωμο χαλί στον τοίχο. Σε άλλα στυλ, μπορεί να αντικατασταθεί με ένα όμορφο ταπετσαρία ή ακόμα και επικαλυμμένο με χρωματιστά πάνελ ύφασμα.

Τα φώτα τοίχου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως διακόσμηση. Για παράδειγμα, σε ένα δωμάτιο σε κλασικό στιλ, vintage απλίκες με σφυρήλατη βάση ή στυλιζαρισμένα κηροπήγια στα οποία αντί για πραγματικά κεριά χρησιμοποιούνται απλοί λαμπτήρες, φαίνονται καλά.

Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε στον τοίχο στενά ράφια, όπου θα είναι δυνατή η διευθέτηση άλλων πρόσθετων λεπτομερειών.

Το αρχικό εσωτερικό μπορεί να διακοσμηθεί με αντίκες αφίσες ή βινυλίου αρχεία που κρέμονται στους τοίχους.

Και αν είστε δημιουργικός καλλιτεχνικός άνθρωπος, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας σχέδια ως διακοσμήσεις τοίχων. Αυτό θα τονίσει την ατομικότητά σας και θα δείξει αμέσως στην εισερχόμενη τι σας ενδιαφέρει στη ζωή.

Ενυδρείο και ζωντανά φυτά

Αν αγαπάτε τη φύση, μπορείτε να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με γλάστρες με φρέσκα λουλούδια, κρεμαστά καλάθια με φυτά που υφαίνονται γύρω, και επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο ενυδρείο με πολύχρωμα ψάρια στο σχεδιασμό.

Δεν μπορείτε να τοποθετήσετε μόνο ένα ενυδρείο σε τραπέζι ή ράφι, αλλά να το τοποθετήσετε σε έναν τοίχο ή μια θέση. Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική λύση για τον χωροταξικό χώρο.Η δημιουργία μιας τέτοιας γωνίας με την άγρια ​​φύση δεν θα κοστίσει μόνο το δωμάτιο.

Θα πάρετε ένα μέρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε κάτω από την ήρεμη βουτιά του νερού και να παρακολουθήσετε τα χρωματιστά ψάρια. Αυτό σίγουρα θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε το άγχος μετά από μια σκληρή δουλειά και να σας προετοιμάσει για μια γαλήνια διάθεση. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση ενυδρείου με νερό δεν θα επιτρέψει στον αέρα να στεγνώσει ακόμη και στο ύψος της εποχής θέρμανσης.

Όμορφα παραδείγματα

Για απλά παραδείγματα πραγματικών καθιστικών, διακοσμημένα σε ένα συγκεκριμένο στυλ, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η διακόσμηση είναι κατάλληλη παντού, με οποιαδήποτε στυλιστική κατεύθυνση μπορείτε να εργαστείτε.

Πολυτελή κλασικά

Αυτό είναι ένα καθιστικό διακοσμημένο σε κλασικό στιλ. Η ελαφριά ξύλινη βάση αυτού του δωματίου χρησιμεύει ως ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για παλιές λεπτομέρειες. Αυτό δεν είναι μόνο ένα πολυτελές λευκό τζάκι και ένας μαζικός πολυέλαιος στις αλυσίδες. Όλες οι λεπτομέρειες στο δωμάτιο επιλέχτηκαν τέλεια - αγγεία, μαξιλάρια, αντίκες ρολόγια, ψάθινα καλάθια και ακόμη και ένα χρωματιστό χαλί που δίνει στο εσωτερικό την απαραίτητη φωτεινότητα. Αυτό το σαλόνι είναι ένα καλό παράδειγμα του γεγονότος ότι ένα δωμάτιο σε κλασικό στιλ μπορεί να είναι μοντέρνο και άνετο ταυτόχρονα.

Υπνοδωμάτιο στυλ καθιστικό

Αυτό το παράδειγμα είναι εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο.Χρησιμοποιεί το ελάχιστο ποσό λεπτομέρειας. Τα πρωτεύοντα χρώματα είναι λευκά, μπλε και γκρίζα. Η διακόσμηση έγινε επίσης με το ίδιο χρώμα. Όμορφος πολυέλαιος, σύγχρονος λαμπτήρας δαπέδου, γυάλινα αγγεία και μικρά ειδώλια στο τραπέζι του καφέ. Ένας άδειος λευκός τοίχος είναι διακοσμημένος με μία μόνο ζωγραφική στο θαλάσσιο θέμα. Δεν υπάρχει τίποτα περιττό, αλλά ταυτόχρονα το δωμάτιο φαίνεται στοχαστικό και άνετο για τη ζωή.

Σύγχρονη μινιμαλισμός

Ένα μινιμαλιστικό δωμάτιο απαιτεί μια ιδιαίτερα προσεκτική προσέγγιση στην επιλογή των λεπτομερειών. Μαξιλάρια σε τόνο καναπέ, πεντακάθαρο μαρμάρινο τραπέζι, διακοσμημένο μόνο με ένα αγγείο με τεχνητά λουλούδια. Και ο τοίχος πίσω από τον καναπέ συμπληρώνεται με κρεμαστά συρτάρια από ελαφρύ υλικό που αντανακλά το φως. Αυτό επιτρέπει όχι μόνο να αποθηκεύονται όλα τα απαραίτητα πράγματα σε ένα μέρος, αλλά και να επεκτείνεται οπτικά ο χώρος.

Ένα καλά σχεδιασμένο σαλόνι δεν είναι απλώς ένα δωμάτιο που περνάει, αλλά ένα μέρος όπου μπορείτε να συγκεντρωθείτε με τους αγαπημένους σας και να απολαύσετε έναν καλό χρόνο. Ως εκ τούτου, επιλέγοντας ένα ντεκόρ για αυτό το δωμάτιο, προσπαθήστε να λάβετε υπόψη όχι μόνο τις τάσεις της μόδας. Δημιουργήστε μια ατμόσφαιρα στην οποία θα είστε πραγματικά ευτυχής να είστε, και δεν θα είναι ένα απλό μπιχλιμπίδι θα είναι περιττό και ακατάλληλο.

Πώς να διακοσμήσετε το σαλόνι, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο