Οι λεπτές αποχρώσεις του σχεδιασμού σαλόνι στο "Khrushchev"

Σύγχρονη αγορά κατοικιών αντιπροσωπεύεται από διαμερίσματα με διάφορες διατάξεις, τα περισσότερα από τα οποία είναι "Khrushchev". Το κύριο μειονέκτημα τους είναι ένα μικρό σαλόνι, περιπλέκοντας τη διαδικασία του φινιρίσματος και της διευθέτησης των δωματίων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το καθιστικό, το οποίο σε κάθε σπίτι δεν είναι μόνο κεντρικό μέρος για τη διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων και φιλόξενων επισκεπτών, αλλά και χώρος αναψυχής για όλα τα μέλη της οικογένειας. Για το σκοπό αυτό αναπτύσσεται ένα μεμονωμένο έργο, χάρη στο οποίο το σαλόνι θα γίνει κομψό.

Δημιουργώντας το εσωτερικό αυτού του δωματίου, είναι απαραίτητο όχι μόνο να ληφθούν υπόψη οι βασικοί κανόνες σχεδιασμού, αλλά και να δημιουργηθούν άνετες συνθήκες διαβίωσης.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Προηγουμένως, η κατασκευή των σπιτιών δεν έδινε τη δέουσα προσοχή στη διάταξη των δωματίων, έτσι σε χώρους "Χρουστσόφ" δεν τα δωμάτια είναι πολύ λειτουργικά, άβολα και μικρά.Συχνά σε τέτοια έργα υπάρχουν αίθουσες διόδου και τα χωρίσματα μεταξύ των δωματίων έχουν κακή ηχομόνωση. Ως εκ τούτου, πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση του καθιστικού, πρέπει να σκεφτείτε τον μελλοντικό σχεδιασμό του και, εάν είναι απαραίτητο, να εκτελέσετε την αναδιάρθρωση.

Ο σύγχρονος εσωτερικός σχεδιασμός παρέχει τη μέγιστη αύξηση του χώρου, χρησιμοποιώντας οικονομικά κάθε τετραγωνικό εκατοστό.

Για να επεκτείνει την αίθουσα στο "Χρουστσόφ" οι σχεδιαστές συστήνουν να αποσυναρμολογήσουν τους τοίχους, και να διακοσμήσετε τις πόρτες με όμορφα χωρίσματα ή καμάρες. Εάν η περιοχή του καθιστικού είναι 17 τετραγωνικά μέτρα. m, μπορεί να συνδεθεί με την κουζίνα ή το διάδρομο. Επιπλέον, για δωμάτια με πραγματικές διαστάσεις μικρότερες από 18 μέτρα, θα πρέπει να εφαρμόσετε τεχνικές σχεδίασης που σας επιτρέπουν να αυξήσετε οπτικά το χώρο. Για παράδειγμα, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε οροφές στο σαλόνι με μια γυαλιστερή επιφάνεια και τα σκοτεινά υφάσματα, αντίθετα, θα μειώσουν το δωμάτιο και θα το σκοτάρουν.

Ο σχεδιασμός του σαλόνι σε ένα διαμέρισμα 2 δωματίων είναι ευκολότερο να τακτοποιήσει, καθώς επιπλέον τετραγωνικά μέτρα μπορούν να σχεδιαστούν έξυπνα και να χωριστούν σε ξεχωριστές ζώνες.Οι τοίχοι, οι οροφές και τα δάπεδα πρέπει να είναι διακοσμημένα σε φωτεινά χρώματα, αυτό ισχύει και για έπιπλα, χαλιά και υφάσματα. Η διακόσμηση επιφανειών εξαρτάται από το επιλεγμένο στυλ και μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορα υλικά κατά την προσωπική κρίση των ιδιοκτητών του σπιτιού.

Κοιτάξτε καλά σε μικρά σαλόνια, επικολλημένα με ταπετσαρία με κάθετα διατεταγμένες λωρίδες ή μοτίβα. Μια καλή επιλογή θεωρούνται και οι τοίχοι, διακοσμημένα με γύψο ή βαμμένα σε συμπαγές χρώμα.

Στυλ

Διάταξη σαλόνι μικρού μεγέθους απαιτεί μια ειδική προσέγγιση για το σχεδιασμό, ως εκ τούτου, για τον περιορισμένο χώρο του, πρέπει να επιλέξετε σωστά το στυλ. Τα τεράστια τοπία και τα φωτεινά χρώματα στο εσωτερικό ενός τέτοιου δωματίου θα φαίνονται γελοία.

Μέχρι σήμερα, για τις αίθουσες στο "Χρουστσόφ" οι πιο κατάλληλες επιλογές θεωρούνται μινιμαλισμός, Προβηγκία, ιαπωνική και σκανδιναβική στυλ.

Ιαπωνικό θέμα προβλέπει τη μέγιστη ποσότητα ελεύθερου χώρου, την εξάλειψη περιττών αντικειμένων από το εσωτερικό και την εύκολη πρόσβαση σε οποιοδήποτε μέρος του δωματίου. Στο σαλόνι πρέπει να υπάρχουν μικρά έπιπλα απλής μορφής με ελάχιστη παρουσία διακοσμητικών στοιχείων.Είναι το καλύτερο από όλα να επιλέξετε όλα τα σχέδια από ένα φυσικό δέντρο, προτιμώντας κλίμακα φωτός.

Μια εξαιρετική επιλογή για το σαλόνι είναι επίσης Σκανδιναβικό σχέδιο. Το κύριο χρώμα σε αυτό το εσωτερικό θα είναι λευκό. Λόγω αυτού του ιστορικού, το μέγεθος του δωματίου αυξάνεται οπτικά, το δωμάτιο γίνεται ευρύχωρο και κερδίζει ύψος. Για να πραγματοποιήσετε την αίθουσα με σκανδιναβική κατεύθυνση, θα χρειαστεί να επισκευάσετε και να αντικαταστήσετε εντελώς την επένδυση δαπέδου και συνιστάται η χρήση φυσικών υλικών για τοίχους και οροφή.

Μια ωραία προσθήκη στο εσωτερικό σε αυτή την περίπτωση θα είναι όμορφες κουρτίνες, χαλιά και καλύμματα, καθώς στο τοπίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία αξεσουάρ, φτιαγμένα με τα χέρια σας.

Για μινιμαλισμό ιδιόμορφη ελευθερία σε όλα. Ως εκ τούτου, επιλέγοντας αυτόν τον τύπο σχεδιασμού, θα χρειαστεί να απαλλαγείτε εντελώς από περιττά κομμάτια επίπλων και να αντικαταστήσετε τα πάντα με μια ενσωματωμένη ντουλάπα. Όσο για το μαλακό ακουστικό, η ταπετσαρία του πρέπει να είναι μονότονη, χωρίς πολύπλοκα σχέδια και σχέδια. Είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσετε επιφάνειες με γυαλάδα και γυαλάδα, είναι καλύτερο να αγοράσετε έπιπλα με φυσική σκιά.

Για ένα δύο δωμάτια "Χρουστσόφ" ταιριάζει provence. Επιλέγεται συνήθως για ιδιωτικές κατοικίες και διαμερίσματα με ευρύχωρο χώρο. Το σαλόνι, διακοσμημένο με τέτοιο ύφος, θα απολαύσει με απλότητα, άνεση και κομψότητα. Το δωμάτιο σε αυτή την περίπτωση είναι διακοσμημένο με παστέλ και ελαφριές αποχρώσεις. Προσθέστε μια ζέστη στο εσωτερικό θα βοηθήσει μια ποικιλία από floral μοτίβα, διακοσμητικά στοιχεία από ξύλο και γυαλί.

Χρώμα διάλυμα και διακόσμηση

Ένας τεράστιος ρόλος στο σχεδιασμό του καθιστικού παίζει μια επιλογή χρωμάτων, καθώς οι διαφορετικές αποχρώσεις γίνονται αντιληπτές διαφορετικά και έχουν ατομική αισθητική. Το σωστά επιλεγμένο χρώμα όχι μόνο θα αυξάνει το χώρο του δωματίου, αλλά και θα το γεμίζει με μια ατμόσφαιρα άνεσης και ζεστασιάς στο σπίτι. Για παράδειγμα, μεμονωμένες αποχρώσεις συμβάλλουν στην άνετη ανάπαυση και ανάκτηση, ενώ άλλοι, αντίθετα, μπορούν να συγκλονιστούν από τη φωτεινότητα και την ποικιλομορφία τους.

Για το σαλόνι στο "Χρουστσόφ" οι πιο κατάλληλες είναι οι ακόλουθες επιλογές παλέτας:

 • Λευκό Ο χώρος της αίθουσας σε αυτούς τους τύπους κτιρίων είναι μικρός, οπότε πρέπει να φωτιστούν με κάθε τρόπο. Η ιδέα της χρήσης λευκών ή σχετικών αποχρώσεων θεωρείται δημοφιλής, διότι συμβάλλει στην οπτική επέκταση του χώρου, δίνοντάς του μια φρεσκάδα.Επιπλέον, σε ένα ελαφρύ φόντο μπορεί να μεταφραστεί στην πραγματικότητα οποιαδήποτε σχέδια σχεδιασμού.
 • Γκρι Με την πρώτη ματιά, αυτός ο τόνος μπορεί να φαίνεται ζοφερός για τη διακόσμηση του καθιστικού, αλλά με τη χρήση του με τη μορφή ξεχωριστών ενθέτων, μπορείτε να τονίσετε την ομορφιά των διακοσμητικών στοιχείων.
 • Μπεζ. Αυτή είναι η πιο ουδέτερη και ζεστή σκιά, χάρη στην οποία το καθιστικό γεμίζει με άνεση. Για παράδειγμα, ένα τούβλο από μπεζ ή καφέ χρώμα στους τοίχους θα μεταμορφώσει σημαντικά ένα δωμάτιο και θα το κάνει κομψό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την παλέτα για τη διακόσμηση των οροφών, δάπεδα. Αρχικά συμπληρώνει αυτό το εσωτερικό και χρυσή απόχρωση. Συχνά στην αίθουσα στους τοίχους τοποθετείται μια οικογενειακή φωτογραφική στοά, συνιστάται να το διακοσμήσετε με χρυσά πλαίσια.
 • Μπλε Καλό για την οργάνωση ενός χώρου αναψυχής. Ζώντας στο "Χρουστσιόφ" λόγω των μπλε αποχρώσεις θα γεμίσει με δροσιά και θα συμβάλει στην καλή χαλάρωση.
 • Πράσινο Όντας στο δωμάτιο ενός τέτοιου χρώματος, ένα άτομο έχει την εντύπωση ότι βυθίζεται στην άγρια ​​φύση. Ένα πράσινο σαλόνι θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε μετά από μια εργάσιμη μέρα. Μπορεί να αραιωθεί με μεμονωμένες συνθέσεις φιστικιών.
 • Κόκκινο Για μικρά δωμάτια, αυτή η σειρά θεωρείται υπερβολικά ενεργή, αλλά αν επιλέξετε πιο περιορισμένα χρώματα, για παράδειγμα, μπορντό ή κρασί, τότε το δωμάτιο θα αποκτήσει μια όμορφη προφορά στο εσωτερικό.
 • Κίτρινο Συχνά, τα μικρά δωμάτια δεν έχουν αρκετό ηλιακό φως, μπορείτε να τα διορθώσετε με τη βοήθεια κίτρινων χρωμάτων. Συνιστάται να μην χρησιμοποιείται καθαρός τόνος, αλλά να συνδυάζεται με άμμο, χρυσό ή μπανάνα. Τα λευκά και καφέ ένθετα θα σας υποδείξουν σημαντικές λεπτομέρειες σχεδίασης.
 • Μωβ. Στον σχεδιασμό των καθιστικών σπιτιών υπάρχουν σπάνια βιότονοι ή πασχαλιές, αλλά αν τις επιλέξετε, το δωμάτιο θα είναι πραγματικά εκλεπτυσμένο και πρωτότυπο. Είναι καλό να συνδυάσετε μωβ με λευκό, ροζ ή ανοιχτό γκρι.
 • Πορτοκαλί. Είναι ένας εκπρόσωπος ενός φωτεινού φάσματος, οπότε είναι ιδανικό για τη διακόσμηση ενός καθιστικού. Πορτοκαλί αγγεία, μαξιλάρια, καναπέδες, κουρτίνες θα δώσουν στο δωμάτιο μια χαρούμενη ατμόσφαιρα. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της παλέτας είναι ο οικουμενικός συνδυασμός της με όλες τις αποχρώσεις.

Όσο για τη διακόσμηση της αίθουσας, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθούν απλά στοιχεία σε αυτό, αποφεύγοντας τις επιφάνειες με υφή. Τα έπιπλα πρέπει να είναι λειτουργικά, να διαθέτουν σύστημα αποθήκευσης για τα πράγματα και να καταλαμβάνουν λίγο χώρο.Τα παράθυρα μπορούν να διακοσμηθούν με κουρτίνες, κατάλληλα για αυτό το προϊόν από ένα ελαφρύ και φυσικό υλικό.

Για να έχετε ένα δωμάτιο με καλό φωτισμό, συνιστάται η τοποθέτηση προβολέων στην οροφή. Η τελική πινελιά στο εσωτερικό θα είναι μικρές ζωγραφιές, αναμνηστικά και ειδώλια.

Ζώνη

Ένας μικρός χώρος του σαλόνι μπορεί να γίνει ζεστό και πολυλειτουργικό, για τη διακόσμηση ενός μικρού δωματίου σε αυτή την περίπτωση, η περιοχή χωρίζεται σε ξεχωριστές ζώνες. Αυτή η λύση σχεδιασμού είναι κατάλληλο για διαμερίσματα σε νέα κτίρια, τα οποία χαρακτηρίζονται από τη συνήθη διάταξη, και στο "Khrushchev", όπου θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα του χώρου διέλευσης.

Τις περισσότερες φορές, η χωροθέτηση πραγματοποιείται ως εξής:

 • Με τη βοήθεια των επίπλων. Οι μεγάλοι καναπέδες με γωνιακό σχήμα είναι κατάλληλοι για κρεβάτι και μπορούν να αποτελέσουν μια άνετη περιοχή για χαλάρωση με φίλους. Συνιστάται η παροχή του δωματίου με καρέκλες και εισπνοές.
 • Εγκατάσταση διαμερισμάτων. Υπάρχουν κινητά και ανοιχτά είδη σχεδίων. Χάρη σε αυτές, η διακόσμηση στο σαλόνι μεταμορφώνεται και γίνεται πολυλειτουργική.
 • Τοποθετώντας μια θέση.
 • Κατασκευή βάθρου ή στηλών.
 • Πραγματοποιεί διαφορετικά χρώματα και τελειώματα.

Κατά κανόνα, ένα κομψό σαλόνι δεν πρέπει να αποτελείται από πολλές περιοχές και γωνίες. Ως εκ τούτου, στο δωμάτιο αρκετά για να διαθέσει ένα μέρος για ξεκούραση και φαγητό, ή να οργανώσει ένα μικρό "δωμάτιο" εργασίας. Για να ολοκληρώσετε την περιοχή εργασίας, πρέπει να εφαρμόσετε διαφορετικό κάλυμμα δαπέδου και να διακοσμήσετε τους τοίχους σε διαφορετικό συνδυασμό χρωμάτων. Η διάκριση είναι επίσης καλή για να εκτελέσει με τη βοήθεια της οροφής, ράφια και χαλί.

Υλικά φινιρίσματος

Μέχρι σήμερα, από κάθε σαλόνι στο "Khrushchev", ανεξάρτητα από το μέγεθος και το σχήμα του, μπορείτε να κάνετε ένα πολυλειτουργικό δωμάτιο, που αποτελείται από διαφορετικές ζώνες. Προκειμένου να δημιουργηθεί η μέγιστη άνεση στο δωμάτιο, οι τοίχοι αποσυναρμολογούνται συχνά, τοποθετούνται αρθρωτά χωρίσματα, εγκαθίστανται τόξα αντί για πόρτες. Σε αυτή την περίπτωση, η επισκευή και ο σχεδιασμός ενός τέτοιου σαλόνι είναι αρκετά ρεαλιστικό να το κάνετε μόνοι σας.

Είναι καλύτερο να σχεδιάσετε το εσωτερικό της αίθουσας χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, προτιμώντας τα ελαφρά και παστέλ χρώματα. Μια καλή επιλογή για φινίρισμα επιφάνειες θα είναι διακοσμητική πέτρα, γύψο, ξύλινα πάνελ, πολυστρωματικά και υφή ταπετσαρία.

Για ένα στενό σαλόνι, το οποίο μοιάζει με την άποψη του διαδρόμου, κατάλληλη ταπετσαρία με κατακόρυφο μοτίβο, που θα επεκτείνει ελαφρώς το χώρο. Για να εξοπλίσει ένα τέτοιο δωμάτιο θα πρέπει να είναι ελαφριά μοντέλα επίπλων. Οι γυάλινες επιφάνειες φαίνονται εξαιρετικά σχεδιασμένες, για να τις συμπληρώσουν, πρέπει να επιλέξετε γυαλιστερή επιφάνεια για ψευδοροφές.

Οροφή

Ο μοντέρνος σχεδιασμός των καθιστικών προσφέρει διάφορες επιλογές για το φινίρισμα της οροφής. Διακοσμητικό γύψο, ζωγραφική, αναρτημένες και δομές τάσης από γυψοσανίδες είναι πολύ δημοφιλείς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για μικρά δωμάτια στο "Khrushchev" δεν είναι επιθυμητό να δημιουργηθεί πολυεπίπεδο σύνθεση. Μια μεγάλη εναλλακτική λύση σε αυτά είναι η εκτύπωση φωτογραφιών ή τα πρωτότυπα σχέδια και τα σχέδια που τυπώνονται σε καμβά.

Μια υποχρεωτική προσθήκη είναι η εγκατάσταση προβολέων, μπορούν να έχουν διαφορετικό χρώμα και να διευθετηθούν τόσο διαδοχικά όσο και τυχαία.

Η συνηθισμένη ζωγραφική θεωρείται ένας οικονομικότερος τρόπος για να διακοσμήσετε το ανώτατο όριο: κατά κανόνα χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό η βαφή με βάση το νερό. Η αρχική λύση θα είναι επίσης η εγκατάσταση ξύλινων δοκών στο σαλόνι.

Paul

Το εσωτερικό του καθιστικού πρέπει να είναι ήρεμο και άνετο, έτσι ώστε για το σχεδιασμό του δαπέδου σε αυτό το δωμάτιο, οι σχεδιαστές συνιστούν να επιλέξετε ένα laminate δάπεδο, σανίδα δαπέδου ή κεραμικό πλακάκι. Αν και δεν είναι μοντέρνα ακόμα στο χαλί.

Ένα δάπεδο από ένα φυσικό δέντρο δεν είναι μόνο η κύρια διακόσμηση του σχεδιασμού, αλλά και αξιόπιστα εξυπηρετεί μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, ο πίνακας από τη συστοιχία ταιριάζει αρμονικά σε οποιοδήποτε στυλ.

Όσον αφορά τα κεραμικά πλακίδια, χρησιμοποιείται συνήθως για το μπάνιο και την κουζίνα, αλλά πρόσφατα έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και στη διακόσμηση των χώρων. Μια καλή επιλογή για αυτό το δωμάτιο είναι κεραμίδι με απομίμηση πέτρας ή ξύλου.

Τείχη

Πρόσφατα, οι λευκές και ομαλές επιφάνειες έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς στο σχεδιασμό του καθιστικού. Με την πρώτη ματιά, αυτό το σχέδιο θα φανεί απλό, αλλά στην πραγματικότητα φαίνεται εκπληκτικό σε ένα "Χρουστσιόφ". Επιπλέον, οι λευκοί τοίχοι παρέχουν ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για την εφαρμογή ασυνήθιστων ιδεών σχεδιασμού. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε διακοσμήσεις με γύψο, χρώματα ή τούβλα.

Οι επιφάνειες φινιρίσματος με διακοσμητική πέτρα ή τούβλο αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή.Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται για κλασικό στυλ και πατάρι. Όσο για την ταπετσαρία, χάνουν σταδιακά τη συνάφεια τους, αν έχουν επιλεγεί, αποκτούν κυρίως καμβά σε βινύλιο ή μη υφασμένη βάση.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Ο πιο πρωτότυπος τρόπος στη διάταξη του καθιστικού είναι να συνδυάσει το καθιστικό με μπαλκόνι. Τα έργα αυτά σας επιτρέπουν να δώσετε στο δωμάτιο μια μοντέρνα εμφάνιση και ένα ζεστό ντιζάιν δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για αναψυχή. Για να μεταφραστεί αυτή η ιδέα στην πραγματικότητα πραγματοποιήσει τη μεταφορά των θυρών. Ο χώρος που προκύπτει στο μπαλκόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την οργάνωση του χώρου εργασίας και να κάνει μια μικρή γωνιά για το τσάι.

Για να τελειώσετε το δωμάτιο πρέπει να επιλέξετε αποχρώσεις, αυτό ισχύει όχι μόνο για το σχεδιασμό των τοίχων, οροφής και δαπέδου, αλλά και για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Η διακόσμηση των τοίχων από σκούρες ξύλινες πλάκες θα σας βοηθήσει να προσθέσετε μια εκφραστική αφή σε αυτό το εσωτερικό. Τα έπιπλα θα πρέπει να είναι ένα ελάχιστο: ένα μικρό σκούρο τραπέζι, καρέκλες, ένας μαλακός καναπές με λευκά μαξιλάρια και μερικά ράφια κρεμασμένων βιβλίων.

Για να φτιάξετε το καθιστικό κομψό και όμορφο, στο σχεδιασμό του μπορείτε επίσης να συνδέσετε μια ζώνη για ύπνο και χαλάρωση, δηλαδή, θα έχετε ένα δωμάτιο με μια μικρή γωνιά επισκεπτών και ένα μέρος για ύπνο. Ένα γυάλινο πλαίσιο είναι κατάλληλο ως διαμέρισμα.Τα τείχη και η οροφή είναι καλύτερα διακοσμημένα στο ίδιο χρώμα και η φωτεινή προφορά της συνδυασμένης σύνθεσης θα είναι πορφυρά μαξιλάρια και τραπέζι σαλονιού με γυάλινη επιφάνεια. Οι τοίχοι μπορούν να διακοσμηθούν με έργα ζωγραφικής με αφαίρεση και να κρεμάσουν ένα μικρό καθρέφτη.

Πώς να εκδώσετε μια προβολή Khrushchev δύο δωματίων στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο