Όμορφη εσωτερική διακόσμηση σαλόνι των 15 τετραγωνικών μέτρων. m

Η διακόσμηση ενός διαμερίσματος με μια μικρή περιοχή μπορεί να φαίνεται δύσκολη. Αλλά ο εσωτερικός σχεδιασμός είναι ένα ενδιαφέρον έργο, απλά πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τις διάφορες επιλογές, να συμβουλευτείτε έναν ειδικευμένο ειδικό για να ακούσετε τις συστάσεις του. Υπάρχουν μερικοί κανόνες, μετά από τους οποίους μπορείτε να κάνετε τον τέλειο σχεδιασμό και εσείς και η οικογένειά σας θα είστε ευχαριστημένοι και οι επισκέπτες θα εκτιμήσουν το σπίτι.

Αν μιλάμε για σαλόνι, ο χώρος του οποίου δεν υπερβαίνει τα 15 τετραγωνικά μέτρα, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές και δεν θα μετανιώσετε.

Συστάσεις

Προτιμήστε τις αποχρώσεις του φωτός κατά τη διακόσμηση των τοίχων και της οροφής, μην ξεχνάτε το πάτωμα. Εάν επιλέξετε σκούρα χρώματα, τότε είναι καλύτερα να είστε έπιπλα, ή διακοσμητικά στοιχεία.Η καλύτερη επιλογή είναι οι παστέλ, οι μπλε αποχρώσεις, οι οποίοι δεν φαίνονται μόνο ευνοϊκά στο εσωτερικό, αλλά έχουν θετική επίδραση στη διάθεση των κατοίκων. Η δημιουργία κατάλληλης ατμόσφαιρας είναι επίσης ένας από τους στόχους.

Κατά την επιλογή μιας ταπετσαρίας δεν πρέπει να αγοράζετε υπερβολικά πολύχρωμες επιλογές, αλλά αν δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό, διακοσμήστε μαζί τους μόνο ένα τοίχο και αφήστε το υπόλοιπο να είναι ήρεμο. Συνιστάται η διατήρηση όλων των επιφανειών με το ίδιο στυλ και στη συνέχεια να φαίνονται αρμονικά μεταξύ τους. Όσο για το δάπεδο, τα υλικά με βάση το ξύλο των ανοιχτόχρωμων αποχρώσεων που είναι κατάλληλα για σχεδόν οποιοδήποτε στυλ θα είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Για να μεγεθύνετε οπτικά το χώρο, εγκαταστήστε ψευδοροφές με ψευδοροφές. Εμφανίζουν μερικά δωμάτια, τα οποία επηρεάζουν θετικά την οπτική αντίληψη της αίθουσας.

Αποφύγετε τις οροφές πολλαπλών κλινών, για μικρά δωμάτια - αυτό είναι ένα ταμπού.

Πώς να τακτοποιήσετε τα έπιπλα

Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα διαμέρισμα, το κύριο δωμάτιο στο οποίο δεν υπερβαίνει τα 15 τετράγωνα, είναι σκόπιμο να επικεντρωθεί στην σχεδίαση επίπλων. Οι επισκέπτες και η οικογένεια συνήθως συγκεντρώνονται εδώ για ένα γενικό χόμπι, βλέποντας ταινίες και κοινωνικοποίηση.

Παροχή άνεση είναι ο κύριος στόχος, και θα βοηθήσει να κάνει τη σωστή διάταξη.

  • Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπέρβαρα αντικείμενα στο εσωτερικό, επειδή επιδεινώνουν μόνο την κατάσταση, επειδή δεν ταιριάζουν στη γενική εμφάνιση του δωματίου.
  • Προτιμήστε μικρά, αλλά πρακτικά και τακτοποιημένα έπιπλα. Θα πρέπει να βρίσκεται στις γωνίες και κοντά στους τοίχους.
  • Μην πιέζετε το κέντρο της αίθουσας, καθώς πρέπει να είναι ελεύθερη.

Χρησιμοποιήστε ως υπνοδωμάτιο

Στο σύγχρονο εσωτερικό των μικρών διαμερισμάτων, ένας τέτοιος συνδυασμός δεν είναι ασυνήθιστος, επομένως δεν υπάρχει τίποτα επαίσχυντο να συνδυάσουμε τις δύο ζώνες σε μία. Ένα αναπόσπαστο μέρος θα είναι ένας πτυσσόμενος καναπές. Στο καθιστικό μπορείτε επίσης να βάλετε ένα τραπέζι του καφέ, κρεμάστε την τηλεόραση στον τοίχο και αυτό θα είναι αρκετό.

Για να τοποθετήσετε βιβλία και σημειωματάρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ράφια κρεμαστά που φαίνονται αρμονικά σε ένα μικρό δωμάτιο. Τα ράφια δαπέδου σε αυτό το εσωτερικό δεν θα λειτουργούν. Επιλέξτε συμπαγή και πρακτικά σχέδια.

Εάν συγκεντρώνετε συχνά πολλούς επισκέπτες, εκτός από τον καναπέ, μπορείτε να αγοράσετε οθωμανούς, και επίσης, εάν είναι απαραίτητο, να τους κανονίσετε γύρω από το τραπέζι.

Ένα άλλο τέχνασμα για τη διακόσμηση των μικρών καθισμάτων είναι ο σωστός φωτισμός. Εάν τοποθετήσετε σωστά τους προβολείς στις επιθυμητές περιοχές και τις προσαρμόσετε, μπορείτε να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης, το δωμάτιο μπορεί να χωριστεί οπτικά σε τομείς ρυθμίζοντας τη λάμπα σε διαφορετικές λειτουργίες. Για να νιώσετε περισσότερο χώρο στο δωμάτιο, επιλέξτε προϊόντα με γυαλιστερή επιφάνεια. Αυτό ισχύει για ράφια, τραπέζια και άλλα αντικείμενα.

Μια άλλη τεχνική που οι σχεδιαστές συχνά καταφεύγουν σε μεγάλους πίνακες με τοπίο ή φωτογραφία ταπετσαρία. Επιλέξτε εικόνες με ατέλειωτους χώρους και η ατμόσφαιρα στο δωμάτιο θα αναπνέει την ελευθερία.

Εργασία με οροφές

Ο τόνος των οροφών πρέπει να επιλέγεται ελαφρύτερα από τη σκιά του καλύμματος τοίχου. Για ένα μικρό δωμάτιο, το πραγματικό ύφος δεν αποκλείει τη διακόσμηση, αλλά δεν πρέπει να το παρακάνετε με αυτό. Αν σας αρέσουν οι αναρτημένες κατασκευές για φωτισμό, πρέπει να τις τοποθετήσετε γύρω από την περίμετρο. Ως αποτέλεσμα, όλα θα φαίνονται συμπαγή και οργανικά.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, επιλέξτε μια γυαλάδα, αλλά είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η οροφή είναι ομοιόμορφη και ότι δεν υπάρχουν ελαττώματα και ελαττώματα και ειδικευμένοι ειδικοί θα το φροντίζουν.

Οποιαδήποτε ελαττώματα πρέπει να εξαλειφθούν, επειδή με γυαλιστερό φινίρισμα θα είναι άμεσα ορατά.

Φινίρισμα δαπέδου

Όσο για τη σκιά του δαπέδου, θα πρέπει να είναι σε αρμονία με τους τοίχους, έτσι επιλέγουν υλικά μερικές αποχρώσεις πιο σκούρες. Μπορεί να είναι λινέλαιο, παρκέ ή πολυστρωματικό. Όλα εξαρτώνται από τις προσωπικές προτιμήσεις και τις επιθυμίες σας. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα στενό καθιστικό, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε χάρη στο διαγώνιο μοτίβο του καλύμματος δαπέδου. Συχνά το κύριο δωμάτιο του διαμερίσματος έχει ένα μεγάλο παράθυρο και ένα μπαλκόνι, και αν είναι τζάμια, μπορείτε να επεκτείνετε την περιοχή, στην οποία πολλοί θέρετρο.

Στυλ

Το μέτριο μέγεθος του κύριου δωματίου στο σπίτι μπορεί να είναι απογοητευτικό. Αλλά όλα πρέπει να προσεγγιστούν με σύνεση και με σύνεση, ακολουθώντας τις χρήσιμες συστάσεις των εμπειρογνωμόνων, τότε ο συνήθης περιορισμός μπορεί να μετατραπεί σε άνεση και αληθινή άνεση. Φυσικά, σε ένα δωμάτιο με επιφάνεια 15 τετραγωνικών μέτρων, η πομπώδης ατμόσφαιρα θα φανεί γελοία, οπότε θα πρέπει να προτιμάτε απλούστερες επιλογές.

Στυλ που υποστηρίζουν την ιδέα του μινιμαλισμού, θεωρούνται μεταξύ των καλύτερων σε τέτοιες καταστάσεις. Οι ελαφριές αποχρώσεις με μικρές λεπτομέρειες αποτελούν τον κύριο κανόνα ενός μικρού δωματίου.Στη συνέχεια, μπορείτε να μάθετε για μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες σχεδίασης.

Σύγχρονη

Αυτή η έκδοση του εσωτερικού είναι δημοφιλής στη Φινλανδία, την Πολωνία, τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Διακρίνεται από την απλότητα και την προσιτή τιμή του, καθώς δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί ακριβά υλικά. Επίσης, αυτό το στυλ είναι πολύ πρακτικό, το οποίο δεν είναι λιγότερο σημαντικό. Και αν δεν έχετε πολλά εργαλεία για να ενημερώσετε το καθιστικό, μπορείτε να δημιουργήσετε μια υπέροχη ατμόσφαιρα εφαρμόζοντας αυτή τη σύγχρονη κατεύθυνση.

Ο καναπές στην αίθουσα πρέπει να είναι γραμμικός ή γωνιακός. Μπορείτε να κάνετε χωρίς καθίσματα, καθώς καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο. Προτιμώνται οι γκρι σκούρες μπλε αποχρώσεις. Όσο για την επιλογή κουρτίνων, θα πρέπει να είναι χωρίς σημάδια, αλλά μονοφωνικά και δυσδιάκριτα.

Τα χαλιά με σωρό οποιουδήποτε μήκους είναι πολύ δημοφιλή σε ένα τέτοιο εσωτερικό. Το κυριότερο είναι ότι μπορείτε εύκολα να το φροντίσετε.

Υψηλή τεχνολογία

Αυτό το στυλ επιλέγεται από ανθρώπους με ψυχρό μυαλό, καθώς είναι σε θέση να εκφράσει την επιθυμία για ορθολογισμό. Το σκηνικό σε ένα τέτοιο σαλόνι είναι ακατάλληλο. Τα σύγχρονα υλικά και τεχνολογίες τα αντικαθιστούν. Το δωμάτιο υψηλής τεχνολογίας πρέπει να είναι ευρύχωρο, οπότε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πολλά έπιπλα.Τα διακριτικά χαρακτηριστικά του σχεδίου περιλαμβάνουν τα κρύα, αλλά κορεσμένα χρώματα, τη μετάβαση από την αντίθεση μεταξύ των στοιχείων, τη μοντέρνα διακόσμηση και τα οικοδομικά υλικά.

  • Το εσωτερικό είναι ευπρόσδεκτο να χρησιμοποιούν γυαλί, μέταλλο και πλαστικό. Από αντικείμενα κατασκευασμένα από ξυλόγλυπτο ξύλο ή υλικό διακοσμημένο με περίτεχνα ανάγλυφα, αξίζει να αρνηθείτε.
  • Η ηλεκτρονική τεχνολογία στην αίθουσα με αυτό το ύφος θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις τελευταίες τάσεις.
  • Μην ξεχάσετε τους πρωτότυπους πίνακες και τους καθρέφτες, επειδή είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της υψηλής τεχνολογίας.

Σκανδιναβική

Αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη για όλους, καθώς έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Το σκανδιναβικό σχέδιο συνδυάζει απλότητα, ελαφρότητα και φυσικότητα. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι των σκανδιναβικών χωρών δεν επιδιώκουν την πολυτέλεια, αλλά προτιμούν τους ζεστούς και ζεστούς εσωτερικούς χώρους. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η συνοπτικότητα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να επιλέγετε μόνο φυσικά υλικά κατά την επισκευή και διακόσμηση της αίθουσας.

Ως εκ τούτου, το δάπεδο μπορεί να είναι από ξύλο, και τα έπιπλα είναι τέλεια σε συνδυασμό με γυαλί και μέταλλο.

Το σκανδιναβικό στυλ μπορεί να δει αμέσως αν το δωμάτιο διαθέτει κεραμικά, βαμβακερά ή ταπετσαρίες από γούνα και άλλα παρόμοια υλικά.

Συνοψίζοντας, είναι ασφαλές να πούμε ότι ένα μικρό σαλόνι μπορεί να φαίνεται ευρύχωρο, επειδή υπάρχουν πολλά μυστικά που θα βοηθήσουν στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Έτσι, ακόμη και στην αίθουσα των 15 τετραγωνικών μέτρων, νέα στοιχεία εσωτερικού μπορούν να γίνουν πραγματικότητα εάν τακτοποιήσετε σωστά τα έπιπλα και διακοσμήσετε σωστά το δωμάτιο, ακολουθήστε τις απλές προτάσεις, επιλέξτε ένα ενιαίο ύφος στο οποίο θέλετε να παρουσιάσετε το καθιστικό και να προχωρήσετε στη διακόσμηση.

Για περισσότερες ιδέες σχετικά με τη διακόσμηση ενός μικρού καθιστικού, δείτε το βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο