Χαρακτηριστικά δημιουργίας πρωτότυπου σχεδιασμού σαλόνι

Το σαλόνι είναι ο χώρος στο σπίτι όπου μπορείτε όχι μόνο να δειπνήσετε με φίλους και συγγενείς, αλλά και να κοινωνήσετε με την οικογένειά σας, να ξεκουραστείτε μόνος ή να πάρετε ένα χόμπι. Ο σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα πρέπει να προσεγγιστεί ιδιαίτερα προσεκτικά.

Είναι σημαντικό το εσωτερικό του καθιστικού να μην ξεχωρίζει από τη γενική έννοια του εσωτερικού του σπιτιού ή του διαμερίσματος, αλλά έχει τη δική του αίσθηση και δημιουργεί μια ιδιαίτερη άνεση. Μπορείτε να δώσετε κομψό τόσο ένα ευρύχωρο όσο και ένα πολύ μικρό σαλόνι: το κυριότερο είναι να χρησιμοποιήσετε σωστά τον διαθέσιμο χώρο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τα κατάλληλα χρώματα, φωτιστικά, έπιπλα και αξεσουάρ.

Παροχές δωματίων

Για να κάνετε το εσωτερικό ενός καθιστικού σε ένα τούβλο ή σπίτι πίνακα αρμονική, είναι καλύτερο να σκεφτείτε εκ των προτέρων σχετικά με το σχέδιο σχεδιασμού - μόνο μετά από αυτό μπορείτε να αγοράσετε ταπετσαρία, δάπεδα ή έπιπλα.Οι αποχρώσεις του σχεδιασμού πρέπει να εξαρτώνται κυρίως από τα χαρακτηριστικά του δωματίου.

Εξετάστε τα ακόλουθα σημαντικά σημεία:

 • Ευρύχωρα δωμάτια 15μ². m μπορεί να χωριστεί σε διάφορες ζώνες. Αυτό θα είναι χρήσιμο σε μεγάλες οικογένειες - μπορείτε να διαθέσετε χώρο για κάθε μέλος της οικογένειας με τη βοήθεια συμβολικών χωρισμάτων ή απλά με τη βοήθεια των τελειωμάτων χρώματος και του φωτισμού. Σε ένα σαλόνι συνιστάται η κατασκευή όχι περισσότερων από τέσσερις ζώνες και η καλύτερη επιλογή είναι δύο ή τρεις ζώνες. Θα πρέπει να διαφέρουν ελαφρώς στον σχεδιασμό, αλλά να εντάσσονται στη γενική ιδέα. Διαχωρίζοντας τον χώρο σε ζώνες, μπορείτε να οργανώσετε μια ζεστή γωνιά για το υπόλοιπο μέλος της οικογένειας.
 • Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την αίθουσα αποκλειστικά για τον προορισμό της - για να δεχτείτε τους επισκέπτες, είναι πιθανό να μην επιλέξετε περιοχές ακόμη και στο ευρύχωρο δωμάτιο. Η απόφαση αυτή αφορά κυρίως τα μεγάλα διαμερίσματα. Ταυτόχρονα, πολύ ελεύθερος κενός χώρος μπορεί να φανεί άβολος, έτσι τα αξεσουάρ, όπως χαλιά, μαξιλάρια, χαλιά, φωτογραφίες και πίνακες ζωγραφικής σε πλαίσια, ρολόγια, αγγεία και κιβώτια κοσμημάτων, είναι ιδιαίτερα σημαντικά σε αυτό το εσωτερικό. Θα κάνουν την ατμόσφαιρα οικεία και πρωτότυπη.
 • Το μικρό δωμάτιο δεν είναι επιθυμητό να χωριστεί σε ζώνες. Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου δωματίου πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφος - αυτό θα σας επιτρέψει να κάνετε οπτικά το δωμάτιο πιο ευρύχωρο. Ακόμη και αν το δωμάτιο είναι μεσαίου μεγέθους, αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι, μετά την τοποθέτηση των επίπλων, ο πραγματικός χώρος διαβίωσης δεν θα είναι τόσο πολύς. Ο καλός φωτισμός είναι σημαντικός: τα πανοραμικά παράθυρα και οι φωτεινές πολυέλαιοι θα είναι ένα πλεονέκτημα. Επίσης, δείξτε καλά γυαλιστερά στοιχεία επίπλων, καθρεφτών και κλειστών ντουλαπιών αντί για ανοιχτά ράφια.
 • Η διάταξη του καθιστικού στο στούντιο διαμέρισμα πρέπει να προσεγγιστεί δημιουργικά. Ο διαχωρισμός του χώρου του καθιστικού μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους - είναι ευκολότερο να γίνει σε ορθογώνιο δωμάτιο και πιο δύσκολο σε τετράγωνο χώρο. Ανάλογα με την κατάσταση, υπάρχουν δύο επιλογές για την κατανομή ενός καθιστικού στο στούντιο. Η πρώτη επιλογή είναι να φτιάξετε ένα καθιστικό-τραπεζαρία με τραπεζαρία και άνετο καθιστικό. Η δεύτερη επιλογή - να κάνει το σαλόνι-κρεβατοκάμαρα, γιατί αυτό είναι συνήθως αρκετό τραπέζι καφέ και ένα ευρύ άνετο καναπέ.
 • Μερικές φορές κάνουν ένα σαλόνι κουζίνας από ένα μεγάλο δωμάτιο ενός διαμερίσματος: ένα τέτοιο δωμάτιο μπορεί να είναι ένα περπάτημα ή ξεχωριστό. Ο χώρος χωρίζεται ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας.Εάν θέλετε να μαγειρέψετε, ίσως χρειαστεί να διαθέσετε αρκετό χώρο για την κουζίνα, αλλά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το δωμάτιο ως χώρο για κοινωνικοποίηση, χόμπι, ανάγνωση και επιτραπέζια παιχνίδια, θα πρέπει να κάνετε μεγαλύτερο χώρο καθιστικού. Η κουζίνα μπορεί να έχει διαφορετικά σχήματα - γωνιακά, ορθογώνια και ακόμη και νησιά.

Μπορεί να διαχωριστεί με τη βοήθεια του χρώματος επίπλων και της διακόσμησης, με τη βοήθεια δοκών, τοξωτών κατασκευών, μετρητών μπαρ ή απλά με τη βοήθεια φωτισμού.

Επιλογή στυλ

Το στυλ δεν πρέπει να επιλέγεται χωριστά για το σαλόνι, αλλά για ολόκληρο το διαμέρισμα ως σύνολο - τα έπιπλα σαλονιού πρέπει να συνδυαστούν με τα άλλα δωμάτια. Ανάλογα με το στυλ, θα πρέπει να επιλέξετε εσωτερικές λύσεις για την αίθουσα.

Εξετάστε τις ακόλουθες επιλογές:

 • Κλασικό και μπαρόκ - Πρόκειται για ένα πολυτελές εσωτερικό, που αναφέρεται στην ατμόσφαιρα των ευγενών αρχοντικών. Ταυτόχρονα, ένα τέτοιο εσωτερικό δεν θα είναι ένας προϋπολογισμός, και η σοβαρότητα των επίπλων και των αξεσουάρ δημιουργεί ένα κρύο και αποσπασματικό συναίσθημα, και πολλοί σε αυτούς τους εσωτερικούς χώρους είναι άβολα. Τα πλεονεκτήματα θα πρέπει να περιλαμβάνουν το γεγονός ότι τέτοιες επιλογές σχεδίασης σχεδιάζονται σε φωτεινό εύρος, χάρη στο οποίο επεκτείνονται οπτικά το δωμάτιο,και επίσης να φανεί πραγματικά πολυτελές και να τονίσει την κατάσταση του ιδιοκτήτη.
 • Στυλ αποικίας - Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη απόφαση, η οποία είναι τώρα πίσω στη μόδα. Τα έπιπλα σε αυτό το εσωτερικό είναι κυρίως από σκούρο ξύλο και τα αξεσουάρ είναι συχνά καθαρά διακοσμητικά. Παλιά βιβλία, χάρτες, μοντέλα πλοίων, δέρματα ζώων και τοπία σε πλαίσια θα διακοσμήσουν ένα τέτοιο εσωτερικό. Αυτό το εσωτερικό είναι ενδιαφέρον, αλλά όχι πολύ εξωτικό, γι 'αυτό είναι αρκετά κατάλληλο για ένα τυπικό διαμέρισμα πόλης.
 • Σύγχρονη μινιμαλιστική hi-tech - Αυτή είναι μια επιλογή για τους νέους που εκτιμούν την απλότητα, τον αρχικό σχεδιασμό και τις νέες τεχνολογίες. Τα έπιπλα πρέπει να έχουν ασυνήθιστο σχήμα - συνήθως είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή μέταλλο. Για τη διακόσμηση fit γυαλιστερό επιφάνειες, καθρέφτες, γυαλί, συμπαγή χρώματα από ασυνήθιστες αποχρώσεις. Σε μια τέτοια λακωνική στυλ θα πρέπει να συντάσσονται στενές εγκαταστάσεις μικρής κλίμακας.
 • Χώρα στυλ είναι στη μόδα τώρα - ακόμη και οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων στην πόλη θέλουν να αισθάνονται σαν μέρος της φύσης στο σπίτι τους. Ο σχεδιασμός επίπλων και αξεσουάρ σε αυτόν τον τομέα είναι συνήθως όσο το δυνατόν πιο απλός.Το κυριότερο είναι τα υψηλής ποιότητας υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, κυρίως το ξύλο. Λόγω των υλικών, ένα τέτοιο εσωτερικό μπορεί να είναι δαπανηρό, αλλά η επένδυση θα αποπληρωθεί, επειδή υψηλής ποιότητας παρκέ, ταπετσαρία κλωστοϋφαντουργίας, ξύλινα έπιπλα και πέτρινα ή κεραμικά αξεσουάρ θα σας ευχαριστήσουν για πολλά χρόνια.

.

 • Εκλεκτικό στυλ μπορεί να συνδυάσει στοιχεία από τα πιο διαφορετικά στυλ. Είναι αυτό το ελεύθερο και ασυνήθιστο σχέδιο που επιλέγεται συχνά από τους ιδιοκτήτες των σύγχρονων διαμερισμάτων. Ο πολύχρωμος πολυέλαιος είναι δίπλα στη σύγχρονη πλαστική ντουλάπα και τα κρεμαστά φυτά εσωτερικού χώρου σε προβηγκιακό στιλ - με εξαιρετικές κλασικές ντουλάπες και συρταριέρα.

Εάν σκεφτείτε ένα τέτοιο εσωτερικό και επιλέξτε τα πράγματα με γούστο, μπορείτε να πάρετε ένα πολύ ενδιαφέρον σαλόνι - είναι μέσα σε αυτό το στυλ που μπορείτε να εκφράσετε καλύτερα την ατομικότητά σας.

Υλικά φινιρίσματος

Η διακόσμηση ενός δωματίου είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να ξεκινήσει μια ανακαίνιση. Οι επιλογές φινιρίσματος μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές: έχοντας εξοικειωθείτε με διαφορετικά υλικά και τις ιδιότητές τους, θα είστε σε θέση να επιλέξετε ακριβώς τι θα σας επιτρέψει να εκφράσετε την ιδέα σας.Μερικές φορές τα πιο κοινά σχέδια μπορούν να φαίνονται πολύ κομψά και ενδιαφέροντα.

Paul

Στο πάτωμα συχνά δεν δίνουν σημασία, αλλά για το σχεδιασμό του καθιστικού είναι σημαντικό.

Εξετάστε τα ακόλουθα υλικά:

 • Παρκέ δάπεδα - Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή φινιρίσματος, αν και το κόστος ενός τέτοιου πάτωμα θα είναι αρκετά ακριβό. Επιπλέον, το φυσικό ξύλο μπορεί να γδαρθεί από έπιπλα, γι 'αυτό θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή. Πρώτα απ 'όλα, το παρκέ θα προσελκύσει τους λάτρεις των φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, καθώς και γνώστες της πολυτέλειας.
 • Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τις επισκευές, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κόψετε τα πατώματα. λινέλαιο. Σε αυτή την περίπτωση, το λινέλαιο είναι απίθανο να είναι ανθεκτικό και δεν μοιάζει με ξύλινο πάτωμα. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της, αξίζει να σημειωθεί ίσως η χαμηλή τιμή και η ποικιλία χρωμάτων.
 • Τώρα εξαιρετικά δημοφιλές φινίρισμα laminate δάπεδα - αυτό είναι ένα μέτρια φθηνό υλικό που πραγματικά μοιάζει με ένα δέντρο στην υφή του. Ταυτόχρονα, είναι λιγότερο απαιτητική για τη φροντίδα από το δάπεδο, και επίσης πολύ πιο ανθεκτικό και φιλικό προς το περιβάλλον από το λινέλαιο. Οι επιλογές σχεδίασης μπορεί να είναι διαφορετικές - από απομίμηση ξύλου φυσικών αποχρώσεων σε λαμπερές πολύχρωμες σανίδες ή αφηρημένα και λαχανικά σχέδια.
 • Φινίρισμα δαπέδου πλακάκια σπάνια συμβαίνει - αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για το σαλόνι, εκτός αν σχεδιάζετε να κάνετε το πάτωμα θέρμανσης. Από μόνη της, το κεραμίδι είναι κρύο και είναι απίθανο ότι τέτοιου είδους φινίρισμα θα είναι άνετα. Ταυτόχρονα, ένας τέτοιος όροφος μπορεί να φαίνεται πολύ κομψός - ένα μοντέρνο κεραμίδι μπορεί να σχεδιαστεί ακόμα και με ένα διακοσμητικό μωσαϊκό.

Οροφή

Η οροφή διακόσμηση συνήθως δεν είναι πολύ διαφορετική. Τις περισσότερες φορές, το ανώτατο όριο στο καθιστικό είναι απλά καλυμμένο με λευκό ασβεστοκονίαμα. Αν το ακατέργαστο φινίρισμα γίνει ανακριβώς ή η οροφή είναι ανώμαλη, μπορείτε να κολλήσετε λεπτά τεμάχια αφρού ή γυψοσανίδας. Τέλος, οι οροφές μπορούν να κατασκευαστούν εάν το επιτρέπει ο χώρος. Μερικές φορές η οροφή γίνεται έγχρωμη ή επικολλημένη με τοιχογραφία, αλλά τέτοιες επιλογές είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Σε μοντέρνα σαλόνια, ειδικά εάν συνδυάζονται με κουζίνα, κρεβατοκάμαρα ή έχουν αρκετές ζώνες, τα διάφορα σχέδια στην οροφή είναι δημοφιλή.

Εξετάστε παρόμοιες επιλογές:

 • Συχνά φτιάχνετε δοκάρια στην οροφήΑυτό είναι χαρακτηριστικό του στυλ της χώρας, του σύγχρονου, αποικιακού στιλ και του εκλεκτικισμού. Οι δοκοί είναι συνήθως ξύλινοι, αν και είναι δυνατές διάφορες εξαιρέσεις: για παράδειγμα, δοκοί από πλαστικό ή μέταλλο.Πρώτα απ 'όλα, τέτοιες κατασκευές συμβάλλουν στη διάσπαση του χώρου ενός δωματίου χωρίς να καταλαμβάνουν επιπλέον χώρο. Επιπλέον, οι δοκοί μπορούν να βρεθούν και πρακτική εφαρμογή - για παράδειγμα, τοποθετήστε μια κρεμαστή καρέκλα, κρεμάστε ένα μέρος του δωματίου με τούλι ή στερεώστε γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου σε βενετσιάνικο στιλ πάνω τους.
 • Τα τόξα είναι επίσης δημοφιλή. Η τοξοειδής σχεδίαση μπορεί να τοποθετηθεί αντί της πόρτας εισόδου στο σαλόνι, να οριοθετήσει το εσωτερικό χώρο με τη βοήθεια της αψίδας ή να το κάνει αποκλειστικά διακοσμητικό, πλαισιώντας την πόρτα. Με τη βοήθεια τοξωτών δομών, μπορείτε να συνδυάσετε τον χώρο και να το διαιρέσετε κατά την κρίση σας. Οι καμάρες είναι κατασκευασμένες από γυψοσανίδα, ξύλο ή πλαστικό. Μπορούν επίσης να βρουν πρακτική εφαρμογή - για παράδειγμα, τοποθετήστε αρκετά ράφια κατά μήκος της αψίδας.

Τείχη

Η διακόσμηση των τοίχων στην αίθουσα είναι μια ιδιαίτερα συναρπαστική και δημιουργική διαδικασία. Τώρα μπορείτε να βρείτε μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων και υφών.

Εξετάστε τις ακόλουθες επιλογές μόδας:

 • Η ταπετσαρία εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές διακόσμησης τοίχων στο διαμέρισμα. Πράγματι, στα καταστήματα τώρα μπορείτε να βρείτε μια τεράστια ποικιλία ταπετσαριών για κάθε γούστο, είναι εύκολο να κολληθούν μόνοι τους και με σωστή κόλληση θα σας ευχαριστήσουν για πολλά χρόνια.Συχνά επιλέγετε ανάμεσα σε ταπετσαρίες φυσικού χαρτιού και βινυλίου με υφή που είναι λιγότερο φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά φαίνονται πιο εντυπωσιακές.

Επίσης, υφαντικές ταπετσαρίες που μοιάζουν με την υφή των υφασμάτων και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο εσωτερικό έχουν γίνει πλέον μοντέρνες.

 • Η ζωγραφική στους τοίχους είναι επίσης δημοφιλής τώρα. Μπορείτε να κάνετε ομαλούς τοίχους ή να τους δώσετε μια υφή - για παράδειγμα, τώρα μπορείτε να κάνετε χύδην χτυπήματα ή μικρό ψεκασμό. Αυτός ο ασυνήθιστος σχεδιασμός βοηθά τέλεια την απόκρυψη των ελαττωμάτων του τραχιά τελειώματος. Ανάλογα με τη διάταξη του καθιστικού σας, μπορείτε να συνδυάσετε ένα ή περισσότερα χρώματα.
 • Μία από τις νέες τάσεις της μόδας είναι ο τρισδιάστατος σχεδιασμός τοίχων. Μπορείτε να κάνετε ειδική επένδυση στους τοίχους οποιουδήποτε σχήματος, που θα δώσει στο εσωτερικό μια ασυνήθιστη εμφάνιση. Τις περισσότερες φορές, τέτοια τρισδιάστατα στοιχεία είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή γυψοσανίδας, το οποίο μπορεί επίσης να βαφτεί σε οποιοδήποτε χρώμα. Οι καλύτερες από αυτές τις πειραματικές επιλογές είναι κατάλληλες για ευρύχωρα δωμάτια διακοσμημένα σε μοντέρνο στιλ.
 • Malding - Πρόκειται για μικρά διακοσμητικά στοιχεία από πλαστικό, γύψο ή πέτρα, τα οποία εφαρμόζονται στους τοίχους. Αυτά μπορεί να είναι πλαίσια ή ανάγλυφα σχέδια. Τις περισσότερες φορές, τα καλούπια παραμένουν λευκά και τοποθετούνται σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους, αλλά εξαιρέσεις είναι δυνατές.
 • Το Stucco molding είναι μια άλλη μοντέρνα διακόσμηση τοίχων στο πλαίσιο ενός κλασσικού στυλ. Κυρίως είναι αντίγραφα διάσημων γλυπτών από γύψο. Το κόστος αυτού του ντεκόρ θα είναι αρκετά ακριβό, αλλά ο στόκος μοιάζει πολύ πολυτελής. Ταυτόχρονα, στο εσωτερικό, μακριά από τα κλασικά ή μπαρόκ, τέτοια στοιχεία σχεδιασμού του ντεκόρ είναι απίθανο να φαίνονται οργανικά.

Χρώματα και εκτυπώσεις

Τα χρώματα στο εσωτερικό του σαλόνι θα πρέπει να μελετηθεί - θα εξαρτηθεί από αυτά την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Η επιλογή του χρώματος πρέπει να λαμβάνει υπόψη τον σχεδιασμό, τη διάταξη και το μέγεθος του δωματίου. Εάν επιλέξετε αρκετές περιοχές στο σαλόνι, μπορούν να διακοσμηθούν σε διαφορετικά χρώματα, αλλά πρέπει να φαίνονται αρμονικά μαζί.

Κατά την επιλογή ενός χρώματος, λάβετε υπόψη τις ακόλουθες συστάσεις από τους σχεδιαστές:

 • Προσπαθήστε να αποφύγετε το ασπρόμαυρο λευκό. Ένα τέτοιο δωμάτιο μπορεί να φαίνεται άβολο, καθώς και σε λευκό χρώμα θα είναι προφανές όλες οι αδυναμίες διακόσμησης. Τα καθαρά λευκά χρώματα των τοίχων επιτρέπονται εκτός από τους κλασικούς εσωτερικούς χώρους, αλλά ακόμη και εκεί προσπαθούν να διαφοροποιηθούν με ανάγλυφα καλούπια και μπαλώματα σε παστέλ χρώματα.Τα λευκά έπιπλα στο εσωτερικό μπορούν να φαίνονται καλά αν έχουν ένα ενδιαφέρον σχέδιο και συνδυάζονται με έγχρωμα στοιχεία.
 • Για μικρά δωμάτια συνιστώμενα ανοιχτά χρώματα και ελαφριά έπιπλα με γυαλιστερά προσόψεις. Αυτό το σχέδιο χρωμάτων θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο ευρύχωρο. Μπορείτε να επιλέξετε τόσο ζεστούς όσο και κρύους τόνους. Ο συνδυασμός τους μπορεί επίσης να φανεί καλός. Αν έχετε τελειώσει σε κρύες αποχρώσεις, μπορείτε να διαφοροποιήσετε τα έπιπλα σε ζεστά χρώματα και αντίστροφα.
 • Εάν έχετε ένα ευρύχωρο καθιστικό, μπορείτε να αντέξετε οικονομικά περισσότερα κορεσμένα σκούρα χρώματα. Δεν συνιστάται η διατήρηση ολόκληρου του εσωτερικού σε παστέλ αποχρώσεις - μπορεί να φαίνεται πολύ μονότονη και απρόσωπη. Συνιστάται ο συνδυασμός κορεσμένων και ανοιχτόχρωμων αποχρώσεων στο εσωτερικό. Έτσι, το φωτεινό μπλε μπορεί να συνυπάρχει με ένα ημιδιαφανές μπεζ, μωβ θα είναι ένας ενδιαφέροντος συνδυασμός με μια ελιά και μια γκρίζα - με ένα πλούσιο χρώμα από τούβλα.
 • Ιδιαίτερα δημοφιλές τώρα είναι έπιπλα από φυσικά χρώματα. Σε μικρά δωμάτια είναι προτιμότερο να κάνετε επιλογές φωτισμού και σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έπιπλα από σκούρο ξύλο ή να συνδυάσετε διάφορα χρώματα.

Τώρα μπορείτε να βρείτε επιλογές για διακόσμηση και έπιπλα με διάφορες εκτυπώσεις.

Εξετάστε τις πιο σχετικές από αυτές:

 • Λουλούδια και διακοσμητικά φυτών - Αυτή είναι μια παραδοσιακή επιλογή που ταιριάζει σε σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό, δίνοντάς της μια ιδιαίτερη ομορφιά και άνεση. Τέτοιες εκτυπώσεις μπορούν να βρεθούν σε χαρτί, βινύλιο ή κλωστοϋφαντουργικά ταπετσαρία, σε χαλιά, σε ταπετσαρισμένα έπιπλα, κουρτίνες, και μερικές φορές παρόμοια ζωγραφική μπορεί να βρεθεί στα έπιπλα ντουλαπιών.
 • Ασυνήθιστα αφηρημένα στολίδια τώρα επίσης δημοφιλής στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους. Μπορούν να παρουσιαστούν σε συνδυασμό με πιο παραδοσιακά σχέδια ή χωρίς αυτά. Τις περισσότερες φορές, τέτοιες εκτυπώσεις έχουν γεωμετρικά σχήματα.
 • Ανατολικά σχέδια - αυτό είναι μια άλλη τάση. Τις περισσότερες φορές μπορούν να βρεθούν στην ταπετσαρία ή τα χαλιά. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτή τη μοντέρνα τάση ακόμα κι αν δεν θέλετε να αντέξετε ολόκληρο το εσωτερικό σε ανατολίτικο στυλ - τέτοιες εκτυπώσεις μπορούν να χωρέσουν τέλεια στο αποικιακό ύφος ή στον εκλεκτισμό.
 • Η τοποθέτηση των φωτογραφιών σε ξεχωριστά πάνελ ή ταπετσαρίες φωτογραφιών έχει γίνει δημοφιλής. Μπορεί να φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, ωστόσο, αν επιλέξετε αυτή την επιλογή, αξίζει να σκεφτείτε εκ των προτέρων τη διάταξη των επίπλων: είναι καλύτερα η φωτογραφία να μην επικαλύπτεται.

Φωτισμός

Ο φωτισμός στο εσωτερικό σχέδιο συχνά δεν δίνεται η δέουσα προσοχή, αλλά χάρη στο σωστό φως μπορείτε να βάλετε τόνους στο ντεκόρ του δωματίου και να το χωρίσετε σε διάφορες ζώνες.

Εξετάστε μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο με φως για διαφορετικούς τύπους σχεδίων σαλόνι:

 • Η μόνη πηγή φωτός θα σας ταιριάζει σε δύο περιπτώσεις: αν το σαλόνι είναι πολύ μικρό από το μετρητή ή εάν έχει πανοραμικά παράθυρα που βλέπουν στην ηλιόλουστη πλευρά. Είναι καλύτερα να επιλέξετε έναν πολυέλαιο με τρεις ή περισσότερους λαμπτήρες. Το σχέδιο θα εξαρτηθεί από το υπόλοιπο του εσωτερικού - τώρα μπορείτε να βρείτε τόσο παραδοσιακές όσο και μοντέρνες σύγχρονες επιλογές για οποιοδήποτε προϋπολογισμό.
 • Μπορείτε να επιλέξετε κομψές επιλογές για πρόσθετο φωτισμό - κυρίως επιτραπέζιες λάμπες και φωτιστικά δαπέδου. Μπορούν να είναι πολύ ενδιαφέροντα: ασυνήθιστο σχήμα, με ένθετα υφάσματος ή με βιτρό. Τέτοιου είδους πράγματα θα γίνουν ένα highlight και μια φωτεινή προφορά στο εσωτερικό σας.
 • Στο ευρύχωρο σαλόνι, όπου θέλετε να επιλέξετε πολλές ζώνες, χρειάζεστε σίγουρα αρκετές πηγές φωτός. Μπορείτε να πάρετε δύο απλούς πολυελαίους και να τις τοποθετήσετε σε διαφορετικές πλευρές του δωματίου, να τοποθετήσετε τους λαμπτήρες γύρω από την περίμετρο ή να συνδυάσετε έναν λαμπρό πολυέλαιο με μικρούς λαμπτήρες για πρόσθετο φωτισμό.Λοιπόν, αν μπορείτε να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα του φωτισμού στο δωμάτιο - από το φωτεινότερο στο αχνό φωτισμό.

Εσωτερικά αντικείμενα

Τα εξαρτήματα στο σκηνικό της αίθουσας διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο. Με τη βοήθεια μικρών τόνων, μπορείτε να προσαρμόσετε τον σχεδιασμό, να διαφοροποιήσετε το εσωτερικό και να δημιουργήσετε μια μοναδική άνεση. Εσωτερικά αντικείμενα μπορεί να είναι καθαρά διακοσμητικά ή να έχουν πρακτική αξία.

Εξετάστε τα παρακάτω στοιχεία που μπορούν να χωρέσουν στο σαλόνι σας:

 • Χαλί - Αυτό δεν είναι μόνο ένα κομψό αξεσουάρ. Θα επιτρέψει να θερμάνετε το πάτωμα και να κάνετε τη διαμονή σας στο δωμάτιο πιο άνετη - ειδικά το χειμώνα. Μπορείτε να επιλέξετε ένα κλασικό χαλί από βαμβάκι, μαλλί ή ακρυλικό, ένα κομψό χαλί με ένα μακρύ ντεκολτέ που μιμείται το δέρμα ενός ζώου ή ένα μοντέρνο χαλάκι τώρα - ένα χαλίκι χωρίς χνούδια που απαιτεί ελάχιστη προσοχή. Μερικές φορές επίσης κάνουν δάπεδα ταπήτων που καλύπτουν ολόκληρο το δάπεδο - συνήθως είναι ένα υλικό με ένα σύντομο φυσικό χαλάκι σε σκοτεινές αποχρώσεις.
 • Κούκλες - Αυτά είναι χρήσιμα πράγματα που ταιριάζουν σε οποιαδήποτε έκδοση του παραδοσιακού εσωτερικού. Μπορούν να απομακρύνουν τα υπερβολικά ρούχα ή οικιακά αντικείμεναΜερικές φορές μπορούν ακόμα να λειτουργήσουν ως πάγκοι - στην περίπτωση αυτή το καπάκι είναι ένα άνετο κάθισμα. Ο σχεδιασμός αυτών των καλαθιών μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός, και κάτω από οποιοδήποτε εσωτερικό θα είναι σε θέση να επιλέξει μια καλή επιλογή.
 • Τώρα συχνά στο καθιστικό τοποθετείται στενά, ψηλά ή στρογγυλά ενυδρεία. Μπορούν να χτιστούν στους τοίχους ή τα έπιπλα, καθώς επίσης και μόνοι τους. Τα ενυδρεία φαίνονται εντυπωσιακά και δίνουν στο δωμάτιο μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Μερικοί άνθρωποι αγαπούν την εκτροφή εξωτικών ψαριών, ωστόσο, εάν δεν ενδιαφέρεστε, μπορείτε απλά να φτιάξετε ένα διακοσμητικό ενυδρείο με όμορφα φύκια, πέτρες και σαλιγκάρια. Στο μέγεθος, οι επιλογές αυτές μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές.
 • Διακόσμηση παραθύρων στο σαλόνι είναι πολύ σημαντικό. Τώρα μπορείτε να βρείτε ενδιαφέρον διακοσμημένα γείσα, τα οποία θα γίνουν μια φωτεινή προφορά στο εσωτερικό σας. Επίσης, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των κουρτινών. Μερικές φορές μόνο λεπτό τούλι είναι κρεμασμένο στο σαλόνι, αν και νυχτερινές κουρτίνες μπορεί να είναι ενδιαφέρον να συμπληρώσει το ντεκόρ του δωματίου. Επιπλέον, αν υπάρχουν υπνοδωμάτια για τους επισκέπτες ή τα παιδιά στην αίθουσα, θα πρέπει σίγουρα να κρεμάσετε παχιές κουρτίνες - απλές μονόχρωμες παραλλαγές και μοντέλα με εκτυπώσεις, φινίρισμα και περιθώρια είναι στη μόδα τώρα.
 • Κομψά αγγεία μπορεί να διακοσμήσει σημαντικά το εσωτερικό.Ανάλογα με το σχεδιασμό του σαλόνι σας, μπορείτε να επιλέξετε ενδιαφέρουσες επιλογές από πέτρα, μέταλλο, πλαστικό, γυαλί ή κεραμικά. Τα αγγεία μπορούν να τοποθετηθούν στο τραπέζι, στα ράφια ή ακόμα και στο πάτωμα.
 • Κεριά σε κηροπήγια - Αυτό είναι ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο του ντεκόρ. Τώρα μπορείτε να βρείτε ποικίλα κεριά - άσπρα, κόκκινα, μαύρα ή πολύχρωμα, μπορούν να έχουν οποιοδήποτε σχήμα και μέγεθος και επίσης να έχουν τη μυρωδιά των αρωματικών ελαίων. Αξίζει επίσης να επιλέξετε ένα κομψό κατόχους για αυτούς. Για κλασικούς εσωτερικούς χώρους και εσωτερικούς χώρους με μοντέρνο στυλ, κατάλληλα είναι τα μεταλλικά μοντέλα, σε ένα διαμέρισμα εξοχικού στιλ, τα κεραμικά μοντέλα μπορούν να φανούν καλά και οι πλαστικές επιλογές φιλικές προς τον προϋπολογισμό θα χωρέσουν σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους.

Αν το εσωτερικό σας είναι μονότονο και δεν έχει φωτεινά σημεία, θα πρέπει σίγουρα να εξετάσετε όλα τα είδη κεριών στα κηροπήγια.

Προσπαθήστε να προμηθευτείτε το σαλόνι σύμφωνα με τα γούστα σας, τις ανάγκες και τα χόμπι - μόνο έτσι ο χώρος θα γίνει πραγματικά άνετος και κατοικήσιμος. Εάν κάνετε μουσική, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα πιάνο στο δωμάτιο · εάν είστε παθιασμένοι με την εργασία με κεντήματα, αξίζει να το κάνετε. Βιβλία, μουσικά CD, άλμπουμ φωτογραφιών - όλα αυτά τα πράγματα θα κάνουν το εσωτερικό σας ξεχωριστό και ατομικό.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις, τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας, είναι σημαντικό να επιλέγονται αρμονικά όλα τα στοιχεία στο σαλόνι. Μερικές φορές μπορείτε να εφοδιάσετε ένα δωμάτιο απλά και με γούστο, και μερικές φορές δημιουργείτε ένα πολυτελές εσωτερικό.

Εξετάστε τις ακόλουθες επιλογές και παραδείγματα καλής σχεδίασης:

 • Αν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, δεν θα πρέπει να επιλέξετε ένα κλασικό στυλ στο εσωτερικό. Είστε πιο προσαρμοσμένοι στην εκλεκτική και προνοητική στυλ. Σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους, πολλά μπορούν να γίνουν με τα χέρια σας - για παράδειγμα, μπορείτε να ράβετε κουρτίνες, μαξιλάρια και κουβέρτες, καθώς και καλάθια για αποθήκευση και γλάστρες για φυτά εσωτερικού χώρου. Η δημιουργική διαδικασία θα είναι ευχάριστη και συναρπαστική, και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ευχαριστήσει.
 • Σε ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου μπορείτε να συνδυάσετε τη ζώνη του υπνοδωματίου και του καθιστικού. Εάν η περιοχή του δωματίου είναι μικρή, ένας ευρύς και άνετος πτυσσόμενος καναπές είναι καλύτερο για αυτό. Σε αυτό μπορείτε να περάσετε το χρόνο σας με τους επισκέπτες, και στη συνέχεια αποσυνθέστε και χρησιμοποιήστε αντί για ένα κρεβάτι. Αν το δωμάτιο είναι μεγάλο, μπορείτε να επιλέξετε δύο ζώνες - το ένα με τηλεόραση και πολυθρόνες, και το άλλο με ένα κρεβάτι. Οι ζώνες μπορούν να χωριστούν χρησιμοποιώντας τόξα, δοκάρια, οθόνες ή κουρτίνες.
 • Στην κλασική εσωτερική προτεραιότητα δίνεται η πολυτέλεια και η συγκράτηση.Ένας τέτοιος χώρος μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει άνετα. Αυτό θα βοηθήσει τα μικρά αξεσουάρ - δοκιμάστε έτσι ώστε να μην ξεχωρίζουν από το γενικό στυλ, αλλά ταυτόχρονα έκανε την κατάσταση πιο φρέσκια και διαφορετική. Αυτά μπορεί να είναι αγγεία, κηροπήγια, γλάστρες, χαλιά ή μαξιλάρια.
 • Αν επιλέξατε ένα εκλεκτικό σχέδιο, προσπαθήστε να μην κάνετε το εσωτερικό πολύ χρωματιστό. Ως βάση για το σχεδιασμό, συνιστάται να λάβετε όχι περισσότερες από δύο ή τρεις αποχρώσεις, τα άλλα χρώματα μπορεί να είναι εκτός από φωτεινούς τόνους. Για παράδειγμα, σε ένα εσωτερικό σε παστέλ χρώματα, τα φωτεινά και σκούρα αξεσουάρ θα φαίνονται καλά. Εάν έχετε κάνει ένα φωτεινό φινίρισμα των τειχών, θα πρέπει να επιλέξετε τα έπιπλα σε σιωπηλή χρώματα.
 • Το εσωτερικό στυλ της χώρας μπορεί μερικές φορές να φαίνεται υπερβολικά απλό. Για να κάνετε ένα τέτοιο σαλόνι πιο ενδιαφέρον, μπορείτε να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία - ηλεκτρικά τζάκια, τοίχους στους τοίχους και χαλιά που μοιάζουν με δέρματα ζώων φαίνονται καλά.
 • Το μινιμαλιστικό μοντέρνο εσωτερικό συχνά αποδεικνύεται πολύ άδειο και απαλό. Η συνοπτική σχεδίαση φαινόταν ωφέλιμη, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ενδιαφέρουσες και μη προφανείς συνδυασμούς χρωμάτων στο εσωτερικό σας.Για παράδειγμα, αντί για μια κρύα σκιά του γκρι, αξίζει να πάρει ένα ζεστό, και συνδυάζοντας δεν είναι με μαύρο και κόκκινο, αλλά με μωβ και μπεζ. Αξίζει να αποφύγετε τα καθαρά χρώματα, προτιμώντας πολύπλοκες σύνθετες αποχρώσεις.
 • Πολύ ενδιαφέρον μπορεί να φανεί συνδυασμένη κουζίνα-σαλόνι με ένα μπαρ. Θα βοηθήσει να διαιρέσετε το χώρο και να κάνετε το δωμάτιο άνετο και άνετο. Συνήθως σε τέτοιες διατάξεις υπάρχει αρκετός χώρος για τον χώρο καθιστικού και η κουζίνα είναι ελάχιστη.

Σε κάθε σαλόνι είναι σημαντικό το δωμάτιο να έχει ένα σημασιολογικό κέντρο γύρω από το οποίο θα οργανωθεί το υπόλοιπο εσωτερικό. Αυτό μπορεί να είναι μια τηλεόραση, πιάνο, τζάκι ή ενυδρείο. Ο κεντρικός χώρος θα καταλαμβάνεται από έπιπλα με επένδυση ταπετσαριών γύρω από το σημασιολογικό κέντρο. Και στην άκρη, μπορείτε να επιλέξετε μια ξεχωριστή μικρή ζώνη ή αρκετές ζώνες με τη βοήθεια χρωμάτων και φωτισμού.

Συμβουλές σχεδιαστής εσωτερικών χώρων, πώς να επιλέξετε ένα στυλ για το εσωτερικό, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο