Σχεδιασμός λεπτό σαλόνι επιφάνειας 16 τετραγωνικών. m: σωστή οριοθέτηση χώρου

Η αίθουσα θα πρέπει να εκτελεί τις λειτουργίες της τόσο σε ευρύχωρο δωμάτιο όσο και σε κλίμακα 16 τετραγωνικών μέτρων. Οι ευθύνες του περιλαμβάνουν την υποδοχή των επισκεπτών και τη δημιουργία ευεξίας στους ιδιοκτήτες. Αυτό το καθήκον είναι πολύ πιθανό ακόμη και σε μια μικρή περιοχή.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το κύριο χαρακτηριστικό ενός μικρού καθιστικού είναι το μέγεθός του. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα δωμάτια αυτού του τύπου βρίσκονται σε πάνελ σπίτια σχεδιασμένα κατά τη διάρκεια του Ν. Σ. Χρουστσόφ. Οι λεπτόί τοίχοι με κακή θερμομόνωση και ηχομόνωση, στενοί σχεδιασμοί είναι χαρακτηριστικοί για διαμερίσματα αυτής της περιόδου.

Αίθουσα στην πλατεία 16. m - δεν είναι λόγος για να αναστατωθεί, επειδή τα σύγχρονα δομικά υλικά θα συμβάλουν στη μετατροπή του σε τελειότητα των ιδεών σχεδιασμού.

Μπορείτε να ξεκινήσετε μια μεγάλη ανακαίνιση με την καταστροφή των τειχών και την πλήρη ανάπλαση,αλλά το καθήκον είναι η δυνατότητα να οργανωθεί ένα όμορφο λειτουργικό εσωτερικό σε μια μικρή περιοχή. Οποιαδήποτε ρύθμιση σε ένα μικρό δωμάτιο θα πρέπει να υπακούει σε έναν ενιαίο κανόνα - για να γίνει οπτικά πιο ευρύχωρο. Πολλοί παράγοντες δουλεύουν σε αυτόν τον κανόνα: χρώμα, φωτισμό, έπιπλα, υφάσματα και διάφορα μικροσκοπικά.

Στυλ

Το στυλ αντανακλά τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου. Οι άνθρωποι δεν θα περιβάλλουν τον εαυτό τους με αντικείμενα που δεν τους αρέσει, επειδή θα πρέπει να ζήσουν μαζί τους για πολλά χρόνια. Μερικές φορές σχετικά με την κατάσταση στο δωμάτιο μπορείτε να καταλάβετε τη φύση του ιδιοκτήτη.

Ένας εραστής της πολυτέλειας θα επιλέξει μπαρόκ. Η ασκητική φύση προτιμά τον μινιμαλισμό. Αυτοί που στερούνται την αγροτική άνεση θα εξοπλίσουν το εσωτερικό τους με το στυλ της χώρας, την Προβηγκία ή τη Σκανδιναβία. Μερικοί άνθρωποι ασκούν αστικά (αστικά) κίνητρα. Γνωστή σύγχρονη άνεση και πραγματική ομορφιά θα απολαύσετε μοντέρνα. Οι συναισθηματικές φωτεινές προσωπικότητες προτιμούν την pop art, ένα στυλ που καταγράφει όλα τα χρώματα του κόσμου και μια έκρηξη ενέργειας. Οι λάτρεις του ταξιδιού θα απολαύσουν το εθνοτικό ύφος και οι νέοι θα επιλέξουν υψηλής τεχνολογίας.

Πραγματοποιώντας επισκευές, αγοράζοντας έπιπλα και δημιουργώντας ένα εσωτερικό, πρέπει να σκεφτείτε το στυλ.Πριν από την έναρξη των εργασιών κατασκευής, θα πρέπει να έχετε μια σαφή εικόνα του τελικού αποτελέσματος. Εάν το καθιστικό πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από πολλές γενεές μιας οικογένειας, οι προτιμήσεις τους είναι βέβαιο ότι θα γίνουν σαφείς. Μπορεί να αποδειχθούν ριζικά αντίθετοι. Η ικανοποίηση της γεύσης του καθενός σημαίνει να πάρει ένα κολάζ από έπιπλα και ντεκόρ αντί για ένα κομψό εσωτερικό.

Υπάρχει μόνο μια διέξοδος - ο χρυσός μέσος όρος ανάμεσα στη λακωνική τεχνολογία και την υπογραμμισμένη πολυτέλεια του μπαρόκ. Μπορείτε να συγκλίνετε σε μοντέρνο, κλασικό ή μοντέρνο στυλ, είναι λειτουργικοί, όμορφοι και στερούνται υπερβολικών υπερβολών.

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις των 16 τετραγωνικών μέτρων - ένα απλούστερο στυλ θα κάνει. Το δωμάτιο μπορεί να είναι επιπλωμένο με συνοπτικά έπιπλα ανοιχτόχρωμων χρωμάτων, για να μην υπερφορτώνεται με μικρά αντικείμενα.

Κλασικό

Η απλότητα, η τελειότητα και η άνεση αποτιμήθηκαν ανά πάσα στιγμή. Στο εσωτερικό - ακριβό ξύλο, έπιπλα κομψών διαστάσεων, μαζικές κουρτίνες με αερόλιθο τούλι, φυσικά υφάσματα σε καλύμματα και μαξιλάρια. Η κλασική διακόσμηση είναι γυψομάρμαρο, μπρούντζο, κρύσταλλο, πέτρα. Προς το παρόν, παράγονται αρκετά υλικά που μπορούν να αντικαταστήσουν το ακριβό ξύλο, όπως το πολυστρωματικό υλικό, και τα φυσικά υφάσματα με συνθετικά υφάσματα,που θα δημιουργήσει ένα εσωτερικό με μικρό προϋπολογισμό.

Προβηγκία

Το στυλ της νότιας Γαλλίας είναι αγαπημένο από τους ρομαντικούς ανθρώπους. Δεν έχει λαμπερά χρώματα, μόνο παστέλ, μανία, λεπτούς τόνους. Το εσωτερικό είναι υπερφορτωμένο με έπιπλα: κομοδίνα, κομμωτήρια, ντουλάπια, οθωμανοί. Μοιάζει με ένα στυλ grunge - απλή κομψότητα. Ο ίδιος κορεσμός στη διακόσμηση: αγάλματα, κηροπήγια, πλεκτά τραπεζομάντιλα, κουρτίνες με βολάν, εσωτερικά λουλούδια.

Σκανδιναβική

Προτιμά λευκό χρώμα ή ανοιχτό μπεζ. Τα έπιπλα είναι απλά αλλά λειτουργικά, με χαρακτηριστικά του συστήματος αποθήκευσης (καλάθια, συρτάρια, κιβώτια). Κατά τη δημιουργία του εσωτερικού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα έπιπλα Ikea. Ιδιαίτερη θέση δίνεται στο φως. Στη διακόσμηση υπάρχουν φωτεινά πιάτα, δέρματα ζώων, κηροπήγια, προϊόντα από φυσικά υλικά.

Σύγχρονη

Το κύριο καθήκον είναι να δημιουργηθεί ένα άνετο πολυλειτουργικό εσωτερικό. Αυτό το στυλ αγαπάει πολλοί, αλλά δεν μπορεί όλοι να το αντέξουν οικονομικά. Συσκευές, έπιπλα, διακόσμηση - το καλύτερο. Σε ολόκληρη τη στάση, γίνεται αισθητή η ενσάρκωση της ομορφιάς και της άνεσης. Το εσωτερικό πρέπει να είναι εντελώς πρωτότυπο.

Pop art

Ένα στυλ αναταραχής χρωμάτων και εκρηκτικών συναισθημάτων για θετικούς ανθρώπους, με καλή φαντασία.Στη διακόσμηση μπορούν να εισάγουν διάφορα περίεργα πράγματα, που γίνονται με τη μορφή χειροτεχνίας με τα χέρια τους.

Ethnic

Εμφανίζει τις παραδόσεις των εθνοτικών ομάδων (Αφρική, Ασία και άλλοι). Το εσωτερικό φέρει στοιχεία του εξωτικού. Είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε έπιπλα μπαστούνι, δέρματα ζώων, υφάσματα με λαϊκά μοτίβα, μάσκες, θαλάσσια όστρακα, ελεφαντόδοντο.

Υψηλή τεχνολογία

Το εσωτερικό έχει πολύ γυαλιστερό μέταλλο και γυαλί. Έπιπλα σαφών μορφών, που εμπλέκονται λογικά στο χώρο. Το δωμάτιο, που γίνεται με άσπρο, μαύρο και γκρι χρώμα, θυμίζει, μάλλον, ένα σχέδιο. Επιτρέπεται φωτεινό χρώμα με τη μορφή των τόνων.

Μινιμαλισμός

Η κυριαρχία απλών μεγάλων επίπλων με ομαλές επιφάνειες, πολύ φως και κενό, ομοιόμορφο χρώμα διάσπαρτο με νέον. Είναι ένα μίγμα του εποικοδομητισμού και του ιαπωνικού στυλ.

Χρώματα και διακόσμηση

Αφού ορίσετε το στυλ, το χρώμα του μελλοντικού εσωτερικού γίνεται σαφές.

Χρώμα

Αλλά δεν είναι όλα τόσο απλά με την επιλογή των χρωμάτων σε μια έκταση 16 τετραγώνων. Κάθε σχεδιαστής, που σχεδιάζει ένα έργο, θα χρησιμοποιήσει την παλέτα χρωμάτων για να αυξήσει οπτικά το χώρο.

Απλά πρέπει να γνωρίζετε κάποια μυστικά:

 • Οι ήχοι φωτισμού δημιουργούν ένταση, αυξάνουν την οροφή.
 • Dark - γη, αλλά να κάνετε την επιφάνεια πιο βαθιά.
 • Λευκό - περσίδες και διαλύει, έργα κατ 'όγκο.
 • Το Orange κάνει ήδη χώρο.
 • Το κίτρινο αυξάνει το χώρο.
 • Το γκρι και το πράσινο είναι ουδέτερα χρώματα.
 • Ο Μαύρος στενεύει το δωμάτιο.
 • Brown - συνθλίβει, υποδηλώνει τα όρια.
 • Κόκκινο - μπορεί να δημιουργήσει ένα περιορισμένο εφέ.
 • Μπλε - μειώνει το χώρο.
 • Μπλε - αυξάνει οπτικά την επικράτεια.

Σε ένα μικρό δωμάτιο τοίχους, πάτωμα, οροφή θα πρέπει να είναι φωτεινά και χαρούμενα. Όχι μόνο λευκό ή μπεζ θα κάνει - όλες τις λεπτές αποχρώσεις της παλέτας χρωμάτων.

Είναι καλύτερα να μην χωρίσετε την οροφή, να το βάψετε στο παραδοσιακό λευκό χρώμα ή δύο αποχρώσεις ελαφρύτερες από τους τοίχους. Το γυαλιστερό τεντωμένο ύφασμα είναι ιδανικό και η ανακλαστικότητα σκούρου γκρίζου χρώματος είναι πολύ μεγαλύτερη από το λευκό.

Το ελαφρύ δάπεδο μπορεί να γίνει διαμήκως, αν ο χώρος είναι τετράγωνος ή εγκάρσια εάν εκτείνεται. Μια παρόμοια τεχνική θα λειτουργήσει επίσης στους τοίχους: μια κάθετη ταπετσαρία θα τραβήξει την οροφή προς τα πάνω, μια οριζόντια θα ωθήσει τους τοίχους χώρια.

Δεν είναι εύκολο να κανονίσετε ένα δωμάτιο 16 τετραγωνικών μέτρων, και αν είναι σημείο ελέγχου, ενισχυμένο από υπερβολικό αριθμό θυρών, θα πρέπει επίσης να εργαστείτε στο χρώμα τους.Στις περισσότερες περιπτώσεις, το φύλλο πόρτας μιμείται ξύλο, αλλά μπορεί να βαφτεί σε οποιαδήποτε σκιά. Αν έρθει κοντά στους τοίχους, τα σύνορα του δωματίου απλώς θα διαλυθούν.

Οι πόρτες φαίνονται καλά σε αρμονία με τα έπιπλα ή σε αντίθεση με τη διακόσμηση. Εδώ ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του ποια επιλογή είναι αποδεκτή.

Ένα καταπληκτικό παράδειγμα οπτικής ψευδαίσθησης είναι η στερεοσκοπική ταπετσαρία. Συχνότερα κόβουν ένα τοίχο ή μέρος αυτού. 3D-σχέδιο με την εικόνα της πόρτας ανοιχτή, η οποία οδηγεί μακριά στον κήπο ή το δάσος, όχι μόνο επεκτείνει το χώρο, αλλά εντυπωσιάζει επίσης.

Για μια μικρή περιοχή δεν είναι κατάλληλη για βαριά χρώματα στο φινίρισμα. Συντρίβουν τη γαλήνη τους και δημιουργούν δυσφορία.

Έπιπλα, αν απαιτεί στυλ, μπορεί να είναι μαύρο, μπλε, κόκκινο και άλλες αποχρώσεις, αλλά οι τοίχοι και το πάτωμα σε ένα μικρό δωμάτιο θα πρέπει να είναι αριστερό φως. Οι ζεστοί ήχοι ελαφρώς παλαιού ξύλου κάνουν το δωμάτιο ιδιαίτερα ζεστό. Το χρώμα των επίπλων πρέπει να ταιριάζει με το επιλεγμένο στυλ. Δεν υπάρχει σαλόνι με στυλ pop art με ασπρόμαυρο τοίχο ή μοντέλο κλασικού καναπέ με ταπετσαρία ουράνιου τόξου.

Διακόσμηση

Εκτός από το χρώμα, τα διακοσμητικά στοιχεία κάνουν την ευχάριστη συνεισφορά τους στο περιβάλλον.Η πλήρωση του σπιτιού με υφάσματα, καθρέφτες, χαλιά, φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής, αγάλματα, γλάστρες με λουλούδια κάνει το εσωτερικό πλήρες και άνετο. Η διακόσμηση είναι σε θέση να επηρεάσει το χώρο, για παράδειγμα, η εικόνα προφορά αποσπά το μάτι από το μέγεθος του δωματίου. Ακόμα και σε ένα συνοπτικό σαλόνι με σαφείς γραμμές και ασπρόμαυρη παλέτα, τα φωτεινά σημεία των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων θα προκαλέσουν μια συναισθηματική έξαρση.

Σε μικρά δωμάτια, είναι καλύτερα να παραλάβετε διακοσμητικά αντικείμενα που φέρουν λειτουργικό φορτίο: πιάτα, τραπεζομάντιλο, χαλί, καθρέφτη, μαξιλάρια.

Όσον αφορά τις κουρτίνες: τα ημιδιαφανή υφάσματα θα δημιουργήσουν μια αίσθηση ελαφριάς και χώρου, και πυκνή, βαριά ασφάλεια και άνεση. Μεγάλες κουρτίνες που εκτείνονται στο πάτωμα θα αυξήσουν την οροφή. Λαμβάνοντας υπόψη το μικρό ύψος του δωματίου, θα πρέπει να εγκαταλείψει το pelmet, το παράθυρο διακόσμηση μπορεί να είναι πλεξούδα, περιθώρια, βούρτσες, άγκιστρα.

Φέρνοντας στο εσωτερικό ευχάριστα πράγματα, θα πρέπει πάντα να θυμάστε για το στυλ. Για παράδειγμα, ο μινιμαλισμός ή η τεχνολογία υψηλής τεχνολογίας μπορεί να γίνει χωρίς εξαρτήματα καθόλου, αλλά με την αρχή της Προβηγκίας: "δεν υπάρχει πολύς διάκοσμος". Ο σύγχρονος χαιρετίζει ακριβά αντικείμενα, οι αντίκες είναι δυνατές. Η pop art είναι σε θέση να κάνει κολάζ και χειροτεχνία κυριολεκτικά από περιοδικά και πλαστικά μπουκάλια.Το εθνοτικό, αποικιακό στυλ θα γεμίσει το χώρο με εξωτικά με τη μορφή κοραλλιών, χαντρών, υπερπόντια ειδώλια και τύμπανα εκεί και εκεί.

Διακόσμηση ενός σπιτιού με διακόσμηση, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι για ένα καλό εσωτερικό τρία ή τέσσερα χρώματα είναι αρκετά.

Συμβουλές σχεδιαστών

Σε ένα μικρό σαλόνι, όλες οι ενέργειες πρέπει να κατευθύνονται στην εκτέλεση δύο φαινομενικά αντιτιθέμενων καθηκόντων: να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν περισσότερο κάθε ίντσα χώρου και να εργάζεστε στον οπτικό όγκο του χώρου. Τα καθήκοντα είναι πολύ αληθινά και επιλύσιμα, χρειάζεται μόνο να ακούσετε τις συμβουλές των σχεδιαστών.

Εάν το σαλόνι με μπαλκόνι ή loggia είναι μια καλή ευκαιρία να επεκταθεί το δωμάτιο σε βάρος τους. Το παράθυρο και οι πόρτες αποσυναρμολογούνται και τα θερμαντικά σώματα κρύβονται κάτω από το βάθρο. Όταν όλα είναι έτοιμα, μπορείτε να εμπλέξετε στη θέρμανση της επικράτειας. Το αποτέλεσμα είναι μια ξεχωριστή περιοχή εργασίας, ένας χειμερινός κήπος, ένας χώρος αναψυχής ή οτιδήποτε άλλο λέει η φαντασία.

Αν δεν υπάρχει μπαλκόνι, είναι πολύ δυνατό να ακούγεται η αίθουσα, για παράδειγμα, με βάθρο ή γωνιακό καναπέ με τραπεζάκι (καθιστικό). Αυτή η λύση είναι κατάλληλη για ένα τετράγωνο τετράγωνο, σε ένα ορθογώνιο δωμάτιο θα κάνει ένας καναπές γραμμικού σχήματος. Σε κάθε περίπτωση, τα επικαλυμμένα έπιπλα είναι καλύτερα να έχουν μακριά από την είσοδο,για να απελευθερώσετε το κέντρο του δωματίου.

Όσο για το υπόλοιπο των επίπλων, δεν πρέπει να είναι μεγάλο και να καταστέλλει τη σημασία του. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε λειτουργικές ομάδες με ενσωματωμένες μονάδες. Οι μετασχηματιστές έχουν αποδειχθεί καλά. Αν αντί κουφωμάτων κωφών να χρησιμοποιήσετε ράφια (ακόμη και μερικώς κλειστά), ο χώρος θα γίνει πιο ευάερος. Μπορείτε να φορτώσετε ενεργά τους τοίχους με κρεμαστά δοκάρια (ράφια, τηλεόραση στο βραχίονα), ο ελεύθερος πυθμένας του δωματίου θα κάνει το δωμάτιο πιο ευρύχωρο.

Όλοι γνωρίζουν πώς να εξαπατήσουν την όραση ενός καθρέφτη. Πρέπει να εισαχθούν στο στενό εσωτερικό. Αυτό μπορεί να είναι ένα ντουλάπι με επιφάνεια καθρέφτη, ένα ζωνικό διαμέρισμα, και σε ιδιαίτερα τολμηρές περιπτώσεις - μια ανακλαστική οροφή.

Μεγάλες γυαλιστερές περιοχές με τη μορφή εργασίας δαπέδου και οροφής είναι ιδανικές για τον όγκο. Stretch οροφή με καλή ανακλαστικότητα οπτικά μεγέθυνση του δωματίου δύο φορές. Για το κάτω μέρος του δωματίου θα ταιριάξει ένα γυαλιστερό παρκέ, laminate δάπεδο ή αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο. Εάν το δωμάτιο είναι αρκετά ζεστό, διακοσμημένο με τζάκι, μπορείτε να το βάλετε με μαρμάρινα πλακάκια και να τοποθετήσετε ένα μικρό χαλί ή ζωικό δέρμα (ανάλογα με το στυλ) στην περιοχή του καναπέ.

Η αφθονία του ντεκόρ, μικρά μπιχλιμπίδια, μειώνουν ψυχολογικά το χώρο, είναι καλύτερα να περιορίσετε μερικά ακριβά πράγματα.

Ένα μεγάλο παράθυρο και σωστά τοποθετημένες πηγές φωτός θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της ευελιξίας και της ευρυχωρίας. Ο ρόλος του φωτισμού δεν πρέπει να διαδραματίζει μόνο τον κεντρικό πολυέλαιο. Το φως της ζώνης για ένα μικρό δωμάτιο έχει ιδιαίτερη σημασία. Τοποθετώντας το φως κατά μήκος των τειχών, μπορείτε να κάνετε χωρίς τον πολυέλαιο, αλλά αν το χρειάζεστε, θα πρέπει να επιλέξετε μικρά κομψά μοντέλα.

Σε κάθε ζώνη επιτρέπεται η χρήση της δικής τους ομάδας λαμπτήρων, για παράδειγμα, οι λαμπτήρες δαπέδου είναι κατάλληλοι για ανάπαυση, ένας λαμπτήρας γραφείου για εργασία, μια ντουλάπα, καθρέφτες, πίνακες ζωγραφικής, ράφια με συλλογές ζωνισμένα με προβολείς ή λωρίδες LED.

Όμορφα παραδείγματα εσωτερικού σχεδιασμού

Το ύφος του εσωτερικού εξαρτάται από τον αριθμό των μελών της οικογένειας και τα γούστα τους. Οι νέοι θετικοί άνθρωποι που εκτιμούν την επικοινωνία, τη μουσική και την κίνηση είναι πιθανό να προτιμούν τον μινιμαλισμό, την ποπ τέχνη ή την υψηλή τεχνολογία. Στο περιβάλλον τους θα υπάρχει ένα ελάχιστο ποσό επίπλων και η μέγιστη - τεχνολογία για λύσεις ήχου και φωτισμού.

Στο εσωτερικό - είτε κρύες ασπρόμαυρες αποχρώσεις με φωτεινά σημεία έμφασης,είτε γυαλί και γυαλιστερό μέταλλο, είτε πυροτεχνήματα χρώματος με ένα μικρό αριθμό λειτουργικών σχεδίων σε στυλ pop art. Στο δωμάτιο υπάρχουν μονάδες για συσκευές, μικρές καρέκλες, ένα μπαρ για ποτά, ένα μικρό τραπέζι ή ένα μπαρ.

Οι οικογένειες με παιδιά μπορούν να οργανώσουν το σαλόνι κάτω από τον κινηματογράφο. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε ευρύχωρα έπιπλα με τη μορφή ενός γωνιακού καναπέ ή μιας αρθρωτής αρθρωτής σύνθεσης με πολλά μπουφέδες. Συστήματα αποθήκευσης σε ένα τέτοιο δωμάτιο λίγο. Υπάρχουν διαφάνειες για εξοπλισμό και διάφορα σχέδια που βοηθούν στον εξοπλισμό παθητικής ανάπαυσης.

Στο δωμάτιο, σε συνδυασμό με ένα μπαλκόνι, μπορείτε να οργανώσετε έναν χειμερινό κήπο με πουλιά σε κλουβιά ή ένα ενυδρείο. Θα χρειαστείτε υδραυλικά, αλλά φιλικά προς το περιβάλλον έπιπλα. Το θερμοκήπιο είναι καλά ενσωματωμένο στα αποικιακά ή εθνικά στυλ. Ελκυστική εμφάνιση μεγάλων φυτών σε συνδυασμό με τη διακόσμηση των υπερπόντιων χωρών.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για το σχεδιασμό ενός μικρού δωματίου, απλά πρέπει να επιλέξετε ένα αποδεκτό για τον εαυτό σας και να αποφασίσετε για επισκευές.

Δείτε το επόμενο βίντεο για τα μυστικά του εσωτερικού σχεδιασμού του καθιστικού δωματίου.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο