Κουζίνα-σαλόνι με το στυλ του "μινιμαλισμού": χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά

Σήμερα υπάρχουν πολλά στυλ στο σχεδιασμό του διαμερίσματος. Κάποιοι εμφανίστηκαν πρόσφατα, ενώ άλλοι εμφανίστηκαν πριν από δεκαετίες. Ο μινιμαλισμός, ως στυλ σχεδιασμού, βρίσκεται στην κορυφή της δημοτικότητάς του. Παρόλο που εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα - στα μέσα της δεκαετίας του '60, γινόταν η γεύση για τους εξαιρετικούς ανθρώπους που αγαπούν την τάξη και για όσους θέλουν να αυξήσουν οπτικά τον ζωτικό τους χώρο.

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού

Παραδόξως, είναι μόνο δυνατόν να διακοσμήσετε το σαλόνι σε μινιμαλιστικό ύφος μόνο σε μεγάλα διαμερίσματα. Η ιδέα ενός τέτοιου σχεδιασμού συνεπάγεται μια μεγάλη περιοχή στην οποία τοποθετούνται μόνο πρακτικά και λειτουργικά έπιπλα. Αν το διαμέρισμα είναι μικρό, θα χρειαστεί ανάπλαση. Το σαλόνι συνδυάζεται με την κουζίνα και χωρίζεται από διακοσμητικά στοιχεία - μια στήλη ή ένα μικρό διαμέρισμα. Για μια τέτοια αναδιαμόρφωση θα πρέπει να διεξαγάγει μια εξέταση και να πάρει ένα νέο σχέδιο.Εάν αποσυναρμολογηθεί ένα μη τοίχωμα τοίχο, δεν θα είναι τόσο δύσκολο να το κάνετε.

Για να αποσυναρμολογήσετε τον τοίχο φέροντος, η επιτροπή επιθεώρησης δεν θα το επιτρέψει - είναι απειλητική για τη ζωή.

Με την κατάλληλη ανακατασκευή και το σχεδιασμό στο στυλ του "μινιμαλισμού", το διαμέρισμα μετασχηματίζεται σε μεγάλο βαθμό:

  • Ακόμη και σε μικρά διαμερίσματα αποδεικνύεται ότι αυξάνεται σημαντικά ο χώρος διαβίωσης.
  • Το σαλόνι και η κουζίνα είναι γεμάτα με ηλιακό φως, προκαλώντας αίσθηση άνεσης και ηρεμίας.
  • Όλες οι σύγχρονες τεχνολογίες είναι αρμονικά προσαρμοσμένες σε αυτό το σχέδιο.

Υλικά και χρώματα

Στην κουζίνα πρέπει να επιλέξετε υλικά που θα συμπληρώνουν τη συνολική σύνθεση. Μπορείτε βεβαίως να χρησιμοποιήσετε κεραμίδια από πορσελάνη, αλλά αν επιλέξετε λάθος χρώμα και δομή επιφάνειας, θα αντιπαρατεθεί έντονα με το χώρο του καθιστικού. Αυτό θα διαχωρίσει οπτικά το συνολικό ύφος της κουζίνας-σαλόνι και θα φανεί γελοίο.

Τείχη

Η διακόσμηση των τοίχων με μινιμαλισμό καταλαμβάνει την κύρια θέση στο ντεκόρ. Σε αυτό το εσωτερικό, είναι οι πρώτοι που μαζεύουν το μάτι. Ο σχεδιασμός του δωματίου με το ύφος του μινιμαλισμού αρχικά υποδεικνύει ότι θα χρησιμοποιηθεί το πολύ 2-3 αποχρώσεις. Τις περισσότερες φορές είναι λευκό, μαύρο και ανοιχτό γκρι.Κάνουν το εσωτερικό πιο οπτικά και τονίζουν την απλότητα και την πρακτικότητα. Οι τοίχοι του δωματίου σε αυτή την περίπτωση μπορούν να διακοσμηθούν με ανάγλυφο γύψο. Το κύριο πράγμα: να ταιριάζει με τον τόνο της με το κύριο χρώμα του δωματίου.

Οροφή

Το ανώτατο όριο σε κάθε περίπτωση τελειώνει με λευκά λουλούδια. Ωστόσο, θα πρέπει να έχει μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια. Για την ευθυγράμμιση των οροφών χρησιμοποιούνται υλικά που δεν περιέχουν άμμο. Επιπλέον, το λευκό χρώμα της οροφής θα συνδυαστεί με οποιαδήποτε βασική σκιά του δωματίου.

Στη λευκή οροφή μπορείτε να ρυθμίσετε λάμπες οποιουδήποτε χρώματος και σχήματος - σε κάθε περίπτωση θα ταιριάζουν τέλεια στο γενικό σχέδιο.

Paul

Για το πάτωμα είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε φυσικό ξύλο ή υλικά που μιμούνται τη δομή του. Τέτοια υλικά είναι ακριβά, και οι τιμές μπορούν να φθάσουν τα 100.000 ρούβλια με εμβαδόν 20-25 τετραγωνικών μέτρων. Για να αποθηκεύσετε, μπορείτε να καλύψετε το δάπεδο με λινέλαιο, επαναλαμβάνοντας το μοτίβο του ξύλου, αλλά πρέπει να είναι συμπαγές ή χωρίς ορατές αρθρώσεις. Αλλά η χρήση φυσικών υλικών, όπως το ξύλο ή ο φελλός, θα ήταν προτιμότερη.

Χαρακτηριστικά στην επιλογή των επίπλων

Φυσικά, ένα σημαντικό στοιχείο στην ολοκλήρωση των χώρων είναι τα σωστά έπιπλα. Δεν πρέπει να είναι μόνο αυστηρός σχεδιασμός, αλλά και να εκτελεί τις βασικές του λειτουργίες.

Τα ντουλάπια είναι καλύτερα να διαλέξετε στον τοίχο. Θα εξοικονομήσουν χώρο και παράλληλα θα παραμείνουν ευρύχωροι. Αντί για ένα τραπέζι του καφέ στην περιοχή του καθιστικού, είναι καλύτερο να οργανωθεί ένας καναπές με φαρδιά υποβραχιόνια. Έτσι μπορείτε να συνδυάσετε δύο τύπους επίπλων σε ένα - θα είναι και ένα μέρος για να δεχτείτε τους επισκέπτες και ένα καθιστικό.

Μεγάλους καθρέφτες στους τοίχους θα ταιριάζουν απόλυτα με τη συνολική απόφαση στυλ - θα προσθέσει περισσότερο χώρο στον χώρο. Θα είναι αρκετό να εγκαταστήσετε μια μεγάλη διαγώνια τηλεόραση και το εσωτερικό του χώρου υποδοχής μπορεί να θεωρηθεί πλήρες.

Έπιπλα κουζίνας πρέπει επίσης να επιλέξετε ενσωματωμένο. Αυτό όχι μόνο θα απελευθερώσει τον χρήσιμο χώρο, αλλά θα γίνει και μια λογική συνέχεια του σχεδιασμού του καθιστικού. Είναι καλύτερο να μαζέψετε τις λαβές και τα αξεσουάρ σε τόνο με το κύριο χρώμα, για να αποφύγετε την έντονη αντίθεση. Για τον οπτικό χωρισμό του καθιστικού και των χώρων κουζίνας, εκτός από διακοσμητικά στοιχεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον έπιπλα. Για παράδειγμα, ένας μετρητής μπαρ θα ήταν μια εξαιρετική λύση.

Ανεξάρτητα από το πού θα εγκατασταθούν τα έπιπλα - στο σαλόνι ή στην κουζίνα, θα πρέπει να ακολουθείτε έναν κανόνα: πρέπει να είναι λειτουργικός και με απλά γεωμετρικά σχήματα.

Για ποιον είναι κατάλληλο ο σχεδιασμός;

Φυσικά, οι προτιμήσεις στην επιλογή του στυλ είναι ένα προσωπικό θέμα. Αλλά ο μινιμαλισμός είναι πρωτίστως πρακτικός και δεν είναι κατάλληλος για όλες τις κατηγορίες ανθρώπων. Ο μινιμαλισμός δεν "ανεχόταν" περιττές λεπτομέρειες και πράγματα. Έτσι, για οικογένειες με παιδιά, δεν θα λειτουργήσει. Τα διάσπαρτα παιχνίδια, οι περιπατητές και τα playpens αλλοιώνουν ανεπανόρθωτα το στυλ του στυλ. Ένα μινιμαλιστικό δωμάτιο είναι ιδανικό για μοναχικούς. Ο καθαρισμός αυτού του δωματίου θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο και η ήρεμη ατμόσφαιρα θα χαλαρώσει μετά από μια δύσκολη μέρα.

Για να μάθετε πώς να κάνετε τη διάταξη του καθιστικού με μια κουζίνα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο