Πώς να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό καθιστικό σε κλασικό στυλ;

Το σαλόνι είναι η καρδιά κάθε σπιτιού. Αυτό το δωμάτιο είναι ιδιαίτερο, είναι ένας χώρος ανάπαυσης για τα νοικοκυριά, ένας κεντρικός χώρος υποδοχής, ένα εορταστικό έδαφος στις ημέρες των εορτασμών. Το μοντέρνο εσωτερικό σχέδιο έχει πολλές κατευθύνσεις για τη διακόσμηση ενός σαλόνι, αλλά το καλύτερο από αυτά παραμένει ένα κλασικό: αυτό το στυλ προσελκύει ιδιαίτερη προσοχή με τη σοβαρότητα του.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το κλασσικό στυλ που ξεκίνησε τον 18ο αιώνα υπάρχει έξω από τη μόδα: ανεξάρτητα από τις τελευταίες τάσεις, θα είναι πάντα δημοφιλές και θα βρει τους οπαδούς του. Κάποτε, έχοντας αντικαταστήσει το Μπαρόκ και το Ροκοκό, διακρίθηκε από τον ορθολογισμό, ενώ είχε όλα τα στοιχεία της αρχαιότητας και της εκλέπτυνσης, τα οποία ήταν αρμονικά υπογραμμισμένα από ένα ελάχιστο σύνολο στοιχείων σχεδιασμού.Ο εσωτερικός σχεδιασμός του καθιστικού σε κλασικό στιλ είναι ένα σημάδι καλής γεύσης, μιλά για τη νοημοσύνη των ιδιοκτητών του σπιτιού. Αυτή η κατεύθυνση ανταγωνίζεται το vintage και το μοντέρνο στυλ, ενώ η βασική του αρχή είναι η μετριοπάθεια. Δεν κραυγάζει, δεν χτυπάει το μάτι, δεν ερεθίζει με επιθετικά χρώματα: όλα υπακούουν στην αρμονία και στους φυσικούς τόνους της χρωματικής παλέτας, επομένως το κλασικό ταιριάζει με τους καθιερωμένους ανθρώπους διαφόρων ηλικιών.

Χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του στυλ

Όντας ένα είδος επίδειξης της οικονομικής ευημερίας και μια χαλαρή στάση απέναντι στη ζωή, το κλασικό στυλ δεν είναι χωρίς τις αρχές της σύνταξης μιας εσωτερικής σύνθεσης:

 • στο σαλόνι θα πρέπει να υπάρχει ένα υψηλό ανώτατο όριο (περίπου 3 μ.), το οποίο θα επιτρέπει τη διακόσμηση του χώρου με ένα ογκώδες κεντρικό εξάρτημα και καλούπια γύψου.
 • η περιοχή αυτών των δωματίων πρέπει να είναι επαρκής για να νιώσετε το χώρο.
 • κάθε στοιχείο του στυλ υπόκειται στον κανόνα συμμετρίας (το ποσοστό του "χρυσού τμήματος"), αυστηρή γεωμετρία και ακρίβεια της μορφής, με μια πολυτελή εμφάνιση, δεν είναι επιφυλακτική?
 • το ύφος χαιρετίζει τον συνδυασμό διαφορετικών υλικών στη διακόσμηση και τη διακόσμηση, ενώ είναι σημαντικό να είναι ακριβές.
 • στα στοιχεία σχεδιασμού των αγγλικών κλασικών είναι ευπρόσδεκτα (για παράδειγμα, τζάκι και περιοχές φιλοξενουμένων)?
 • ανάμεσα στα τελειώματα στο εσωτερικό, οι φωτεινές νότες της μνημειακότητας και του στυλ των παλατιών μπορούν να αναβοσβήνουν.
 • στο εσωτερικό του δωματίου επιτρέπεται ο σχεδιασμός του χώρου στο πνεύμα του μπουτόν, ενώ το σχέδιο μπορεί να περιέχει στοιχεία του μπαρόκ δωματίου.

Το εσωτερικό του καθιστικού σε κλασικό στυλ αγαπά τους συντηρητικούς., επιλέγοντας συχνά τη στενή κατεύθυνση της ποικιλίας αυτού του στυλ. Δεν μπορεί να ονομάζεται εκλεκτικισμός: όλα τα στοιχεία επιλέγονται επιμελώς, επιλέγοντας είτε μια μέτρια ή ασήμαντη εμφάνιση του εσωτερικού, και αν είναι σημαντικό για ορισμένους να δείξουν ευεξία, άλλοι επιλέγουν εσωτερικά αντικείμενα με τέτοιο τρόπο ώστε χωρίς υπερβολική παθογένεση να δείχνουν ένα υψηλό κοινωνικό επίπεδο. Δεν είναι επιθυμητό να εξοπλιστεί ένας μικρός χώρος σε αυτό το στυλ: κινδυνεύει να έχει την εμφάνιση ενός υπερβολικά γεμάτου χώρου.

Συνδυασμοί χρωμάτων

Η χρωματική παλέτα ενός κλασικού εσωτερικού διατηρεί τις λεπτές και παστέλ αποχρώσεις. Αυτά είναι μαλακά μπεζ, κρέμα, ελιά, λευκασμένα ηλιόλουστα, χρυσαφένια, απαλά μπλε και ανοιχτό πράσινα χρώματα.Συχνά, το καθιστικό είναι κατασκευασμένο σε συνδυασμό με τις σιωπηρές αποχρώσεις του καφέ γκάμα, χρησιμοποιώντας χρώματα χαλκού, ξύλου και ξύλου ως αντίθεση χρώματα. Το λευκό χρώμα είναι ένα από τα αγαπημένα των κλασικών αποχρώσεων: φέρνει πάντα χώρο στο χώρο, το φως και δίνει το βάθος της αίθουσας, σώζοντας το από τους περιορισμούς του, αν υπάρχουν σκοτεινές αποχρώσεις.

Οι πραγματικοί συνδυασμοί αποχρώσεων της χρωματικής παλέτας του κλασικού στιλ σαλόνι σήμερα είναι οι συνδυασμοί:

 • λευκό, ανοιχτό καφέ, γκρι και καπνιστό μπλε.
 • χρυσοκίτρινο με λευκό, καφέ και ροζ γκρίζο.
 • λευκό με καφέ και μαύρο.
 • κρέμα με χρυσό, ελαφρύ wenge και κρασί.
 • μπεζ με κόκκινο-καφέ, σοκολάτα και άσπρο.
 • ελιά, λευκό με ελαφρύ wenge και χρυσό.
 • μπεζ, λευκό και καφέ.
 • ανοιχτό γκρι, λευκό, πορτοκαλί και χρυσό.

Οι ελαφριές αποχρώσεις του ύφους συχνά υπογραμμίζονται από τα σκοτεινά εγκεφαλικά επεισόδια, το μέγεθος των οποίων είναι περιορισμένο: οι κλασικοί δεν δέχονται το σκοτάδι και το σκοτάδι.

Η διακόσμηση των τοίχων του κλασικού στυλ επιτρέπει τη χρήση στη διακόσμηση των κατακόρυφων επιπέδων ταπετσαρίας των ποικιλιών premium και ο συνδυασμός τους με μοντέρνα ακριβά υλικά φινιρίσματος.Οι χάρτινες ταπετσαρίες χαρτιού είναι απαράδεκτες εδώ: μόνο η ανάγλυφη εκτύπωση, η μεταξοτυπία, οι οικολογικές μη υφασμένες, οι υφαντικές και υγρές ταπετσαρίες μπορούν να μεταφέρουν επαρκώς την επιθυμητή ατμόσφαιρα.

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιχμηρές αποτυπώσεις στη διακόσμηση των τοίχων: η αγγλική δυσκαμψία είναι ευπρόσδεκτη, τα σχέδια δεν θα πρέπει να είναι εμφανή. Στην ιδανική περίπτωση, εάν τα χρώματα μεταδίδονται μέσω της υφής της ταπετσαρίας ή με τη μέθοδο ανάγλυφου, στην οποία το σχέδιο δεν περιγράφεται εξωτερικά, έχοντας μια σκιά με δύο τόνους πιο σκούρο από το κύριο φόντο. Φωτάει στο φως που φαίνεται κομψό και ακριβό. Δεν υπάρχουν αφηρημένα και εθνοτικά μοτίβα: πιο συχνά είναι χρυσά μονογράμματα, χωρίς ουρλιάζοντας στη φωτεινότητα των αντιθέσεων, καθώς και τα ελαφρά φυτικά μοτίβα.

Υλικά

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση του στυλ πρέπει να αντιστοιχούν στο απαιτούμενο επίπεδο επίπλων και φωτισμού, καθώς και στη διακόσμηση τοίχων. Εάν πρόκειται για έπιπλα, στην πρώτη θέση είναι το γνήσιο δέρμα ή το ταπετσαρία, βελούδο, μετάξι, σατέν.

Οι κουρτίνες κλωστοϋφαντουργίας πρέπει να είναι ακριβές, σε συνδυασμό με το λεπτό τούλι. Προτεραιότητα είναι τα χαλιά μακράς διάρκειας που κατασκευάζονται από φυσικές ίνες από μαλλί και βαμβάκι. Λιγότερο συχνά, τα χαλιά μπορούν να κατασκευαστούν από μικτές πρώτες ύλες με την προσθήκη υψηλής ποιότητας συνθετικών, γεγονός που βελτιώνει τις ιδιότητες απόδοσης.Επιλέγοντας κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, διακοσμητικά μαξιλάρια ή ένα μαλακό χαλί, στην πρώτη περίπτωση είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα υλικά από μετάξι και ζακάρ, στη δεύτερη - από μαλλί και βαμβάκι.

Φωτισμός

Το κλασσικό στυλ συνεπάγεται μαζικό κεντρικό φωτισμό και τον αντίστοιχο πρόσθετο φωτισμό. Στην περίπτωση αυτή, τα καλύτερα φώτα οροφής είναι κρεμαστά πολυελαίοι. Μπορούν να κατασκευαστούν σε ένα ή περισσότερα επίπεδα, να έχουν πολλές πηγές φωτός, καθένα από τα οποία καλύπτεται από πανομοιότυπη διακόσμηση με τη μορφή μικρών λαμπτήρων δαπέδου, όπως επιτραπέζιες λυχνίες, κεριά ή άλλα αμπαζούρ. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα των συσκευών φωτισμού κλασικού στυλ είναι η χρήση κρυστάλλων, γυαλιού και σφυρήλατων στοιχείων χαλκού στη διακόσμηση των λαμπτήρων.

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του φωτισμού αυτού του στυλ είναι η αφθονία του φωτός: το καθιστικό πρέπει να είναι φωτεινό, όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό φως της ημέρας. Ωστόσο, ο σχεδιασμός μπορεί να προτείνει ένα είδος "θεατρικού" φωτισμού, στον οποίο η φωτεινή ροή διασκορπίζεται απαλά γύρω από την περίμετρο του δωματίου. Η αρχική προσέγγιση του φωτισμού είναι η χρήση σύγχρονων στιλιστικών τεχνικών στη διακόσμηση του φωτισμού,όταν, εκτός από τις απλίκες με διακόσμηση που μοιάζει με κερί, προστίθενται λαμπτήρες με δίοδο σημείου στο κρεμαστό φωτιστικό οροφής για την έμφαση σε επιμέρους λειτουργικές περιοχές του χώρου.

Έπιπλα

Εκτελώντας την εσωτερική σύνθεση του καθιστικού, είναι σημαντικό να οργανωθεί σωστά ο χώρος. Κάθε στοιχείο έχει τη σωστή θέση, λαμβάνοντας υπόψη την διαθέσιμη περιοχή χρήσης. Έπιπλα που είναι εγγενή σε αυτό το στυλ, είναι τεράστια και δαπανηρά. Τα υλικά ινών ξύλου είναι απαράδεκτα: τα έπιπλα γραφείου κατασκευάζονται αποκλειστικά από τα καλύτερα είδη ξύλου. Ταυτόχρονα, ο χώρος περιλαμβάνει ένα ολόκληρο σύνολο επίπλων, μεταξύ των οποίων τα καναπέδες και οι πολυθρόνες, καθώς και ένα τραπεζάκι του καφέ και μια ντουλάπα είναι βασικές λεπτομέρειες της επίπλωσης επίπλων. Εάν σχεδιάσετε μια οπτική γραμμή, διαιρώντας τον χώρο σε δύο μέρη, η κατάσταση θα αντικατοπτρίζεται συχνά σε αυτό.

Τα έπιπλα δεν πρέπει να είναι μικρά, ενώ τοποθετούνται ελεύθερα στο δωμάτιο.χωρίς να παρεμβαίνει στην ελεύθερη κυκλοφορία των νοικοκυριών. Ιδανικό αν έχει διακοσμητικά στοιχεία διακοσμημένα με χρυσό ή χάλκινο χρώμα. Η φθηνή και πλούσια ταπετσαρία είναι απαράδεκτη: όλες οι λεπτομέρειες της κατάστασης μιλούν για ένα ειδικό καθεστώς.Αντί για ένα τραπέζι του καφέ, ένα δωμάτιο μπορεί να έχει ένα κυρτό στύλο, ένας καναπές μπορεί να είναι γραμμικός (ευθεία) ή γωνιακός, κατ 'ανάγκην μεγάλος, προσαρμόζοντας για μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Φαίνεται καλό στο εσωτερικό του καθιστικού με ένα μεγάλο σαλόνι με γυάλινη πρόσοψη ή με ένα γραφείο αντίκες, καθώς και ένα πιάνο.

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την επίπλωση πρέπει να είναι φυσικές και ακίνδυνες. Όχι όλα τα σύγχρονα υλικά ταιριάζουν στην κατανόηση του κλασικού στυλ: για παράδειγμα, τα φτηνά κράματα και τα πλαστικά, βλαβερές ουσίες που εκπέμπονται στον αέρα δεν είναι ένας τρόπος να οργανωθεί ο χώρος του κλασσικού στυλ. Το γυαλί, αντίθετα, ταιριάζει αποτελεσματικά στην κατάσταση, αν είναι, για παράδειγμα, το τραπέζι του τραπεζίου του καφέ ή το μπροστινό μέρος του ντουλαπιού.

Οδηγίες των κλασικών

Το κλασικό στιλ απορρόφησε μερικές στυλιστικές τάσεις. Τα πιο εντυπωσιακά από αυτά είναι ο κλασικισμός και η νεοκλασική. Ο κλασικισμός είναι εγγενής στο πνεύμα των κατοικιών. Το στυλ, που εμφανίστηκε στη Γαλλία, βασίζεται στα πρότυπα της αρχαίας αρχιτεκτονικής, ενώ δείχνει την αυστηρή γεωμετρία, συμμετρία και ισορροπία της εσωτερικής σύνθεσης. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε αυτό το στυλ είναι ακριβά: είναι απαραίτητα σπάνιες πέτρες, πολύτιμα ξύλα, σατέν, βελούδο και μεταξωτά υφάσματα.Οι τοίχοι στυλ είναι διακοσμημένοι με διακοσμητικά γύψο, λεπτές υφαντικές ή φιλικές προς το περιβάλλον μη υφαντές ταπετσαρίες. Στην τιμή, έπιπλα σχήματος, αξεσουάρ με κρύσταλλο και γυαλί από εξαιρετικό γυαλί.

Το εσωτερικό σε νεοκλασικό στιλ είναι κοντά στις σύγχρονες τάσεις. στυλίστικα με την έμφυτη ιταλική του στάση απέναντι στη διακόσμηση: στυλ + κομψό + χωρίς περίσσεια. Δεν απορρίπτει τις καινοτομίες της προόδου, ενώ η σχεδίαση συχνά περιλαμβάνει κουρτίνες με λαμπρεκίνες, καλουπώματα από γυψομάρμαρο, κράσπεδα, πόρτες με πύλες και καθρέφτες. Ο νεοκλασικισμός είναι ένα είδος ερμηνείας των κλασικών παραδόσεων με έναν νέο τρόπο: η αριστοκρατία και η ευγένεια, η συμμετρία και η τάξη αισθάνονται σε όλα. Στη διακόσμηση των τειχών χρησιμοποιούνται διακοσμητικά πάνελ, γύψος και ταπετσαρία, τα χρώματα των οποίων είναι πιο ποικίλα και επιτρέπουν την παρουσία λεπτών λουλουδιών και φυτικών σχεδίων στα καμβά. Τα τελευταία υλικά είναι σχετικά εδώ, κεραμικά πλακίδια, παρκέ δάπεδα, υψηλής ποιότητας laminate δάπεδα, καθώς και αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο δείχνουν καλά.

Νέες ιδέες και τάσεις της μόδας

Η μοντέρνα τάση της νεωτερικότητας είναι ο χωρισμός του χώρου.Το σαλόνι μπορεί να χωριστεί σε ξεχωριστές λειτουργικές περιοχές, επισημαίνοντας, για παράδειγμα, μια περιοχή τζακιού ή έναν χώρο φιλοξενουμένων. Αυτό γίνεται με το συνδυασμό ταπετσαρίας, φωτισμού, συνδυάζοντας στη διακόσμηση των τοίχων διαφορετικής σύνθεσης των υλικών (για παράδειγμα, οριοθετώντας την ταπετσαρία κάθετης επιφάνειας και τα πάνελ, καλούπια, μπαγκέτα). Μια ενδιαφέρουσα επιλογή της ζώνης είναι η θέση του χαλιού, επισημαίνοντας διαφορετικές ζώνες.

Η αρχική προσθήκη στο στυλ είναι η συμπερίληψη του μετάλλου στη διακόσμηση των λαμπτήρων δαπέδου και των επιτραπέζιων λαμπτήρων. Οι τόννοι σε σκόνη που έχουν αραιωθεί με γκρι προστίθενται στην κλίμακα χρώματος. Οι κουρτίνες μπορούν να είναι πολυεπίπεδα, συνδυάζοντας αρκετούς τόνους της ίδιας γκάμας, και πρέπει να συμπληρώνονται με λευκό ή μπεζ τούλι.

Η αφθονία της τεχνολογίας είναι απαράδεκτη: η οθόνη πλάσματος μπορεί να είναι μεγάλη, αλλά το σύστημα βίντεο δεν θα πρέπει να καταλαμβάνει πολύ χώρο. Ο υπολογιστής δεν μπορεί να εγκατασταθεί στο σαλόνι. Εάν δεν υπάρχει αρκετός χώρος και ο υπολογιστής δεν έχει πουθενά αλλού να το θέσει, αξίζει να προετοιμαστεί μια αναδιπλούμενη δομή γι 'αυτό: δεν πρέπει να το δούμε, δεν ταιριάζει με το στυλ της κλασικής κατεύθυνσης σχεδιασμού.

Το κλασικό στυλ στο εσωτερικό του καθιστικού σήμερα επιτρέπει διάφορες μοντέρνες μεθόδους διακόσμησης χώρου. Εάν η βάση της επιλεγείσας λειτουργικότητας, τα έπιπλα μπορούν να είναι αυστηρά λειτουργικά, χωρίς διακοσμητικά στοιχεία, σε περιορισμένο χρωματικό συνδυασμό. Επιλέγοντας φωτεινές αντιθέσεις με το χρυσό, δημιουργεί ένα εξαιρετικό εσωτερικό. Το σαλόνι έχει υπέροχο σύστημα ήχου και εικόνας, πολυτελή έργα ζωγραφικής σε έπιπλα, τζάκι, συνδυασμό αρχαίου και σύγχρονου φωτισμού.

Μια επιτυχημένη σχεδιαστική υποδοχή θα είναι η τοποθέτηση στην αίθουσα ενός γραφείου με βιντεοκασέτα, γραμματέας, συμπόσια και καναπέδες. Τα δημοφιλή έπιπλα που βρίσκονται στην περιοχή των επισκεπτών μπορούν να είναι ένα τυπικό σύνολο καναπέδων και πολυθρόνων ή μπορεί να περιλαμβάνει, εκτός από έναν καναπέ σε σκαλισμένα πόδια, ξύλινο τραπέζι που περιβάλλεται από αρκετές καρέκλες με το ίδιο στυλ όπως και ο καναπές. Συχνά η εστία του χώρου φιλοξενίας είναι δύο γραμμικοί καναπέδες με δερμάτινη ταπετσαρία και ένα ζευγάρι πανομοιότυπων καρέκλες που περιβάλλουν ένα τεράστιο τραπέζι του καφέ.

Όμορφα παραδείγματα σχεδίασης

Για να καταλάβετε τι μοιάζει με ένα σύγχρονο εσωτερικό σαλόνι σε κλασικό ύφος, μπορείτε να ανατρέξετε σε παραδείγματα έμπειρων σχεδιαστών:

 • Ο σχεδιασμός ενός δωματίου με σπασμένη προοπτική σε ένα ευρύχωρο διαμέρισμα μπορεί να ρυθμιστεί σε ζεστές μπεζ αποχρώσεις: το σαλόνι σε συνδυασμό με την κουζίνα δείχνει μοντέρνα, κομψή και ακριβή (το εσωτερικό με το πνεύμα του νεοκλασικισμού συνδυάζει επιτυχώς τις εκτυπώσεις μαξιλαριών, ταπετσαρίες επίπλων και χρώματα του δαπέδου).
 • Αύξηση του χώρου δωματίου των 19-20 τετραγωνικών μέτρων. m μπορεί να γίνει με ευρείες πόρτες, να οργανώσει το εσωτερικό της αίθουσας σε αμμώδη-πορφυρά χρώματα, να κάνει γύψινα καλούπια στην οροφή, να διακοσμήσει τους τοίχους και την οροφή με επιχρύσωση, να επιλέξει έπιπλα με παρόμοιο φινίρισμα, προσθέτοντας στα έπιπλα μαζικές κουρτίνες και ένα διακοσμητικό χαλί?
 • Η κομψή επιλογή της διακόσμησης του χώρου παρέχει ένα ελάχιστο σύνολο επίπλων, με έμφαση στους τοίχους του χώρου με μπεζ ταπετσαρία, σε συνδυασμό με φωτιστικά πάνελ, ενώ οι τοίχοι είναι καλύτερα διακοσμημένοι με απλίκες με κηροπήγια ή λαμπτήρες δαπέδου.

Πώς να εφαρμόσετε μοντέρνα κλασικά σε ένα εσωτερικό, κοιτάξτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο