Πώς να φτιάξετε ένα καθιστικό με παράθυρο κόλπων;

Το εσωτερικό του καθιστικού με ένα παράθυρο μπορεί να ρυθμιστεί με διάφορους τρόπους. Χρησιμοποιώντας τον πρόσθετο ελεύθερο χώρο, μπορείτε να τοποθετήσετε σε αυτό ένα χώρο εργασίας, έναν χώρο για ξεκούραση, έναν χώρο παιχνιδιού για ένα παιδί.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το σαλόνι με το παράθυρο του κόλπου είναι αρκετά σπάνιο. Bay παράθυρο είναι ένα είδος προεξοχής του δωματίου πίσω από τη γραμμή της πρόσοψης, που μοιάζει με ένα μπαλκόνι. Τα σπίτια με ανοιχτά παράθυρα βρίσκονται σε πολυώροφα κτίρια και ιδιωτικά σπίτια. Τέτοιες εγκαταστάσεις έχουν τα υπέρ και τα κατά. Το κύριο πλεονέκτημα του παραθύρου του κόλπου είναι ότι με δικά του έξοδα δημιουργείτε επιπλέον χώρο στο δωμάτιο. Μια τέτοια αρχιτεκτονική κίνηση δίνει περισσότερο φως.

Αλλά υπάρχουν μερικά δευτερόλεπτα εδώ. Πρώτον, ο πρόσθετος χώρος του παραθύρου του καθιστικού θα πρέπει να θερμανθεί περαιτέρω.Δεύτερον, θα χρειαστεί να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για τα τζάμια στο παράθυρο του κόλπου. Ναι, και το σχέδιο πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού και την είσοδο στην ειδική ζώνη.

Πώς να χρησιμοποιήσετε;

Το καθιστικό με ένα όμορφο παράθυρο κόλπων κάνει το εσωτερικό πιο ενδιαφέρον. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον χώρο για να μην περιορίσετε μόνο τη ζώνη, αλλά και να επεκτείνετε τον χώρο καθιστικού.

Χώρος για εργασία

Εάν δεν έχετε την ευκαιρία να εξοπλίσετε ένα ξεχωριστό δωμάτιο κάτω από το γραφείο στο σπίτι σας, μπορείτε να κανονίσετε ένα παράθυρο κόλπο για τον χώρο εργασίας. Δεν χρειάζεται να διαχωρίσετε αυτήν την περιοχή από οθόνη ή διαμέρισμα. Ο χώρος εργασίας που συνδέεται με τον κεντρικό χώρο θα σας επιτρέψει να κάνετε ταυτόχρονα την επιχείρησή σας σε ένα άνετο περιβάλλον και, εάν είναι απαραίτητο, να επικοινωνήσετε με τους αγαπημένους σας. Αυτή η ρύθμιση του χώρου εργασίας θα σας ωφελήσει.

Το φυσικό φως της ημέρας είναι απαραίτητο για ένα άτομο όχι μόνο για να είναι άνετα να εργάζεται σε έναν υπολογιστή, αλλά και για να αυξήσει τη διάθεσή του και να αυξήσει την αποδοτικότητα.

Κατά τη δημιουργία ενός χώρου εργασίας στο σαλόνι με ένα παράθυρο κόλπο, προ-βερνίκι το μπαλκόνι. Είναι καλύτερα να επιλέξετε παράθυρα όχι σε ολόκληρο τον τοίχο, αλλά στο επίπεδο ενός πίνακα. Θα είναι βολικό και πρακτικό, έτσι θα εξοικονομήσετε στο τζάμι του δωματίου. Όσον αφορά την επιφάνεια εργασίας, είναι καλύτερο να το παραγγείλετε για τον συγκεκριμένο χώρο στον κόλπο ή να χρησιμοποιήσετε ένα περβάζι παραθύρου για αυτό το σκοπό. Συνήθως βρίσκεται σε κατάλληλο ύψος, ώστε να μπορείτε να βάλετε μια καρέκλα δίπλα στο περβάζι του παραθύρου, μπορείτε να εγκαταστήσετε αρκετά συρτάρια για την αποθήκευση χαρτιών και άλλων απαραίτητων αντικειμένων κάτω από το περβάζι παραθύρου. Ο χώρος εργασίας μπορεί να διακρίνεται με ελαφρύτερους τόνους της παλέτας χρωμάτων, οι οποίοι βοηθούν να συγκεντρωθούν και να μην αποσπαστούν κατά την εργασία.

Χώρος ανάπαυσης

Εάν δεν χρειάζεστε χώρο εργασίας σε ένα διαμέρισμα, μπορείτε να κερδίσετε τον ελεύθερο χώρο με άλλο τρόπο. Για παράδειγμα, για να κανονίσετε εκεί ένα χώρο για ξεκούραση, όπου κανείς δεν θα σας ενοχλήσει. Στην περιοχή του κόλπου μπορείτε να κανονίσετε έναν μαλακό καναπέ ή μια άνετη καρέκλα με μαξιλάρια. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να βρείτε ένα μέρος εκεί για ένα βιβλιοθήκη ή ένα τραπέζι του καφέ που είναι προσαρτημένο σε αυτό. Και για να διευκολύνετε την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των αγαπημένων σας ταινιών, τοποθετήστε μια λυχνία δαπέδου με ένα απαλό φως σε αυτήν την περιοχή ή κρεμάστε απλίκες πάνω από τον καναπέ.

Τραπεζαρία

Στο σαλόνι με ημι-ισχύ μπορεί κανείς να εξοπλίσει έναν ιδανικό χώρο τραπεζαρίας. Εάν η τραπεζαρία είναι στην κουζίνα, δεν είναι πάντα βολικό. Θα επηρεάζετε διαρκώς τα αρώματα της μαγειρικής των τροφίμων, και η ίδια η διαδικασία μαγειρέματος συχνά αφήνει πολλά ίχνη πίσω. Ως εκ τούτου, θέλω να χωρίσω το χώρο για το δείπνο και το μεσημεριανό από τον χώρο εργασίας.

Αν έχετε ονειρευτεί εδώ και πολύ καιρό ότι έχετε μια παράδοση στην οικογένειά σας για να έχετε πάντα δείπνο ή να δειπνήσετε στο ίδιο τραπέζι, αυτό γίνεται καλύτερα αν κανονίσετε το σωστό χώρο. Έτσι θα έχετε περισσότερο χώρο για να μαγειρέψετε αυτά τα μαγειρικά αριστουργήματα.

Η τραπεζαρία στον πρόσθετο ελεύθερο χώρο είναι απλά εξοπλισμένη. Μπορείτε να επιλέξετε ένα ευρύ τραπέζι με μια σειρά από κατάλληλες καρέκλες ή να πάρετε μαζί με ένα τραπέζι και δύο καρέκλες. Είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός μετρητή μπαρ κοντά στο περβάζι παραθύρου. Εάν ο χώρος στο διαμέρισμά σας δεν είναι τόσο πολύ, μπορείτε να αγοράσετε ένα κομψό πτυσσόμενο τραπέζι.

Μίνι θερμοκήπιο

Αν οι προηγούμενες επιλογές σας φαίνονται πολύ απλές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον δωρεάν μετρητές για τη ρύθμιση του χειμερινού κήπου. Το σαλόνι σας, διακοσμημένο με τέτοιο τρόπο, θα ευχαριστήσει το μάτι, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Φυτά σε αυτό το δωμάτιο θα είναι μια μεγάλη διακόσμηση του κόλπου περιοχήπου συνήθως πλημμυρίζεται από το ηλιακό φως. Το κύριο πράγμα είναι να παρέχετε ένα κατάλληλο καθεστώς θερμοκρασίας για τα δικά σας λουλούδια και δέντρα. Εάν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος στο δωμάτιο, δίπλα στα ζωντανά φυτά μπορεί να τοποθετηθεί ένα μικρό σιντριβάνι ή μικρά όμορφα αγάλματα. Για να κάνετε την χειροποίητη ομορφιά πιο ευχάριστη για να παρακολουθήσετε, βάλτε μια ψάθινη καρέκλα ή έναν μαλακό καναπέ σε αυτή τη ζεστή γωνιά.

Παιχνίδι για το παιδί

Μια άλλη ιδέα για το σχεδιασμό του ελεύθερου χώρου είναι η διευθέτηση ενός χώρου για να χαλαρώσετε το μωρό σας στο δωμάτιο του κόλπου. Εάν οργανώσετε μια γωνιά παιχνιδιού στο σαλόνι, το παιδί θα είναι πάντοτε υπό επίβλεψη · δεν θα χρειαστεί να περπατάτε συνεχώς και να ελέγχετε τι κάνει το μωρό στο δωμάτιο. Πριν σχεδιάσετε το δωμάτιο, προθέρμανση του δαπέδου και των τοίχων: σε κάθε περίπτωση, το παιδί θα παίξει στο πάτωμα, θα πρέπει να κάνετε τα πάντα για να μην πιάσει κρύο. Ελέγξτε ότι δεν υπάρχουν αιχμηρές γωνίες, καλώδια, για τα οποία το μωρό μπορεί να τραυματιστεί. Στην παιδική περιοχή, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα μικρό σπίτι, καλάθια με παιχνίδια, playmat ή οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι με το οποίο το μωρό σας αγαπά να περνούν το χρόνο τους.

Σχεδιασμός κουρτινών

Δεδομένου ότι το παράθυρο του κόλπου είναι ένα παράθυρο με παράθυρα, πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι διακοσμημένο με κουρτίνες. Η επιλογή των υφασμάτων εξαρτάται από το ύφος του δωματίου, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις το ύφασμα θα πρέπει να είναι ελαφρύ, ειδικά εάν η περιοχή του ίδιου του δωματίου είναι μικρή. Η γενική σύσταση εδώ είναι μόνο ειδικές κουρτίνες μιας χρήσης, οι οποίες επαναλαμβάνουν ακριβώς το σχήμα του παραθύρου του κόλπου. Έτσι όλα θα φαίνονται τακτοποιημένα, δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιείτε πρόσθετους συνδετήρες.

Η επιλογή των κουρτινών οι ίδιοι εξαρτάται από τις δικές τους προτιμήσεις και το χώρο χώρου. Εάν υπάρχει πολύς χώρος, κλασικό και πολυτελές θα σας ταιριάζει, μπορείτε να επιλέξετε κλασικές κουρτίνες από παχύ υλικό (μπροκάρ, βελούδο). Συμπληρώστε τέτοιες κουρτίνες με γόβες και πολυτελείς lambrequins: αυτή είναι η τέλεια διακόσμηση του παραθύρου σε κλασικό ύφος. Αν ψάχνετε για κάτι απλούστερο και πιο σύγχρονο, μπορείτε να δώσετε προσοχή στα λαμπερά περσίδες. Είναι καλύτερα κατάλληλα για το σχεδιασμό του χώρου εργασίας.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ρολά ή ρωμαϊκές περσίδες από υφάσματα, τα οποία μπορεί να είναι απλά ή διακοσμημένα με διακριτικά μοτίβα φωτός. Αρχικό βλέμμα και βαμβακερά κουρτίνες. Χρησιμοποιούνται συχνά για τη διακόσμηση δωματίων σε ανατολίτικο στυλ.Επιλέξτε τα αυθεντικά χρώματα αυτών των κουρτίνων: οπότε το δωμάτιο θα φαίνεται εξωτικό και πρωτότυπο.

Όμορφα παραδείγματα

Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα παραδείγματα για το σχεδιασμό ενός καθιστικού με παράθυρο κόλπων. Είναι κατάλληλα για ένα μεγάλο διαμέρισμα και για ένα δωμάτιο 35 τετραγωνικών μέτρων. m

Ρομαντική τραπεζαρία

Αν θέλετε να οργανώσετε ένα άνετο χώρο για χαλάρωση, μπορείτε να μετατρέψετε το σαλόνι με ένα παράθυρο κόλπου σε ένα μέρος για ρομαντικές συναντήσεις. Σε αυτή την περίπτωση, η μπροστινή πόρτα είναι αντίθετη, οπότε ο καναπές δεν θα επηρεάσει την ελεύθερη κίνηση γύρω από το διαμέρισμα. Ο σχεδιασμός μιας τέτοιας ρομαντικής ζώνης είναι μινιμαλιστικός. Συνδυάζει τρία κύρια χρώματα: ανοιχτό γκρι, μπεζ και ροζ.

Τα έπιπλα είναι επίσης απλά: μαλακοί δερμάτινοι καναπέδες, ένα κομψό τραπέζι με γυάλινη κορυφή και έναν αρχικό πολυέλαιο.

Κλασικό στυλ

Το δεύτερο ενδιαφέρον παράδειγμα είναι το καθιστικό σε κλασικό στυλ, όπου ένα πρόσθετο παράθυρο χρησιμοποιείται για να διακοσμήσει το χώρο. Δεν είναι κρίμα να δείξουμε ένα τέτοιο δωμάτιο στους επισκέπτες, και είναι ευχάριστο να ξοδεύεις χρόνο σε αυτό. Πρόσθετοι μετρητές φωτίζονται από λαμπτήρες LED, τα παράθυρα είναι διακοσμημένα με πολυτελείς κουρτίνες με τούλι και λαμπρεκίνες.Επιλέξτε οποιεσδήποτε από τις προτεινόμενες επιλογές για το σχεδιασμό του παραθύρου του κόλπου και το χώρο δίπλα του, ώστε το δωμάτιό σας να γίνει κάποτε πιο άνετο και όμορφο.

Επισκόπηση του άνετου καθιστικού με παράθυρο κόλπων και γυάλινο φράκτη στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο