Κουζίνα-σαλόνι σε σκανδιναβικό στιλ: ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού

Σήμερα, τα διαμερίσματα με μια συνδυασμένη κουζίνα και καθιστικό έχουν γίνει όλο και συχνότερα. Είναι βολικό και πρακτικό για μικρά διαμερίσματα. Για να φανεί ακόμη μικρότερο το δωμάτιο, πρέπει να επιλέξετε το σωστό στυλ. Σε αυτή την περίπτωση, το σκανδιναβικό στυλ είναι κατάλληλο: μία από τις πιο πρακτικές, λειτουργικές λύσεις εσωτερικού styling.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Οι σκανδιναβικές ιδέες σχεδίασης έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά:

  • Λευκή και παστέλ παλέτα. Το πρώτο πράγμα που αγγίζει το μάτι σας είναι ο ελαφρύς σχεδιασμός του δωματίου. Χάρη σε αυτόν, η περιοχή αυξάνεται και γίνεται πιο ελαφριά. Γι 'αυτό οι σχεδιαστές θέλουν να χρησιμοποιούν αυτό το στυλ για μικρά διαμερίσματα και δωμάτια.
  • Φυσικά υλικά στο σχεδιασμό του ίδιου του διαμερίσματος, έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα.
  • Άφθονο φωτισμό.Αυτό το στυλ χαρακτηρίζεται από πολύ φωτισμό (φυσικό και τεχνητό). Μην ανησυχείτε ότι το δωμάτιο δεν μπορεί να γίνει σε Σκανδιναβικό στιλ, αν δεν διαθέτει μεγάλα παράθυρα: για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φώτα τοίχου, δαπέδου και οροφής.
  • Η έλλειψη πολλών διακοσμητικών λεπτομερειών: χρειάζονται χώρο και αέρα.
  • Η σοβαρότητα των γραμμών και η παρουσία σωστών μορφών. Είναι απαράδεκτο το διαμέρισμα να είναι γεμάτο με έπιπλα με διάφορα σχέδια όγκου.
  • Ορθή κατανομή του χώρου. Αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο στο σχεδιασμό της κουζίνας-σαλόνι, όπου ένας μετρητής μπαρ ή ένας μιμούμενος τοίχος με στήλες μπορεί να χωρίσει δύο λειτουργικές ζώνες.
  • Η λειτουργικότητα του κάθε πράγματος. Στο διαμέρισμα, κάθε πράγμα βρίσκεται στη θέση του και είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του. Το εσωτερικό είναι δύσκολο να δει άχρηστα αντικείμενα.

Αυτά τα χαρακτηριστικά επιτρέπουν στο στυλ να είναι δημοφιλές όχι μόνο στις βόρειες χώρες, αλλά και στην περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης. Αυτό το στυλ είναι μία από τις δημοφιλείς στυλιστικές λύσεις της νεωτερικότητας.

Σχεδιασμός χρωμάτων

Η χρήση ενός μόνο λευκού χρώματος στο εσωτερικό μπορεί να δημιουργήσει ατμόσφαιρα ενός χειρουργείου ή ενός νοσοκομειακού χώρου, το οποίο από μόνο του είναι απαράδεκτο σε ένα διαμέρισμα.Επομένως, το λευκό χρώμα συνδυάζεται εύκολα με άλλες αποχρώσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η βάση είναι μια κλίμακα φωτός (μπεζ, γαλακτώδες, ανοικτό μπλε, ανοιχτό ροζ αποχρώσεις και ελεφαντόδοντο).

Επιτρέπεται η ομαλή ανάπτυξη του ενός χρώματος στο άλλο. Για παράδειγμα, το ανώτατο όριο στην κουζίνα μπορεί να είναι λευκό, το οποίο μετατρέπεται σε χρώμα μπεζ ή κρέμα στο σαλόνι.

Στο σαλόνι-κουζίνα οι βέλτιστες αποχρώσεις για τον σχεδιασμό επίπλων, κατασκευών και τοίχων με οροφή είναι γκρι, χάλυβα, απαλά μπλε χρώματα, το χρώμα του φρέσκου πράσινου. Για τους λάτρεις του φωτεινού χρώματος, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε λεπτομερώς και ως προσθήκη στην κύρια σειρά.

Για παράδειγμα, ένα λαμπερό χαλί μοτίβο θα φανεί καλό σε μια λευκή ή γαλακτοκομική κουζίνα. Και τα κίτρινα καλύμματα καρέκλας προσθέτουν φως στο γκρι, μπεζ εσωτερικό του σαλόνι-κουζίνα. Κατά την επιλογή και τον συνδυασμό των χρωμάτων είναι σημαντικό να διατηρήσετε μια ισορροπία, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα πολλά φωτεινά και διαφορετικά χρώματα.

Για μια ποικιλία σχεδίων τοίχων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία με στολίδι. Υπάρχει ένας ειδικός κανόνας εδώ: με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να σχηματιστεί μόνο ένας τοίχος, και τα υπόλοιπα πρέπει να γίνουν ομοιόμορφα. Δεν θα επιτρέψει να σπάσει η λακωνική έννοια του στυλ.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε απλή ταπετσαρία σε αντίθεση ή παρόμοια χρώματα. Επιτρέπεται να δημιουργηθεί μια φωτεινή έμφαση στην επιφάνεια εργασίας της κουζίνας (ζώνη μαγειρέματος) χρησιμοποιώντας μια ποδιά από κεραμικές πλάκες. Μπορεί να περιέχει σχέδιο ή να είναι μονόχρωμη.

Για να αραιωθεί το χρωματικό σχέδιο των τοίχων, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ρολόι με ασυνήθιστο σχέδιο ή να κρεμάσετε μια εικόνα. Ο εναρμονισμένος σχεδιασμός πρέπει να είναι στις λεπτομέρειες. Τις περισσότερες φορές κάνουν σε φωτεινά και ζουμερά χρώματα.

Στην κουζίνα, μπορεί να είναι κουρτίνες, πετσέτες, τραπεζομάντιλα, καλύμματα καρέκλας και κουβέρτα, στο σαλόνι, μπορείτε να τακτοποιήσετε μαξιλάρια των ίδιων χρωμάτων στα επικαλυμμένα έπιπλα με τις λεπτομέρειες στην κουζίνα.

Εσωτερική διακόσμηση

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού εξαρτάται από το επιλεγμένο υλικό. Για σκανδιναβικό σχεδιασμό αυτά είναι φυσικά υλικά ή απομίμηση.

Ο σχεδιασμός αυτός δεν δέχεται πλαστικά έπιπλα, χαλύβδινα ένθετα ή δομές.

Το πιο δημοφιλές υλικό είναι το ξύλο. Αυτό το σετ είναι συχνά εγκατεστημένο στην κουζίνα. Επιπλέον, ξύλινα έπιπλα είναι σχετικές ως ένα μπαρ, τραπέζι. Προτίμηση παρέχεται επίσης σε ξύλινες καρέκλες, οθωμανική.

Παρά τη σοβαρότητα και τον ορισμένο συντηρητισμό του στυλ,Ορισμένες περιοχές των τειχών μπορούν να τελειωθούν με κεραμικά πλακίδια, επένδυση. Η αντίθεση στο υλικό και το χρώμα στους τοίχους στο σαλόνι και στην κουζίνα φαίνονται ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα, η κουζίνα μπορεί να διακοσμηθεί σε σκούρα χρώματα με την προσθήκη κεραμιδιών και το δωμάτιο μπορεί να επικολληθεί με ελαφριά ταπετσαρία ή ζωγραφισμένο με βαφή.

Έπιπλα είναι καλύτερα να επιλέξετε από καπλαμά ή από συμπαγές ξύλο. Αυτό ισχύει για το σαλόνι και την κουζίνα. Σε αυτή την περίπτωση, προτιμάτε καλύτερα να δώσετε μια γυαλιστερή επιφάνεια που αντανακλά καλά το φως και αυξάνει το χώρο.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε έπιπλα με τυποποιημένα σχήματα και μεγέθη. Οι πίνακες μπορούν να επιλεγούν σε στρογγυλά ή τετράγωνα, στηρίγματα ράβδων - ορθογώνια ή οβάλ. Σε ένα τέτοιο σαλόνι κουζίνας θα φαίνονται καλά ενσωματωμένα έπιπλα που είναι εύκολο να διπλώνονται και να συναρμολογούνται.

Προαπαιτούμενο είναι μια καλά φωτισμένη τραπεζαρία. Πάνω από αυτό θα πρέπει να είναι ένας πολυέλαιος με αρκετούς λαμπτήρες ή πολλούς προβολείς.

Για τα παράθυρα δεν πρέπει να καταλήξουμε σε πρωτότυπες συνθέσεις από παχιά υφάσματα. Μια αρκετά διαφανή ορλάντα ή φως κουρτίνα, η οποία μπορεί να συμπληρωθεί από κατασκευές ρολών. Η διακόσμηση παραθύρων μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας περσίδες ή ρολά.Μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει επίσης να είναι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις. Μπορείτε να διακοσμήσετε το παράθυρο με τη βοήθεια των λευκών κουρτίνες και κουρτίνες λινό γκρι, κρέμα χρώμα.

Η κουζίνα-σαλόνι σε σκανδιναβικό στιλ - συνδυασμός άνεσης και πρακτικότητας, αυστηρές φόρμες, ποικιλία χρωμάτων και φυσικού υλικού.

Πώς να κανονίσετε το εσωτερικό σε Σκανδιναβικό στιλ, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο