Δημοφιλή στυλ για σαλόνι σχεδιασμού κουζίνας

Στο νέο σπίτι ή διαμέρισμα, το πρώτο μέρος όπου πραγματοποιούνται οι επισκευές και αναβάθμιση είναι η κουζίνα. Οι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό καθήκον: πώς να το οργανώσουμε έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του συνόλου του νοικοκυριού. Επιπλέον, το μέγεθος του δωματίου υπαγορεύει τους δικούς του κανόνες. Και είναι πολύ δύσκολο να καθορίσετε το σχεδιασμό και το στυλ, ειδικά όταν πρόκειται για την κοινή περιοχή - το σαλόνι-κουζίνα. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τα πιο κατάλληλα εσωτερικά στυλ για ένα τέτοιο δωμάτιο.

Σύγχρονη

Σήμερα, οι σχεδιαστές συνδυάζουν επιδέξια πολλά στυλ. Τα τολμηρά πειράματα σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα πολυλειτουργικό, άνετο, εργονομικό και, κυρίως, κομψό, χωρίς κενό χώρο. Η χρήση διαφορετικών χαρακτηριστικών των διαφορετικών στυλ είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από την προσκόλληση σε κάποιον.

Οι μοντέρνες κουζίνες μπορούν να οργανωθούν με σύντηξη ή εκλεκτικό στυλ., συνδυάζουν από μόνα τους πολλές περιοχές, όπως σοφίτα, οικολογικό στιλ, μοντέρνο, σαλέ, σύγχρονο και ακόμη και ναυτικό ή 60ο στυλ. Ο εκλεκτισμός συνδυάζει το ασυμβίβαστο, αυτό ισχύει όχι μόνο για υλικά και αντικείμενα διαφορετικών μορφών, μιλάμε για αντικείμενα από διαφορετικές εποχές. Η σύντηξη έχει την ίδια έννοια και συνδυάζει όχι μόνο στυλ, αλλά και πολιτισμούς, αναμιγνύει φωτεινά χρώματα, διαφορετικές υφές και υλικά.

Παρ 'όλα αυτά, μερικές φορές θέλετε ένα ενιαίο και ολιστικό χώρο. Σκεφτείτε το μοντέρνο στυλ τόσο δημοφιλές σήμερα για την κουζίνα-σαλόνι.

Σύγχρονη

Στη σύγχρονη νεωτερικότητα, λίγα απομεινάρια της ιστορικής της εμφάνισης.

Τα κύρια διακριτικά χαρακτηριστικά είναι ακόμα εκεί, περιλαμβάνουν:

 • ένα σύνολο σαφών γεωμετρικών γραμμών με ομαλή?
 • η παρουσία ενός μεγάλου αριθμού σύγχρονων τεχνολογιών και συσκευών.
 • λεία γυαλιστερή επιφάνεια.
 • σχεδόν πλήρης έλλειψη κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.
 • ελάχιστη διακόσμηση.
 • λειτουργικότητα

Η κουζίνα Art Nouveau είναι η ιδανική λύση για ένα μικρό δωμάτιο. Ο χώρος θα του δοθεί από τις γυαλιστερές γυαλιστερές επιφάνειες της πρόσοψης της κουζίνας, οι οποίες δεν επιβαρύνουν τις διακοσμητικές λεπτομέρειες και το ουδέτερο χρώμα.Η ίδια η κουζίνα μπορεί να είναι καθαρή και ευθεία ή μπορεί να είναι ασύμμετρη. Για παράδειγμα, το γωνιακό σύνολο είναι στρογγυλεμένο στη γωνία, το οποίο είναι βολικό από την άποψη της εξοικονόμησης χώρου και ασφάλειας (χωρίς αιχμηρές γωνίες).

Αρχικά, αυτό το στυλ διακρίθηκε από το υψηλό κόστος της επίπλωσης.αλλά, παρά το γεγονός αυτό, μπορούμε τώρα να προσφέρουμε έπιπλα στο εσωτερικό κάθε υλικού - ξύλο, γυαλί, μέταλλο, ακόμη και πλαστικό. Πολύχρωμες καρέκλες ασυνήθιστου σχήματος από πλαστικό θα είναι το επίκεντρο και η έμφαση της κουζίνας. Τα χρώματα φωτός κυριαρχούν στην παλέτα χρωμάτων, αλλά μπορούν να αραιωθούν με έντονες προεκτάσεις. Συχνά οι προθέσεις είναι οι προσόψεις της κουζίνας, μπορούν να γίνουν σε διάφορα χρώματα.

Όπως και η επιφάνεια ολόκληρου του ακουστικού, η ποδιά και η επιφάνεια του τραπεζιού πρέπει να είναι λεία και λαμπερή. Το πάγκο και η ποδιά είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό με τις προσόψεις - MDF ή πλαστικό, επικαλυμμένες με ακρυλικό, βερνίκι ή μεμβράνη. Αλλά η ποδιά μπορεί επίσης να κατασκευαστεί από γυαλισμένο γυαλί ή με ένα φωτεινό σχέδιο αντίθεσης.

Προηγουμένως, ένα μαλακό, μανιασμένο φως επικράτησε στη νεωτερικότητα, τώρα εκτιμούμε τους καλά φωτισμένους χώρους. Ως εκ τούτου, η αντικατάσταση ενός πολυέλαιου ήρθε προβολείς γύρω από το ανώτατο όριο.

Ethnic

Οι εθνοτικές μορφές στο σχεδιασμό περιλαμβάνουν στυλ όπως η Μεσογειακή, η Αγγλική, η Ιταλική, η Μαροκινή, η Ανατολική, η Αμερικανική. Είναι ενωμένοι από έναν πολιτισμό και παράδοση. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα ένα από αυτά για το εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι.

Αγγλικά

Το στυλ προήλθε κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Βασίλισσας Βικτώριας στον 19ο αιώνα, απορροφάται αντίγραφα των πιο πολυτελών στυλ μπαρόκ και ροκοκό με το επιχρυσωμένο και γυψομάρμαρο. Εκτός από το αποικιακό στυλ των μεταναστών.

Διακεκριμένα χαρακτηριστικά:

 • έπιπλα από φυσικό ξύλο, κατά προτίμηση αντίκα?
 • η παρουσία ανατολικών μοτίβων τόσο στη διακόσμηση όσο και στα διακοσμητικά αντικείμενα.
 • διακριτικό σχέδιο χρωμάτων.
 • υψηλής ποιότητας και ακριβά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Η κουζίνα-σαλόνι σε αυτό το στυλ είναι επιπλωμένη με ένα λευκό-γαλακτοκομικό σύνολο από μασίφ ξύλο με επένδυση με επένδυση και επιχρυσωμένες λαβές. Η επιφάνεια του πάγκου και ο νεροχύτης είναι κατασκευασμένα από φυσική πέτρα και η ποδιά αποτελείται από ισπανικά κεραμικά πλακίδια με ανατολίτικο μοτίβο ή λευκό τούβλο. Με την ευκαιρία, κάθε οικιακές συσκευές ταιριάζουν αρμονικά σε ένα τέτοιο εσωτερικό, η κουκούλα τραβιέται στην πύλη. Η τραπεζαρία είναι κατασκευασμένη από φυσικό ξύλο, οι καρέκλες είναι καλυμμένες με ακριβό υφαντό υλικό με σχέδια που ταιριάζουν στους τοίχους.

Για τη διακόσμηση των τοίχων επιλέξτε με σχέδια ακριβό ταπετσαρία ή ύφασμα, σε περιπτώσεις περιορισμένου προϋπολογισμού - χαρτί ταπετσαρία. Διακοσμητικά συνήθως από λωρίδες ή λουλούδια. Το ανώτατο όριο είναι ασβεστωμένο με περίτεχνο πολυέλαιο, πλαισιωμένο από γυψομάρμαρο, και παρόμοιες μαρκίζες γύρω από την περίμετρο. Και στο πάτωμα μόνο γυαλισμένο παρκέ ή γρανίτη με ψηλά ξύλινα πλίνθια.

Το χρωματικό σχέδιο είναι συνήθως σε μπεζ, άμμο, χρυσό και ανοιχτό γκρι χρώματα με κυριαρχία σκούρου ή μαόνι. Η διακόσμηση είναι ειδώλια από πορσελάνη, πιάτα, πίνακες σε ακριβές μπαγκέτες και αγγεία.

Ιστορικό

Οι ιστορικές τάσεις είναι τόσο αρχαίες, που έχουν πολλούς αιώνες και κατάφεραν να υποστούν αλλαγές πολλές φορές. Αλλά εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται από φυσικά υλικά - χώρα, αγροτική αποικιοκρατία. Και η επίδειξη της πολυτέλειας - art deco, μπαρόκ, κλασικό. Εξετάστε ένα από αυτά.

Χώρα μουσικής

Για την κουζίνα-καθιστικό είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα στυλ της χώρας. Αυτό το ρουστίκ στιλ έρχεται σε διάφορες εκδόσεις - Ρωσικά, Αγγλικά, Αμερικανικά, Ιταλικά.

Υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά που τα ενώνουν:

 • φυσικά υλικά για έπιπλα, διακόσμηση και διακόσμηση.
 • έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα, φτιαγμένα σαν να έχουν τα χέρια τους.
 • σκόπιμη γήρανση ή φθορά στα στοιχεία της κατάστασης.
 • την επικράτηση της φυσικής χρωματικής παλέτας.
 • η κυριαρχία των φυσικών στολίδια - λουλούδια, μοτίβα, μπιζέλια?
 • πολλά υφάσματα.

Το σετ κουζίνας, παρά το γεγονός ότι είναι κατασκευασμένο από συμπαγές ξύλο ή από μοριοσανίδα ή MDF, πρέπει να δίνει την εντύπωση της ελαφρότητας. Επομένως, για αυτό το στυλ, τα άνω ντουλάπια αντικαθίστανται με ανοιχτά ράφια. Αυτά τα ράφια είναι διακοσμημένα με όμορφα πιάτα, στην περίπτωση της ρωσικής χώρας - Gzhel.

Πρόσοψη, συνήθως επένδυση, φυσικό ξύλο ή λευκό. Το τραπέζι, όπως ολόκληρο το ξύλο, και η ποδιά κεραμικών πλακιδίων με στολίδι. Η τραπεζαρία είναι επίσης κατασκευασμένη από ξύλο, αλλά οι καρέκλες μπορούν να είναι λυγαριές ή σφυρήλατες, διαφορετικών χρωμάτων.

Στη διακόσμηση των τοίχων που χρησιμοποιούν ζωγραφική, ξύλινα πάνελ τοίχου, κεραμική πλάκα, ταπετσαρία με floral μοτίβα ή γύψο. Το ανώτατο όριο είναι ασβεστωμένο, μπορεί να διακοσμηθεί με ξύλινα δοκάρια. Η κουζίνα πρέπει να είναι φωτεινή. Προτιμούν ελαφριές αποχρώσεις πράσινου, καφέ, ελιάς, μπεζ και κρέμας. Είναι διακοσμημένο με κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, πλεκτά χαρτοπετσέτες, τραπεζομάντιλο λινό, ποικίλες κουβέρτες και κουβέρτες, κουρτίνες chintz.

Τι στυλ για να επιλέξετε;

Θεωρήσαμε τρία δημοφιλή στυλ από διαφορετικές κατευθύνσεις, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από αυτά για το σαλόνι κουζίνας.

Ωστόσο, η επιλογή εξαρτάται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • χώρος δωματίου;
 • επιλογές αναδιαμόρφωσης.
 • ευκαιρίες προϋπολογισμού ·
 • λειτουργικό φορτίο (είτε η κουζίνα θα είναι ένα μέρος για ένα σνακ είτε θα μαγειρεύω συνεχώς εκεί).

Ενδιαφέρουσες ιδέες για το εσωτερικό σχεδιασμό

Χαρακτηριστικό για μοντέρνες, λεπτές στρογγυλεμένες γραμμές και γυαλιστερές προσόψεις σε πλούσιο χρώμα κερασιού.

Σύγχρονη, αλλά με την άμεση γεωμετρία της κουζίνας.

Αγγλική κουζίνα γαλακτοκομείων με επένδυση με επένδυση και πύλη κάτω από την κουκούλα.

Ένα όμορφο παράδειγμα αγγλικού στιλ κουζίνας με έναν κομψό πολυέλαιο πάνω από το τραπέζι.

Φωτεινή, ευρύχωρη κουζίνα με αφθονία υφασμάτων, ξύλου και πέτρας.

Κεραμική μπλε κουζίνα με σόμπα απομίμησης γύρω από τη σόμπα.

Ποιο ύφος κουζίνας θα επιλέξετε, δείτε παρακάτω στο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο