Πώς να διακοσμήσετε έναν τοίχο με μια τηλεόραση στο σαλόνι;

Η τηλεόραση αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στο σαλόνι ή την αίθουσα. Εκτός από την κύρια εργασία, το στοιχείο αυτό εκτελεί διακοσμητική λειτουργία στο εσωτερικό. Τα μοντέρνα μοντέλα των δεκτών είναι πολύ μικρότερα και πιο λειτουργικά από τους προκατόχους τους. Χάρη στις κατάλληλες διαστάσεις, εμφανίστηκαν νέοι τρόποι τοποθέτησης της τεχνολογίας πολυμέσων.

Χαρακτηριστικά διαμονής

Για να εξοικονομήσετε χώρο στο δωμάτιο, οι συσκευές τοποθετούνται στον τοίχο. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για συμπαγή δωμάτια. Η διαδικασία τοποθέτησης ενός τηλεοπτικού δέκτη είναι περίπλοκη και απαιτεί ειδικές γνώσεις και προσαρμογές. Πριν από την εγκατάσταση, πρέπει να αποφασίσετε για το σχεδιασμό του τοίχου στον οποίο σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό.

Οι σχεδιαστές σημειώνουν ότι τα μεγάλα μοντέλα γίνονται αυτόματα προσωπικά στοιχεία.διακόσμηση. Εάν επιλέξετε λάθος σχέδιο του τοίχου (χρώμα, υλικό τελικής επεξεργασίας), το συνολικό εσωτερικό μπορεί να καταστραφεί.

Πριν να κρεμάσετε συσκευές, είναι απαραίτητο να διανείμετε σωστά τα έπιπλα και διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα.

Θα πρέπει να καθορίσει με ακρίβεια τις ακόλουθες πτυχές:

 • Το χρώμα του τοίχου και η υφή του υλικού για διακόσμηση.
 • Η επιλογή της πιο βολικής και πρακτικής τοποθέτησης της τηλεόρασης.
 • Η επίδραση της ακτινοβολίας σε ένα άτομο (φορτίο στην όραση).
 • Ο αντίκτυπος εξωτερικών αρνητικών παραγόντων στον εξοπλισμό.

Εάν η επισκευή στο δωμάτιο έχει ολοκληρωθεί και τα έπιπλα είναι εγκατεστημένα, πρέπει να βρείτε την τέλεια τοποθέτηση για την τηλεόραση.

 • Μπορείτε να κρεμάσετε τον δέκτη πάνω από το στήθος, το ντουλάπι και άλλα χαμηλά έπιπλα. Αυτή η ιδέα εγκατάστασης είναι ευρέως διαδεδομένη.
 • Η δεύτερη επιλογή - τοποθέτηση μπροστά από την τραπεζαρία ή τον καναπέ. Βεβαιωθείτε ότι η απόσταση μεταξύ της θέσης του θεατή και της οθόνης είναι αποδεκτή. Όσο μεγαλύτερη είναι η οθόνη, τόσο μεγαλύτερη είναι η τιμή αυτή.
 • Η τηλεόραση φαίνεται υπέροχη πάνω από το τζάκι, αλλά μόνο αν είναι τεχνητή. Ο τοίχος θα γίνει το κυρίαρχο στοιχείο του σχεδιασμού. Οι διαστάσεις των δύο στοιχείων πρέπει να είναι σχεδόν ίδιες, έτσι ώστε να μην αλληλεπικαλύπτονται.

Δεν συνιστάται ιδιαίτερα η μετάδοση εξοπλισμού κοντά σε συσκευές θέρμανσης, πραγματικά τζάκια και πηγές τεχνητού φωτός. Δεν αξίζει επίσης να εγκαταστήσετε μια τηλεόραση μπροστά από το παράθυρο.

Σχεδιασμός τοίχου

Για να διακοσμήσετε έναν τοίχο με μια τηλεόραση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα υλικά που προσφέρονται από την αγορά σε ένα ευρύ φάσμα.

Ας σταματήσουμε στις πιο δημοφιλείς και απαιτητικές επιλογές.

 • Ταπετσαρία. Πρόκειται για ένα πρακτικό, προσιτό και κομψό υλικό που μπορεί να έχει διαφορετικό χρώμα. Με αυτό, είναι εύκολο να ορίσετε μια συγκεκριμένη ζώνη, ειδικά σχεδιασμένη για τον εξοπλισμό, ή να οργανώσετε το φόντο από το ανώτατο όροφο. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση καμβά με ογκομετρικές εικόνες 3D. Το θέμα της εικόνας πρέπει να ταιριάζει στο στυλ του εσωτερικού.
 • Σμάλτο χρώμα. Το χρώμα έχει πλούσιο χρώμα, είναι φθηνό και διατηρείται στον τοίχο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό το υλικό είναι ιδανικό για διακόσμηση του τοίχου. Η περιοχή δίπλα στην τηλεόραση είναι καλύτερο να ζωγραφίζει χρώμα με μια "ζεστή" θερμοκρασία. Αν θέλετε να επιλέξετε ένα αντικείμενο, χρησιμοποιήστε φωτεινές αποχρώσεις. Κάθε διακοσμητική κατεύθυνση αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα.Στον κενό χώρο γύρω από την τηλεόραση, χρησιμοποιώντας το χρώμα, μπορείτε να σχεδιάσετε οποιαδήποτε εικόνα: λουλούδια, πουλιά, αφαίρεση και πολλά άλλα.
 • Υφάσματα. Για να δημιουργήσετε ένα ντεκόρ άνεσης και άνεσης, χρησιμοποιήστε τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Δώστε προτίμηση στα φυσικά υφάσματα. Το χρώμα και η υφή του υλικού πρέπει να είναι αρμονικά με τα έπιπλα και άλλα στοιχεία του υφάσματος. Δοκιμάστε να αποδεχθείτε την αντίθεση ανάμεσα στο χρώμα της τηλεόρασης και τον υφαντικό καμβά.
 • Γύψος. Λόγω του διακοσμητικού τοίχου γύψου μπορεί να δοθεί ένας εξαιρετικός όγκος και υφή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαιρέσει τον τοίχο σε ζώνες που διαφέρουν στην υφή. Σε μια επίπεδη επιφάνεια φινίρισμα της τηλεόρασης, και το υφασμένο μέρος θα διακοσμήσει την τεχνική από διαφορετικές πλευρές.
 • Το μπαμπού Το Μπαμπού είναι ένα φυσικό, αξιόπιστο και οικονομικά αποδοτικό φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Οι καμβάδες από το εργοστάσιο είναι διακοσμημένες με εθνοτικές, μακρινές και αφρικανικές μορφές. Το μπαμπού συνδυάζεται τέλεια με διάφορα έπιπλα και σύγχρονες συσκευές.
 • Τούβλο ή πέτρα. Τα παραπάνω υλικά είναι ιδανικά για διακόσμηση του τοίχου με τηλεόραση. Ο τοίχος, διακοσμημένος με φυσική πέτρα ή τούβλο, συνδυάζεται τέλεια με το τζάκι.

Αυτές είναι οι πιο κοινές ιδέες. Η ανάπτυξη της σφαίρας σχεδίασης παρουσιάζει νέες επιλογές για τη διακόσμηση με τη χρήση φυσικών και τεχνητών υλικών.

Χρώμα

Όταν επιλέγετε μια παλέτα για έναν τοίχο με μια τηλεόραση, να θυμάστε ότι η σκιά δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ πλούσια και ουρλιάζοντας. Η βέλτιστη παλέτα χρωμάτων: λευκά, κρέμα, παστέλ χρώματα, μπεζ, καφέ. Αν το μέγεθος του δωματίου σας επιτρέπει, μπορείτε να επιλέξετε μαύρο.

Πώς να διορθώσετε την τηλεόραση;

Η εγκατάσταση της τηλεόρασης απαιτεί όχι μόνο δεξιότητες, αλλά και μια προπαρασκευαστική διαδικασία. Κατά τη λειτουργία, πρέπει να είστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί, ειδικά εάν ο εξοπλισμός έχει μεγάλες διαστάσεις.

Αποφασίστε σε ποιο ύψος από το πάτωμα θα τοποθετηθεί ο δέκτης τηλεόρασης. Βρείτε το βέλτιστο σημείο από το οποίο μπορείτε να βλέπετε άνετα το βίντεο στην οθόνη. Το βέλτιστο ύψος βρίσκεται στο επίπεδο των ματιών του θεατή ή ελαφρώς χαμηλότερο. Όσον αφορά την απόσταση, εξαρτάται από το μέγεθος της οθόνης. Πληροφορίες σχετικά με αυτό πρέπει να αναφέρονται στις οδηγίες για το μοντέλο τηλεόρασης.

Αντενδείκνυται η τοποθέτηση του εξοπλισμού σε γυψοσανίδα. Το υλικό δεν είναι σε θέση να αντέξει το βάρος της τεχνολογίας. Ακόμη και αν η εγκατάσταση ήταν επιτυχής, η τηλεόραση μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή.

Μην τοποθετείτε τον εξοπλισμό σφιχτά στον τοίχο. Αφήστε ένα μικρό χώρο για την κυκλοφορία του αέρα. Αυτό θα επιτρέψει στην τηλεόραση να κρυώσει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Υπάρχουν δύο τρόποι τοποθέτησης του πλάσματος στον τοίχο: ένας βραχίονας και ένα στήριγμα.

Βραχίονας

Ειδικό σχέδιο. Συνδέεται αξιόπιστα σε έναν τοίχο και πάνω του ο εξοπλισμός στερεώνεται.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι παρενθέσεων:

 • Έχει κλίση. Με αυτό, μπορείτε να βάλετε την οθόνη περίπου 20 μοίρες από τη βάση της δομής.
 • Σκληρό Αξιόπιστη και ανθεκτική σταθεροποίηση χωρίς κινούμενα μέρη.
 • Έχει κλίση και περιστροφή. Χρησιμοποιώντας αυτήν την επιλογή, μπορείτε όχι μόνο να κλίσετε την οθόνη, αλλά και να την επεκτείνετε σε κάθε πλευρά. Πολύ βολικό και πρακτικό. Η τιμή αυτής της επιλογής είναι υψηλότερη από άλλα μοντέλα.

Προπ

Η υποστήριξη είναι μια συσκευή που συνδέει την οθόνη με μια στερεή ταινία από μέταλλο. Μπορεί να αγοραστεί σε ειδικό κατάστημα ή να το κάνετε μόνοι σας.

Στυλ

Οποιοδήποτε στοιχείο πρέπει να συγχωνευτεί αρμονικά με το εσωτερικό στυλ. Σε ορισμένες περιοχές η τεχνική ταιριάζει εύκολα και απλά, αλλά για άλλους είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν πρόσθετα πρόσθετα στοιχεία.

Κλασικό

Για να επιτευχθεί η αρμονία μεταξύ της διακόσμησης του τοίχου και του σύγχρονου πλάσματος σε κλασικό στυλ είναι πολύ δύσκολη. Οι αυστηρές μορφές και η φουτουριστική εμφάνιση των τηλεοράσεων αντιβαίνουν στις κύριες πτυχές των κλασσικών τάσεων.

Για την αρμονία όλων των στοιχείων, χρησιμοποιούνται ειδικά σκαλισμένα πλαίσια, διακοσμημένα με τρισδιάστατα στοιχεία. Όπως και οι εικόνες, οι τηλεοράσεις τοποθετούνται σε αυτές, καθιστώντας την εμφάνισή τους αποδεκτή για μπαρόκ, αυτοκρατορία ή ροκόκο. Αυτό το στοιχείο θα διακοσμήσει τη συνολική διακόσμηση. Το πλαίσιο μπορεί να είναι αρκετές φορές μεγαλύτερο από το μοντέλο της τηλεόρασης ή απλά να ταιριάζει με τις διαστάσεις του εξοπλισμού.

Η δεύτερη επιλογή είναι γυψομάρμαρο. Η τηλεόραση είναι τοποθετημένη στον τοίχο, και γύρω από το κάνουν υφασμάτινο γυψομάρμαρο. Για μεγαλύτερη εκφραστικότητα, καλύπτεται με πατίνα από χαλκό, χρυσό ή ασήμι.

Προβηγκία

Απαλό και ζεστό στυλ. Τοποθετήστε τέλεια ένα ξύλινο τοίχο, στο οποίο θα εγκαταστήσετε μια τηλεόραση. Εάν δεν μπορείτε να εξοπλίσετε τον πίνακα από τη συστοιχία, μπορείτε να αγοράσετε ταπετσαρία με την εικόνα των σανίδων. Χρωματική παλέτα: ελαφριά και παστέλ χρώματα. Για να συμμορφωθείτε πλήρως με τη διακόσμηση, τοποθετήστε την τεχνική σε ένα αυστηρό ξύλινο πλαίσιο.Μπορεί να διακοσμηθεί με την εικόνα των λουλουδιών ή στοιχείων της αρχαιότητας (τρίψιμο, ξεθωριασμένο χρώμα, ρωγμές).

Σύγχρονη

Εξαιρετικό και τολμηρό στυλ που συνδυάζει με επιτυχία τόσο σύγχρονα όσο και κλασικά στοιχεία. Ο τοίχος με τηλεόραση μπορεί να διακοσμηθεί στο φως ή, αντιθέτως, σε έντονα χρώματα, σε αντίθεση με τη διακόσμηση του δαπέδου, της οροφής και άλλων τοίχων.

Ο πίνακας πλάσματος σε όλες τις διαστάσεις ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό με τη φυσική του μορφή, χωρίς πρόσθετα στοιχεία. Ο τοίχος μπορεί να έχει επίπεδη και ογκομετρική υφή. Τοποθετώντας μια μαύρη τηλεόραση σε λευκό φόντο, θα γίνει ένα εκφραστικό στοιχείο του στυλ.

Μινιμαλισμός

Ο μινιμαλισμός είναι γνωστός για την αυστηρότητα, τη συντομία και την απλότητα. Τα τραγανή, ορθογώνια σχήματα μιας σύγχρονης τηλεόρασης επίπεδης οθόνης θα ταιριάζουν εύκολα. Το τυποποιημένο μαύρο χρώμα του μοντέλου είναι καθολικό και χρησιμοποιείται συχνά για να σχεδιάσει αυτό το μοντέρνο στυλ. Ως τελικό υλικό συνιστάται η χρήση ταπετσαρίας ή βαφής.

Υψηλή τεχνολογία

Η τεχνολογία Hi-tech είναι στιλ υψηλής τεχνολογίας, οπότε το μοντέρνο πλάσμα παίζει όχι μόνο έναν λειτουργικό, αλλά και έναν σημαντικό διακοσμητικό σκοπό. Αυτή είναι μια λεπτομέρεια με έμφαση στο εσωτερικό.Το μαύρο χρώμα του μοντέλου, το αυστηρό σχήμα, η γυαλιστερή επιφάνεια - όλες αυτές οι πτυχές είναι χαρακτηριστικές των παραπάνω stylistics.

Οι όγκοι, τα σμάλτα και τα γυαλιστερά πλαστικά πάνελ, οι διαστάσεις των οποίων είναι αρκετές φορές μεγαλύτερες από τον εξοπλισμό, χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικό υλικό για διακόσμηση τοίχων.

Επίσης, ο τοίχος μπορεί να διακοσμηθεί με πλακάκια καθρέφτη. Αυτά τα στοιχεία, μαζί με επιχρωμιωμένες επιφάνειες, χρησιμοποιούνται ευρέως στη διακόσμηση υψηλής τεχνολογίας. Στο φόντο του καθρέφτη τα στοιχεία της τεχνικής θα φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Σοφίτα

Η πέτρα ή το τούβλο είναι η καλύτερη λύση για τη διακόσμηση ενός τοίχου από μια τηλεόραση σε στιλ σοφίτας. Αντί του φυσικού υλικού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία με την ίδια εικόνα. Συνιστάται η λήψη αυτής της υποδοχής μόνο σε έναν από τους τοίχους προκειμένου να δημιουργηθεί δυναμική στο ντεκόρ.

Η τοποθέτηση της τηλεόρασης στον τοίχο είναι ένας πρακτικός και βολικός τρόπος για να τοποθετήσετε εξοπλισμό που θα σας επιτρέψει να εξοικονομήσετε χώρο στο δωμάτιο. Αυτή η επιλογή μειώνει σημαντικά την ένταση της ανθρώπινης έκθεσης στον εξοπλισμό και δίνει την πρωτοτυπία του ντεκόρ. Η εγκατάσταση της τεχνολογίας με αυτόν τον τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε κλασσικές όσο και σε σύγχρονες κατευθύνσεις.Το κυριότερο είναι να χρησιμοποιήσετε τις συμβουλές των σχεδιαστών για τον αρμονικό συνδυασμό τεχνολογίας με το στυλ και τα στοιχεία του.

Πώς να κανονίσετε έναν τοίχο με τηλεόραση στο σαλόνι, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο