Επιλέγοντας όμορφα και κομψά έργα ζωγραφικής για το σαλόνι

Εάν δεν ξέρετε πώς να διακοσμήσετε το σαλόνι, τότε επιλέξτε έργα ζωγραφικής. Ευτυχώς, τώρα μπορείτε να βρείτε μια επιλογή για κάθε στυλ που θα φαίνεται οργανικά στο εσωτερικό του δωματίου.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Οι εικόνες είναι καλές επειδή δεν καταλαμβάνουν ελεύθερους μετρητές. Όλος ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την κρίση σας. Ο τοίχος εξακολουθεί να μην χρησιμοποιείται με άλλο τρόπο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πίνακες διαφορετικών μεγεθών. Μπορούν ακόμη και να σας βοηθήσουν να αποκρύψετε κάποιες ελαττωματικές, ανωμαλίες ή λεκέδες, για παράδειγμα. Απλά κρεμάστε μια εικόνα κατάλληλου μεγέθους και δεν χρειάζεται να ξαναγεμίζετε την ταπετσαρία.

Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι οι πίνακες παρουσιάζονται σε διαφορετική κατηγορία τιμών, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι θα μπορούν να βρίσκουν κάτι που τους αρέσουν και να μην υπερβούν τον προϋπολογισμό.

Μπορείτε να αγοράσετε ως δημιουργία ενός νέου συγγραφέα, ο οποίος ίσως μετά από μερικά χρόνια θα είναι δέκα φορές πιο ακριβός ή μπορείτε να κάνετε με την αναπαραγωγή του Van Gogh ή του Monet.

Είδη

Για την αίθουσα, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικές εικόνες ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε τις δικές σας φωτογραφίες ή σχέδια.

Υλικό

Πρώτον, οι πίνακες στο σαλόνι μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά. Αυτό ισχύει για τον καμβά και τα χρώματα. Οι καλλιτέχνες ζωγραφίζουν τόσο σε απλό χαρτί όσο και σε ύφασμα ταπετσαρίας και σε ξύλινες σανίδες. Αλλά η παραδοσιακή επιλογή παραμένει απλά ελαιογραφίες σε καμβά.

Όσον αφορά τα χρώματα, οι πιο ζωντανές είναι οι καμβάδες βαμμένες με ακρυλικό ή λάδι. Πιο ευαίσθητες εικόνες λαμβάνονται όταν εργάζεστε με ακουαρέλα. Στο μονόχρωμο εσωτερικό, οι εικόνες ζωγραφισμένες με μελάνι ή μολύβι φαίνονται καλές.

Τώρα, είναι επίσης δημοφιλείς διάφορες αφίσες ή εικόνες που τυπώνονται σε έναν εκτυπωτή 3D. Φαίνονται ασυνήθιστα και διακοσμούν τέλεια ένα παιδικό δωμάτιο ή ένα δωμάτιο σε μοντέρνο στιλ.

Διαστάσεις

Μεγάλο ή μικρό διαμέρισμα - αυτό είναι επίσης σημαντικό.

Η αρχή της επιλογής, κατά κανόνα, είναι πολύ απλή: όσο μεγαλύτερο είναι το δωμάτιο, τόσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος της ζωγραφικής που επιλέγεται για να το διακοσμήσει.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ενδιαφέρουσες αρθρωτές εικόνες. Αντιπροσωπεύουν μια μόνο εικόνα, χωρισμένη σε διάφορα μέρη.Ωστόσο, αντί για αρθρωτές εικόνες στο ευρύχωρο δωμάτιο, μπορείτε πάντα να κρεμάσετε μερικές μικρές, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα σύνθεση.

Αλλά για ένα μικρό δωμάτιο είναι καλύτερο να βρείτε μια μικρή εικόνα σε ένα τακτοποιημένο πλαίσιο.

Με τη βοήθεια μιας σωστά επιλεγμένης εικόνας, μπορείτε ακόμη και να αλλάξετε την εμφάνιση του δωματίου. Για να γίνει αυτό, επιλέξτε τον καμβά στο σαλόνι με ένα κατακόρυφο μοτίβο. Αλλά η εικόνα με οριζόντια σχέδια θα κάνει το δωμάτιο οπτικά ευρύτερο.

Χρώματα για σαλόνι

Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε το σωστό συνδυασμό χρωμάτων. Πιο συχνά, η εικόνα είναι απλώς θέμα διακόσμησης, οπότε όλες οι άλλες λεπτομέρειες πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτήν και όχι το αντίστροφο. Η εικόνα πρέπει να συνδυαστεί με έπιπλα, ταπετσαρίες και κουρτίνες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη το χρώμα του τοίχου στον οποίο κρέμεται η εικόνα. Μπορείτε να επιλέξετε μια εικόνα που φαίνεται να αποτελεί μέρος αυτού του φόντου ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον καμβά ως φωτεινό προφορά σε φόντο με μπεζ φόντο.

Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε ακριβώς είναι να κρεμάσετε μια φωτεινή εικόνα σε ένα πολύ φωτεινό ή, αντίθετα, σκούρο φόντο. Θα είναι αόρατο και εντυπωσιακό στην περίπτωση αυτή.

Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποια σειρά χρωμάτων να επιλέξετε να διακοσμήσετε το δωμάτιο,σταματήστε σε ασπρόμαυρο ή παστέλ. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, αυτή η διακόσμηση θα ταιριάζει όσο το δυνατόν καλύτερα στο εσωτερικό του δωματίου.

Στυλ και διακόσμηση

Τα πορτραίτα και τα τοπία είναι κατάλληλα για εσωτερική διακόσμηση σε σχεδόν οποιοδήποτε στυλ. Για κάθε μία από τις περιοχές είναι συνηθισμένο να επιλέγετε τις δικές σας λεπτομέρειες.

Μινιμαλισμός

Αν επιλέξετε μινιμαλισμό, τότε θα σας αρέσουν οι φωτεινές αφαίρεσεις ή οι κομψές επιλογές αρθρώσεων. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια εικόνα όπου υπάρχει αναγνωρίσιμο αντικείμενο σε απλό φόντο. Για παράδειγμα, ένα κλαδάκι ορχιδέες ή μια τουλίπα σε ένα αγγείο. Η εικόνα μπορεί να σχεδιαστεί με λεπτομέρεια καθώς και μια απλή αφαίρεση.

Επίσης, οι μονόχρωμες εικόνες ή οι ίδιες διακριτικές φωτογραφίες εντάσσονται τέλεια σε αυτό το ύφος. Φαίνονται καλά στο ασκητικό φωτεινό δωμάτιο και στο φόντο ενός φωτεινού τοίχου.

Κλασικό

Παρά τη δημοτικότητα των ζωγραφικών έργων σε μοντέρνο στυλ, το κλασικό παραμένει σημαντικό. Αν εκτιμάτε το παλιό σχολείο και την ακαδημαϊκή τέχνη, μπορείτε να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με μία από τις αναπαραγωγές κλασικών έργων ζωγραφικής. Ή απλά επιλέξτε μια απλή και ξεκάθαρη εικόνα του δάσους ή της πόλης που κοιμάται.

Και για να μπορέσει η εικόνα να χωρέσει στο εσωτερικό σε κλασικό στυλ ή μοντέρνο στυλ, τότε αξίζει να επιλέξετε ένα κατάλληλο πλαίσιο. Για παράδειγμα, ξύλινα ή διακοσμημένα με χρυσό ή μοτίβο.

Σοφίτα

Σε μια αίθουσα σε στιλ σοφίτας, οι φωτεινές εικόνες σε στυλ pop art φαίνονται ενδιαφέρουσες. Είναι χρωματισμένα, ορατά και αναγνωρίσιμα από την πρώτη ματιά. Και αντί να αγοράσετε μια ακριβή εικόνα της Marilyn Monroe, απλά αγοράστε μια κομψή αφίσα ή αφίσα.

Λοιπόν σε ένα ευρύχωρο στούντιο και να δούμε διαφορετικά τοπία, ζωγραφισμένα σε λάδι ή ακουαρέλα. Στο φόντο ενός τοίχου από τούβλα, μια τέτοια έντονη χρωματική κηλίδα φαίνεται οργανική.

Εάν ζείτε σε ένα στούντιο με σαλόνι σε πατάρι, μπορείτε να διακοσμήσετε το δωμάτιό σας με φωτεινά έργα ζωγραφισμένα στο χέρι. Απελευθερώστε τον εσωτερικό σας καλλιτέχνη και δημιουργήστε κάτι λαμπρό, παρά τους κανόνες και τους περιορισμούς.

Μια τέτοια έγχρωμη εικόνα θα προσελκύσει την προσοχή και θα γίνει μια φωτεινή και πρωτότυπη εσωτερική διακόσμηση.

Σκανδιναβικό στυλ

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν το σκανδιναβικό στιλ. Διακοσμήστε το σαλόνι με ένα φωτεινό εσωτερικό και ξύλινα έπιπλα με κομψά τοπία λουλουδιών, εικόνες από τη θάλασσα ή τα λουλούδια. Και για να βυθιστείτε στην ατμόσφαιρα της ψυχρής Σκανδιναβίας, οι τοίχοι μπορούν να διακοσμηθούν με εικόνες από φιόρδ, παγετώνες ή βόρεια δάση.

Ποια να επιλέξει;

Όταν επιλέγετε ένα στυλ παίζει σημαντικό ρόλο.Έτσι, σε ένα δωμάτιο διακοσμημένο στο αγγλικό στιλ, θα ήταν καλύτερο να κοιτάξετε μια εικόνα στο "Κλασσικό" στυλ, και σε ένα μισό άδειο σαλόνι είναι καλύτερο να κρεμάτε απλές εικόνες χωρίς πολλές λεπτομέρειες.

Να είστε βέβαιος να εξετάσει το μέγεθος του δωματίου, καθώς και ο συνδυασμός καμβά με έπιπλα. Για παράδειγμα, για να φτιάξετε τον καναπέ φαίνεται μεγαλύτερο, μπορείτε να κρεμάσετε αρκετές μικρές εικόνες πάνω από αυτό.

Συμβουλές σχεδιαστών

Επιλέξτε μια εικόνα για το σαλόνι δεν είναι τόσο δύσκολη. Είναι πολύ πιο δύσκολο να συνδυάσετε πολλές εικόνες σε ένα καθιστικό ταυτόχρονα.

Η ευκολότερη κίνηση είναι να συνθέσετε μια σύνθεση από διαφορετικές εικόνες. Μπορούν να γίνουν με διαφορετικές τεχνικές, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να συνδυαστούν μεταξύ τους.

Εάν κρεμάτε αρκετές εικόνες του συγγραφέα, είναι προτιμότερο να τις τοποθετήσετε δίπλα στην άλλη. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε το ίδιο πλαίσιο για αυτούς.

Επιλέγοντας αναπαραγωγές διάσημων έργων ζωγραφικής, δώστε προσοχή στην ποιότητα και την επεξεργασία των λεπτομερειών. Ακόμα και μια φθηνή αναπαραγωγή δεν πρέπει να μοιάζει με ένα φρικτό φτηνό.

Ένα λάθος είναι ανύπαρκτη κρέμονται εικόνες στο σαλόνι. Πριν κάνετε μια σύνθεση από αυτά, σκεφτείτε το και σκεφτείτε πώς η τοποθέτηση των έργων ζωγραφικής θα αλλάξει την αντίληψη του εσωτερικού.

Μεγάλες εικόνες, για παράδειγμα, συνιστώνται να κρεμούν σε μια αξιοπρεπή απόσταση μεταξύ τους.

Αυτό γίνεται για να μπορείτε να βλέπετε κάθε εικόνα χωριστά και οι εικόνες σε αυτές να μην συγχωνεύονται. Οι αρθρωτές εικόνες αποτελούν εξαίρεση.

Αν θέλετε να κρεμάσετε μόνο μία φωτογραφία, τότε θα γίνει κάποια φωτεινή εικόνα που θα τοποθετηθεί στο κέντρο. Και για να γεμίσετε τον κενό χώρο, αξίζει, αντίθετα, να τοποθετήσετε αρκετές εικόνες στον τοίχο.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε εικόνες, εστιάζοντας στα θέματα τους. Για παράδειγμα, πάνω από την τραπεζαρία υπάρχει ένα μέρος για νεκρές φύσεις με φρέσκα φρούτα, και ένα μέρος για να χαλαρώσετε θα διακοσμήσει το τοπίο, το οποίο αξίζει να επιλέξετε στο χρώμα.

Πριν να κρεμάσετε μια φωτογραφία στο σαλόνι σας, λάβετε υπόψη όλα αυτά τα μικρά πράγματα, ελέγξτε αν η εικόνα ταιριάζει στο θέμα και αν θα συμπληρώσει το εσωτερικό του καλά και να μην μοιάζει με ξένο αντικείμενο στο δωμάτιο.

Όμορφα παραδείγματα και επιλογές

Μια όμορφη εικόνα μπορεί να χρησιμεύσει όχι μόνο ως διακόσμηση σε ένα διαμέρισμα, αλλά και ως ένα χρήσιμο εργαλείο για την τοποθέτηση χώρου ή την απόκρυψη ορισμένων προβλημάτων.

Για παράδειγμα, εάν το διαμέρισμα έχει ένα από τα τοιχώματα σκοτεινό, ή ολόκληρο το δωμάτιο φαίνεται πολύ ζοφερή, μπορείτε να αναβιώσετε ελαφρώς το εσωτερικό με τη βοήθεια ελαφρών λεπτομερειών.Ένα τέτοιο παράδειγμα θα απευθυνθεί σε όλους εκείνους που δεν θέλουν να ζήσουν σε ένα μικρό σκοτεινό δωμάτιο.

Μπορείτε επίσης να αραιώσετε το στερεό εσωτερικό με μια φωτεινή προφορά, για παράδειγμα, ένα ιμπρεσιονιστικό καμβά.

Μια ασυνήθιστη λύση σχεδιασμού μπορεί επίσης να ονομαστεί "τοίχος τέχνης". Αυτή η κίνηση χρησιμοποιείται από πολλούς λάτρεις της τέχνης. Σε αυτή την περίπτωση, ολόκληρο το τείχος είναι διακοσμημένο με εικόνες από την οροφή μέχρι το πάτωμα. Είναι καλύτερα να επιλέξετε προϊόντα με το ίδιο θέμα ή με το ίδιο χρώμα.

Εάν σκοπεύετε να κρεμάσετε τον καμβά στο εσωτερικό, στυλιζαρισμένο ως κλασικό, είναι καλύτερο να επιλέξετε την τυπική έκδοση της θέσης των έργων ζωγραφικής. Στο κλασικό εσωτερικό, οι εικόνες είναι κρεμασμένες συμμετρικά και τακτοποιημένα. Η καλύτερη θέση βρίσκεται πάνω από τον καναπέ. Όσο για τους ίδιους τους πίνακες, τότε ταιριάζουν με τα πορτρέτα ή τα τοπία που είναι γραμμένα σε λάδι.

Αν μετά την τοποθέτηση μιας εικόνας ο τοίχος φαίνεται κενός σε σας, τότε μπορείτε να τον συμπληρώσετε με αρκετές ακόμα μικρότερες φωτογραφίες.

Πολλοί δεν θέλουν να διακοσμήσουν το δωμάτιό τους με μια φωτογραφία, γιατί γι 'αυτό θα πρέπει να κάνουν μια τρύπα στον τοίχο. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί αν βάλλετε ακριβώς μια εικόνα σε ένα ράφι ή τραπέζι. Στην περίπτωση αυτή, οι αρχές της επιλογής είναι οι ίδιες.

Εκείνοι που ξέρουν πώς να δημιουργήσουν την ομορφιά με τα χέρια τους, μπορείτε να κρεμάσετε μπροστά σε όλους ένα όμορφο χειροποίητο σχέδιο.

Ακόμη και αν δεν μπορείτε να σχεδιάσετε σαν επαγγελματίας, μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε μια απλή αφαίρεση σε χαρτί. Λοιπόν, ή αναθέστε την επιχείρηση στο παιδί σας.

Τώρα υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι δημιουργοί που δημιουργούν συνεχώς φωτεινά έργα τέχνης που αξίζουν να διακοσμήσουν το σαλόνι σας. Επιλέξτε ό, τι θέλετε και χρησιμοποιήστε για να διακοσμήσετε το εσωτερικό. Το δωμάτιο θα λάμψει αμέσως με νέα χρώματα.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή εικόνα για το σπίτι σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο